Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2007

Το σκουλήκι, ο πρώην.

Ο πρώην είναι το χειρότερο είδος γκόμενου. Το χειρότερο! Δεν το συζητώ, δεν το διαπραγματεύομαι! Ο πρώην είναι πρώην και αυτό είναι κακό ή τουλάχιστον δεν είναι καλό. Είναι σαν το χτεσινομαγειρεμένο φαγητό. Δεν είναι φρέσκο και μπορεί να σου έχει πετύχει στο μαγείρεμα αλλά δεν είναι όπως τη πρώτη φορά που το μαγείρεψες. Είναι σαν τις παλιές σου γόβες, χιλιοφορεμένες, σε βολεύουν αλλά δεν το βλέπεις ότι έχουν φθαρεί και ξεχειλώσει; Έτσι κι αυτός. Έγινε πρώην ακριβώς επειδή η σχέση είχε φθαρεί και ξεχειλώσει. Ένα βράδυ που βρεχε, που βρεχε μονότονα τον σχόλασες ή ακόμα χειρότερα σε σχόλασε. Κι έκτοτε ένας από τους δύο δεν πήγε παρακάτω. Η τουλάχιστον πήγε αλλά σε μονόδρομο έκανε όπισθεν ο μαλάκας. Δεν σε βρίζω μην το παίρνεις προσωπικά, δεν τον βρίζω μη θυμώνεις. Αλλά μαλακία είναι δεν το βλέπεις;

Δεν διαφωνώ ότι στην αρχή όλα θα είναι τέλεια. Παλιές γνώριμες συνήθειες που λάτρευες, ένα λιμάνι οικείο, ένας άνθρωπος δικός σου. Στη συνέχεια όμως; Παλιές γνώριμες συνήθειες που σιχαινόσουν, συμπεριφορές του που σε εκνεύριζαν και οι ίδιοι λόγοι που κάποτε σε έτρεψαν (ή τον έτρεψαν σε φυγή ) τσουπ ξεπετάγονται μπροστά σου με ταχύτητα φωτός (c=3*108). Και ο άνθρωπος που γίνεται πρώην για δεύτερη φορά δεν σε τιμά!

Άσε που οι λόγοι που τον έκαναν να επιστρέψει είναι κλασσικοί και σιχαμεροί ένας προς έναν. Πρώτον, μπορεί να αναζητά επιβεβαίωση επειδή κάποια του κάνει κόνξες. (Α τον μαλάκα!! Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου;) Δεύτερον, μπορεί να σε τεστάρει για να δει αν είσαι ακόμα κολλημένη μαζί του. (Το γουρούνι, τη διμούτσουνη την οχιά που να μην σώσει να χαρεί την ομαδάρα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Καλά εδώ που τα λέμε αυτό είναι πολύ πιθανό ακόμα κι αν του κάτσεις, αλλά δίκιο έχεις τα ματς 7-0 δεν χωνεύονται με τίποτα). Τρίτον, μπορεί να πεθύμησε την αγκαλιά σου αλλά όλο και καμιά στραβή θα κάνει και θα θελήσεις να ξανακλείσεις το μαγαζί με το παλιό εμπόρευμα άρον-άρον γιατί αγάπη μου ο τσιφούτης αποκλείεται να ανοίξει την παλάμη του, ο παντρεμένος αποκλείεται να χωρίσει, ο γκομενιάρης αποκλείεται να κόψει το κακό κουσούρι και όλοι αυτοί είναι πρώην!!

Άσε λοιπόν τα παρανοϊκά τηλεφωνήματα και τα μηνύματα μέσα στη νύχτα, απέρριψε τις κλήσεις του, στρίψε άμα τον πετύχεις με ένα ευγενικό μεν τυπικό δε γεια χωρίς να δείξεις σημάδια ταχυκαρδίας και γύρνα σελίδα. Οι παλιές είναι μουτζουρωμένες, λεκιασμένες, ντεμοντέ, σκάσε χαμόγελο και άνοιξε την πόρτα στο επόμενο. Τη πόρτα του πρώην μην την κλειδώσεις απλά, χτίσε την κιόλας! Φιλική συμβουλή σου δίνω γιατί τις κολλητές που κλαίγονται για τους πρώην όπως και τους πρώην κανείς δεν τους αντέχει για πολύ δεδομένου ότι και οι δύο είναι είδη ανθρώπων που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους.

Υ.Γ. Εξαιρετικά αφιερωμένο…σε μένα πρώτα!