Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2011

Διατριβή στα Σ.Μ.Ν. - Πονεμένες ιστορίες του κρεβατιού

Τον τελευταίο καιρό έχω φάει τρομερή φρίκη. Όλη μου η κοσμοθεωρία έχει γκρεμιστεί. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μια νούλα, ένα μηδενικό. Μια ψευδαίσθηση. Οι φίλες μου και οι άντρες που συναναστρέφονται έχουν συμβάλλει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση. Έχω διαβάσει όλα τα ιατρικά sites. Έχω γίνει ειδική η Πολυτεχνείτισσα στα ιατρικά. Ξέρω τα πάντα για τα κονδυλώματα και για τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Είμαι καλά. Για να εξηγούμαστε. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, δε ξέρω αν ήμουν τυχερή ή αν τα αυτονόητα ήταν κοινά για μένα και για τις σχέσεις της ζωής μου. Πάντα προσέχαμε γιατί δε θέλαμε να γίνουμε γονείς από τα μικράτα μας όπως οι πρωταγωνιστές του Blue Valentine που είδες που κατέληξαν. Σε γαμω-hotel να αναζητούν τον χαμένο τους έρωτα που όμως είχε κάνει φτερά.

Αλλά δεν μπορώ να χωνέψω την ηλιθιότητα που κουβαλά ο κόσμος. Δε μπορώ. Ζούμε σε μια ανεπτυγμένη χώρα τίγκα στους ανεγκέφαλους οπότε έστω ότι οι πιθανότητες να κολλήσεις HIV είναι ελάχιστες. Λέμε τώρα. Κι αφού HIV δεν κολλάς – και καλά - όλα τα υπόλοιπα θερίζουν. Κονδυλώματα και δε συμμαζεύεται κάνουν πάρτυ από τον έναν οργανισμό στον άλλον. Ο κόσμος δεν παίρνει προφυλάξεις. Είναι σαν να λέμε ο κόσμος δε βάζει αποσμητικό. Είναι δυνατόν να μην βάζεις αποσμητικό; Αφού θα ιδρώσεις, θα βρωμίσεις, μια αηδία θα γίνεις. Έτσι και οι προφυλάξεις. Κανείς απ’όλους αυτούς δεν είχε γιαγιά ή έστω παππού να του πει για την υπογραφή και το άλλο που δεν τα βάζουμε όπου βρούμε; Για την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό τον λύκο; Για τη χιονάτη και τους εφτά νάνους; Εντύπωση μου κάνει. Σε τι κόσμο μεγάλωσαν όλοι αυτοί; Σαν να λέμε, έπαιρναν καραμέλες από αγνώστους αβέρτα. Ήμαρτον.

Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες. Για γιατρό που δεν παίρνει προφυλάξεις γιατί δε μπορεί. Πόσο καραγιοζομπερντές μπορεί να είσαι ρε φίλε; Και γιατρός και βλάκας; Που το παρκάρεις αυτό το πακέτο; Ποιον όρκο του Ιπποκράτη, ποιο φακελάκι, ποια τήρηση κανόνων υγιεινής. Εδώ ο άνθρωπος δεν παίρνει προφυλάξεις. Ανήκουστο.

Έχω ακούσει για μπάρμαν που δεν παίρνει προφυλάξεις. Μεγάλη επιτυχία και αυτός. Έχει κοιμηθεί με όλη την Αθήνα αλλά έχει εμπιστοσύνη στην εκάστοτε σύντροφό του. Όλοι μια μεγάλη παρέα! Μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και τα ίδια νοσήματα! Μια ομορφιά.

Έχω ακούσει για γυναικολόγο που αναγκάζεται να πει ψέματα σε παντρεμένο ζευγάρι για να μην χαλάσει ο γάμος. Τα κονδυλώματα κολλάνε και από την τουαλέτα, είπε στην κοπέλα κι αυτή το χαψε. Καλά ρε τραγικέ, κάνεις που κάνεις την κουτσουκέλα, κολλάς και την άλλη κονδυλώματα; Που δεν είναι απλά σχέση – που ακόμα κι εκεί αυτό το δικαίωμα δεν το έχεις - αλλά θα γίνει η μάνα των παιδιών σου; Εγώ αν ήμουν γιατρός θα έλεγα στη γυναίκα να βγει έξω για να τον εξετάσω κι αυτόν. Και μετά θα τον πετούσα από τον πέμπτο. Και θα έλεγα ότι έπεσε να πιάσει τον κολποδιαστολέα.

Έχω ακούσει και το άλλο το κορυφαίο. Έλα μωρέ και οι προφυλάξεις δεν καλύπτουν 100%. Ναι, δεν καλύπτουν 100%, συμφωνούμε. Αλλά από το 99 μέχρι το 0% δεν υπάρχει μια μικρούτσικη διαφορά; Δε νομίζεις;

Όλα βγαλμένα μέσα από τη ζωή. Εγώ στο λέω και στο υπογράφω. Τόση επιστήμη, τόση Κική Δημουλά, τόσο Μάλαμα που τα εναποθέτουμε; Σε ποιανού την αγκαλιά, έλα και πες μου...σκέψου το όμως καλά. Να προσέχουμε εντάξει; Και κάνε ότι θες. Εγώ σε χαίρομαι. Το ξέρεις άλλωστε...

5 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Είδα κι εγώ 'μηδενικό' και έσκασα μύτη. Λέω δεν μπορεί, για εμένα μιλάει που είμαι κούκλος και τσακπίνης. Μετά βλέπω βέβαια και τα ΣΜΝ και λέω τι στο καλό; Τελικά δεν μίλαγες για μένα, μιας και το προφυλακτικό το εχουμε κορώνα στο κεφαλάκι μας. Μεταφορικά στο πάνω, κυριολεκτικά στο κάτω.

Δεν μπορείς να φανταστείς κι εγώ πάντως τι έχω ακούσει ως δικαιολογίες για τη μη χρήση προφυλακτικού. Ό,τι μαλακία λόγο μπορείς να φανταστείς.

aka 'δεν καταλαβαίνω τίποτα' (μη σώσεις!)

aka 'μα τελικά μου ήρθε περίοδος' (ναι κοπελιά, γιατί το μόνο πρόβλημα σου είναι αν θα μείνεις έγκυος τώρα...το αν δεν μείνεις ξανά στη ζωή σου δεν σε πειράζει)

aka 'μα μου είπε ότι πάντα χρησιμοποιούσε προφυλακτικό' (νομίζω ότι και ο Ιούδας εν αναλογία τα ίδια είχε πει...στη τελική κοπελιά ή αγόράκι μου στο απ'αυτό του ήσουν;)

aka 'μα μέσα στη καύλα ήμασταν' (καλά...ελπίζω να το θυμάσαι αυτό και έξω από το αιματολογικό ή τον αφροδισιολόγο για τη δεύτερη εξέταση)

Πρόληψη και τακτικοί έλεγχοι είναι η λύση! Ααααα και μυαλό επίσης!! Το σεξ είναι ευχαρίστηση. Είναι κρίμα να την χαλάμε με απερισκεψίες.

Ξωτικό είπε...

υπήρξα κι εγώ μάλλον τυχερή, αλλά έχω ακούσει αντίστοιχες φρικώδεις ιστορίες (και υστερίες)...
πραγματικά δεν καταλαβαίνω τις γυναίκες που δεν επιμένουν για προφυλάξεις! γιατί οι άντρες δεν ευνοούνται και πολύ από τη φύση ως προς το νου και την υπευθυνότητα, οπότε τι να περιμένεις...

Dimos είπε...

Διαφωνώ με το Ξωτικό από επάνω. Οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Είναι μια ανόητη, σεξιστική άποψη το ότι οι άνδρες γενικά δεν είναι υπεύθυνοι και ότι οι γυναίκες, άμα κατά αντιστοιχία τύχει και δεν είναι, είναι απλά εξαίρεση. Σας πληροφορώ ότι η ανυθυνότητά είναι πλήρως ισομοιρασμένη. Έχω πάει με κοπέλες που μου έχουν πει "σε εμπιστεύομαι, δεν χρειάζεται". Ναι γλυκιά μου, κι εγώ με εμπιστεύομαι, αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ από μόνος μου. Είσαι κι εσύ από μόνη σου, είμαστε και οι δύο μαζί ως σύνολο, είναι η αλληλεπίδρασή μας. Και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα ΣΜΝ είναι σημαντικότατα θέματα που μπορεί να πάρουν την χειρότερη τροπή σε μια ανύποπτη στιγμή.

Για αυτό μην ακούω ότι εκείνος ή ο άλλος είναι υπεύθυνος ή ανεύθυνος. Είναι καθαρά θέμα και των ανδρών και των γυναικών. Ο άνδρας οφείλει ΠΑΝΤΑ να παίρνει προφυλάξεις και να προνοεί μήπως βρεθεί σε κάποια ενδεχόμενη κατάσταση, αλλά και η γυναίκα πρέπει να ΣΕΒΕΤΑΙ και να ΑΓΑΠΑ τον εαυτό της, φροντίζοντας να υπενθυμίζει στον εκάστοτε μαλάκα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ χωρίς προφυλακτικό και ότι αν ο άλλος επιμένει, πολύ απλά δεν θα γαμήσει. Και θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα να έχουν και οι γυναίκες προφυλακτικά μαζί τους, ειδικά εκείνες που τους αρέσει κι επιδιώκουν (και καλά κάνουν) τις σχέσεις της μιας βραδιάς. Ταμπού του τύπου "να κουβαλάω κι εγώ προφυλακτικά; Για τί με πέρασες; Για καμιά πουτάνα;" δεν έχουν καμία θέση σε ό,τι αφορά την υγεία και την ζωή.

Αν από εκεί και πέρα παίζει πιο μεγάλη σε διάρκεια σχέση στην οποία και οι δύο γουστάρουν το real thing, όσων αφορά τα ΣΜΝ υπάρχει η λύση των αμοιβαίων ιατρικών εξετάσεων. Όσων αφορά τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες... well, that's some god damn tricky stuff.

cinderella είπε...

Μηδενικέ, το πρώτο το έχω ακούσει χιλιάδες φορές ακόμα και από άντρες που βάζουν. Πιθανότατα έχουν δίκιο αλλά η ζωή είναι άδικη!!
Το δεύτερο είναι τρομακτικά σιχαμερό και δεν το σχολιάζω καν!
Το τρίτο είναι μύθος! Στις μακροχρόνιες σχέσεις και αφού έχουν κάνει και οι 2 εξετάσεις η αντισύλληψη περνάει στο χάπι ώστε να μην υπάρχει και γκρίνια για το Νο1 που ανέφερες!
Το τέταρτο το έχω ακούσει. Οκ, είναι ευθύνη και των δύο, δε το συζητάμε!
Σ ευχαριστούμε μηδενικέ για την παράθεση δικαιολογιών. Πιο πλήρης δε γινόταν. :):)

cinderella είπε...

@ Ξωτικό και Δήμο
to be honest...(νομίζω) οτι το ξωτικό εννοεί πως η φύση έχει ευνοήσει τους άνδρες με λιγότερο καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση μη προφυλάξεων.
Απ'ότι έχω διαβάσει οι γυναίκες κολλάνε πολύ πιο εύκολα απ'ότι οι άνδρες κονδυλώματα και λοιπά ΣΜΝ. Με προβληματίζει αυτή η άποψη γιατί οδηγεί εκ των πραγμάτων στο οτι οι περισσότερες πάμε με τους ίδιους και τους ίδιους ή οτι οι άντρες είναι τελικά λίγοι!
Επιπλέον μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και αυτό από μόνο του είναι πολύ βαρύ. Είτε απόφασίσει να το κρατήσει, είτε να το ρίξει η ζωή της, η ψυχολογία της και η σχέση θα γ@μηθούν άρδην (σε επιστημονική γλώσσα!).
Από κει και πέρα Δήμο έχεις δίκιο στο οτι it takes two to tango και σε αυτό το παιχνίδι αποφασίζουν και οι δύο γιατί οι συνέπειες και το αποτέλεσμα είναι και για τους δύο σημαντικό. Επίσης η τύπισσα που σου είπε οτι σε εμπιστέυεται πρέπει να σε γούσταρε τρελά! Δεν το συζητάμε! (Άσχετο, αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα!!)

Σας φιλώ! :):)