Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

Εσύ Καμάρα κι εγώ Πολυτεχνείο

Όταν επέστρεψα στην πατρίδα από το τιμημένο Λονδίνο μεταξύ των άλλων ηλιθιοτήτων που μου είπαν ήταν να αναγνωρίσω και το πτυχίο στον νυν ΔΟΑΤΑΠ που κάποτε λεγόταν ΔΙΚΑΤΣΑ –θου κύριε φυλακην τω στοματί μου. Προσπέρασα το παράλογο του θέματος που ήθελε μια δημόσια υπηρεσία να αναγνωρίσει το μεταπτυχιακό ενός από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και στην αρχή το αγνόησα επιδεικτικά. Ναι χαρά μου, καλά την έπιασες τη ψωνίστικη χροιά με μια δόση καβαλήματος. Εγώ ήμουν. Δεν έμπαζε το παράθυρο! Εγώ. Εγώ που έχω πυρώσει πολύ την καρέκλα και θα έλεγε και η μανούλα. Εγώ που έχω ξενυχτήσει μέσα σε βιβλία και σε εργαστήρια. Που όλη μου τη ζωή τη θυμάμαι μοιρασμένη στα δυο. Να ζω και να διαβά-ζω. Εγώ λοιπόν, το βρίσκω λίγο παράλογο να χρειάζεται αναγνώριση το μεταπτυχιακό από μια δημόσια ελληνική υπηρεσία.

Για να με πείσουν μου είπαν ότι θα χρειαστεί για το Δημόσιο. Γέλασα και χάρηκα που δε θα περνούσα αυτή τη διαδικασία. Μου είπαν ότι θα χρειαστεί για το διδακτορικό. Έβαλα τα κλάματα. Θα περνούσα αυτή τη διαδικασία. Μάζεψα τα συμπράγκαλα μου ένα ανοιξιάτικο πρωινό του περσινού Απρίλη. Όπου συμπράγκαλα βάλε ότι μπορείς να φανταστείς. Σχεδόν…παπάδες. Μετά πήγα και στήθηκα στην τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώσω παράβολο των 150 ευρώ. Ήταν δύο ταμεία ενώ εμείς ήμασταν με πρόχειρους υπολογισμούς καμιά διακοσαριά άτομα. Όχι, δε χρειάζεται κι άλλο προσωπικό. Έχει κόσμο η τράπεζα της ελλάδος. Απλά δύο μόνο εξυπηρετούσαν. Οι υπόλοιποι έπιναν καφέ και ένας χαζοδούλευε πάνω από κάτι φακέλους.

Μετά πήρα τον κατήφορο για το ΔΟΑΤΑΠ. Έφτασα. Δεν περίμενα πολύ. Έπιασα κουβέντα με μερικούς γιατρούς από τα Βαλκάνια και έναν οδοντίατρο εκ ρουμανίας που είναι και η σπεσιαλιτέ μου. Σκέφτηκα πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μου. Τους χαμογέλασα, μου χαμογέλασαν, πέρασε η ώρα. Τσέκαρε τα χαρτιά η κοπέλα και στο τέλος μου λέει «online θα μπορείτε να βλέπετε την πρόοδο της αίτησής σας.» Εκστασιάστηκα με τη φράση της. Λέω δε μπορεί. Έχει αναβαθμιστεί το σύστημα. Έχω μείνει πολύ πίσω. Πολύ καλή κοπέλα πραγματικά. Νέα – επί Νέας Δημοκρατίας θα είχε μπει στο Δημόσιο – με το σικάτο γαλλικό μανικιούρ. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε. Η άλλη δίπλα μιλούσε στο κινητό με τη μαμά της για τα γεμιστά περιμένοντας να σχολάσει. Ησυχία, δεν μπορώ να πω.

Και πέρασε ο καιρός. Πέρασαν οι βδομάδες, οι μήνες, μπήκε το καλοκαίρι, πήγα Πάρο, Σίφνο, Κρήτη, ξενύχτια, έρωτες, χαμός. Online δεν είχε φανεί ακόμα η πρόοδος της αίτησής μου. Μπήκε ο Σεπτέμβρης, ήρθαν τα πρωτοβρόχια, εγώ ξεκίνησα και επίσημα το διδακτορικό αλλά η πρόοδος ήταν άφαντη. Η ζωή κυλούσε ήρεμα στο μικρόκοσμο του ΔΟΑΤΑΠ που εννοείται ότι δεν σήκωνε τα τηλέφωνα για να δω τι κάνει, αν πάει καλά και αν με ψάχνει τόσο καιρό. Κάπου το Νοέμβρη για πρώτη φορά online φάνηκε ότι η αίτησή μου βρισκόταν στο πρώτο στάδιο και άρχισα να πανηγυρίζω. Λίγο μετά τις γιορτές η αίτηση ήταν στα μισά. Ελπίζω να βλέπεις σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε το άλμα. Και πριν ένα μήνα μου έστειλαν mail – ναι mail –ότι μπορώ να περάσω και να πάρω την αναγνώριση. Χαρές, σαμπάνιες στο σπίτι, ένας γενικός πανζουρλισμός, το ΔΟΑΤΑΠ μας έκανε την τιμή και καταδέχτηκε να μας αναγνωρίσει και πολλά άλλα.

Και έρχεται η μέρα της παραλαβής. 9 με 1 έτσι, μην ξεχνιόμαστε γιατί το γαλλικό μανικιούρ θέλει χρόνο και τα γεμιστά δεν τρώγονται κρύα. Και κάνω μια εξουσιοδότηση για την παραλαβή γιατί δεν το χα. Το 9 με 1 δεν το χα! Και γυρίζω σπίτι εκείνο το βράδυ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και είναι η αναγνώριση στο τραπεζάκι του σαλονιού. Σαν τώρα το βλέπω. Και την πιάνω στα χέρια μου και παθαίνω εγκεφαλικό. Απόφοιτη του Α.Π.Θ να λέει η βεβαίωση. Και μια τζίφρα ναααα με το συμπάθειο ενός καθηγητή του Α.Π.Θ. φυσικά από κάτω. Μου στράβωσε το στόμα. Έπαθα εγκεφαλικό. Σε ποιο παράλληλο σύμπαν έζησα εγώ και τελείωσα το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης χωρίς να το ξέρω; Τι έχω κάνει λάθος; Σε ποια παραλία Νίκης πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια και τώρα δεν το θυμάμαι καν;

Την επομένη άρχισα τα τηλέφωνα. Δεν το σήκωσαν ποτέ. Δεν το είχαν κάνει άλλωστε και τόσο καιρό. Γιατί να το έκαναν τώρα; Το γαλλικό χαλάει εύκολα και τα γεμιστά θέλουν χρόνο και μεράκι. Για τηλέφωνα είμαστε τώρα. Μέσα στην απελπισία μου αποφασίζω και στέλνω mail! Βασικά για πλάκα το έκανα πραγματικά. Και μου απάντησαν γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Έφτιαξε το ελληνικό κράτος και μετά ξεκίνησε τους μπάφους. Θα το κοιτάξουν μου είπαν. Σκέφτηκα ότι αν είχα ανάγκη τη ρημάδα την αναγνώριση θα είχα πάρει προ πολλού το καλάζνικοφ και θα τους είχα καθαρίσει όλους. Αλλά δεν την είχα εν τέλει. Μετά από 5 μέρες μου έστειλαν mail. Το διορθώσαμε, ελάτε να την ξαναπάρετε. Δεν έχω πάει ακόμα. Θα πάω όμως.

Για έναν περίεργο λόγο η ιστορία μου φέρνει κάτι από Καρρά. Από Βασίλη Καρρά. Όχι εγώ Καμάρα κι εσύ Πολυτεχνείο. Εσύ Καμάρα κι εγώ Πολυτεχνείο. Έλα τώρα και πες μου εσύ γιατί…Καρρά;


24 σχόλια:

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

για να κάνω κι εγώ το ξενέρωτο contribution μου, αυτό που σού ζήτησαν να κάνεις δεν είναι παράλογο, βασικά είναι παράνομο (κι εμείς κάνουμε διδακτορικά βλέπεις, χοχο).

έναν θέλει με χρόνο και λεφτά να τους πάει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Ουφ. Σε χαιρετώ από το νησί μου. φεύγω τώρα, έχω να πληρώσω κάτι φόρους που μας έβαλαν σήμερα.

tzonakos είπε...

Koίτα πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε!
Λοιπόν δε μπορώ να πώ τα κλασσικά για την ταλαιπωρία σου κει το ελληνικό δεινοσαυροδημόσιο κλπ κλπ.
Θέλω να σου ευχηθώ καλή συνέχεια και φυσικά να αλλάξει κάτι σύντομα σε όλο αυτό το παλαιολιθικό εως και απολιθωμένο κράτος.
Εχω χάσει επεσόδια, δεν σε παρακολουθούσα για καιρό, έχω την εντύπωση πως κάτι με ειχε χαλάσει, θα το θυμηθώ και θα στο πώ αν ειναι.
Ξέρεις κάτι ;
Το ζηλεύω το ξεκινημά σου.
Θα θελα να ειμαι κι εγω σε ενα ξεκίνημα αν και πολλοί θα 'λεγαν οτι το δικό μου ξεκίνημα έγινε σε άλλες εποχές και τώρα εχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.
Εχεις ακόμα την παλιά ενέργεια, αυτη που ειχα δει κάποτε στον καναπέ σου.
Θα σου πάνε ολα καλά ακόμα και αν ... μουτζώνεις κάτι τύπισσες στο δρόμο με ενα Peugeot :)

Kος Μηδενικός είπε...

Πρώτον, τα γεμιστά τρώγονται κρύα και είναι και εξαίσια! Να μου θυμίσεις να σε κάνω μια μέρα (το διέκρινες φαντάζομαι το Σαλονικιό εσάνς!!)

Δεύτερον, πες μου ότι είχες πίστη στο Ελληνικό Δημόσιο και σου ήρθε ο ντουβρουτζάς! Σαφώς και όχι, μιας και τα καλυτερά μου χρόνια έχω φάει μαζί σου (θυμίζω ενδεικτικά...μα είναι ο Ταζ!!!).


Από εδώ και πέρα δηλαδή θα σε λέω Σαλονικιά; χαχαχαχαχα!!!

apos είπε...

Η ιστορία αυτή με έκανε (για μια ακόμα φορά) να χαρώ που δεν αναγνώρισα ποτέ το μεταπτυχιακό μου. Έτσι κι αλλιώς, στο Δημόσιο δεν θα έμπαινα, γεμιστά δεν φτιάχνει η μαμά μου και τα νύχια μου δεν χρειάζονται μανικιούρ.
Προτεινώ εκδρομή στη Θεσ/νίκη, να μας δείξεις πού πέρασες τα φοιτητικά σου χρόνια. Και στην παραλία, στήνουμε και ένα trivial...

Dimos είπε...

Μα δεν κατάλαβες τί έγινε τώρα; Είμαστε τόσο γαμάτοι εμείς οι Πολυτεχνίτες του Α.Π.Θ. που ακόμα και όσοι δεν σπούδασαν εδώ, θα ήθελαν λίγη από την αίγλη μας! Χάρη σου έκαναν, βρε!

(ειρωνία inside)

Μην σκας. Εγώ συζητάω με τον Ο.ΒΙ.Π. (Οργανισμό Βιομηχανικης Πατεντοποίησης) για κάτι που φτιάχνω στην διπλωματική μου (δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, θα το μάθεις τον Ιούλιο που θα το παρουσιάσω in the open) και που μπορεί να φέρει μεγάλη επανάσταση στα βάθρα των γεφυρών και δεν μπορείς να φανταστείς τί περνάω τους τελευταίους μήνες. Εφιάλτης. Και να φανταστείς ότι ο Ο.ΒΙ.Π. είναι ιδιωτική υπήρεσία. Ενώ εσύ... τόλμησες και τα έβαλες με το ανίκητο Ελληνικό Δημόσιο;! Fuck! Don't mess with the bran, because you will be eaten by the hens (δεν γαμάει η μεταλλαγή της παροιμίας στα αγγλικά;)

Ανώνυμος είπε...

Pos ena tipografiko lathos dinei sti zoi aksia ...Megaloneis kai apo ergasiaki empeiria 0.Den eprepe na figeis apo tin agglia.ena masteraki to kanes kai ekei kato. vlepo tora oti les oti to master einai ena apo ta deka kalitera panepistimia tou kosmou.otan isoun pano mpordelo to anevazes kai to katevazes kai olo metsovio kai metsovio isoun...
Lol .

O filos sou apo tin agglia.
Get a grip giati karekles se vlepo na pyrwneis esaei .

fvasileiou είπε...

Παρόμοια ταλαιπωρία στην Κύπρο, όταν πρωτόρθα 3,5 χρόνια πριν για να εργαστώ. Χρειαζόταν να καταγραφώ και να πάρω την ανάλογη κάρτα. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι καθόλου την διαδικασία. Μόνο ότι ένα πρωί στήθηκα στην ουρά σε ένα μικρό κτήριο που ξεχείλιζε από μετανάστες και περίμενα. Η σειρά μου ήρθε το μεσημέρι. Κατέθεσα τα χαρτιά, φωτογραφίες, ό,τι χρειαζόταν και μου έδωσαν μια προσωρινή βεβαίωση. Την επίσημη κάρτα θα την έπαιρνα τρεις μήνες αργότερα. Δεν έχω πάει και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μου την ζητήσουν...

Πολύ μου άρεσε το μπλόγκι σου. Θα τα λέμε!

cinderella είπε...

@all
Αργώ αλλά απαντώ! Είχα να παραδώσω ένα κομμάτι προς διόρθωση οπότε καταλαβαίνετε. Ήμουν αγκαλιά με papers και όλη μέρα στο εργαστήριο! :)

@ Γλυκέ μου, μεγάλε Ναυτίλε, το ελληνικό παράδοξο θα μπορούσε να σουρθεί άνετα και για άπειρους λόγους στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κανείς δεν το κάνει γιατί όλοι έχουν μάθει να ανέχονται μια κατάσταση. Λυπηρό αλλά αληθινό!
Να μου φιλήσεις το νησί! Μου λείπει, το ξέρεις!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου, θυμάμαι εγώ, αλλά τι σημασία έχει. Σε διαβάζω ανά διαστήματα. Είσαι όπως ήσουν και μου αρέσει αυτό. Γελάω, προβληματίζομαι και η ουσία κάθε ιστολογίου είναι αυτή. Χαίρομαι που με βρίσκεις ίδια. Εγώ με βρίσκω αλλαγμένη. Αλλά δεν πειράζει. Νομίζω οτι τουλάχιστον έχω την αυθεντικότητα που είχα και κάποτε.
Τα ξεκινήματα είναι πάντα δύσκολα, ενέχουν κίνδυνο απότυχίας και άγχος. Αλλά έχουν ένα θετικό. Σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε στη ζωή ενός ανθρώπου! ;)
Σε φιλώ καλέ μου.

Υ.Γ. Εχω ηρεμήσει οδηγικά. Δεν μουτζώνω και δεν βρίζω. Μάλλον εμπειρία λέγεται αυτό; Δεν είμαι σίγουρη! :):)

cinderella είπε...

Μηδενικέ, ήταν ο Ταζ. Και μην με προκαλείς! Γιατί την επόμενη φορά θα σε βάλω να τον σχεδιάσεις εσύ. Μπορείς να με πας ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη για να εξιλεωθείς. Μου αρκεί.
Ευχαριστώ.

cinderella είπε...

Αργεντίνε μου, προτείνω κι εγώ μια εκδρομή Θεσσαλονίκη. Και μετά μια στη Βαρκελώνη. Έτσι απλά!
Πότε να φτιάξω βαλίτσα?

cinderella είπε...

Δήμο, καλή επιτυχία με τη διπλωματική! Στείλε μου πρόσκληση αφού θα είναι in the open! Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει. Κι εγώ Ιούλιο είχα παρουσιάσει. Μεγάλες στιγμές! Τι μου θύμισες τώρα!
Παραδόξως εγώ στη διπλωματική που είχα χρειαστεί δεδομένα από δημόσια υπηρεσία τα είχα βρει πολύ εύκολα και μου είχαν φερθεί και πολύ καλά. Συνάδερφο με ανέβαζαν, συνάδερφο με κατέβαζαν!
Η παροιμία τα σπάει indeed!!! χαχαχα

cinderella είπε...

Ανώνυμε, δε θα σχολιάσω το στυλάκι σου. Θα σε συμβούλευα...Get a life που λένε και στο χωριό σου, για το καλό σου.

Το μόνο που θα σου πω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες είναι οτι σαφώς και ήμουν Μετσόβιο και Μετσόβιο και σαφώς εξακολουθώ και είμαι Μετσόβιο και Μετσόβιο. (Διάβασε και την ανάρτηση "Μηχανικέ καλά να πάθεις". για να δεις οτι δεν έχω αλλάξει θεσεις.) Η θέση μου για τους αποφοίτους ελληνικών Πολυτεχνείων ήταν και είναι η ίδια. Είναι επιστήμονες και δε συγκρίνονται με τους "μηχανικούς" bachelor - έστω και master. Και πιο συγκεκριμένα ΕΜΠ, ΑΠΘ + Πάτρα είναι μακράν οι καλύτεροι.
Το μαστεράκι με έμαθε να κάνω έρευνα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τωρινής μου ζωής οπότε σαφώς και το χρειαζόμουνα.

Υ.Γ. Α ναι. Που σαι "φίλε"; Σε έχουν πείσει οτι αυτό που κάνεις είναι μοναδικό και εσύ ο ίδιος αναντικατάστατος. Το έχω δει σε πολλούς μετανάστες σαν κι εσένα. Μην τρελαίνεσαι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά δεν πειράζει! :):)

cinderella είπε...

@fvasileiou τα έχουμε ξαναπει! Και εδώ και στο blog σου!
Και στην Κύπρο το ίδιο; Μου κάνει εντύπωση!
Καλά κουράγια εύχομαι! :)

Ανώνυμος είπε...

Anwnimos pali.Mou aresei to styl mou de ginetai na to allakso.Se peirakse e? oh well.
Vasika gnorizomaste kathos exoume antalaksei kamposa email.Sigoureftika gia to pos skeftesai me tin apantisi pou edoses.
In general den anaferomoun se olous tous mixanologous tis elladas kathos de mporo na ksero kathe enan opos ksereis esi olous tous BSc tis Agglias.( wow !) .
pantos gia to an einai monadiko afto pou kano ase na ksero ego.
prosperases to sxolio mou "megaloneis kai apo ergasiaki empeiria 0 vlepo mallon ponaei".tha prepe na eixes 4-5 xronakia proupiresia pou eixa sta xronia sou.anti aftou an thimame kala mou pes oti efiges giati de se plironani kati tetoio?tha prepei na tsekaro ta email mou.giafto kai eipa oti kakos efiges apo tin agglia ( panta kata ti gnomi mou).Vevaia oti aksizei kaneis pernei.
oson afora kai to get a life.
OMG kai 3 LOL.
Xeirovompiras edo.
signing off..on my way to get a life i suppose !
lol.

oh by the way.Erevna eprepe na exeis mathei na kaneis sti diplomatiki tou metsoviou idi alla de peirazei de ta pernoun oloi me ti mia.Xreiazetai kai i agglia mallon!

cinderella είπε...

General Facts & Figures Ανώνυμε.

1. Το οτι έχεις ανταλλάξει κάποια mail με κάποιον δε σε κάνει αυτόματα φίλο του. Ούτε γνωρίζεστε! Έχω ανταλλάξει με άπειρο κόσμο mail μέσα από το blog! Guess what? Δεν γνωριζόμαστε! Έχει τύχει να ανταλλάξουμε απλά απόψεις.

2. Οι Έλληνες απόφοιτοι Πολυτεχνείων είναι καλύτεροι. Είναι αλήθεια. Δυστυχώς. Σπουδάζουν 5 χρόνια και παρακολουθούν 60φεύγα μαθήματα εν αντιθέσει με αυτούς που έχουν ένα απλό bachelor.

3. Το Αγγλικό σύστημα εκπαίδευσης περιορίζεται μόνο στην έρευνα. Το ελληνικό Πολυτεχνείο σου μαθαίνει και άλλα. Πολλά άλλα!

3. Το αν έχω εργασιακή εμπειρία ή όχι και το αν δουλεύω ή όχι είναι δικός μου λογαριασμός. Το βιογραφικό μου δεν θα το καρφιτσώσω εδώ, να είσαι σίγουρος. Δεν το σχολίασα ούτε στο προηγούμενο σου σχόλιο γιατί το βρήκα ανούσιο να μπω σε διαδικασίας αναφοράς των προσόντων μου.

4. Κατάλαβα από το πρώτο σχόλιο ποιος είσαι. Κρίμα, πραγματικά. Σου απαντώ με επιχειρήματα σε αυτά που θέτεις προσπερνώντας τις ειρωνείες που έτσι κι αλλιώς θεωρώ όπλο του αδυνάτου.
Άδειασέ μου όμως τώρα τη γωνιά.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι να αδειασω τη γωνια στακα να αδειασω εσενα για τριτη φορα στο συγκεκριμενο ποστ. Αν μιλας ετσι σε κοσμο που οπως λες δε ξερεις φανταζομαι τι τραβανε αυτοι που σε ξερουν.Καλυτερα να μιλας ετσι σε αυτους που σε καναν τετοιον ανθρωπο ( kind suggestion really).Σε λιγα χρονια που θα δουλεψεις και θα δεις το κοσμο ( εαν βεβαια) θα κοιτας πισω και θα καταλαβεις καλυτερα τι και πως.
Λυπαμαι για λογαριασμο σου by the way που βοιδακι πηγες βοιδακι επεστρεψες απο την Αγγλια.Μαλλον αυτη ειναι και η λεξη κλειδι στην περιπτωση σου.Επεστρεψες...
Και κατι ακομα.Οι Ελληνες αποφοιτοι και οι καλυτεροικαι ολα αυτα που γραφεις δειχνουν ποσο ανασφαλεια εχεις.Take it easy again.Ο καλος βρισκει δουλεια ο μη καλος καθεται σπιτι του.Οπου και αν προερχεται αν εισαι καλος πας μπροστα.Αν ηταν τοσο καλα τα ιδρυματα τα Ελληνικα οπως καυχιεστε δε θα ταν στον πατο στις καταταξεις...Βεβαια δε ξερω κανενα που να λεει σπουδασα στο χειροτερο πανεπιστημιο που βρηκα μπροστα μου.

Στην αδειαζω και τη γωνια τωρα τετοια που ειναι κιολας.bb

cinderella είπε...

χαχαχαχαχα!!!
Κρίμα είσαι πραγματικά! :P:P:P

δεσποινα είπε...

exeis ena award pou se perimenei sto blog mou!

SGT είπε...

Περαστικός είμαι - το blog σου το βρήκα μέσω ....Αγγλίας.

Συμπαθέστατο- θα ξαναπεράσω

δεσποινα είπε...

"Και μου απάντησαν γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Έφτιαξε το ελληνικό κράτος και μετά ξεκίνησε τους μπάφους."

ακομα γελαω!!!!....

Nikos Lioliopoulos είπε...

Που εισαι καλε ;;; Εχεις και ενα μπλογκ ριμεμπερ ;;

Μαίρη (Ginger) είπε...

φαντάζομαι τα γέλια που θα έκανες προσφάτως με το νόμο που ετοιμαζόντουσαν να περάσουν στην προσπάθειά τους να εξομοιώσουν το πτυχείο Ελληνικού πολυτεχνείου με masters του εξωτερικού αν κατάλαβα καλά.

Τελικά πήγες να την πάρεις την αναγνώριση? Κάτι μου λέει ότι πάλι λάθος έχουνε κάνει!

marianaonice είπε...

Kαλώς επέστρεψες!!!

Είσαι απίστευτηηη!! Όπως πάνταα!!
Απόλαυση να σε διαβάζω!
:)))