Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

κ. Αλέκο δεν μας τα λέτε καλά!


Κύριε Αλέκο πως το κάνετε αυτό; Πως το καταφέρνετε; Πόσο εκτός τόπου και χρόνου είστε τελικά; Την ώρα που στη χώρα τα ηνία ενός κόμματος περνάνε από πατέρα σε γιό και από θείο σε ανιψιό, σαν οικογενειακό κειμήλιο εσείς πως λοξοδρομείτε; Αντί να κρατήσετε το δαχτυλίδι μερικές τετραετίες ακόμα και μετά με δημοκρατικές διαδικασίες να το χαρίσετε στο σπλάχνο σας, εσείς το απαρνήστε έτσι; Είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που έχουμε διώξει το βασιλιά άλλα άτυπα έχουμε βασιλευομένη δημοκρατία κι εσείς γυρνάτε την πλάτη; Πόση αλαζονεία θα δείξει ακόμα η Αριστερά; Δηλαδή οι Πασόκοι που φοβήθηκαν και ξαναστήριξαν Γιώργο βλάκες είναι; Οι Δεξιοί που Κώστα ξέρουν και αυτόν εμπιστεύονται είναι ηλίθιοι; Κι εσείς είστε ξύπνιος που ανεβάσατε τον Σύριζα και δύο μήνες μετά τις εκλογές βάζετε στραβά το καπελάκι σας και μας γνέφετε γεια χαρά; Ποιος χάρηκε κύριε Αλέκο μου; Ποιος; Και στο παιδί σας τι θα πείτε τώρα; Το ανίψι σας πως θα το αντικρύσετε στα μάτια; Φτου σας κύριε Αλέκο μου!!

13 σχόλια:

Δ. Τζ. είπε...

Όντως η απόφαση του κ. Αλαβάνου εξέπληξε πολλούς. Αδιαμφισβήτητα, άσχετα αν κάποιος συμπαθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, είναι δεδομένη η άνοδος των ποσοστών του κόμματος και η εκλογική του επιτυχία. Βέβαια, δεν ξέρω αν αυτό είναι το θέμα. Αν δηλ. το σημαντικότερο είναι τα νούμερα την ημέρα των εκλογών ή η ρότα του κόμματος (ιδίως όταν μιλάμε για ένα "μικρό" -αριστερών καταβολών- κόμμα, που επειδή δεν κάνει πολιτικό "πρωταθλητισμό" μπορεί να δίνει περισσότερη βάση στην ιδεολογική του κατεύθυνση) . Προσωπικά, ο Συνασπισμός μου ήταν πιο συμπαθής επί Κωνσταντόπουλου. Τότε είχε μια λιγότερο ριζοσπαστική ρητορική, χωρίς να κατηγορείται για έλλειψη αριστερών ιδεών.

Επί του προκειμένου τώρα, μπορεί τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται. Τι εννοώ; Δεν είναι καθόλου απίθανο και ο κ. Αλαβάνος να δώσει κάπου το δακτυλίδι, ίσως στον δημοφιλή και νεαρό κ. Τσίπρα. Όπως και να 'χει θα μάθουμε σύντομα τι θα γίνει για να μπορέσουμε να κρίνουμε συνολικά.

cinderella είπε...

Η ουσία δεν είναι αν θα δώσει το χρίσμα στον Τσίπρα (αν και θεωρώ οτι είναι πολύ νωρίς γι αυτόν). Η ουσία είναι οτι δεν θα το δώσει στον Αλαβάνο junior!!

Τον Κωσταντόπουλο γενικά δεν τον εκτιμώ αλλά περι ορέξεως...
Είναι αλήθεια όμως οτι αναμφισβήτητος ηγέτης και πετυχημένος, ανεξαρτήτως πολτικού φορέα είναι αυτός που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα για την παραταξή του. Οπότε ναι, ο Αλαβανος σε θέμα στρατηγικής κερδίζει πόντους!

Δ. Τζ. είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, κι ο κ. Σημίτης το "δαχτυλίδι" δε το έδωσε στο Σημίτη junior, αλλά στον Παπανδρέου.

Όπως και να 'χει ο χρόνος θα δείξει. Ελπίζω ο κ. Αλαβάνος να μην στηρίξει κανέναν από τους υποψήφιους πρόεδρους. Έτσι θα κάνει πράγματι τη διαφορά...

cinderella είπε...

"Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, κι ο κ. Σημίτης το "δαχτυλίδι" δε το έδωσε στο Σημίτη junior, αλλά στον Παπανδρέου."

Κι ειδες που φτάσαμε; Άμα το είχε δώσει στον Σημίτη junior αποκλείεται μετά να έσκαβε το λάκκο του ίδιου του του παιδιού επειδή έχασε τις εκλογές. Σαν πατέρας θα έκανε υπομονή και α πίστευε στις δυνατότητες του σπλάχνου του!
Πλάκα κάνω έτσι; Μην θιχτεις, απλά έχω κέφια!!

Δ. Τζ. είπε...

Δε θίγομαι, βρε cinderella. Αντιθέτως συμφωνώ και επαυξάνω μ' αυτό που λες. Αμα ο Γιωργάκης ήταν γιος του θα του συμπεριφερόταν διαφορετικά ο Σημίτης.

cinderella είπε...

Δεν θα τα τακίμιαζε από το βράδυ των εκλογών με τον Βενιζέλο, σίγουρα πράγματα, στο λέω εγώ. Εκτός κι αν ήταν πατριός του. Βέβαια αν ήταν πατριός σιγά μην του έδινε το δαχτυλίδι.
Δεν ξέρω αν φταίει που μου δίνεις απίστευτες πάσες για σχόλιο ή η λαλακία μου φταίει πάντως κάθομαι και γελάω με μένα!!

Σαν να μας βλέπω 40 χρόνια από τώρα. Στη ΝΔ τα ηνία θα έχει ο Αλέκος Καραμανλής και στο Πασοκ η Μαργαρίτα! Ζουμε μεγάλες στιγμές, Μύριαμ και Τζόσουα!! :))))

Grammateas είπε...

Δεν είναι όμως κρίμα; Οι τύχες μας να κρέμονται σε άτομα που έχουν το κληρονομικό χάρισμα; Πως να περιμένουμε λύσεις για τα προβλήματα μας; Το χειρότερο: Δεν υπάρχει Ελπίδα και Οραμα πια. Αυτά φαίνεται δεν κληρονομούνται...

NdN είπε...

@cinderella

Υπόσχομαι να μην υποστηρίξω την Μαργαρίτα Παπανδρέου αν θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ (αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε και αν εγώ παραμένω ακόμα «φίλος» του) :) Πάντω ο Δ.Τζ είχε απόλυτο δίκιο όταν έγραψε ότι ο Σημίτης το "δαχτυλίδι" δε το έδωσε στο Σημίτη junior, αλλά στον Παπανδρέου. Βέβαια ο ΓΑΠ προκήρυξε εκλογές οπότε η θυγατέρα του Σημίτη (γιατί νομίζω πως έχει κόρη) θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υποψήφια. Την καλημέρα μου από το (παράδοξως !!!) ηλιόλουστο Λονδίνο.

cinderella είπε...

Grammatea μου
Εννοείται πως είναι πολύ κρίμα!
Και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές!

cinderella είπε...

@ Ndn
Κι έλεγα που χαθηκες! :))

Από τη βροχερή Αθήνα λοιπόν τι να πρωτοσχολιάσω σε αυτά που λες;; Οτι δεν θα στηρίξεις τη Μαργαρίτα; Οτι μπορεί να μην υπάρχει Πασοκ σε 30 χρόνια; Οτι εσύ μπορεί να μην τους στηρίζεις πλέον; Μάλλον θα αρκεστώ να πω οτι ο Σημίτης έχει δύο κόρες!!!

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Με "'ετρωγε" να απαντήσω νωρίτερα, αλλά είχα κανονίσει έξοδο χτες και δεν πρόλαβα :)
Λοιπόν, το ότι δεν θα στηρίξω Μαργαρίτα για πρόεδρο το υποσχέθηκα ήδη. ΠΑΣΟΚ πάντως θα υπάρχει. Για μένα βλέπουμε...μπορεί να στηρίζω Liberal Democrats ;)...
Επιβεβαιώνω ότι ο Σημίτης έχει 2 κόρες και ευτυχώς δεν του μοιάζουν (εμφανισιακά)!!!

Thalassini είπε...

Συμπατριώτισσα ήρθα για ένα Καλό μήνα!!

Καλό μήνα λοιπόν!! Φιλιά!

cinderella είπε...

Καλό μήνα συντέκνισσα μου!! :)
Φιλιά πολλά και καλο Σ/Κ!