Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2008

Καλή μας Χρονιά!!


Έχοντας ακόμα το στρας και τη παγιέτα επάνω μου, έχοντας ακόμα αυτό το γλαρό βλέμμα του ξενυχτιού, το φούσκωμα του φαγητού και τη βεβαιότητα πως στις φλέβες μου η αναλογία αίματος και αλκοόλ βγάζει νικητή πανηγυρικά το δεύτερο γύρισα. Γύρισα, καλώς σας βρήκα, με το δεξί μπαίνω στο σαλόνι, πετώ και τις αποσκευές στο πλάι, δεν ξέρω για σας αλλά εγώ έναν καφέ θα τον ψήσω.

Τελικά είναι μεγάλος μύθος ότι τα πιο ανθεκτικά όντα είναι οι κατσαρίδες. Παραμύθι. Οι Έλληνες είναι. Όχι γενικά και αόριστα το ανθρώπινο γένος αλλά η δική μας φυλή. Που σε κάθε γιορτή και πανηγύρι ξυπνά μέσα της το σύνδρομο της κατοχής και τρώει τόσο ώστε να έχει αποθέματα όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Και πίνει λες και η μπόμπα ουίσκι που της προσφέρεται είναι το νέκταρ το εκλεκτό. Και ξενυχτάει, γιατί η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι της. Και για να μην παρεξηγηθώ, μια από τα ίδια κι εγώ. Έφαγα, ήπια και ξενύχτισα γιατί δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα. Και τώρα που σας γράφω, έχω την εικόνα παίκτη ριάλιτι που κυκλοφορούσε με το γυαλί ηλίου μέσα στο παιχνίδι θυμάστε; Και αυτό δεν με τιμά καθόλου. Μα καθόλου όμως! Τι αηδία κι αυτή, ευτυχώς πάει πέρασε και φέτος το ηρωικό 2008 μπήκε χωρίς κανέναν τελικό ριάλιτι, αχ σ’ ευχαριστώ Παναγία μου, δεν ξέρεις πως το περίμενα αυτό. Του χρόνου αν με ακούς κάνε να μην κυκλοφορεί κι ο Μικρόυτσικος.

Έχω να κοιμηθώ περί τις 48 ώρες γιατί ποιος κοιμάται τη βραδιά της αλλαγής του χρόνου; Κανείς. Ποιος κοιμάται την επομένη στο καράβι; Όλοι. Όλοι εκτός από μένα. Στους καναπέδες, στο πάτωμα, στις σκάλες, στις καμπίνες, παντού. Κι εγώ περιφέρομαι σαν την τρελή και περιμένω να δέσει το ρημάδι, να ζήσω τον πανικό και να με ξεβράσει το ρεύμα των αγουροξυπνημένων ταξιδιωτών στην προβλήτα. Γιατί αυτοί έχουν κοιμηθεί κι έτσι από τη νύστα και τη θολούρα είναι ανυπόμονοι. Εγώ τόσες ώρες περίμενα, μια πάνω μια κάτω, δε βαριέσαι δεν χάθηκε ο κόσμος! Και έτσι όλα γύρω μου γυρίζουν και με ζαλίζουν.

Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Καλή χρονιά να έχουμε. Αχ ευχή και κατάρα σας δίνω μην τη φορτώσουμε τη ρουφιάνα, ακόμα δεν μπήκε με υπερβολικές προσδοκίες. Ας μην περιμένουμε όλα όσα δεν έγιναν την τελευταία πενταετία μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2008. Ας αφήσουμε κάτι για το επόμενο. Γιατί κατά τον Λεφάκη που βγήκε στη Λαμπίρη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι και οι Ταύροι θα προκόψουν φέτος. Οι υπόλοιποι ας περιμένουμε από του χρόνου και για όλους κάτι θα βρεθεί. Αχ μην σπρώχνετε, μην σπρώχνεστε, όλοι θα φιληθούμε και στην τελική όσο χασίσι βρέθηκε στα Ζωνιανά εφέτος, τόσα καλά σας εύχομαι για το καινούργιο έτος!
Καλή μας χρονιά, με τρέλα και υπομονή…


Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι "χειροποίητη". Μέσα στη βροχή μια τρελή, χωρίς ομπρέλα τράβηξε με το κινητό το δέντρο της Αγοράς των Χανίων. Πείτε μια καλή κουβέντα!!

32 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καλημέρα! Καλή χρονιά!! Γεμάτη με όσα επιθυμείς και όπως πολύ σωστά έγραψες μακρυά απο "υπερβολικές προσδοκίες"! Να είσαι καλά να περνας πάντα υπέροχα! :)

Grammateas είπε...

Καλή χρονιά cinderella! Με υγεία και έμπνευση! Ωραία η εικόνα από τα Χανιά! Φέτος το καλοκαίρι μάλλον εκεί θα περάσω τη βδομάδα των διακοπών. Μέχρι τότε όμως, εύχομαι ότι δεν μας έφερε η τελευταία πενταετία, να μας το φέρει ο πρώτος μήνας του 2008! Αλήθεια, έχεις δει κανένα Έλληνα που να μην είναι ανυπόμονος;;;

exilio είπε...

Kαλημέρα!
Καλή χρονιά να έχουμε Cinderella of the sofa :) Υγεία κ αγάπη!
And now ξεκούραση,χαλάρωση κ χώνεψη μέχρι να αρχίσουν πάλι τα τρεξίματα,σνίφ!

υ.γ(είπε ο Λεφάκης ότι θα προκόψομι ιφέτος;..εε ντάξ τότε!lol;P)
υ.γ2(αυτό με το πλοίο όντως λίγο μανικάκι..αλλά Χανιά ruleeeezzz!!)
υ.γ3(έχεις το πνεύμα του φωτογράφου..ετς ετς!αϊ λάικ!)

Elli είπε...

Καλή Χρονιά Παξιμαδοκλέφτρα :)

Η φωτογραφία είναι πρίν ή μετά τους βαωδαλισμούς?

Γκρινιάρης είπε...

Καλή χρονιά cinderella! Εύχομαι υγεία και ότι επιθυμείς να σου τύχει!

Feidias είπε...

Καλή σου μέρα cinderella!Εκνευρίστηκα γιατί όταν είδα την επίσκεψη σου,κατάλαβα οτι δεν είχα περάσει για ευχές καθόλου κι αυτό γιατί δε σε είχα κάνει add στους σελιδοδείκτες τη τελευταία φορά που ήρθα και λίγο ντράπηκα να σου πω...το ξεπέρασα όμως και ήρθα!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι πάντα με υγεία και αγάπη και τις προσδοκίες σου,ό,τι είναι για καλό,να ευτυχήσεις να τις ζήσεις!Μια και σπουδάζεις να πω και καλή πρόοδο και να καταφέρεις να ασχοληθείς μ αυτό που αγαπάς,γιατί κι αυτό είναι σπάνιο πια!Τώρα...για τη φωτό σου είναι πολύ καλή και να @#$%@#$!! το κινητό μου που με ντροπιάζει όποτε επιχειρώ κάτι παρόμοιο!Για το ξενύχτι,χαχαχα μια απ τα ίδια κι εδώ και η σημερινή μέρα που δουλέυω δε βοήθησε τη κατάσταση καθόλου!ΑΥΤΑΑ...πολύ καλά ήτανε στο καναπέ σου και θα ξανάρχομαι να τα λέμε,να κερνάς και καφέ οκ?Όσο για το Λεφάκη,πες του χαιρετίσματα γιατί κι εγώ Παρθένος είμαι και τά χουμε ξανακούσει αλλά......μη πω τώρα τίποτα!!!Δόξα τω Θεώ να λέμε που έχουμε υγεία και τα μυαλά μας ακόμα και δε πειράζει για τα άλλα!!Σε χαιρετώ τώρα και πάλι ευχόμενος μέσα απ τη καρδιά μου ό,τι καλύτερο για σένα και τους δικούς σου!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Unknown είπε...

Καλή χρονιά σου εύχομαι αγαπητή cinderella, με ΥΓΕΙΑ, δημιουργικότητα και πείσμα για όσα γουστάρεις κι αγαπάς!

Το 2008 θα είναι η χρονιά των ευκαιριών...μην χάσεις καμία!

cinderella είπε...

@ Roadartist
Κι εσύ καλή μου οτι επιθυμείς!! Εννοείται μακριά από υπερβολικές προσδοκίες!! Μόνο πτυχίο θέλω! Μπορώ;;; :)))

cinderella είπε...

@ Γραμματέα μου

Καλή Χρονιά! Ελπίζω το ποδαρικό μου να σου πάει γούρι! Εννοείται οτι το καλοκαίρι τα Χανιά είναι υπέροχα και όταν θα είναι να κατεβείς μιλάμε για συμβουλές και tips! Έλλη στα καλύτερα να τον στείλουμε έτσι; :))
Δεν έχω δει ποτέ Έλληνα μη ανυπόμονο αλλά πραγματικά πολύ θα ήθελα να δω πως είναι και τι γονίδια κουβαλάει!! :))

cinderella είπε...

@ exilio μου

Καλή Χρονιά να έχουμε! Αχ δεν με παίρνει άλλο για ξεκούραση, χαλάρωση και χώνεψη. Δε με παίρνει!! Η εξεταστική πλησιάζει επικίνδυνα, μέσα στη βδομάδα έχω ραντεβού με την καθηγήτρια στην οποία έχω αναλάβει τη διπλωματική και επιπλέον δεν έχω κάνει ούτε μια εργασία από αυτές που παραδίδω τη βδομάδα που έρχεται!! :(:(:(:(

Αλλά μεθαύριο κάνει πάρτυ η κολλητή μου οπότε δεν πτοούμαι!! :)
Και στα λέω όλα αυτά γιατί μου είπες οτι έχω το πνέυμα του φωτογράφου, κάτι που δεν ισχύει αλλά πολύ χάρηκα γιατί έφαγα τρελή βροχή για να σας την φέρω!! :)

cinderella είπε...

@ Έλλη μου
Καλή μας Χρονιά! Για ποιούς βανδαλισμούς μιλάς; Δεν πήρα είδηση. Εγώ χτες το απόγευμα την τράβηξα ξέρεις έξω από το Κύδων, με τα αλάρμ το αμάξι και η τρελή οδηγός απέξω να τραβάει φωτογραφίες. Δε βαριέσαι, δεν χρειάζεται και μεγάλη καλλιγραφία όταν οδηγούμε στην πατρίδα!! :))
Πότε γυρίζεις; Πές μου και για τους βανδαλισμούς γιατί δεν έμαθα τπτ!!!

cinderella είπε...

@ Γκρινιάρη μου

Καλή Χρονιά και σε σένα!! Κι εσύ οτι επιθυμείς να το πάθεις!!Φιλιά στα Λονδίνα!! :))

cinderella είπε...

@ feidia μου

Να σαι καλά για τα ζεστά σου λόγια!! :))
Τι ντροπές καλέ και πράσινα άλογα; Η παξιομαδοκλέφτρα-cinderella δεν παρεξηγεί! Άλλωστε έλειπα τόσες μέρες και σήμερα εδέησα να απαντήσω στις ευχες των Χριστουγέννων!
Καλή Χρονιά και σε σένα με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς! Όπως έγραψα και στο ποστ δεν θα φορτώσω το 2008 με τα άπλυτα των προηγουμένων ετών. Το μόνο που θέλω είναι πτυχίο...και θα το πάρω όχι γιατί πιστεύω τις σαχλαμάρες του Coelo περι συνομωσίας του συμπαντός αλλά γιατί η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!!
Δουλειά σήμερα εε; Ωχ Παναγια μου και Βόηθα Χριστέ μου, καλά κουράγια και που σαι; Φτάνει το γλεντοκόπι των γιορτών! Μην την πέσετε όλοι στις τυρόπιτες του καφενείου από δίπλα!
Όσο για τον καναπέ μου τον παλιό, μην μου θυμώσεις αλλά δεν στον δίνω. Να έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτόν, κανένα πρόβλημα αλλά δεν τον αποχωρίζομαι. Μην νομίζεις ο κυριλάτος είναι για τους επισκέπτες, εγώ ακόμα σε αυτόν κάθομαι!! :)))

cinderella είπε...

@ Samael
Μην με τρομάζεις!! Η χρονιά των ευκαιριών; Κι αν δεν τις δω; Κι αν τις προσπεράσω; Απαπα, με άγχωσες βραδιάτικα!!
Καλή Χρονιά και σε σένα καλέ μου με πάνω από όλα υγεία!! :))

If...ιγένεια είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

exilio είπε...

Νταξ μωρέ..θα τον βρούμε τον ρυθμό μας.Υπάρχει κ αυτή η εξεταστική τώρα που την ανέφερες ;Ρ
Όλα τα συνδιάζουμε:)
Μπόν νυίτ ^^

Elli είπε...

Cinderella, δυστυχώς είμαι Αθήνα από χτές, άρρωστη και καταταλαιπωρημένη!
Δεν είδες το δήμαρχο στο Κύδων να λέει για κάποιους με γκλομπ που χάλασαν το χριστουγεννιατικό ντεκόρ της αγοράς?
Μεταξ΄θ μας, ήταν λίγο άθλιο το δέντρο, τα αγγελάκια μόνο μ'άρεσαν εμένα!

Ανώνυμος είπε...

1ον καλη χρονιά και ότι επιθυμείς
2ον Χανιά...ε? Πρέπει να πέρασες υπέροχα , λατρευω τα Χανιά και τους ανθρώπους του !
3ον Η φωτό είναι σουπερ και καλά έκανες και την ανέβασες!!!
4ον ευχομαι η ευχή σου περι Μικρούτσικου ( που έγινε Μεγαλούτσικος πια) να πιάσει !

taxitzou είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, πολλά χαρούμενα νέα, πολλά ταξίδια (και ξίδια...), και γενικά ότι καλύτερο.

NdN είπε...

Καλησπέρα και από εμένα!!
Μετά από 11 μέρες απουσίας στην πατρίδα επέστρεψα στο Λονδινάκι και φυσικά στον καναπέ σου.

Καλή Χρονιά μικρή μου Σταχτοπούτα!Πάνω από όλα υγεία και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε...ή θα έρθουνε μόνα τους!Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χαμόγελα και επιτυχίες,γεμάτη συγκινήσεις και "τρέλες" για τις οποίες δε θα μετανιώσεις ποτέ!

cinderella είπε...

@ if-ιγένεια μου
Και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι χαρά μου!!Με υγεία πάνω από όλα!! :)

@ exilio μου
Ξεκίνησα σήμερα κουτσά στραβά άντε να δούμε που θα μας βγάλει!! :(

@ ellie μου
Δεν πηρα είδηση γιατί δεν παρακολουθώ το κανάλι του Μητσοτάκη! Πάντως το δέντρο αναμμένο αξίζει πολλά λεφτα. Σβηστό μια σκέτη σκαλωσιά είναι!

cinderella είπε...

@ Τρελοφαντασμένη μου
Καλή Χρονιά και σε σένα
εύχομαι! Χωρίς Μικρούτσικους, χωρίς ριάλιτι, χωρίς τιβι γενικά αλλά με πολλές μικρές προσωπικές στιγμές, με την οικογένεια σου! :)
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το δέντρο μου!

cinderella είπε...

@ taxitzou μου
Καλώς μου ήρθες! Τέλειο το σχόλιο σου! Ταξίδια και ξύδια! Τέλειο!!Καλή Χρονιά και σε σένα!! Οτι επιθυμείς να το πάθεις!! :))

cinderella είπε...

ΝdN μου

Καλή Χρονιά και σε σένα! Οτι επιθυμείς σου εύχομαι! Με υγεία και επιτυχίες Συνάδερφε! Φιλιά στο Λονδινάκι, ελπίζω να με υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες όπως υποδέχτηκε και σένα κάποτε και σε έκανε να μείνεις!
Είσαι κι εσύ της άποψης οτι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς? Ελπίζω να μην μας βγει σε κακό αυτό! :))

Thalassini είπε...

Καλή χρονιά καλή μου συμπατριώτισα!! Ωραία στολίστηκε η πόλη μας!Εύχομαι να πέρασες όμορφα και σου εύχομαι από καρδιάς οτι καλύτερο για τη νέα χρονιά!
Καλέ που είναι τα καλιτσουνάκια που μού'ταξες;Που είναι η μπουγάτσα του Ιορδάνη;;;;

Αστειεύομαι βέβαια!

Φιλάκια πολλά!

Eclipse είπε...

καλή χρονιά με υγεία και αγάπη :)

tzonakos είπε...

Εμένε η φωτογραφία τράβηξε το βλέμμα μου αμέσως !
Ετσι λάθος τραβηγμένη αλλα με σωστό καδράρισμα, φαίνεται αυθεντική και με αυτα τα χρώματα μου θυμίζει την αυγη του νέου έτους !
Ευχες και πάλι και αυτον τον καναπέ σου πολυ τονε ζηλεύω λέω και θα σου ρχομαι συχνά.
Κανόνισε να εχεις πάντα κανα κέρασμα :)

cinderella είπε...

@ Θαλασσινή μου
Εννοείται πως έχω όλα τα καλούδια για σένα! Ότι ποθεί η καρδιά σου και έχεις πεθυμήσει! Και ξεροτήγανα και καλτζούνια και δίπλες και ότι μου ζητήσεις θα σου βρω!! Φιλάκια πολλά καλή μου!!

cinderella είπε...

@ Νταιζάκο μου
λατρεμένο μου παπί ξαναγράφεις; Κι εγώ δεν το πήρα είδηση; Καλή Χρονιά κουκλα μου με υγεία πάνω από όλα! :))

cinderella είπε...

Που είσαι ρε Τζονάκο και είπα πάει με χίωσε, λίγο έλειψα και με ξέχασε; Βολέψου στον καναπέ και μην ανησυχείς για τίποτα! Στο σπίτι του κρητικού γλυκατζή δεν μιλάνε για κέρασμα!
Όταν λες οτι η φωτογραφία μου είναι λάθος τραβηγμένη τι εννοείς; Τον ήλιο πάνω δεξιά; Άσε γιατί η αλλή που τράβηξα έχει ένα αμάξι που κρύβει το μισό δέντρο οπότε φαντάζομαι οτι δεν θα θελες αυτή!! :)))

Σοφία είπε...

Καλή χρονιά κι από μένα! Εγώ δεν ανήκω στα ζώδια που θα προκόψουν φέτος, οπότε είμαi άνετη. Όσα πάνε κι όσα 'ρθούνε χαχαχα!

Η φωτογραφία πολύ ωραία :-)

cinderella είπε...

Σοφάκι μου Καλή Χρονιά! Ότι επιθυμείς κοριτσακι μου εκεί στα Λονδίνα να το πάθεις!!
Ούτε εγώ ανήκω αλλά δεν πτοούμαι!! :))