Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2008

'Οχι παιδιά, δεν είμαστε κίνημα!

Και να που ονομαστήκαμε κίνημα έτσι ήσυχα-ήσυχα κι απλά. Χωρίς καλά- καλά κανείς να το καταλάβει. Χωρίς εμείς οι ίδιοι να το πάρουμε πρέφα. Εμείς οι ερασιτέχνες γραφιάδες. Εμείς που κρατάμε τη διαδικτυακή πένα στο χέρι και αναρτούμε ατάκτου περιοδικότητας κείμενα ποικίλης θεματολογίας που κάποιοι διαβάζουν, κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι προσπερνάνε. Που δεν παίρνουμε εντολές από πουθενά και δεν λογοδοτούμε σε κανέναν. Που ξεκινήσαμε ως μονάδες και σιγά- σιγά σχηματίζουμε ομάδες. Ομάδες, όχι κίνημα έχει διαφορά. Κι όμως αδυνατώ να καταλάβω πως μια προνομιακή κάστα ανθρώπων ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου ως επί των πλείστων με ευαισθησίες, που ανήκει σε αυτό το 30% των Ελλήνων που έχουν πρόσβαση στο internet και απέχει από εκείνο το 20% που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας όπως θα μας χαρακτήριζε κάποιος κυνικός, μπορεί να θεωρηθεί κίνημα. Γιατί κίνημα για μένα τουλάχιστον ήταν εκείνο των φοιτητών πέρυσι που κάθε εβδομάδα ήταν στους δρόμους παλεύοντας για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Κίνημα ήταν αυτό των εκπαιδευτικών που με τις φωνές τους και την απεργία τους προσπάθησαν να ανατρέψουν την νοοτροπία των κυβερνήσεων μεταπολιτευτικά περί επιστημόνων δεύτερης κατηγορίας μισθολογικά που το πρωί διδάσκουν σε σχολείο και το βράδυ μοιράζουν πίτσες για να βγει ο μήνας.

Είναι βαριά και μεγάλη κουβέντα το κίνημα. Τα κινήματα σε άλλα κράτη και άλλους πολιτισμούς ανατρέπουν καθεστώτα, ρίχνουν κυβερνήσεις, αλλάζουν το ρου της ιστορίας γυρνώντας τον τροχό ανάποδα. Και ναι, έχουμε δύναμη αλλά ως κίνημα δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε. Γιατί είμαστε τόσο διαφορετικοί και παλεύουμε για τόσο ξεχωριστά πράγματα ο καθένας που αυτομάτως οι μονάδες υπερτερούν των ομάδων. Γιατί ως κινηματικές πράξεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρωτοβουλίες για κλείσιμο της τηλεόρασης για μια μέρα. Ούτε οι πρωτοβουλίες εκείνων που δεν θέλουν να δουν το dvd. Κι αυτό που είναι πιο έντονο από όλες αυτές τις πρωτοβουλίες είναι ότι σε αυτή τη χώρα ποτέ άλλοτε η ανάγκη για σεβασμό και αξιοπρέπεια των πολιτών από τους κυβερνόντες δεν ήταν τόσο έντονη ώστε να εκφράζεται με τόσο διαφορετικές και ενίοτε μάταιες μορφές. Ποτέ άλλοτε η ανάγκη για τα αυτονόητα δεν είχε χαρακτηριστεί ως κίνημα και ποτέ άλλοτε η αγανάκτηση δεν είχε οδηγήσει σε μάχες εκ των προτέρων χαμένες, τουλάχιστον για να αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα. Ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας, ας μην βάλουμε για μια μέρα βενζίνη, ας μην πάμε για μια μέρα στο super market. Την επομένη, στο ίδιο έργο θεατές θα προσπαθούμε να βρούμε άλλες μορφές για να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα που κάποιοι ύπουλα πάνε να μας αφαιρέσουν. Δεν είμαστε κίνημα. Τουλάχιστον εγώ δεν μας βλέπω έτσι. Είμαστε όμως εδώ κι αυτό είναι τουλάχιστον παρήγορο. Τώρα αν η δράση μας είναι και μορφή πάλης αυτό δεν το ξέρω. Για μένα η πάλη δίνεται στους δρόμους και όχι μπροστά από μια οθόνη.

Υ.Γ. Πρώτο πληθυντικό. Σε όλα. Σε πείσμα των καιρών και των πολιτικών.

34 σχόλια:

sealike2 είπε...

Καλησπέρα. Ευστόχησες με το θέμα που επέλεξες και περισσότερο με τη ρεαλιστική χροιά που το ανέλυσες καθώς το ενέταξες σε μια "αφετηρία εκκίνησης" που πραγματικά του ανήκει. Θεωρώ, οτι οι πολλοί blogger's είναι ενεργοί σκεπτόμενοι πολίτες μιας κοινωνίας, και μέσω των αναρτήσων τους εκφράζουν απόψεις σε θέματα που τυγχάνουν να αποσχολούν/προβληματίζουν και την σκέψη άλλων ανθρώπων!Συνέχισε δυνατά, bye!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνη με βρίσκεις ;)

την καλησπέρα μου :)

Δ. Τζ. είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχει κίνημα, πάντως με τέτοιο κρύο και τόσο αέρα, ο ζεστός καναπές ΜΑΣ (κι εγώ α' πληθυντικό χρησιμοποιώ..!) είναι ο,τι πρέπει...

Σίγουρα ανοίγεις ένα μεγάλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, καλή μου cinderella. Θα συμφωνήσω: δε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ότι υπάρχει κίνημα, με τη στενή έννοια του όρου. Είναι σαν να προσπαθούσαμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους χρήστες του μετρό, ή όλους όσους γράφουν σε εφημερίδες (από την "Α1" μέχρι το "Ριζοσπάστη").

Παρότι λοιπόν δε μπορεί να οριστεί όλο αυτό ως κίνημα, εντούτοις φαίνεται ότι κάτι καλό πάει να γίνει εδώ. Φυσικά δε μιλάω για τους ονειροπόλους, που πιστεύουν ότι με το να κλείσουμε την tv για μια μέρα, τα φώτα για μίση ώρα κοκ. θα αλλάξει κάτι. Μιλάω για μια αίσθηση συναδελφικότητας, αλληλεγγύης (όχι με την... κομμουνιστική έννοια του όρου), που σφυρηλατείται μεταξύ μερίδας των μπλόγκερς. Μιλάω για κοινά όνειρα, κοινές ανησυχίες, έστω και αν ο καθένας μας τις προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο. Μιλάω για μια γενιά η οποία έχει φιλελεύθερη σκέψη, δεν έχει ταμπού και συζητάει ό,τι την απασχολεί. Δε φοβάται να πει την άποψη της και -παρόλα αυτά- δε διεκδικεί κανένα αλάθητο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι κινείται σήμερα. Αυτό το κάτι πιθανότατα θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια. Για να δούμε όμως που μπορεί να φτάσει...

Καλό Σ/Κ!!!

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως το έχω ξαναπεί: είμαι μονάδα - ούτε σε ομάδα ανήκω, ούτε σε κίνημα. Ας κάνουν άλλοι ηλεκτρονικές επαναστάσεις, εγώ είμαι αλλού.

Matrix είπε...

Καλησπέρα.

Συμφωνώ με την ουσία του θέματος σου.

Τα κινήματα είναι στους δρόμους, αλλά μέσα από εδώ μπορείς να παρακινήσεις κάποιους να ασχοληθούν με τα κοινά, να έρθουν για κοινές διεκδικήσεις.

Όπως πχ την Τετάρτη στην απεργία...

cinderella είπε...

@ sealike2 μου
Καλημέρες! Ναι οι περισσότεροι από εμάς είναι ακριβώς όπως τους περιγράφεις και αυτό τουλάχιστον είναι ένα θετικό πρώτο βήμα!! Ότι σε κάθε blog θα διαβάσεις και ένα ξεχωριστό νέο, μια διαφορετική οπτική, αυτό προκαλεί και την επιτυχία κατά τη γνώμη μου!

cinderella είπε...

@ Diianeira μου
Καλημέρες!!
Χαίρομαι που συμφωνούμε! :))

cinderella είπε...

@ Δ. ΤΖ. μου
Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό γιατί αναμφισβήτητα ένα κομμάτι εδώ μέσα σου ανήκει!! Χτες το βράδυ δεν έκατσα μέσα γιατί είχα κανονίσει, έστω και με αυτό τον παλιόκαιρο και επέστρεψα πρωί οπότε είμαι κομμάτια!

Αυτό ακριβώς προσπάθησα να γράψω. Ότι είμαστε μια τόσο πολυσυλλεκτική ομάδα, με ανόμοιες ανάγκες και ενδιαφέροντα, χωρίς κοινό στόχο, κοινή πορεία, κοινές διεκδικήσεις που δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κίνημα.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι μελετάμε αυτή τη στιγμή ένα φαινόμενο το οποίο σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα εχει πάρει μια πιο σαφή μορφή και θα μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα!
Καλημέρες καλέ μου!! :)))

cinderella είπε...

@ Σοφάκι
Κι εγώ ως μονάδα αισθάνομαι! Έχω αδυναμίες, συμπάθειες και συνοδοιπόρους εδώ μέσα αλλά σε ομάδα δεν ανήκω!

Οι ηλεκτρονικές επαναστάσεις είναι καλές, αρκεί να έχουν κάποια βαρύτητα και κάποιο λόγο ύπαρξης. Η επανάσταση απλά για την επανάσταση δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν!

cinderella είπε...

@ Μαtrix

Εννοείται πως τη Τετάρτη απεργούμε και κατεβαίνουμε στους δρόμους! :))
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε!!
Και ναι αυτό για μένα είναι ένα κίνημα που σιγά - σιγά σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται!

tzonakos είπε...

Koίτα, ειναι κολακευτικό να αισθάνεσαι οτι ανήκεις κάπου, αλλα αυτο δεν ειναι το ζητούμενο.
Ειμαι σίγουρος οτι οι 90 στους 100 άνοιξαν απλά ενα e-μερολόγιο καταγραφής σκέψης.
Πολλοί μάλιστα το έκαναν απο περιέργεια.
Αρα καθένας έκανε την κίνησή του.
Σιγά σιγά το μπλόγγινγκ μεγάλωσε. Να σκεφτείς οτι ακόμα και σε κάποια φόρουμς οι συζητήσεις ειναι σε μορφή μπλόγκ.
Με το μπλόγκ εισαι άνετος, χαλαρός, γράφεις ας πούμε οτι σου κατέβει και σε σχολιάζουν κάποιοι.
Αρα και εδω έχουμε κινήσεις.
Εκούσιες και όχι πάντα σταθερές.
Εχω μια αναγνώστρια, την mad2luv που κάνω μαυρα μάτια να τη δω να ξαναπατάει στα μπλόγκς μου επειδή έρχεται όποτε γουστάρει. Τηνε πάω επειδη ειναι τρελλούτσικη.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ καταγράφηκαν.
Οκ, και ύστερα έρχεται ενας άσχετος και ονομάζει "κίνημα" αυτές τις πολλές ανεξάρτητες κινήσεις.
Προφανώς έλλειψη κα΄΄ης γνώσης ελληνικών. Και πώς, αφου ακόμα πολλοί γράφουν σε γκρίκλις ! Πώς θα καταλάβουν λεπτές διαφορές ανάμεσα σε όρους και σε λέξεις ;
Για να τελειώνουμε, επειδη έγραψα πρόσφατα και εγω για το θέμα, κανένα "Κίνημα Μπλόγκερς" δεν υπάρχει !
Οχι ετσι που θα ταν εύκολο να χειραγωγηθεί απο κάποιους.
Μη βάζουν ταμπέλα που δεν θέλω επειδή κατι δεν θέλουν να το καταλάβουν και να το σεβαστούν ή αλλιως επειδή θέλουν να το καπελώσουν υπέρ τους.
Εσχάτως μας προέκυψαν και bloggo-βιβλιοπώλες γραφικοί για γραφικούς που μαζεύουν γραφικούς μέτριους.
Ομάδες απο μπλόγκερς, ναι μπορεί να υπάρχουν, ομοϊδεάτες πχ πολιτικά ή αθλητικά, με τίποτα όμως δεν δικαιολογείται ο όρος "Κίνημα" ουτε καν για αστείο.

If...ιγένεια είπε...

Μου άρεσε πολύ το κείμενο σου και θα συμφωνήσω..

cinderella είπε...

@ Tζονάκο μου

Κάποτε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος σε μια συνέντευξη του είχε πει οτι "μόλις βάλεις ταμπέλα, αμέσως αυτοεξευτελίζεσαι". Αν και είναι λίγο αιρετική η άποψη του εγώ την έχω ενστερνιστεί προ πολλού.
Το κάθε μπλόγκ είναι μια μικργραφία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του κάθε ιδιοκτήτη. Είναι άδικο λοιπόν να βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Κυρίως γιατί δεν έχουμε ίδιους στόχους και επιδιώξεις!
Συμφωνώ μαζί σου και περί ομάδων. Είναι ωραίο να υπάρχουν αν και αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Είναι υπέροχο όμως κάποιοι να σε διαβάζουν, να σχολιάζουν και έτσι να γίνεται ένας διάλογος στα πλαίσια του blogging!
Καλή εβδομάδα!!

cinderella είπε...

@ Ιφιγένεια μου.
πολύ χαίρομαι! :))
Καλή εβδομάδα κοριτάκι και καλά κουράγια!! ;)

NdN είπε...

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι οι bloggers είναι μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων που το μόνο τους κοινό σημείο είναι ότι διατηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Αυτό φυσικά δεν τους κάνει κίνημα. Αν και με τις συλλογικές δραστηριοποιήσεις όπως για παράδειγμα η διαδήλωση για τις πυρκαγιές, έδωσαν και οι bloggers την αφορμή για να χαρακτηριστούν έτσι. Κατά τη γνώμη μου η μόνη κατηγοριοποίηση που μπορεί να γίνει είναι σε ομάδες bloggers που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Για παράδειγμα υπάρχουν αρκετά blogs που ασχολύνται μόνο με ποδόσφαιρο.
Ωστόσο τα blogs ως μέρη συζήτησης μπορούν να παρακινήσουν κάποιους να ασχοληθούν περισσότερο με κάποια γεγονότα και να αποκτήσουν άποψη για κάποιο θέμα με το οποίο δεν είχαν επαφή.

cinderella είπε...

@ Ndn μου
Η κίνηση για τις φωτιές και η συγκέντρωση έξω από τη βουλή είναι και η μοναδική που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κινηματική. Όλες οι υπόλοιπες χαρακτηρίζονται ως κινήσεις παρεών και αυτό είναι το χειρότερο γιατί πραγματικά αλλοιώνει το πραγματικό σκοπό των πρωτοβουλιών και τα κίνητρα που τις διέπουν.
Ήδη με το κλείσιμο της τηλεόρασης, οι bloggers έχουν χωριστεί σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και ενώ μια βδομαδα πριν οι προβληματισμοί που εξέφρασα στην tractatus και στο Τζονάκο είχαν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για τις αδυναμίες του εγχειρήματος, σήμερα βλέπω οτι πολλοί άλλοι καυτηριάζουν με πολύ έντονο τρόπο έχοντας εστιάσει στις ίδιες αδυναμίες. Είναι κρίμα πραγματικά κυρίως για τη δύναμη που έχουμε.

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει κίνημα προφανώς. Ο καθένας γράφει για ότι θέλει, με ότι ύφος θέλει. Είμαστε αρκετά κατακερματισμένο κι ετερόκλητο πλήθος.

Φυσικά έτσι ξεκίνησαν και τα ερασιτεχνικά ραδιόφωνα...

tzonakos είπε...

Cinderella επίτρεψε μου να διαφωνήσω.
Δεν είδα να "έχουν χωριστεί οι bloggers σε δύο στρατόπεδα".
Οσοι διαφώνησαν το έκανα ειτε ανώνυμα είτε με νικ τύπου "καμμένα μυαλά" και δεν διαθέτουν μπλόγκ.
Αντε να δεχτώ οτι χωρίστηκαν σε 5 ομάδες :
1- ΥΠΕΡ
2- ΚΑΤΑ
3- ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
4- ΑΜΕΤΟΧΟΙ
5- ΑΝΙΔΕΟΙ

Οι τελευταίοι ειναι αυτοί που δεν το πήραν είδηση.
Εκτός και αν κρίνει κανείς οτι επειδη ενας πιτσιρίκος μας χλεύασε, αυτος ειναι και opinion maker οπότε μαζι του πήγαν χιλάδες κόσμου.
Ο προβληματισμός που εξέφρασες ηταν υγιής. Δεκτός και ο αντίλογος.
Το μήνυμα πέρασε, και μην μου πεία κανενας καμμένος να μετρήσω πόσοι την ειχαν κλειστή σήμερα, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν !

cinderella είπε...

@ Samael μου κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ τα πράγματα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι ώστε στο μέλλον να έχουμε την αξία και τη δυναμική του ραδιοφώνου. Τότε αυτό πραγματικά θα είναι επιτυχία. Και ίσως τότε να μας χαρακτηρίσω και ως ομάδα.

Υ.Γ. Είμαι απαράδεκτη, που έχω καιρό να σχολιάσω στο δικό σου σαλόνι αλλά σε διαβάζω. Πραγματικά όμως τις τελευταιές 2 φορές που μπήκα δεν είχα κουράγιο για γράψιμο παρά μόνο για διάβασμα. Τουλάχιστον σε αυτό με καλύπτεις απόλυτα. Τα κείμενα σου είναι πολύ καλά!

cinderella είπε...

@ Tzonako μου
Δεν πιστεύω οτι ο πιτσιρίκος χλέυασε την πρωτοβουλία. Πιστεύω οτι καυτηρίασε τις αδυναμίες και το μάταιο που πολλοί (μέσα σε αυτούς κι εγώ) είδαν, με το δικό του πάντα πικάντικο τρόπο.
Συμφωνώ με τις κατατάξεις που έκανες. Εγώ εστίασα σε αυτούς που ήταν κατά του εγχειρήματος. Τα καμμένα μυαλά δε μετράνε γιατί όταν ανώνυμα γράφεις κάτι σημαίνει οτι δεν παίρνεις και την ευθύνη των γραπτών σου. Και ναι θεωρώ οτι όσοι διατηρούμε ιστολόγιο γράφουμε επώνυμα γιατί όλα μας τα κείμενα και τα σχόλια καθρεφτίζουν τον ίδιο άνθρωπο που διατηρεί την ανωνυμία του στο ευρύ κοινό αλλά δεν ντρέπεται και δεν έχει κανένα λόγο να μην αποκαλυφθεί. Πλάτιασα πάλι! Συγγνώμη!
Καλό βράδυ!!

BUTTERFLY είπε...

Εχεις απολυτο δικιο! Δεν ειμαστε κινημα, ειμαστε ομως η ζωντανη αποδειξη οτι σ'αυτον τον τοπο επιτελους κατι κινειται!

Sinistra Radicale είπε...

καλησπέρα. Θα μπορούσα να σε βάλω στα link των blog που διαβάζω????

cinderella είπε...

@ Butterfly μου

Υπο αυτό το πρίσμα και μόνο, ναι θα συμφωνήσω μαζί σου! Απο κεί και πέρα κυκλοφορούν τόσοι πολλοί, διαφορετικοί και ετερόκλητοι χαρακτήρες μέσα στη blogoσφαιρα που μου θυμίζουν αυτούς που βρίσκονται στο εργασιακό μας περιβάλλον, ή στον περίγυρο μας αλλά δεν θα κάναμε ποτέ παρέα και δεν θα πηγαίναμε ποτέ αγκαλιά για κρασιά με αυτους!

cinderella είπε...

@ sinistraradicale
Φυσικά και μπορείτε! Όπως θα έλεγε και ο τζονάκος ένα λίνκ σε ένα μπλόγκρολ, δεν προσθέτει τίποτα πέρα από την ένδειξη εκτίμησης του κατόχου του μπλόγκ!
Κι εγώ θα σας προσθέσω.
Καλως ορίσατε στον καναπέ μου και ελπίζω να βολευτείτε!

tzonakos είπε...

Κάποια άλλη μπλόγκερ το είπε αυτο για τα λινκς, εγω απλά συμφώνησα :)

Το σχόλιο της Butterfly θα το βάλω στο Σχόλιο της Ημέρας αύριο !

Μα τι αναπαυτικός αυτος ο καναπές :)

cinderella είπε...

Tzonako μου καλέ ειδικά εσύ εδω μέσα έχεις επάξια δικιά σου πολυθρόνα, δικό σου τασάκι και μαξιλάρες για τη πλάτη! :)))
Το ξέρω οτι το είπε φίλη σου αλλά εγώ το είδα σε σένα δημοσιευμένο οπότε το μετέφερα επακριβώς!

Poet1 είπε...

Μια χαρα το θετεις το θεμα.Που θελει πολυ κουβεντα... Τελοσπαντον,για την ωρα... Την καλησπερα μου_

cinderella είπε...

@Donald μου Καλησπέρες! :))

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ακριβως. Κι αυτη ειναι κι η μαγεια του μπλογκινγκ. Μπορεις να διαβασεις τις πιο μυχιες σκεψεις και να γνωρισεις την ψυχη ενος ανθρωπου, να νοιαστεις γι' αυτον, να τον πονεσεις, να τον αντιπαθησεις, χωρις να τον εχεις δει ποτε, χωρις να υπαρχει η προοπτικη να τον δεις, μιλια μακρυα η στη διπλανη πολυκατοικια, δεν ξερεις που βρισκεται. Και κυριως, δεν ξερεις πως ειναι εξωτερικα. Για μενα, περα απο ολα τα αλλα, το βασικοτερο που εχει επιτυχει το μπλογκινγκ ειναι η καταρριψη του μυθου της εξωτερικης εμφανισης, της εικονας ως βασικο κριτηριο για ολους τους τομεις της ζωης. Με δεμενα τα ματια του προσωπου και ανοικτα τα ματια της ψυχης, επικοινωνουμε καλυτερα!

Grammateas είπε...

Cinderella για μία ακόμα φορά εύστοχη! Επαναφέρεις στη συζήτηση το αυτονόητο που έχει καταντήσει ζητούμενο. Το γράφω και εγώ καιρό τώρα ότι μόνο οι δρόμοι αλλάζουν την κατάσταση. Μόνο μέσω των αγώνων εκφράζεται η αγωνία μας. Το internet είναι απλώς ενα μέσο διαδοσης και ενημέρωσης. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα μέσα από αυτό σε συνολικό επίπεδο. Σε παρακαλώ, να συνεχίζεις ετσι!

Elli είπε...

Cinderella, επειδή αυτές τις μέρες τις περνάω δύσκολα λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπωρεί αφάνταστα, βοήθησε με λίγο, ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΝΗΜΑ?
Δεν πήρα χαμπάρι!
Κοίτα τι συμβαίνει στον κόσμο!
Σε λίγο θα μπούμε και στη Βουλή!

cinderella είπε...

@ Βutterfly μου αυτό που λες έχει μεγάλη ουσία και σημασία. Το έχω σκεφτεί πολλάκις και εγώ! Με κάποους ανθρώπους εδω μέσα μπορεί να δεθείς, να κάνεις παρέα, να είναι συντροφιά σου χωρίς να τους έχεις δει ποτέ και παράλληλα κλείνοντας τον υπολογιστή και βγαίνοντας έξω, να βριστείς μαζί τους στο φανάρι, στην ουρά στη τράπεζα ή να κάτσεις δίπλα τους στο θέατρο, στο σινεμά, σε μια συναυλία.
Είναι πολύ δυνατό το μέσο της γραφής. Και παραπλανητικό συνάμα. Σε αφήνει να φαντάζεσαι διάφορα, να δημιουργείς εικόνες και να πλάθεις ιστορίες για τον απέναντι. Ένας διαδικτυακός φίλος μου είχε πει οτι είχε απορία πως είμαι. Τίποτα το σπέσιαλ του είχα απαντήσει. Το κορίτσι της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε εκνευρίζει γιατί βάζει τη μουσική στη διαπασών. :))
Δε θυμάμαι ποιος το είχε πει αλλά είναι μεγάλη κουβέντα: " Δεν δενόμαστε με κάποιον γι αυτό που είναι αλλά για αυτό που νομίζουμε οτι είναι"!!
Καλημέρες κοριτσάκι και φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Γραμματέα μου καλέ σε ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια!! Ναι, μπορούμε να παρακινήσουμε και να βοηθήσουμε ώστε να γίνουν ορισμένες αλλαγές αλλά σαφώς δεν είμαστε εμείς η αλλαγή!
Θα συνεχίσω έτσι όσο έχω φίλους καλούς που με στηρίζουν σε όλο αυτό με τη κριτική τους!! :))

cinderella είπε...

@ Έλλη μου που ζεις κορίτσι μου, που ζεις χαρά μου; Έχει βουίξει το σύμπαν, από τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες, μέχρι και εδω μέσα ορισμένοι το υποστηρίζουν! Μια βόλτα θα σε πείσει για του λόγου το αληθές!!
Περαστικά, άντε να περάσει ο κωλόκαιρός μου έχει σπάσει τα νεύρα, δεν αντέχω άλλο!! Αγγλία καταντήσαμε αλλά εκεί από οτι μαθαίνω έχει καλό καιρό, τη τύχη μου μέσα! Ναι, γκρίνιαααα!!