Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

Η ευγενική πλευρά της αγένειας

Γυρίζοντας στις 5.30 το ξημέρωμα σπίτι αυτό που θες διακαώς είναι πρώτον να φτάσεις όσο το γρηγορότερο γίνεται γιατί νυστάζεις και σε έχουν χτυπήσει οι γόβες, δεύτερον να μην σου τύχουν πολλοί τρελοί στο δρόμο και τρίτον να μην σε σταματήσουν για αλκοτέστ όχι γιατί έχεις πιει αλλά γιατί δεν έχεις τα ψυχικά αποθέματα να πιάσεις κουβέντα, να φυσήξεις, να δώσεις στοιχεία, να απαντήσεις σε ερωτήσεις και να κάνεις όλα τα παραπάνω χαμογελώντας σαν τον Αρναούτογλου.

Γυρίζοντας χτες 5.30 στο σπίτι, όντας στην τσίτα καθώς έβρεχε τουλούμια και όλοι οι τρελοί είχαν πάρει το δικό μου δρόμο και την ίδια ώρα με μένα και λίγο πριν φτάσω για να μπω στη γειτονιά μου, διένυα τα τελευταία χιλιόμετρα με τη χαρά ότι πιτζάμες, παντόφλες και κρεβάτι σε λίγο θα με υποδέχονταν. Κι όμως. Αριστερό φλας. Από τη μεσαία λωρίδα μπαίνω στην αριστερή. Ο πιο μπροστά φρενάρει απότομα. Ο μπροστινός μου φρενάρει και ανάβει και αλάρμ. (Είχα να το δω αυτό πολλά χρόνια σε ελληνικό δρόμο, μιλάμε ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά οδηγικά.) Φρενάρω κι εγώ και περνώντας διαπιστώνω ότι ανάμεσα σε μεσαία και αριστερή λωρίδα, σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους αυτής της πόλης έχει βρεθεί άγνωστο πως ολόκληρος κάδος σκουπιδιών. Με το χρώμα το πράσινο το σκούρο που είναι εξαιρετικό για καμουφλάζ παγίδας. Σε σημείο όπου ο φωτισμός ήταν ανύπαρκτος. Ενώ ο καιρός έριχνε καρεκλοπόδαρα. Αφού έκανα το σταυρό μου, εγώ η άθεη κι αφού σκέφτηκα ότι φτηνά τη γλιτώσαμε απόψε, άρχισα να σκέφτομαι τους επόμενους που θα περνούσαν από τη παγίδα του κάδου. Το πρώτο μούδιασμα έδωσε τη θέση του στο άγχος. Κάνω λοιπόν στην άκρη και σαν άλλη κυρία Κούγια παίρνω το 100 και λέω την τρομερή ατάκα «Δεν ξέρω αν πήρα σωστά» εννοώντας βέβαια ότι δεν ήξερα αν είναι δική τους αρμοδιότητα το θέμα. Κι αφού εξήγησα τι συμβαίνει στον αστυνομικό, τηλεφωνητή ο οποίος άργησε η αλήθεια είναι να καταλάβει αλλά μπορεί να έφταιγα κι εγώ που ήμουν ταραγμένη με ρώτησε ακριβές στίγμα. Και εκεί είπα τη δεύτερη κορυφαία ατάκα αφού επέμενε να του δώσω λεπτομέρειες έχοντας ήδη πει το δρόμο και το ύψος με βάση το δήμο που διέτρεχα. «Απέναντι από το τάδε Ζαχαροπλαστείο» είπα με μια φυσικότητα. «Δεν θα το γνωρίζουν οι συνάδερφοι» μου είπε αυτός. «Κάνει το καλύτερο προφιτερόλ στη πόλη» θέλησα να πω αλλά κρατήθηκα. Άφησα τα στοιχεία μου, καληνύχτισα και επιτέλους αποκαμωμένη γύρισα σπίτι. Η τρομερή σκέψη που έκανα λίγο πριν κοιμηθώ ήταν αν θα έπρεπε να κλείσω το κινητό ή θα με έπαιρναν για να μου πουν τι έγινε.

Υ.Γ. Ελπίζω απόψε να μην μου ανάψει το ποτροκαλί λαμπάκι του πανικού καθότι δεν έχω βάλει βενζίνη και φοβάμαι ότι τα εφημερεύοντα βενζινάδικα πάλι δεν θα μου κάνουν την τιμή να με περιμένουν…

Καλό Σαββατόβραδο σε όλους!

37 σχόλια:

Artanis είπε...

A, είναι πολύ ωραία φωτό, συγχαρητήρια...
Ωραίο και το νεο ποστ σου, καλά έκανες και ειδοποίησες...Μπορεί να επιλήφθηκαν του θέματος, ούτε κι αυτοί θέλουν να τρέχουν με ατυχήματα και τέτοια φαντάζομαι...
Καλό βράδυ λοιπόν, πάω και 'γω για νάνι...

mmexer είπε...

Ποιο είναι αυτό το ζαχαροπλαστείο που κάνει το προφιτερόλ τελικά; χαχαχαχαχαχα θα μου μείνει απορία :)

Unknown είπε...

Κι εγώ αυτή την απορία έχω! Που είναι το ζαχαροπλαστείο ωρε;

Equilibrium είπε...

Αχ όλοι γλυκατζήδες είμαστε βλέπω...

Καλά έκανες πάντως και ενημέρωσες!

Καλή σου βδομάδα κι αν θες πέρνα κι από το MET.tv που επανήλθε με τη 2η θεματική του εβδομάδα :)

Elli είπε...

cinderella, πές μας για το ζαχαροπλαστείο!!!!

tzonakos είπε...

Eχω πάθει παρόμοια πανωλεθρία κι εγω παλιότερα, πάλι Σάββατο, πάλι με βροχή αλλα και πιο πιωμένος απο σενα. Ηταν απο τις ελάχιστες, 2-3 φορέ μόνο που ήπια και μετά οδήγησα.
Αν πω τωρα οτι κάποιος άνθρωπος περνώντας πήρε κι έβαλε στη θέση του τον κάδο και οι μπάτσοι -αν πήγαν- δεν βρήκαν τίποτε και παίζει να σε πάρουν να σου τα χώσουν που τους απασχόλησες άσκοπα ;
Οι κάδοι έπρεπε κανονικά να έχουνεπάνω τους μία φωσφορίζουσα ανακλαστική ταινία.
Καιρό έχω να βγώ Σάββατο να αλητέψω.

Πες ακριβές στίγμα ζαχαροπλαστείου αμέσως :)

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα. Ξερω οτι για σενα ηταν πολυ εκνευριστικο ολο αυτο, αλλα εγω εχω πεθανει στα γελια! Περα απο την πλακα παντως, πολυυυυυυυυ επικινδυνο!
Το ζαχαροπλαστειο περιμενουμε ολοι με αγωνια!!!

Matrix είπε...

Καλησπέρα,

Κατεχάκη και Μεσογείων έχει ένα 24ωρο βενζινάδικο για παν ενδεχόμενο.
Δεν ξέρω αν είναι κοντά σου, εγώ σε αυτό την γλιτώνω.

Τώρα για το θέμα του πόστ, εξαρτάται από τον αστυνομικό που ήταν σε υπηρεσία, μπορεί να έδρασε αμέσως, μπορεί όμως να συνέχισε να βλέπει κανένα dvd στο γραφείο του μέχρι να περάσει η βάρδια.

cinderella είπε...

@ Καλησπέρες Artanis μου! Μακάρι να επιλήφθηκαν! Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!
Η φώτο είναι πολύ καλλιτεχνική. Και την χάρηκα γιατί γενικά δεν το έχω καθόλου το σπορ! Ερασιτέχνης όσο δεν πάει!!
Καλή εβδομάδα!!

cinderella είπε...

@ mmexer και samael με την απορία θα μείνετε!! Σε λίγο μόνο τηλέφωνο και διεύθυνση θα λείπει από το blog μου για να επικοινωνούμε πιο εύκολα! Υπόσχομαι όμως να κάνω μια ανάρτηση με τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία ανά είδος και να το αναρτήσω εν καιρώ! Φιλιά και στους δύο σας! ;)

cinderella είπε...

@ equilibrium μου υπόσχομαι να περάσω το συντομότερο δυνατόν! Γενικά τρέχω πολύ αυτό τον καιρό οπότε δείξε μια μικρή κατανόηση στους χρόνους!
Καλησπέρες και σε σένα!! :)))

cinderella είπε...

@ Έλλη εσένα υπόσχομαι να σε πάω για ζουμερό στην Κουκουβάγια το καλοκαίρι!!! ;);)
Και μετά destjil!!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου δεν με πήραν να μου πούνε!! Γαμώτο!!
Σου έχει τύχει κι εσένα εε; Καλά βράδυ μου έχουν συμβεί άπειρα σκηνικά. Προχτές έφαγα και την πρώτη μούτζα. Το παράσημο της ανοιχτής παλάμης από οδηγό Punto εν μέσω καταιγίδας. Στην αρχή έμεινα έκπληκτη. Και μετά με έπιασαν τα γέλια. Μακράν η πιο κουλή αντίδραση φασκελωμένου! Η πλάκα είναι οτι έφταιγε κι αυτός αλλά δεν βαριέσαι!! :)))

tzonakos είπε...

Ναι ε ; Κι εγω έφαγα μία χωρίς να φταίω κι αν δεν βιαζόμουν θα τον κυνηγούσα για ψάρωμα ! Χαχαχαχα !
Τους έχεις δει οταν τους κυνηγάς ;
Τρρρρέμουννν !

υγ. αρκεί να μη πέσεις σε ζόρικο, την έβαψες, εμένα με κυνήγησε ταξιτζής μια φορά και ηταν καλός ο άτιμος.
Για να του ξεφύγω μου πήρε 10 λεπτά !

cinderella είπε...

@ Χριστινιώ να δεις εγώ πόσο τρόμαξα! Άλλα άμα το έγραφα μελοδραματικά δεν θα είχε χάρη!! :)))
Καλή εβδομάδα κοριτσάκι και πολλά φιλάκια!

cinderella είπε...

@ Μα δεν είναι πολύ ντεμοντέ το φάσκελο; Έχω βρίσει, έχω βριστεί, έχω κορνάρει, μου έχουν κορνάρει αλλά φάσκελο πρώτη φορά! :))

Καλά δεν έχει πλάκα το κυνηγητό! Μια φορά πάλι ξημερώματα, με πήρε από πίσω ένας επειδή είχα πιο γρήγορα γκάζια και ξεκίνησα πιο πριν από αυτόν στο φαναρι. Φυσικά ήταν πιώμα και γι αυτό θίχτηκε! Αλλά κακοπέρασα μέχρι να τον ξεφορτωθώ! Η καλύτερη ιδέα είναι να πας έξω από το τμήμα σε αυτές τις περιπτωσεις! Ειδικά εμείς τα κοριτσάκια! ;)

cinderella είπε...

@ Μatrix συνήθως από εκεί βάζω αλλά τελικά έβαλα από αυτό στην Παπαδιαμαντοπούλου (έτσι δεν τη λένε; Μετά την Παπάγου.)και μετά πήγα για βρώμικο στη Μιχαλακοπούλου!! :)))

Δεν ξέρω τι έκανε και αν έκανε πάντως εγώ είχα τη συνείδησή μου ήσυχη!

Artanis είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα, Σαχτοπούτα...

Suspect είπε...

Aυτα παθαινει οποιος βγαινει Σαββατο!

BUTTERFLY είπε...

Βρε μωρο μου, ολα καλα! Το ζαχαροπλαστειο ομως, δεν μας το ειπες...το κρατας μονο για παρτη σου; Φοβασαι μην του την πεσουμε και φαμε ολα τα προφιτερολ και δεν μεινει για σενα;ΧΑΧΑΧΑ! Ντελιβερυ κανει;
Καλημερα και καλο μηνα!

leila είπε...

ξερω για ποιο ζαχαροπλαστειο μιλας και ειναι απιστευτο!! δελεαστικοτατο!! αλλα δεν το αποκαλυπτω ουτε εγω! εξαλλου ειναι γνωστο σοτυς περισσοτερους.. (οχι οσο και να με βασανιζατε δεν το λεω, ας το πει η cinderella αν θελει)

οσο για την αγενεια. αυτος ειναι τροπος σκεψης για μερικους..
be careful next time καθοτι οι σκουπιδοντενεκεδες φυτρωνουν ΚΑΙ στη μεση του δρομου!!

Thalassini είπε...

Προφιτερόλ ο "Κωνσταντινιδης" (έχει πολλά στην Αθήνα) και Γαλακτομπούρεκο " Το Κοσμικόν" στο Π.Φάληρο

Σλουρπ μιαμ!!


Φιλιά πολλά συμπατριώτισσα!

Roadartist είπε...

..ναιιιι θελω και εγω να μαθω ποιο ειναι το ζαχαροπλαστείο!!!! χαααχα καλό μήνα κουκλίτσα :)

NY ANNA είπε...

Λοιπόν, κοίτα να δεις που την ίδια ώρα γυρίζαμε εκείνο το πρωί στο σπίτι. Αλλά με την παλιά ή την καινούργια; Ώρα. Χαχ! Πώς δεν σε πήρε πουθενά το μάτι μου; (Λέμε τώρα...) Γιατί αν κρίνω από το ζαχαροπλαστείο... Αλλά για κάτσε; Αυτό που "λένε πως" φτιάχνει το καλύτερο προφιτερόλ ή όντως αυτό που φτιάχνει το καλύτερο; (Και μη νομίζεις πως περιμένω απάντηση. Ούτε εγώ θα απαντούσα. Για ευνόητους λόγους darling) Αν και περί ορέξεως, το γνωστό ρητό περί κολοκυθόπιτας. Και για του λόγου το αληθές, αυτό που "λένε πως" είναι το καλύτερο και κάνουνε κι ουρές, εμένα καθόλου δεν μ' αρέσει (τηγς στριμμένης!). Με λιγώνει. Χαχ! Γι' αυτό κι εγώ σκεφτόμουν πως καλύτερα γυρίζοντας να ζεστάνω γαλατάκι, να το ρίξω πάνω από ένα μπολ με 3 ειδών δημητριακά, να το φάω και μετά να κάνω νάνι ως το μεσημέρι... Ιστορίες ε; Παράλληλες και τέμνουσες. Κατά τα λοιπά, σιγά μην ξεκουνιόταν η Αστυνομία. Πλλλλάκα με κάνεις; Καλησπέρες. Έλειπα. Αλλά γύρισα. Κι αφού γύρισα, είπα με την πρώτη ευκαιρία να έρθω να σε δω και να σε γνωρίσω. Χαίρομαι που γύρισα, χαίρομαι και που ήρθα. Ουφ. Πάλι πολλά έγραψα. Καλώς σε βρήκα. Ζεστά φιλιά.

pafa64 είπε...

Πολύ καλά έκανες και το ίδιο πρέπει
να κάνουμε όλοι. Μου έχει συμβεί
στην Αττική οδό, με ένα μεγάλο πανό
που είχε πέσει μέσα στο δρόμο και
το έπαιρνε ο αέρας. Αφού δεν
σκοτώθηκα με τη μηχανή σταμάτησα
και πήρα στο κέντρο επικοινωνίας.
Ήταν άμεσοι σε 5 λεπτά ήρθαν με το
βανάκι και το μάζεψαν.
Άμα πληρώνεις, εε?

cinderella είπε...

Αυτός ο τίτλος του πόστ είναι κάτι παραπάνω από προφητικός τελικά! Σας έχω αφήσει χωρίς απαντήσεις από χτες και ζητώ συγγνώμη αλλά πήζω τόσο όσο δεν φαντάζεστε!!

@ Artanis μου γλυκιά καλό μήνα λοιπόν έστω και με μια μέρα καθυστέρηση!! Πολλά φιλιά καλή μου!!

cinderella είπε...

@ Ύποπτε το συμβάν έλαβε χώρα Παρασκευή βράδυ (ή σωστότερα Σάββατο ξημερώματα). Το Σάββατο μια χαρά, αφού δεν έμεινα από βενζίνη ήμουν κυριλέ! ;)
Καλησπερες καλέ μου!!

cinderella είπε...

@ Leila μου πολλά πολλά φιλιά! Είσαι Θεά!! Προσέχω όσο μπορώ πάντως! ;) Καλό βράδυ!!!

@Συντοπίτισσά μου επειδή είσαι μαρτυριάρα δεν θα σε επαληθεύσω!!
Λοιπόν για μιλφέιγ εγώ συστήνω τον Κωσταντινίδη όπως και για γεμιστό τσουρέκι.
Για γεμιστό τσουρέκι συστήνω όμως και τον Τερκενλή που άνοιξε στο Χαλάνδρι για μας τους δόλιους Αθηναίους.
Για γαλακτομπούρεκο δεν έχω φάει από το Κοσμικόν αλλά προτείνω αυτό του Γαλυφιανάκη.
Για τούρτα cookies-κόλαση μια βόλτα από τα flavors στου Ζωγράφου.
Και τέλος μακράν το καλύτερο παγωτό στην Τούλα στο Παγκράτι.
Και μετά από αυτό το σχόλιο να δω πως θα συνεχίσω το διάβασμα!!!

@ Χριστινιώ ικανοποιημένη κούκλα μου?? Ορίστε! Πες μου τι άλλο θες. Πες άμα θες να γράψω και για τα καλύτερα βρώμικα. Εκεί κι αν έχω να σου προτείνω!! :)))
Φιλιά ρε όργιοοοο

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι μου μήνυμα ελήφθη. Δες το παραπάνω σχόλιο΄!! :))))

@ Αννιώ καλωσόρισες από τον καναπέ μου!! Και φυσικά καλώς με βρήκες! Μην ανησυχείς. Γράφε όσο και ότι θες!! Εδώ κουβέντα κάνουμε...στο χαλαρό!!
Δεν ξέρω αν γυρίζαμε μαζί γιατί το Σάββατο εγώ μετά πήγα για βρώμικο. Μην ρωτήσεις ποιο βρώμικο γιατί ένα είναι ΤΟ βρώμικο. Έτσι μπράβο. Μετά δεν ξέρω καν πως έφτασα. Με μια γκαζιά. (Και μια λαδιά αλλά ας μην το κάνουμε θέμα!! Η βραδιά είχε τελειώσει και η καντίνα δεν λέει για καμάκι!! Ή μήπως όχι;)
Αν δεν με καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Δεν φταις εσύ! Εγώ φταίω!! :)))

cinderella είπε...

@ Παντελή εγώ επειδή δεν ήμουν στην Αττική οδό δεν ξέρω αν κινητοποιήθηκαν έτσι άμεσα. Το ελπίζω πάντως. Μια χαρά πάντως το χειρίστηκες κι εσύ!!
Μηχανή εε;;; Ουάου είπε η μικρή cinderella και γύρισε στο γράψιμό της!!

Καληνύχτες πολλές!! :)))

NdN είπε...

Καλησπέρα Cinderella,

Καλά έκανες και πήρες τηλ. Ωστόσο εγώ πέρασα για να πω ότι είμαι ο μοναδικός αναγνώστης του blog που δεν ενδιαφέρεται που είναι το ζαχαροπλαστείο!
Αφενός μεν επειδή μένω λίγο μακριά, αφετέρου γιατί πόσο καλό θα μπορούσε να είναι ένα ζαχαροπλαστείο που δεν είναι Χατζής, Τερκενλής ή Ελενίδης; Και αν δε με απατάει η μνήμη μου...τα προαναφερθέντα είναι στην Σαλλλλλονίκη μου! :)

cinderella είπε...

ΝdN μου αμάν πια αυτή η εμμονή με τη Σαλλλονίκη!! Η περίπτωσή σου μου θυμίζει κάτι Ελληνοαμερικάνους που λατρεύουν υπέρμετρα το Ελλάντα επειδή είναι τόσο μακριά και τα έχουν ωραιοποιήσει όλα!!
Τον Ελενίδη δεν τον έχω ακουστά! Χάνω;
Φιλιά και καλά κουράγια με την μετακόμιση!!
Αν ήμουν κοντά θα έβαζα ένα χεράκι αλλά δεν είμαι!! Προσοχή στις κούτες με τα γυαλικά!! Και τα ασημικά και τα μάτια σου!!

Σοφία είπε...

Ένα πράγμα θα πω μόνο: είσαι θεά!!

Υ.Γ. Τερκενλής υπάρχει και στην Αθήνα. Πάντως εγώ σας συστήνω τον Τζίμα στην Πλατεία Καλογήρων :-)

Δ. Τζ. είπε...

Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Είναι να μη σου τύχει. Διότι οι ελληνικοί δρόμοι είναι που είναι μαύρο χάλι, άμα έχεις και τεχνητά εμπόδια το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Πάντως, συγχαρητήρια cinderella μου για την ευσυνειδησία σου! Χίλια μπράβο.

ΥΓ1. Αν μάθει η κ. Βατίδου ότι την αποκάλεσες κ. Κούγια, μέχρι και αγώγη προβλέπω...

ΥΓ2. Cinderella μου σου απολογούμαι για την απουσία μου, αλλά ξεκίνησα πρακτική και τρέχω όλη μέρα... Νομίζω ότι σιγά σιγά θα το ρυθμίσω και θα τα λέμε πιο συχνά...

Δ. Τζ. είπε...

Τώρα είδα το σχόλιο για τον Τερκενλή και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Άπαιχτο το τσουρέκι του...

cinderella είπε...

@ Σοφάκι τον Τζίμα δεν τον ήξερα!! Δεν τον είχα καν ακουστά! Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση! Μα πάρα πολύ όμως!! Με την πρώτη ευκαιρία θα τον αναζητήσω! Φιλιά στα Λονδίνα!! :)))

cinderella είπε...

@ Δ. Τζ. μου άλλο ένα σημείο επικίνδυνο εξαιτίας του διπλοπαρκαρισματος έξω από τον Τερκενλή. Εκεί κι αν γίνειται χαμός. Πανικός. Λαϊκό προσκύνημα. Όλες οι φυλές με αλάρμ έχουν κλείσει τη μια λωρίδα της οδού Παπανικολή μέχρι να λάβουν το τσουρέκι το γεμιστό, το λαχταριστό...άστα!!!

Ξεκίνησα και εγώ διπλωματική και έχω τρεχάματα με φούντες καλέ μου οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δύσκολη η ζωή του φοιτητή!! Ειδικά αν φοιτά σε ελληνικό πανεπιστήμιο! Τα έχουμε πει αυτά...πολλάκις!
Καλημέρες και καλό Σουκού!!