Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Άτιτλο...έτσι για αλλαγή

Το «αγαπητέ» θα ήταν υποκριτικό. Το «κύριε» περιπαικτικό. Σκέτα «πρωθυπουργέ» δεν ξέρω πως ακούγεται. Κι αν κάτι δεν θέλω να χαλάσω, είναι η καλοκαιρινή σας ραστώνη. Το μεσημεριανό ραχάτι και το αραλίκι σας. Τα κουβαδάκια του μικρού είναι στα αριστερά σας. Οι barbie της μικρής κάτω από το τραπέζι. Αχ, να χαρείτε…μην παίζετε νευρικά με το στηθοσκόπιο της συζύγου…ζαλίζομαι.

Είναι όμως που καθυστερημένα πληροφορήθηκα πως τα πιτσιρίκια σας την τελευταία μέρα του νηπιαγωγείου συμμετείχαν σε εκδήλωση με θέμα το περιβάλλον. Εν αντιθέσει με την πολιτεία δηλαδή με εσάς οι νηπιαγωγοί έχουν πιάσει το νόημα των ημερών και των καιρών και προσπαθούν να σμιλεύσουν τις παιδικές ψυχές πλάθοντας αυριανούς ευαισθητοποιημένους πολίτες. Όταν εγώ πήγαινα στον τιμημένο παιδικό σταθμό των Εξαρχείων η νηπιαγωγός με είχε ντύσει χαβανέζα. Ήταν η μόδα του 80 μην την παρεξηγείτε. Τώρα είναι η μόδα του περιβάλλοντος με ειδικά αφιερωμένη μέρα. Και των ζώων.

Είναι εκπληκτικό πόσο εύκολα πλάθονται οι παιδικές ψυχές. Πόση δύναμη κρύβεται μέσα τους και πόση βεβαιότητα πασπαλισμένη με αυταπάτη τις συντροφεύει ότι όλα θα φτιάξουν. Ευτυχώς αυτή η ηλικία περνά γρήγορα. Και η αλήθεια δεν αργεί να φανεί. Συμβουλή σας δίνω. Κρατήστε την αλήθεια μακριά από τα παιδιά σας πρωθυπουργέ. Μην τους αποκαλύψετε πως επί των ημερών της βασιλείας σας κάηκε ολόκληρη η Πελοπόννησος. Πως όλη η Ελλάδα θρηνούσε κι εσείς φορούσατε υποχρεωτικά τη μάσκα της θλίψης υποσχόμενος πως όλα θα φτιάξουν. Μην τους αποκαλύψετε ποτέ πως επί των ημερών σας κάηκε η Ρόδος ενώ στην απέναντι «εχθρική» Τουρκία 4 αεροπλάνα κατάσβεσης ήταν ακινητοποιημένα γιατί δεν ζητήθηκαν ποτέ. Πως έγινε στάχτη και μπούρμπερη ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας ενώ ένας από τους επιστήθιους κυβερνητικούς σας φίλους προσπαθούσε να καθησυχάσει το λαουτζίκο λέγοντας πως η Αθήνα έχει κι άλλους πνεύμονες πρασίνου. Και προς Θεού. Εκείνο το εξώφυλλο «των Νέων» με τα απανθρακωμένα ελάφια στείλτε το στην ανακύκλωση. Εδώ και ένα χρόνο έχει στοιχειώσει το δικό μου ύπνο. Πόσο μάλλον τον δικό τους. Και η λίστα είναι μεγάλη δυστυχώς για μας πρωθυπουργέ. Κάηκε η Σαμοθράκη, τα Σπάτα, η Κερατέα, το Κρυονέρι, η Εύβοια, η Χαλκιδική. Μην τα αφήσετε να δουν τηλεόραση. Έτσι κι αλλιώς μόνο επαναλήψεις παίζει κι ακόμα και οι ατάκες του Ρετιρέ είναι χιλιοειπωμένες.

Προστατέψτε τα παιδιά σας από την αλήθεια. Από εσάς τον ίδιο είναι αδύνατο. Κι αν κάτι σκέφτομαι τούτη την ώρα είναι τι είναι πιο δύσκολο. Να είσαι γονιός ή πρωθυπουργός; Δυστυχώς για σας η απάντηση που τελικά δίνω είναι πως το πιο δύσκολο είναι να είσαι άνθρωπος. Άνθρωπος με ευαισθησίες, με συνείδηση, με ιδανικά, με ήθος. Φωτογραφίες από τη γιορτή που ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον έχετε; Σε σκαλιστές κορνίζες πάνω στο κομοδίνο θα είναι υπέροχες. Εκεί δίπλα θα αποκοιμίζονται οι τύψεις αν ποτέ τύχει και γεννηθούν είμαι βέβαιη. Κρίμα…

27 σχόλια:

Spy είπε...

Mα τι τρυφερή πίκρα ήταν αυτή;
Δεν ξέρω αν πρέπει να πώ: "χώσε, χώσε" ή "τα κακόμοιρα"...
Eχουν στοιχιώσει όμως αυτές οι εικόνες στο μυαλό μας, όπως πολύ σωστά είπατε, και κάποιος θα πρέπει μια μέρα να τις εξηγήσει, όχι μόνο στα παιδιά του πρωθυπουργού αλλά και στα ΄δικά μας, όλων...

Eκεί να σε δώ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν άδικο, λοιπόν, όταν λένε ότι οι μνήμες της παιδικής ηλικίας παραμένουν χαραγμένες βαθιά στο μυαλό του ατόμου. Για να αλλάξουν νοοτροπίες, πρέπει τα παιδιά να μεγαλώσουν με διαφορετικές αξίες και αρχές. Οι περσινές εικόνες μας συγκλόνισαν όλους, η Ρόδος μας μετέφερε πίσω, στο ίδιο κλίμα. Συνεχίζουμε ελπίζοντας ότι δεν θα έρθουμε και φέτος αντιμέτωποι με την ίδια καταστροφή... Καλό βράδυ, καλή μου!

Σοφία είπε...

Εσύ καλά τα λες, κρίμα που δεν θα τα διαβάσει ο παραλήπτης. Όχι τίποτ' άλλο, μήπως ένιωθε λίγο ντροπή...

Elli είπε...

έχω αντριχιάσει! μου επιτρέπεις να σε λινκάρω στο blog μου; φιλιά!!!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολύ μου άρεσε η ...αλλαγή σου Σιντυ.

Εγώ πάντως μεταξύ των δύο στολών προτιμώ αυτη της Χαβανέζας . Αυτή η μόδα με το περιβάλλον μου την εχει δώσει στα νεύρα....
Καλώς γύρισες.

patsiouri είπε...

Εχεις μέηλ κοριτσάκι...
Χίλια ευχαριστώ!

roadartist είπε...

"Κάηκε η Σαμοθράκη, τα Σπάτα, η Κερατέα, το Κρυονέρι, η Εύβοια, η Χαλκιδική."

..η Ρόδος, η Σκύρος κλπ κλπ κλπ..

Μια ευχη αφηνω .. Οταν επιστρεψουμε ολοι να μην εχει καει η μιση ελλαδα .. Ευχομαι να μη ζησουμε εναν αυγουστο οπως το περσινο..

βιολιστης στη στεγη είπε...

Δεν χρειάζεται κάν, να τον συμβουλέψεις να κρατήσει την αλήθεια μακριά απ'τα παιδιά του.
Θα το κάνει έτσι κι'αλλιώς...

PN είπε...

Μου άρεσε η σύνδεση με τα τέκνα του πλοίαρχου ΝΔ!!! Έχω αναρωτηθεί και εγώ σχετικά με το θέμα (όχι των παιδιών προφανώς). Είναι αυτό που λες...μόδα. Και ό,τι είναι μόδα δεν φέρνει μακροχρόνια καλά!!!

Anyway, δεν ξέρω αν νιώθει τύψεις, ενοχές ή ό,τι άλλο στο διάολο θέλει, αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ πλέον να δικαιολογήσω κανέναν τους. ΚΑΝΕΝΑ!!!

marianaonice είπε...

Μα και βέβαια στενοχωριέται ο άνθρωπος καλή μου! Και βγήκε να ξεσκάσει λίγο!

leondokardos είπε...

cinderella μου καλωσόρισες και πάλι στο ...στέκι σου. Ελπίζω να πέρασες όμορφα στις διακοπές σου.
Θέλεις τίτλο ;;;

" ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ"

Καλημέρα και καλό μήνα.

τσότσος είπε...

Cinderella καλημέρα,

Είναι αδύνατον ο "Νέρων" να έχει τύψεις, αυτό προϋποθέτει συνείδηση και δεν έχει όπως φαίνεται...
Το θράσος του δεν έχει όρια, οφείλεται όμως στην πλήρη ανυπαρξία των άλλων, έτσι δεν είναι;
Όμως πού είναι το καλό παράδειγμα των άλλων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ κλπ.) που θα έδειχναν ότι νοιάζονται για τις πυρόπληκτες περιοχές και θα έκαναν τις έστω συμβολικές κινήσεις που θα έδειχναν ότι δεν ήταν κούφια τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα";
Αν θέλεις, δες τί έγραψα σχετικά στο blog μου.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Giannis Kafatos είπε...

μπράβο κι ευχαριστώ για το κείμενο σου. Πώς κατάφερες να βγάλεις τόση οργή με τόση ευγένεια. Εξαιρετικαμάν! τώρα ποιος σε άκουσε? τουλάχιστόν εμείς! εμένα ο Αντώνης μου που έβλεπε μαζί μου ειδήσεις πέρσυ τέτοια εποχή με τις πυρκαγιες ακόμη τραβάει τα ζόρια του με διάφορα όνειρα που βλέπει. κι είναι 4 παρά κάτι μήνες να φανταστείς!
οι 50ρηδες κοιμούνται σαν τούβλα και τίποτα δεν ταράζει το μακάριο ύπνο τους.
και πάλι ειλικρινά σε ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα
;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

BUTTERFLY είπε...

Δεν ξερω αν ποτε θα τα αφησει να προβληματιστουν ο Μπουλης για το σωστο και το ηθικο...ας ελπισουμς να ειναι απο τα παιδια αυτα που θα υψωσουν το αναστημα τους και θα του ζητησουν ευθυνες...αφου εμας μας εχει χεσμνους, ισως συγκινηθει αν του τα χωσουν τα παιδια του...
Μπραβο Σιντυ, τελειο ποστ! Με το γαντι...χτυπημα στο πιο ευαισθητο σημειο καθε ανθρωπου (αν εχει)!
Καλωσορισες!

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=882750

cinderella είπε...

@ Αll

Σας ευχαριστώ όλους - όλους για τα σχόλια σας.
Βρίσκομαι σε ένα internet cafe στα μαγευτικά Χανιά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την πολύβουη Αθήνα. Το πρώτο net που επισκέφθηκα δεν μου έκανε εγγραφή επειδή δεν είμαι μόνιμη κάτοικος Χανιών (αν ήμουν θα είχα adsl σπίτι ηλίθιοι!!).
Η αλήθεια είναι οτι το ιντερνετ είναι εθισμός. Αυτό και η κόκα κόλα με καταδυναστεύουν!! (εντάξει και οι ωραίοι άντρες, τι να κάνουμε).

@Ελλη αντέγραψε ότι θες.

@Πατσιουράκο μου μόλις είδα το μάιλ. (Ντεν είχα νετ καρντια μου αλλά θα κάνουμε οτι μπορούμε, υπόσχεση αυτό, δεδομένου οτι είμαι στον τόπο του εγκλήματος)

@ Δείτε όλοι το λινκ του "why" pls!

@ Μαριάνα μου αυτά να βλέπω για να μου ανάβουν τα λαμπάκια και να ξεχάσω τα γαλλικά και το πιάνο.

@Γιάννη, εγώ σε ευχαριστώ. Τουλάχιστον ο μπαμπάς του Αντώνη δεν κοιμάται και δε αποκοιμίζει συνειδήσεις.

@ Κατάσκοπέ μου, Θείε Σκρούτζ, Σοφάκι, Λιολιόπουλέ, Αρτιστάκι, Βιολίστρια, Κωνσταντίνε μου, Λεοντόκαρδέ μου, Τσότσε, Χριστινάκι μου μοναδικά τα σχόλια σας. Μπορεί να σας απαντώ ομαδικά αλλά ελπιζω να ξέρετε οτι ένας - ένας είστε ξεχωριστοί όπως κα η άποψή σας.

cinderella είπε...

Και μερικά νέα για να αλαφρύνω το κλίμα γιατί είναι καλοκαίρι και με ξέρετε...είμαι τρελή!!!

Λοιπόν στο νησί γίνεται πανικός. Για άλλη μια χρονιά το νησί έχει κατακλειστεί από ωραίους (που δεν ξέρω αν έχουν μυαλό, έχουν όμως μπράτσα!! θα κάνω πόστ μάλλον να σας αναλύσω το σκεπτικό μου!!)

Ζω την κάθε μέρα των διακοπών λες και είναι η τελευταία. Εχω πάρει σβάρνα τα beach party, bars, clybακια και δεν συμμαζεύεται. Οι "αλητάμπουρες των διακοπών" μου έχουν σπάσει τα νεύρα και σίγουρα έχουν βρεθεί και στο δικό σας δρόμο αλλά θα σας τα πω αναλυτικά σε πόστ.

Άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά αρνούμαι να παρακολουθήσω την απομίμηση του Ολυμπιακού ιδεώδους από μια χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζώα.

Μου έχετε λείψει και ήρθα στο νετ καφέ σας την τρελή μετά από μιας εβδομάδας στέρηση (έντάξει έκλεψα μια μέρα αλλά πολύ λίγο, οποτε δεν μετράει!!) μέσα στο μεσημέρι. Τσακώθηκα και με ένα φανάρι που δεν έλεγε να ανάψει με τίποτα πράσινο...ναι τόσο σοβαρά γιατρέ μου.

Επίσης ένα ευχαριστώ σε μια ψυχή που με παίρνει παρανοϊκά τηλεφωνα για να μου διαβάσει τις αναρτήσεις της!!

Σας φιλώωωω!!!
Η πάντα κουζουλή cindy.

cinderella είπε...

Ξέχασα να σας πω το σημαντικότερο. Η Άντζυ Σαμίου έβγαλε καινούργιο τραγούδι με ΤΟΝ στίχο. "Ο πυρετός με ψήνει και είσαι η ασπιρίνη. σου λέω παραδώσου να γίνω το μωρό σου". Μιλάμε οτι οι σταθμοί των Χανίων είναι πολύ μπροστά!!!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Σιγά τον εθισμό ρε Σίντυ!
Έχεις μια βδομάδα να φανείς , δίνεις ένα σημάδι ζωής και ξανά εξαφανίζεσαι χωρίς ..οίκτο, για τους θαμώνες του καναπέ!
Τι να πώ και εγώ που έλειψα τρεις μέρες και μπήκα σε ιντερνετ καφέ και τις τρεις! Αυτό είναι εθισμός, οχι σαν εσένα!

Και αυτό το ιντερνετ καφέ τι μαρτύριο ρε παιδί μου; Με τόσους πολλούς πυροβολισμούς τριγύρω μου νοιώθω τυχερός που ζώ!

Υ.Γ. περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το ποστ σου για τα ...μπράτσα!

Matrix είπε...

Σε μια εβδομάδα μια φορά δεν είναι εθισμός.
Τίποτα δεν είναι.
Που σημαίνει ότι περνάς ΠΟΛΥΥΥΥ καλά :)
Το δικαιούσαι νομίζω :)

Ανώνυμος είπε...

www.himaira.gr
Rixte mia matia.Osoi agapate ta zwa.

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημερούδια!!!!!!

μετράς τις βουτιές που κάνεις? μία και για μένα, ε?

geokalp είπε...

φανταστικό γράμμα!
αλλά αυτοί οι ψηλοί γυάλινοι πύργοι είναι που κάνουν να χάνεται η μεγάλη εικόνα

stojohn είπε...

Α) Πάρε κινητό με Internet. Βλακεία σΕ φαίνεται ε? Εμένα να δεις πως μΕ φαίνότανε πριν 1 χρόνο.

Β)Τα μπράτσα δεν φέρνουν τη ευτυχία. Μάλιστα είναι η φωτεινή εξαίρεση, καθότι πολλά αλλα σε μεγάλες ποσότητες την φέρνουν με περισσή άνεση(τα λεφτά π.χ. το άλλο δεν στο λέω, είσαι μικρή ακόμα)

Γ) Μην κάνεις ποστ με γκρινια. Δεν χρειάζονται να γίνονται τέτοια από κοριτσάκια. Ολη η ζωη είναι μπροστά σας για να το κάνετε από εδώ και πέρα(αφου είναι στη φύση σας!), όσο πιο αργά το αρχίσεις τοσο καλύτερα

Δ)Μάζεψε ηλιο. Θα σε χρειαστεί.

Ε) Μάζεψε και λεφτά και αυτά θα σε χρειαστουν.

ΣΤ) Καλη η Σαμίου...για προπτυχιακά. Τα μεταπτυχιακά θα τα κάνεις στο Λονδινο. Η ξενιτια, με Μάλαμα δε βγαίνει.

Ζ)Αν εβγαλε τέτοιο άσμα η Αντζυ, κάτι πρέπει να ετοιμάσω για τον Βασίλη τον Καρα.

"Κάθε βραδύ για αυτήνανε(μία λέξη παχιά) είσαι γκολ, δεν σε φτάνουνε ουτε 3 Panadol"

Φοίβος και γαμώ το στανιό μου.

Marios είπε...

καλημερααααα

cinderella είπε...

Είμαι και πάλι στο μαγευτικό νετ καφέ των Χανίων, λίγο πριν πάω για μια βουτιά στη θάλασσα!

@Μάριε, Ζαχαρούλα καλημέρες!!

@Ματριξ καλά να περνάς στη Μυτιλήνη!

@Λιολιόπουλε δεν σε φοβάμαι!! Αντέχεις και χωρίς εμάς!! Άσε που σε λίγο γυρίζω οπότε έρχεται βομβαρδισμός από πόστ!!Νησάφι τόση αποχή!!

@ Geokalp φιλιά πολλά πολλά!!

cinderella είπε...

Stojohn με βομβάρδισες με συμβουλές. Αλλά εγώ μόνο μια απορία έχω. Βερολίνο πότε θα πάμε;; :))))))