Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

Μαγειρεύοντας στην εστία...

Κάθε πόλεμος έχει τις παράπλευρες απώλειές του. Τα αθώα θύματά του. Στην προκειμένη περίπτωση τους Λατινοαμερικανούς που ζουν στην εστία και μοιράζονται την κουζίνα με μένα. Φυσικά εγώ είμαι με τους καλούς Ευρωπαίους και πολεμώ τους κακούς Ασιάτες. Όλοι εμείς έχουμε κάτι κοινό. Την κουζίνα, τα ψυγεία, το φούρνο. Οι δόλιοι οι Λατινοαμερικάνοι έχουν μόνο μπύρες στα ράφια τους και τρώνε απέξω. Το πολύ - πολύ να φτιάξουν καμιά ομελέτα για πρωινό με 6 αυγά. Αυτοί θα πάθουν χοληστερίνη, εμένα σκασίλα μου. Εγώ μαγειρεύω. Η Ινδή το παρακάνει, ο Ιάπωνας τώρα μαθαίνει και ο Τούρκος θέλει να μας ξεπαστρέψει μπαμπέσικα.

Η Ινδή έχει ένα τεράστιο τάπερ με θηκούλες οι οποίες είναι γεμάτες με μπαχάρια. Σε κάθε μαγείρεμα χρησιμοποιεί το 80% αυτών. Οι μυρωδιές είναι αποπνικτικές. Το κάρυ έχει την τιμητική του, εδώ δίπλα μου. Επίσης μαγειρεύει μεσημέρι βράδυ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πετύχεις στην κουζίνα ότι ώρα και να μπεις. Είμαι πάντα ευγενική και της λέω ότι το φαγητό της μυρίζει υπέροχα. Στην πραγματικότητα απορώ με το στομάχι της. Μέσα σε όλα, το παράθυρο της κουζίνας δεν ανοίγει. Φοβούνται μήπως πηδήξουμε. Μήπως πεθάνουμε από τις αναθυμιάσεις δεν το σκέφτηκε κανείς;

Ο Ιάπωνας έχει αγοράσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα όπου μαγειρεύει και καλά το ρύζι. Έχει ένα περίεργο σχήμα και ανάβουν κάτι φωτάκια μπλε. Αν δεν έγραφε Τεφάλ πάνω θα είχα φωνάξει την υπεύθυνη της εστίας. Πιάνει το μισό τραπέζι και έχει χρώμα ασημί. Είναι και βαρύ. Ναι, πήγα και το επεξεργάστηκα φυσικά. Ότι χρησιμοποιεί παράλληλα Ιαπωνικό τσελεμεντέ είναι λεπτομέρεια.
Ο τύπος καμιά μέρα θα μας σφάξει και θα το ακούσετε στις ειδήσεις. Όχι μόνο έχει έναν τεράστιο μπαλτά αλλά μαγειρεύει και με το σακάκι. Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι. Προχτές τον πέτυχα στο διάδρομο. Έκρυβε κάτι κάτω από το ίδιο πάντα σακάκι. Μα τι άνθρωπος είναι αυτός; Ανταλλάσω ένα χάι και πολύ του είναι. Φυσικά και τα ψαρικά που μαγειρεύει βρωμάνε. Αυτοί υποτίθεται πως ωμά δεν τα τρώνε; Ναι, είμαι παράξενη, τι θέλετε;

Ο Τούρκος μας έστειλε για κεμπάπ εδώ στη γειτονιά σε ένα εκπληκτικό κατά την άποψή του, μαγαζί. Πήγα και έλεγε Cyprus απέξω. Από Λευκωσία και βόρεια βέβαια. Φυσικά και δεν έφαγα. Ένας γείτονας, υπέρμαχος του Ναι στο σχέδιο Ανάν πήγε και δοκίμασε. Την ώρα που πλήρωνε είδε τον μάγειρα να διαλέγει το ωμό κοτόπουλο με την ίδια πηρούνα που είχε για τη σαλάτα. Μόνο η σαλμονέλα μας έλειπε εδώ πέρα. Ακούει και τσιφτετέλια. Όταν θα ακούσει και Άντζελα Δημητρίου τότε θα πειστώ πως έχει κάνει καριέρα στη γείτονα χώρα και θα τηλεφωνήσω στην υπεύθυνη της εστίας για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Η Ελληνίδα είναι η πιο ύπουλη. Αγόρασε σκορδόψωμα από το σούπερ μάρκετ και ενώ έγραφαν πως μαγειρεύονται στο φούρνο, θεωρώντας εαυτόν πολύ ξύπνιο, τα έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων. Κάηκαν. Η Ελληνίδα το πήρε αργά είδηση και όχι μόνο είχαν μαυρίσει αλλά χτύπησε και ο συναγερμός για φωτιά. Ο φούρνος ακόμα μυρίζει καμμένο. Και τώρα όλοι μου μιλούν με μια δόση φόβου. Άντε γιατί παραγνωριστήκαμε! Είμαι θεά το ξέρω. Είμαι και Ελληνίδα. Α ναι!! Ψήνω και χοιρινό.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομη! Να κάνω το ποστ cross reference στο blog μου, γιατί τα λέω και δε με πιστεύουν! Ένα παρόμοιο πράμα έχουν κι αυτοί εδώ, με φωτάκια, βάζουν το ρύζι και το βγάζει έτοιμο.

Οι δικοί σου κινέζοι κάνουν και ψάρι; Οι δικοί μου ούτε ζωγραφιστό! Ενα καλαμάρι κατεψυγμένο και πολύ είναι. Ναι, και'μέις έχουμε μπαλτά. Και βάζουν και κοκα κολα στη σάλτσα γιατι είναι φιλοδυτικοί. Να κατεβάζουν τα σκουπίδια δε ξέρουν, να μαζεύεται όλος ο Τίγρης κι ο Δράκος στη κουζίνα και να παίζουν χαρτιά πίνοντας βότκες μέχρι τις 3 μια χαρά το πάνε!

Αλλά σε λυπάμαι όμως με την Ινδή. Εγώ στη θέση σου θα της έκανα μια ευγενική νύξη με το κάρυ. Αλλά αμα είναι καλή κοπέλα, κατάπιε το. Όχι το κάρυ!

Τελικά σου πάει το "paralirima mode"! Σε φαντάζομαι να πλησιάζεις αργά το διαστημόπλοιο που φτιάχνει ρύζι, να λοξοκοιτάς τον κινέζο με το μπαλτά... :D loool! Αμα δεις τα ζόρια, βάλε μια φωνή. Ή πες στην ελληνίδα να φτιάξει κάτι στο φούρνο: θα δω τον καπνό και θα'ρθω!

PN είπε...

Χαχαχαχαχαχα!!!! Ρε Όργιο, δεν μπορώ να κρατηθώ με τα γέλια. Τι σε έπιασε; Έφτιαξε βλέπω το κέφι;

Τι να πρωτοπώ!!! Δεν θα πω τίποτα, γιατί πάω να το ξαναδιαβάσω το post. Χαχαχαχαχαχα!!!!! Δεν υπάρχεις, απλά δεν υπάρχεις!!!!!

Με αρέσεις τρελή. Να περνάς καλά και περίμενε να έρθω και θα ρίξουμε κάτι μαγειρέματα που θα τους πετάξουμε τα μάτια έξω ολονών!!!!

leondokardos είπε...

Νάσαι καλά cindy μου, μέκανες και γέλασα πρωί πρωί!!
Τι περιγραφή είναι αυτή ! Μέχρι εδώ μύρισαν τα ...μπαχάρια και τα κάρρυ!
Πρόσεξε αυτόν τον άτιμο με το μπαλτά. Κανέναν ιταλό μαφιόζο δεν έχετε εκεί να σε προστατεύει ;;
Να περνάς πάντα καλά, να το γλεντίσεις και νάσαι έτσι κεφάτη.

Giannis Kafatos είπε...

μην τις φοβάσαι, μην τις λυπάσαι, αλλά μην τις απορρίπτεις κιόλας!!!
βεβαίως δεν είμαι αντικειμενικός γιατί εμέ το κάρυ μ' αρέσει και το βάζω ακόμη και στη φασολάδα (λίγο βεβαίως έτσι για να πάρει έναν αέρα ανατολής το εθνικόν πιάτον)
κι αμα σου τα πρήξουν πολύ πές τους "ραπανάκια για την όρεξη" κι ασ' τις να βρουν τι σημαίνει!
καλή εβδομάς!
:)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα!! Μου έφτιαξες το κέφι πρωί πρωί! Πανικός στις κουζίνες! Για τις μυρωδιές από τα ινδικά μπαχαρικά σε κατανοώ... Βρωμάνε υπερβολικά!!

pafa64 είπε...

Πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον
η συγκατοίκηση με άτομα με διαφορετικές συνήθειες
μεγάλη πλάκα
το Πάσχα πρέπει να τους τρελάνεις
με κανένα σουβλιστό αρνί η κανένα κοκορέτσι. Τους βλέπω να παθαίνουν τη πλάκα τους.
Άσχετο, είναι αλήθεια ότι δεν ξέρουν το φραπέ και το πίνουν μόνο ζεστό
η είναι ράδιο αρβύλα?
Περιμένουμε και άλλα νέα από το μέτωπο της κουζίνας ...

geokalp είπε...

αυτές είναι εμπειρίες!
χαλάλι ο συναγερμός, σε όλους έχει τύχει, μια φορά και στο συγκατοικό μου... σημασία έχει να μη σπάσουν τη πόρτα οι πυροσβέστες, γιατί το κάνουν καμιά φορά!

ακόμα έχω μια ρυζιέρα από το κινέζο και το ρύζι βγαίνει μια χαρά!

συνέχισε τις εξερευνήσεις!!

Artanis είπε...

Χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα!!!!
Έλα μωρέ, αρχή είναι ακόμα, μην αγχώνεσαι...Όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε να μαγειρέυουμε...
Ένας καλό τσελεμεντές σου χρειάζεται, με απλές συνταγές...ΚΙ όλα θα έρθουν...,μην αγχώνεσαι...
Σε φιλώ...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απολαυστική! Η μαγειρική χρειάζεται υπομονή... η χρήση μίας και μοναδικής κουζίνας από πολλούς, περίεργους, ακόμη περισσότερη! Έχεις τον θαυμασμό μου πάντως... αφού η Ινδή, υπεύθυνη για την υπέρτατη βρώμα όλου του σύμπαντος, που ακούει στο όνομα κάρυ, ζει ακόμη ανάμεσά σας... δεν ξέρω τι θα είχα κάνει στη θέση σου, μάλλον θα κυκλοφορούσα μονίμως με ωτοασπίδες στα ρουθούνια μου!

Spy είπε...

Προφανώς δεν ψήνετε μόνο χοιρινό.
Ψήνετε και ωραία ποστ!

(εμένα νοστιμότατα μου φαίνονται)

βιολιστης στη στεγη είπε...

Γιαμ γιαμ γιαμ! Για το κάρυ, να εξηγούμαστε! Αλλά και για το χοιρινό σου!
Ε! Για το ποστ, τί να πώ! Απολαυστικό, όπως πάντα!
Πολλά ελληνικά φιλιά!

faraona είπε...

Οτι κι αν περνας ο τροπος που το περιγραφεις ειναι τοσο ομορφος που φερνει χαμογελα.
Κανε λιγακι υπομονη.Μπορα ειναι και θα περασει.
Ηρθα απο την Μαριανα στον παγο.
Καλως σε βρισκω

Σοφία είπε...

Πω πω πολύ θα γούσταρα να έμενα με Ινδή και να μαγειρεύει όλη μέρα. Τρελαίνομαι για κάρυ, μπαχάρια και γενικώς!!!

Πάντως μην ανησυχείς, μια συνήθεια είναι όλα...

common people είπε...

Χε χε πολύ Καλό!
σσ Για το ποστ λέω , όχι για το χοιρινό! Μεταξύ μας αμφιβάλω λιγάκι για το χοιρινό...

marianaonice είπε...

Αχ τι τραβάς!! Αφού όμως βρίσκεις το κέφι να μαγειρέψεις το χοιρινό σου, σημαίνει ότι δεν πτοείσαι και μπράβο σου!!
Υπομονή γλυκειά μου!! Το πολύ πολύ να μάθεις τις πικάντικες γεύσεις και τα μυρωδικά και να μας τα φέρεις κι εδώ... Χαχαχα!!!
Φοβερή περιγραφή εικόνων και καταστάσεων!! Είσαι ανεπανάληπτη!!
Σαν να ήμουν στην κουζίνα σας! και σαν να πήρε η άκρη του ματιού μου τον τύπο με τον ...μπαλντά!!
Προσοχή!!

dyosmaraki είπε...

Καλά με συνεπήρε το διάβασμα της ανάρτησής σου. Η μυρωδιά του αχνιστού καφέ που πίνω, μπερδεύτκε με τα μπαχαρικά και τις εικόνες (σαν να έβλεπα την "Πολίτικη κουζίνα" λέμε)

Μέχρι τη στιγμή της πυρκαγιάς...!!!!

Ολοι κάπως έτσι ξεκινάμε τα πειράματα με τις γαστρινομικές απολαύσεις : Χόρτα που καίγονται, συνταγές που αν και περιγράφονται στον τσελεμεντέ δεν βγαίνουν ποτέ όταν τις ετοιμάζει κανείς μόνος του κλπ

Κάθε αρχή και δύσκολη...μα στο τέλος νικήτρια θα βγεις.

roadartist είπε...

χααχα κάτι μου θυμίζεις... :)

cinderella είπε...

@ writerblock μου με μια μικρή διόρθωση. Όχι Κινέζος, Ιάπωνας!!Ακόμα χειρότερα δηλαδή!!
Η Ινδή έχει καταφέρει αυτό που όλοι οι υπόλοιποι δεν πέτυχαν. Να με ξυπνήσει. Μπορεί να γίνεται της κακομοίρας, να φωνάζουν να ξυπνήσουμε πιτσιρίκια, να τραγουδάνε μεθυσμένοι, να χοροπηδάνε ξενύχτηδες. Εγώ τίποτα. Η Ινδή έχει βρει το ευαίσθητο σημείο μου. Μπαινοβγαίνει στην κουζίνα 2455 φορές γαμώ την τρέλα μου!!! Και κλειδώνει και ξεκλειδώνει άλλες τόσες. Θα πεθάνω!!!

cinderella είπε...

Ρε όργιο τι έπαθαν τα σχόλια; Γιατί ποστάρονται έτσι; Εσυ θα ξέρεις δεν μπορεί!! Και για να μου απαντήσεις γρήγορα θα σου πω πιπεράτα νέα! Τα σκορδόψωμα τα έκαψα την ώρα που στην κουζίνα ήταν ο Μεξικανός. Εγώ κυρία. Πάτησα τη στριγγλιά, τα έβγαλα, τα πέταξα, τέλος. Αυτός έκτοτε μου μιλαει λίγο τυπικά!! Λες να φταίει το garlic;;; Βέβαια στην κουζίνα πηγαίνω με τις μπλέ πυζάμες που έχουν πάνω το Μίκυ να κάνει σκί. Πριν φορούσα τις κόκκινες με τα αρκουδάκια. Ε τι να κάνω ρε Vk;; Αφού τις φόρμες τις έχω στα άπλυτα και δεν έχω μαζέψει ακόμα πλυντήριο!!!!

cinderella είπε...

Έχω Λεοντόκαρδε έναν που μιλάει Ιταλικά...μας κάνει; Να τον κρατήσω;;
Παντως ο τύπος ακόμα με το ΙΔΙΟ σακάκι κυκλοφορεί και μαγειρεύει!! Με τρομάζει.

cinderella είπε...

@ Γιάννη τώρα να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλό σουκού;
Ναι μωρέ δεν τους απορρίπτω, ισα ίσα τη δόλια την Ινδή την λυπάμαι γιατί είναι πολύ έξω από τα νερά της αλλά τι να κάνω πια;; Με έχει πεθάνει η ρουφιάνα!!

cinderella είπε...

@ Θείε Σκρούτζ και ξέρεις τι με τρελαίνει;; Πως ούτε αυτή ξέρει να μαγειρεύει!! Τώρα μαθαίνει!! :)))

cinderella είπε...

@ Παντελή όχι δεν ξέρουν!! Αλλά επειδή ούτε κι εγώ πίνω καφέ δεν το έχω συζητήσει. Το εκπληκτικό είναι πως όλοι οι Έλληνες έτρεξαν να αγοράσουν βραστήρα. Λεω κι εγώ, καλά τόσο μαλάκες, αμέσως θα ενστερνιστούν το τσάι;; Και τελικά το θέλανε για να ζεσταίνουν το νερό για το νες!!

cinderella είπε...

@ geokalp μου κάθε μέρα και κάτι καινούργιο ανακαλύπτω και ενθουσιάζομαι είναι γεγονός!!
Καλά δεν σου πιάνει πολύ χώρο;; Εμείς οι υπόλοιποι παίρνουμε το ρύζι που βράζει σε 6 λεπτά με το σακκουλάκι!! :)))

cinderella είπε...

ααα Παντελή;;; Τί είναι αυτά που λες;; Δεν τρώω αρνί!! Δεν τρώω κοκορέτσι (αλλά λατρεύω το Πάσχα!) Παράνοια;

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου εντάξει σε απλές συνταγές...τα κουτσοκαταφέρνω...στα δύσκολα ζορίζομαι!!
Φιλιά πολλά κοριτσάρα μου!

cinderella είπε...

@ brokensemaphore
Ζω ένα δράμα αλλά το ζω διασκεδαστικά!!
Τη λυπάμαι ρε γαμώτο τη δόλια! Εν τω μεταξύ έχει πελαγώσει με την κατάσταση εδώ. 2 εβδομάδες αφού ήρθαμε, με πλησίασε δειλά δειλά και με ρώτησε αν θα μας καθαρίζουν το δωμάτιο. Της εξήγησα πως όχι.
Εδώ και μια εβδομάδα πάλι έχει δέμα κάτω και δεν πάει να το πάρει. Της το είπα χτες και είχε μείνει σαν χάνος να κοιτάζει το δικό μου δέμα!!!
Φιλιάααα

cinderella είπε...

@ Αγαπημένε μου Σπάι θα είμαι ειλικρινής...Νομίζω οτι τα πόστ είναι το φόρτε μου. Το χοιρινό βρήκε χάλια και τα τόστ τα έχω βαρεθεί!!

cinderella είπε...

@ Βιολίστρια δεν θα ήθελες να το δοκιμάσεις το χοιρινό!! Πιστεψέ με!!
Φιλιά πολλά από το Λονδινάκι. Έβαλέ κρύο γαμώτο!!

cinderella είπε...

@ Φαραόνα μου καλώς με βρήκες!! Όχι δεν θέλω να περάσει...και τρέμω την μέρα που θα έρθει το τέλος. Αχ, το ξέρω πως πορεύομαι μισή...εδώ αλλά περνάω καλά και θέλω να κρατήσει για πολύ ακόμα!!
Καλησπέρες καλή μου!!

cinderella είπε...

@ Σοφάκι θα σου έλεγα να αλλάξουμε αλλά μου αρέσει εδώ!! ;)
Μην ακους τι λέω λοιπόν!
Φιλιάααα

Υ.Γ.Κιτρινίσαμε όντως!!!

cinderella είπε...

@ common person καλά κανεις. Χάλια ήταν. Να φανταστείς δεν κατάφερα να το φάω κι ας πεινούσα απίστευτα!! ;)

cinderella είπε...

@ Μαριάνα τον είδες τον κερατά;; Με το πράσινο σακάκι;; Μα δεν είναι πολύ περίεργος;; Δεν ξέρω πως να τον χειριστώ...
Θα φτιάξω τραχανά μια μέρα. Η μάλλον θα αφήσω μια ...ψυχή να τον ψήσει όταν ανέβει κι αφού έχω φροντίζει να λείπω!! ;)

phlou...flis είπε...

Απόψε σε ανακάλυψα (ελέω ellies'spot) και επειδή είμαι ωσαν τον άπιστο Tom, θέλω φωτογραφίες (ιδιαίτερα από τον πυρηνικό αντιδραστήρα). καλησπέρα και καληνύχτα μαζί
Καταπληκτικη η προηγούμενή σου ανάρτηση

cinderella είπε...

@ Δυοσμαράκι μου με το θράσος της ηλικίας κάποια στιγμή που τα κατάφερνα πολύ καλά...σκέφτηκα πως όλα μπορώ να τα καταφέρω. Μετά είδα έναν τύπο να κάνει σερφ και είπα οχι όλα. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Τελικά τείνω να πιστέψω και στην μαγειρική δεν είναι αστέρι!!!
Φιλιαααα!!

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι...τι ρε;;;

cinderella είπε...

@ phloufli καλώς με βρήκες!! Το σκέφτηκα προς στιγμή να βάλω και φωτογραφίες αλλά μετά είπα να μην καρφωθούμε!!
Αλλά επειδή δεν θέλω να σε αφήσω παραπονεμένο...πρώτη μερα στον καναπέ μου: http://www.myshopping.com.au/PR--115448_Tefal_Electrical_3_2Litre_10_Cup_3_1_Rice_Cooker

δες τι έχω στην κουζίνα μου!! Είμαι πολύ προχώ!!!

PN είπε...

Συγνώμη....γιατί το σχολιό μου δεν μπήκε; Καλά τα έχει παίξει ο Blogger. Μήπως να πηγαίνουμε όλοι σιγά-σιγά προς Wordpress μεριά....;;;;;

Λοιπόν, έλεγα ότι με τον Μεξικάνο το θέμα το είχες κάψει από πριν έτσι κι αλλιώς. Εμάς, όταν ήρθαμε, ήξερες να μας υποδέχεσαι με τα σατέν και τα γουνάκια. Τον έρμο τον Μεξικανό τον συναντάς με τα πυτζαμάκια με το Μίκυ; How pathetic? Mercy!!!!

Όσο για τα σχόλια στο blogger, εγώ δεν ξέρει τίποτα. Το έχω δει και σε άλλα Blogs και μου έχει κάνει εντύπωση. Το δικό μου πάντως δεν έχει αλλάξει ακόμα.

Είδες ακόμα και εγώ - που γενικά τα ξέρω όλα ωσάν τον Φωτεινό Παντογνώστη - έχω κάποια κενά!!!!