Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Πείσε με...


Δεν είναι που είμαι καχύποπτη. Καχύποπτη δεν υπήρξα ποτέ. Δεν είναι που έχω πάψει να ελπίζω. Η ελπίδα είναι η επιταγή της ηλικίας μου. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Είναι που δεν πιστεύω σε μεσσίες. Είναι που ποτέ δεν μπόρεσα να επενδύσω σε κάποιον εξαιτίας του χρώματός του. Έτσι κι ο Ομπάμα. Δεν μου λέει τίποτα ότι είναι Αφρο-αμερικανός. Ούτε βέβαια ότι ανήκει στους Δημοκρατικούς. Μην τρελαθούμε τελείως. Ο προηγούμενος δημοκρατικός βομβάρδισε τη Σερβία για ένα λεκιασμένο με σπέρμα φόρεμα. Ούτε καν για ένα πουκάμισο αδειανό. Για μια Μόνικα. Ούτε καν για μια Ελένη.

Και πριν λίγες μέρες τους είδα αγκαλιά, τον προηγούμενο και τον νέο Δημοκρατικό πλανητάρχη. Να χαιρετάνε τα πλήθη και να χαμογελάνε. Θυμήθηκα το χαμόγελο του πρώτου τότε που γινόταν σφαγή στην αυλή μας. Θυμήθηκα την Μαντλίν και τις καρφίτσες της. Θυμήθηκα και το δεκατριάχρονο πιτσιρίκι που οδήγησε μέχρι τα σύνορα ως πρόσφυγας για να σωθεί αυτό και η οικογένεια του.

Και φοβήθηκα. Φοβήθηκα πως όσες ελπίδες κι αν έχω θα διαψευστούν γιατί η πολιτική είναι μία γι αυτούς και το χαμηλό προφίλ είναι πολύ καλά δουλεμένο από τους image makers.

Δεν με νοιάζει αν είναι Αφρο-αμερικανός. Αν είναι Δημοκρατικός. Με νοιάζει να είναι άνθρωπος. Άνθρωπος για να εξαργυρώσει τις ελπίδες που ένας ολόκληρος πλανήτης επένδυσε πάνω του. Άνθρωπος με το Α κεφαλαίο έτσι για αλλαγή. «Μην κοιμάσαι είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνάς, θα το μετανιώσεις.» Όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Υ.Γ Στο πνεύμα των ημερών, στην εστία σήμερα είχαμε εκλογές. Δεν πάτησα καν. Εδώ και ένα μήνα μια τεράστια οικοδομή φτιάχνεται δίπλα μας. Κάθε μέρα έχουμε τρυπάνια από το πρωί μέχρι το βράδυ ακόμα και τις Κυριακές. Τα πλυντήρια για να πλύνουμε είναι της συμφοράς και χρεώνουν 5 ευρώ την πλύση. Η υπεύθυνη είναι για πολύ ξύλο. Το συστημένο που μου έστειλε ο μπαμπάς μου από Ελλάδα το είχε κλειδωμένο στο ντουλάπι της για 5 μέρες και κάθε φορά που την ρωτούσα μου έλεγε πως δεν έχει λάβει τίποτα. Α ναι, κάθε δύο εβδομάδες βρίσκει μια αφορμή για να μπει στα δωμάτια προφανώς για να κατασκοπεύσει. Κανένα πιτσιρίκι που θα εκλεγεί δεν θα τα αλλάξει αυτά. Ας μην έχω αυταπάτες. Ελπίζω τουλάχιστον για τα μεγαλύτερα. Αυτά που υπερβαίνουν τον μικρόκοσμό μου.

46 σχόλια:

Matrix είπε...

Ε, θα βάλω τις φωνές για το υστερόγραφο.

Γιατί δεν πάτησες καν?
Γιατί κανένα πιτσιρίκι δεν θα αλλάξει τίποτα?

Καλός και ο καναπές, αλλά... αν συνεχίσουμε έτσι, θα σου στέλνουν γλυκά και θα στα δίνουν ... χαλασμένα.
Και αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι το λιγότερο.

cinderella είπε...

Δεν πάτησα καν Matrix γιατί μεγάλωσα. Γιατί δεν είμαι πια προπτυχιακή φοιτήτρια να πηγαίνω στο αμφιθέατρο και να ακούω τον κάθε πιτσιρικά wanna be πολιτικό που δεν έχει πολιτικό λόγο. Που δεν ξέρει ιστορία και που καλύπτει τα κενά μόνο με ειρωνεια.
Δεν πάτησα γιατί η κίνηση ξεκίνησε από τα πιτσιρίκια που είναι τα ίδια που μεθούν κάθε Σαββατοκύριακό και μας ξυπνούν από τις 7. (Ευτυχώς οχι εμένα αλλιώς θα γινόταν της κακομοίρας)
Και γιατί έχω μάθει να φτιάχνω τον μικρόκοσμό μου μόνη μου.
Ξέρεις από την εποχή των σημειώσεων από παρατάξεις...εγώ εμπαινα και κρατούσα τις δικές μου. Που δεν είχαν πανω την σφραγίδα με την πουλάδα της ΔΑΠ!!

Φιλιά! (κι ας με έκραξες! Χαλασμένα γλυκά; Πρεπει να με αντιπαθείς!!)

Artanis είπε...

Και τον Χόλμπρουκ...Τον ξέχασες αυτόν...Σερίφης παλαιάς κοπής, αλά Τζον Γουέιν...

Κάνε υπόμονή καλή μου, με τη σχολή και τα λοιπά...Να έχεις μια όμορφη μέρα...Φιλάκια πολλά από τον μουντό Βόλο...Φθινοπώριασε τελικά...

phlou...flis είπε...

πόσο δίκιο έχεις. Αν θυμηθούμε και Κοντολίζα ή Πάουελ... Λέω να κρατήσω μικρό καλάθι, καλαθάκι θάλεγα

leondokardos είπε...

Μα Σταχτοπούτα μου θερωρείς οτι στην Αμερική κυβαρνά ο εκάστοτε πρόεδρος ; Το κεφάλαιο κατ΄αρχήν και μετά τα άλλα κέντρα εξουσίας που δεν πολυφαίνονται αλλά είναι πάντα εκεί,με τα δικά τους πάντα συμφέροντα.
Όσο για τον Ομπάμα,το καλύτερο το είπε ο Καραζταφέρεις(προσοχή μη γίνει καμία παρεξήγηση, τι είπε λέω γιατι το βρήκα έξυπνο, οχι φυσικά γιατί ανήκω στο κόμμα του)
"΄Ασπρη γάτα μαύρη γάτα ποντίκια τρώει"
Κατα άλλα, βολέψου όσο μπορείς καλύτερα στην εστία και κάνε τη ζωούλα σου εκεί.
Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν έχει κάποια σημασία αν είναι αφροαμερικανός. Πολλές προσδοκίες περιμένουν να τις ικανοποιήσει. Καιρός θα δείξει αν θα το πράξει ή όχι. Καλό σου βράδυ. Και για την κυριούλα μην σκας. Την επόμενη φορά που θα κρύψει το οτιδήποτε, να της στείλεις δώρο τον Ιάπωνα μαζί με το μπαλτά του...!!!

patsiouri είπε...

Την πιο σωστή ατάκα την άκουσα στο Σταύρο Θεοδωράκη, ήταν ένας γέρος νέγρος που καθάριζε τζάμια και όταν τον ρώτησαν πως θα αισθανθεί αν νικήσει ο Ομπάμα απάντησε:
"Γιατί? Θ'αλλάξει κάτι στη δική μου ζωή? Τζάμια καθάριζα, τζάμια θα καθαρίζω..."

common people είπε...

Αν ψηφίσετε μαυρουλη γαι πρόεδρο της εστίας θα λυθούν ολα τα προβλήματα.!

roadartist είπε...

Συμφωνώ μαζί σου..
Οσο για την εστια, τα ιδια προβληματα ειχε και η κολλητη μου..Ηταν αντρας εκεινος..αλλα πολυ κατασκοπεια, και ολο αφορμες για να μπαινει στο δωματιο της, ποτε να φτιαξει κατι που χαλασε (και καλα..), ποτε οτι κατι ηθελε να δει.. Καποια στιγμη της εκλεψε και κατι.. Προσεχε !! :) Και μην εχεις πολλα-πολλα μαζι της.. Φιλακια πολλά :)

PN είπε...

Κοίτα...ο Matrix δεν έχει και τόσο άδικο μεταξύ μας. Θα μπορούσες ως γνήσια Ελληνίδα να κατέβεις και να διεκδικήσεις το πολιτικό θώκο της εκπροσώπου. Χαχαχαχα!!! Ως άλλη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη να προωθήσεις τα συμφέροντα της εστίας σας και να διώξεις και την υπεύθυνη!!!!

Όσο για τον Ομπάμα. Θα δείξει. Ας του αφήσουμε χρόνο και το περιθώριο τη αμφιβολίας και σύντομα θα μάθουμε τι φρούτο είναι και αυτός!!!!

BUTTERFLY είπε...

I'm back!
Καλα, οι φοιτητικες εκλογες ειναι μεγαλη απατη...οπως και οι βουλευτικες βεβαια...

OnWine είπε...

Να... τολμήσω?

Διακρίνω κάποιο μηδενισμό... ή μου φαίνεται? Και ο μηδενισμός, ξέρεις, διαιρείται με την ηλικία, επομένως... ο μικρότερος σε ηλικία μηδενιστής είναι ο χειρότερος. Και διακρίνω μηδενισμό και στα δύο: Και στην κουβέντα γιά τον πρόεδρο, και γιά την ψήφο σου.

Οχι... δεν νομίζω ότι "Μαύρος γάτος, άσπρος γάτος..." και δεν το νομίζω γιά αρκετούς λόγους...

Ο μαύρος πρόεδρος έχει άλλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις από όποιο λευκό, κουβαλάει μαζί του τόσο τις δικές του ρατσιστικές εμπειρίες, όσο και των γονιών του (και κατ' επέκταση της φυλής του). Ειδικότερα ο Ομπάμα εκλέχτηκε σε μιά στιγμή που η απαίτηση γιά αλλαγή ήταν καθολική... αυτή την αλλαγή ευαγγελίστηκε, γιά αυτή εκλέχτηκε, και θα υποχρεωθεί να την εφαρμόσει...

Πέρα από αυτά, ότι κάνει κάτι πρέπει να το κάνει άμεσα... πρέπει να δείξει δείγματα γραφής ΠΟΛΥ σύντομα, και όσο η απαίτηση γιά αλλαγή είναι νωπή... η οικονομική κρίση είναι ΕΚΕΙ, παρούσα, και σε εξέλιξη...

Μην παρασύρεσε από κατεστημένες ιδέες... ναι, βέβαια, το κεφάλαιο κυβερνά στις ΗΠΑ (γιατί εδώ, ποιός κυβερνά?), αλλά... ο Πρόεδρος έχει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ εξουσίες, και κατ' επέκταση ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ δυνατότητες να κάνει αυτό που νομίζει (μακάρι να συμπέσει και με αυτό που πρέπει)- μην ξεχνάμε ότι έχει ΚΑΙ την Βουλή ΚΑΙ την Γερουσία... αν το κεφάλαιο συγκρουστεί μαζί του, η μόνη δυνατότητα του κεφαλαίου είναι να κάνει ότι και με τον Κεννετυ... και δεν νομίζω ότι οι συνθήκες είναι ίδιες...

Τώρα... γιά το υστερόγραφο, λόγος δεν μου πέφτει, αλλά... να τολμήσω να σου δώσω μιά συμβουλή? Μην απέχεις ΠΟΤΕ... όσο αντιπαθές και αν είναι το περιβάλλον... μην εκχωρείς, μην αφήνεις κατάχαμα τα δικαιώματά σου...

Ασε που πιστεύω ότι ΚΑΙ στα δύο παραπάνω θα συνφωνεί μαζί μου και η ...Καρέζη (ή Βασούλα) που θαυμάζεις...

Πολλά είπα... εσύ στο σπίτι μου είπες πολύ λιγώτερα (από κάθε άποψη)...

fvasileiou είπε...

Όλος ο πλανήτης χάρηκε για την εκλογή του Μπάρακ, αλλά είναι τόσα αυτά που σχετλιάζουν την γενική χαρά. Ανατρέχοντας στην προεδρία Κλίντον μας θυμίζεις εύστοχα πολλά από αυτά. Και όμως, μπροστά στο σούργελο που ακολούθησε, η περίοδος Κλίντον ήταν μια ανθοφορία. Και μόνο αυτή η διαπίστωση μπορεί να ρίξει κάποιον σε βαθιά μελαγχολία.

Αλλά είμαστε στην αρχή ακόμα και η αρχή θέλει ευχές:
Καλά μυαλά κε Πρόεδρε, καλή τύχη σε μας!

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε μιά ματιά εδώ http://www.pslweb.org/site/News2/1236316829?JServSessionIdr001=9r3ha65gx1.app5b&page=NewsArticle&id=10295&news_iv_ctrl=2162

marianaonice είπε...

Κάπου είδα σε μία εφημερίδα την παρακάτω γραφή:

Ομπάμα ο ΜΕCIAΣ!!

Δεν θέλω να το πιστέψω... θέλω να ελπίζω...
Φιλιά!!

cinderella είπε...

@All

Καλημέρα σε όλους από το βροχερό Λονδίνο που ρίχνει τουλούμια!!
Σήμερα το πρόγραμμα έχει διάβασμα και χουζουρικατάσταση. Εντάξει μου είχε λέιψει πολύ το δεύτερο. Το πρωτο να έλειπε...

cinderella είπε...

@ Artanis μου ο Βόλος ποτέ δεν είναι μουντός!! Είναι υπέροχος!!
Εγώ που έχω ανεβεί και Δεκέμβρή που όμολογουμένως έκανε πολύ κρύο μου είχε αρέσει πολύ!!
Αλλά τι λέω...δεν θα ήμουν αντικειμενική!Τον Βόλο τον αγαπάω πολύ!

Χόλπρουκ, και Μπερνς και το συνάφι εκείνο του πολέμου δεν ξεχνιέται...
Όυτε προσπερνιέται. Είναι η προίκα του προηγούμενου Δημοκρατικού προέδρου προς τον Νέο!!

cinderella είπε...

@ phloufli μου, μικρό καλαθάκι μεν, με λίγα κρουασάν όμως γιατί βαριέμαι να ντυθώ και να βγώ έξω, ναι;;

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδέ μου με μια βασική διαφορά, εκτός από ιδεολογική που έχω με τον Λαος, εγώ έχω ελπίδες με την εκλογή του Ομπάμα. Πιστεύω σε αυτόν. Απλά φοβάμαι οτι θα διαψευστώ.
Στην εστία δεν έμαθα κάν αν οι εκλογές έγιναν!!
Φιλιά πολλά και καλημέρες καλέ μου!!

cinderella είπε...

Ρε Θείε Σκρούτζ είσαι μεγάλος!! Πως δεν το είχα σκεφτεί;
Θα στέλνω τον Ιάπωνα να παραλαμβάνει τα δέματά μου!!
Βέβαια ο Ιάπωνας μου σπάει τα νεύρα και έχω κόψει να του μιλάω αλλά μάλλον αξίζει να αρχίσω ξανά.
Τι μου τον θύμισες κι αυτόν; Μου σπάει τα νεύρα!!

cinderella είπε...

@ πατσιουρί μου
Λίγο μηδενιστής ο καθαριστής. Και πολλοί άλλοι στην θέση του στήριξαν τον Ομπάμα΄, όχι γιατί δεν θα σταματήσουν να πλένουν τζάμια αλλά γιατί ελπίζουν (φαντάζομαι) σε καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε αξιοπρεπή μισθό, σε 8ωρο και λοιπές ουτοπικές ελπίδες. Αλλά ναι, νομίζω οτι Ωνάσηδες δεν θα γίνουν.

cinderella είπε...

@ κοινέ άνθρωπε μου δεν έχω πετύχει κανέναν μαυρούλη στην εστία.
Εχω δύο στο μεταπτυχιακό. Θεοί. Προχτές κάναμε μια εργασία μαζί. Τέλειοι και όχι "Ελληναράδες" στην νοοτροπία!!

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι μου δεν έχω ξανακούσει ποτέ για κλεψιά. Και εγώ επειδή στην αρχή ήμουν καχύποπτη έκρυβα ότι λεφτά είχα στο δωμάτιο μου. Κάποια στιγμή λοιπόν τα έβαλα μέσα στον εκτυπωτή μου. Τα λεφτά έπσαν και τα βρήκα πάνω στο χαρτί του εκτυπωτή. Δεν είχαν πειράξει τίποτα.
Τυχαίο;Μπορεί. Μου αρκέι οτι δεν εκμεταλλέυτηκαν την βλακεία μου.

cinderella είπε...

Vk μου μια χάρη μόνο. Μην δίνεις δίκιο στον Matrix γιατί την επόμενη θα με πάρει και τηλέφωνο να με κράξει!!
Και θα σου πω και κους κους. Προχτές που γύριζα, ήμουν τόσο κουρασμένη που πέτυχα την ανακοίνωση στο ασανσέρ και έγραψα από κάτω σε άπταιστα ελληνικά "Σκασίλα μας!!"
Ναι μόνο που εγώ θα ψήφιζα μόνο για έναν λόγο. Για να στήσουμε στο ελληνικό Πάσχα σούβλες στον κοινόχρηστο. Επειδή όμως δεν τρώω αρνί και δεν ήταν από τις προτεραιότητές μου το αμέλησα!!

cinderella είπε...

Χριστινιώ καλώς όρισες πίσω κουκλίτσα μου!
Δεν συμφωνώ πως οι βουλευτικές και οι φοιτητικές εκλογές είναι βλακεία. Τουλάχιστον εγώ που τις στηρίζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πιστεύω οτι είναι η μοναδική μέρα όπου μπορούμε να ορίσουμε τις καταστάσεις και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Ή αλλιώς να ορίσουμε την συνέχεια του παιχνιδιού!!

cinderella είπε...

Σχολιαστή φυσικά και να τολμήσεις. Φυσικά και να σχολιάσεις. Ξέρεις πολύ καλά, πως πάντα σε διαβάζω και σε πάιρνω σοβαρά υπόψην μου. Χειρότερος από τον νέο μηδενιστή είναι αυτός που φοράει παρωπίδες και δεν ακούει. Εγώ τουλάχιστον το δεύτερο δεν το έχω. Από εκεί και πέρα λάθος διέκρινες τον μηδενισμό. Εχω πολλές ελπίδες. Ελπίδες που με κράτησαν ξάγρυπνη μέχρι τις 4 να παρακολουθώ στο cnn τις εξελίξεις. Ελπίδες που με έκαναν να παρακολουθώ όλη την προσπάθεια του Ομπάμα. Όμως δεν ξεχνώ και γι αυτό δεν ενθουσιαζομαι. Απλά ελπίζω και σε ένα βαθμό φοβάμαι κιόλας.
Θα προτιμούσα το "νεαρά σκεπτόμενη" παρά μηδενίστρια! Μου παει καλύτερα!!

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι για την Κατερίνα. Δεν την θαυμάζω Σχολιαστή. Την αγαπάω πολύ. Απλά.

cinderella είπε...

@ fvasileiou καλώς όρισες στο διαδικτυακό σπιτικό μου. Βολέψου και με το καλό να τα λέμε!!
Καλά μυαλά κ. Πρόεδρε και καλή τύχη σε μας; Υπέροχο. Απλά. Νομίζω οτι δεν έχω να προσθέσω κάτι. Απλά συμφωνώ, απόλυτα!! :))

cinderella είπε...

@ Μανώλη η αυτοδιάθεση των λαών πάντα θα είναι ένα θέμα ουσίας που οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα βάζουν στο περιθώριο...
Πολύ άδικα φυσικά.
Τουλάχιστον είναι έξυπνοι, πορεία δρόμου για την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους; Pas mal!!
Καλό Σαββατοκύριακό καλέ μου!

cinderella είπε...

@ Μαριάννα κι εγώ μαζί σου. Θέλω να ελπίζω. Ελπίζω να μην διαψευστώ.
Εγώ είδα μια άλλη ταμπέλα γραμμένη έξω από μια ορξόδοξη εκκλησία. "Vote for mauro. The other is malakas!!"
Φιλιά καλή μου!!

leondokardos είπε...

Προχθές μιλούσα με ένα γνωστό μου ελληνοαμερικανό για τον Ομπάμα. Δε ξέρω τις πολιτικές του προτιμήσεις, ούτε τις εδώ, ούτε της αμερικάνικες. Μου είπε με μια δόση και γνώσης και κακίας οτι ο Ομπάμα θα έχει την ίδια τύχη του Κένεντι!!
Αποτρόπαιο και ζωόδες ακούγεται.
Εγω δεν έχω ελπίδες οτι θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό κατι εκεί. Θα δούμε...

OnWine είπε...

Μα, Cindy... και η μηδενίστρια είναι... και πολύ σκεπτόμενη, μάλιστα, δεν φτάνεις εύκολα στο μηδενισμό, ξέρεις...

Σκέψου επίσης ότι μπορεί κανείς να φοράει παρωπίδες απλά γιά να μην βλέπει τα όσα συμβαίνουν δίπλα του... γιά να μπορεί να κοιτάει μόνο μπροστά, και όχι στο πλάι- μερικές φορές και οι σύντροφοι σε όποια πορεία μπορεί να είναι πολύ ...άσχημοι... μιά "νεαρά σκεπτόμενη" (πολύ μου άρεσε αυτό, μάλλον θα το κρατήσω και γιά ...μελλοντική χρήση) πρέπει να μπορεί να βλέπει και τις δύο όψεις ενός νομίσματος, ή τις δύο ερμηνείες κάθε ...φαινομένου, όσο αντιφατικές και αν είναι... μιά καλή μηδενίστρια δε, μπορεί να υποστηρίζει με πάθος οποιαδήποτε από τις δύο... διαλεκτική άσκηση λέγεται...

Οσο γιά τους "θαυμασμούς" και τις "αγάπες" σου... θα σου πω ότι μπορεί να αγαπάς περισσότερο κάποιον όταν δεν τον "χαιδεύεις"... αλλά αυτά τα έχουμε πει...

Καλό βράδυ... τυχερή Λονδρέζα "νεαρά σκεπτόμενη"... το Λονδίνο είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις, και ας μην μου αρέσει η βροχή...

Dimitra Andritsiou είπε...

Θεωρώ πως είναι θετικό που οι Αμερικανοί ψήφισαν χωρίς προκαταλήψεις κι έχω την εντύπωση πως το γεγονός ότι είναι Αφροαμερικανός δεν λέει τίποτα από μόνο του. Αλλά, κάτι λέει αν σκεφτείς πως αυτός ο άνθρωπος έχει περάσει δυσκολίες εξαιτίας του χρώματός του και όχι μόνο. Ελπίζω, λοιπόν, ότι αυτό τον έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αλλά όπως λες κι εσύ κρατάω μικρό καλάθι. Θα δείξει...

Όσο για την εστία σου, καλά έκανες και δεν ψήφισες εφόσον δεν θεωρείς κανένα απ' αυτούς ικανό να βοηθήσει την κατάσταση.

geokalp είπε...

συμφωνώ!!

έχω σκεφτεί κάμποσες φορές να κάνω μια καταγγελία για κάτι που με ενοχλεί και δεν το έχω κάνει.
πλέον σκέφτομαι ότι πρέπει να το κάνω επώνυμα και περιμένοντας σχετική ενημέρωση.
πραγματικά απολαμβάνω το χώρο αυτό!

τη καληνύχτα μου!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Κανείς δεν περιμένει θαύματα καλή μου. Ομως το να περιμένεις, είναι πολύ καλύτερο απο το να μην περιμένεις τίποτα.. Κι' εγώ, και θα περιμένω και θα ελπίζω...
Στείλε λίγο νεράκι και κατα δώ ρε γαμώτο! Το χρειαζόμαστε...

ikor είπε...

Σίγουρα φέρνει ελπίδα ο Ομπάμα. Αλλά φέρνει κι έναν κρυφό φόβο:

Οι ΗΠΑ χρειαζόντουσαν άμεσα έναν "βασιλιά που θαμπώνει", όπως λέει κι ο ποιητής.

Κάποιον που να πείθει εύκολα. Μετά τον "κακό" Μπους, χρειαζόταν ένας "καλός".

Ελπίζω λοιπόν κι εγώ πολύ σε μια πιο ανθρώπινη πολιτική. Αλλά δεν θα είμαι καθόλου ευκολόπιστος πως ό,τι λέει (θα) είναι σωστό!

Artanis είπε...

Καλημέρα Σταχτοπούτα...

BUTTERFLY είπε...

Ωπα ωπα! δεν ειπα βλακεια, ειπα απατη! Το δικαιωμα της ψηφου ειναι ενα απο τα βασικοτερα και ειναι και υποχρεωση καθε ενεργου πολιτη να το ασκει. Ομως, οταν λεω απατη, εννοω τον τροπο διεξαγωγης τους, τα μαγειρεματα κτλ.

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδέ μου...να κόψεις τις κακές παρέες!!! :))))

cinderella είπε...

@ Σχολιαστή είμαι πολύ μικρή για να φτάσω στον μηδενισμό. Και ελπίζω ειλικρινά να μην μεγαλώσω τόσο ώστε να τον αγγίξω! Οι παρωπίδες με τρομάζουν. Και οι παραμορφωτικοί καθρέφτες επίσης. Το πιο δύσκολο είναι να έχεις αυτιά και μάτι ανοιχτά. Ελπίζω σε ένα βαθμό να το πετυχαίνω.

Και επειδή έχω μάθει να αγαπώ...έχω επιλέξει να μην πληγώνω. όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ναι, να διαφωνώ, ναι να συζητώ. Αλλά ως εκεί.
Παν μέτρο άριστον και δεν συμμαζεύεται; Μα τι λέω βραδυάτικα!!

cinderella είπε...

@ Αμελί μου συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ναι είμαιαισιόδοξη, ναι παρακολούθησα τις εκογές μέχρι τα ξημερώματα, ναι είναι πολύ σημαντικό το οτί έχει περάσει δύσκολα στο να γίνει άνθρωπος αλλά κρατώ μερικές επιφυλάξεις εκεί στο πλάι, στο ράφι με τα καλλυντικά!! :)))
Πολλά πολλά φιλιά!

cinderella είπε...

@ geokalp μου ναι. Και οι καταγγελίες είναι ένα βήμα αντίδρασης. Τουλάχιστον για όποιον ξέρει να τις χρησιμοποιεί σωστά. Εμείς νομίζω πως ναι!!
Καλησπέρες καλέ μου!!

cinderella είπε...

@ Βιολίστριά μου πολλά φιλιά. Νομίζω οτι την θέση μου την ξεκαθάρισα στα παραπάνω σχόλια!
Καλησπερες!!

cinderella είπε...

@ ikor διάβασα με προσοχή το πόστ που έγραψες κι εσύ για τον Ομπάμα. Συμφωνούμε. Νομίζω οτι έθεσες την ουσία του ζητήματος. Πως άλλαξαν βέβαια οι Αμερικανοί μυαλά είναι απορίας άξιο...
Με το καλό να τα λέμε!
Καλησπέρες!!

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου όμορφη καλησπέρες!!

cinderella είπε...

@ Χριστινώ ώπα!! Παρεξήγηση. Ναι, τότε συμφωνούμε. Ψευδαισθηση την ονοματίζω εγώ, απάτη εσύ...συμφωνούμε παντως και ψηφίζουμε κιόλας.
Pas mal.
Πολλά φιλιά!!

fpboy είπε...

Επειδή τα πράγματα στην Αμερική είναι πολύ-πολύ δύσκολα,
(φαντάσου να είχαν χάσει οι γονείς σου το σπίτι τους η την σύνταξη τους!) ο Ομπάμα τους έδωσε μια ελπίδα.
Και αυτό, στην απελπιστική κατάσταση της Αμερικάνικης οικονομίας είναι πολύ καλό!