Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Τ' ακους ομορφιά μου;

Πολλά ειπώθηκαν αυτό το διήμερο.
Ακούστηκε όμως μόνο ένα.



Και είναι η δύναμη της φωνής για πρώτη φορά πιο μεγάλη από της εικόνας. Σε κάποια στιγμή όταν ο ένας από τους περαστικούς καταλαβαίνει πως πρόκειται για δημοσιογράφο του λέει «την κάμερα αδερφέ, την κάμερα».

Κατάλαβες ομορφιά μου; Ότι δεν βλέπουμε απλά δεν υπάρχει.
Ότι δεν έχει αποτυπωθεί στο φακό, μπορεί να διαστρεβλωθεί, να διανθιστεί από το θύτη φορώντας τη μάσκα του θύματος. Η σφαίρα θα είχε εξοστρακιστεί πρώτα στη μαρκίζα, μετά στην τέντα, έπειτα στην άσφαλτο και μετά πάνω στο παιδί. Τυχαία. Δυστυχώς. Πολύ δυστυχώς.

Όπως και τότε…που έφταιγε η ζαρντινιέρα.
Θυμάσαι τη ζαρντινιέρα ομορφιά μου; Τον φοιτητή που είχαν λιντσάρει μερικά ομορφόπαιδα των ΜΑΤ αλλά δεν κατάφεραν να σκοτώσουν;
Θυμάσαι πως και τότε πάλι για μεμονωμένο περιστατικό μιλάγανε;
Γεμίσαμε με μεμονωμένα περιστατικά ομορφιά. Γεμίσαμε με θύτες με το προσωπείο του θύματος.

Και δεν φταίει ο ειδικός φρουρός ομορφιά που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Φταίει το παιδί. Που τον απείλησε με το στυλό διαρκείας. Με τα βιβλία της Γ γυμνασίου. Με τη σχολική τσάντα. Με τον αυθορμητισμό και το θράσος της εφηβείας. Με τα δεκαπέντε του χρόνια φόρα παρτίδα.
Όπως και τότε που έφταιγε η ζαρντινιέρα. Γι αυτό την είχε πληρώσει αυτή. Και μόνο. Α ναι, και ο φοιτητής που φορούσε πράσινα All stars. Μην πάρεις πράσινα ομορφιά. Δεν σου πάνε. Και συνδυάζονται δύσκολα. Ρώτα και τον φοιτητή που τα φορούσε.

Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν…ένα ακούστηκε και αρκετά θα δούμε ακόμα…όχι ρε ομορφιά μου. Δεν είναι επανάσταση να καις το περίπτερο, τους κάδους σκουπιδιών, τα Ζάρα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ξεκόλλα ομορφιά…γιατί γι αυτό μας έχουν καβαλήσει οι «ειδικοί φρουροί». Επειδή εμείς δεν ξέρουμε πώς να επαναστατήσουμε και έτσι πετάμε πέτρες παίζοντας κλέφτες κι αστυνόμους. Θυσιάζοντας εκτός από ανθρώπινες ζωές και την αξιοπρέπεια μας.

Σπίτια τους ομορφιά μου…σπίτια τους.

Υ.Γ.1 Σήμερα οι φυλλάδες που μοιράζουν εδώ στο Λονδίνο δωρεάν στο μετρό, μας είχαν πρωτοσέλιδο. Μια τεράστια φωτογραφία που έδειχνε ένα καμένο αμάξι, ένα κείμενο λίβελος και από πίσω καταχωρημένη διαφήμιση για διακοπές στην Ελλάδα…

Υ.Γ.2 Χαθήκαμε. Πέρασαν πολλές μέρες χωρίς καν να μπω και να κάτσω στον καναπέ μου. Κάπως έτσι νομίζω αδειάζουν και ερημώνουν τα blogs. Κάπως έτσι ξεχνιούνται άπλυτες οι σίτες. Κάπως έτσι αδειάζουν τα στέκια. Ας είναι. Χρειαζόμουνα ένα διάλειμμα. Χρειαζόμουνα μια παύση. Και δεν είχα κάτι να πω. Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες. Αλλά λένε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι ακριβώς πριν από την Ανατολή. Γι αυτήν παλεύω.
Σας ευχαριστώ όλους όσους περνούσατε από εδώ και από το mail. Σας ευχαριστώ όσους με έχετε πάρει αγκαλιά. Ξέρετε εσείς. Ξέρω κι εγώ.
Χρωστάω ακόμα μερικές απαντήσεις. Οι αποδέκτες ξέρω ότι δεν με παρεξηγούν.

Υ.Γ.3 Το video το είδα στου Matrix. Και φυσικά το αντέγραψα. Συνήθης τακτική του κακού (εν προκειμένω ανενημέρωτου μαθητή ) να αντιγράφει από τον καλό.

40 σχόλια:

Σοφία είπε...

Από όλα όσα είπες, εμένα αυτό ειδικά με βρίσκει 110% σύμφωνη:

Δεν είναι επανάσταση να καις το περίπτερο, τους κάδους σκουπιδιών, τα Ζάρα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ξεκόλλα ομορφιά…γιατί γι αυτό μας έχουν καβαλήσει οι «ειδικοί φρουροί». Επειδή εμείς δεν ξέρουμε πώς να επαναστατήσουμε και έτσι πετάμε πέτρες παίζοντας κλέφτες κι αστυνόμους. Θυσιάζοντας εκτός από ανθρώπινες ζωές και την αξιοπρέπεια μας.

Ανώνυμος είπε...

το ντοκουμέντο το άκουσα. είναι πολύ έντονο. εικόνες ντροπής και περιστατικά φόβου στην αθήνα... Από αξιοπρέπεια, άλλο τίποτα. Μεμονωμένο περιστατικό, βλέπεις, που θα έλεγαν και μερικοί πολιτικοί...

Roadartist είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ΑΘήνα..Και παραίτηση ΚΑΜΙΑ..

patsiouri είπε...

Παιδιά η Αθήνα αύριο το πρωί μπορεί και να μην υπάρχει.

Ξέχασες και τον Τεμπονέρα...
Μικρή ήμουν αλλά θυμάμαι είχα παέι στην πορεία...

Και ο Γιωργάκης ξέχασε πως την προηγούμενη φορά που εχασε τη ζωή του ένα δεκαπεντάχρονο εν ψυχρώ από σφαίρα αστυνομικού, πρωθυπουργός ήταν ο μπαμπάς του.

PN είπε...

Τι να πεις κανείς; Τα λόγια περισεύουν Σταχτοπουτάκι μου! Έχουμε χάσει κάθε νόημα. Η χώρα του παραλόγου από όπου και να το πιάσεις!

Όσο για την απουσία σου...ξεκόλλα...το έχω πει ξανά...δεν κολλάμε και ένσημα εδώ. Φιλιά πολλά!!

(Sorry που δεν σε πρόλαβα τις προάλλες!!)

dyosmaraki είπε...

Επειδή εμείς δεν ξέρουμε πώς να επαναστατήσουμε και έτσι πετάμε πέτρες παίζοντας κλέφτες κι αστυνόμους. Θυσιάζοντας εκτός από ανθρώπινες ζωές και την αξιοπρέπεια μας
Και εγώ εδώ ας σταθώ. Η επανάσταση είναι άλλα πράγματα, καμία σχέση δεν έχει με βανδαλισμούς και βία από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπό του.

Γιώργος Τ. είπε...

Όσα γράφεις με βρίσκουν ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο.. Δυστυχώς, είμαστε η συμβιβασμένη γενιά.. Έχουμε συμβιβαστεί με τα πάντα. Βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε την "βρωμιά" που υπάρχει γύρω μας και αντί να κάνουμε κάτι για να την αλλάξουμε, γινόμαστε μέρος της... Καλά να πάθουμε λοιπόν.. Και τα χειρότερα έρχονται..

phlou...flis είπε...

Οπως το πες, ότι δεν βλέπουμε απλά δεν υπάρχει. Με τον φοιτητή από την Κύπρο, ευτυχώς που υπήρχαν οι κάμερες. Τελικά, χρήσιμες είναι κι αυτές, ακόμα κι όταν ...περικόπτωνται

afrodiet είπε...

Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός από τον ανεγκέφαλο με όπλο.

Dimitra Andritsiou είπε...

Αλλά λένε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι ακριβώς πριν από την Ανατολή. Γι αυτήν παλεύω.

Cindy μου, ομορφιά μου, δεν ξέρεις πόσο πολύ ζέστανε την ψυχή μου αυτή η κουβέντα σου. Τη ζέστανε κι ας ήταν πριν παγωμένη απ' αυτά που έβλεπε κι άκουγε.

Να 'σαι πάντα έτσι, κούκλα μου

barel είπε...

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της...

fpboy είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο!
Αλλά δεν έχουν όλοι μια σωστή οικογένεια και μια ήρεμη ζωή για να έχουν καθαρό μυαλό να το σκεφτούν έτσι.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια.
Κάποια στιγμή θα γινόταν το μπαμ.

Ανώνυμος είπε...

APO POTE I ANARXIA MPOREI NA 8EWRI8EI DIMIKRATIA?

Artanis είπε...

Από την θέση του ισχυρού, του ένστολου κουμπουροφόρου, που δεν διστάζει ούτε απέναντι σε παιδιά...Μπράβο στην εκπαίδευση που τους κάνατε...Ανθρώπους τους πήραν, τώρα τί ακριβώς βγάλανε πέρα από δολοφόνους, δεν ξέρω να σου απαντήσω... Αυτό μόνον μου έρχεται στο μυαλό...

leondokardos είπε...

cindy μου, έχω μείνει άφωνος απο αυτά που βλέπω και απο αυτά που...δεν ακούω !
Δε μπορείς να φανταστείς τι έγινε σε όλη τη χώρα αυτές τις μέρες και φοβάμαι, δε ξέρω πως θα σταματήσουν αυτά. Δε ξέρω γιατί όλα αυτά. Γιατί χθές που κηδευόταν το παιδί, έπρεπε να γίνουν τόσα επισόδεια έξω απο το νεκροταφείο!
Δε ξέρω τι να πώ.
Μπορεί οι επαναστάσεις να μη γίνονται έτσι. Η αγανάκτηση και η απελπισία έχει πλέον ξεχειλίσει,απο όλες τις κοινωνικές τάξεις. Και πόσο θάθελα να πω τη γνωστή φράσει, τι κάνει το.....!!
Γιατί δεν άκουσα μια παραίτηση, μια σωστή κουβέντα, μια σωστή ενέργεια,δεν άκουσα πουθενά τη κυβέρνηση. Σε βλέπω να γελάς και να λες "ποιά κυβέρνηση ρε φίλε";
Δικαιο έχεις.

Marios είπε...

Καλημέρα.
Με ενα τραγουδι που αν και απο το 1993 κατι λεει.
Αγαπημένοι Στερεο Νοβα - Μικρο αγόρι.
http://www.youtube.com/watch?v=ii3Fav7xGwk

ikor είπε...

Καλησπέρα Cinderella!

ΟΚ, μας λένε ότι ο Αλέξης δεν ήταν "κανονικό παιδί", γι' αυτό δεν τον άφησαν να ζήσει...

Μπορεί τουλάχιστον να πεθάνει κανονικά;

Τρύπες: http://www.youtube.com/watch?v=vTjsQzSCTwQ

marianaonice είπε...

Έλα Σίντυ μου!
Αρκεί που είσαι καλά εσύ ομορφιά μου και ας άργησες να κάτσεις στον καναπέ σου!
χρειάζεται καμιά φορά και λίγη ανάπαυλα!
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ αλλά λυπάμαι που η αφορμή αυτού του αληθινού σου ποστ ήταν η τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας!!
Μας τουφεκάνε Σίντυ μου κάθε μέρα, τουφεκάνε εσάς, τα παιδιά μας και η ψυχή μας καίγεται!!
Και παραίτηση καμία που λέει και το πατσιουράκι μας!!
ΚΑΜΙΑ Παραίτηση!!! Τ' ακούς πραγματική μου ομορφιά που τα κείμενά σου αγγίζουν κατάβαθα την καρδιά μας!
Φιλιά Σίντυ μου!
Σε σας εναποθέτουμε το μέλλον αυτής της ρημαδοχώρας! Γιατί εμείς τη ρημάξαμε μου φαίνεται πια!!
:(

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Φταίμε ΕΜΕΙΣ(λαός),φταίτε και εσείς(Κάθε μορφής εξουσία),φταίει κι ο..Χατζήπετρης..

tzonakos είπε...

Τα μπλογκς σιώπησαν και οσα γράφτηκαν ηταν για να μην μείνουμε μουγκοί απέναντι σε αυτη την ηλίθια κατστροφή, σε αυτούς τους επικίνδυνους αστυνομικούς και πολιτικούς, απέναντι σε κρανοφόρους που μόνο να καταστρέψουν ήθελαν, για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακριβώς.
Εγω προσωπικά δεν ειχα όρεξη να γράψω πολλά ουτε να σχολιάσω.
Aυτο δεν σημαίνει ουτε οτι αδιαφορώ ουτε οτι ξέχασα, ούτε οτι θα ξεχάσω !

Να σαι καλά cinderella.

cinderella είπε...

@ Σοφάκι και πολλά ακόμα. Και το δίκιο μας και την υποστήριξη του κόσμου και την δημοκρατία που μας γεννησε!
Δεν είναι τρόπος εξέγερσης αυτός. Είναι τρόπος μόνο στρεβλής εκτόνωσης.
Καλησπέρες!

cinderella είπε...

@ Θείε Σκρούτζ

Μόνο μια επισήμανση που ισχύει γενικά...Δεν πιστεύω οτι υπάρχει έστω και ένας που δεν πιστεύει οτι μερίδα των γεγονότων ήταν κατευθυνόμενη από τις ίδιες τις Αρχές. Από τις ίδιες τις αρχές για να σρεβλώσουν το κλίμα. Για να απαλύνουν το θυμό. Για να προκαλεσουν το κοινό αίσθημα για τις καταστροφές περιουσιών. Για να αποκοιμίσουν και να γλιτώσουν από το Βατοπέδι. Από...από από.
Από τις Αρχές λοιπόν.

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι μου το αντίθετο θα μου έκανε εντύπωση...να υπήρχαν παραιτήσεις. Μα ποιος είπε οτι οι πολιτικοί έχουν ευαισθησίες; Οι πολιτικοί είναι πολύ πιο αναίσθητοι από όλους εμάς. Είναι πολιτικοί...μάτια μου!!

cinderella είπε...

@ Πατσιουρί η ιστορία επαναλαμβάνεται απλά για να μας δείξει πως δεν υπάρχουν μεμονωμενα περιστατικά!! :))
Φιλιά πολλά

cinderella είπε...

@ Mουτρο...ετοιμάσου για καφέ!! Μόνο αυτό σου λέω!!

cinderella είπε...

@ Ακριβώς Δυοσμαράκι μου. Ακριβώς.
Μακάρι τα πράγμτα να ειχαν πάρει άλλη τροπή. Σωστή και έστω πιο έντονη. Κάποιοι θα είχαν πάει σπίτι τους και εμείς θα είχαμε κάτι αινούργιο να περιμένουμε. Τώρα όχι. Έτσι ποτέ.

cinderella είπε...

@ Γιώργο κατ' αρχάς καλώς με βρήκες!! Κοίτα ειλικρινά δεν πιστεύω πως είμαστε μια γενιά που έχουμε επαναπαυτεί Ισα ίσα. Πιστεύω οτι είμαστε μια γενιά με πολλά προβλήματα, με μεγάλη αγωνία για το μέλλον, με τεράστια αβεβαιότητα στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα που κυνηγάμε τα όνειρά μας, που δεν τρώμε κουτόχορτο και που δεν συντασσόμαστε με αυτούς που πετάνε μολότοφ. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συνειδητοποιημένος, Μια μεγάλη μερίδα αυτής της γενιάς είναι και πιστεύω σε αυτήν πραγματικά!
Καλησπέρες!!

cinderella είπε...

@ Phloufli μου...όμως στην περίπτωση του φοιτητή με τη ζαρντινιέρα αποδείχτηκε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή...τι να το κάνεις λοιπόν...:(

cinderella είπε...

@ Αfrodiet μου το ξέρεις πως δεν τους περνάνε από κανένα μα κανένα τεστ πριν τους πάρουνε έτσι; Πως ο κάθε πειραγμένος μπορεί να γίνει μπάτσος με τις ευλογίες του κράτους και να χρησιμοποιεί το όπλο κατά την κρίσ του. Ούτε ψυχολογικά τέστ, ούτε δοκιμασίες, ούτε τίποτα. Ντροπή τους.

cinderella είπε...

@ Αμελοδήμητρά μου...σου στέλνω μια τεράστια αγκαλιά. :))

cinderella είπε...

@ Βarel καλώς με βρήκες!
Με το καλό να τα λέμε.
Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω!! :(((

cinderella είπε...

@ fpboy μου ξέρεις ποτέ δεν τα κατάλαβα αυτά τα ταξικά, τα κοινωνικά, τα οικογενειακά. Από την εποχή που στο σχολείο τα παιδιά των χωρισμένων γονιών ήταν προβληματικά ενώ εμένα ήταν κολλητοί μου. Από την εποχή που τα παιδιά πολιτικών γάμων ήταν μπάσταρδα. Δηλαδή κι εγώ. Από την εποχή που τα πιο προβληματικά παιδιά ήταν αυτά που έδιναν το παράδειγμα για να γυρίσει ο τροχός την ώρα που τα υπόλοιπα, των νορμάλ κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Και αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο μπάτσος φονιάς. Που είναι φτωχόπαιδο και μεροκαματιάρης από το Ίλιον. Ενώ ο πιτσιρικάς ήταν απόβλητος τηε σχολής Μωραϊτη. Τι να λέμε τώρα!!!
Καλησπέρες πολλές!!

cinderella είπε...

@ Ανώνυμε, δεν υποστήριξα οτι η αναρχία είναι δημοκρατία. Αλλά γενικώς το κείμενό μου δεν πραγματεύεται αυτό. Που μπροστά στη ζωή ενός παιδιού έχει μηδαμινή σημασία. Αν θες πάντως τη γνώμμη μου δεν είναι αναρχία αυτό που ζούμε, μην μπλέκεσαι. Ασφαλίτικη τακτική ονομάζεται.

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου ναι. Δολοφόνοι. Απλά και κυνικά. Κρίμα.
Φιλακια πολλα

cinderella είπε...

Λεοντόκαρδέ μου...δεν έχουν τσίπα. Δεν έχουν τσαγανό. Δεν έχουν @@ για να παραιτηθούν. Μοναχά ρίχνουν λάδι στη φωτιά για να αλλάξει κατεύθυνση η κοινωνική κατακραυγή, για να παει με το μέρος τους και να ξεχάσει τα σκάνδαλα, τη δολοφονία του παιδιού, το Βατοπάιδι.
Αχ Λεοντόκαρδέ μου, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, οι ίδιοι εκλεγμένοι άρχοντες την έχουν ευτελίσει για ιδίον όφελος. Και ένα παιδί έχει πέισει νεκρό.
Τι να πούμε παραπέρα...

cinderella είπε...

@ Μάριε μου σε ευχαριστώ πολύ για το τραγούδι!! Καλησπέρες! :)))

cinderella είπε...

@ ικορ μου
μακάρι να βρεθεί κάποιο χέρι να βάλει στη θέση τους όλα αυτά τα "φυσιολογικά" παιδιά.
Πολύ καλό το τραγούδι πραγματικά!
Καλησπέρες!!

cinderella είπε...

@ Μαριάνα μου μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα αυτά που έγραψες. Μου το επιτρέπεις ε; Ξέρεις...από αυτά τα σχόλια που δεν θές να προσθέσεις τίποτα. Δεν θές να συμπληρώσεις, να αλλάξεις. Μοναχά να χαϊδέψεις το χέρι αυτουνού που μίλησε. Το δικό σου! :)

cinderella είπε...

@ Νίκο,
ο Χατζηπετρής γιατί;;; :)))

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου
τα blogs για μένα έβγαλαν την αγανάκτηση και τον πόνο των απλών ανθρώπων. Όπως και πολλά άρθρα σε εφημερίδες. Όπως και πολλές βουβές φάτσες στην τηλεόραση. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά. Ο καθένας εκφράζεται αλλιώς. Άλλος με τη φωνή κι άλλος με τη σιωπή. Χωράνε και οι δυό εδώ μέσα! ::)
Πολλές καλησπέρες γλυκέ μου!