Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

ΠΑΜΕ μόνοι μας...


Τους θυμάμαι από τότε. Τότε που μια νεολαία εν βρασμώ ψυχής και συνείδησης κατέβαινε κάθε Πέμπτη στην πορεία. Τους θυμάμαι από τότε που παλεύαμε για το Άρθρο 16. Απέναντι στη Μαριέττα, τις Hermes της τσάντες, την αλαζονεία μιας Δεξιάς κυβέρνησης.

Τους θυμάμαι από τότε. Από την μια εμείς. Όλοι μαζί. Αριστεροί του Σύριζα, των ΕΑΑΚ, των Οικολόγων, της ΠΑΣΠ και φοιτητές ανένταχτοι. Απλά συνειδητοποιημένοι. Αφυπνισμένοι. Απέναντι όλοι μαζί στον κοινό εχθρό.

Από την άλλη εκείνοι. Οι Κνίτες. Το ΠΑΜΕ. Μια γκετοποιημένη ομάδα που κάποιοι έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουν αυτό το υφάκι το αφ’ υψηλού, αυτό που δεν σε έχω ανάγκη μωρέ. Περνώ και μόνος μου καλά. Εγώ κι ο κούκος. Και κάνουμε κι αντίσταση. Αμέ. Με κομματική ταμπέλα πάνω. Πρώτα Κουκουές, μετά άνθρωπος.

Οι καλύτερες πορείες. Οι πιο καλά περιφρουρημένες. Ξεκινούσαν την ίδια μέρα, από το ίδιο μέρος μια ώρα πιο μπροστά. Ποιος τους φτάνει!! Με αλυσίδα που δεν έσπαγε. Μα φυσικά. Ο κομματικός φερετζές ταιριάζει μούρλια με την πολιτική αφύπνιση. Με τον ξεσηκωμό. Έτσι νομίζουν, έτσι τους έχουν πείσει.

Και οι υπόλοιποι; Απλά μη Κουκουέδες. Αχταρμάς. Μα το σηκώνει η Αριστεροσύνη σου να περπατάς δίπλα δίπλα με τον Πασόκο; Έλα ντε. Πες τα χρυσόστομε.

Το ίδιο και σήμερα. Το ίδιο και τώρα. Σε μέρες που οι ματατζήδες χτυπούν με ισραηλινά τοξικά δακρυγόνα τους μαθητές. Τα δεκαπεντάχρονα. Τα πιτσιρίκια. Αυτοί αγκαλιά με το σφυροδρέπανο. Και την αδιαφορία. Αφού το πιτσιρίκι από τα γεννοφάσκια του δεν έχει γραφτεί στην Κνε καλά να πάθει. Πολύ ωμά. Πολύ απλά. Πολύ αληθινά.

Την ίδια μέρα, στο ίδιο μέρος αλλά μια ώρα νωρίτερα πάντα η πορεία τους. Τα είπαμε αυτά. Σήμερα που οι μαθητές χρειάζονται την προστασία. Σήμερα που η μαζικότητα δεν αποτελεί αριστερή φανφάρα. Σήμερα αυτοί εξακολουθούν να γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο που δεν κατεβαίνει με κομματικές παρωπίδες στο δρόμο.

Μην χαλάς την μοναξιά σου, αριστερά μου. Πολλές γενιές, πολλές νιότες χάθηκαν πάνω από μια φθαρμένη ιδεολογία. Μια παραπάνω…μα τι σημασία έχει.

33 σχόλια:

Γιώργος Τ. είπε...

Θεέ μου!! Πόσο σύμφωνο με βρίσκεις.. Ξέρω πολλούς ΚΝίτες, κάνουμε πολλά χρόνια παρέα.. Επιβεβαιώνω κάθε λέξη..

Artanis είπε...

Αχ βρε κοριτσάκι μου...ΚΙ εγώ τα λέω, αλλά ποιός με ακούει...
Στην κοσμάρα τους τελείως...Σαν να είναι αποκλειστικά δικός τους ο αγώνας...ΚΙ ό,τι δεν μπορούν να καπελώσουν, το κάνουν κρεμαστάρι, σαν την αλεπού στη γνωστή παροιμία...

marianaonice είπε...

Ξεπερασμένες τακτικές και ξεπερασμένες ιδεολογίες!
Πάγωσαν στο πέρασμα του χρόνου λες και τα χιόνια της Μόσχας τους αποκρυστάλλωσαν!!
Κρίμα σ' όσους χάθηκαν για τον αγώνα τους...τον άσκοπο!!

Πόσο δίκιο έχεις!!

Σε ευχαριστώ για την υπέροχη ανάρτησή σου με φωτογραφίες του Λονδίνου! Μου το θύμισες πριν μερικά χρόνια που βρέθηκα εκεί Χριστούγεννα και πολύ μου άρεσε!!
Το λάτρεψα!!

phlou...flis είπε...

Κάποιοι θαρρούν πως χίλιες μονάδες μας κάνουν, ντε και καλά, μια χιλιάδα. Εμ δεν είναι έτσι. Γιατί, ας χρησιμοποιήσω και άλλον ένα όρο από τα μαθητικά μας χρόνια, άλλο η συνισταμένη και άλλο η κάθε μία από τις χίλιες συνιστώσες. Και η αριστερά, γενικότερα, τα τελευαία χρόνια προτιμά τη ....μοναξιά της σε 1000 κομμάτια.

grsail είπε...

Εξαιρετικό!
Πήρα το θάρος να το αναδημοσιεύσω. Αν έχεις πρόβλημα το σβήνω αμέσως.
Ο _μοναδικός_ ρόλος αυτών των ανθρώπων είναι να αναπαράγουν τον εαυτό τους και προ πάντων το κόμμα τους, τίποτε άλλο! Εκεί στο 7% για τώρα και για πάντα. Να γίνουν στάχτη και μπούρμπουλη και οι ιδέες και το κίνημα και ΟΛΑ εκτός από το ΚΟΜΜΑ!


www.grsail.blogspot.com

CHRIS I. G. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cinderella είπε...

@ Γιώργο Τ.
Μα πόσο απαράδεκτη είμαι...ακόμα δεν περασα από το δικό σου κονάκι. Συγχώρα με!!
Θα έρθω το συντομότερο δυνατόν. Μέχρι τότε σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα καλέ μου!! :)))

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου γλυκιά σου έυχομαι σε σένα και την οικογένεια σου καλά Χριστούγεννα. Να περάασεις υπέροχα κοριτσάρα μου. Πολλά πολλά φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Μαριάνα μου και ξέρεις...ο πόνος για τέτοιες τακτικές είναι πάντα ανάλογος της ανθρωπιάς, της προσφοράς, της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος που κάποιοι σφετερίστηκαν για ιδίον όφελος.
Πολλά φιλιά καλή μου
Να περάσεις όμορφα με την οικογένεια σου.
Καλά Χριστούγεννα εύχομαι!!! :))

cinderella είπε...

@ Αχ καλέ μου phloufli ξέρεις πόσες φορές τα έχω πει εγώ; Αυτά τα ρεύματα της Αριστεράς είναι που έχω κάνει τη ζημιά και πλέον πάσχουμε απο πνευμονίες και ρευματισμούς. Και όχι μόνο πάσχουμε...αλλά μια δεξιά κυβέρνηση μας κουράρει!!
Τόσο γλαφυρά...καλά Χριστούγεννα!!! :)))

cinderella είπε...

@ Θανάση κανένα πρόβλημα φυσικά. Οι ιδέες και οι σκέψεις είναι για να διακινούνται. Ασε που ανέκαθεν πίστευα πως οι λέξεις με τις έννοιες κάνουν παιχνίδι. Όχι εμείς!!
Χαίρομαι που συμφωνείς!
Με το καλό να τα λέμε! Πολλά φιλιά και Καλά Χριστούγεννα εύχομαι!!

cinderella είπε...

@ Χρήστο...ναι το ΚΚΕ έχει κάνει λάθη. Ασυγχώρητα.
Αλλά ΛΑΟΣ και λοιποί φασίστες... απλά μακριά από μας.
Μπορεί η Αριστερά να με έχει πληγώσει...αλλά στο Δεξί πεζοδρόμιο δεν θα πατήσω ποτέ!
Καλησπέρες και καλά Χριστούγεννα!!

CHRIS I. G. είπε...

ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ.
ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ,ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ.

ΘΑΥΜΑΣΙΑ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ,ΔΕΝ ΛΕΩ.ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ?

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ .ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ,ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (Επίθεση με χλωρικό οξύ δέχτηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Κωνσταντίνα Κούνεβα.Σύμφωνα με μαρτυρία της αντιπροέδρου της Ένωσης, Βάσως Τσούνη, η άτυχη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα, όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν με βιτριόλι. Σύμφωνα με την κ. Τσούνη μάλιστα, η κ. Κούνεβα δεχόταν εδώ και αρκετές ημέρες απειλές στο κινητό της τηλέφωνο.) ....

CHRIS I. G. είπε...

ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ.ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ..

CHRIS I. G. είπε...

@ Χρήστο...ναι το ΚΚΕ έχει κάνει λάθη. Ασυγχώρητα.
Αλλά ΛΑΟΣ και λοιποί φασίστες... απλά μακριά από μας.
Μπορεί η Αριστερά να με έχει πληγώσει...αλλά στο Δεξί πεζοδρόμιο δεν θα πατήσω ποτέ!
Καλησπέρες και καλά Χριστούγεννα!!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΠΟΙΟΣ ?

ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ.
ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ"@ Χρήστο...ναι το ΚΚΕ έχει κάνει λάθη. Ασυγχώρητα.
Αλλά ΛΑΟΣ και λοιποί φασίστες... απλά μακριά από μας.
Μπορεί η Αριστερά να με έχει πληγώσει...αλλά στο Δεξί πεζοδρόμιο δεν θα πατήσω ποτέ!"???

cinderella είπε...

Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε κάπου επί της ουσίας. Αυτό που ήθελα απλά να πω στο σχόλιο μου και ίσως να παρερμηνεύτηκε είναι πως μπορεί ΚΚΕ να μην είμαι αλλά είμαι Αριστερή μέχρι το κόκαλο. Προέρχομαι από οικογένεια που έχει δώσει αγώνες, έχει τραβήξει τα πανδεινα, έχει στηρίξει την Αριστερά με τεράστιο κόστος και δεν διανοούμαι οτι θα στηρίξω τους εθνικιστές, τους φασίστες ή οποιονδήποτε Δεξιό.
Θα σου πω το πολύ απλό. Μεταξύ δύο παράφωνων, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ θα επιλέξω σίγουρα το πρώτο και δεν θεωρώ οτι υπάρχει καν συγκριση όσα λάθη κι αν έχουν γίνει από την πρώτη μεριά. Και ναι έχουν γίνει τεράστια.
Ο Στάλιν...ειλικρινά έκανε εγκλήματα. Αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει πολιτική βασισμένη στις ιδέες του. Αρα τον θεωρώ ακίνδυνο. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά με τους φασίστες. Που θεωρώ πολύ επικίνδυνους.
Όσον αφορά τις επιθέσεις που λες..έιλικρινά δεν τις ξέρω. Θα έρθω λοιπόν πιο διαβασμένη για να συμπληρώσω!
Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή τώρα!!

cinderella είπε...

ΝΑΙ σορρυ!!!
Δεν το διάβασα σωστά!!
Τώρα το ξαναδιάβασα
Έχεις δίκιο
Ειλικρινά Συγνώμη!

CHRIS I. G. είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΚΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.
ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ).

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ....ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.

CHRIS I. G. είπε...

ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΤΑΛΙΝ,ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ,ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΚΤΛ. ΜΕ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

CHRIS I. G. είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ GOOGLE ID GIA NA KANΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣς ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ BLOG MOY KAI TETOIA....
ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ,ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ,ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΦΙΛΙΑ

cinderella είπε...

Καλε σιγά!! Ισα ισα που η συζήτηση αξίζει πολλά!
Μην τα σβήσεις. Εκτός του οτι μαθαίνω από τα λάθη μου...θα φαίνεται οτι κάνω μονόλογο. Οτι είμαι Κουκουές!!
Αστα και θα θελα να συνεχίσουμε την κουβέντα μας. Απλά όχι τώρα γιατί θα χάσω το πλοίο!
Πολλά φιλιά!!
Καλά Χριστούγεννα
και Χρονια πολλά για άυριο!!!

CHRIS I. G. είπε...

ΩΧ!!ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ...

fpboy είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ποστ.
Και εγώ έχω νιώσει πολλές φορές έτσι για τα παιδιά της ΚΝΕ.
Ειδικά στην σιωπηλή διαμαρτυρία μετά τις φωτιές....

stojohn είπε...

Ανατροπή με κουκουλα,πολιτικομπουρδολογια ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ και επανάσταση ευκαιριακή και από τον καναπε(έτσι που σου αρέσει δηλαδή, είναι και ο τίτλος του Blog άλλωστε) δε γίνεται.

Να μιλήσουμε για τα στραβά του ΚΚΕ, αλλά ελεος μην μιλήσουν και οι

"" Αριστεροί του Σύριζα, των ΕΑΑΚ, των Οικολόγων, της ΠΑΣΠ και φοιτητές ανένταχτοι. Απλά συνειδητοποιημένοι. Αφυπνισμένοι. Απέναντι όλοι μαζί στον κοινό εχθρό.""

Γιατί αυτό που επικαλείσαι απλά δεν υπάρχει. Ένας απλά συνειδητοποιημενος και αφυπνισμένος δε θα κάνει τίποτα. Αμα περιμένεις από την αυθόρμητη επανάσταση, έτσι χωρίς καμία ηθική, τάξη και οργάνωση, τότε θα φτάσεις να σπας μαζί με την alpha bank και τα πουκάμισα ο Τάκης. Και αυτό σόρι, αλλά δεν είναι ριζοσπαστική λογική, είναι μια μαλακία και μισή. Στις δύσκολες λοιπόν αυτές μέρες, εγώ προτιμω τις αλυσίδες, το καπέλωμα και τον κομματισμό του ΚΚΕ και ας μην είναι τα καλύτερα. Ξέρεις γιατί?

Γιατί δεν προσβάλλουν την δικιά μου ηθική, την "αριστερή" έτσι όπως την καταλαβαίνω εγω. Αντιθετα, οι παραπάνω που αναφέρεις, την καταστρέφουν κάθε μέρα και περισσότερο.

andreas athanasopoulos είπε...

έτσι είναι διαδήλωση από τον καναπέ.... εκεί καταντήσαμε να λέμε για αυτούς που κατεβαίνουν στους δρόμους οτι είναι ξεπερασμένες τακτικές και ξεπερασμένες ιδεολογίες.... εκεί καταντήσαμε.... εγώ δεν ανήκω στο ΚΚΕ αλλά στο ΜΕΡΑ... άλλα προτιμώ να κατεβαίνω με το ΠΑΜΕ παρά με την πουλημένη ΓΣΕΕ...για αυτήν την κατάσταση υπεύθυνη είναι η ΓΣΕΕ που ελέγχετε απο ττα δυο μεγάλα κόμματα δυστυχώς και οι πρόεδροι της είναι πλέον βουλευτές... αγαπητή μου φίλη βρίσκω την ανάρτησή σου απαράδεκτη και δεν έχεις το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι το κομουνιστικό κόμμα που μέσα απο τους δικούς του αγώνες και αίμα μπορείς εσύ και εγώ να γράφουμε ελεύθερα ότι σαχλαμάρα θέλουμε.... λίγος σεβασμός λοιπόν σε ένα κόμμα που έχει κυνηγηθεί όσο κανένα άλλο στην χώρα μας και όχι μόνο.... λίγος σεβασμός στους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές....

grsail είπε...

http://grsail.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Έχει ενδιαφέρον!

katerina είπε...

Αντάρτη,
Αν κάτι έχει ΧΡΕΟΣ να κάνει η Αριστερά, είναι να σπάει τα …είδωλα.
Το ΚΚΕ, κάνει χρήση της επικαρπίας αγώνων, ηρώων, θυσιών, και αναπαράγει με περισσό δογματισμό, την λογική «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου».
Ελπίζω ο υπέρμετρος σεβασμός σου, να συμπορεύεται με τον ορθολογισμό σου, αλλιώς κάνεις το κλασικό λάθος, αγοράζοντας τον πωλητή και όχι το εμπόρευμα.
Καθένας βέβαια ότι ευκολύνεται. Αλλά ο σεβασμός κερδίζεται, όπως και η υψηλή κυριότητα. Την επικαρπία πάλι…όποιος πρόλαβε, ή όποιος νομίζει ότι προλαβε, τον Κύριο οίδε…
Ακόμα και όταν το μικρό όνομα του ...Κυριου, είναι Ιωσήφ...

Την καλημέρα μου

cinderella είπε...

@ Chris Καλή Χρονιά τώρα πιά!!! :)))

cinderella είπε...

@ fpboy μεγάλη κουβέντα ειλικρινά! Να περνάς καλά εκεί στο Μιλάνο!
Καλή Χρονιά και πολλά φιλιά!!

cinderella είπε...

@ stojonh
Καλώς τα παιδιά τα δικά μας!!
Κι έλεγα...δεν μπορεί..αυτά είναι τόσο βασικά που δεν γίνεται...θα συμφωνούμε. Διαψεύστηκα. Δεν πειράζει.
Για πες μου ρε καρντασόπαιδο μιας και προτιμάς τις κομματικές πορείες έναντι των άλλων τι διαφορά έχουν; Γιατί είναι καλύτερες; Έχουν ξεκάθαρη πολιτική και θέση;
Δηλαδή ας πούμε από την τελευταία φορά που κατεβήκαμε στους δρόμους ως φοιτητές με το άρθρο 16 είχε το ΚΚΕ κάποια ιδιαίτερη πρόταση έναντι των άλλων;
Γιατί εγώ θυμάμαι τα πλάισια της ΠΚΣ πως ήταν ίδια με των ΕΑΑΚ. Εντάξει ο ένας έγραφε Δημόσια, Δωρεαν Παιδεία και ο άλλος έγραφε Δωρεαν και Δημόσια Παιδεία. Σε κάποιες περιπτώσεις η ΠΚΣ έγρφε και κανά "έξω οι βάσεις, όχι στην ΕΕ" και τα ΕΑΑΚ πέταγαν και κανένα "κατάργηση των προόδων - επιβολή απαλλκατικών εργασιών" Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Αφού οι κεντρικές απόψεις ήταν ίδιες. Γιατί ρε σύντροφέ να μην είμασταν στην πορεία μαζί; Δεν σου λέω για την Πάσπ γιατί η Πάσπ το χειρίστηκε άκρως ψηφοθηρικά το ζήτημα αλλά ποιος έκατσε να δώσει βάση στον πολιτικό λόγο των Πασπιτών και θα το κάνουμε έμεις τώρα; Αλλά και πάλι γιατί αφού κι αυτοί θέλησαν να εναντιωθουν εμείς θα πρέπει να τους αποκλείσουμε; Εγώ ως αποκλεισμό το εκλαμβάνω ειλικρινά σου το λέω.
Γιατί ακόμα κι αν πούμε οτι δεν ταυτιζόμαστε 100% που είναι λογικό, ε δεν ταυτιζόμαστε 70? Χοντρα χοντρά δεν μπορούμε να γεφυρώσουμε το επουσιώδες χάσμα και να συμπορευτούμε, να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε μαζί σε κάτι που μας θίγει εξίσου???
Πες μου έναν καλό λόγο που δεν πρέπει.
Στην τελική ας μην το γεφυρώσουμε. Ας διαμαρτυρηθούμε παρέα έτσι για να είμαστε περισσότεροι.
Και μην μου πεις οτι όταν η ΠΚΣ έβλεπε πως τα ποσοστά της έπεφταν, δεν άπλωνε στις γενικές συνελέυσεις το χέρι στους υπόλοιπους; Γιατί στο ταπεινό ΕΜΠ έτσι γινόταν.
Και σήμερα που δεν υπάρχει και κάποιο ξεκάθαρο σύνθημα, παρά μια συσσωρευμένη αγανάκτηση απέναντι στην κεντρική εξουσία γιατί θα πρέπει να την βγάζουμε χώρια ρε παιδί;
Α, τις μαλακίες για τις βιτρίνες μην τις ξανακούσω. Τα πουκάμισα Τάκης ξέρουμε πολύ καλά ποιοι τα σπάνε. Την alpha bank επίσης αλλά αυτό ποτέ δεν έχει γίνει εν ώρα πορείας. Και εν αντιθέσει με τι πιστεύεις έχω κατέβει σε πολλές.
Καλή χρονιάαααα!!!

cinderella είπε...

@ Άσε ρε αντάρτη κι όταν εσύ πήγαινες εγώ ερχόμουνα. Μίλα σε κανέναν άλλον για πορείες και αγώνες. Όχι σε μένα.
Και για κακή σου τύχη εν προκειμένω για τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ συμφωνώ. Είναι τα πιο ξεπουλημένα όργανα. Αλλά κι εκεί κάπου φταίμε όλοι, όχι μόνο το σύστημα. Οι τυποι εκλέγονται, από κάποιους, στηρίζονται, επίσης από κάποιους.
Μιλάω για τις τωρινές πορείες, μιλάω εν γένει για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Μιλάω για τις περιπτώσεις όπους η κομματική ταμπέλα δεν είναι απαραίτητο μέσο για τον αυτοπροσδιορισμό μιας αντίδρασης. Τόσο απλά!
Α όσο σφετερίστηκε το ΚΚΕ τους αγώνες των ανθρώπων του, δεν τους έχει σφετεριστεί κανένα άλλο κόμμα.

cinderella είπε...

@ Θανάση καλημέρα και καλή Χρονιά!
Μόλις βρω λίγο χρονο θα το κοιτάξω!
Φιλιά!

cinderella είπε...

@ Κατερίνα μου...καλημέρα!
Μην γραφεις παιδί μου κομματικά! Μόνο πολιτικά κι αυτά αραιά και που...άλλαξε ο χρόνος βρέ!!!