Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

Απάτη



Γύρισα τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω. Τόσο χρόνος μου χρειαζόταν για να αλλάξω όλη μου τη ζωή.

- Αγάπη μου είναι ώρα να φύγεις. Θα αργήσεις στη δουλειά.

Ποτέ δεν καταλάβαινε πως πέρναγε η ώρα. Οι άλλοι το λένε έλλειψη αίσθησης του χρόνου…εγώ το ονομάζω ακατάσχετη βλακεία. Τον βλάκα…Θεέ μου δεν τον αντέχω άλλο. Τι κάνω εδώ; Κάθε βδομάδα να αλλάζω δείκτες ρολογιών, όταν μπορώ να αλλάξω μια και για πάντα τους δείκτες της ζωής μου.

Τον χαιρέτησα με ένα πεταχτό φιλί, σαν αυτό που ξέρω πολύ καλά να δίνω. Ώρες-ώρες νιώθω σαν να παίζω τον Ιούδα σε καθημερινή βάση. Τα τριάντα αργύρια για μένα είναι μία ώρα και κάτι με εκείνον.

Η απάτη είναι σχετικό πράγμα. Εξαρτάται πως την βιώνει ο καθένας μας. Ξέρω ότι την πράττω, αλλά είναι υπεράνω των δυνάμεων μου. Ο πόθος είναι οδηγός μου, τις στιγμές που αλλάζω τους δείκτες του ρολογιού. Ξέρω ότι θα έρθει εκείνος και ο χρόνος για μένα θα σταματήσει. Θα χαθώ στα φιλιά του, στο άγγιγμα του, στην ανάσα του και στο βαθύ σκοτεινό του βλέμμα. Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για ένα βράδυ μαζί τους…και μετά άλλο ένα βράδυ…κι άλλο ένα…

Νομίζετε ότι δεν ξέρω τι κάνω; Νομίζετε ότι έχω χάσει τα μυαλά μου; Ναι…μπορεί να τα έχω χάσει, αλλά κάθε φορά που γυρίζει ο δείκτης στη σωστή του θέση, τότε αποκτώ πλήρη συνείδηση των πράξεων μου. Μια απάτη είμαι και μια αυταπάτη είναι αυτό που ζούμε. Οπότε μην μου μιλάς εμένα για απάτη. Την ξέρω καλά αδερφέ…την βιώνω μέρες και νύχτες στο πετσί μου. Με κατατρώει σαν σαράκι…οπότε μην τολμήσεις να μου ξαναπείς ότι δεν ξέρω τι θα πει απάτη!

Πρέπει να ηρεμήσω. Θα έρθει σε λίγο μετανιωμένος. Χτες ήταν μια δύσκολη μέρα για εκείνον, γι’ αυτό ήταν τόσο άδικος μαζί μου. Σήμερα θα είναι όπως παλιά.

….

Δεν ήταν τελικά! Μα να μου πει να τελειώσει αυτή η απάτη που βιώνουμε; Σου είπε κανείς καρδιά μου ότι δεν λατρεύω αυτή την απάτη; Αν μου την κόψεις, εγώ θα πεθάνω, δεν θα μπορώ να ανασάνω και θα χαθώ. Σαν ένα ελληνικό τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα. Σαν όλα τα ελληνικά τραγούδια είμαι και εγώ – έτσι έλεγε η Μελίνα – μιλάμε για τον έρωτα και το θάνατο. Δεν με κατάλαβες ποτέ τελικά.

Τώρα όμως σε κρατώ στα χέρια μου για πάντα. Τόσο μέχρι να χορτάσω την άψυχη ανάσα σου. Για πες μου τώρα; Όλα όσα ζήσαμε ήταν μια απάτη; Δεν μπορείς να μιλήσεις ε; Πολλές φορές τελικά η απάτη είναι κάτι πολύ σχετικό. Κάτι που μπορεί να σε αφήσει απλά άφωνο…

8 σχόλια:

PN είπε...

Ο απόλυτος έρωτας και το αβυσσαλέο πάθος ως απάτη. Τόσο όμορφο, αλλά και τόσο τραγικό συνάμα!

katerina είπε...

Τον έφαγες κακουργα τον άνθρωπο;;;
Ριχνω κάτι πάνω μου και εργομαι... Μην πεις τίποτα στους μπάτσους...
Αν ...έρθουν...
Δεν λες καλά που ζουμε στην Ελλαδα...
Εδώ άν δεν φοράς κουκουλα όλα επιτρέπονται...

apos είπε...

Όλα επιτρέπονται εδώ, πράγματι. Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα σε πόσα μέρη του κόσμου μπορείς να μιλάς ταυτόχρονα για τον έρωτα και τον θάνατο;

leondokardos είπε...

".....και ο χρόνος για μένα θα σταματήσει".
Βάλε λοπιπόν τους δείκτες εκεί που θέλεις...
Ετσι κιαλλιώς, η απάτη είναι κάτι σχετικό.Κι ακόμα καλύτερα, μήπως δεν αναζητούμε τις αυταπάτες μας; Ίσως και να τις χαιρόμαστε...

cinderella είπε...

@ Vk...μου αρέσει που αυτοπαινεύεσαι!!! :):):)

cinderella είπε...

Κατερίνα σε παρακαλώ πολύ...εγώ το πολύ πολύ να τραβήξε την πορφύρα! Τίποτα παραπάνω!!!!!

cinderella είπε...

@ Εγώ απος μου έχω χεσμένο τον θάνατο. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για τον έρωτα. Με βλέπετε...μια χαρά παιδι...δεν είμαι εγώ για μεγάλα ζόρια!!!! :):)

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδέ μου...όλα καλά!!! Είδες τελικά;; Δεν ήμουν εγώ αυτή!!!
Πολλά φιλιά!!