Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Μια ανάρτηση...για γερά στομάχια

Η Ε. είναι 10 χρονών. Με μυαλό, χαμογελαστή, έξυπνη λέγανε οι δασκάλες της πέρυσι, που δίνει την δική της μάχη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αφενός γιατί είναι σάπιο, αφετέρου γιατί εκείνη δεν είναι Ελληνίδα.

Κόρη μεταναστών, που δουλεύουν 2 δουλειές ο καθένας, η μικρή κρατά σχεδόν ολόκληρο το απόγευμα το νεογέννητο αδερφάκι της. Ναι, η μαμά της εκτός από ανασφάλιστη δουλεύει και ασαράντιστη.

Η μικρή μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Το σχολείο του Αμαρουσίου ήταν το δεύτερο σπίτι της. Ναι, ήταν τυχερή. Φέτος άλλαξε το σχολείο και η μικρή κάθε μεσημέρι επιστρέφει σπίτι με πόνους στο στομάχι. Όλα της τα άγχη, όλες της τις στεναχώριες, όλο της τον πόνο τον έχει αναγάγει σε κοιλόπονο. Κι ας φταίει η δασκάλα. Μια δασκάλα που φέρεται όχι μόνο απαξιωτικά στο παιδί αλλά και στην μητέρα. Που τονίζει σε κάθε τόνο πως η μικρή έχει πρόβλημα στη γλώσσα και ζητά 25 ευρώ την ώρα σε ιδιαίτερο για να την βοηθήσει. Η δασκάλα που την έχει στο τελευταίο θρανίο ενώ η μητέρα είχε ζητήσει να την φέρει λίγο πιο κοντά για να βλέπει καλύτερα. Η δασκάλα που όταν η μητέρα πήγε να ρωτήσει για την πρόοδο της μικρής…σε μια περίοδο δύσκολη μιας και η μικρή είχε χτυπήσει το πόδι της και η μάνα ήταν ετοιμόγεννη, εκείνη την σνόμπαρε. Δεν έχω τίποτα να σας πω, της έφτυσε στα μούτρα και την άφησε να κατέβει τρεις ορόφους αβοήθητη με την κοιλιά στο στόμα και το παιδί στην αγκαλιά.

Η δασκάλα, που κάποιος της είπε πως το να γίνεις παιδαγωγός αυτόματα σημαίνει πως είσαι και άνθρωπος. Που κάποιοι την έσπρωξαν να ασχοληθεί με παιδικές ψυχές και μυαλουδάκια γιατί αυτή η δουλειά δεν έχει ανεργία και με τα ολοήμερα…προσλαμβάνεσαι αμέσως και κάθεσαι τρεις μήνες σε διακοπές. Η δασκάλα που διδάσκει σε σχολείο της Νέας Ιωνίας και νομίζει ότι κάποια είναι. Εγώ έχω τελειώσει πανεπιστήμιο κουνάει στο δάχτυλο στην μάνα του κοριτσιού.

Εγώ αυτή τη δασκάλα την βλέπω σαν απόστημα. Και δεν έχω χειρότερο από την αδικία. Και δεν ανέχομαι κανένας να πατά παιδικές ψυχές και να ονομάζεται δάσκαλος. Την Δευτέρα θα τα πούμε με τη δασκάλα. Θα βάλω το σοβαρό μου…Μηχανικός…ζω στο Λονδίνο γι αυτό δεν τα έχουμε ξαναπεί…νομίζω πως είστε δημόσιος υπάλληλος κυρία μου οπότε περιοριστείτε στον εκπαιδευτικό σας ρόλο μέσα στην τάξη…γιατί την επόμενη φορά…για 25 ευρώ την ώρα που ζητάτε από μια οικογένεια μεταναστών…εγώ θα φτάσω στο γραφείο εκπαίδευσης. Τόσο γραφικά. Την μαλακισμένη.

39 σχόλια:

thamnos είπε...

Καλημέρα, το θέμα σου είναι πολύ δύσκολο.
Το να είσαι δάσκαλος δεν σε κάνει και άνθρωπο όπως λες, το καλύτερο που έκανα κ εγώ σε παρόμοια κατάσταση ειναι να πας στην διευθυνση του σχολείου και να απιτήσεις αλλαγή συμπεριοφοράς.
Αδύνατον βέβααια να αλλάξει, η κόντρα σας όμως δεν θα οφειλίσει το παιδί, μάλλον θα λειτουργήσει ανάποδα κ όχι υπερ του.

Αλλο σχολείο κοντά έχει...

Flonsavardu είπε...

νομίζω ότι πρέπει να της τα πεις και χειρότερα. όποτε ακούω τέτοια πράγματα ενισχύονται οι απόψεις μου ότι το παιδαγωγικό βγάζει κυρίως άχρηστους που όπως λες πηγαίνουν στη σχολή λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης. μια τέτοια δασκάλα το μόνο που χρειάζεται είναι να την ξεφτιλίσεις.

Σοφία είπε...

Μια χαρά είναι αυτά που σκοπεύεις να πεις και νομίζω θα είναι υπερ-αρκετά. Καλή επιτυχία!

apos είπε...

Kαλημέρα,
προφανώς προφανέστατα τα πτυχία δεν κάνουν ποτέ τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι και θα είναι τσόφλια.
Πρέπει να απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείου. Λογικά μόνο αυτή μπορεί να της κόψει το παρατεταμένο δάχτυλο.

Το ξαναλέω: το τσόφλι είναι τσόφλι.

BUTTERFLY είπε...

Και βεβαια να το κανεις!
Ειναι τραγικο! Καμια αξιολογηση! Τελειωνουν μια σχολη και αυτοματως θεωρουνται παιδαγωγοι! Που ειναι οι ελεγχοι, που ειναι τα ψυχολογικα τεστ, τα τεστ μεταδοτικοτητας που θα επρεπε να γινονται για να αποφασιστει αν ειναι αξιος καποιος να διδαξει; Πως εμπιστευονται τυφλα παιδικες ψυχουλες σε ανθρωπους αμφιβολης ποιοτητας; Κι οταν αποδεικνυονται ανεπαρκης, γιατι δεν τους πεταει εξω το συστημα;
Θα εμπιστευοσασταν σε εναν τυφλο να σας γυρισει σπιτι με το αμαξι;
Οχι, βεβαια!
Μολις ληξει η υποθεση με το Θοδωρη, θυμισε μου να πιασουμε κι αυτο! Αν κα θελω να ελπιζω να εχει ληξει μεχρι τοτε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να της τα πεις όλα αυτά που γράφεις αλλά να μην αφήσεις τίποτα απέξω. Και ναι, εννοώ την τελευταία πρόταση. Κυρίως αυτή!!

Artanis είπε...

Naiaiaiaiaiaiaiaiaiaiai!!!
Kane tin na faei xwma!!!!Goustarw na ma8w kai newtera meta...Fa' tin!!!
Kali epituxia, kali mou...8a agwniw...

marianaonice είπε...

Πω πω!!! Αίσχος!!
Πολύ καλά θα της τα πεις Σίντυ!!
Αυτοί δεν είναι εκπαιδευτικοί!
Άρρωστοι άνθρωποι είναι!!
Κομπλεξικοί και επικίνδυνοι για τις ψυχούλες των αθώων παιδιών!!

Artanis είπε...

Έχω κάτι για σένα στο μπλογκ...Πέρνα να δεις αν μπορέις...
Φιλιά....

leondokardos είπε...

cindy μου πρόσεξε. Αυτή η δασκάλα έχει μέσα της κακία, δεν έχει ανθρωπιά, είναι ρατσιστής του κερατά.
Καταλαβαίνω απόλυτα τη δικαιολογημένη σου οργή και πράγματι της χρειάζεται να της τα πει χοντρα κάποιος. Όμως φοβάμαι οτι μια παρέμβαση απο άτομο κιόλας οχι του άμεσου περιβάλλοντος της μικρής, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στο κοριτσάκι. Δε ξέρεις αυτή η κακίστρα πως θα το εκλάβει. Τέλος, τη γνώμη μοτ λέω απλά.Σκέψου καλά πρίν το αποφασίσεις.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μπραβο Σιντυ.
Διαβαζοντα το κειμενο ειχα ηδη να σκεφτομαι οτι το να λές ή το να γραφεις για μια αδικία χωρις να κανεις κατι για αυτο, δεν εχει νόημα.
Χαίρομαι πολυ για την αποφαση σου να πας εκει, με κανεις περήφανο.
Θα περιμένω με ενδιαφέρον να μας πεις τα νέα την Δευτέρα

katerina είπε...

Και εγώ θα λεω...φτανει πια σε αυτήν την χώρα η κοροιδία με τα ..."λειτουργηματα" και τους λειτουργούς...
Φτάνει πια η επαναπαυση της Πολιτείας στον ...πατριωτισμό του καθενός μας...
Αξιολογηση, αυστηρή, με κανόνες και ...τίμημα ...ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!

tzonakos είπε...

Οποιος προβάλλει τα πτυχία του ως "γαλόνια" βαθμού και αξίας ειναι τιποτένιος και δεν θα ηταν ποτέ φίλος μου αν δεν έβλεπα άλλα στοιχεία επάνω του που να βεβαιώνουν την αξία του.
Ο παιδαγωγός ειναι μεγάλη υπόθεση για μιά χώρα.
Ομως και αυτός ειναι πολίτης, και αυτός ζεί μεσα στο "σύστημα" και συχνά ψάχνει τρόπους να επιβιώσει. Δε θέλω να τον/την δικαιολογήσω, αλλα να πώ οτι όλοι έχουμε μια κάποια συνυπευθυνότητα για τα λάθη.
Υπ όψη οτι οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται καλά και αυτο το ξέρει κάθε εκπαιδευτικός. Θα έπρεπε να αμοίβονται καλύτερα και να εκπαιδεύονται οι ίδιοι καλύτερα.
Απο κει και πέρα, ως λειτούργημα εχει πολλές ευθύνες και φοβάμαι οτι δεν εκαπιδεύτηκαν για λειτούργημα απο το σύστημά μας αλλα ως υπάλληλοι.

patsiouri είπε...

Eχω ένα λόγο παραάνω ως εκπαιδευτικός να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με κάτι τέτοια.
Προσωπικά θα πλήρωνα 50 ευρώ το πλευρό να της τα σαπίσουν κάτι καλόπαιδα...
Αλλά επειδή είμαστε και "πολιτισμένοι", δε βλέπω άλλη λύση πέραν του να της τα πεις ένα χεράκι και ναι, να τραβήξετε το θέμα όσο πάει (αφού το παιδάκι αλλάξει τάξη η σχολείο βέβαια...)
Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια και από τους καλούς ανθρώπους στο προηγούμενο σχολείο...

Προσοχή: Κυκλοφορούν πάρα μα πάρα πολλοί αρχιρατσίσταροι μέσα στην Εκπαίδευση και δενεννοώ μόνο τους φυλετικούς ρατσιστές αλλά και εκείνους που σνομπάρουν ένα Ελληνόπουλο που ο πατέρας του πχ είναι σκουπιδιάρης.

Πρόσφατα άκουσα ένα περιστατικό, έκαναν λέει στην πέμπτη δημοτικού ψηφοφορία ποιός θα πάρει το ταμείο της τάξης και η καριόλα η δασκάλα είπε "Όχι ο Σωτηράκης, γιατί ο Σωτηράκης δεν έχει μπαμπά, οπότε αν χαθούν τα χρήματα ποιός θα τα πληρώσει????????????????????"

Αει σιχτίρ τα πήρα Κυριακάτικα.

G700 είπε...

Η δασκάλα για τιμωρία να κάνει δωρεάν μία ώρα φροντιστήριο στη μικρή και δύο ώρες babysitting στο μωρό κάθε απόγευμα για 6 μήνες και στο τέλος να γράψει και αναφορά στο Διευθυντή για το τι έκανε και να αποδείξει ότι βελτίωσε και τα ελληνικά της μικρής. Μία φορά τη β΄δομάδα θα περνάει και ο επιθεωρητής εκπαίδευσης και μία κοινωνική λειτουργός να βλέπουν τι γίνεται.

AfT_K είπε...

Πάνω από όλα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι άνθρωποι και δυστυχώς αυτό δεν το μαθαίνεις στο πανεπιστίμιο... Όταν δούλευα, σαν δασκάλα αλλά και σαν εξετάστρια, στην Αγγλία μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στα σχολεία και στα ειδικά τμήματα των μεταναστών. Υπάρχουν προγράμματα λοιπόν στην Αγγλία όπου έχουν σκοπό να κάνουν τους μετανάστες να αγαπήσουν τη χώρα στην οποία βρίσκονται κρατώντας την κουλτούρα τους και την ιδιαιτερότητα τους... Τα παιδιά αλλά και οι γονείς , έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόοδο των παιδιών τους, μαθαίνουν δωρεάν αγγλικά, το εθνικό σύστημα υγείας βγάζει ενημερωτικά φυλλάδια σε όλες τις γλώσσες κλπ, κλπ. Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε αυτά και δυστυχώς δάσκαλοι σαν αυτούς που αναφέρεις κάνουν τη ζωή των μεταναστών ακόμα πιο δύσκολη... Για εμένα οι Έλληνες είναι ρατσιστές και αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει εάν το σχολείο δεν είναι ανοιχτό στους μετανάστες.
Ελπίζω να πήγες στο σχολείο και να μίλησες σε αυτήν την κυρία που θέλει να λέγεται και δασκάλα!

Αννη είπε...

Ναι, δυστυχώς κι εγώ πιστεύω ότι πολλοί έλληνες είναι ρατσιστές...

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου να πιάσεις τη δασκάλα και να της τα πεις ένα χεράκι. Είμαι μαζί σου, εάν θέλεις, σε αυτή την προσπάθεια!

patsiouri είπε...

Και το τηλέφωνό της αν έχεις την καλοσύνη...

cinderella είπε...

@ All
Τα πράγματτα δεν έγιναν όπως τα περιμέναμε. Γιατί ο φόβος τρομάζει. Ο φόβος παραλύει. Ο φόβος είναι πανταχού παρών και η γλυκιά μανούλα που τόσες φορές έχει πάει στο σχολείο δεν ήθελε το παιδί της να στιγματιστεί. Δεν ήθελε να αρχίσει να περνάει ακόμα χειρότερα η μικρή. Με ένα χαμόγελο μου είπε πως θα τα καταφέρουμε, πως δεν είμαστε άνθρωποι που κλαίμε εμείς. Επί λέξει. Αλλά η χρονιά τελειώνει. Η μικρή ίσως του χρόνου αλλάξει σχολείο.

Δεν λέω οτι είμαι ευχαριστημένη. Δεν λέω οτι ήταν αυτό που ήθελα. Ξέρω όμως πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε αυτή την ηλικία. Θυμάμαι εμένα να γυρίζω σπίτι με μάτια πρησμένα από κλάμα γιατί μια δασκάλα μας είχε πει οτι τα παιδιά εκτός θρησκευτικού γάμου είναι μπάσταρδα.

Και είναι τόσο δύσκολα, σε ένα τόσο σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμα και να τραβήξεις μια φλούδα...
Και μέσα μου ήλπιζα...κι ας φοβόμουνα...και η μανούλα είχε δίκιο να διστάζει...
θα δούμε λοιπόν...
Σας ευχαριστώ όλους. Για την συμπαράσταση και την ανθρωπιά. Μόνο τελικά σε αυτή τη δασκάλα λείπει.

cinderella είπε...

@ Thamne καλώς ήρθες κατ' αρχάς! Ναι, αυτό φοβήθηκε και η μαμά του. Πως η κόντρα δεν θα το ωφελούσε. Πως δεν θα παραδεχόταν οτι έχει ζητήσει 25 ευρώ για ιδιαίτερο. Και πως το παιδί θα έμπαινε στο στόχαστρο ακόμα περισσότερο. :(

cinderella είπε...

@ Flonsavardu θα το έκανα αν περνούσε από το χέρι μου. Αλλά υπάρχει ένα παιδί από πίσω. Και αυτό θα είναι ο πιο εύκολος στόχος. Το παραδέχομαι...ακόμα και εγώ φοβάμαι.
Και ζητώ από την πολιτεία να κάνει αυτά που εγώ δεν μπορώ. Να αξιολογεί και να ελέγχει τους παιδαγωγούς. Συνέχεια!! (Ακόμα και με κάμερες. Ναι, ακόμα και έτσι)

cinderella είπε...

@ Σοφάκι μου καλημέρες...δυστυχώς ηττηθήκαμε. Η μάλλον...απλά πισωπατήσαμε γιατί σκεφτήκαμε το παιδί.

cinderella είπε...

@ Απος μου ξέρεις κάτι; Δεν ξέρω κατα πόσο η διεύθυνση θα βοηθούσε να λυθεί το ζήτημα ή θα κάλυπτε τη δασκάλα. Και πολύ φοβάμαι (και πάλι γαμώτο) πως θα ακολουθούσε τη δεύτερη εναλλακτική γιατί είναι πιο ανώδυνη και πολύ πιο εύκολη για αυτούς.

Έτσι κι αλλιώς ανήκει στους στοιχειώδεις κανόνες...το παιδί δεν πρέπει να χάσει την πολιτισμική του προέλευση. Δεν πρέπει να γίνει ελληνάκι. Πρέπει απλά να ενσωματωθεί στο κοινωνικό σύνολο και να προχωρήσει. Αυτό μέχρι πέρυσι το είχε καταφέρει. Φέτος η συγκεκριμένη δασκάλα το έχει βάλει στο περιθώριο και του βάζει τρικλοποδιές.

Ζώντας στο Λονδίνο κανεις δεν βρέθηκε να μου πει πως είμαι Αγγλίδα. Γιατί δεν είμαι. Και γιατί δεν θα γίνω ποτέ. Είτε λόγω εμφάνισης, είτε λόγω εκφρασης και λόγου, είτε λόγω νοοτροπίας. Και δεν θέλω κιόλας. Μου αρκεί που τα καταφέρνω, μου αρκεί που με καταλαβαίνουν. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για την μικρή εδώ. Τι να κάνουμε...δεν είναι Ελληνίδα!!(πολύ ευτυχώς!!!)

cinderella είπε...

@Χριστινιώ αυτό με τσακίζει. Οτι δεν υπάρχζει έλεγχος. Ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. Οτι την κυρία αυτή κανένας δεν την ελέγχει. Η δασκάλα αυτή είναι ρατσίστρια αλλά κανεις δεν την κούνησε το δάχτυλο στα μούτρα. Έγινε δασκάλα γιατί κάποιοι της είπαν πως δεν έχει ανεργία. Έγινε δασκάλα και ασχολείται με παιδικές ψυχές.

Και έχουμε δει πολλούς γονείς να αγανακτούν όταν το σύστημα και οι δάσκαλοι μεμονωμένα φέρονται άσχημα στα καμάρια τους. Ε, λοιπόν υπάρχει μια ομάδα παιδιών όπως η μικρή εδώ που είναι ακόμα πιο ευάλωτη. Που έχει ανάγκη. Που αδικείται. Κατάφορα.

cinderella είπε...

@ writerblock μου...αν ήταν στο χέρι μου...η κυρία θα είχε πάρει πόδι από το σχολείο. Και πολλές ακόμα σαν κι αυτήν. Αλλά δεν είναι.
Ο υπουργός φωτογραφίζεται σε life style περιοδικά και κάνει διάλογο για την τριτοβάθμια παιδεία. Τα αποστήματα της πρωτοβάθμιας όμως δεν τα κοιτά κανείς. Αυτά που κακοποιούν ποαιδικές ψυχές και δημιουργούν κοιλόπονους και στεναχώριες σε τόσο τρυφερή ηλικία.

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου όμορφη όπως θα διάβασες και τα σχόλια παραπάνω...η δασκάλα δεν ενοχλήθηκε και απλα περιμένουμε να τελειώσει η σχολική χρονιά.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση. Πάρα πολύ όμως. Με συγκίνησες...:):)

cinderella είπε...

@ Μαριάνα μου όμορφη δεν θα μπορούσα να συμφωνησω περισσότερο. Και δυστυχώς το έγραψα - αλλά δεν το είπα στην ίδια - σε όλους τους τόνους παραπανω.

cinderella είπε...

@ Αχ Λεοντόκαρδέ μου...ακριβώς...πολύ δυστυχώς... και κρίμα.
Τη θέλω τη γνώμη σου! Το ξέρεις άλλωστε πως πάντα την ακούω και την μετράω! Και αυτή τη φορά...είχες δίκιο!

cinderella είπε...

@ Νίκο :(:(
Δυστυχώς.

cinderella είπε...

Κατερινιώ μου...ναι...Αξιολόγηση...έλεγχος...παρακολούθηση...συνεχής εξέταση πολύ Αριατερά...γιατί εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές. Και δεν σηκώνω κουβέντα!

cinderella είπε...

Τζονάκο μου νομίζω οτι η μοναδική ευθύνη που έχουμε απέναντι σε τέτοιους δασκάλους και καθηγητες είναι οτι τους ανεχόμαστε, τους συντηρούμε, τους κρατάμε και τους κανακεύουμε για να βοηθούν τα παιδιά μας. Ναι, μπορεί να μην πληρώνονται καλά. Αλλά αυτό είναι ζήτημα της πολιτείας, όχι της οικογένειας μεταναστών.
Και στην τελική...κι εγώ μπορεί να μην πληρωθώ καλά για μια δουλεια αλλά δεν θα χτίσω ένα σπίτο που αύριο θα πέσει να πλακώσει κόσμο. Αντίστοιχα ο γιατρός μπορεί να μην πληρώνεται καλά αλλά δεν θα αφήσει τον ασθενή να πεθάνει. Ας μην τρελαθούμε. Ανθρωπιά και τσίπα χρειάζεται. Και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Υπάλληλοι...και πολύ κακοί μάλιστα.

cinderella είπε...

@ Πατσιουρί, μου γύρισε το μάτι με αυτό που έγραψες για τη δασκάλα και το πιτσιρίκι που δεν έχει μπαμπά. Εγώ αυτές θα τις πέταγα εκτός του κλάδου παιδείας. Πολύ απλά και συνοπτικά.
Ναι, το δικό μας μικρό μάλλον θα αλλάξει του χρόνου σχολείο ή δασκάλα. Και μετά θα δούμε. Προς το παρόν θέλουμε ο ένας μήνας που έχει μείνει να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά για το ίδιο.
Και μακάρι να είχα το τηλέφωνο της...μακάρι.

cinderella είπε...

@ G700 και λίγα λες. Η μικρή έχει και 3ο αδερφάκι. Η δασκάλα να το βοηθήσει κι αυτό!

phlou...flis είπε...

Αξίζει τον κόπο να προχωρήσεις σε βάθος, πιο πέρα και πιο ψηλά. Ούτε για φτύσιμο δεν είναι η εν λόγω "δασκάλα"

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Ντρέπομαι γι' αυτό που διάβασα και ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος. Τα τυπικά προσόντα δεν αρκούν για να ονομάζεται κάποιος εκπαιδευτικός, και δυστυχώς έχω συναντήσει συναδέλφους που για πολλούς και διαφόρους λόγους ντροπιάζουν το λειτούργημα...

cinderella είπε...

@ ΑfT_k δεν είναι όλοι ομορφιά μου σαν εσένα. Φταίει η χώρα, φταίνε και οι άνθρωποι. Εσύ αυτό το σπόυδασες απο μεράκι. Ζορίζεσαι, διδάσκεις εκεί και όχι εδώ, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα αλλά εσύ το παλεύεις. Αυτή έγινε δασκάλα επειδή κάποιοι της είπαν οτι θα βρει εύκολα δουλειά. Θα διοριστεί και θα κάνει και τα ιδιαιτεράκια της...

cinderella είπε...

@ Άννη μου...οι Έλληνες είναι πολύ ρατσιστες...και ξέρουν από προσφυγιά. :(
Αστα...

cinderella είπε...

@ phloufli μου σίγουρα θα συνεχίσω να έχω από κοντά την ιστορία!
Φιλια!

cinderella είπε...

@ pink floyd μου σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Ναι, ειδικά από εσάς τους εκπαιδευτικούς, όλο αυτό έχει ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία.
Καλώς με βρήκες καλή μου!