Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

Μια μέρα στο πατρικό μπορεί να σε κάνει τρελό...

Και ενώ δεν είναι ούτε 24 ώρες που πάτησα το πόδι μου στα τιμημένα πάτρια εδάφη για να κάνω το χρέος μου προς την πατρίδα – όχι δεν θα πάω στρατό, απλά κατέβηκα να ψηφίσω – ανεξήγητα σχεδόν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας πράγματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα συζητούσα αλλά εδώ σε λίγο θα ζητήσουμε τη βοήθεια της Νικολούλη και της Σκάλι από το X files. To πρώτο και καλύτερό έγινε μέσα στη νύχτα και οφείλω να πω ότι σκιάχτηκα η χριστιανή τελείως. Γενικά κοιμάμαι σαν πουλάκι. Ειδικά χτες μετά από μια πιατάρα κουνέλι στιφάδο με μια τεράστια πιατέλα τηγανιτές πατάτες συνοδεία και περίπου μισό κιλό φέτα κοιμήθηκα χάλια γιατί ξυπνούσα ανά μια ώρα για νερό. Έ, την τελευταία φορά και ενώ έχω σηκωθεί σιχτριρίζοντας την βουλιμία μου, τη αναθεματισμένη δίψα και τις τηγανιτές πατάτες από το Οροπέδιο Λασιθίου που ήταν θανατηφόρες περπατώ στα σκοτεινά με μόνο φως αυτό που μπαίνει από τα παράθυρα. Πόσο τέλειο σκηνικό για θρίλερ. Και τη βλέπω. Στο τέλος του διαδρόμου. Και λέω ιδέα μου είναι το κουνέλι φταίει. Και κοντοστέκομαι. Και κοντοστέκεται. Και την κοιτάω. Και με κοιτάει. Και λέω πάει το έχασα. Κάτι οι σπουδές τόσα χρόνια, κάτι τα διαβάσματα, κάτι που ήμουν λωλή από μικρή πάει και το λίγο που είχα. Αποκλείεται. Ιδέα μου είναι. Αυτή εκεί βέβαια. Εμείς γάτα δεν είχαμε ποτέ. Δεν έχουμε γάτα πώς να το κάνουμε. Δεν υπάρχει. Αυτή βέβαια εκεί. Ακούνητη. Τελικά για καλό και για κακό επιλέγω την καλύτερη τακτική μέσα στη νύχτα. Πατάω μια στριγκλιά έτσι για να βρίσκεται και να μην λέω ότι έκανα το καθήκον μου ως επισκέπτης αυτού του σπιτιού. Χα, σε έχω σκέφτηκα. Η γάτα εξαφανίζεται. Το σπίτι ξεσηκώνεται. Τι έπαθες παιδί μου. Είδα μια γάτα μαμά και άλλα τέτοια γλαφυρά. Και γι αυτό κάνεις έτσι; Της γειτόνισσας είναι. Μπαίνει από το παράθυρο γιατί αυτή γυρίζει με το γκόμενο και το ζωντανό ψάχνει παρέα. Shit. Γάτα – Cindy: 1 – 0. Έμαθα βέβαια τα κουτσομπολιά. Αλλά τι να το κάνεις. Κρίμας.

Σηκώνομαι το πρωί και βγαίνω στη βεράντα να πιω τον καφέ μου. Σκατόγατα, με είχε ταράξει. Αράζω και κοιτώ τις γλάστρες μας. Γενικά το πρόβλημα «τα πουλιά μπαίνουν και μου χαλάνε τη βεράντα πες μου τι να κάνω τώρα» είχε αναλυθεί μέρες τώρα από την Αγγλία. Τελικά ακολούθησε τη συνταγή μου “Cd κρεμασμένα να σκιάζονται να μην πλησιάζουν» και άπειρα ξυλάκια σουβλακιού (που φαινόντουσαν αχρησιμοποίητα προσφέροντας βέβαια μια εσάνς μαύρης μαγείας και βουντού στην υπέροχη κατά τ’ άλλα βεράντα) που δεν είχα προτείνει εγώ. Πολλά ξυλάκια μιλάμε. Και πολλά CD. Πλησιάζω λοιπόν τα Cd γιατί τα ξυλάκια τα σκιάζομαι και τι να δω; Ότι υπήρχε σε τσόντα από το Θέμα ήταν κρεμασμένο. Το σκούρο είναι πιο γλυκό. Μέχρι 5 είναι σχέση. Ορισμένες συλλεκτικές της Φόνσου – ντροπή είναι και προεκλογική περίοδος. Η ζωή μας ένα πήδημα και τα λοιπά. Καταλαβαίνεις…ε; Γιατί εγώ μάλλον το έχω τελικά χαμένο.

23 σχόλια:

ftylos είπε...

Χαχαχαχαχα...βρε τη παλιόγατα...Κάποτε, στο παλιό μου σπίτι, μπαίνοντας μετά από μπάνιο στον ωροπό, βρίσκω μια γάτα πάνω στο κρεβάτι μου να με κοιτάει λάγνα.Της κάνω ξου δε κουνάει.Τη σκουντάω ελαφρά με το πόδι, γουργούριζε.Της άρεσε να με βλέπει αμήχανο.Τελικά τη κυνήγησα με το ταυ που κάνουν τα τζάμια κανά μισάωρο και αφού αναριχήθηκε η άτιμη πάνω στις κουρτίνες και τις έσκισε κατάφερα να τη διώξω.Τελικά μάλλον οι γάτες νικάνε τους ανθρώπους.

Υ.Γ.
Μισώ τις γάτες

apos είπε...

Είναι που δεν υπάρχει το Ηθών να καταγγείλω τη γειτόνισσα. Για τη φιλοζωική δεν το συζητώ, γιατί βρεθήκατε εσείς οι καλοί άνθρωποι.
Ακόμα τα CD κρεμάνε στα μπαλκόνια; Και εγώ που νόμιζα ότι οι Κυριακάτικες εφημερίδες με αυτά που γράφουν, τρομάζουν πλέον περισσότερα ζωντανά.
Γράψε λάθος.

(καλώς όρισες)

θεία Σοφία είπε...

Να κατεβάσεις τις τσόντες και να μας τις φέρεις. Είναι συλλεκτικά αυτά.

Artanis είπε...

Αχ βρε κοριτσάκι μου, και το είχα ανάγκη το γέλιο αυτό, με τις κορτιζόνες που παίρνω...
Σε φιλώ, καλημέρα απο ΝΖ...

leondokardos είπε...

Βρε κορίστι μου έφαγες βαρύ φαγητό το βράδυ, εφιάλτες θα έβλεπες,πάλι καλά που είδες γάτα και οχι λιοντάρια !
Ε, και η γατούλα τη βραδυνή της βόλτα έκενε, τσάρκα σε αναζήτηση ερωτικές περιπέτειας !
Α, θα συνφωνήσω με τον apos, οι εφημερίδες πλέον γράφουν... τρομακτικά πράγματα, τρομάζουν τα ζώα και υποψιάζομαι οτι ... για ζώα μας περνούν.

Kος Μηδενικός είπε...

Γύρισεεεεεεεεε!!!!!! Γύρισεεεεεεεεε!!!! Σπάει η φωνή μου σιδερά, γύρισε η Cindy σήμερα. Δεν ξέρω και που τραγουδάει ο Καρράς να σε πάω κοπελιά μου!!

Λοιπόν, σχετικά με τα γραφομενά σου. Να μην παραπονιέσαι για τη γάτα, μιας και έμαθες και τα κουτσομπολιά. Να μου πεις θα προτιμούσες να τα μάθεις με λιγότερη λαχτάρα. Όχι σε κατανοώ προσωποποιημένη μου τελειότητα!

Για τα CD τι να πω; Αφού παίρνατε Πρώτο Θέμα...καλά να πάθετε! Πάρτε ένα Βήμα που είναι κατά κάτι πιο Πασοκικό!! Εεεεεεεε;;;;;!!!!!!

Καλωσήρθες!!!

leila είπε...

ελα βρε τωρα κι εσυ, μια γατουλα ειδες και πατησες τις στριγγλιες! αυτος δεν ειναι εφιαλτης, ειναι ο,τι καλυτερο ((για μενα τουλαχιστον, εσυ σκιαχτηκες και πολυ λογικο μου ακουγεται))

να πουμε wellcome back?

geokalp είπε...

πάλι καλά να λες!
από το τίτλο περίμενα να είναι προβλήματα συννενόησης, κάτι που, τουλάχιστον εμένα, μου συνέβαινε όποτε έπιανα "πατρικό"
εύχομαι να περάσεις όσο καλύτερα θέλεις!

Σοφία είπε...

Χαχαχαχα στο Ηθών κατευθείαν!!!

cinderella είπε...

@φτυλε μου,να αυτά φοβάμαι! Τις σκισμένες κουρτίνες, τους καναπέδες και τα τοιαύτα! Άτιμα γατιά!! Αλλά να πω την αλήθεια μου εγώ τα αγαπάω!!!

Καλή ψήφο! Καλή Κυριακή εύχομαι!

cinderella είπε...

@απος δώσε βάση. Τα CD τα κρέμασε η μανούλα στο μπαλκόνι. Όχι η γειτόνισσα! Μην καταγγείλεις λάθος διαμέρισμα. Αμαρτία! Έμάς, εμάς όχι τους απέναντι!

Φιλιά!! Και καλή ψήφο!
Καλώς σας βρήκα!!

cinderella είπε...

@θεία Σοφία, οκ!! μήνυμα ελήφθη!!φιλί κοριτσάρα μουυυυυυυυ

cinderella είπε...

Κορίτσι μου ακόμα άρρωστη είσαι???Περαστικά ομορφιά μου! Να γίνεις γρήγορα καλά!!!
φιλί και αγκαλιά μεγάλη!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδε μου εμείς γάτα δεν έχουμε για να της κάνουμε προξενιό! Αλλά αυτή μας επισκέπτεται γιατί μάλλον μας αγαπάει!!
Όσον αφορά τις εφημερίδες...να μην σας πω οτι κατεβαίνοντας Ελλάδα μου έδωσαν μια Απογευματινή στο αεροπλάνο να διαβάσω!!!

Kος Μηδενικός είπε...

Σταμάτα τα σχόλια και πήγαινε να ψηφίσεις...χιχιχιχ!!!

cinderella είπε...

@ Μηδενικέ....σας παρακαλώ...δεν θα θελα! Μην το κάνουμε θέμα. Είμαι απλός...σχεδόν καθημερινός άνθρωπος!!!

Καλώς σας βρήκα!!!

cinderella είπε...

@ Αμάν!!! Μην με παρακολουθείς!! Θα παω πιο μεσημέρι. Δεν είμαι σαν κι εσένα εγώ. Δεξιούλης να τρέχω πρωί πρωί μετά την εκκλησία!!!

cinderella είπε...

@ Λέιλα μου τις αγαπώ τις γάτες, μην νομίζεις! Είχα και παλιά στο εξοχικό! Απλά αυτή δεν την περίμενα μέσα στη νύχτα!

Καλησπέρες κορίτσι!!!!

Kος Μηδενικός είπε...

Με είπες δεξιό; Με είπες δεξιο; Άντε να χαθείς σχεδόν καθημερινέ άνθρωπε! Άκου εκεί! Και σιγά μην σας παρακολουθούμε. Σε λίγο θα μας πείτε ότι είμαστε και τσιμπημένοι μαζί σας!

cinderella είπε...

@ geokalp μου όχι δόξα το Θεό πρόβλημα συνεννόησης δεν έχουμε ακόμα αν και εκπέμπουμε σε διαφορετικά μήκη. Τελικά πιάνουμε σήμα. Που και που!!!

Καλησπέρες και καλή ψήφο!!!

cinderella είπε...

Αν ήμουν mahler θα σου έλεγα: Από το Α' γύρισες και είσαι τσιτωμένος; Πάλι ο παπάς δεν δέχτηκε να του κάνει ευχέλαιο;;

Αλλά επειδή είμαι ευγενικός άνθρωπος θα πω: Τι έγινε; Θύμωσες με τον εαυτό σου που πάλι εξαναγκάστηκες να ψηφίσεις το σφραγισμένο και σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που σου έστειλαν από τα κεντρικά;;;

cinderella είπε...

@ Σοφάκι και λίγο τους είναι!!!
Καλή ψήφο κορίτσι!

Kος Μηδενικός είπε...

Απλά δεν πέφτω στο επιπεδό σας. Ούτε το ένα και σίγουρα ούτε το άλλο! Αυτό έχω να πω μόνο!