Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

debate. (καλά...κάτι μας είπες τώρα)

Φου φου (ναι ακούγομαι;)

Λοιπόν φαντάσου με σε μπαλκονάκι να βγάζω λόγο, με μικρόφωνο αλά Εβίτα Περόν και κόκκινο φουστανάκι καλοκαιρινό που αγόρασα προχτές και καημό έχω να το φορέσω. Είναι για να καταλάβεις άσπρο κόκκινο καρό, με τιράντα και γραμμή στενή – μούρλια σου λέω. Από κάτω γόβες peep toe κόκκινες αλλά ίσιες γιατί δεν αντέχω την ορθοστασία. Κούκλα, το ξέρω. Στο μπαλκονάκι λοιπόν. Για να σχολιάσω το debate. Έλα, όλοι βρήκαν κάτι να πουν. Μετά θα δεχτώ κι ερωτήσεις.

Το μπαλκονάκι είναι κάπου στο Λονδίνο γιατί προς το παρόν και μπορεί και προς το μέλλον να συνεχίσω να εκπέμπω από εδώ. Ε, δεν ξέρω για πόσο, μην με ζορίζεις σαν τη μάνα μου κι εσύ!

Το debate το είδα μέσω ίντερνετ από το site του mega. Άτσα τεχνολογία! Το ξέρω.

Συνειδητοποίησα πως η Χούκλη είναι η Μενεγάκη των πολιτικών καλλιστείων. Σταθερή αξία – αξεπέραστη – με πολύ όμως χάλια σακάκι ισοβίτη από της φυλακές της Αγιάς και πάνω. Μπορεί να είχε δεμένη και σφαίρα στο πόδι για να μην μετακινείται όπως κάθε βαρυποινίτης που σέβεται τον εαυτό του – σαν και τους αδερφούς Ντάλτον στο περίπου.

Ο Τσίμας; Αχχχ ο Τσίμας είναι σύγχρονος Τσε. Πολύ μου άρεσε. Περίμενα να πετάξει τα μικρόφωνα, να τσακωθεί με τη βαρυποινίτισσα Χουκλη αλλά φευ. Τίποτα.

Η έκπληξη ήταν η Σία. Καταραμένη ξενιτιά. Δεν την είχα ξαναδεί. Κόντεψε να μου πέσει το τηλεκοντρόλ που δεν είχα. Εξαιρετική και η ερώτηση στον Καραμανλή για το Σουφλιά. Ευγε Σιάκι! Twelve points go to Sia! Πανηγυρισμοί κάτω από το μπαλκονάκι.

Επίσης δεν είχα ξαναδεί τον Κωνσταντάτο – που μπορεί να μην τον λένε έτσι – αλλά κάπως περίπου έτσι. Καλά ποιος τον είπε ότι του πάει το γυαλί; Καλέ δεν είμαστε με τα καλά μας. Και λέγανε παλιά ότι το Ολγάκι έχει τον ανθρωποδιώχτη. Αυτός τι έχει; Ασε που οι ερωτήσεις του ήταν μπούρδες. Χειρότερες κι από του Ευαγγελάτου, ναι ναι όπως τ’ ακούς.

Ο Λιάτσος με απογοήτευσε αλλά το ξεπέρασα. Είσαι ο Λιάτσος. Ο Λιάτσος όχι κάποιος που του μοιάζει! Παρουσιάζεις το δελτίο του Σταρ. Έχεις σηκώσει τη Βίσση ψηλά στα βραβεία Αρίων και δεν έχεις πάθει λουμπάγκο. Σου δίνουν εξωτερική πολιτική – μα για όνομα. Κάνε μια ερώτηση της προκοπής. Τουλάχιστον στον Παπανδρέου. Ρώτα: «Πρόεδρε, δεδομένου ότι έχετε διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών για (δεν θυμάμαι πόσα) χρόνια και δεδομένου ότι γνωρίζετε πως ο τομέας της εξωτερικής πολιτικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και δύσκολος, θα σκεφτόσασταν να υιοθετήσετε καινοτόμες λύσεις; Ο προκάτοχός σας κ. Σημίτης, του οποίου η προεδρεία έχει θεωρηθεί ιδιαίτερα πετυχημένη από εσάς εισήγαγε τον θεσμό των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών, επιλέγοντας άφθαρτα και ευρείας αποδοχής πρόσωπα. Εσείς έχετε σκεφτεί να στηρίξετε την Βάνα Μπάρμπα σε αυτό το πόστο μιας και δεν κατεβαίνει τελικά υποψήφια με το συνδυασμό σας; Αυτή είναι ερώτηση. Τέλος. Μπράβο μου. Παλαμάκια. Ευχαριστώ.

Κατηγορία: πολιτικοί. Μακράν καλύτερη εμφάνιση, αυτή της Αλέκας με κόκκινη καρδούλα και ασορτί κραγιόν που μαρτυρούσε «σας αγαπάω όλους». Ήταν και από τους λίγους επίσης που δεν μίλησε ξύλινα αλλά αναφέρθηκε και στα Τρίκαλα στα δυό στενά όπου υπάρχουν μαγικά τσιπουράδικα – όλα τα λεφτά. Μου άρεσε ο Τσίπρας επίσης γιατί έκανε την αμέσως καλύτερη ερώτηση μετά από τη Σία στον πρωθυπουργό για τα stage που τον ρώτησε αν μιας και είναι νόμιμα είναι και ηθικά! Θεός. Θεός Υποκλίθηκα λέμε.

Ο Οικολόγος είπε ότι πρέπει να σταματήσουν να φτιάχνονται αυτοκινητόδρομοι. Εκεί μου έπεσε όλο το μαλλί της Μηχανικού – γυναίκας – νοήμονα ανθρώπου – και έπαψα να τον ακούω. Έχασα και το σκηνικό με το βαζάκι μαρμελάδας από βιολογικό νερό Ασωπού γιατί πάνω στην ώρα γύρισε ο αφέντης του σπιτιού κι εγώ έτρεξα να του φέρω τις παντόφλες και να ανάψω το θερμοσίφωνο.

Ο Καρατζαφέρης είπε πως όπως διοικεί το κανάλι του, θα διοικήσει και τη χώρα. Τον Ιούλιο πάλι εγώ είχα διαβάσει συνέντευξη της γυναίκας του που έλεγε για το τηλε- άστυ «Ναι, εγώ κρατάω το κανάλι.» Τώρα τι να σου πω. Εγώ σε οικογενειακά ζητήματα δεν μπλέκομαι. Ας τα βρούνε μεταξύ τους. Εγώ ανάμεσα σε ζευγάρια δεν μπαίνω.

Τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή τους υπερανέλυσε ο Πρετεντέρης. Ε όχι. Όχι αγάπη μου. Όχι κι εγώ!

Έβαλε ψύχρα. Πάω μέσα. Ξύλιασα στο μπαλκονάκι τόση ώρα. Κικίτσααααα, έλα γρήγορα πάνω, έχω ψήσει φακές.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, είχα σχεδόν πέσει στα πατώματα, αλλά στο τέλος, που με φώναξες με το όνομά μου, για να' ρθω να μασαμπουκώσω τις φακές, με την πείνα που έχω... προσκύνησα!

apos είπε...

Είσαι μακράν η καταλληλότερη, έστω και αν έχω μια ευαισθησία όταν κάποιος αναφέρει την Eva Perόn.

(θα περάσω για φακές και θα πατσίσουμε...)

Ανώνυμος είπε...

hello, έμεινες βρε; καλά έκανες, πολύ χάρηκα. αν είσαι καμμια μερα στο covent garden, πες ένα γεια! ναυτίλος που βαριέται να κάνει log in!

Σοφία είπε...

Είσαι άπαιχτη!!!

Kος Μηδενικός είπε...

Διακρίνω μια λατρεία στο ταπεινό χαμομηλάκι; Έναν κολασμένο έρωτα να το πω; Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τέλειοι...ακόμα και εσύ!

Artanis είπε...

Αχα,χα,χα,χα, εγώ ειδα το debate μ'έσα από την ιστοσελίδα του Σκάι...Η ερώτηση της Κοσιώνη, μακράν η πιο νόστιμη...
Και τσαντίλα ο "άλλος"...
Τεσπά, πανέμορφη ανάρτηση, σαν όλες τις αναρτήσεις σου...Ιντριγκαδόρικη...
Φιλιά πολλά από την μουλιασμένη ΝΖ...

katerina είπε...

Τα ύστερα του κόσμου!!! Πόσο πλητει πια βρε στις Λοντρες η Πριγκηπισσα μου για να βλέπει την Χουκλη μα μετραει τα δευτερολεπτα;

phlou...flis είπε...

Τι ...μάτι φοβερό και τι πενάκι; Εγώ γιατί δε τα είδα αυτά όλα; Μήπως έβλεπα το περσινό debate;

leondokardos είπε...

Καλά, έκλεισα τα μάτια μου και σε φαντάστηκα εκεί ψηλά στο μπαλκόνι, μούρλια κόκκινο το φόρεμα-διαφωνώ με τις γόβες,μπαλαρίνες καλύτερα-χέρια ανοιχτά σα να αγκαλίαζεις το κόσμο όλο, χαμόγελο θέλω πλατύ,ξέρεις,θα το πετύχεις αν την ίδια στιγμή που θα χαμογελάς απο μέσα σου θα λες "α ρε μαλάκες, θα σας γα...."
Πρόσεξε, κάνε και κανένα σαρδάμ, την άλλη μέρα εκεί θα επικεντρωθεί η κριτική απο τα ΜΜΕ.
Απω κάτω. ο λαός θα φωνάζει:
"Σινταρέλα, είσαι τρέλα με το κόκκινο φουστάνι είσαι τρέλα".

Μείνε στο Λονδινάκι γλυκιά μου, άκουμε και μένα. Κιαν δε μ΄ακούσεις, σου εύχομαι απο τη ψυχή μου να μη το μετανειώσεις ποτέ στη ζωή σου.

dyosmaraki είπε...

Από το debate θεωρώ ως την καλύτερη και πιο ουσιαστική ερώτηση αυτήν που έκαναν στο τέλος :
"Ποιός κέρδισε?" (έπεσα ξερή!!!)
Εάν συμμετείχες εσύ πάντως θα φώναζα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου
"Cinderella, Cinderella
το κόκκινο το φουστανάκι
σου πάει τρέλλα,
Να σ΄άκουγα να ομιλείς
μικρόφωνο να ήμουνα
να με τακτοποιείς
Κι όταν οι ερωτήσεις
θάφταναν επί της ουσίας
το debate θάλεγα έλαμψε
δια της δικής σου παρουσίας"

Καλημέεεεερες πολλές

Χάρης είπε...

Καλά εγώ, μόλις τέλειωσε η Σία τις ερωτήσεις της, έκλεισα την τηλεόραση. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω να βλέπω. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός(;) μας: "Θέτω βέτο σε οποιοδήποτε debate χωρίς Σία Κοσιώνη. Τέλος".

cinderella είπε...

@ all

Πάλι άργησα να απαντήσω στα σχόλια! Καημό το έχω να απαντήσω μια φορά on time αλλά κάτι ο καλός καιρός, κάτι οι βόλτες πάλι δεν πρόλαβα! Υπόσχομαι τουλάχιστον περισσότερο προεκλογικό χαβαλέ! Γιατί μου αρέσει!!

cinderella είπε...

Ρε κοριτσάρα σε λένε Κική;; Καλά, πολύ χάρηκα τώρα!!! Ουτε στημένο να ήταν!! Το καταδιασκέδασα όταν διάβασα το σχόλιο σου!!! Να ξέρεις, δεν ξαναγράφω το σιδηρόδρομο! Το Κική μου αρέσει πάρα πολύ!!!!

cinderella είπε...

@ Απος μου, δεν την πειράζω την Εβίτα! Το μικρόφωνα μόνο ήθελα να περιγράψω!! Να περάσεις για φακές και να "ταξιδέψουμε" με τη Ρομίλντα!

cinderella είπε...

@ Ναυτίλε μου;;! Ναι έμεινα! Απλά φεύγω μεθαύριο για να ψηφίσω. Οπότε μόλις επιστρέψω θα κανονίσουμε καφέ. Θα αργήσω λιγάκι θα ανέβω, το υπόσχομαι!!! ;)

cinderella είπε...

@ Σοφάκι να σαι καλά!

P.S. To ποστ με το open house....εκπληκτικό!

cinderella είπε...

Μμμμμ Μηδενικέ...δεν έχουμε καμιά αδυναμία και προς κανένα αφέψημα του αγρού με χαμηλές εκτιμήσεις. Είπαμε απλά την γνώμη μας. Η ερώτηση ήταν γαμάτη!!! Σε δύο περιπτώσεις ο Καραμανλής τα πήρε περισσότερο από όσο ο θεατρινίστικος ρόλος του επέτρεπε. Στην ερώτηση της Σίας και του Αλέξη. Ότι κι αν πούμε...οι υπόλοιπες ερωτήσεις ήταν σαφώς πιο μέτριες!
Εγώ δεν έχω ελαττώματα. Εγώ ξεπερνώ το τέλειο. Απλά.

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου με αγαπάς γι αυτό γελάς με τα πόστ μου!! Χαίρομαι που σου άρεσε!! Δεν ήξερα τι το είχε και το Σκάι ζωντανά. Λογικά το είδες άγρια νύχτα σωστά;

Η ερώτηση της Σίας όπως και του Τσίπρα νομίζω οτι έκλεψαν τις εντυπώσεις. Οι υπόλοιπες απλά ακολουθούσαν!


Πολλά πολλά φιλιά και στους 4 σας!

cinderella είπε...

@ Κατερίνα, δεν πλήττω. Μορφώνομαι. Αμέ. Μαζεύω προσόντα για τον υποψήφιο γαμπρό.

Δραστηριότητες: ταξίδια, μουσική, blogging, κολύμπι, παρακολούθηση πολιτικών εκπομπών, φανατική ψηφοφόρος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οποιουδήποτε είδους (Ακόμα και για εκλογή νέου διαχειριστή στην πολυκατοικία).

cinderella είπε...

@phloufli δεν σε βρίσκω διαβασμένο, δεν σε βρίσκω διαβασμένο.(κουνάω δάχτυλο δασκαλίστικο αλλά επειδή δεν το βλέπεις, το αναφέρω)
Την επόμενη φορά θα το παρακολουθήσουμε παρέα και θα κρατάς σημειώσεις. Όχι, δεν θα βάλω τεστ. Μια απλή προφορική εξέταση!!!

Καλό βράδυ γλυκέ μου! φιλάκια!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδε, είχα και κόκκινη στέκα με φιόγκο στο πλάι - υπερπαραγωγή - αλλά δεν τη φόρεσα! Πρόσεξε! Όυτε καν τσαντάκι δεν κρατάω!

Κατεβαίνω γλυκέ μου Λεοντοκαρδε μεθαύριο για να ψηφίσω και να μπω σε προεκλογικό mood. Ξέρεις...να διαβάσω κάνα προεκλογικό φυλλάδιο που θα φτάσει σπίτι, να δω κανά σποτάκι, καμιά αφίσα, κανά υποψήφιο στη λαική...απλά καθημερινά πράγματα!!!!

Φιλιά πολλά γλυκέ μου! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

cinderella είπε...

@ dyosmaraki μου, να πω οτι συγκινήθηκα; Οτι ένα ευχαριστώ είναι λίγο; Ότι μου άρεσε πάρα πολύ; Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!! Ήταν υπέροχο!! Το έχω μάθει απέξω!!
Μεγάλη - τεράστια αγκαλιά και φιλί καλή μου!!!

cinderella είπε...

@ Χάρη σωστός! Μπράβο αστέρι μου. Αχ δεν πάνε τσάμπα τα μαθήματα που σας κάνω από εδώ μέσα!! Έυγε!!! Άριστα.

KitsosMitsos είπε...

Χαχαχα! Τρελές περιγραφές! Το δεβάτε από μια τρελή οπτική!
Καλημέρα

cinderella είπε...

@ Kitsemitse μου καλή ψήφο! Να σαι καλά!
Φιλιά!