Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

Προεκλογικά...σχεδόν φυσικά.

Δευτέρα 21:45 Αττική Οδός.

Λίγη μόνο ώρα μετά την προσγείωση και λίγο πριν τα διόδια από Αεροδρόμιο. Ο δρόμος σχεδόν άδειος. Στην στροφή προς Ελευσίνα, όχι για Μαρκόπουλο μια τεράστια γιγαντοαφίσα του Καραμανλή κοσμεί το τοπίο. Το Photoshop έχει κάνει τη δουλειά του. Μοιάζει με 20χρονο Δαπίτη ΤΕΙτζή– δηλαδή μικρότερο από μένα – μπουνταλά τελείως που έχει πάει με τους γονείς στο γάμο του ξαδέρφου του Τάκη. Εμφανώς χαίρεται για την τύχη του Τάκη που πήρε την Ελενίτσα που είναι καλή κοπέλα και έχει μεγάλο και πλούσιο μπούστο, αφετέρου σκέφτεται το φαγητό που θα ακολουθήσει στο γλέντι στα βλάχικα. Κάτι το κοκορέτσι, κάτι τα ψητά, κάτι τα καλαματιανά, και λίγο η αδερφή της Ελενίτσας με το εξίσου μεγάλο μπούστο του προσφέρουν αυτή τη χαρωπή εικόνα της ονειροπόλησης που αν δεν έγραφα δημόσια θα το ονόμαζα «ονείρωξη έφηβου 16χρονου» που κρύβει τις τσόντες κάτω από το στρώμα – και δεν τις κρεμά σημαίες στο μπαλκόνι σαν κάτι άλλους κομμάτι πιο απελευθερωμένους, που δηλώνουν γενιά του Πολυτεχνείου που δεν μασά από αυτά. Το ελαφρώς συνοφρυωμένο βλέμμα κρύβει τσαντίλα για τη μάνα του που με το ζόρι του φόρεσε ντε και σώνει τη γραβάτα – αυτός δεν ήθελε, το κερατό του μέσα και το ματς του Πανιωνίου που χάνει τούτη την ώρα. Τα έχει πάρει λίγο ακόμα βέβαια γιατί η μάνα του κατάσχεσε το κασετοφωνάκι που είχε πάει να πάρει μαζί του. Τον έχει αναγκάσει να φορέσει και σακάκι για να μην φαίνεται η στάμπα από κέτσαπ – μουστάρδα από το τριπλό hot dog που έφαγε για να του κόψει τη λιγούρα με τέσσερα λουκάνικα Νίκας μέσα σε πολύσπορο ψωμάκι για να μην παίρνει τσάμπα θερμίδες.

Δευτέρα 22:02 Είσοδος Πολυκατοικίας

Η πόρτα ίσα με το ζόρι που ανοίγει – έχει μπουκώσει από τα προεκλογικά φυλλάδια του Παπαθανασίου. Και εδώ το Photoshop έχει κάνει θαύματα. Ο Παπαθανασίου φαίνεται σαν πρωτοδιόριστος καθηγητής σχολείου που δεν το έχει αλλά θέλει διακαώς να διδάξει. Για να συγκινήσει, γράφει πως έδωσε τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Για έναν ανεξήγητο λόγο η φράση μου θυμίζει τους 300 του Gerard Butler «this is B Athinas” Μολών λαβέ μάγκα ψηφοφόρε. Τον σφίγγει εμφανώς η γραβάτά, προβάλει το δεξί καλό του προφίλ και χαμογελά.

Δευτέρα 22:34 τηλεόραση

Διαφήμιση της Νέας Δμηοκρατίας στην τηλεόραση. Ο Καραμανλής κρατά στυλό bic που του έχει μείνει από τότε που έδινε πανελλήνιες το 2005 δηλαδή. Τόσο νέος. Τόσο ατσαλάκωτος. Είναι το μόνο στυλό που δεν έχει φάει την άκρη του, και δεν έχει μασουλήσει το μπλέ καπάκι. Είναι μάλιστα το μόνο που έχει και την μπλε εσοχή που ταπώνει το μελάνι. Όλα τα υπόλοιπα τα είχε πετάξει στον σπασίκλα το συμμαθητή του τον Λεωνίδα που δεν τον άφηνε να αντιγράψει στα διαγωνίσματα. Η μουσική θυμίζει ελαφρώς μουσική υπόκρουση της Λάμψης της δεκαετίας του 90 σε σκηνές με δράση και σασπένς – εκεί που η Βίρνα πιάνει το Γιάγκο με τη Σάντρα – δεν ξέρω αν με πιάνεις.

Δευτέρα 23:45 facebook.

Διαφήμιση της Άννουλας Νταλάρα. Το Photoshop δεν έχει πετύχει παντού. Σε άλλες μοιάζει με έφηβη πασπίτισσα της Νομικής και σε άλλες συνομήλικη της Φόνσου. Γαμώτο. Ο λαιμός πλισέ, το μάγουλο φράπα, η Τρέμη μπροστά της παιδούλα. Μπλουζάκια μακό στενά με στάμπες – «δες πόσο φρεσκαδούρα είμαι, σχεδόν συνομίληκη σου» είπε η μαμά της 17χρονης Γιολάντας που έχει πατήσει τα 47 αλλά αρνείται να το δεχτεί και έχει βγάλει πλαστή ταυτότητα με ηλικία γέννησης 1979. «Προσωπικό μου στοίχημα η εκλογή» δηλώνει σε μια συνέντευξη. Έ, άμα θέλει να προσφέρει ο άνθρωπος στον τόπο, έχει όνειρα για τα κοινά και φαντάζεται ένα καλύτερο αύριο για το συνάνθρωπο φαίνεται. Πώς να το κάνουμε τώρα; Κι αν δεν φαίνεται, το φτιάχνουμε. Με Photoshop φυσικά.

13 σχόλια:

Artanis είπε...

Μπα σε καλό σου, γελάω σαν την χαζή, στις 3.15 το πρωί, κι ενώ όλοι κοιμούνται...
Σε φιλώ, μου φτιάχνεις την διάθεση, το ξέρεις;
Έχω μπαφιάσει από τις κορτιζόνες...

geokalp είπε...

όπα!
εδώ σε έπιασα!
το BIC έμεινε από το 2007 και όχι το 2005!!!
η διαφήμιση μοιάζει να έχει χρησιμοποιήσει όσα πλάνα δεν έπαιξαν τότε!

καλή ψήφο!!

habilis είπε...

!!!
Aν μη τι άλλο ,οι περισότεροι έβαλαν τις παιδικές τους φωτογροφίες ,μπορεί να μην κοσμίσουν τα έδρανα της βουλής το φυλάδιο όμως ήταν μούρλια,τι σπουδές ! τι οράματα! τι διάθεση για κοινωνική προσφορά!

leondokardos είπε...

Πότε επιτέλους, έστω και με Photoshop θα φτιάξει αυτή η χώρα ;;

Kος Μηδενικός είπε...

Άσε...είπα αυτό με τη παρομοίωση του TEIτζή στον κολλητό μου και έσκασε στα γέλια! Respect! Χαχαχαχαχα!!!!

Σοφία είπε...

Έλεος - σταμάτα πια, έχω κατουρηθεί από τα γέλια!!!

cinderella είπε...

@ Αρτανούκα μου πολλά πολλά περαστικά!!!!!

φιλιά κοριτσάρα μου!!

cinderella είπε...

@geokalp δίκιο έχεις. Αφού έγραψα "20χρονος Δαπίτης" λογικά πανελλήνιες θα έδωσε το 2007!!!! χαχαχαχα

φιλιά καλέ μου!

cinderella είπε...

@ habili μου αυτό πάλι;;; Που στις φωτογραφίες έμοιαζαν με 17χρονους ενώ τα βιογραφικά τους χρειάζονται τουλάχιστον 4 ζωές;; Τρομερό. Και είναι τόσο άχρηστοι!!! Πως τα καταφέρνουν;;

cinderella είπε...

@Λεοντόκαρδε κι εγώ αναρωτιέμαι! Άντε να δούμε τι μας ξημερώνει από αύριο!!

Φιλιά καλέ μου!!!

cinderella είπε...

@μηδενικέ είμαι ευφυής το ξέρω! Με λεπτό και αιχμηρό χιούμορ!! ;))))
ψήφισες; το σταυρωμένο που σου έστειλαν;;

cinderella είπε...

@ Ε μααα! Ρε σοφάκι έχουν γεμίσει όλη την Αθήνα με αφίσες!!! Δηλαδή φτάνει!!
Νομίζω οτι το έκαναν για να μην τον ξεχάσουμε τώρα που δεν θα βγει!!!

Σοφία είπε...

Cinderella μου δεν ξέρω γιατί το έκαναν, δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση σε μια τόσο αψυχολόγητη απόφαση, πάντως εγώ έχω αγριευτεί με τον Πρωθυπουργό να με παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως, γιατί οι περισσότερες είναι και φωτισμένες οι άτιμες, οπότε δεν γλιτώνεις ούτε το βράδυ. Δες και στο δικό μου μπλογκ που έχω κάνει ειδική διπλή μνεία στις κ*λο-γιγαντοαφίσες.