Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έλα, δεν το πιστεύω!

Το 2004 η Δεξιά ήρθε στην εξουσία μετά βαϊων και κλάδων τάζοντας λαγούς με πετραχείλια, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα, λουνα παρκ, γλειφιτζούρια, μαλλί της γριάς και δεν συμμαζεύεται. Ακόμα και οι Πασόκοι υποψιάζομαι τους ψήφισαν καθώς δεν άντεχαν τους ίδιους τους τους εαυτούς και φυσικά το Σημίτη. Έχασαν με μικρή σχετικά διαφορά – από αυτή που τους άξιζε γιατί ο Κινέζος σε μια κρίση εγωκεντρισμού και λαμογιάς as always πέταξε το τιμόνι στον τότε Γιωργάκη ο οποίος δεν το κατάλαβε γιατί οι οδηγίες ήταν στα ελληνικά και το έπιασε. Η εικόνα θύμιζε τη Θεοπούλα του παρά πέντε όταν έπιανε την ωρολογιακή βόμβα και νόμιζε ότι είναι χαλασμένο πιεσόμετρο.

Την ίδια χρονιά ο Αλογοσκούφης κάνει απογραφή και ανακαλύπτει ότι τα οικονομικά είναι μαγειρεμένα. Τα δώρα που είχαν τάξει προεκλογικά δεν μοιράζονται ποτέ γιατί παραλάβανε χάος.

Το Πασοκ πέφτει σε χειμερία νάρκη – που ονομάζεται κατ ευφημισμόν ανασυγκρότηση και κάνουμε κάμποσο καιρό να ακούσουμε νέα του.

Περνούν 5 χρόνια και οι ελπίδες όσων πιστεύανε ότι τα πράγματα ίσως να βελτιώνονταν προς το καλύτερο διαψεύστηκαν. Θύματα.

Το 2009 το Πασοκ κερδίζει με 10 μονάδες διαφορά και η μισή Ελλάδα πανηγυρίζει την αλλαγή σελίδας που η συνέχεια δείχνει ότι δεν θα έρθει ποτέ. Ο Καραμανλής στην προσπάθεια του να περάσει στο επόμενο στάδιο το gameboy του (ναι με gameboy παίζει ακόμα) ξεχνά να περάσει σε κάποιον άλλον το τιμόνι και βουλιάζει με όλη του την ησυχία σαν άλλος καπετάνιος του Τιτανικού. Στα τέτοια του. Αυτός απλά θέλει να παίζει ανενόχλητος Super Mario. Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Το Πασοκ για να κερδίσει έχει τάξει ότι δεν τάζεται. Εκεί που ο Καραμανλής έταζε λιτότητα, ο νυν ΓΑΠ έταζε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.

Την ίδια χρονιά ο Παπακωσταντίνου κάνει απογραφή και ανακαλύπτει ότι τα στατιστικά είναι μαγειρεμένα. Τα δώρα που είχαν τάξει προεκλογικά δεν μοιράζονται ποτέ γιατί παραλάβανε χάος.

Η ΝΔ πέφτει σε χειμερία νάρκη – που ονομάζεται κατ ευφημισμόν ανασυγκρότηση και κάνουμε κάμποσο καιρό να ακούσουμε νέα της.
Σε περίπου 5 χρόνια ίσως και λιγότερα ο Σαμαράς θα έρθει σαν άλλος θριαμβευτής να μας κυβερνήσει αλλά κι αυτός…χάος θα παραλάβει.

Χτες διάβασα ότι οι Γερμανοί για να μας δανείσουν ζήτησαν να τους πουλήσουμε ορισμένα ακατοίκητα νησιά.
Το 1996 ο Σημίτης μέσα σε 4234 σαρδάμ ευχαριστεί τους φίλους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής που μεσολάβησαν ώστε να λυθεί η κρίση των Ιμίων. Η Ελληνική πλευρά έχει αναγκαστεί να απομακρυνθεί από το νησί, να υποσχεθεί ότι δεν θα επιστρέψει και να δεχτεί έτσι την δημιουργία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Το 2010 ο ΓΑΠ σε σπαστά ελληνικά θα ευχαριστήσει τους φίλους Γερμανούς από το βήμα της βουλής που συνέδραμαν ώστε να λυθεί η οικονομική κρίση της χώρας. Η Ελληνική πλευρά έχει αναγκαστεί να παραχωρήσει κάνα δυο βραχονησίδες και έτσι το ζήτημα των γκρίζων ζωνών δεν υφίσταται πια.

Παράλληλα έχει πουληθεί τυπικά και ο Παρθενώνας. Ουσιαστικά ξεπουλήθηκε μόλις σήμερα. Για κακή του τύχη…ο Ματατζής δεν αναγνώρισε το Μανώλη Γλέζο και του έριξε τα δακρυγόνα στο πρόσωπο στέλνοντάς τον στον Ευαγγελισμό.

Υ.Γ. Είμαι καλά. Έτσι λέω τουλάχιστον για να το πιστέψω. Θα σας τα πω…κάποια στιγμή.

19 σχόλια:

cinderella είπε...

Για έναν ανεξήγητο (;) λόγο οι Ματατζήδες θεριεύουν όταν το Πασόκ είναι στην εξουσία. Ανάκατα, σκόρπια μου έρχονται γεγονότα απίστευτης αγριότητας.
Κινητοποιήσεις αγροτών επί κυβέρνησης Σημίτη: Κόβουν τα λάστιχα και ρίχνουν ζάχαρη στις μηχανές καταστρέφοντας τα τρακτερ.
Πορεία συνταξιούχων και πάλι επί Σημίτη: Τα Ματ σακατεύουν τους παππούδες. Χαρακτηριστική η φράση ενός χτυπημένου παππού που έτρεχαν τα αίματα από το πρόσωπο του "Εμένα χτυπάτε βρέ; εγώ θα μπορούσα να είμαι παππούς σου".
Πορεία το Δεκέμβρη που μας πέρασε. Ματατζης περνά μέσα από την πορεία με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στη μηχανή του παρασέρνοντας γυναίκα διαδηλώτρια και δημιουργώντας της κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.
Σήμερα. Να μην τα ξαναλέμε...

Δέσποινα είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο γιατί ως γνωστόν η ιστορία που κάποιοι επιμένουν να αγνοούν επαναλαμβάνεται

dyosmaraki είπε...

Οι παπούδες λέγανε "δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεββάτι".
Για μια 4ετία καθώς φαίνεται θα πρέπει να μας δείξουν ποιοί κυβερνάνε....
Η ιστορία ναι, επαναλαμβάνεται... νοιώθω πως δεν έχουμε δει τίποτα.
Την υγειά μας νάχουμε....σωματικά και....ψυχικά....

geokalp είπε...

για το εάν θα ευχαριστήσει στο τέλος τους Γερμανούς δεν είμαι τόσο σίγουρος
πολύ καλή, όσο και η ακατανόητη για εγχώρια χρυσόψαρα ειρωνεία της ιστορίας
τη καλησπέρα μου

Sofia είπε...

Τί θα γίνει ρε Cindy που εξαφανίζεσαι καρδιά μου;

U.S. είπε...

φαύλος κύκλος, σταχτοπούτα μου, με δραματικές επαναλήψεις. ο παρθενώνας έχει πουληθεί εδώ και χρόνια, όπως και η αφροδίτη που πλέον ποζάρει σε γερμανικά περιοδικά και μας βγάζει το δάχτυλο.
τη λύση την ξέρουμε όλοι όμως: είναι το δακρυγόνο και μοιράζεται σαν το παντεσπάνι της αντουανέττας...
φιλιά πολλά, μου έχεις λείψει, να το ξέρεις!

τσότσος είπε...

Όλα καλά να σου έλθουν φίλη!

Δεν συμφωνώ μαζί σου, τουλάχιστον για τα οικονομικά (γιατί στα περί Χρυσοχοϊδη έχεις δίκιο):
Όσο και αν "λεκτικά" Αλογοσκούφης και Παπακωσταντίνου είπαν τα ίδια, είναι πλέον πασιφανές ότι ο μεν Αλογοσκούφης έκανε απογραφή-μαϊμού για να ενοχοποιήσει το Σημίτη (αφού αυτό μόνο ήξερε να κάνει) ο δε Παπακωσταντίνου βρίσκεται αντιμέτωπος με πραγματικό χάος που το παραδέχονται και οι δανειστές μας (εξ'ου και η επιτήρηση).
Ναι, αν μας άφηναν λίγο χρόνο, θα τα αντιμετώπιζε η νέα κυβέρνηση με διαρθρωτικές αλλαγές (πάταξη φοροδιαφυγής, περορισμός σπατάλης), της έδωσαν όμως χρόνο; Σαφέστατα όχι!
Είναι άδικο να εξισώνεις τους ψεύτες και ανίκανους που μας έφεραν στο σημερινό χάλι (σύγκρινε την Ελλάδα του 04 με τη σημερινή) με αυτούς που πασχίζουν να μην χρεοκοπήσουμε παίρνοντας απελπισμένα άδικα/σκληρά μέτρα γιατί δεν γινόταν αλλιώς...
Και τέλος πάντων είναι και θέμα αισθητικής: τί σχέση έχουν οι αλαζόνες ράθυμοι Καραμανλοαλογοσκούφηδες με τους αγωνιώντες σημερινούς;

cinderella είπε...

Δεσποινάκι έτσι ακριβώς! Εσύ ως πιο ειδικός λόγω σπουδών μπορεί να απαριθμήσεις και πολλά παραδείγματα!
φιλιά πολλά!

cinderella είπε...

Δυοσμαράκι μου κι εγώ αυτό πιστεύω. Πως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα και πως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να μας αποδείξει πολλά ακόμα.
Ναι, να είμαστε καλά...αλλά ειλικρινά καλή μου θλίβομαι πραγματικά. Με πονάει η ψυχή μου με όλα αυτά που συμβαίνουν. Πριν λίγες μέρες είδα αστέγους να κοιμούνται κατάχαμα μέσα στο κρύο στο Πανεπιστήμιο και δεν το άντεξα.
Καλό βράδυ γλυκιά μου!

cinderella είπε...

@geokalp μου μα ήδη του ευχαρίστησε προχτές αρκετές φορές για το τίποτα που μας προσέφεραν. Νομίζω πως θα δώσει ακόμα περισσότερα (γη και ύδωρ ελπίζω μεταφορικά) όταν το deal χρηματοδότησης - εξοπλισμών με ανάλογο επιτόκιο αποφασιστεί! :(
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα καλέ μου!

cinderella είπε...

@ Θεία Σοφία δεν είμαι και πολύ καλά! Νομίζω οτι περνάω δύσκολα! Σε όλους τους τομείς ο Κρόνος στον Ποσειδώνα και η Σελήνη στον Πλούτωνα αποδεικνύουν οτι γαμιέται ο Δίας στην περίπτωσή μου!!!

Θα σου γράψω σύντομα. Αυτή η βδομάδα να περάσει μόνο και μετά βλέπουμε!!

φιλιά μάτια μου!

cinderella είπε...

Που είσαι Σκρουτζάκο μου γλυκέ; Δεν είμαι καλά γι αυτό χάθηκα! Και δεν είσαι κοντά, τα στρατά μου μέσα, να σου κλαφτώ!Ελπίζω η άδεια να μην αργεί!
φιλάκια μανάρι μου!
ξέρεις πόσο σ' αγαπώ!

cinderella είπε...

Γλυκέ μου Τσότσο να σαι καλά!

Τσότσο μου δεν ξέρω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα και ίσως αυτό στην πραγματικότητα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μένω στο οτι στο Οικονομικό σκάνδαλο της χώρας, αυτό της Siemens αποδεδειγμένα συμμετείχαν και τα δύο κόμματα. Τώρα αν οι Νεοδημοκράτες τα έκαναν πισίνες ενώ οι Πασόκοι τα μοίραζαν στους φτωχούς...δεν το πιστεύω. Πιστεύω πως όλοι φάγανε και όταν η χώρα το 2002 μπήκε στη ζώνη του Ευρώ αποκλείεται να ήταν σε επίπεδο οικονομικά εφάμιλλο των ισχυρών κρατών.

Αυτό που με πειράζει Τσότσο μου και στους 2 ήταν οτι υποσχεθήκαν πράγματα τα οποία δεν υλοποίησαν εν κατακλείδει και ο μόνος τους νταλκάς ήταν απλά και μόνο η ανέλιξη στην εξουσία. Κι εγώ μπορώ να τάξω αλλά θα είναι ανέντιμο αν ξέρω οτι δεν θα μπορέσω να τα κάνω τελικά ή αν δεν το καταφέρω. Δεν μπορείς να τάζεις σε έναν ολόκληρο λαό ελπίδα και μετά να την παίρνεις πίσω. Δεν μπορείς να εφαρμόζεις οριζόντιες περικοπές σε όλους τους μισθωτούς κόβοντας από τα 700 και τα 5700 ευρώ το ίδιο. Δεν μπορείς να αναγκάζεις τους συνταξιούχους των 500 ευρώ στην ένδεια και παράλληλα να θεωρείσαι κίνημα κοντά στο λαό.
Ειλικρινά Τσότσο μου αυτή τη στιγμή δεν βλέπω καμιά διαφορά. Αλλάξανε τα πρόσωπα αλλά κι αυτά είναι εξίσου απόμακρα. Πρόσωπα που δεν σκύβουν πάνω από τα οικονομικά προβλήματα του λαού, είναι αχνά...σχεδόν μη ανθρώπινα. το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά αυτοί είναι απλά μονάδες μη μετρήσιμες, ανύπαρκτες.
Μετά από 5 μήνες στην εξουσία θα περίμενα οι Βουλγαράκηδες, οι Ρουσόπουλοι και δεν συμμαζεύεται να ήταν στη φυλακή και η περιουσία τους να είχε δημευτεί. Θα περίμενα τα μεγάλα ψάρια να πληρώνανε, η παραοικονομία μέσω ταξιτζήδων και βενζινοπωλών που δεν κόβουν αποδείξεις (και πολλών άλλων μην κοροϊδευόμαστε) να είχε στηλιτευτεί. Το πακέτο τα τσιγάρα να ήταν 6 ευρώ όπως και στην Αγγλία. Οι μεγάλες εταιρίες να φορολογηθούν όπως τους πρέπει όπως και πολλά ακόμα είδη πολυτελείας που μένουν στο απυρόβλητο. Τα υπόλοιπα δεν τα θεωρώ λύσεις. Δεν θα σωθούν κόβοντας τον 14ο μισθό και δεν θα σώσουν ούτε τη χώρα.
Πολύ φοβάμαι οτι βουτάνε τον κόσμο στην απελπισία. Δεύτερη φορά που για πολλούς οι ελπίδες βγήκαν φρούδες.

Και μην τάζεις...μην τάζεις αν δεν είσαι σίγουρος οτι μπορείς να τα υλοποιήσεις. Γιατί υπάρχει κόσμος που σε πιστεύει και είναι αμαρτία.

Καλό βράδυ γλυκέ μου! :)
Συγγνώμη αν είμαι τόσο απαισιόδοξη! Μάλλον η αμφισβήτηση της ηλικίας θα φταίει!

φιλιά πολλά!

BUTTERFLY είπε...

Σιντυ μου γλυκια! Ποσο μα ποσο συμφωνουμε! Απο την ιστορια που επεναλαμβανεται, μεχρι αυτο που λες για τα ΜΑΤ και μεχρι τις προσδοκιες και το τι θα μπορουσε, η μαλλον τι θα επρεπε να γινει!Ποσο ακομα θα καθομαστε να υπομενουμε; Το τι εχει γινει το ξερουμε ολοι, απορω πως καποιοι ηταν τοσο αφελεις ωστε να πιστεψουν πραγματικα πως θα αλλαζε τοσο ριζικα ο ΓΑΠ την κατασταση! Απο την αλλη, αυτος παλι την υποσχεση του την κρατησε! Ειπε σε 100 μερες θα δειτε τη διαφορα, θα τα αλλαξω ολα! Του πηρε κατι παραπανω, αλλα στους 5 μηνες τα αλλαξε ολα! Για την ακριβεια μας αλλαξε τον αδοξαστο!
Τωρα τι γινεται, ειναι το θεμα. Θα παραμερισουμε ποτε τις οποιες κομματικες κι ιδεολογικες μας διαφορες να σταθουμε σαν ενα απεναντι στα προβληματα μας, η για αλλη μια φορα θα φανουμε κατωτεροι των περιστασεων και θα φαμε το πακετο σαν καλα προβατακια;
Φιλια κοριτσι μου!

cinderella είπε...

Χριστινιώ μου...να σαι καλά! Ξέρεις...καμιά φορά γράφω και στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι πως αυτά που λέω μπορεί να μην αρέσουν σε πολλούς. Μπορεί η δικιά μου αλήθεια να είναι υπερβολική, κυνική, δύσκολη. Πάντα λέω...δεν πειράζει. Ας το βάλουμε, τροφή για συζήτηση και προβληματισμό είναι έτσι κι αλλιώς αυτά που λέμε εδώ στα ιστολόγια. Χαίρομαι που βλέπω οτι κι άλλοι έχετε τους δικούς μου προβληματισμούς και βλέπετε τα πράγματα έτσι, ζόρικα.

Δεν ξέρω κορίτσι μου πότε θα αλλάξουν τα πράγματα και πότε ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Με αυτά που βλέπω όμως και διαβάζω αρχίζω και ντρέπομαι πραγματικά!

Οτι αρχίζουμε και ξυπνάμε κάποιοι είναι τουλάχιστον κομμάτι αισιόδοξο!
Κορίτσι μου πολλές αγκαλιές σου στέλνω!
Πολλά φιλιά καρδιά μου!

Kος Μηδενικός είπε...

Κι όμως...η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται..απλά μένει στάσιμη! Η εξέλιξη ορίζει την επανάληψη...και εδώ δεν βλέπω καμία εξέλιξη!

τσότσος είπε...

Κάνε λίγη υπομονή, καλή μου, να περάσουμε τον κάβο που μας έριξαν οι προηγούμενοι και θα δεις (ελπίζω) να πατάσσεται η φοροδιαφυγή και να βελτιώνονται τα πράγματα...
Ελπίζω να μην χρειαστεί να σου πω (γιατί θα στο πω αν συμβεί) ότι είχες δίκιο...
Απαισιοδοξία της ηλικίας ΣΟΥ;;;
Δεν σε πιστεύω!

cinderella είπε...

@ Μηδενικέ μου κι όμως. Εξέλιξη έστω και προς τα πίσω είναι η κατάργηση κεκτημένων τόσων δεκαετιών. Γυρίζουμε πίσω. Πολλές δεκαετίες πίσω. Σε εποχές μαύρου φασισμού και υποβάθμισης της αξιοπρέπειας και του δίκαιου των εργαζομένων! Έτσι το βλέπω εγώ.

cinderella είπε...

Τσότσο μου το εύχομαι όσο τίποτα άλλο. Να έρθει εκείνη η ώρα που θα μου πεις σου τα έλεγα εγώ (έστω σου τα έγραφα εγώ) κι εγώ θα πω οτι έχεις δίκιο. Δεν ξέρεις πόσο το θέλω! Δυστυχώ προς το παρόν κάθε μέρα, κάθε μέρα όμως βλέπω τους φόβους μου να γίνονται αλήθειες.

Καλό βράδυ καλέ μου!
Αύριο ξημερώνει μεγάλη απεργιακή μέρα. Είδωμεν!