Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

enjoy the silence

Η ημέρα της γυναίκας σήμερα και εγώ γενικά με τέτοιου είδους ημέρες δεν τα πήγα ποτέ καλά. Ημέρα της γυναίκας, της μητέρας, του περιβάλλοντος, του πατέρα, των ζώων. Ημέρες που ορίζονται για να τιμήσουν μέσα σε ένα 24ωρο τα δικαιώματα που τσαλαπατιούνται, εκμηδενίζονται, ξεχνιούνται και ανθρώπους που αδικούνται, περιθωριοποιούνται, πέφτουν θύματα της κοινωνίας, των νόμων, του αδίκου δικαίου όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Τις μισώ αυτές τις μοναδικές ημέρες κενού νοήματος…ή νοήματος που κάπου έχω χάσει εγώ. Άρα το ίδιο κάνει.

Έψαξα τον ορισμό της γυναίκας. Δεν τον βρήκα πουθενά. Μην φανταστείς…στα κιτάπια του μυαλού μου βούτηξα αλλά τίποτα. Κενό. Αποφάσισα να μην γράψω. Δεν είχε νόημα εξάλλου. Μα την ώρα που έκλεισα χτες το βράδυ τον υπολογιστή μετά από τόσο διάβασμα, εκείνη την ιερή ώρα που ο οργανισμός και το μυαλό χαλαρώνουν από την πίεση κοιτάχτηκα στον καθρέφτη. Από συνήθεια ο καθρέφτης του μπάνιου δεν μου λέει τίποτα πια. Αλλά να αυτός, πάνω από τη σερβάντα βγαίνοντας από το δωμάτιο με ανάγκασε να κοιτάξω το είδωλό μου μέσα από αυτόν. Κοιτάω το πρόσωπό μου, άβαφο, τα μαλλιά μου πιασμένα κότσο, τίποτα περιττό, τίποτα άλλο, τίποτα σου λέω. Κι εκεί μου ήρθε... o ορισμός, έτσι απλά.

Γυναίκα είναι αυτή που αγαπάει. Που ξέρει να αγαπάει. Που έχει μάθει. Που έχει εκπαιδευτεί από την εσωτερική της δύναμη να το δείχνει. Και που το ζει χωρίς να περιμένει ανταπόκριση, ανταλλάγματα, κτητικούς προσδιορισμούς. Που το λέει όταν βαθιά μέσα της πιστεύει πως η μπίλια της ρουλέτας της δεν θα πέσει στον μαγικό αριθμό. Γιατί ξέρει…ότι ο κερδισμένος τα παίρνει όλα αλλά ο χαμένος τουλάχιστον αγαπάει. Αγαπάει πολύ. Της γυναίκας λοιπόν σήμερα. Αν είναι και της ερωτευμένης ακόμα καλύτερα.

Αγαπημένο, πολύ αγαπημένο σας λέω το τραγούδι.


14 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα ψυχή μου! Μαζί σου σε αυτές τις ανούσιες ημέρες. Αλήθεια; Ημέρα του Άντρα υπάρχει; Τι στο καλό!!

Μη ψάχνεις ορισμούς Cindy μου για τη γυναίκα. Μη ψάχνεις σε λέω! Χαμένος χρόνος... Φιλάκια καλό μου!

Artanis είπε...

Δεν γιορτάζω...Ωστόσο βρήκα το παρακάτω τραγούδι πιο κατάλληλο για την ημέρα...
http://www.youtube.com/watch?v=P8b7OUZhK7s

Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ...

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ειναι...η γυναικα, αν και ορθολογικη, ειναι γεννημενη για να αγαπαει και να στηριζει...
Δεν ειναι τυχαιο που πισω απο το μεγαλειο η την καταστροφη ενος αντρα, κρυβεται συνθηως μια γυναικα!
Καλημερα κοριτσαρα μου!

apos είπε...

Βαριέμαι αφόρητα όλες τις «Ημέρες». Ειλικρινά. Για αυτό θα ακούσω το ωραιότατο τραγουδάκι...

leondokardos είπε...

Cindy δε προσδιορίζεται ποτέ η γυναίκα.
Και στο κάτω κάτω,έχει στο μυαλό του μ ιά διαφορετική γυναίκα.

U.S. είπε...

καθρεφτη, καθρεφτακι μου..οκ, αυτο ηταν της χιονατης, αλλα δεν πειραζει..δεν παιζουν ρολο οι ημερες, αλλα η ψυχουλα μας..απλη και αγνη, με τα συναισθηματα της..αυτα νομιζω οριζουν εμας..κοιτα να μου εισαι καλα, ομορφια μου, και να μην μασας πουθενα!

Ξωτικό είπε...

Η φίλη μου η Νικολέττα η Αναστασίου έχει γράψει ακριβώς το τραγουδάκι για σένα...
"είδα χτες τη Σταχτοπούτα να χοορεύει στα λαούτα, και στις 12 ακριβώς δεν της έφυγε ο ρυθμός... Κι αφού βιάση δεν την πιάνει το γοβάκι της δεν χάνει, κι όπως σταθερά πατάει έτσι σταθερά μιλάει..." κτλ
Ελα ν' ακούσεις το τραγουδάκι στο τρένο του ρουφ, όσο παίζει ακόμα...

cinderella είπε...

@ Μηδενικέ μου...μεγάλη αγκαλιά σου στέλνω! Νομίζω εξάλλου οτι ημέρα του Άντρα δεν υπάρχει. Σιγά, σκασίλα του εξάλλου. Αυτός έχει τη γυναίκα πλάι του!! φιλάκια μικρό μου!

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου ούτε κι εγώ αλλά το τραγούδι υπέροχο! Εξάλλου περισσότερο απόλα ήθελα να βάλω τον ορισμό και το έκανα ένεκα της ημέρας! Δένει άλλωστε με το τραγούδι της Τσανακλίδου και την δικιά μου ψυχολογία!
Πολλές αγκαλιές εκεί μακριά ομορφιά μου!

cinderella είπε...

@ Χριστινάκι αυτό με το μεγαλείο και την καταστροφή του άντρα τείνω να το πιστέψω σιγά σιγά! Να είμαστε καλά κοπελάρα μου και να αγαπάμε. Να αγαπάμε πολύ σου λέω! :):):)
φιλί μεγάλο!

cinderella είπε...

Άπος μου ακούστε το τραγούδι που το λατρεύω και ας μην ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα. Ψιλά γράμματα. Τα κεφαλαία κρύβονται στους στίχους, στη μελωδία και στη φωνή της Τάνιας. :)

Υ.Γ. Αλήθεια τραγουδάει ακόμα στο Ζυγό;

cinderella είπε...

Λατρεμένε μου Λεοντόκαρδε μα αυτό το σκοπό έχει κάθε επιστημονική έρευνα. Να ερχεται κάθε νέος επιστήμονας και να αναιρεί τον προηγούμενο! Περιμένω την δημοσίευσή σου ως Άντρας!
φιλάκια γλυκέ μου!

cinderella είπε...

Θείε μου...πολλά φιλιά σου στέλνω. Ξέρεις εσύ. Ξέρω κι εγώ..Να μου προσέχεις.

cinderella είπε...

Ξωτικό μου καλώς όρισες στο σαλονάκι μου! Να σαι καλά! Πολύ μου άρεσε το στιχάκι που μου αφιέρωσες!
Να σαι καλά! Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω, έχω ακούσει τα καλύτερα!!!

καλό βράδυ!