Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2010

Πάνω από 3 λεπτά για εύρεση τίτλου θεωρείται fail!

Είναι σαφές σκέφτηκα από μέσα μου όταν οι τίτλοι τέλους έπεσαν στο Sex & City. Δεν μοιάζουμε σε τίποτα με τις ηρωίδες αυτές. Παγωμένη ούσαν σκεφτόμουν ότι ο θερινός απαιτούσε τουλάχιστον πάπλωμα και το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει έρθει ακόμα από τα μέρη μας. Ο ήλιος έκαιγε στο Άμπου Ντάμπι αλλά στους τιμημένους Αμπελόκηπους δεν την είχε απλά την ψυχρούλα του.

Η Κάρυ φορά τουαλέτα με ουρά σε αρχαιοελληνικό σχέδιο και σκούρο πράσινο χρώμα για να δει τηλεόραση με τον Μεγάλο και όλοι οι έρωτες τελικά πεθαίνουν πάνω από την 52άρα πλάσμα τηλεόραση που ο Mr Big σου αγοράζει για τα γενέθλιά σου. Το νου σου. Φορά το ίδιο φόρεμα σε πορτοκαλί για να πάρει πρωινό σε σουίτα 22.000 ευρώ – μπορεί και δολλαρίων αλλά θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Είναι πια γερασμένη, με οστεώδες πρόσωπο και θυμίζει έντονα ανασφαλή σαρανταπεντάρα που κάνει μπότοξ, βάφεται υπερβολικά και ελπίζει σε ένα θαύμα νεότητας. Έχει τύψεις για ένα φιλί που ανταλλάσει με τον πρώην της την ώρα που από τα μαλλιά της Σαμάνθα κρέμονται καπότες και από τα χείλη της σεξιστικά αστεία για μπαλάκια (όχι του τέννις). Κουβαλά τις τύψεις της νέας γενιάς – αχ του έπιασα το χέρι, πωπω τραγικό να δεις που θα με πει τσούλα – ενώ είναι παιδί της σεξουαλικής απελευθέρωσης των 70’ς . Τι να το κάνεις, όταν ο Μεγάλος βάζει τα παπούτσια πάνω στον καναπέ, διαβάζει εφημερίδα και βαριέται να σε πάει βόλτα. Ακόμα και τα Μάνολο χάνουν τη λάμψη τους, μουχλιάζοντας – καλά λέμε καμιά μαλακία να περνά η ώρα – στο βεστιάριο της Κάρυ. Και πολύ καλά κάνουν. Έχουν σπιταρόνα χλιδάτη – που σαι Χριστόφορε, γλυκε Παπακαλιάτη και γενιά των 700 ευρώ – υπέρδιπλο κρεβάτι και ανταλλάσουν ρόλεξ και τηλεοράσεις στην επέτειό τους. How cute is that? How? How? Καθόλου όμως.

Η Σαρλότ – της οποίας το όνομα ξεχνάω συνέχεια, γιατί άραγε – μπαίνει στην κλιμακτήριο αλλά δεν το λέει. Κουβαλά την υστερία πολλαπλασιασμένη επί τον αριθμό των επεισοδίων της κάθε σεζόν και της ταινίας επί 34. Η καλύτερη ατάκα βγαίνει από τα χείλη της την ώρα που φτιάχνει κέικ γενεθλίων και η κόρη της, της κολλάει σε σχήμα μούτζας τις παλάμες της με συρόπι στη φούστα. «Είναι vintage μπλά μπλά – δεν θυμάμαι τι» Να μια μάνα που φορά vintage φούστα για να φτιάξει κεκάκια την ώρα που η δικιά μου δεν έχει ούτε μια vintage φούστα και δεν έχει φτιάξει ποτέ κέικ.

Φοβάται ότι ο άντρας της θα την απατήσει με την νταντά – πιθανότατα γιατί είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και δεν βλέπει πόσο χάλια είναι – η οποία μας βγαίνει λεσβία. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι καθόλου αληθοφανές, συγγνώμη που το λέω.

Η Μιράντα τείνει να είναι η πιο φυσιολογική και πολύ φοβάμαι ότι κάποια μέρα μπορεί και να της μοιάσω. Τουλάχιστον ο άντρας της την λατρεύει, στα μάτια την κοιτά και ο γιός της θα γίνει τρελό γκομενάκι όταν μεγαλώσει. Plus του ότι έχει κάνει καριέρα. Οκ, σταματώ εδώ.

Η Σαμάνθα είναι μύθος. Δεν υπάρχει. Δεν εχει επινοηθεί καν. Γιατί δεν έχω πετύχει ποτέ γυναίκα που να γνωρίζει μπετατζή και να του απαντά πως η δουλειά του είναι πολλά υποσχόμενη.

Εμείς δεν μοιάζουμε καθόλου με αυτές. Βγαίνουμε, πάμε Μάλαμα, γιορτάζουμε γενέθλια, χωρίζουμε – χωρίζουμε πολύ τελευταία, αναζητούμε το μέλλον σε μεταπτυχιακά, διδακτορικά και αγγελίες για δουλειά, πετυχαίνουμε πρώην, νυν, παρολίγον και ούτε κατά διάνοια γκόμενους στο γκάζι, στην καρύτση, στην πανόρμου, στο θερινό και τρώμε βρώμικο στη Μιχαλακοπούλου σχεδόν μετά από κάθε έξοδο χωρίς τύψεις. Συγγνώμη που στο λέω Κάρυ. Αυτά έχουν τα 25, λεφτά δεν έχουν τα 25 αλλά μην το κάνουμε θέμα!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ τι ωραιο ποστ ητανε αυτο ρε ανιψια!
ευγε σε λεω ευγε!
τα γραψα και γω αλλα απο αλλ αποψη.
δεν ζηλευω τα λεφτα τους και ολα αυτα τα χλιδοτετοια τους..οκ δεν θα με χαλαγε κιολας προσθεου!
Αλλα δεν ειναι πολυ κουλ να εχεις τετοια παρεα που να ειναι τοσο ασχετοι χαρακτηρες αλλα τοσο ιδιοι?
και ναι το βρωμικο μετα απο εξοδο το τρωμε και στην επαρχια.και ας μην εχουμε Louboutin και Monolo

Kος Μηδενικός είπε...

Ταίνία του Sex and the City είδες ρε βαρεμένο...ήθελες να σου έρθει και επιφοίτηση για τίτλο μέσα σε 3 λεπτά;

Πάντως και εμείς στα παινεμένα 30 παρά κάτι...λεφτά πάλι δεν έχουμε και πάνω κάτω τα ίδια κάνουμε! Τελευταία έχουμε αρχίσει και να κλεινόμαστε σπίτι και για επιτραπέζια...είσαι για ένα γύρο...και αφήνουμε τα Μanolo για αύριο...!!

Creep είπε...

Αυτή είναι ανάρτηση! Respect. Θα χουμε εδώ πέρα την κάθε μαλάκω ανοργασμικιά να μας σπάει τα... άστα. :Ρ Καλησπέρα από Creep. ;)

leondokardos είπε...

Ω μα τι βλέπω! Νέος ολοκαίνουργος καναπές ! Τι επίπλωση, τι χρώμα. Με γειά λοιπόν.
Όσο για όλα τα άλλα, για τίτλο κτλ,τα 25 τα έχουν όλα κούκλα μου, ή σε τελευταία ανάλυση, ψάχνουν και τα βρίσκουν.

AfT_K είπε...

oraios o kainourios kanapes! megies!
Tha diafoniso mazi sou gia to sex in the city.
Otan emeis hrthame sto London kapou sta telh tou '90, mazeuomastan kathe pempth sta foititospita, oles oi kopeles tis pareas k vlepame to sex in the city. Kathe Pempth anelipos me krasaki vlepame, oneireuomastan kai moirazomastan tous provlhmatismous mas. Gunaikies suzhthseis kurios. Htane mia epoxh pou oles thn thumomaste me nostalgia. Otan teleiose h seira, mia fora ton xrono mazeuomastan ena weekend k vlepame ola ta episodia. Polu krasi kai gukainosuzhthseis. Xarikame otan mazeutikame k eidame thn proth tainia. Opos ekeines etoimazotane gia gamous k emeis. Eixame koines anhsuxies h kalutera eixame noiosei polu aneta meta thn tainia na anoixtoume sthn dikh mas parea k na poume pragmata pou diskola ta les! Oi gamoi mas ginane k fetos hrthe to deutero sex in the city. Oles pali mazi, sthn Ellada auth th fora, kaname th mazoxh k kounisame polles to kefali thetika sthn anhsuxia ths TV k sta papoutsia ston kanape. Mporei to provlhma mas na mhn einai ta Manolo alla to provlhma k sthn tainia den htane ta papoutsia! Opos kathe tainia, exei thn ypervolh ths alla to Sex in the City htane k tha einai gia emas mia anamnhsh glukia!

BUTTERFLY είπε...

Με γεια την ανακαινιση!
Να χαιρεσαι που δεν τους μοιαζουμε, ουτε και τους μοιασαμε ποτε! Το μονο που θεωρησα αξιοζηλευτο και αξιεπαινο στη ζωη τους ειναι η δυνατη τους φιλια!

harryplusk είπε...

Ίσως η καλύτερη κριτική που έχω διαβάσει για την ταινία...

cinderella είπε...

Θεία Ντόνα φχαριστώωωω! (Πάντα τα καλά λόγια από το σόι, με κάνουν να νιώθω μπέμπα με κατορθώματα και κορδώνομαι!
Αυτό που λές με τα λεφτά οτι δεν μας χαλάνε...ξέρεις τι μου έφερε στο μυαλό ε; Την ατάκα "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά προτιμώ να κλαίω μέσα σε μια porsche"!!

Κατα τ' άλλα, το βρώμικο ειναι θεωρία, που γίνεται τέχνη και ακολουθεί συγκεκριμένη φιλοσοφία και τεχνική...κάτι σαν τη γιόγκα στο πιο ευχάριστο και παχυντικό φαντάσου!!!

Μακια θεία!!

cinderella είπε...

Αγαπητέ Μηδενικέ...είμαι παντα διαθέσιμη στιw ανήθικες προτάσεις σας και είμαι μέσα για έναν γύρο Μονόπολη απ'όλα.
Στη διάθεσή σας as always

Cindy

cinderella είπε...

@ Creep καλώς ήρθες και με το καλό να τα λέμε!!!
Αχ...ας δείξουμε μια μικρή (ελάχιστη επιείκια) γιατί δεν ξέρω άραγε εμείς πως θα είμαστε στην ηλικία τους και τη ζόρια θα τραβάμε. Σίγουρα όχι για την vintage φούστα αλλά για τα διαβάσματα, τα Αγγλικά, τις εξόδους...ξέρω κι εγώ;
Λέμε τώρα!!
Καλό μεσημέρι!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδε εγκρίνεις? Σου αρέσει? Έψαξα πολύ μέχρι να καταλήξω σε αυτό. Καλό είναι;

Υ.Γ. Πολύ μου άρεσε η φράση σου οτι τα 25 και να μην έχουν ψάχνουν και τα βρίσκουν! Υπέροχο!!
Πολλά φιλιά γλυκέ μου!!

cinderella είπε...

@ Φιλενάδα μου επί της ουσίας δεν διαφωνούμε! Κι εγώ με τις κολλητές μου πήγα, περάσαμε καλά και γελάσαμε αλλά ο πλούτος φάνηκε κομμάτι εξωφρενικός. Δεν είναι οτι δεν το διασκεδάσαμε αλλά δεν νομίζω οτι αυτό το μοτίβο γυναικών είναι πια κοντά στο πραγματικό ή εμένα έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον!

Σου αρέσει η αλλαγή? Αλήθεια τώρα!

cinderella είπε...

Μανάρι μου???????????
Να ζήσετε!!!!!! Το ξέρεις οτι παντρευτήκατε την ημέρα των γενεθλίων μου έτσι???
Να είστε πάντα ευτυχισμένοι ψυχή μου!
Έρχομαι κι απο εκεί να πω τα συγχαρίκια και να πάρω διαδικτυακα κουφέτα!!!

cinderella είπε...

Χάρη μου ευχαριστώ!! Θα σε πληρώνω για να μου γράφεις τέτοια θετικά σχόλια!!!
Καλά αποτελέσματα στην εξεταστική γλυκό μου!!

BUTTERFLY είπε...

Αληθεια κοριτσακι μου; Χρονια σου πολλα!Να ζησεις και να εισαι ευτυχισμενη!

Besixdouze είπε...

Δε νομίζω οτι θα τη δω τη ταινία. Στη πρώτη κόντεψα να κοιμηθώ και η δεύτερη μου φαίνεται καθαρή αρπαχτή.

Με γεια την νέα εμφάνιση και Χρόνια Πολλά για τα γενέθλιά σου! Να μας πεις και πώς τα γιόρτασες όμως, ε; φιλιά πολλά!

BUTTERFLY είπε...

Απο το Σιντυ, εμεινε το Σι...δεν ξερω τι σημαινει αυτο,χαχα!
Φιλουρες!

leondokardos είπε...

Εγκρίνω απόλυτα. Μου αρέσει πολύ. Είναι καθαρό, έτοιμο να δεχθεί τις....πινελιές σου, πάντοτε με τα ζωντανά τους χρώματα, όμορφα ταιριασμένα !
Μα έτσι δεν είναι; για το ψάξιμο εννοώ!

Μανώλης είπε...

Έπρεπε να κάνεις ανάλυση σε τέτοια ταινία, για να καταλήξεις στον ουσιώδη επίλογο; Τρομάζει ο άλλος. Μάλλον κατ' ευθείαν έπρεπε μα μπουμπουνίσεις το συμπέρασμα.

cinderella είπε...

@ Κοριτσάκι μου ευχαριστώ πολύ πολύ!! Να σαι καλά! Όσο για το γοβάκι...της σταχτοπούτας αυτό σημαίνει οτι δεν σβήστηκε! χαχαχαχα! Αργώ λοιπόν ακόμα! It's official! Το λέω και το παπούτσι!! :))))
φιλάκιαααα

cinderella είπε...

Besixdouze μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο που να αξίζει αναφοράς! Ποτάκι με την παρέα μου και αυτό ήταν όλο!
Χαίρομαι που σου άρέσει η καινούριγα εμφάνιση! Άλλαξα πολλές μέχρι να καταλήξω!
Την ταινία να την δεις κανένα βράδυ του χειμώνα σπίτι! Αξίζει νομίζω για χουχούλιασμα και ντίβιντι!!
Να περνάς καλά εκεί πάνω! Ώρες ώρες μου λείπει πολύ η Αγγλία!
μεγάλη αγκαλιά!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδέ μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τα γλυκά σου λόγια όπως πάντα!
φιλάκια καλέ μου!

cinderella είπε...

@ Μανώλη...ακολουθώ την μαθηματική πεπατημένη. Αποδεικνύω...αυτά που χωρούν απόδειξης και οδηγούμαι σε αναμφισβήτητα αξιώματα σε αντίθετες - πλην συνήθεις - περιπτώσεις. Και είμαστε όλοι εντάξει!! :):):)
Σωστή; Έτσι νομίζω! φιλάκια πολλάαα και καλό βράδυ!

Μανώλης είπε...

Σωστή, αλλά κοίτα τώρα. Όταν κάποτε θα ψιλοβαρύνει πάνω σου η εμπειρία της ζωής :-)))))), θα πετάς με την μία τον χρησμό κι όποιος θέλει αποδείξεις κακό δικό του. Τελικά όλος ο συλλογισμός σου είναι μια μαθηματική ταυτότητα. Υπάρχει επειδή ισχύει το συμπέρασμα. Σωστός;
(καλά τι έγραψα τώρα)