Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010

Η Πέμη, η Βέρα στο Δεξί και η αγάπη του Άδωνη στο έντεχνο τραγούδι.

Μεσημέρι στην Κηφισίας. Κατεβαίνουμε να ψηφίσουμε με τη μάνα και όπως πάντα το συνδυάζουμε με φαγητό, καφέ, κουτσομπολιό. Από τον καθρέφτη του οδηγού βλέπω στο πίσω αυτοκίνητο την Πέμη Ζούνη στη θέση του συνοδηγού. Η Πέμη πίσω μας. «Σπασμένη τη βρίσκω» αποφαίνεται η μάνα αφού έχει ανοίξει τον καθρέφτη της, έχει διορθώσει το κραγιόν της και την έχει χαζέψει κιόλας. «Να δεις κάπου θα κατεβαίνει αυτή.» συνεχίζει. «Είναι ήδη βουλευτής μαμά.». «Με κανένα Πασόκ θα είναι γι αυτό δεν το ήξερα» μουρμουράει. Αλεξάνδρας. Σταθερά πίσω μας η Πέμη. Ένας νεαρός οδηγεί. Καλός είναι αλλά δεν το σχολιάζω. «Ο άντρας της;» Αναρωτιέται μεγαλόφωνα η μάνα. Η ρουφιάνα σκέφτομαι. Τη σκέψη μου διαβάζει. «Συνομίληκες πρέπει να είμαστε.» αλλάζει θέμα. Φλας αριστερό, στρίβουμε Εξάρχεια, χάνουμε την Πέμη και τον νεαρό. Παρκάρουμε και ψηφίζει. Σειρά για το δικό μου εκλογικό κέντρο που στις τελευταίες τρεις εκλογές έχω ψηφίσει εκεί. Και τις τρεις χάνομαι. Και τις τρεις λέω, το έμαθα αλλά κάθε φορά σαν την πρώτη φορά. Γαμώτο, το κέρατό μου. Την κατακερματισμένη οικογενειακή μας μερίδα, δε θα παντρευτώ; Θα πατρευτώ και πρώτα πρώτα οικογενειακή μερίδα θα φτιάξω. Αϊ σιχτιρ. Αυτό μου λείπει σαν άνθρωπος. Τέλος. Ζητείται γαμπρός να φτιάξουμε οικογενειακή μερίδα. Πληροφορίες εντός.

Στο πρώτο κύκλο που κάνουμε η μάνα αρχίζει και ωρύεται. «Να μην ψηφίσεις! Δε πειράζει» Φυσικά και δεν το εννοεί. «Τίποτα δεν φροντίζεις.» Τώρα θα πει…ίδια ο πατέρας σου σκέφτομαι από μέσα μου. «Ίδια ο πατέρας σου είσαι.» καταλήγει. Εκεί που λέω τη χάσαμε την ψήφο πατριώτη…η Πέμη. Η Πέμη, ο νεαρός και ένας ακόμα που δεν προλαβαίνω να χαζέψω φρενάροντας. Ξαφνικά μπροστά μας. «Ρώτα». Της λέω. «Εδώ θα ψηφίζει, να δεις» λέει η μάνα. Ρώτα που είναι το σχολείο της λέω. Εξυπηρετικότατοι. Όλοι. Και η Πέμυ. Το σχολείο ήταν ακριβώς μπροστά μας. Ξεπαρκάρει ο νεαρός την ώρα που εξακολουθώ να σκέφτομαι οτι είναι ωραίος και παρκάρω στη θέση τους. Να ναι καλά η Πέμη ξαναλέμε ξεχνώντας οτι ψήφισε Πασόκ.

Κόσμος στο εκλογικό…της Πόπης γινόταν. Ψηφίζω σε μια υπόγεια αίθουσα 2 επί 2. Ούτε τα παραβάν δε χωράνε. Με δύο παραθυράκια ψηλά με κάγκελα. Με πιάνει η ψυχή μου. Γειά σου δημόσια παιδεία μου. Ένας παππούς έχει μπει με την κόρη του στο παραβάν. Κάνουν περίπου 4532 ώρες, φωνάζουν έναν έναν τους υποψηφίους και σκέφτομαι να κάνω την κατινιά και να ψάξω ποιο ψηφοδέλτιο διαβάζουν. Αργούν και είναι παράνομο. Σκέφτομαι οτι τώρα θα μπει κάποιος θα κάνει ένσταση και τσάμπα οι συμβουλές της Πέμης. Η δικαστική αντιπρόσωπος τελείως απολιτίκ. Μιλάει με το ζουζούνι της στο τηλέφωνο που του έχει κάνει 12 αναπάντητες κι αυτός δεν την έχει πάρει πίσω.

Χαζεύω τα ψηφοδέλτια.
Κατεβαίνει για δήμαρχος ο Αμυράς. Κάνω το συνειρμό. Στον πρώτο κύκλο πήγε να ξεκάνει την νύφη του την Έλσα. Στον δεύτερο μηχανορραφούσε με τον παραγιό του τον Στράτο που στον ελεύθερό του χρόνο τα είχε και με τη Δώρα και με τη Ρεγγίνα αφήνοντας έγκυο τη δεύτερη την ώρα που η πρώτη δεν μπορούσε να κάνει παιδί. Στον τρίτο κύκλο έγινε αρνί του θεού και έπαιζε μόνο σκάκι. Στη Βερα στο Δεξί φυσικά. Τώρα μας ζητάει και τη ψήφο μας τρομάρα του. Λες να είναι συνωνυμία και τσάμπα ο συνειρμός; Μήπως κατεβαίνει ο γιός του ο Στέφανος που στον δεύτερο κύκλο είχε φύγει για τη Βραζιλία και δεν μας έλειψε καθόλου γιατί ο γιός Καζάκος είναι τελείως ατάλαντος; Στη Βέρα στο δεξί πάλι; Μήπως είναι κανένα εγγόνι; Μπα. Πόσο να ξεπετάχτηκε το παιδί της Έλσας. Νήπιο το αφήσαμε πριν 4 χρόνια που τελείωσε η σειρά. Δε γέρασα και τόσο.

Ο Άδωνις έχει ονομάσει το ψηφοδέλτιό του «Αττική Οδός». Δύο συνειρμοί. Ο Άδωνις ακούει πολύ Ελεονώρα Ζουγανέλη, έχει κλάψει κι αυτός στην Αττική Οδό όπως όλοι όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και επίσης εκπροσωπεί το κεφάλαιο. 2.80 η Αττική Οδός. Δεν το συζητώ. Εναλλακτικές ονομασίες στο ίδιο πνέυμα θα μπορούσαν να είναι το «Έλα» ή «Κόψε και μοίρασε» της ίδιας καλλιτέχνιδος πάντα.

Το ψηφοδέλτιο του Ψαριανού έχει ψιλές, περισπωμένες και δε συμμαζεύεται. Το πετάω πριν μπω μέσα στο παραβάν. Γούστο έχει να μας επιστρέψει το πολυτονικό και δεν τα μπορώ αυτά. Είναι ο ίδιος που θέλει να γκρεμίσει όλα τα αυθαίρετα και δεν ξέρει τι ώρα σταματάει το μετρό. Το πολυτονικό τον μάρανε. Εσύ μας τέλειωσες νωρίς σκέφτηκα την ώρα που τσαλάκωνα το ψηφοδέλτιό του.

Το πιο ωραίο logo έχει η Α.ΝΤ.Α.ΡΣΥΑ ( ή κάπως έτσι τέλος πάντων) που έχει μεταξύ άλλων μια γιαγιά με καμπούρα να κρατάει πλακατ. Όλα τα λεφτά. Του Μητρόπουλου μοιάζει με ενθύμια τασάκια αγορασμένα από το Μουσείο Μπενάκη. Ο Καμίνης είναι τόσο μίνιμαλ που δεν έχει βάλει τίποτα. Εννοείται. Φόρτωσε τόσο την πλατεία Κλαυθμώνος Χριστουγεννιάτικα που ήταν αρκετό.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά καταγεγραμμένες σκέψεις όση ώρα ο παππούς και η κόρη ήταν στο ίδιο παραβάν. Δηλαδή φαντάσου.

6 σχόλια:

Zero Point είπε...

Κοινώς που το ρίξαμε; Στη Παρτάλιου...πως τη λένε;...γιατί αν υποψιαστώ Νικήτα...ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ!!! Δεν σου ξαναμιλάω! Αλλά τι λέω; Για τη Cindy μιλάμε τώρα. Καλά...θα σου ξαναμιλήσω!!

Konstantinos Kantakouzinos είπε...

Πολυτονικόν ο Ψαριανός; Δαγκωτόν, κι ας μου γκρεμίσει το αυθαίρετον εις την Λούτσαν δίπλα από την ταβέρνα της κυρα-Φρόσως (αυθαίρετη και αυτή)...

Dimosthenis είπε...

Σιντερέλλα μου, μαλλόν εσύ σκέφτεσαι πολύ γρήγορα... Τι σου φταίει ο καημένος ο παππούς που αργεί; Χαχαχα

Ακόμα γελάω με τον συνειρμό σου για τον Άδωνι και την Ελεονώρα!

leondokardos είπε...

Aμάν Cindy μου τι ταλαιπωρία ήταν αυτή!!
Να περιμένεις με τόσα ψηφοδέλτια στα χέρια αναλογιζόμενη τι θα ψηφήσεις! Ευτυχώς ο παππούς σούδωσε άνεση χρόνου ωστε να περάσουν απο το μυαλό σου όλες οι υπέροχες ιδέες τόσων ανθρώπων έτοιμων να μας προσφέρουν τόσα πολλά. Είχες όμως παρέα τη Πέμη,α και τον ωραίο άντρα-συνοδό της.
Ευχάριστο το περιβάλον.

KitsosMitsos είπε...

Είδες τι καλά που περνάει κανείς στην εξοχή;
Καλημέρα.

brokensemaphore είπε...

Εσύ ταλαιπωρήθηκες, εγώ γέλασα. Mission accomplished. Χαρρρρ.