Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Αχ Κούλα! Δεν το πήρε τελικά ο Κυνόδοντας το Όσκαρ.

Αχ Κούλα. Δεν το πήρε τελικά ο Κυνόδοντας το όσκαρ. Έκλαψα, χτυπήθηκα, προβληματίστηκα. Έμεινα ξύπνια περιμένοντας να δω τον Λάνθιμο στο red carpet που ξέστρωσαν από την Αγία Φιλοθέη και έστρωσαν στο Λ.Α. αλλά τίποτα. Με ποια Κυνοδοντική λογική δεν μας το έδωσαν, δεν κατάλαβα.

Δεν πειράζει. Ο Κυνόδοντας θα μείνει πάντα στις καρδιές μας. Θα είναι πάντα στο Λεξιλόγιο μας. Θα συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη έκφανση της ζωής μας. Ακόμα και την πιο καθημερινή. Όπως όταν οδηγεί η κολλητή μου. Και γιατρίνα και κολλητή που πηγαίνει μέσα σε όλα βρίζοντας ασύστολα. Όχι πια. Τώρα είμαστε κυρίες. Εγώ ανέκαθεν ήμουν. Αυτή απλά ουρλιάζει «Μεγάλη λάμπα» τον κάθε ταξιτζή που θα βρεθεί στο δρόμο μας ή «Πληκτρολόγιο» τον κάθε τζάμπα μάγκα. Μεγαλεία. Επίσης όταν είμαστε χάλια. Ή όταν έχουμε κέφια. Ή όταν θέλουμε να ξεφτιλίσουμε ένα θέμα συζήτησης. Παίζουμε διαλόγους Κυνόδοντα και ερχόμαστε στα ίσα μας.

Και είμαστε και καλοί άνθρωποι. Γι αυτό θα σχολιάσουμε μερικές από τις εμφανίσεις της βραδιάς. Πρώτη η Νικόλ. Η Kidman. Το σύνολο σώζει η κόκκινη γόβα που είναι τέλεια. Το φόρεμα είναι πίκρα. Βλέποντας το στο πλάϊ θυμίζει σεντόνι που τύλιξες στα γρήγορα γιατί «Το άκουσες το κλειδί; Δεν ήταν ιδέα μου. Στο μπάνιο γρήγορα, γρήγορά, γρήγορα παιδάκι μου»! Από μπροστά το κέντημα παραπέμπει σε νυφικό από συνοικιακό μαγαζί. Δεν έχει τίποτα Λίτσα μου το συνοικιακό αλλά να ξέρουμε που τοποθετούμαστε. Νικόλ είσαι. Ας φαίνεσαι κιόλας!

Δεύτερη έρχεται η Cate Blanchett. Λιλά, ωραιότατο, ρομαντικό φουστανάκι- για όλες τις ώρες – πλην των Όσκαρ. Από μακριά λες να η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς. Από κοντά έχει κάτι φουτουριστικές – τελείως βλαχέ μεταξύ μας – χάντρες που διακοσμούν το μπούστο και μερικές ακόμα κίτρινες – πιθανότατα γιατί του τελείωσαν του σχεδιαστή οι λιλά και έπρεπε να παραδώσει το ρούχο.

Η Πενέλοπε έχει πετάξει έξω το βύζο και έχει πάει στα Όσκαρ. Που πας καλή μου; Μάνα έγινες, τον Χαβιέ τον έχεις, τι άλλο ζητάς και τα πετάς; Το φουστάνι φέρνει κάτι σε Φανή Δρακοπούλου και Χριστίνα Κωλέτσα - μαζί- σε ώρα δουλειάς με τεράστια δόση παγέτας γιατί διανύουμε το τριώδιο και η υπερβολή είναι της μόδας.

Την επόμενη κυρία δεν την ήξερα και καλά έκανα γιατί απ’ότι ανακάλυψα είναι απλά η κυρία του κυρίου. Καταλήγω όμως ότι το έχουν οι κυρίες των κυρίων…γενικώς. Είναι τόσο κακοντυμένη όσο η γυναίκα του Καραμέρου παραδείγματος χάρη. Είναι όμως όμορφη. Πολύ όμορφη. Όχι η γυναίκα του Καραμέρου καλέ! Αυτή.

Κλείνω με το δεκατετράχρονο. Είχαμε κι εμείς στο σχολείο κάτι τέτοια κοριτσάκια. Εμείς ήμασταν 14 και μοιάζαμε για 14. Αυτά ήταν 14 και έμοιαζαν για 19. Αποτέλεσμα; Εμείς να πηγαίνουμε διακοπές φέτος στην Πάρο και να ερωτευόμαστε όλο το νησί ενώ αυτές να βαφτίζουν τα παιδιά τους. Συμβαίνουν αυτά. Η ζωή είναι άδικη. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει και ο Λάνθιμος που δεν πήρε το όσκαρ.

8 σχόλια:

apos είπε...

Αν εξαιρέσω το σχόλιο για την Cate Blanchett με την οποία έχω έρωτα, δύσκολα μπορώ να διαφωνήσω. Ασε δε για την Πάρο, απόλυτη συμφωνία!

ΥΓ Δηλαδή, αν κάποιος μας πει «μεγάλο δρόμο θα διαβείς», τι να σημαίνει άραγε;

Nikos Lioliopoulos είπε...

περιμενα οτι θα ανεβαζες ποστ με αυτον ακριβως τον τιτλο !!:}

agrampelli είπε...

Η Ανν Χάθαγουεΐ όμως;Το λάτρεψα το κόκκινο φουστάνι της...(και τον κυνόδοντα επίσης!)

cinderella είπε...

@ Αργεντίνε μου κι εγώ την αγαπάω...αλλά δεν ήταν φόρεμα αυτό! Δεν ήταν! :):)

Αν κάποιος σας πει έτσι, τότε θα πρέπει να παίξω με κάποιον άλλον σε ομάδα trivial γιατί σημαίνει οτι δε θα φέρνετε καλή ζαριά για πιτσάκια!! :):):):)

cinderella είπε...

Νικολή τόσο προβλέψιμη πια?? :):)
χαχαχα

τι κάνουν τα μωρά?? γυρίσατε σπιτι? πως πανε τα πράγματα??

cinderella είπε...

Αγράμπελη μου ναι ήταν πολύ ωραία! Όπως και η Σάντρα Μπούλοκ με το κόκκινο! Για να μην πω για τη Χάλι Μπέρι που ήταν Θ Ε Α!! :):)
Καλό τριήμερο εύχομαι! :):)

Dimitra Andritsiou είπε...

Τι κρίμα για τον Κυνόδοντα. Btw, Το Reuters μετέδωσε κατά λάθος ότι πήρε το όσκαρ ο κυνόδοντας!!
Σμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις για τα ρούχα των προαναφερθέντων.

Nice blog!

cinderella είπε...

Κορίτσι, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κατ' αρχάς! Δεν το ξερα αυτό για το reuters! Απίστευτο!! :):)
Καλό σαββατοκύριακο εύχομαι!