Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2007

Ήρθε!

Ήρθε. Όχι, δεν χρειάστηκε να κάνω τάμα στη Μεγαλόχαρη. Ούτε να ανέβω με τα γόνατα στο ναό της στην Τήνο. Μερικές προσευχές, αρκετές δοξασίες και πολλά τηλεφωνήματα μόνο. Πολλά τηλεφωνήματα. Στο σπίτι, στο μαγαζί στο κινητό. Πάντα με τηλεφωνητές μιλούσα, με τη γυναίκα του, με το παιδί για τα θελήματα. Ποτέ με τον ίδιο. Πολλές οι δουλειές, μεγάλο το τρέξιμο κι εγώ σε ένα ακουστικό κρεμασμένη να κάνω δεήσεις και να ελπίζω σε θαύματα. Ήρθε. Τελικά ήρθε. Μου είχε πει Τρίτη, ήρθε Σάββατο. Μου είχε πει στις 3.00, ήρθε στις 8.00. Όχι, το σωστό να λέγεται. Ήρθε. Η χαρά μου απερίγραπτη. Αποβραδίς έστρωσα το κόκκινο χαλί και έφτιαξα χαλβά σιμιγδαλένιο. Αμαρτία, ο άνθρωπος καταδέχτηκε να έρθει κι εγώ δεν θα κερνούσα το κατιτί μου; Ήρθε, μου αράδιασε όλη την ορολογία του καυστήρα και τον κοίταζα σαν ηλίθια. Θερμοαντιστάτες, αισθητήρες, λέβητες, και πολλά – πολλά άλλα μπιχλιμπίδια της θέρμανσης. Δεν καταλάβαινα το Χριστό μου. Κοίταζα και απορούσα. Ο κύριος Χάρης, μεγάλη η χάρη του ήρθε. Έκατσε μια ώρα με το ρολόι, και πήρε 300 ευρώ. Να ναι καλά ο άνθρωπος γιατί ήρθε. Αυτός που δεν έχει σπουδάσει αλλά πουλάει τεχνογνωσία Μηχανολόγου Μηχανικού, αυτός που έχει βγάλει το πανεπιστήμιο της ζωής και έχει μελετήσει την ελληνική πραγματικότητα, αυτός επιτέλους ήρθε. Κι εγώ που προσπαθώ να βγάλω το Πολυτεχνείο, που ανήκω στη γενιά των 700 ευρώ το μήνα με MSc, Phd και με την βούλα τον κοιτούσα, απορούσα και μου αρκούσε που είχε έρθει. Μεγάλη χάρη σας κύριε Χάρη μου και χαλάλι σας το μισό μηνιάτικο. Άμα σας ξαναχρειαστώ θα σας τηλεφωνήσω!!

11 σχόλια:

Δ. Τζ. είπε...

Τι κακό κι αυτό. Να κυνηγάς υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ. κανένα μήνα μέχρι να έρθουν (το έχω πάθει κι εγώ αγαπητή) και μετά να σε γδύνουν. Αφού ήρθε, πάλι καλά!

cinderella είπε...

Άστα να πάνε!! Τουλάχιστον ήρθε!! :)))

Ανώνυμος είπε...

Τέλος καλώ όλα καλά! :)

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι τιμές τους είναι σκέτη αισχροκέρδεια...έλεος!

Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

NdN είπε...

Καλημέρα,

Αρχικά μπορούσες να μου στείλεις ένα email (που είναι δωρεάν), να μου πληρώσεις και το εισιτήριο Αθηνά-Λονδίνο (το οποίο είναι φτηνότερο από 300 ευρω) και να σου έφτιαχνα το λέβητα τσάμπα. Τι έβγαλα το Πολυτεχνείο (Μηχανολόγος Μηχανικός και εγώ!). Ειδικά αν είχε και σιμιγδαλένιο χαλβά το μενού θα ερχόμουν σίγουρα! Αλλά και εσύ ρε συναδέλφισα ένα λέβητα δεν μπορείς να φτιάξεις? Και άντε καλά δεν μπορούσες, δεν σκέφτηκες να ρωτήσεις έναν καθηγητή στη σχολή, που έχει και δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά πάνω στο Heating-Cooling and Air-Conditioning, να σου δώσει τα φώτα του?

cinderella είπε...

@ if- ιγένεια μου
Τέλος καλό δεν ξέρω, πάντως τέλος!!
Καλή εβδομάδα!

@τρεφαντασμένη μου άστα να πάνε!! Μην νομίζεις οτι θα ξεφύγεις όμως! Περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας σου!! :))

cinderella είπε...

@ ndn μου
Παρανόηση, Πολυτεχνείτισσα ναι, Μετσοβίτισσα ναι, Μηχανολόγος όχι! Αν το ήξερα οτι θα μου έπαιρνε τόσα να είσαι σίγουρος οτι θα σου είχα κάνει τα έξοδα να έρθεις να μου τον φτιάξεις εσύ!!
Τις καλημέρες μου από την ηλιόλουστη Αθήνα, στο βροχερό (να μαντέψω;) Λονδίνο!

Stardustia είπε...

Nά 'σαι καλά βρε cinderella... αφού την... "πατάτε" κι εσείς τι να πούμε και εμείς των θεωρητικών σπουδών...
αλλά και μισό μηνιάτικο... μήπως αντί για άλλο χόμπυ να πήγαινες ανά δίμηνο μαθητευόμενη σε τρεις τέσσερις τέτοιου είδους ειδικότητες;
Και πιο φτηνά θα σου έρθει και θα μάθεις και τα κόλπα...

λέω, μήπως...

cinderella είπε...

Αστερόσκονη μου, τι των θεωρητικών, τι των θετικών όλοι παιδιά ενός κατώτερου Θεού είμαστε μπροστά στο κύριο Χάρη το καυστηρατζή, το κυριο Μάκη τον υδραυλικό, τον κύριο Σάκη τον ηλεκτρολόγο όχι γιατί δεν νογάμε αλλά γιατί αυτοί νομίζουν οτι ξέρουν!

prasino liker είπε...

Eιπα και εγω ποιον περιμενεις με το κοκκινο χαλι και με χαλβα;

cinderella είπε...

Είμαι ευγενικό παιδί εγώ! Με αρχές, από σπίτι! Καλώς όρισες στο φτωχικό μου!! :))