Παρασκευή, Ιανουαρίου 04, 2008

Ο ακατούρητος πρώτος το λίθο μπαλέτο

Και να που η ζωή αλλού μας πάει κι αλλού ο δρόμος μας τραβάει. Άλλα είχα σκοπό να γράψω και άλλα τελικά θα γράψω. Αφορμή στάθηκε ένα πόστ σε ένα blog. Η αρχική σκέψη ήταν να απαντήσω εκεί μετά το μπάνιο μου. Τι το ήθελα; Μετά το μπάνιο είχα γράψει ολόκληρο σεντόνι οπότε αποφάσισα να τα πω και να ξεθυμάνω στο δικό μου σαλόνι, στο δικό μου καναπέ.

Το ζήτημα είναι ο Αλέξης που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις αλλά πίσω από τον Αλέκο και ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία του Σύριζα στα χέρια του. Ο Αλέξης που ακόμα δεν τον είδαμε, ακόμα δεν τον ακούσαμε και τον στήσαμε σε μια γωνιά κι ήταν τέσσερις φαντάροι. Ο Αλέξης του οποίου δικηγόρος δεν είμαι και βαριέμαι απίστευτα να υπερασπιστώ. Ο Αλέξης του οποίου το πρόγραμμα ακόμα δεν ακούσαμε, ή για να είμαστε ακριβείς δεν ψάξαμε να διαβάσουμε αλλά έχουμε την «καλή» κουβέντα στο στόμα. Είναι η πάγια τακτική όταν νέοι άνθρωποι έχουν μεράκι και λόξα να ασχοληθούν με την πολιτική εμείς, να τους πετροβολούμε. Την ώρα που άλλοι πολιτικοί βγαίνουν από το στίβο της πολιτικής όχι με δική τους πρωτοβουλία αλλά μετά από τράβηγμα των θεατών από το στάδιο όπως οι Τσοχατζόπουλοι και οι Μαριέττες- μαριονέττες κάθε τι νέο εμείς το κοιτάμε στραβά. Είναι αυτό το κόμπλεξ που μας διέπει ότι αν ο πολιτικός δεν έχει επίθετο στις πλάτες του και την ηλικία του παππού μας δεν γίνεται να μας εκπροσωπήσει. Είναι η νοοτροπία που διέπει κάθε κομπλεξικό για τον απέναντι του που ο Θεός τον έχει προικίσει λιγάκι παραπάνω. «Δεν είναι δυνατόν να είναι και όμορφη και έξυπνη κάποιο κουσούρι θα έχει.» Όχι φίλε δεν έχει, εσύ είσαι κομπλεξικός και στο λέω εγώ η Λεμονιά με τα χίλια προξενιά.

Κι επειδή ο αντίλογος είναι τόσο προβλέψιμος και επειδή πολλοί θα πουν ότι μια διαδοχή στημένη και προμελετημένη ζούμε εγώ δεν θα διαφωνήσω. Δεν θα πω ότι ο Αλέξης δεν πουλάει. Δεν θα πω ότι ο Αλέξης δεν είναι και μια επικοινωνιακή επιλογή. Θα πω όμως ότι ο Σύριζα είναι ένα κόμμα και όχι μια λέσχη όπως τον είχε χαρακτηρίσει η Ζέτα Μακρή- που είδαμε που βρέθηκε, Βολιώτες σας έχω πει πόσο σας λατρεύω ε; Γιατί δεν τρώτε κουτόχορτο - που ενδιαφέρεται για την επιβίωση του και την πολιτική του συνέχεια. Και θα ήταν βλακώδες τη στιγμή που ο Αλέξης έφερε διεκδικώντας το Δήμο Αθηναίων ποσοστό υπερδιπλάσιο από τα ποσοστά του κινήματος στις τελευταίες εκλογές να μην τον αξιοποιούσαν. Και εδώ που τα λέμε το πρόβλημα δεν είναι ο Αλέξης. Ο κάθε νέος Αλέξης από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται. Που έχει φρέσκες ιδέες, που δεν μιλάει πολιτικάντικα, που δεν φοράει μπλε γραβάτα, λευκό πουκάμισο και σκούρο κουστούμι. Το πρόβλημα είναι που το παράλογο έχει μπει από το παράθυρο και έχει θρονιαστεί στις ζωές μας. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ το νινί σέρνει καράβι κυριολεκτικά αλλά βαρκούλες αρμενίζουν. Το πρόβλημα είναι το ασφαλιστικό που σαν βόμβα θα σκάσει μπροστά μας σύντομα αλλά εμείς ζαβλακωμένοι από την τσόντα που εδώ και μέρες παρακολουθούμε του πρώην καθηγητή (που μέχρι πρότινος δίδασκε σε σχολείο για να μην ξεχνιόμαστε) με την 35χρονη που δεν έχει όνομα και επώνυμο αλλά πολλά τετραγωνάκια στο πρόσωπο γιατί δεν είμαστε και κανίβαλοι να το στιγματίσουμε το κορίτσι, δεν θα μπορέσουμε καν να το χαιρετήσουμε, να το καλωσορίσουμε και απλά θα το λουστούμε. Αυτή λοιπόν είναι η εξουσία. Τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι. Γιατί τη συνουσία τη μυστική της διαφθοράς μας πολλοί πριν από μας αυτοί που την έγραψαν τη βαρέθηκαν και ναι, οι Πυξ λάξ έχουν διαλυθεί εδώ και καιρό. Τώρα αν κάποιοι εξακολουθούν να είναι για κλωτσιές και μπουνιές είναι ένα άλλο ζήτημα.

31 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Ωραίο το post σου.

Προσωπικά τον Τσίπρα, όπως και κάθε πολιτικό ανεξαρτήτως ηλικίας, θα περιμένω να τον κρίνω από τις θέσεις και τις απόψεις του και από τη διάθεσή του. Το οτι είναι νέος είναι θετικό, αλλά δε σημαίνει οτι γι' αυτό απολαμβάνει a priori την εμπιστοσύνη μου. Γιατί κι αυτό είναι παγίδα, από την άλλη πλευρά βέβαια.

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Επειδή ως γνωστόν είμαι ένας Σαλλονικιός Londoner και στις δημοτικές εκλογές δεν ήμουν Ελλάδα είναι λογικό να μην τον ξέρω πολύ καλά τον Τσίπρα. Ωστόσο όσες φορές τον είδα σε πάνελ είχε συγκροτημένο πολιτικό λόγο και γενικά φαίνεται σοβαρός. Το τι είναι, φυσικά, θα φανεί στο μέλλον και εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΝ.

Προς το παρόν ωστόσο είναι συμπαθής και ένας λόγος είναι ότι δεν άρχισε να βγαίνει στα κανάλια στις εφημερίδες και να δίνει συνεντεύξεις παρόλο που φαντάζομαι τον παρακαλούσαν. Επίσης θα πρέπει να του πιστωθεί (οπως επίσης και στον Κουβέλη) ότιέχουν κρατήσει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο που δεν έχει καμία (δυστυχώς) σχέση με αυτό που κράτησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην δική τους εσωκομματική μάχη.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πυροβολούμε από τώρα τον Τσίπρα, ούτε φυσικά και να τον εκθειάζουμε. Πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις του πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Όπως πολύ σωστά είπε και ο έτερος Londoner γκρινιάρης το οτι είναι νέος είναι θετικό, αλλά θα περιμένω να τον κρίνω από τις θέσεις και τις απόψεις του.

Grammateas είπε...

Για τον Τσίπρα έχω αναφερθεί εκτενώς σε δύο άρθρα στο μπλογκ μου. Επιγραμματικά να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι κάνει κίνηση ματ. Θα πάρει σχεδόν όλη τη νεολαία και τους παλιούς που βαρέθηκαν την "εμπειρία". Σαν πρόσωπο παίζει και με το lifestyle αλλά δεν είναι ο μόνος. Πιστεύω εν ολίγοις ότι θα πρέπει να είμαστε καλοπροαίρετοι απέναντι του και ας μας απογοητεύσει στο μέλλον. Άλλωστε δεν θα είναι και η πρώτη φορά...

If...ιγένεια είπε...

Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο γκρινιάρη..

Matrix είπε...

Ωραία τα γράφεις.

Ας έχουμε υπομονή να τον κρίνουμε.

Στις δημοτικές εκλογές που αναμείχθηκε δεν πήγε άσχημα πάντως.

Δεν ξέρω αν ειναι trendy, αλλά τον "παίζουν" τα Μ.Μ.Ε. καιρό τώρα.

Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα...

Όπως και να έχει, είναι σίγουρα για καλό ότι ένας τριαντάρης βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκήνή, ίσως να "ξυπνήσουν" και κάποιοι άλλοι έτσι...

Roadartist είπε...

Δεν μου ειναι ιδιαίτερα συμπαθης αλλά δεν βρίσκω και καποιο καλυτερο. Ειναι θετικο που ειναι νεος. Σε αυτο συμφωνω. Θα δειξει.

cinderella είπε...

Γκρινιάρη μου και Ιφιγένεια

Εννοείται οτι κάθε πολιτικός θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από την εμφάνιση του. Ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας φυσικά και θα δοκιμαστεί, θα τεσταριστεί και αν τα πάει καλά θα προχωρήσει. Αυτό που γενικότερα με ενοχλεί είναι η χωρίς λόγο κριτική. Η κριτική που δεν έχει λόγο ύπαρξης και άρα είναι κακόβουλή. Προσωπικά όπως έγραψα και στο κείμενο ο Τσίπρας ήταν η αφορμή. Σκοπός μου ήταν να κριτικάρω την κριτική απέναντι στον κάθε Τσίπρα. Στον κάθε νέο πολιτικό. Απέναντι σε κάθε νεωτερισμό εν γένει. Η προσωποποιήση αυτής της κατάστασης στο πρόσωπο του Τσίπρα ήταν τυχαία, δεδομένου οτι αυτός είναι που απασχολεί την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό. Θα μπορούσε να είναι η Ράπτη η ο οποιοσδήποτε άλλος.
Καλημέρες παιδιά και καλό Σ/Κ!

cinderella είπε...

Ndn
"Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πυροβολούμε από τώρα τον Τσίπρα, ούτε φυσικά και να τον εκθειάζουμε. Πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις του πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία"

Exactly!! :)

cinderella είπε...

@ Grammatea μου
Έχω διαβάσει προσεκτικά τις απόψεις σου στα πόστ σου καθώς και τα σχόλια που έχεις κατά καιρόυς αφήσει και συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά. Σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση ματ γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε η εκλογή Κουβέλη είναι πολύ πιθανό να γυρίσει το Σύριζα στην περίοδο Κωσταντόπουλου. Ανεξάρτητα αν οι δύο πολιτικοί άντρες δεν έχουν πολιτικές ομοιόττες παρά μονάχα τον ίδιο πολιτικό φορέα στήριξης. Πλέον το πρόσωπο έχει σημασία και μάλιστα βαρύνουσα. Ας πάρουμε παράδειγμα τις εκλογές των Αμερικανών. Τo lifestyle σε όλο του το μεγαλείο!

cinderella είπε...

Μatrix
Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες. Ιδιαίτερα με την αφύπνιση των υπολοίπων!
Καλημέρες!! :))

Roadartist μου

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι συμπαθής η όχι. Ακόμα και εγώ η ίδια δεν έχω καταλήξει για το πως μου φαίνεται. Επειδή όμως μιλάμε για πολιτική και όχι για ριάλιτι νομίζω οτι ο καθένας θα πρέπει να κρίνεται εν καιρώ και από τις πράξεις του και τις θέσεις του. Όπότε καλύτερα να αφήσουμε το χρόνο να δείξει!
Καλό Σ/Κ κούκλα! :))

Unknown είπε...

Πραγματικά την έχω βαρεθεί την αριστερά τόσα χρόνια.
Τώρα κοιτά να μπει στο life style (ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ) για να έχει και εικόνα...μόλις ανακάλυψαν πως η οικολογία έγινε της μόδας έπεσαν με τα μούτρα...
Ο Τσίπρας κάτι μου λέει πως θα γίνει ο Αβραμόπουλος της αριστεράς...

cinderella είπε...

@ samael
Ο Τσίπρας θα γίνει ο Αβραμόπουλος της αριστεράς; Πόσα θα αντέξουμε ακόμα; Πόσα; χαχαχα!! Καλό Σ/Κ καλέ μου!

Feidias είπε...

Καλησπέρα,
Το ζητούμενο δεν είναι να είναι αντισυμβατικός στο ντύσιμο όταν κάποτε,που το θεωρώ σίγουρο,ανελιχθεί σε ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού,αλλά ας έχει συμβατικό ντύσιμο με γραβάτα και λευκό πουκάμισο και να διατηρήσει αντισυμβατικό λόγο που να πείθει οτι τον "καίει" η μιζέρια του τόπου σε όλα τα επίπεδα εκτός βέβαια της βραδυνής διασκέδασης!Γιατί πρέπει να υπάρξει και κάποιος που να πείθει έστω ότι όντως νοιάζεται ρε παιδί μου!¨Ομως όσο όλα τα κόμματα έχουν,για μένα,λερωμένη και πολύ άσχημα μάλιστα,τη φωλιά τους,διατηρώντας όλο αυτόν τον ανεγκέφαλο συνδικαλισμό στα σχολεία,δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς θα συμβάλει κάποιος στη πρόοδο αυτού του τόπου,εκτός αν διαφωνεί κάποιος οτι απ τη Παιδεία ξεκινάνε όλα!
Καλό Σ/Κο παξιμαδοκλέφτρα μας και αμάν με αυτό το χαλί βρε παιδί μου,μου θυμίζεις τη μάνα μου...λολ

sealike2 είπε...

Ο πολιτικός πρέπει να κρίνεται για τις ιδέες που πρεσβεύει και το έργο που δημιουργεί. Θεωρώ, πως το κυρίαρχο γεγονός είναι να υπάρχει χώρος σε νέους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν το όραμα τους και όχι να υπονομεύονται για να διατηρηθούν σε θέσεις και αξιώματα άνθρωποι που δεν το αξίζουν.Καλή χρονιά.

Thalassini είπε...

Εχουμε ακόμα καιρό να κρίνουμε, ας το αφήσουμε λίγο να ψηθεί πρώτα το κοπέλι και βλέπουμε σωστά;;Σωστά τα λες και εσύ!

Λοιπόν επειδή κάνει κρύο για κόπιασε από το σπιτικό μου για δίκταμο με μέλι και κριθαροκουλούρα!

Φιλάκια πολλά!

cinderella είπε...

@ feidia μου
Θα σταθώ σε ένα πράγμα και ίσως το πιο ουσιώδες. Σου θυμίζω τη μάνα σου; Ωραία λοιπόν! Σβήσε το τσιγάρο αμέσως! Και σβέλτα, δόντια και ύπνο!! Ακούς εκεί!! :)))

cinderella είπε...

@ Καλή Χρονιά Sealike2 μου!!
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες. Γενικά θέλω να υπάρχει χώρος για τους νέους ανθρώπους στην πολιτική. Υπάρχουν πρόσωπα που είναι στο προσκήνιο εδώ και 15 χρόνια, τους θυμάμαι από παιδάκι. Νομίζω λοιπόν οτι κάποιες προσωπικότητες έχουν μετατρέψει την πολιτική σε επάγγελμα και την έννοια της προσφοράς σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Νυσάφι πιά!!Γενικά έχω το κουσούρι να πιστέυω σε νέους ανθρώπους σε όλους τους τομείς, ναι ακόμα και στην πολιτική!!

cinderella είπε...

@ Θαλασσινή μου αγαπημένη, ήρθα από το τζάκι σου, ήπια τη μαλοτύρα με το δίκταμο που είχες αφήσει για μένα, με μια κουταλιά μέλι Σφακιανό κι από το παράθυρο σου χάζεψα την παραλία της Ελαφονήσου. Ακόμα και το χειμώνα τα συναισθήματα της αγαλλίασης είναι τα ίδια. Μόνο μια δόση δέος προστίθεται παραπάνω! :))

Mustafa Şenalp είπε...

very nice a blog :)

Elli είπε...

Πολύ καλά τα είπε η Κανέλλη: trendy επιλόγή σε ένα emo κόμμα

exilio είπε...

καλημέρα cinderella και καλή εβδομάδα :)

Eclipse είπε...

με κάλυψε ο Γκρινιάρης θα έλεγα...

cinderella είπε...

@ mustafa
Πες μου οτι καταλαβαίνεις κιόλας να τρελαθώ γιατί εγώ μπαίνοντας στο δικό σου δεν κατάλαβα τίποτα! :)))

@ Daisy μου
Ακόμα δεν πρόλαβα να περάσω από το δικό σου μπλόγκ αλλα υπόσχομαι οτι θα έρθω σύντομα!! :))

@ exilio μου
Καλή εβδομάδα και σε σένα καλή μου! "Ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελία..." αφιερωμένο εξαιρετικά!!

Σοφία είπε...

Απίθανο ποστ! Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι έλεγες, αλλά μετά διάβασα ένα αρθράκι για τον Τσίπρα σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα που έφερα από την Ελλάδα και μπήκα στο νόημα ;-)

cinderella είπε...

Σοφάκι μου να σαι καλα!! :):):):)
Ναι, αν και το θέμα μου δεν ήταν ο Τσίπρας αυτός καθεαυτός έτσι βγήκε τελικά οπότε δεν πειράζει!!

tzonakos είπε...

Χαχαχα, πες στον Μουσταφά :) :) :)

Ουάου λοιπόν μετα λες γιατι σε πάω τόσο πολύ. Αριστο κείμενο, σαφείς, ξεκάθαρες θέσεις και αιχμηρή παρατηρητικότητα.
Εγραψες πολλά απο οσα έχουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια στην πολιτική, μεσω αναφοράς στον Αλέξη και με λόγο με ποίηση !
Συνιστώ να κάνεις συχνά μπάνιο και αμέσως να γράφεις.
Επι του θέματος, θέλω να προσθέσω μόνο το οτι η επιλογή Τσίπρα δείχνει την έξοδο στους δεινόσαυρους επικοινωνιακά, και θελω να δω πώς θα καταφέρει να μην αλλοτριωθεί και εκείνος μιας και ειναι πολλοί οι αρχαίοι δεινόσαυροι και δεν θα τον κοιτάνε με καλό ματι γενικότερα.
Του εύχομαι φυσικά καλή δύναμη για την συνέχεια.

( Αυτο με τη Λεμονιά και τα προξενιά... :) )

cinderella είπε...

Έλα ρε Τζονάκο είσαι υπερβολικός... με κάνεις και ντρέπομαι!! Η αλήθεια είναι οτι στο μπάνιο φτιάχνω ιστορίες, "γράφω" τα κείμενα μου, φτιάχνω φανταστικές στιχομυθίες και έχω και τη μαμά μου να φωνάζει "βγες από εκεί μέσα, φτάνει ξεβαφτίστηκες"!!!
Πάντως γιατί με πας τόσο πολύ ακόμα δεν το έχω καταλάβει!! χαχαχα!!

Δ. Τζ. είπε...

Θέτεις έναν εύλογο προβληματισμό cinderella μου. Όλο και πιο λίγοι νέοι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά κι εμείς ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο επιεικείς μαζί τους.

Απ' την άλλη όταν ένας άνθρωπος κατεβαίνει στο "στίβο" της πολιτικής είναι λογικό να δέχεται κριτική -όχι πάντα καλόπιστη.

Εν τω προκειμένω, στο θέμα του Αλέξη Τσίπρα, που μου είναι ειλικρινά καθόλα συμπαθής έχω να παρατηρήσω τα εξής: καταρχάς, αν και το κόμμα του εναντιώθηκε –σωστά κατά τη γνώμη μου– με έντονο τρόπο στη διαδικασία διαδοχής του ΠΑΣΟΚ το 2004 και το "δακτυλίδι" που έδωσε ο Κ. Σημίτης στον Γ. Παπανδρέου, τώρα φαίνεται ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας να παίρνει τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε μια παρόμοια διαδικασία.

Όμως το σημαντικότερο θέμα είναι ηθικό. Ο Αλ. Τσίπρας, όταν έπαιρνε στις δημοτικές εκλογές του 2006 ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα του Συνασπισμού ποσοστό, δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι -εν αντιθέσει με κάποιους άλλους- αυτός θα τιμήσει την ψήφο των Αθηναίων και θα μείνει μέχρι τέλους στο δήμο. Μόλις ένα χρόνο μετά αθετεί την "υπόσχεση" του.

Είναι πολύ πιθανόν ο Αλ. Τσίπρας να τα πάει περίφημα στο νέο του ρόλο, αν και εφόσον εκλεγεί. Πιθανότατα θα αυξήσει την πολιτική επιρροή του ΣΥΝ, κάτι που είναι ένα απ’ τα ζητούμενα στους κομματικούς φορείς. Ωστόσο, με αυτές τις δύο κινήσεις έχει χάσει ήδη το ηθικό πλεονέκτημα που είχε σε σχέση με τους "δεινόσαυρους" της πολιτικής...

cinderella είπε...

@ Δ.Τζ. μου
Συμφωνώ απόλυτα με το ηθικό σκέλος που για μένα έχει και πολιτικές προεκτάσεις και φυσικά είναι ένα μεγάλο αγκάθι που ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του Συριζα θα πρέπει να γιατρέψουν με κάποιο τρόπο. Θύμαμαι πολύ καλά τη δέσμευσή του. Δεν την παρέκαμψα, ούτε την κουκούλωσα κάποια στιγμή τα χρωστούμενα θα πρέπει να πληρωθούν στον ταμείο ακόμα κι αν ο οφειλέτης είναι ο Τσίπρας.
Γενικά έχω όμως λόγω του νεαρού της ηλικίας ένα κουσούρι. Να εμπιστεύομαι τους άφθαρτους και νέους αθλητές που μπαίνουν στο στιβο της πολιτικής. Ειμαι από αυτούς που χάρηκαν τον Ραγκούση εκτιμώντας το λέγειν του και τους χαμηλούς του τόνους. Και γενικά οτι φρέσκο εμφανίζεται χωρίς ξύλινο λόγο εγώ το αγκαλιάζω ανεξαρτήτως πολιτικού φορέα.

Δ. Τζ. είπε...

Όπως και να 'χει cinderella μου ο χρόνος θα δείξει. Πάντως μακάρι να τα πάει καλά και να δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο του. Όντως χρειάζεται νέο αίμα στην πολιτική. Αλλά καλό είναι αυτό το νέο αίμα να έχει και "φρέσκειες" αντιλήψεις. Ελπίζω ο Αλ. Τσίπρας να δείξει με τις κινήσεις του ότι όσα του καταμαρτυρούμε ήταν λάθη του νεανικού παρορμητισμού. Αν καταλάβει το λάθος του τότε μπορεί να το διορθώσει και δεν θα έχει να χάσει τίποτα απ' αυτό. Μάλλον να κερδίσει...

Την καλησπέρα μου

cinderella είπε...

Δ.τζ. μου δεν το εχω αναφέρει νομίζω ξανά αλλά το κείμενο μου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες είχε γεννηθεί μέσα μου σαν ιδέα μετά την πρόταση του για να μετατραπούν τα κτίσματα σε ξενώνες των συγγενών των καρκινοπαθών του γειτονικού Αγίου Σάββα και όχι να γκρεμιστούν. Σε μια περίοδο όπου το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε αποφασίσει την κατεδάφιση των 6 από τις 8 κατοικίες αυτός πρότεινε κάτι με γνώμονα τον άνθρωπο και την ιστορία και όχι με βάση το κέρδός. Το πιο σημαντικό είναι οτι ο ίδιος είναι μηχανικός. Όπως και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Άρα η διαφορά βρίσκεται σε επίπεδο ανθρώπου και οπτικής και για μένα τότε είχε μετρήσει πολυ!
Καλησπέρες!!!