Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2008

Γκρίνια, συνάχι και απονενοημένα διαβήματα!!

Αυτές οι μέρες κουβαλάνε πάνω τους τόση κούραση, τόση καταρροή (συγγνώμη, μύξα ήθελα να πω), τόσο διάβασμα και τόσο κρύο που αυτή η δοσολογία με έχει τσακίσει. Με έχει γονατίσει. Σαν κομπλεξικός τύπος, ο Γενάρης έχει τη γεύση του μπαγιάτικου μελομακάρονου και τη μυρωδιά της γκρίνιας. Εκδικείται για τις κρεπάλες των γιορτών και αισθάνομαι ότι καθημερινά με σηκώνει για μάθημα στο πίνακα. Μα πότε θα χτυπήσει το κουδούνι επιτέλους; Έχει κατσικωθεί κι αυτός και ο χειμώνας και το συνάχι και δε λένε να φύγουν.

Γύρω μου όλοι έχουν γρίπες, ιώσεις, συνάχια, βήχα. Στο σπίτι μετά τις 12 αρχίζει η συμφωνική της Βιέννης. Βήχουμε, φυσάμε, βήχουμε, φυσάμε, φυσάμε και βήχουμε. Το ρεσιτάλ λήγει κατά τις 5 όπου έχουμε αποκάμει εξαντλημένοι μέχρι τις 7 που σηκωνόμαστε και μαζεύουμε τα κομμάτια μας για τις δουλειές του ο καθένας. Παντού εν τω μεταξύ το θέμα συζήτησης είναι οι γρίπες και ο Ζαχόπουλος. Και τα δύο σε μεγάλες δόσεις μπορούν να σε ξεκάνουν. Και τα δύο ένα βήμα πριν από τη καταστροφή μας έχουν φέρει. Ένα βήμα πριν από το απονενοημένο διάβημα. Που ένας το ξεστόμισε, 100 το κόλλησαν. Σαν τη γρίπη. Σαν τη χαρά του αρρώστου. Φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε, δίνουμε και παίρνουμε μικρόβια, βήχουμε και φυσάμε όλοι μαζί. Όμορφα και νοικοκυρεμένα.

Όπως όμορφα και νοικοκυρεμένα, αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και κάποιους μήνες έχει γίνει ο Λαος του 3,7%. Αν το δελτίο δεν παίξει γραπτή ανακοίνωση επί παντός επιστητού του Συναγερμού «Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και δηλώσεις του εθνάρχη δε γίνεται. Κάθε φορά με πιάνει ένα άγχος ότι θα απλώσει το χέρι σε μένα που κοιτώ σαν αποσβολωμένο ον και θα με ρωτήσει αν πήγα εκκλησία. Αν κοινώνησα. Αν φίλησα το χέρι του παπά. Τι να του πω; Ότι έχω να κοινωνήσω από τα 7 μου; Ότι το χέρι του παπά η μαμά δεν με άφησε ποτέ να το φιλήσω γιατί έχει μικρόβια; Πώς να τα ξεστομίσω αυτά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε;

Και ετοιμάζεται η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το άκουσες; Το έμαθες; Γιατί εμένα τυχαία το πήρε το αυτί μου ως τελευταία είδηση πριν από τα αθλητικά και αύριο παίζει ο γαύρος με τους βάζελους οπότε είχα την ένταση στη διαπασών. Κι εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι, αυτή η ρημάδα η ιστορία τίποτα δεν τους έχει διδάξει πια; Αφήνουν το στέγαστρο για να στήσουν αλλού το τσαρδί τους; Θεωρούν τους εαυτούς τους πιο έξυπνους από Τσοβόλα, Μάνο με σήμα τον ταύρο γιατί οι Καταλανοί είναι αδέρφια μας, Παπαθεμελή, Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Κέλλυ Κελεκίδου που έφυγε από το πλευρό του Κουρκούλη και είδαμε πόσο κόσμο μαζεύει φέτος στο Ρομέο; Η πιθανότητα να την πατήσουν δεν τους περνά από το μυαλό; Να τους πάρει το τσαρδί ο αέρας; Να φυσήξει και να πουντιάσουν; Τόσες ιώσεις κυκλοφορούν. Απορίες εκφράζω, δεν ξέρω κιόλας, μπορεί το συνάχι να έχει μπλοκάρει τη σκέψη, όπως επίσης και το κουτόχορτο που μας ταΐζουν όλες αυτές τις μέρες.

Επιπλέον μου κάνει πλάκα ο Θεός και αυτές τις μέρες είμαι μέσα στο κρύο και ρε γαμώτο, δεν πουλάω χαρτομάντηλα στα φανάρια, ούτε κουλούρια, ούτε καθαρίζω τζάμια αλλά παρ’ όλα αυτά το 7ωρο το κλείνω έξω στον καθαρό αέρα. Περνάνε οι περαστικοί και με λυπούνται! Βλέπω τον οίκτο στα μάτια τους. Τελικά μούφα Cinderella είμαι. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα θα έπρεπε να βάλω ως ψευδώνυμο και θα ήμουν αν μη τοι άλλω προφητική.

Βέβαια το πιο σημαντικό το άφησα για το τέλος. Ο Σαρκοζί θα το πάρει το κορίτσι. Θα το πάρει, δεν θα το παιδέψει. Και πολύ χάρηκα. Άντε σειρά σε μας τις λεύτερες!

Υ.Γ Τελικά το παιδί ήταν του Πασχάλη. Πάνε δυό – τρεις μέρες που το έμαθα κι εγώ. Άσε με στο γράφω και τρέμω ολόκληρη. Σύγχυση που την πήρα κι εγώ κι η Καραβάτου κι ο Παπανώτας και η Ξανθιά του ALTER και η θεία η Φρόσω που με πήρε τηλέφωνο γιατί στα νιάτα της άκουγε Πασχάλη αλλά δεν ήξερε ότι τραγουδάει ακόμα και μου ζήτησε να πάμε να τον ακούσουμε γιατί οι κλασσικές αξίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Και βάφουν το μαλλί στο χρώμα του εβένου συμπλήρωσα εγώ αλλά η θεία η Φρόσω δεν με άκουσε. Ευτυχώς είχε ξεχάσει το ακουστικό της.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσουδααααα
Καλη χρονια και οτι επιθυμεις .και συ και ολοι που θα γραψουν εδω μετα να μη τα λεω καθε τρεις και λιγο.
Περαστικα με τη γριππη.Ολοι κολλησαμε εγω μιλουσα σαν το Νονο ( και μαρεσε ) για 5 μερες.look what you ve done to my voice !
.Τα Χριστουγεννα ολοι στα κλαμπια και στα μπαρια ειναι οποτε με τοσο συνωστισμο ενα αψου φτανει για ολους !

Unknown είπε...

Άσε ο Ιανουάριος μπήκε πολύ ζόρικα και γκαντέμικα γρμφ!

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχω και βαρβάτη εξεταστική.

Πιάστε τις ηλεκτρτικές κιθάρες ρεεεεεεεε! ;p

Καλησπέρα.

cinderella είπε...

@ xeirovompira!
Που χάθηκες ρε άνθρωπε;; Και λέω "πάει, δεν την πάλεψε ο Χριστιανός με τη πάρτη μας"
Καλή Χρονιά και σε σένα!!Γύρισες στις Αγγλίες όπου ο κρύος καιρός σκοτώνει όλα τα μικρόβια;
Γιατί εδώ η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει!! :)))

cinderella είπε...

@ samael
Φοιτητής κι εσύ πουλάκι μου; Με εξεταστική πάνω από το κεφάλι να πλησιάζει επικίνδυνα; Μη μου πεις οτι συμπάσχουμε γιατί η χαρά του αρρώστου, είναι να βρίσκει κι άλλο άρρωστο ώστε να μην νιώθει μόνος του!Δεν ξέρεις τι χαρα μου δίνεις!!
Όσο για το Γενάρη, ενταξει δεν μπήκε και πολύ ζόρικα, ας μην τα παραλέμε γιατί ακούει και Θεός!! (για μένα τουλάχιστον!)

Υ.Γ. Δεν ξέρω κιθάρα. Μας πτοεί καθόλου αυτό;;;

afrodiet είπε...

Τελικά μήπως: το απονενοημένο διάβημα το έκανε ο Πασχάλης, ο Ζαχόπουλος έπαθε τη γρίπη, το 3,7% το πήρε το ΠΑΣΟΚ, οι παπάδες και οι ξανθές των καναλιών κάνουν νέο κόμμα και αυτό που πάει για διάσπαση είναι το νευρικό μας σύστημα;
Περαστικά σου αλλά και όλων μας!
Φιλάκια πολλά κορίτσι!

Δ. Τζ. είπε...

Καλή εβδομάδα cinderella μου και περαστικά! Τελικά όλος ο κόσμος αυτές τις μέρες έχει κρυώσει. Τι κακό είναι αυτό! Και δυστυχώς πρέπει να χρησιμοποιώ μετρό και ηλεκτρικό για τις μετακινήσεις μου... 

Βέβαια αν δεν αρρωστήσεις από κάποιον άλλο, σίγουρα θα το πάθεις βλέποντας tv. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το "ροζ" dvd είναι η μοναδική τους ενασχόληση. Και αν υπάρχει κάποια σημαντική ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και ουχί παρα-πολιτική) είδηση θα παιχτεί (αν παιχτεί) -όπως σωστά είπες- λίγο πριν τα αθλητικά.

Πέραν τούτου, μέσα στο σ/κ πρώτο θέμα έγινε ο... πόλεμος "χαρακωμάτων" μεταξύ εκδοτών, δημοσιογράφων και λοιπόν δημοκρατικών δυνάμεων. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι αν έδωσε το dvd ο Μάκης ο Σάκης ή ο Τάκης. Βεβαίως, δημοσιεύθηκαν και οι επίμαχες φωτογραφίες του Ζάχου (θα τις είδες έστω στο Ίντερνετ) και έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στα ζητήματα που απασχολούν όλους μας (Ασφαλιστικό, μεταρρύθμιση στην Παιδεία κλπ.)

Μετά απ' όλα αυτά, αναρωτιέμαι, απλώς μεμψιμοιρούμε όταν αναρωτιόμαστε quo vadis, ή μήπως έχουμε κάποιο δίκιο???

Matrix είπε...

Περαστικά!

Άσε τον Ζαχόπουλο και το ΛΑΟΣ και την TV γενίκοτερα.

Ευκαιρία για κανένα DVD (όχι ροζ) απο καμιά ταινία παλιά ή νέα.

Elli είπε...

Είσαι θεά!
Περαστικά cinderella!

sealike2 είπε...

Περαστικά και καλό κουράγιο. Στον επίλογο όλα θα φτιάξουν η ευτυχία σου δε θα απογειωθει!!Έτσι, την αντιλαμβανόμαστε καλύτερα όταν παρουσιάζει διακυμάνσεις αρκεί να είναι σύντομες και σίγουρα περαστικές,bye!!!

cinderella είπε...

@ Afrodiet μου

Σε ευχαριστώ!! Το δικό σου νευρικό σύστημα δεν ξέρω πως είναι αλλά το δικό μου με έχει αφήσει σαν πόλη τουρκεμένη που λέει και η Χαρούλα! Μετά από 11 ώρες τρεχαμάτων τωρα κατάφερα να γυρίσω σπίτι. Και ρε γαμώτο, ακούγα στο ραδιόφωνο για το μεγαλοδημοσιογράφο με τις καταθέσεις των 15 εκατ. ευρώ και σκέφτηκα οτι όσο μεγαλομηχανικός και να γίνω τα λεφτά του δεν θα τα φτάσω!!
Παραληρώ; Δεν νομίζω!! :)))

cinderella είπε...

@ Δ.Τζ μου

Δεν ξέρω πραγματικά αν μεμψιμοιρούμε, ξέρω όμως οτι κάποιοι παίζουν με τη νοημαοσύνη μας θεωρώντας μας αρκετά χαζούς ώστε να πιστέψουμε μόσο τη ροζ απόχρωση του ντιβιντί. Τις φωτογραφίες, ναι τις είδα. Όχι ευτυχώς δει είχα φάει πριν και με το χέρι στη καρδιά ομολογώ οτι δεν έγινα καλύτερος άνθρωπος κοιτώντας τες. Δεν έλυσα τα προβλήματά μου και δεν άλλαξε η καθημερινότητά μου. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να με πείσουν, όχι δεν με νοιάζει πως και που το έκαναν, τι έκαναν και τι έλεγαν!!
Τις καλησπέρες μου!!

cinderella είπε...

@ Μαtrix εννοείται οτι έχω κλειστή τη τιβί!! :)))

Περιμένω το lost και βλέπω prison break. Μια χαρά δε με βρίσκεις;;!! :)))

cinderella είπε...

@ Έλλη μου
Όχι ότι κι ότι Θεά! Μια θεά μπουκωμένη, κρυωμένη, ταλαιπωρημένη, ένα χάλι σκέτο!!
Καλησπέρες κούκλα μου!! :))))

cinderella είπε...

@ sealike μου,

Νομίζω οτι το έχω φιλοσοφήσει. Η ζωή μου και η ευτυχία μου είναι μικρές στιγμές. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια ζεστή κουβέντα στο καναπέ με κρασί και τσιγάρο! Δικές μου μοναδικές στιγμές καλά κρυμμένες που λειτουργούν ως καύσημα για όλα τα υπόλοιπα που είναι λιγάκι πιο δύσκολα!! :))

Υ.Υ. Περιμένω κείμενο σου!!

NdN είπε...

Περαστικά σου cinderella μου και να τον μαλώσεις αυτόν που σε αφήνει ξεσκέπαστη τα βράδια!

Είναι αλήθεια ότι ο Γενάρης είναι από τους πιο βαρετούς μήνες. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα. Αν είσαι φοιτητής ακολουθεί η εξεταστική, αν είσαι εργαζόμενος η επόμενη αργία είναι πολύ μακριά, αν πάλι είσαι εργαζόμενος στο εξωτερικό (καλή ώρα!) άστα να πάνε! Αν βάλεις και το κρύο που σου ανεβάζει τη διάθεση μόνο για ύπνο ή έστω ξάπλα και DVD (όχι του Ζαχόπουλου), αλλά κάτι πιο ποιοτικό τύπου Κιούμπρικ, τότε ήρθε και έδεσε το γλυκό!

Οσο για το ρεσιτάλ στο σπίτι σε καταλαβαίνω. Και στο δικό μας κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν αρρωστήσει ο ένας ενημερώνουμε και οι άλλοι 2 συγκάτοικοι τον manager ότι όπου να ’ναι θα λείψουμε!

Θα περάσω και εγώ κατευθείαν στα σημαντικά λοιπόν. Φυσικά θα το πάρει το κορίτσι. Είναι δυνατόν να είσαι 50φεύγα να σου έρχεται μία Carla Bruni και να λες εσύ «φύγε θα βρω καλύτερη»; Που πας ρε καραμήτρο!! Από την άλλη και το κορίτσι είχε έναν ιερό σκοπό. Σου λέει «Ο Σαρκό είναι και εμφανίσιμος και θα γίνω και πρώτη Κυρία» ας τα βλέπει η Ευούλα αυτά που πήγαινε με τον Ζαχόπουλο για μια μονιμοποίηση! Θα μου πεις άλλο η Ιταλίδα μοντέλα, άλλο η συμβασιούχα Εύη. Και εδώ ταιριάζει πάλι το που πας ρε Καραμήτρο!!

Το παιδί (για να το λενε όλοι) είναι του Πασχάλη. Οπότε τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι τώρα τελευταία όσοι επώνυμοι επιδίδονται σε σεξ εκτός γάμου όλο κάτι κακό συμβαίνει. Ή που θα τους βρει ο απατημένος σύζυγος και θα τους καθαρίσει (Βαρθολομαίος) ή που θα πηδήξουν από κάνα μπαλκόνι (Ζαχόπουλος) ή που θα τρέχουν για τεστ πατρότητας (Πασχάλης). Επομένως; Που πας ρε καταμήτρο αν δεν το ξέρεις το άθλημα;

Roadartist είπε...

χαχαχαχα ρε συ εχεις πολύ πλακα! :) Ελπίζω να σταμάτησε η καταροή σορυ μίξα :))
Περαστικάαααααααααα

Poet1 είπε...

Καταρχην περαστικα.Κατα δευτερις... Τα ειπες ολα μεσα σε αυτο ποστ.... Α και... Την καλησπερα μου.

Μαρία (Τρίπολη) είπε...

Πολύ καλό το πόστ!!!
Πάλι καλά που έχουμε και τα blogs να γκρινιάζουμε λίγο και να μην την πληρώνουν οι γύρω μας
χαχχααχχα

cinderella είπε...

@ Νdn μου, που είσαι καμάρι μου και σε έχασα τόσο καιρό; Και όλο περίμενα να απλώσεις το σεντόνι σου πάνω στο σκοινί που έριχνα και όλο κάτι σεμεδάκια βιαστικά άφηνες! :))

Κι εγώ πάρα πολύ χαίρομαι με το Σαρκοζί και τη Κάρλα γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ σαν ζευγάρι και η προηγούμενη πολύ άχαρη ήταν και δεν το ήθελε το αγόρι μας ενώ αυτός την αγαπούσε πραγματικά. Τώρα αυτή θα μείνει μόνη της γιατί άχαρη όπως είναι κανείς δεν θα γυρίσει να την κοιτάξει. Είναι και ξινομούρα. Ενώ η Κάρλα κορίτσι για σπίτι. Σαν τα κρύα τα νερά. Ζουμπούλι!

Θα πρέπει παράλληλα να σου υπογραμμίσω οτι το σκέμασμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση για μένα τουλάχιστον και αδυνατώ να πιστέψω οτι υπάρχει άντρας που ενδιαφέρεται για τα σκεπάσματα της καλής του. Τουλάχιστον αν υπάρχει είναι είδος προς εξαφάνιση γιατί εγώ δεν έχω πετύχει κανένα!

Τέλος θέλω να σε ενημερώσω οτι το κοκό και το φίκι-φίκι λέγονται πλεόν στιγμιαίο. Είναι η φράση της εποχής. Και στο λέω για να μην είσαι πίσω από αυτή!! :)))

cinderella είπε...

@ Roadartist μου εμμέσως με λές γελοια; Όχι για να ξέρω! Μήπως δεν με θεωρείς και σοβαρή; Μήπως είμαι για τα πανηγύρια; Στη τελική μήπως δεν είμαι καλα; :)))
Φιλιά Πολλά καλή μου!!

cinderella είπε...

@ Donald μου
Ευχαριστώ για τα περαστικά! Είδα οτι έπαιξες και στο μπλογκοπαίγνιδο οπότε μόλις ευκαιρήσω θα περάσω! :)))

cinderella είπε...

@ garbofanoula
Καλως όρισες στο καναπέ μου!:)))
Γενικά προσπαθώ να μην γκρινιάζω γιατί είναι συνήθεια που τη σιχαίνομαι και στους γύρω μου οπότε προσπαθώ να μην την έχω εγώ αλλά που και που όλο και κάτι μπορεί να ξεφύγει! Το μαζεύω βέβαια γρήγορα!! :)))

Μαρία (Τρίπολη) είπε...

cinderelaki μου καλως σε βρήκα
κι εγώ σιχαίνομαι απείρως την γκρίνια αλλά καμιά φορά εξαγνίζει η άτιμη και χρειάζεται!!!!
χιχιχι
φιλάκια
υπέροχο το blog σου!

cinderella είπε...

Σ' ευχαριστώ καλή μου για τα γλυκά σου λόγια!! Να σαι καλά!! Μόλις βρω λίγο χρόνο θα έρθω κι εγώ από το δικό σου blog!! :)))
Καλο βράδυ και φιλιά!!

Μαρία (Τρίπολη) είπε...

Σε περιμένω ;)