Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Θηλυκοί πλανήτες σε σύγχυση


Την ώρα που η χώρα ταρακουνιέται συθέμελα από πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και λοιπούς κομήτες, η δική μου κοσμοθεωρία βάλλεται από τον εκτροχιασμό των θηλυκών πλανητών που την περιβάλλουν. Είναι το φαινόμενο «γάμος στα 20 κάτι ψιλά, δεν έχω ρέστα κράτα τα και τα βρίσκουμε» που ενώ εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορη θεωρώντας ότι συμβαίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο δεν έχει καμία απολύτως επαφή με το δικό μου, εντούτοις επηρεάζει όλους τους θηλυκούς πλανήτες που μου κρατούν το χέρι και ενίοτε όταν πέφτουν, σκοντάφτω κι εγώ μαζί τους.

Δικές τους γνωστές, (που τις βρίσκουν, δεν ξέρω θα σας γελάσω και δεν το θέλω) στα 23 παντρεύτηκαν, στα 25 απέκτησαν παιδάκι και στα 27 είναι εγκυμονούσες ξανά χτίζοντας λιθαράκι- λιθαράκι την οικογένεια με το station wagon αυτοκίνητο, με το εξοχικό, με τις κάρτες, τα δάνεια, με τη πεθερά και με τα σουτζουκάκια τα σπιτικά. Κι εγώ κρατώ ακόμα τη στάση της 14χρονης μαθήτριας του Γυμνασίου. Σαν και τότε, οι ίδιοι πλανήτες, σε πρωινή κοπάνα συζητούσαμε το κοινωνικό φαινόμενο “sex με το Φώτη στα 15». Τώρα, λιγότερο από μια δεκαετία αργότερα σε απογευματινή κοπάνα από τρεχάματα ή σε βραδινή κρασοκατάνυξη συζητάμε το κοινωνικό φαινόμενο «γάμος με το Χ - λέγε με και Φώτη δεν θα θιχτώ στα 23»

Ότι ο Φώτης τότε δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και για να δείξει ότι είναι και πολύ περπατημένος αποστήθιζε το Μax δεν το κάνω θέμα. Δεν τον παίρνει και το ξέρει. Ότι οι συμμαθήτριές μας που επίσης για να το παίξουν γυναίκες έκαναν σεξ με το Φώτη μαθαίνοντας απέξω τη Σούπερ Κατερίνα και ακολουθώντας ένα προς ένα τα βήματα χωρίς να ξέρουν το Χριστό τους είναι αξίωμα. Με ευλάβεια η αποστήθιση, Σαν το Θρησκευτικά. Έτσι και τώρα. Με την ευλογία του παπά, ο Φώτης και η 23χρονη αν και δεν υπάρχει κανένα Max και καμία Σούπερ Κατερίνα για να τους διδάξει πως θα κάνουν τη πρώτη φορά- πρώτο γάμο να μοιάζει με παραμύθι κάνουν το απονενοημένο διάβημα που είναι και της μόδας. Μόνο τα περιοδικά γάμου αγόρασαν. Αυτά που ξοδεύουν 1000 σελίδες για τη πρώτη μέρα του γάμου. Για τη τελετή. Για τη βιτρίνα. Για το κρεμ νυφικό επειδή αυτά στο χρώμα του πάγου θεωρούνται ξεπερασμένα, για τις μπομπονιέρες με την επάργυρη καρδούλα, για τα προσκλητήρια με τα σκαλιστά μονογράμματα. Για τις υπόλοιπες μέρες, νύχτες, χρόνια - μη σου πω γιατί θα σε αγχώσω και δεν το θέλω- που θα ακολουθήσουν σε ποια Σούπερ Κατερίνα θα ανατρέψουν, ποιο Max θα ξεφυλλίσουν; Γιατί στα 15 κινδύνευαν να χαρακτηριστούν ως παρθενώπες. Στα 23 ως γεροντοκόρες. Κι επειδή η γιαγιά τους έχει πει « ή μικρή καλοπαντρέψου, ή μικρή κάτσε και σκέψου», επιλέγουν αναγκαστικά το πρώτο γιατί για το δεύτερο ούτε λόγος.

Κάθομαι αποσβολωμένη σαν τότε και ακούω τους υπόλοιπους θηλυκούς πλανήτες να σχολιάζουν, να κριτικάρουν και να μπαίνουν με μια μικρή (ευτυχώς) δόση προσμονής στη θέση της νύφης. Ψάχνω που έχω αφήσει τη μαύρη Eastpack μου και τι γυρεύει η δερμάτινη καμηλό τσάντα δίπλα μου. Τα αθλητικά ούτε να τα φτύσω. Από τη τελευταία μέρα του Λυκείου τα πέταξα σε μια γωνιά χωρίς έλεος. Καμαρώνω τις καινούργιες μου μπαλαρίνες. Και ακούω. Σε τέτοια ζητήματα συνήθως άμα δε με ρωτήσουν δε μιλάω. Άμα με ρωτήσουν, κακό του κεφαλιού τους. « Δε θα ήθελες στα 25 να έχεις ένα παιδάκι;» για να τους απαντήσω «Θα ήθελες στα 30 να είσαι χωρισμένη και με παιδάκι;» Δεν είναι ο κανόνας. Ναι, το ξέρω. Αλλά πάντα οι εξαιρέσεις τον επιβεβαιώνουν τον κερατά. Τον κανόνα εννοείται. Κι επειδή το σεξ στα 15 με την άγνοια κινδύνου που το συνοδεύει μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ο γάμος στα 23 σε τι μπορεί να οδηγήσει και δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι; Γιατί είμαι σίγουρη ότι και τα δύο τους μένουν αξιομνημόνευτα και όχι με τις καλύτερες αναμνήσεις; Άμα μετά πω το παρωχημένο «Στα λεγα εγώ» ποιος θα φταίει; Την Eastpack που την έχω φυλάξει; Οι καινούργιες μου μπαλαρίνες δεν είναι μούρλια; «Το προσκλητήριο σου έπεσε απ’ τα χέρια; Όχι δε γίνεται, δεν είναι δυνατόν;» Κι όμως!!

28 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

Τα βράδια μου τα εργένικα τραγούδια ακούω αρμένικα..

roadartist είπε...

και εμενα παγερά αδιάφορη με αφηνει.. πιο πολυ δεν γινεται :)

tzonakos είπε...

Μα, σέξ στα 15 και γάμο στα 23 ;
Θα έλεγα μήπως το σεξ στα 19 και γάμος στα 27 ειναι καλύτερα αλλα ποτέ δεν ξέρεις.
Εχουν αλλάξει τα πράγματα πια.
Χωρις να ειμαι 15 ή 19 νομίζω οτι πλεον κάνουν σεξ στα 14 και γάμο στα 32. Οι γυναίκες.
Οι άντρες μάλλον στα 16 και γάμο στα 35.
Ετσι για να ζήσουν τα νιάτα και να μεστώσουν καλά πριν προχωρήσουν σε κάτι άλλο. Και μετα παντρεύονται, με ελπίδες όπως όλοι.
Μερικοί τα καταφέρνουν καλά, καλύτερα απ οτι οι περισσότεροι.
Στο γάμο, σεξ μόνο με το Φώτη.
Αν οχι, τότε κατι δεν πάει καλά.
Ναι στην συγκατοίκηση, συμβίωση, μοίρασμα, σεξ, αλλα όχι στον γάμο.
Το σέξ στα 65 δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν πριν τα 50 του.
Αραγε ο γάμος οταν θα ειναι 65 η 23χρονη την απασχόλησε ποτέ ; Μπα ε ;
Τι χρειάζεται ο γάμος ;
Δεν μπορώ να εχω και σεξ και συντροφιά και ότι θέλω χωρίς γάμο ;
Και παιδιά ακόμα μπορώ.
Αλλα βγήκα απο το θέμα. Το γ@μησα λιγάκι :)

Ανώνυμος είπε...

Το αρμα να το οδηγας εσυ και να ακολουθουν οι αλλοι.
Και οχι το αντιστροφο !
Oλα στο προγραμμα να ερθουν ειναι.
Και ο γαμος και τα παιδια και το ξεσκατισμα !
Φιλακια !

BUTTERFLY είπε...

Εγω παλι δεν εχω προβλημα με το γαμο στα 23- με το σεξ στα 15 εχω!- αρκει να ειναι μια συνειδητη επιλογη και οχι αποτελεσμα πιεσης, φοβου η επιδειξιομανιας! και μη μου πειτε οτι δεν ειναι ωριμη μια γυναικα στα 23 να ξερει τι θελει και τι κανει, γιατι εχω απειρα παραδειγματα αντρων και γυναικων 22-23 μια χαρα ωριμοτατα πλασματα και τα διπλασια παραδειγματα αντρων και γυναικων 32-33 που εχουν χασει καθε οριο! Τελικα, αυτο που εχει αξια ειναι οτι κανεις να το γουσταρεις!

Eclipse είπε...

περί ορέξεως ουδείς λόγος, αν βρεις έναν σωστό άνθρωπο πάντως γιατί να μην κάνεις οικογένεια ανεξαρτήτου ηλικίας;

Σοφία είπε...

Στη δική μου παρέα 35άρηδων έχουμε αρκετούς εργένηδες και εργένισσες, κανέναν που να παντρεύτηκε πριν τα 25, και ούτε έναν χωρισμένο. Σε άλλες παρέες 35άρηδων ακούς μόνο για χωρισμούς. Ξέρω μέχρι και περιπτώσεις ανθρώπων που παντρεύτηκαν με όλες τις χλιδές μόνο και μόνο για να χωρίσουν μετά από 2 χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες. Αν είχαν αφιερώσει τον μισό κόπο και χρόνο στο διαζύγιο απ' ό,τι αφιέρωσαν στο γάμο, θα είχαν λύσει τα προβλήματά τους.

Μην χαμπαριάζεις... ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει κι εσύ το καλύτερο για τον εαυτό σου. Δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια ;-)

Υ.Γ. Και όχι, προσωπικά δεν θα ήθελα παιδάκι στα 25, εφηβάκι στα 40 και να γίνω γιαγιά στα 50. Αλλά όποιος γουστάρει αυτού του είδους τη ζωή, από εμένα τουλάχιστον έχει το ελεύθερο :-)))))

cinderella είπε...

@ If-ιγένεια μου welcome back! Σκατό-ιώσεις, ελπίζω να είσαι μα χαρά τώρα!!
Όσο για το στίχο...Ελευθερία (Αρβανιτάκη) και πάλι Ελευθερία (Αρβανιτάκη)!!!

@roadartist μου
Κάποια στιγμή στο μέλλον...Ποτέ δε λέμε ποτέ. Αλλά όχι στα 23. Σόρρυ κιόλας!!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου
Κάπου πάω να πιάσω τον ειρμό σου κι εκεί κάπου μπαμ σε χάνω και πάπαλα!!
Αυτό που ήθελα να πω ήταν οτι κάποιες επιλογές θα πρέπει να γίνονται μετά από δεύτερες, τρίτες ακόμα και τέταρτες σκέψεις μη σου πω γιατί οι συνέπειές τους μπορεί να είναι καταστροφικές!!

Υ.Γ. Περιμένω να δω το θέμα που σου ενέπνευσα! :))

@ xeirovompira
Όλα στο πρόγραμμα είναι. Και ο γάμος και τα παιδιά και το ξεσκάτισμα αλλά στη σωστή ηλικία. Γιατί μιλάμε για παιδιά πάνω απ' όλα. Ζωές που δεν μας ανήκουν αλλά τις φέρνουμε με δική μας ευθύνη στο κόσμο και πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να τις μεγαλώσουμε σωστά και σε ένα υγιές περιβάλλον.

cinderella είπε...

@ butterfly μου
Πάντα οι λόγοι της πίεσης, του φόβου και της επιδειξιομανίας καλύπτονταν από το μανδύα της συνειδητής επιλογής από τις "προχωρημένες" συμμαθήτριες.
Ναι η ωριμότητα δεν έρχεται σε συγκεκριμένη ηλικία και φυσικά υπάρχουν ώριμοι στα 23 και ανώριμοι στα 32. Αλλά ειδικά αυτόι που είναι ώριμοι στα 23 έχουν μια ευαισθησία παραπάνω και σκέφτονται διπλά κάποιες τέτοιες κινήσεις όπως ο γάμος.
Αν η ωριμότητα δεν έχει έρθει και στα 32 τότε σημαίνει πολύ απλά οτι είτε έχει προσπεράσει, είτε οτι όταν αυτή χτυπούσε την πόρτα, ο 32χρονος/χρονη φορούσε ωτασπίδες!! :)))

@ Daisy μου
Και κολοκυθόπιτα μη σου πω! Γιατί πιστεύω οτι ο γάμος μπορεί να περιμένει. Ή αλλιώς η εξίσωση άντρας + γυναίκα δεν οδηγεί απαραίτητα σε στεφάνι. Καλημέρες!!

cinderella είπε...

Σοφάκι μαζί σου. Με κάλυψες απόλυτα!! Ακριβώς αυτά προσπάθησα με ένα λίγο πιο αιρετικό τρόπο να περάσω!! :))
Καλημέρες και φιλιά πολλά!!!

sealike2 είπε...

Kαλησπέρα!Στη ζωή μας πρέπει να λαμβάνουμε υπεύθυνες και όχι παρορμητικές αποφάσεις. Συνήθως, η εμπερία είναι καθοριστικός παράγοντατας στη συμπεριφορά και τη στάση μας απέναντι σε κάθε λογής ερεθίσματα που δεχόμαστε!Οι επιλογές μας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.Ό γάμος είναι πολύ σοβαρή απόφαση, σταθμός στην μετεξέλιξη του συνεπώς χρειάζεται ωριμότητα ώστε να συναποφασισθεί για σωστούς λόγους.

Unknown είπε...

Eίτε γυναίκες, είτε άντρες πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε κι όχι αυτό που πρέπει.

Όχι γάμο για την οικογένειά μας ή για το κοινωνικό περιβάλλον.

Θα συμφωνήσω με τον tzonako.Πλέον τα κορίτσια κάνουν σε μικρότερη ηλικία σεξ, αν και διατηρώ μια επιφύλαξη καθώς τα περισσότερα δίνουν περισσότερη προσοχή στο "να φαίνονται γυναίκες", παρά "να είναι γυναίκες".
Αυτό αφορά μόνο την ψυχοσεξουαλική τους ανάπτυξη γενικότερα.

Πάντως μην κολλάς σε ΠΡΕΠΕΙ και ρόλους. Ακολούθα το δικό σου μονοπάτι...

Καλησπέρα!

leila είπε...

δεν ασχολουμαι με το ηλικιακο, καν.. ειναι ενα θεμα που δεν με αγγιζει.. ουτε με αγγιζε ποτε γιατι δεν με ενδιεφερε.. ο ανθρωπος ειναι ανθρωπος δεν πα' να΄χει οτι ηλικια θες..
οταν θελει κανεις κάνει αυτο που θελει αρκει να ειναι ολοδικη του αποφαση..
μονο για την ηλικια των 15 κολλαω γιατι αν κρινω απο των εαυτο μου και τους υπολοιπους θηλυκους πλανητες / φιλες μου, αλλα και απο τους αρσενικους πλανητες/φιλους μου στα 15 δεν ειμασταν σε θεση να παρουμε ολοδικες μας αποφάσεις (ουτε να σκεφτουμε καθαρα δεν μπορουσαμε, ζουσαμε την εφηβεια και καλά καναμε!).. αργοτερα ομως ημασταν και ειμαστε!
ο καθενας ομως οπως στρωνει κοιμαται, οποτε περι ορεξεως.. ουδης λόγος..
προσωπικα θελω και ζω τη ζωη οπως αποφασιζω .. ουτε με τυπους και πρεπει ασχολουμαι.. αρκετα περναει ο καθενας μας στις εργασιες και στον επαγγελματικο χωρο οπου εκει ειναι απαραιτητο και πρέπει να γινονται οτι απαιτει η εργασια του καθενος.. στην προσωπικη ζωη υπάρχουν επιλογές και στο λεξιλογιο της δεν εχουν θεση τα πρεπει και το τι λεει ο ενας κι ο αλλος..

cinderella είπε...

@ sealike2 μου΄

Ακριβώς. Είναι κάποιες αποφάσεις που τις παίρνουμε μεν εμείς αλλά έχουν αντίκτυπο και σε άλλους ανθρώπους. Είναι κάποιες αποφάσεις που αλλάζουν δραματικά τη ζωή μας και πρέπει να τις έχουμε ζυγίζει πολύ πριν. Αυτό προσπάθησα να πω καλέ μου. Οτι αν ένα παιδί είναι συνειδητή επιλογή στα 23 τότε κανένα πρόβλημα. Αλλά αν δεν είναι τότε είναι κακούργημα.

cinderella είπε...

@ Samael
Ποιος μίλησε για πρέπει, τύπους, στερεότυπα; Το μόνο που ήθελα να φανεί μέσα από αυτό το κείμενο ήταν οτι όταν η κοινωνία προχωρά και εξελίσσεται, καλό θα είναι να μην κάνουμε κατάχρηση της ανεκτικότητας της (σεξ στα 15) μένοντας παράλληλα προσκολλημένοι περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν (γάμος στα 23 όπως η γιαγιά μας) γιατί οι συνέπειες δεν επηρεάζουν μόνο εμάς! Καλημέρες!!

cinderella είπε...

@ leila μου
Καλημέρες!
Και πάλι θα πω οτι δεν μίλησα για τύπους, για πρέπει και δεν. Και Ποιός μίλησε κιόλας;
Απλά όπως λές κι εσύ, όπως στα 15 δεν ήταν δική μας η επιλογή αλλά ένα μέσο για αυτοπροβολή και επίδειξη έτσι και ο γάμος τόσο νωρίς αδυνατώ να πιστέψω οτι είναι ζυγισμένη επιλογή. Άλλο να έχεις μια σχέση η οποία πάει πάρα πολύ καλά και πιθανότατα να καταλήξει σε γάμο και άλλο να έχει γίνει αυτοσκοπός από αυτή τηνν ηλικία!

Matrix είπε...

Προσωπικά πιστευω, ότι κάποια σημασία έχει πριν κάνεις το (μεγάλο?) βήμα του γάμου, να έχεις προσπαθήσει να μείνεις κάποιο καιρο μαζί με τον άλλο στο ίδιο σπίτι.

Για να μην ηλεφωνείς τις φίλες σου μετά και λες "Δεν τον αντέχω".

Και αντίστροφα αυτό.

Τώρα για τις ηλικίες. όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο, όπως αναφέρεται και στα προηγούμενα σχόλια.

Αυτά δεν μπαίνουν σε καλούπια :) και όπως λέει ο κόσμος είναι και λίγο "τυχερά"

Καλησπέρα.

NdN είπε...

Για να είμαι ειλικρινής το θέμα γάμου με αφήνει παγερά αδιάφορο. Είναι σίγουρο ότι δεν είμαι αρκετά έτοιμος και αυτό φαίνεται από το ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ μου σοβαρά. Αν πάντως μου έρθει τέτοια σκέψη θα ξαπλώσω μέχρι να μου περάσει.

Οσο για το σεξ στα 15 δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνεται φτάνει να συνειδητοποιημένα και με προσοχή. Και για το γάμο και για το σεξ χρειάζεται η συγκατάθεση και των δύο. Αν λοιπόν 2 άνθρωποι τα βρίσκουν δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία. Προσωπικά ωστόσο δεν θα τον έκανα τον γάμο στα 23.

Δ. Τζ. είπε...

Καλησπέρα cindrella μου!

Ώστε γάμος στα 23; Αν εξαιρέσεις μια δυο περιπτώσεις από τη σχολή, αυτό δε το έχω ακούσει στον περίγυρο μου. Μου θυμίζει την εποχή των γονιών μας. Αν κάποια γυναίκα μέχρι τα 24-25 δεν είχε παντρευτεί θα έπρεπε να αρχίσει να ανησυχεί. Κάτι δεν πήγαινε καλά…

Γενικά μου φαίνεται πολύ δύσκολο, με τους σημερινούς ρυθμούς (πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό στάνταρ, ίσως και διδακτορικό), να "προλάβει" να παντρευτεί κάποιος/κάποια μέχρι τα 23. Κι αυτό διότι, πέραν των όσων προανέφερα, οι γυναίκες του σήμερα (οι άντρες ανέκαθεν) θέτουν ως προτεραιότητα την καριέρα. Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας (ή προτεραιοτήτων) είναι προϊόν της χειραφέτησης των γυναικών.

Βεβαίως πέρα από τα προαναφερθέντα, υπάρχει και το (σημαντικότατο) ζήτημα του πόσο έτοιμος/έτοιμη είσαι για γάμο και φυσικά αν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. Πιθανώς, λοιπόν, κάποιοι να είναι έτοιμοι για γάμο στα 20+ κάτι ψιλά, ενώ κάποιοι άλλοι όχι...

Η απάντηση σ’ αυτό αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά. Όσο για μένα, προτιμώ να κυκλοφορώ με την eastpack μου για μερικά χρονάκια ακόμα...

Grammateas είπε...

Στα 23 το μόνο που με απασχολούσε ήταν το πτυχίο...
Σεξ στα 15 αλλά με πολύ προσοχή! γιατί στην Ελλάδα έχουμε και 140.000 εκτρώσεις το χρόνο, βλεπετε σ'αυτην την ηλικία γονιμοποιείται μέχρι και πλακάκι μπάνιου... Προσωπικά πιστεύω ότι για γάμο μετράνε 1) να βρεις τον άνθρωπο σου και 2) να εξασφαλίσεις τα απραίτητα. Όχι πολλά αλλά τα απαραίτητα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων λίγο μετά τα 30 για τους άντρεςκαι λίγο πριν τα 30 για τις γυναίκες, γιατί πιο άργα θα τα φάνε τα λεφτά σε εξωσωματικές...

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά και ωραία αλλά όταν έρθει η ώρα τους.

Για τον καθένα μας διαφορετικά δουλεύει το βιολογικό ρολόι.

cinderella είπε...

@ Matrix μου

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ την ιδέα της συμβίωσης αλλά παίζει να έχεις δίκιο, αν και κάποιες λένε να μην συμβιώσεις ποτέ, γιατί τους καλομαθαίνεις και δεν σου βάζουν στεφάνι ποτέ! Ναι ξέρω, γυναίκεςςςς!!!!
Καλό Σουκού!!

cinderella είπε...

@ Ndn μου
Είναι η γνωστή τακτική του "ψήσε ένα τοστάκι, πιές μια ασπιρίνη, στύψε και μια πορτοκαλάδα και όλα καλά"!!Αν μάλιστα όλα αυτά τα κάνει η μανούλα για σένα ακόμα καλύτερα!!
Φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Δ. Τζ. μου
Μπορείς να μου πεις εγώ την Eastpack μου που μπορεί να την έχω καταχωνιάσει;; Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα που λες, τι πρωτότυπο αλλά συμφωνώ απόλυτα!! :))))

Πάντως ένας ακόμα λόγος που εμένα μου φαίνονται αυτές οι καταστάσεις εξωπραγματικές είναι γιατί επειδή κι εμένα η μανούλα μου σπόυδασε, έκανε τα μεταπτυχιακά της και λοιπές πολυτέλειες οπότε στα 23 της δεν υπήρχα ούτε σαν ιδέα!

cinderella είπε...

Grammatea μου
Σε αυτή την ηλικία γονιμοποιείται μέχρι και πλακάκι μπάνιου;; χαχαχα!!!
Τέλειο!!
Στα υπόλοιπα ναι συμφωνώ αν και την εξωσωματική παίζει να μην την αποφύγεις ούτε στα 27 άλλα τέλος πάντων!! :)))

Τρελοφαντασμένη μου
Ελπίζω να υπάρχει σίγουρα το ρολόι αυτό και να μην είναι μύθος γιατί πολλά ακούμε τελευταία!!!

Σοφία είπε...

@ Matrix: Κι εγώ την συμβίωση την θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση. Όπως και το να έχεις κάνει λίγο τη ζωή σου πριν παντρευτείς (ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα).

@ Cinderella: Είχα κάνει κι εγώ μια ανάλογη ανάρτηση παλιότερα. Δες εδώ.

cinderella είπε...

Σοφάκι διάβασα με προσοχή το κείμενο σου. Και με τρομάζει πραγματικά η ιδεά οτι προσπαθούμε να ακολουθήσουμε νεωτερισμούς δείχνοντας οτι έχουμε κόψει τα δεσμά με το παρελθόν αλλά παράλληλα ακολουθούμε τακτικές της γιαγιάς μας!

Ναι οι 40αρες που είναι ελεύθερες δεν είναι γεροντοκόρες! Ναι, οι παντρεμένες δεν περνάνε καλύτερα από τις ελεύθερες! Και ναι! Υπάρχει έρευνα που το αποδεικνύει αυτό! Στη σύχρονη Ελλάδα, η ζωή της γυναίκας μετά το γάμο συνήθως υποβαθμίζεται ενώ των αντρών αναβαθμίζεται.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι έξυπνες γυναίκες όπως λέει και η έρευνα που βρήκες εσύ, δεν παντρεύονται εύκολα. Ούτε οτι τα διαζυγια αγγίζουν το 60%. Ακούγεται αιρετικό αλλά ναι δεν είμαι κατά του γάμου. Είμαι κατά του "άντε να το κάνουμε αυτό κι ας μην είμαστε απόλυτα σίγουροι". Το πολύ πολύ χωρίζουμε. Κι ας υπάρχει και παιδί!!