Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

Το σουρεάλ ζει, αυτό μας οδηγεί


Κύριε Μήτσο μου ξεκινώ εκ των προτέρων καταθέτοντας την αμέριστη συμπάθεια μου προς το πρόσωπό σας. Δεν είναι μόνο που είστε κοντοχωριανός Χανιώτης κι εγώ τους Χανιώτες κορώνα στο κεφάλι μου. Δεν είναι μόνο που τα λέτε έτσι χύμα και τσουβαλάτα χωρίς δεύτερες σκέψεις κι εγώ αγαπώ τους ανθρώπους που ο καθωσπρεπισμός και η σοβαροφάνεια τους έχουν προσπεράσει από καιρό. Ούτε κύριε Μήτσο μου που έχω διαβάσει τα βιβλία σας «Μια σταγόνα Ιστορία» και μου άρεσαν. Είναι κύριε Μήτσο μου που έχετε ολόκληρο το πακέτο. Και γράφετε και μιλάτε και δεν θυμώνετε πολύ σαν τον Πρετεντέρη και δεν κάνετε σαρδάμ σαν την Τρέμη και δεν είστε πολύ ήπιων τόνων ώστε να σας προσπερνούν τα άλλα παιδάκια όπως τον Τσίμα. Κυριε Μήτσο μου εσείς έχετε ολόκληρο το πακέτο και μας το προσφέρετε απλόχερα. Και καλόκαρδος και χωρατατζής και Χανιώτης! Δηλαδή ξέρω ότι εκεί που θα μιλήσουμε σοβαρά, μετά εσείς θα μου πείτε να πάμε για τσικουδιές και καλτσούνια για να αλαφρύνουμε το κλίμα και όλα θα είναι ζάχαρη!!

Γι’ αυτό πέφτω από τα σύννεφα κύριε Μήτσο μου. Γι’ αυτό δεν πιστεύω στ’ αυτιά μου χαρά μου. Γιατί ποτέ δεν θα φανταζόμουνα ότι κάνετε παρέα με το Στέφανο. Μα δεν τον βλέπετε πως είναι; Αυτός στο σχολείο ήταν το γλειφτρόνι της δασκάλας, ο χαφιές της τάξης, ο τύπος με το λαδωμένο μαλλί και τις μύξες. Εσείς κύριε Μητσο μου ήσασταν χαρά Θεού και τότε. Σαν να σας βλέπω μπροστά μου! Καλοκάγαθος, μέτριος μαθητής, λέγατε τα ανέκδοτά σας και δαγκώνατε την τυρόπιτα της Σπυράκη που καθόταν στο μπροστινό θρανίο. Για να λέμε την αλήθεια χάρη στη Σπυράκη τη βγάζατε λάδι, γιατί το Μαράκι και καλή μαθήτρια ήταν και καλό κορίτσι, Ηρακλείωτισσα βέβαια αλλά όλοι έχουμε κουσούρια!

Πως την πατήσατε έτσι καμάρι του Αποκόρωνα; Πως σας έπιασε κότσο ο χαφιές με το λαδωμένο μαλλί και τη τσίμπλα στο μάτι; Γιατί κύριε Μήτσο μου να σας πω την αμαρτία μου, μια χαρά σοβαρολογούσατε στο απόσπασμα που άκουσα εγώ στο Youtube. Ναι, ναι για να λέμε του στραβού το δίκιο το άκουσα. Ούτε χιούμορ διέκρινα, ούτε αστεία, ούτε ανέκδοτα για Ποντίους και ξανθές. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η Όλγα το είδε σχεδόν όλο αλλά έκοψε το κομμάτι της τσόντας γιατί μόλις είχε φάει και φοβήθηκε μην ανακατευτεί. Επίσης κατάλαβα ότι αν δεν ήταν το στιγμιαίο αυτό καθαυτό αλλά η υπόνοια του με αντάλλαγμα το διορισμό θα το παίζατε. Σωστά δεν τα λέω σταυραετέ μου; Ένα δίκιο δεν το έχω; Εσείς που είστε κιμπάρης δεν θα μου το δώσετε; Και το κακό είναι ότι αυτά εξαρχής τα πίστευε ολόκληρη η Ελλάδα. Από τα Χανιά μέχρι τον Έβρο κι από τη Καστοριά μέχρι τη Ρόδο. Και βρεθήκατε γλυκέ μου εσείς να τα ομολογήσετε όλα αυτά στο συμμαθητή σας που κάθεται στο πρώτο θρανίο, διαβάζει σαν το σπασίκλα αλλά δεν καταφέρνει ούτε τα μισά από εσάς που τουλάχιστον ξοδεύατε την ενέργεια σας στη μπάλα, στους πιτόγυρους και στο Μαράκι που είναι από το Ηράκλειο αλλά όλοι έχουμε κουσούρια, σωστά;

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν μένεις ποτέ από υλικό! Και να θες να Αγίασεις δεν μπορείς. Για άλλη μια φορά υπέκυψα! Χίλια συγγνώμη σας εύχομαι!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ το παίζουν στο YouTube τη συνομιλία Χίου / Καμπουράκι?

Δεν το ήξερα ..πω ζω εγώ Θεέ μου? Γιατί τα μαθαίνω όλα τελευταία?
Θα τραβάω μέχρι το βράδυ τις κοτσίδες μου.

Πάντως κι εγώ πιστεύω οτι αυτά που έλεγε στον Χίο είναι αλήθεια , το είδαν και ξέρουν και τι είναι αυτό που κόπηκε αλλα που θαρρος και τόλμη να το πουν παραέξω , θα τους κόψουν τον κώλο...βλέπεις στην ελλάδα η δικαιωσύνη είναι μονόπλευρη. Για την δημοκρατία και ελευθερία του λόγου ας μη μιλήσουμε...

καλή σου εβδομάδα

Grammateas είπε...

Καλή εβδομάδα σε όλους και σε σένα cinderella!
Συμφώνω απόλυτα με το post σου. Αυτά λέγαμε και στην παρέα μου. Κοτζάμ Καμπουράκης, που ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ και με σαφές πολιτικό στίγμα που την ειλικρίνεια του αναγνωρίζουν όλοι, και ασχολήθηκε με το Χίο. Ποιόν; Τον Χίο! Που τον έδιωξαν από Χριστινά Λαμπίρη, μέχρι Ντέσυ Κουβελογιάννη... Σε παρακαλώ τώρα! Δυστυχώς όμως το είχε το κρίμα του και δεν άντεξε το είπε. Τόσο αγαθός πια;

Ανώνυμος είπε...

Σιγα τι προσωπικοτητες !

Matrix είπε...

Καλησπέρα,

προφανώς χάλασε το "καμάρι των Χανιών" από τότε που άρχισε να κάνει παρέα με τον Χρήστο, που συχνάζει στην επόμενη στάση του Μετρο, μετά από αυτή του Ευαγγελισμού, ή πριν από των Αμπελοκήπων.

roadartist είπε...

:)) Δεν θα διαφωνησω φυσικα.. Το υλικο οντως ειναι ανεξαντλητο.
Ειναι τοσο γελοιο ολοι τους, μονο και απο τις φατσες τους..το καταλαβαίνεις :)

sealike2 είπε...

Καλησπέρα, όλοι ρουφάνε τα λόγια τους μπροστά στις ευθύνες τους!!Όπως οι χοντροί την κοιλία τους στην παραλία!!!Bye!!

Γκρινιάρης είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Πως να Αγιάσεις κι εσύ παιδί μου με τόσο που γίνονται; Μπορείς; Δε μπορείς!

Πολύ γέλασα με το post σου!

:)

If...ιγένεια είπε...

Έχω και εγώ dvd με μπλογκερς.. ροζ.. ;p

Δ. Τζ. είπε...

Πολύ Καλησπέρα! Καταρχάς, να ξεκινήσω με μια διαπίστωση. Καλή μου cinderella για μια ακόμα φορά διακρίνω ότι είσαι εξαιρετικά περιγραφική και οφείλω να ομολογήσω ότι τα του σχολείου ήταν φανταστικά! Ειδικά η τυρόπιτα της Σπυράκη...

Τώρα στο θέμα μας. Από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις. Όπως το 'πες είναι: "Σ' αυτή τη χώρα και να θες να Αγιάσεις...".

Ξέρεις πιο είναι το χειρότερο cinderella μου; Ότι η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει από τα όρια της γραφικότητας και αγγίζει αυτά του παραλογισμού! Τα δελτία έχουν γίνει η επιτομή της αυτό-αναφορικότητας! Το... "σοβαρό" (τρομάρα τους) δελτίο του mega εξαντλείται σε μια απίθανη κουβέντα, όπου πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Κλασσικό σκηνικό (υπαρκτό, όχι της φαντασίας μου): Η Τρέμη έχει απέναντι της τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ (το γράφω με κεφαλαία γιατί έχει σημασία) κ. Π. Σόμπολο και του λέει: "Πρόεδρε σου έστειλα το πρωί την επιστολή, έλαβα την απάντηση σου και…".

Σ' αυτό το πλαίσιο δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από δημοσιογράφους τύπου Καμπουράκη και (ακόμα χειρότερα) τύπου Χίου. Αλλά αυτή η έκπληξη και η οργή που μας διακατέχει φαντάζει στα μάτια μου κάπως ψεύτικη, φτιαχτή, ίσως και υποκριτική: Αλήθεια, τόσο καιρό δεν ξέραμε πόσο επικίνδυνοι είναι οι Χίοι και πόσο ανάξιοι λόγου οι γραφικοί "χιουμορίστες" Καμπουράκηδες;

cinderella είπε...

@ trelofantasmeni μου σε πιάνω αδιάβαστη και πολύ στεναχωριέμαι! Να μην ξαναγίνει! Εντάξει; Πάντως τις κοτσιδες σου μην τις τραβήξεις! :)))

Κάποτε ένας blogger λατρεμένος, ένας blogger λατρευτός μου είχε πει οτι η επιτυχία των blogs βασίζεται ακριβώς στο νεποτισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα οπου η ελευθερία του λόγου και η δημοκρατία εχουν ένα περίεργο τρόπο ύπαρξης.

cinderella είπε...

@ Γραμματέα μου
Καλησπέρα! Δεν ξέρω κατά πόσο αγαθός είναι ο Καμπουράκης πάντως ο Χίος είναι πολύ γλείτσας. Είναι το είδος του ανθρώπου που είναι προς αποφυγή. Ελληνάρας. (κι ο Ελληνάρας στη δικά μου γλώσσα είναι η καμουφλαρισμένη έκφραση για τη περιγραφή του μ@κ@κ@!!)

cinderella είπε...

@ χειροβομπίρα, τράβα να βρεις καθαρίστρια και άσε τα σχόλια για το Καμπουράκη μου. Το Χίο κράξε τον όσο θες!! :)))

cinderella είπε...

@ Μαtrix τέλειο το σχόλιο σου!! Μου άρεσε πολύ!! :)))
Καλησπέρες!!

@roadartist μου
Αυτό που όλοι συμφωνούμε αλλά το παράλογο εξακολουθεί να μας καταδυναστεύει δεν είναι άξιο απορίας, μελέτης, έρευνας; Μήπως να μας κοίταζε κανάς γιατρός;; Όλοι παράλογα τα βλέπουμε αυτά γύρω μας, σε όλους εντύπωση μας κάνουν, αλλά από κεί και πέρα τι κάνουμε; Άντε να γυρίσουμε κανά κανάλι. Άντε να κλείσουμε και λίγο την τηλεόραση. Άντε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα! Καλησπέρες καλή μου!! Δεν τα λέω σε σένα προσωπικά. Προβληματισμούς εκφράζω δημοσίως!! :))

cinderella είπε...

@ sealike2 μου
Κι εγώ ρουφάω την κοιλιά μου. Ειδικά όταν θέλω να χωρέσω στο diesel εκείνο που πήρα το καλοκαίρι που τέλειωσα το λύκειο! Κι ας μην μπορώ να κάτσω μετά!
Αλλά τουλάχιστον δεν βλάπτω κανένα! ;)

@Γκρινιάρη μου
Πολύ χαίρομαι που γέλασες! Δεν μπορώ να Αγιάσω!! Τι κακό κι αυτό;; Σήμερα με τριγυρνά σαν την ίωση ακόμα ένα θέμα αλλά προσπαθώ να μην ενδώσω. Δεν είμαι όμως σίγουρη οτι θα τα καταφέρω!!

cinderella είπε...

@ Ιφιγένεια μη με τρομάζεις!! Στείλε μου μια κόπια να κρίνω την αυθεντικότητα και θα τα βρούμε στη τιμή!! :)))

@ Δ. Τζ. μου
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Για την ακρίβεια η εικόνα είναι η εξής: Παιδάκια συνωστίζονται μπροστά από την καντίνα, ο Μήτσος μου σπρώχνει όσο μπορεί για να βρεθεί μπροστά με προτεταμένο το χέρι με τα κέρματα φωνάζοντας "μια λουκανικόπιτα, μια λουκανικόπιτα κυρία Σούλα" και ενώ το Μαράκι μόλις έχει πάρει την τυρόποτα του αυτός της ρίχνει μια δαγκωματιά και συνεχίζει να φωνάζει "μια λουκανικόπιτα, μια λουκανικόπιτα κυρία Σούλα" μπουκωμένος αυτή τη φορά!! :))
Το σκηνικό που περιγράφεις μρ τη Τρέμη και το Σόμπολο είναι εκπληκτικό! Είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα για τη κατάντια αυτής της χώρας να εξουσιάζεται από κάθετι δήθεν.

Σοφία είπε...

Δεν έχω ιδέα σε ποιους αναφέρεσαι, μου άρεσε όμως πολύ το κείμενο!

Ανώνυμος είπε...

Εισαι τοπικιστρια μεγαλη.Σε καταγγελνω και θα βγαλω και DVD κιολας.(Με θεμα το Ηρακλειο)
Και θα το δεις θες δε θες !:p

Παιζεις με τον πονο μου στο θεμα καθαριστρια ε?καααλαααααα ..μωρε θα το βγαλω το DVD !

Ποιο Καμπουρακη ρε συ εγω καθε πρωι στο μεγκα τον Οικονομεα και ενα χελωνονιτζακι βλεπω !

Unknown είπε...

Δεν μ'αρέσει η πρωσοπολατρεία του star system και το χειρότερο είναι όταν ο δημοσιογράφος γίνεται είδηση.
Δεν καταννοώ τι πάει να πει δημοσιογράφος-star.
Ακόμα και το ΘΕΜΑ έγινε πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα επειδή προέρχεται από άτομα της τηλεόρασης και της "ψυχαγωγικής" δημοσιογραφίας...

Ωστόσο θεωρώ πως δεν επλήγη η δημοσιογραφία αλλά συγκεκριμένα μόνο πρόσωπα...

cinderella είπε...

@ Σοφάκι σε λατρεύω!! Έτσι του χρόνου κι εγώ από το Λονδινάκι θέλω να μην καταλαβαίνω τίποτα από την ελληνική παράνοια!! :)))

Μιλάω πάντως για τους δύο κυρίους που είδες στις φωτογραφίες στην αρχή του πόστ και τη μεταξύ τους συνομιλία. Ο αριστερά παραδέχτηκε στον δεξιά οτι στο Μega είδαν το dvd του Ζαχόπουλου και ο άλλος τον μαγνητοφωνούσε και το έβγαλε στον αέρα! :)))

cinderella είπε...

@ xeirovompira

Είμαι τοπικίστιρα τεράστια! Και μπορώ να σου πω και όλα τα ανέκδοτα που λέμε για τους Ηρακλειώτες στα Χανιά!
"Ποιο είναι το ωραιότερο αξιοθέατο στο Ηράκλειο; Η ταμπέλα που γράφει προς Χανιά" και πολλά άλλα!!

Μη με εκβιάζετε εμένα με dvd όλοι μέσα στον καναπέ μου! Αν έχεις κάτι στείλε το αλλιώς σιώπησε για πάντα! Άντε!!

Υ.Γ. Βρήκες τελικά καθαρίστρια;

cinderella είπε...

@ samael
Πάντα τα πρόσωποα εξουσίας προκαλούσαν δέος απέναντι στον απλό κόσμο. Ποιοι νοιάζονται για το Χ δημοσιογράφο της κάτω Ραχούλας; Παντως πολύ λιγότεροι από αυτούς που νοιάζονται για το Θέμο. Δεν παίζει λοιπόν καταλυτικό ρόλο ο χώρος στον οποίο κινείται το άτομο, όσο η θέση την οποία κατέχει. Είτε είναι πολιτικός, δημοσιογράφος, ηθοποιός κλπ κλπ. Άν βρίσκεται σε μεγάλη καρέκλα θεωρείται δημόσιο πρόσωπο και έχει να λογοδοτήσει διπλά!
Καλημέρες!! :))

Υ.Γ. Το Θεμα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έπιασε επειδή ήταν εφημερίδα του Μάκη και του Θέμου. Έπιασε γιατί είχε μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία από αυτή των υπολοίπων. Έβγαζε στη φόρα πολύ πιο έυκολα σκάνδαλα, πούλαγε αρκετά θέματα life style και δεν ασχολούνταν με θέματα τα οποία ήξερε οτι δεν θα πουλήσουν αρκετά κι ας ήταν μείζονος σημασίας. Με μια κουβέντα έπαιζε με τηλεοπτικούς όρους, την ώρα που η έντυπη δημοσιογραφία προσπαθούσε να αποδείξει οτι δεν θα ακολουθήσει τα μονοπάτια της τηλεοπτικής.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε συ !Βρηκα καπου εδω το χα !
Πρεπει να το πεταξε η καθαριστρια που ΝΑΙ επιτελους βρηκα !
Αντε τη γλιτωσες προς το παρον !
Δε θα σιωπησω ρε με τιποτα !
Θα φτασει μεχρι τη σοφιτα η σφουγγαριστρα εεε το μαχαιρι το κοκκαλο εννοω !

απλετο φως στο απλυτο σπιτι !εδω και τωρα !

Χαιρετουρες απο δω !:))))

Elli είπε...

cinderella, που έμαθες όλα αυτά για τον Καμπουράκη?
Μόνο σε ποιο μαιευτήριο γεννήθηκε δεν μας γράφεις!
Χαραμίζεσαι εσυ!
Φιλάκια!

NdN είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα. Ακόμα μία φορά έκανες μία εξαιρετική περιγραφή και με πολύ χιούμορ!

Θα καταθέσω την άποψη μίας πολύ φίλης Ηρακλειώτισσας η οποία μου είπε: "Καλά τι περίμενες; Δεν θα την πατούσε ο Καμπουράκης; Αφού είναι Χανιώτης!!!"

Σκέφτηκα εσένα και την Ελλη όταν μου το έλεγε!!!

Feidias είπε...

Πφφφφφφ....τι τον ανέφερες τον γλοιώδη τον μ@λ@κ@ τον αδειοκέφαλο και δήθεν δημοσιογράφο,τον Χίο??Δεν αξίζει νομιζω ούτε να ασχοληθεί κανείς με ανθρώπους της αρπαχτής της έυκολης και ρηχής είδησης για ξελιγωμένους ανέραστους και δεν εννοώ αγάμητους συνανθρώπους του ίδιους μ αυτόν!
Ουφφφφφ....σορρυ γαμώτο αλλά δεν άντεξαα ο δόλιος!!!
Άλλαξες κουρτίνες?? Ή έχω καιρό να έρθω??
Καληνύχτααα παξιμαδοκλέφτρα!!

cinderella είπε...

@xeirovompira

Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός!! χαχαχα! Γέλασα πολύ και το είχα ανάγκη σήμερα!! :)))
Καλησπέρες και προσοχή στη καθαρίστρια!! Πάει να το σκάσει!! Από τη σοφίτα η ηλίθια! Θα τσακιστείιιι!!!

@ελλη
Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα το έχεις ακούσει;; Παραμυθατζού η παξιμαδοκλέφτρα...Από τις λίγες!!

cinderella είπε...

@Ndn μου

Αν και κάνεις παρέα με Ηρακλείωτισσες,πράγμα μεμπτό φυσικά, εγώ σε συγχωρώ! Καιρό είχα να σε δώ από εδώ. Στο δικό σου σαλόνι κάτι τασάκια έσπασα, ελπίζω να μη θύμωσες πολύ. Ήταν κιτσάτα μωρέ! Θα σου πάρω άλλα από τη Πράγα όταν πάω από γυαλί Βοημίας! :)))

cinderella είπε...

@ Φειδία μου
Χώσε, χώσε!! Κι εγώ μαζί σου!! Το μίασμα, το σκουλήκι, το μυξόπλυμα, την κλασομπανιέρα και πολλά πολλά άλλα!! :))
Άλλαξα κουρτίνες και ριχτάρια. Χαλί δεν άλλαξα ακόμα και η τρύπα από τη στάχτη σου εκεί δεξιά ακόμα υπάρχει! Να δες!!
Φιλιά!!

Thalassini είπε...

Μμμ εχεις μια σουρεαλ πρόσκληση και από μενα! Ματσ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Καλά για τον αρχιρουφιάνο τον Χίο δεν συζητάω...αλλά ο καμπουράκης αν είχε αρχ... θα έπρεπε να βγεί και να παραδεχτεί την αλήθεια που ξέρει όλος ο κόσμος...και να μην μας περνάει για μαλάκες.

cinderella είπε...

@ Θαλασσινή μου θα ανταποκριθώ εν καιρώ!! :)))

@ Νίκο όλοι για μαλάκες μας περνάνε. Και το κακό είναι οτι εμείς τους έχουμε δώσει αυτή την εντύπωση!!