Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Ήταν όλοι τους παιδιά μου

Δεν πουλάει ρε μάνα μου σαν είδηση. Το πήρα πρέφα κι εγώ η ρουφιάνα πολύ αργά. Είχα ήδη αρχίσει να ασχολούμαι μαζί του και να κολλάω. Κι όσο έσκαβα τόσο άρχιζα να εκνευρίζομαι. Να τσιτώνω, να κατεβάζω καντήλια, να βρίζω (στα γαλλικά). Δεν πουλάει λοιπόν το θέμα. Ακόμα και ο εθνοπατέρας το πήρε πιο γρήγορα χαμπάρι από μένα και δεν ασχολήθηκε καθόλου. Όλοι δηλαδή το πήρανε χαμπάρι πιο γρήγορα από μένα. Και δε φταίνε αυτοί. Φταίω εγώ που κουβαλάω αυτό το ενοχικό σύνδρομο, προίκα από μικρή και δεν το αποχωρίζομαι. Που πιστεύω ακόμα στα αυτονόητα. Που εξακολουθώ να αντιμετωπίζω τα παράλογα με κυνισμό. Που μάλλον ζω σε λάθος χώρα ή σε λάθος εποχή όπως θα έλεγε και ο Δεληβοριάς.

Δεν πουλάει ρε μάνα μου όμως σαν είδηση. Κι έτσι πέρασε στα πολύ ψιλά. Σαν έβδομή λοιπόν είδηση το βρήκα λοιπόν χτες αργά το βράδυ στο http://www.in.gr/ . Σε 16 περιόδους η ανάλυση, σε 1 και μοναδική η ουσία κι αυτή μέσα από τις δηλώσεις της Παπαρήγα. Στην πτώση του ελικοπτέρου στο Βασιλούδι και το θάνατο 3 νέων ανθρώπων αναφέρομαι. Το άκουσες; Το πήρες χαμπάρι; Και να μην το άκουσες δεν θα σε κατηγορήσω γιατί κι εγώ είδα κι έπαθα για να το ακούσω. Να το πάρω χαμπάρι. Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Huey με τριμελές πλήρωμα κατέπεσε και συνετρίβη. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη θλίψη του. Κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι καλά ο άνθρωπος και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε την οδύνη του κι ο Θ. Ρουσόπουλος τη στεναχώρια του και όλοι μα όλοι είπαν τον καλό τους το λόγο για τα παιδιά που έπεσαν στο καθήκον (λες και τα ήξεραν) και έδειξαν το ταλέντο που κατά βάθος κρύβουν στην υποκρισία και σε αυτό τους βοηθούν και τα μαθήματα που όλοι έχουν κάνει στην υποκριτική.

Γιατί μπορεί να μην πουλάει ρε μάνα μου σαν είδηση αλλά η ουσία είναι μια. Ότι το ελικόπτερο ήταν από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ηλικίας 42 χρόνων με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα μετρώντας με τα δάχτυλα. Είχε κατασκευαστεί το 1966. Τη χρονιά που ο Τζόν Λένον σε συνέντευξή του δήλωνε ότι τα Σκαθάρια είναι πιο δημοφιλή από το Χριστό. Τη χρονιά που η Γουινέα κερδίζει την ανεξαρτησία της. Τη χρονιά που ο Φιντέλ οδηγεί την Κούβα σε στρατιωτικό νόμο με το πρόσχημα της Αμερικανικής επίθεσης. Τη χρονιά που γεννιέται η Salma Hayek και η Halle Berry. Τότε κατασκευάστηκε και αυτό. Και κατέληξε ο Θεός ξέρει, η κυβέρνηση της ΝΔ ξέρει, του Πασόκ ξέρει, εδώ. Πόσο το πληρώσαμε κανείς δεν ξέρει. Γιατί το χρησιμοποιούσαμε αντί να το πάμε σε εκείνο το πολύ ωραίο μουσείο που έχουμε στη Βασιλίσσης Σοφίας και ονομάζεται Πολεμικό κανείς δεν ξέρει. Γιατί ξοδεύουμε τόσα σε εξοπλιστικά προγράμματα κάθε χρόνο ενώ για την τριτοβάθμια παιδεία χαλαλίζουμε μόλις το 5% του πληθωρισμού ετησίως κανείς δεν ξέρει. Γιατί θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές φορώντας πρώτα το προσωπείο της αδιαφορίας και μετά το συμβάν τη μάσκα της συμπόνοιας και του οίκτου κανείς δεν ξέρει.

Δεν πουλάει ρε μάνα μου όμως σαν είδηση και γι’ αυτό θα ερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του εν καιρώ. Προς το παρόν θεωρείται ότι έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες. Το πόρισμα σίγουρα θα ρίξει άπλετο φως και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει. Πάντως αν ήταν θεατρική παράσταση τότε όλοι οι θλιμμένοι πατέρες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο θα μπορούσαν επάξια να διεκδικήσουν το ρόλο του Τζο Κέλλερ (παρακαλώντας παράλληλα η μοίρα να μη σταθεί τόσο σκληρή απέναντί τους). Ήταν άλλωστε όλοι τους παιδιά τους. Και η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της (ή τα διώχνει μακριά).

Υ.Γ Σήμερα τα Νέα ασχολήθηκαν με το θέμα. Πάλι καλά.

42 σχόλια:

Unknown είπε...

Βλέπεις δεν είναι πια σπουδαίος ο θάνατος 2-3 ανθρώπων ειδικάαπό πτώση ελικοπτέρου(παρακαλούνται οι υποψήφιοι νεκροί/θέματα ειδήσεων να ευφευρίσκουν πιο πρωτότυπους τρόπους)...και μετά θα τους αποκαλούν ήρωες! Δεν θέλουμε άλλους ήρωες ρε ζώα!!!

If...ιγένεια είπε...

Τα είπες όλα..

BUTTERFLY είπε...

Και βεβαια οταν θα βγει μετα απο καμποσα χρονια το πορισμα, ευθυνες δεν θα αποδοθουν!
Αλλη μια ελληνικη λεξη, μεσα στις πολλες, που εχουμε ξεχασει: Φιλοτιμο!

tzonakos είπε...

(Πώς μα πώς εκνευρίζομαι με όσους σχολιάζουν στο στυλ "συμφωνώ με όλα" σκέτο )

Λοιπόν αυτη η ιστορία ειναι παλιά. Πάντα ενα ατύχημα ήταν στο πρόγραμμα.
Δεν ξέρω αν φταίει το οτι ηταν παλιό το ελικόπτερο. Μπορεί και όχι. Αν το πόρισμα βγεί στη δημοσιότητα ΟΛΟΚΛΗΡΟ μπορεί να μιλάει για "ανθρώπινο λάθος".
Εγω ξέρω οτι δεν τους ήξερα αλλα θλίβομαι χωρίς να ειμαι Ρουσσόπουλος. Θλίβομαι ως συνάνθρωπος και όχι ως πολιτικός που θέλει κι απο πάνω να τους περάσει στο λαό σαν ήρωες !
Οχι ρε δεν ήταν ήρωες πιο πολύ απο τον σκουπιδιάρη ούτε απο τον λιμενεργάτη ούτε απο την δασκάλα. Την δουλειά τους έκαναν.
Κάτι πήγε στραβά.
Το κόστος της απώλειας ανθρώπων αλλα κι εξοπλισμού ειναι μεγάλο. Ανυπολόγιστο.
Ξέρω οτι χάθηκαν και χάσαμε.
Να σταματήσουν να μας μιλάνε για ήρωες και να αναλάβουν ευθύνες,
Να βρεθεί τι στο καλό φταίει και να μην ξανασυμβεί. Το απαιτώ επειδη $%#%&$%^* πληρώνω φόρους.

ράγες είπε...

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο! Σίγουρα! Μόνο που είναι τόσο το λίπος που μέχρι η λεπίδα να διαπεράσει, δέρμα, στρώσεις λίπους, μύες και να βρει τελικώς κόκκαλο θα έχει λιώσει το μαχαίρι!
Τι να πω πάλι; Είναι απογοητευτική η κατάσταση! Πέρασε στα ψιλά! Όπως και όλα τα γεγονότα αυτών των ημερών, λόγο της στημένης απεργίας των δημοσιογράφων!
Και να σου πω και κάτι; Καθημερινά στα Μέσα φτάνουν χιλιάδες ειδήσεις!
Αν ερχόσουν πριν λίγους μήνες σαν εργαζόμενος στην αεροπορία και μου έλεγες τα προβλήματα με τα παλιά ελικόπτερα και είχεις στοιχεία θα σε έγραφα κανονικά, γιατί θα είχα να παίξω Ζαχόπουλο! Και αν δεν τον έπαιζα, θα έχανα σε νούμερα και τελικώς και τη δουλειά μου! Όμως θα κρατούσα το τηλέφωνο σου και μόλις γινόταν το ατύχημα θα σε έπαιρνα όλη μέρα τηλέφωνο για να βγεις στον αέρα και να μου δώσεις τα στοιχεία!
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά έτσι είναι! Εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα αυτό, αλλά κινούμαι σε αυτόν τον χώρο και ξέρω, πως γίνεται η αξιολόγηση της κάθε είδησης!

Δ. Τζ. είπε...

Μας έχει απασχολήσει και παλαιότερα το θέμα της ιεράρχησης των ειδήσεων από πλευράς ορισμένων ΜΜΕ cinderella μου, αλλά για κάποιους φαίνεται πως δεν υπάρχει καν θέμα. Οι "αληθινές" ειδήσεις δε μας (τους) απασχολούν, αν τουλάχιστον κρίνουμε από το τι (δεν) παίζουν ορισμένα (αρκετά) μέσα.

Το πιο λυπηρό από την όλη ιστορία είναι ότι το -ένα ακόμα!- δυστύχημα θα έχει σε λίγες μέρες ξεχαστεί. Μέχρι να χάσει τη ζωή του ο επόμενος Ηλιάκης. Φυσικά και θα αποδοθούν οι ευθύνες. Αλλά στα "κακά αεροπλάνα". Όχι σε αυτόν/αυτούς που αντί να αγοράσουν καινούργια, έβαλαν τα χρήματα στην τσέπη...

ΥΓ. Απ’ ότι είδα το θέμα υπήρχε και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής".

leila είπε...

δεν πουλαει και δεν βολευει σα θεμα να βγει στον αερα στις πρωτες ειδησεις, γιατι, ετσι, ο κοσμος θα το θεωρησει σημαντικο.. ενω τωρα πιο σημαντικα ειναι τι εκανε ο ενας και τι ειπε ο αλλος.. η ιεραρχιση των ειδησεων γινεται κατα βουληση και οχι κατα σπουδαιοτητα..
και ποιος μας ειπε οτι οι ανθρωποι που εφυγαν ηθελαν να γινουν ηρωες;
ευτυχως που υπαρχουν πολλα μεσα και καποια απο αυτα εχουν την ευθυξια να παρουσιαζουν ολες τις ειδησεις.. δυστυχως ομως ολοι δεν εχουν το χρονο και τη διαθεση να τα παρακολουθουν ολα..
θυμαμαι οι δασκαλοι στο σχολειο μας ελεγαν να διαβαζουμε εφημεριδες, πολλες και να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη..
η ενημερωση ειναι σπουδαια απο καθε αποψη..

BUTTERFLY είπε...

Παιδια εγω τα τελευταια χρονια τους δημοσιογραφους δεν τους ειχα σε εκτιμηση, αλλα τελευταια παραγινε το κακο.
Ηρθαν στη γειτονια μου να κανουν ρεπορταζ τωρα με τις απεργιες για τα σκουπιδια. Οταν ειδαν κι αποειδαν οτι δεν ηταν τοσα πολλα οσα περιμεναν τα σκουπιδια, πηγαν και μαζεψαν απο τους γυρω δρομους σακουλες και τα πηγαν εκει που θα κανανε το ρεπορταζ, εφτιαξαν ενα βουνο και μετα αρχισαν δηθεν αγανακτισμενοι τα "Κοιτακετ κυριες και κυριοι τους σωρους σκουπιδιων που εχουν κατακλυσει την περιοχη!'
Για πια ενημερωση μιλαμε λοιπον; Νουμερα θελουν να κανουν, αφου κι οι ιδιοι ειναι νουμερα!

cinderella είπε...

@ samael δεν ξέρω τελικά αν δεν θέλουμε άλλους ήρωες ή φοβόμαστε και προσπαθούμε κάποια πράγματα να τα αποσιωπήσουμε. Για να είμαι ειλικρινής ακόμα και η δήλωση του Πασοκ για το συμβάν μου φάνηκε ύποπτη. Ούτε κουβέντα για το σαράβαλο. Μόνο στη δεξιά κυβέρνηση έριξαν το φταίξιμο για κακή εκπαίδευση των πιλότων, για ελλιπή συντήρηση και προσλήψεις με πολιτικά συμφέροντα. Πλήρης εκμετάλλευση του θεματος δήλαδη.
Καλημέρες!!

cinderella είπε...

@ ιφ μου Καλημέρες και πολλά φιλιά κοριτσάκι!!

cinderella είπε...

@ Χριστινιώ δεν το συζητώ καν. Η ιστορία μας έχει διδάξει να μην περιμένουμε πορίσματα και να μάθουμε να ζούμε με μνήμη χρυσόψαρου σε μια χώρα όπου τα νέα μπαγιατεύουν με ταχύτητα φωτός.
Προχτές άκουγα οτι και το πόρισμα για το "helios" δεν περιελάμβανε τα στοιχεία που όλοι περίμεναν και πολλά κουκουλώθηκαν.
Φιλότιμο; What does it mean?

cinderella είπε...

Τζονάκο μου δεν ξέρω τι να πω πια. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Και λέω εγώ η αδαής και ολίγον ξανθιά (κατ' εσέ) το ανθρώπινο λάθος δεν θα μπορεί δηλαδή να βασίζεται σε μηχανική βλάβη; Σε ένα τόσο παλιό μαραφέτι τα ανθρώπινα λάθη δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο; Ή όπως αλλιώς έλεγε η γιαγιάκα μου, μέσα σε αυτό το ερείπιο, ένα φτιάχνεις και δέκα χαλάνε δεν παίζει να ισχύει;
Δεν είναι μόνο οτι πληρώνουμε φόρους καλέ μου. Είναι οτι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κάποιοι νομίζουν οτι δεν καταλαβαίνουμε και κάνουν οτι περνά από το χέρι τους για να μην πάρουμε είδηση.
Τώρα για το ότι αυτά συμβαίνουν θα συμφωνήσω. Συμβαίνουν και πολλές φορές δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε. Μπορούμε όμως να μην ρισκάρουμε με σαράβαλα 42 ετών. Είναι λίγο σαν να προκαλόύμε την τύχη μας, δε συμφωνείς;

cinderella είπε...

@ Ρε ράγα πως μου τα αμολάς έτσι, ρε κούκλα μου αυτά;; Να αυτή η ωμή αλήθεια εμένα με ταρακουνά. Με σοκάρει. Πάντα ήθελα να πιστεύω οτι ζω σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο αλλα οι πρώτοι που βάζουν το χέρι τους για να χαλάσει η εικόνα είστε εσείς οι δημοσιογράφοι! Δες παρακάτω και το δεύτερο σχόλιο που άφησε η Χριστίνα για να καταλάβεις τι εννοώ!!
Χτές έγραψα στο blog του Δ. Τζ. οτι "το πανεπιστήμιο είναι κι αυτό γρανάζι ενός σάπιου συστήματος που έχει φτιαχτεί από πολύ ανθεκτικά υλικά". Παραφράζοντας το μπορώ τώρα να πω οτι γενικότερα όλο το σύστημα που μας περιβάλλει είναι σάπιο, μα συνάμα φτιαγμένο από πολύ ανθεκτικά υλικά.

cinderella είπε...

@ Δημήτρη μου μετά είδα κι εγώ οτι ευτυχώς από τον ημερήσιο τύπο το θέμα προβλήθηκε.
Το ζήτημα της ιεράρχησης τον ειδήσεων είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και καλά κάνεις και το θέτεις. Αυτό που εγώ συμπεραίνω είναι οτι τα ΜΜΕ ως τέταρτη εξουσία έχουν υιοθετήσει όλα τα αρνητικά των άλλων εξουσιών μαζί με την αλαζονεία, τη διαστρέβλωση, το σκοταδισμό. Πραγματικά δεν θα ήθελα να φτάσω στο σημείο να γράψω κάτι τέτοιο αλλά πραγματικά έτσι νιώθω κι αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό.
Καλημέρες καλέ μου!!

cinderella είπε...

@ Λέιλα μου γλυκιά τελικά το να ενημερωθούμε ολοκληρωμένα και σε βάθος, χωρίς υπερβολές, χωρίς φανφαρολογίες είναι πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουνα! Προσπαθώ κι εγώ να διαβάζω 2-3 εφημερίδες το Σαββατοκύριακο αλλά μέσα στην εβδομάδα δεν τα καταφέρνω λόγω χρόνου να ξεφυλλίσω ούτε μία. (Άντε ψέμματα, χαζεύω την Athens voice και τη Lifo!!)
Φιλιά πολλά και Καλό Σαββατοκύριακο κούκλα μου!

cinderella είπε...

@ Ρε Χριστινιώ τι να πω...Οτι και να πω θα είναι λίγο...
Αν πω οτι αηδίασα είναι το λιγότερο. Αν πω οτι δεν το περίμενα θα πω ψέμματα. Αν πω οτι τουλάχιστον τώρα οι πραγματικοί σκουπιδιάρηδες βγήκαν και μάζεψαν τα σκουπίδια θα είμαι εντός θέματος! Κρίμα...
Καλό Σουκού κούκλα μου!! :)))

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα χάλια μας!!!

Φιλιά πολλά!

Artanis είπε...

Καλησπέρα Σταχτοπούτα, προς το παρόν είσαι η πρώτη που διαβάζω κι έχεις αφιερώσει μερικές γραμμές...Όλοι οι υπόλοιποι,(μαζί βάζω κι εμένα) δεν γράψαμε κουβέντα...

Axis Mundi είπε...

δυστυχώς οι συγκεκριμένες ειδήσεις δεν είναι trendy για να πουλήσουν! Άλλα πουλάνε...
Αν είχε γίνει κανένα ροζ σκάνδαλο με κάποιο απο τα συγκεκριμένα παιδιά θα έβλεπες τι διαστάσεις θα έπαιρνε..
Κατά τ' άλλα συνεχίζουν οι πρόβες για την παρέλαση της 25ης.
Είναι θλιβερό το όλο σκηνικό.
Καλο σαβ/κο cinderella

cinderella είπε...

@ Θαλασσινή μου υπέροχη ματιά καλό Σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση!!
Φιλιά πολλά!!

cinderella είπε...

@ artanis
Καλως όρισες στον καναπέ μου καλλιτέχνιδα!!! Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς κι εγώ για να γράψω, είδα κι έπαθα να βρω το ζουμί της υπόθεσης.
Το συντομότερο θα περάσω από το διαδικτυακό σου εργαστήρι!
Καλό Σαββατοκύριακο!

cinderella είπε...

@ Αxis Mundi καλως ήρθες από δω! Μήπως να αλλάζαμε τροχιά; Μήπως να ανοίγαμε πανιά για μέρη ξένα; Δεν ξέρω κιόλας, ιδέες ρίχνω. Πάντως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Καλό Σαββατοκύριακό και σε σένα! :)))

dyosmaraki είπε...

Είναι κάποιες μανoύλες που κάθε λίγο θρηνούν για τα παιδάκια τους, είτε αυτά πέφτουν με ελικόπτερα, είτε αυτά είναι πυροσβέστες και καίγονται στις πυρκαγιές, είτε...είτε...

Είναι και κάποιοι επίσημοι οι οποίοι δηλώνουν τη συμπόνοια τους, δηλώνουν πως συμπαρίστανται και πως θα χυθεί "άπλετο φως".

Επειδή τελευταία έχω θαμπωθεί από το άπλετο φως που κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο πιστεύω πως το πόρισμα για την συγκεκριμένη περίπτωση είτε θα αναφέρει για άλλη μια φορά "ανθρώπινο λάθος" (άντε να βρεις τους αποθαμένους να απολογηθούν) είτε πως "δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία" και ο φάκελος θα πάει στο αρχείο.

Ενα αρχείο που υποδέχεται όλες τις αμαρτίες εκείνων που δεν επιθυμούν να πράξουν σύμφωνα με την συνείδησή τους μα σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς.

Και οι νόμοι της "αγοράς" προσδιορίζουν πως οι ζωές των απλών, των "καθημερινών" ανθρώπων "δεν πουλάει". Αντίθετα η αναφορά και η προβολή ασήμαντων περιστατικών της ζωής κάποιων επωνύμων εξασφαλίζει περισσότερα από τα "προς το ζειν".

Είδα καναπέ και είπα να ξαποστάσω. Οσο για τη στάχτη μην ανησυχείς δεν καπνίζω!!!
Καλώς σε βρήκα cinderella και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Suspect είπε...

μπραβο σου για την αναφορα

Eclipse είπε...

υπέροχο ποστ και τόσο αληθινό...

tzonakos είπε...

Ok, δεν εισαι ξανθιά, πλάκα έκανα ντε :)
Εγω λέω και το άλλο.
Με κάποιους τρόπους πρέπει να πιεστεί η χώρα να "αγοράσει" νέο εξπολισμό.
Απο το γνωστό, το ίδιο μαγαζί...

cinderella είπε...

@ dyosmaraki μου εσύ βρήκες καναπέ να ξαποστάσεις κι εγώ χτές κοντοστάθηκα στη θέα του υπέροχου πίνακα και του Μεγάλου Καβάφη που φιλοξενούσες στον δικό σου οντά!

Πάντως οτι και να πούμε είναι λίγο για ένα σαράβαλο 42 χρονών που είχε ζήσει ένδοξες μέρες στον πόλεμο του Βιετνάμ και του έμελλε να κλείσει την καριέρα του σε ελληνικό έδαφος.

Το 2006 ένα ίδιου τύπου ελικόπτερο είχε πέσει παρασέρνοντας και τότε στο θάνατο νέους ανθρώπους. Τότε ο ίδιος υπουργός είχε δεσμευτεί οτι δεν θα ξαναπετάξουν τέτοιου τύπου αεροπλάνα. Τελικά ξαναπέταξαν. Και ξαναέπεσαν...

Καλή Κυριακή έστω και συννεφιασμένη!!

cinderella είπε...

@ suspect καλώς όρισες στον καναπέ μου και να σαι καλά για τα καλά σου λόγια! Καλή Κυριακή και σε σένα και με το καλό να τα λέμε! :))

cinderella είπε...

@ daisaκι μου γλυκό εμείς τα λέμε, να δούμε όμως ποιος μας ακούει!! Χαίρομαι που σου άρεσε αν και πολύ θα ήθελα να μην είχα γράψει αυτό το πόστ πραγματικά! Καλή Κυριακή και καλή ξεκούραση κοριτσάκι!! :)))

cinderella είπε...

Τζονάκο μου μάλλον πλανάμαι πλάνην οικτρά έτσι; Γιατί εγώ νόμιζα οτι η χώρα αγοράζει νέο εξοπλισμό. Γιατί κάθε χρόνο στην ψήφιση του προϋπολογισμού κάνουμε παζάρια στη παιδεία, στην υγεία, στις αυξήσεις και δαπάνούμε τη μερίδα του λέοντος σε αγορές. Μα τι αγοράζουε τέλως πάντων; Κι όλα αυτά που αγοράζουμε τα χρησιμοποιούμε κιόλας ή μένουν σε αποθήκες; Τους S300 τους θυμάσαι; Εγώ τους θυμάμαι. Αυτοί θα τους θυμούνται; Πολύ αμφιβάλλω!!!

Υ.Γ. Από το ίδιο μαγαζί; Δεν υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια;
Υ.Γ.2. Μήπως απειλούμαστε και δεν το ξέρουμε; Κι αν απειλούμαστε με τέτοιου τύπου ελικόπτερα θα αμυνθούμε; Για να ξέρω να πάρω τα βουνά. (ή τις θάλασσες!!)

tzonakos είπε...

Υπάρχουν φυσικά κι αλλού πορτοκαλιές αλλα σε αφήνουν να πας αλλού ;
Το πρόβλημα είναι πολύ παλιό και η ρίζα του ειναι δύσκολο να βγεί. Πολιτική βούληση χρειάζεται αλλα πού να την βρούν ;

υγ. άσχετον : Εχεις προσκλησούλα που εαν θελεiς γράφεις.

cinderella είπε...

Προσκλησούλα είναι αυτή;; Δεν ντρέπεσαι; Δεν κοκκινίζεις; Σοβαρό παιδί σου λέει μετά ο άλλος!!
Θα μας πιάσει στο στόμα της η Λουκά, ο Ψινάκης, ο Άδωνις, η γιαγιά του Αυτιά και μετά να δω ποιός ποταμός θα μας ξεπλύνει!! Ντροπή! Και αίσχος!
Πέρα από τη πλάκα θα το σκεφτώ...:))

tzonakos είπε...

Eντάξει... πήρα το θάρρος να σε καλέσω. Ντράπηκα λιγο να σου πω την αλήθεια. Δεν σε υποχρεώνει κανεις να παίξεις.
Ουτε εμένα υποχρεώνει κανείς να βάζω οτι λες στο Σχόλιο Της Ημέρας μου.
Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς όμως.

cinderella είπε...

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε
τα χέρια θα περάσουμε στους ώμους
παλιά τραγούδια για να θυμηθούμε
ονόματα και βλέμματα και δρόμους

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
που θυμάσαι και θυμάμαι
τίποτα δε χάθηκε ακόμα
όσο ζούμε και πονάμε
χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
μόνο τρόπο να κοιτάνε

Κι αν άλλάξαν οι φίλοι μας λιγάκι
αλλάξαμε κι εμείς με τη σειρά μας
χαθήκαμε μια νύχτα στο Παγκράτι
αλλά βλεπόμαστε στα όνειρά μας

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
που θυμάσαι και θυμάμαι
τίποτα δε χάθηκε ακόμα
όσο ζούμε και πονάμε
χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
μόνο τρόπο να κοιτάνε

Πρώτη εκτέλεση από το Γεράσιμο Ανδρεάτο για τη σειρά "Λόγω τιμής".

Όλο δικό σας κύριε μου. Από τα πολύ αγαπημένα μου. Χάρισμά σας.

tzonakos είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ.
Μου δώσατε κατι... κατι που με συντρόφευε κάποτε νύχτα στη θάλασσα μονάχο ...αλλα αυτο ειναι εκτός θέματος.
Ευχαριστώ και πάλι. Εξαιρετικό.

cinderella είπε...

Ποτέ δεν είμαστε εκτός θέματος στον καναπέ μου Τζονάκο μου. Μπορεί λίγο το κρασί, λίγο η κουβέντα, λίγο η χαλαρότητα να μας παρασύρουν σε αναμνήσεις παλιές, σε σκέψεις καλά φυλαγμένες, σε όνειρα παλιά. Δεν είναι κακό. Καμιά φορά είναι ψυχοφθόρο αλλά πάντα αξίζει τον κόπο. Γιατί όπως λέει κι ο άλλος καλλιτέχνης "της αγάπης την ουσία την μετρώ στην απουσία". Και πάλι επικαλέιται το χρώμα των ματιών της στη συνέχεια, πιθανολογώ για επιβεβαίωση! ;)

tzonakos είπε...

Mα πώς εχεις καταφέρει να μπείς μέσα στο κεφάλι μου ;
Αφου δεν με ξέρεις !
Ας ειναι, μου αρέσει :)
Οντως την απουσία των ματιών επικαλείται, αυτη η απουσία γύριζε στο σκοτάδι κάποτε, βράδια στο κύμα μπροστά, μοναχικά.
Καναπές η άμμουδιά, κέρασμα κάτι ψίχουλα λαμπυρίσματα εκει ψηλά και η αρμύρα.
Και τα μάτια, το βλέμμα, απόν !
Πού είσαι ;
Ηταν ο επίλογος ιστορίας που άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...
Ισως το γράψω κάποια στιγμή, ήδη εχω προσθέσει κάποιες παραγράφους σε κάτι που γράφω εδω και μήνες.
Καμμια φορά η απουσία ειναι βροντερή. Είτε ξέρεις γιατί, είτε όχι.

cinderella είπε...

Nα υποθέσω και πράσινα όχι επειδή το λέει ο καλλιτέχνης αλλά επειδή το επιβάλλει η εικόνα της ιστορίας; Καμιά φορά αξίζει κάποια πράγματα να τελειώνουν πριν ακόμα κάνουν τον κύκλο τους. Με τον τρόπο που κάποτε ξεκίνησαν. Ξέρεις γιατί; Για να μείνουν για πάντα ζωντανά και θεοποιημένα. Όταν κάτι περνά στη σφαίρα της συνήθειας μπορεί και να φθαρεί. Αυτά που τελειώνουν νωρίς έχουν λοιπόν αυτό το μεγαλέιο. Να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στα μάτια μας. Να καταχωνιάζονται όλο και πιο βαθιά στη καρδιά μας.
Κρασί θες;

tzonakos είπε...

Ηδη πίνω ενα κρασάκι και διαβάζω διάφορα κείμενα. Σε ευχαριστώ.
Θα βάλω άλλο ένα :) Στην υγειά σας !

cinderella είπε...

Στην υγειά μας! :)
Διακρίνω μια μελαγχολία. Ιδέα μου είναι;

tzonakos είπε...

Ειμαι σε μια δίνη για καιρό.
Συνήθισα πιά. Μια χαρά είμαι, και άνετος ο καναπές.
Τα παλιά περάσανε, αλλα δεν φεύγουν εύκολα οι πατημασιές στο μυαλό μας μεσα. Εκτός κι αν πατήσει πάνω τους κάποιος άλλος.
Δεν εισαι σίγουρος συχνά αν είναι σκιές αυτα που βλέπεις ή αν εισαι κι εσυ σκιά. Ετσι περνάς πολύ απο τον χρόνο σου σιωπηλά να παρατηρείς. Ξέρεις οτι αυτο θα αλλάξει αλλα δεν ξέρεις πότε και πώς.
Καλη η παρέα στον καναπέ.

Να δεις που στο τέλος θα με αφήσουν όλοι και θα μείνουν ΜΟΝΟΙ.

cinderella είπε...

Συγγνώμη που σε άφησα μόνο σου καλέ μου αλλά πλέον ξέρεις τόσο καλά τα κατατόπια του σαλονιού μου που δεν σε ντρέπομαι. Έτσι κι αλλιώς μερικές φορές το κρασί και οι σκέψεις μας είναι η καλύτερη παρέα.
Νομίζω οτι απόψε κι εγώ ακροβατώ ανάμεσα στα σχέδια και στις επιθυμίες μου. Με το χρόνο αιώνιο αντίπαλο, αυτή την παρτίδα θα την κερδίσω. Ελπίζω μόνο ο καιρός και ο αέρας να είναι με το μέρος μου. Αλλιώς και πάλι δεν πειράζει. Και χωρίς τους πύργους, τους αξιωματικούς, τα άλογα, η βασίλισσα μπορεί να αποδειχτεί μεγάλη καπάτσα. Καληνύχτα Τζονάκο μου. :))