Κυριακή, Μαΐου 11, 2008

Ένα ιδιόχειρο Σ' αγαπώ λίγο καθυστερημένα...


Καμιά φορά σκέφτομαι ότι η επαφή με το πληκτρολόγιο μετριάζει το συναίσθημα και απορροφά τους εσωτερικούς κραδασμούς. Πλάνη μεγάλη. Σε αυτό το σαλόνι έχω καταθέσει κομμάτια της ψυχής μου κι αυτό τώρα που έχει περάσει ο καιρός μπορώ να το παραδεχτώ χωρίς φόβο. Σε κάθε μου κείμενο αναγνωρίζω εμένα. Βλέπω κρυμμένες μου πτυχές. Διαβάζω ξανά παλιές αναρτήσεις και θυμάμαι με ποια αφορμή γράφτηκαν. Υπάρχουν αναρτήσεις που έχουν γραφτεί με γέλια, με κλάμα, με κέφι, πάντα όμως με κάποια πηγή έμπνευσης. Όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Εμένα από πίσω με φωτογραφική ακρίβεια, τόσο που απορώ πως δεν με έχει ακόμα ρωτήσει κανείς στο δρόμο αν είμαι εγώ, η τρελή του καναπέ. Ο ΝdΝ μου ζήτησε να κάνω ένα βήμα παρακάτω και να δείξω την πρώτη ύλη από την οποία ξεκινά το ταξίδι και η σκέψη μετατρέπεται σε έκφραση. Καθρέφτης της ψυχής η γραφή, από την εποχή που η μαμά φώναζε για το μαγκουράκι του η και το κουλουράκι του ο πολλά έχουν αλλάξει. Εκείνη όχι. Εγώ πολύ και σε πολλούς τομείς. Το μόνο όμως που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι αυτή είναι η σταθερή μου αξία. Το ιδιόγραφο σημείωμα λοιπόν είναι αφιερωμένο σε εκείνη ένεκα της ημέρας. Χρόνια Πολλά μαμά…

Το παιχνίδι εύκολο φαινομενικά, πολύ πιο δύσκολο από πολλές άλλες αναρτήσεις που έχω κάνει. Στο τέλος πρέπει να σταλεί συνημμένο ή με το απλό ταχυδρμίο - θα σας γελάσω στο http://autographcollectors.blogspost.com . Προφανώς για να ευχηθούν κι αυτοί στη Μανούλα μου. Εντάξει τι πρέπει να κάνω; Με αγχώνουν αυτά. Άστο και θα ρωτήσω το πρωί τη μαμά.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και μπορεί να πάρει πάσα και να παίξει όποιος θέλει.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

27 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

..καλησπέρα.. κρατάω και εγώ κρυμμένα πάααρα πολλά σ' αγαπ'ω και ευχαριστώ για την δική μου μανούλα.. πότε άραγε θα βγουν από το στόμα μου???

να είσαι καλά!!

Sideras είπε...

Cinderella για χαρά! Ξέρεις ότι την κολοκυθά, τα ποντίκια ,και τον αρουραίο μου τα έφερε μια μέρα να τα προσέχω στο εργαστήρι μου η νονά σου; Μια από τις πιο καλές νεράιδες που έχω γνωρίσει. Χρόνια πολλά στις μητέρες, αλλά μην ξεχνάμε και την μέρα της νονάς ( ,της πνευματικής μητέρας που λέμε).

Απόλαυσα να κοιμάμαι για λίγο στον καναπέ σου και να διαβάζω και παλιότερες σου καταχωρίσεις .Καλημέρα : ) !!

tzonakos είπε...

Oτι εχεις καταθέσει ψυχή εδω μεσα το βλέπω και αυτο με κάνει να σε εκτιμώ τόσο πολύ.
Ακόμα και το ιδιόγραφό σου δείχνει ενα τρόπο γραφής ανθρώπου που δεν παραδίνεται εύκολα. Ετσι !
Χρόνια Πολλά στην μαμά σου :)

Marios είπε...

Καλημέρα.
Σε ευχαριστούμε πολύ για την βόλτα σου στο blog μας.
Να περνάς,να μας γράφεις την γνώμη σου.( Και μουσικές έπιλογές.)
Το κείμενο και τα γράμματα σου πολύ ωραία για την μητέρα.
Αν και όταν αισθανόμαστε οτι αγαπάμε πρέπει να το λέμε.
Μπορεί να γινουν λίγο καλύτερα τα πράγματα.
Καλή εβδομάδα.

Dimitra Andritsiou είπε...

Πολύ όμορφο γράμμα. Με συγκίνησε!

Καλή βδομάδα κι από εδώ!

Unknown είπε...

Καλημερούδια και καλή σου εβδομάδα. Πολύ συγκινητικό κουκλάρα μου. Μπράβο, να είσαι καλά και να σε χαίρεται η μανούλα σου. Πολλά πολλά φιλάκια!

NdN είπε...

Πάντα ευρηματικά τα ποστ σου, ακόμα και αν αναφέρονται σε ένα απλό παιχνιδάκι.

Πολύ καλό το διόχειρο σημείωμα στην mamma σου!

Καλή εβδομαδα Cinderella!

stojohn είπε...

Επιτέλους, να και ένας άνθρωπος που κάνει ωραία γράμματα...

Θα έγραφα και εγώ ενα ιδιοχειρο σημείωμα, με το γνωστό σύνθημα που όλοι αγαπήσαμε " ΗΡΑ τρέλα, άντε και στην Α1", αλλά δεν συνάδει με το πολύ κυριλέ, κουλτουριάρικο ύφος των blogs.

Artanis είπε...

Εγώ θα της τα πω ετεροχρονισμένα αλλά κατ ιδίαν, μάλλον την Πέμπτη...Θα τη βγάλω για καφεδάκι και θα της χαρίσω μια μεγάλη γλάστρα με το αγαπημένο της λουλούδι...
καλή μου Σταχτοπούτα, είσαι ένα υπέροχο παιδί, αυτό οφείλω να σου το ομολογήσω...Νά 'σαι καλά και να τα λέμε συχνά...Φιλιά πολλά...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Γεμίσαμε μαμόφρεθτα..:)-
πω πω..πώς ψοφάτε για καταναλωτικές γιορτές όλοι..;;
Εγώ δεν το θυμήθηκα κάν χτές οτι έχει γιορτή..και μπαίνει στο δωμάτιο η mother και λέει με ύφος 20άρας:"Γιορτάζω,θέλω φιλί και αγκαλιά"...Τι να της πείς τώρα;;;
Είναι πλέον φανερό οτι η κοινωνία μας γυναικοκρατείται..:)-
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει γιορτή του πατέρα;Τεράστια κοινωνική αδικία είναι αυτή...Αν δεν βάζαμε εμείς το πέος μας να δώ ποιό μαλακισμένα θα σας έλεγαν χρόνια πολλά..:)-

Autographcollectors είπε...

Τους χαιρετισμούς μας στη μανούλα...
:)
Σ' ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου στο "Ιδιογράφως".
Το σημείωμα αναρτήθηκε στο blog

Roadartist είπε...

Υπεροχο.. να εισαι καλα!!

cinderella είπε...

@ ALL
Από την αρχή που ξεκίνησα αυτό το blog είχα αποφασίσει να απαντάω ξεχωριστά σε κάθε σχόλιο όπως ξεχωριστός είναι και ο αποστολέας του. Η παρέα μεγάλωσε, τα ζόρια της έξω ζωής είναι πολλά, εγώ όμως σε πείσμα συνεχίζω να τηρώ την αρχική μου υπόσχεση και να ενθουσιάζομαι με κάθε νέο σχόλιο, με κάθε καινούργια άφιξη στον καναπέ μου! Κι αν καθυστερώ, συγχωράτε με. Το blog είναι το χόμπι μου. Τίποτα παραπάνω. Κι απόψε είχα ανάγκη να το μοιραστώ αυτό μαζί σας.
Καλό βράδυ σε όλους!

cinderella είπε...

@ Zαχαρούλα μου καλησπέρες!! Καλώς με βρήκες και με το καλό να τα λέμε! Να τα μοιραστείς τα Σ' αγαπώ με τη μανούλα σου. Δύο πράγματ αυποστηρίζω στη ζωή μου. Το πρώτο είναι από το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και λ΄΄ει οτι "ζωή που δεν μοιράζεται, είναιζωή χαμένη". Το δεύτερο είναι μότο μου και λέει καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες παρά για πράγματα που δεν έκανες! Αυτά απο μένα! Θα προσπαθήσω να περάσω μέσα στην εβδομάδα ΄και από το δικό σου οντά!

cinderella είπε...

@ Σιδερά μου καλώς όρισες κι εσύ!! Με το καλό να μοιραζόμαστε σκέψεις και προβληματισμούς! Ειδικά η δική μου νονά πρέπει να έχει ξεχάσει και την ύπαρξή μου αλλά αυτό είναι μια άλλη δακρύβρεχτη ιστορία από τη ζωή της Σταχτοπούτας που αποδεικνύει οτι ούτε από την νονά της δεν βρήκε συμπαράσταση η άμοιρη!!
Καλό βράδυ καλέ μου!! :)))

cinderella είπε...

@ Αχ ρε Τζονάκο μου. Αχ. Σου έχω πει οτι είσαι το καλύτερο παιδί; Το καλύτερο παιδί όμως; Κι εγώ αγαπάω πολύ τα καλά παιδιά Τζονάκο μου και γι αυτό σε έχω ξεχωρίσει. Και γι αυτό το blog σου ειναι από τα top. Γιατί κι εσύ αλήθειες καταθέτεις. Το δικό σου μοναδικό στίγμα. Την καλοσύνη σου βγάζεις και αυτό μετράει. Γλυκό φιλί και συγγνώμη που χάθηκα. Τραβάω λίγα ζόρια! ;)

cinderella είπε...

@ Μάριε γενικά προσπαθώ να περνάω από τα blogs αλλά τώρα τελευταία δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά. Δυστυχώς. Πάντως αγαπώ πολύ τη μουσική και χαίρομαι για το εγχείρημα σας!!
Συμφωνώ πως οταν αγαπάμε πρέπει να το λέμε! :)))
Καλό σου βράδυ!

cinderella είπε...

@ Δημητρά μου χαίρομαι που σου άρεσε!! Καλό σου βράδυ καλή μου!

cinderella είπε...

@ Lily μου γλυκιά και εσύ να χαίρεσαι την κούκλα σου! Και μόνο από τον τρόπο που απάντησες στο προηγούμενο πόστ είμαι σίγουρη οτι είσαι πολύ καλή μανούλα! Χαίρομαι που σου άρεσε!! Φιλάκια πολλά!!

cinderella είπε...

@ Βρε καλώς το παιδί το ξενιτεμένο που μαύρα μάτια κάναμε να το δούμε από το blog μας!! NdΝ μου να περνάς να σε βλέπουμε, να μην χάνεσαι! Δεν έχεις πια δικαιολογία!!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά καλέ μου και καλό βράδυ!!

cinderella είπε...

@ stojohn κάνω ΚΑΙ ωραία γράμματα. Γενικά δηλαδή όλα ωραία τα κάνω και είμαι πολύ χαρισματικό παιδί!!!

Σε προ(σ)καλώ να το γράψεις και να μου το στείλεις να το ανεβάσω εγώ στο δικό μου blog!! Άκου εκεί, κουλτουριάρικο και σοφιστικέ στύλ.
Άπαπαπα!! (Βανδή στα καλύτερά της. Στίχος με νόημα. Θές κι άλλη κουλτούρα;)

cinderella είπε...

@ Artanis μου να της τα πεις από κοντά αυτό είναι το πιο γλυκό, με καφεδάκι και κουβεντούλα οτι καλύτερο. Γιατί η Μαμά είναι και φίλη και Συγγενής και αδερφή και κολλητή και δικός μας άνθρωπος. Βασικά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μαμά μου και το ξέρω οτι αυτό που λέω ακούγεται παιδιάστικο αλλά είναι η αλήθεια. Από πιτσιρίκι ο φόβος του θανάτου με έβαζε να της ζητώ να μου ορκιστεί οτι δεν θα πεθάνει ποτέ. Τα χρόνια πέρασαν και πιο καμουφλαρισμένα τώρα την βάζω να μου ορκιστεί οτι δεν θα με αφήσει ποτέ...
Σκατοσυζήτηση άνοιξα και δεν τα μπορώ αυτά. Επειδή όμως έχω μάθει να μην λογοκρίνομαι το αφήνω. Ας όψεται.
Αρτάνις μου φυσικά και με το καλό να τα λέμε καλή μου!! :)))

cinderella είπε...

@ Ρε όργιο δε φτάνει που ΕΜΕΙΣ περνάμε τα ζόρια, κύηση, γέννα, θηλασμό, το σώμα μας αλλάζει, μιλάτε κιόλας; Και θα σου τη σπάσω αλλά υπάρχει και γιορτή του πατέρα τον Ιούνιο!! :)))
Όργιοοο! Άντε τράβα να πεις μια καλή κουβέντα στη Μάνα σου που θα με πεις μαμόθρεφτο. Που ακόμα εκείνη σου πλένει, σου μαγειρεύει, σου μαζεύει τα αθλητικά και τα σώβρακα από το μπάνιο!!!!

cinderella είπε...

@ Αutographcollectors εσείς έρχεστε και τα μαζεύετε; Τελικά τόσο εύκολο ήταν; Μια χαρά!! Θα δώσω τους χαιρετισμούς στη Μανούλα!
Ψήλωσα και 2-3 πόντους που είδα την ανάρτηση μου στο blog σας!! Καλό βράδυ!

cinderella είπε...

@ Roadartist μου χαιρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Πολλά φιλιά φιλενάδα και καλό βράδυ!!

patsiouri είπε...

Ειδικά η Ελληνίδα μανούλα είναι το πιο μάχιμο είδος του πλανήτη!!!

cinderella είπε...

Πατσιουράκο μου είναι η άτιμη είναι. Και αξίζει πολλά... :))