Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Διευκρινίσεις

Ξεκινώ με τα ουσιώδη. Ζω. Βρίσκομαι στον πλανήτη εξεταστική. Κάνει ζέστη και διάβασμα. Κάνει νεύρα και διάβασμα. Κούραση και διάβασμα. Υπνηλία και πάντα διάβασμα. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ζω. Φυτοζωώ αγκαλιά με τα βιβλία, παρέα με τις ασκήσεις, τελικά είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια. Δεν έχω προλάβει να απαντήσω στον καθένα όμως ξεχωριστά και έχω χαθεί και από τους δικούς σας οντάδες. Να με συγχωράτε. Εδώ στον πλανήτη εξεταστική τα πράγματα είναι κομματάκι ζόρικα. Και μπορεί πάντα να με ενδιέφερε το ταξίδι και όχι ο προορισμός όμως ετούτη την ώρα που βλέπω τη στεριά απέναντί μου θέλω διακαώς να αποβιβαστώ από το καράβι που λέγεται σχολή.

Θέλω να πω δυο πράγματα για την προηγούμενη ανάρτηση του ερωτηματολογίου γιατί πολλά ειπώθηκαν και σε μένα και στον Τζονάκο μου. Δεν έκανα αυτή την ανάρτηση για να καυτηριάσω ειδικά το περιοδικό το οποίο είναι από τα πιο έγκυρα και έχει μια μακροχρόνια ιστορία πίσω του. Γι’ αυτό δεν ανέφερα και όνομα. Άλλωστε έχω πολλές φορές πει ότι διαβάζω εφημερίδες, εγώ ήμουν εκείνη που πανηγύριζα και έκλαιγα μαζί όταν ανάρτησή μου δημοσιεύτηκε στα «Νέα», οπότε όχι δεν αυτοαναιρούμαι. Δεν έκανα αυτή την ανάρτηση για να μιλήσω επί προσωπικού. Έκανα αυτή την ανάρτηση γιατί ήθελα να σχολιάσω τη δημοσκόπηση συγκεκριμένα. Δεν έχω πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις γενικότερα. Στις εκλογές πανηγύριζα που με είχαν σταματήσει στα exit polls. Τόσο τρελή… ναι.

Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να μιλήσω για τη θανατική ποινή, για τα ιδιωτικά λέμε τώρα «πανεπιστήμια», για τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης και λοιπά κοινωνικά ζητήματα. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω επίσης για τους λόγους που με έκαναν να ανοίξω το blog, για το αν σερφάρω στο διαδίκτυο και αν έχω γνωρίσει άλλους bloggers από κοντά. Τα ιστολόγια μπορεί να είναι πολλά αλλά πρωτίστως είναι μέσα κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και διαδράσεων μεταξύ ανθρώπων που λατρεύουν το διάλογο, έχουν μάθει να διαβάζουν, να μοιράζονται, να έχουν επιχειρήματα και να μην υψώνουν τον τόνο της φωνής τους για να επιβληθούν!

Με χαλάει όμως να απαντήσω σε ταξικές και κομματικές ερωτήσεις. Με χαλάνε οι ερωτήσεις του τύπου «ποια είναι η οικονομική σας κατάσταση.» Δεν αφορά κανέναν. Ούτε εσάς που με διαβάζετε, ούτε τους κολλητούς μου, ούτε τη γειτόνισσα. Αφορά μόνο εμένα. Την καθημερινότητά μου, τη ζωή μου. Με χαλάει η ερώτηση των σπουδών και της εργασίας. Όσοι με διαβάζετε θα έχετε ψιλοκαταλάβει με τι ασχολούμαι. Τι διαφορά όμως έχει αν είμαι στην Πάντειο, στη Φιλοσοφική ή στα ΤΕΙ Πειραιά. Αν είμαι κομμώτρια, ή έχω περίπτερο στη Πλατεία Μαβίλη δίπλα από τη καντίνα με το βρώμικο. Ποιον αφορά και ποια αλήθεια που καταθέτω αλλάζει μέσω του μορφωτικού (;;) επιπέδου που έχω (ή δεν έχω), των σπουδών που έχω ή δεν έχω κάνει;

Και τέλος, με χαλάνε οι κομματικές ερωτήσεις. Η προσπάθεια ταύτισης της πολιτικής με τα κόμματα. Που όχι δεν είναι έννοιες ταυτόσημες. Ούτε συνυφασμένες. Απέχουν έτη φωτός. Και δηλώνω πολιτικοποιημένη αλλά όχι κομματικοποιημένη. Εγώ είμαι αυτή που είχα κάνει την ανάρτηση για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Για την Αριστερά που έχει βρει στον προφυλακτήρα. Για τα αεροπλάνα που πέφτουν, για τα ζώα που κακοποιούνται. Αυτά είναι πολιτική. Η ζωή γύρω μας, η ευαισθησία, τα ανοιχτά μάτια, τα ανοιχτά παράθυρα να μπαίνει η αλήθεια μέσα και να φυσά αεράκι αλλαγής. Πολιτική είναι να μην κατεβάζεις τα σκουπίδια με το ασανσέρ και να ξεχωρίζεις τα τενεκεδάκια της κόκα κόλα για την ανακύκλωση.

Μπορεί να ασχολήθηκα παραπάνω από όσο έπρεπε. Μπορεί και όχι. Πολλοί απλά πατήσατε το delete και καλά κάνατε. Πολλοί απαντήσατε και σας βγάζω το καπέλο. Εγώ πάλι προβληματίστηκα. Πίσω από τα ιστολόγια κρύβονται απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Με άγχη, ανησυχίες, φόβους για το μέλλον. Που τρέχουν να προλάβουν το λεωφορείο, βρίζουν στα φανάρια, κορνάρουν, γελάνε, περιμένουν τη συναυλία του Manu Chao και δεν έχουν πληρώσει ακόμα το λογαριασμό του κινητού. Α ναι, επίσης φλερτάρουν και κάνουν έρωτα. Ποιο μέσο θα μπορέσει να το αποδεχτεί αυτό;

Σας ευχαριστώ όλους…για όλα.

Υ.Γ. Από μεθαύριο και πάλι μαζί σας με νέα επεισόδια.

49 σχόλια:

Artanis είπε...

ΣΩΣΤΗ σε όλα σε βρίσκω, μόνον αυτό έχω να σου πω και τίποτε άλλο...
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου...
και φιλιά...

αντωνης είπε...

cinderella, καλη επιτυχια στις εξετασεις σου.

Και οταν βγεις στη στερια κανονισε ενα κερασμα, οκ? (ρεφενε παντα, γιατι ετσι κανουν οι σωστες παρεες)

Φιλια!!!

marianaonice είπε...

Καλό διάβασμα και καλές επιτυχίες!!

PN είπε...

Λίγα σχόλια πριν με πάρει το σοβαρό μου. Αρχικά ο κούκλος που βλέπεις στην παραλία...ναι είμαι εγώ!!! Άντε κολύμπα γρήγορα!!! Δεύτερον, στο πλανήτη εξεταστική είναι σαν τον πλανήτη happy από την ανάποδη. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως κανείς δεν κλείνει μάτι!! Τέλος, πανηγύριζες που σε ρώτησαν σε exit polls; ΟΚ...είσαι μεγάλο όργιο!!!

Πάμε τώρα στα σοβαρά. Η αλήθεια όπως είπα και στον Τζωνάκο είναι ότι εμένα δεν μου έστειλαν το ερωτηματολόγιο (μπουχουχου...δεν είμαι εγώ...είναι η γάτα μου που κλαίει!!!!). Και μεταξύ μας καλά έκαναν γιατί μία που το είδα σε σένα και μία που έπαθα το έφραγμα στην ιδέα και μόνο του να το συμπληρώσω.

Δεν ξέρω, αλλά η προσπάθεια να ανακαλύψεις την "ταυτότητα" του μέσου blogger μου θυμίζει τον τίτλο της εκπομπής του Χαρδαβέλλα, "Το παιδί μου αυτός ο άγνωστος". Δηλαδή αυτό τι θα είναι, τιμή στον άγνωστο blogger που έπεσα πάνω από το πληκτρολόγιο του PC του...;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική καν αυτής της προσπάθειας. Έχουν κάτσει να σκιαγραφήσουν σοβαρά το προφίλ του Έλληνα κάτω από το όριο της φτώχιας; Πολύ πιο χρήσιμο μου ακούγεται. Έχουν κάτσει να μελετήσουν το προφίλ του μέσου Έλληνα λαμόγιου και απατεώνα; Αυτό κι αν είναι χρήσιμο. Έχουν εξετάσει το προφίλ του μέσου συνταξιούχου και νέου που βγαίνει στην αγορά εργασίας και δεν την βγάζει; Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα τόσα που με ταλανίζουν είναι η ενστασή μου. Τι θα προσφέρει στον κόσμο εν γένει να μάθουν ότι εγώ ο μέσος blogger είμαι γύρω στα 25-26, με αριστερίζουσες ιδεολογικές τάσεις, απόφοιτος κάποιου πανεπιστημίου της Ελλάδας ή της αλλοδαπής, και είμαι straight ή gay....;;;;; Κατά τη γνώμη μου, ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά.

Αν πάλι τα θέλουμε όλα αυτά για να βγάλουμε άλλο ένα άρθρο στο V-Men, το Nitro ή και το Βήμα ακόμα...ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!!!

PN είπε...

Αααααα καλή εξεταστική και σε περιμένω στην παραλία!!!!

Unknown είπε...

Καλησπερούδια κοριτσάκι ταλαίπωρο και ζορισμένο. Μια χαρά τοποθετείσαι, μια χαρά εκφράζεσαι, και σαφώς δεν έχεις πρόβλημα να μιλήσεις για το οτιδήποτε :D! Και πάλι είναι δικαίωμα σου να μην θες να απαντήσεις σε ερωτήσεις που σε θίγουν, που δεν σου κάθονται καλά βρε παιδί μου!
Επίσης συμφωνώ ότι η πολιτική έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής τελικά, με το πως σκεφτόμαστε και πράττουμε και δεν έχει καμμία σχέση με τα κόμματα.
Εύχομαι να τελειώσουν τα βάσανα σου γρήγορα!
Φιλάκια και καλή σου νύχτα!

leila είπε...

για αρχη να σου ευχηθω να περασεις οσα πιο πολλα μαθηματα μπορεις για να τελιωνεις γρηγορα.. ο πλανητης εξεταστικη ειναι ζορικος και με τη ζεστη even more.. αλλα να τα καταφερεις!
οσο για το ερωτηματολογιο που κυκλοφορει, εχω να πω οτι αυτο το κακο με τις ερωτησεις και τις ταμπελες ειναι απο καιρο ενοχλητικο..
και συμφωνω και στα υπολοιπα μαζι σου και κυριως οτι τα βλογ προαγουν την επικοινωνια, την εκφραση σκεψεων και την ανταλλαγη αποψεων

geokalp είπε...

καλό διάβασμα!

Σοφία είπε...

Καλή συνέχεια με την εξεταστική και καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Καλό υπόλοιπο διαβάσματος!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι επιτυχία!
Καλή συνέχεια...

Μυαλά με Θέα είπε...

καλά ακόμα εξεταστική έχεις???
Εμένα γιατί τελείωνε πάντα στα τέλη Ιουνίου; Ίσως την τελείωνα εγώ με το ζόρι, δε θυμάμαι!

Καλή συνέχεια και να κάνεις και κανένα μπανάκι ανάμεσα στα μαθήματα για να ξεμπλοκάρεις λιγάκι!

Dr_MAD είπε...

Καλά αποτελέσματα!!!

Και το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο στη διάθεσή σου! Ούτως ή άλλως περνάω σε 2η χειμερία νάρκη σαν blogger οσονούπω! :-P

BUTTERFLY είπε...

Καλο κουραγιο μικρη μου και καλη επιτυχια!
Οπως παντα καυστικη και πολυ ευστοχη...

patsiouri είπε...

Εκτός του ότι συμφωνώ απόλυτα με το ν.κ έχω να παρατηρήσω πως εν δυνάμει μλόγκερ είναι όποιος έχει υπολογιστή στο σπίτι του.
Και ο πατρήρ Αμβρόσιος έχει μπλόγκ, πολύ ενδιαφέρον μάλιστα!
Θα με ενδιέφερε πολύ να δω τις απαντήσεις του στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (εκτός από την οικονομική του κατάσταση γιατί θα κλάψω!)

Κατα τ'άλλα, επειδή στο σπίτι εχω μαχαίρι της κουζίνας, βιβλιοθήκη και ταπεράκια, καλώ όλους εσάς με τους οποίους έχουμε κοινά χαρακτηριστικά να δηλώνουμε εκτός από bloggers και knifers, bookers tapers! Α, και doozers!
Εκτός αν δεν κάνετε ντους τώρα με τον καύσωνα δέκα φορές τη μέρα βρωμύλοι!

patsiouri είπε...

Καλή επιτυχία!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Διαβαζε τώρα που μπορείς και όσο μπορείς cinderella .
Για να μην ερθει ποτέ για σενα η μέρα να... διαβάζεις στην παραλία!
( αυτοβιογραφικό !)

VAD είπε...

Xαμένη στον πλανήτη εξεταστική,εχεις τη δύναμη να μιλήσεις για τόσα ΄πολλάκαι τόσο όμορφα!Ετσι μπράβο!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από καινουριο επισκέπτη σου!....

Matrix είπε...

Πίσω από τα ιστολόγια κρύβονται απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Διάβαζε και άσε τα blog για λίγο. θα έχεις αρκετό χρόνο μετά :)

Στο λέω εγώ που γράφω περιμένοντας το πλοίο στο Ηράκλειο για επιστροφή στην Αθήνα...
το έχω πάρει το πτυχίο από το 04 όμως...
ουπς προσωπικό δεδομένο :)

PS. Για την ιστορία που λένε...προσωπικά απάντησα στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο

Cookie είπε...

Cinderella,

Καλησπέρα και καλώς σε βρίσκω. Θέλω να πω μόνο πως καλώς επιμένεις στην άποψή σου και καλώς αμφιβάλλεις και καλώς δεν το συμπλήρωσες και δεν τους το έστειλες. Εκείνο που είπα εγώ στη δική μου ανάρτηση ήταν απλώς η δική μου η γνώμη με βάση την εμπειρία μου και ίσως γι' αυτό δεν το βρήκα το ερωτηματολόγιο περίεργο όπως το βρήκαν οι περισσότεροι bloggers.

Συγνώμη ταπεινά αν σου έχω προκαλέσει σύγχιση, πιστεύω όμως πως δεν έχεις πρόβλημα να ακούσεις και μια αντίθετη άποψη. Δεν είπα τίποτα για τον Τζονάκο και για σένα, απλά για την αντίδραση που δημιουργήθηκε και την οποία δεν τη συμμερίστηκα.

Και... no hard feelings όπως είπα και στον Τζονάκο.

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα και βεβαίως, καλή επιτυχία!

cinderella είπε...

@ Σας ευχαριστώ όλους για την ψυχολογική υποστήριξη, για τις ευχές, για τα καλά σας λόγια!!

@ artanis μου γλυκιά πολλά πολλά φιλιά. Αν είσαι Πήλιο...μην μου το πεις!!

@ Αντώνη μου εννοείται. Περιμένω μάιλ για τα νέα σας ή τηλεφωνάκι όποτε μπορέσεις!!

@ mariana μου ευχαριστώ!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!

cinderella είπε...

@ vk αν με πας θάλασσα θα σου κάνω ανάρτηση - αφιέρωμα μόνο για την πάρτη σου!! Δεν θα σου ξαναπάω κόντρα!! Θα σου πλύνω ΚΑΙ το αμάξι!!
Ναι πανηγύριζα και επειδή ψήφιζα σε άλλο εκλογικό κέντρο από τη μανούλα μου (καθώς έχουμε άλλα επίθετα και δεν χωρούσαμε σε ένα) μετά με ξανασταμάτησαν όταν πήγαμε να ψηφίσει και αυτή!! Καλά εννοείται πως πανηγύριζα, ήταν ένας πολύ συμπαθητικούλης νεαρός από το Μέγκα!! Νικολακόπουλος=εγγύηση!! χαχαχα!!
Πάντως το σχόλιο σου περί του προφίλ των συνταξιούχων, της γενιας των 700 ευρώ κλπ.,απλα τα σπάει. Πολύ εύστοχο...έλα μην το πάρεις πάνω σου!!Ψώνιο!!

cinderella είπε...

@ Λιλύ μου δυστυχώς δεν τελειώνουν!! Αλλά θα σκίσω!! χαχαχαχα!!
Φιλάκια πολλά!!

@ Κοριτσάκι εσύ που χάθηκες; Χάθηκα κι εγώ και χαθήκαμε γενικώς!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Για το ερωτηματολόγιο δεν λέω άλα γιατί το βαρέθηκα το θέμα!! :)))
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!

@ geokalp σε ευχαριστώωωω. Φιλιά!!

@ Σοφάκι thanks, thanks, thanks. Ξέρεις το Λονδινάκι αγιάζει τα μέσα!! ;)
Καλή εβδομάδα!!

@unclescrooge σε ευχαριστώ πολύ!! Κι εσύ ρε παιδί μου ένα πιο εύκολο νικ δεν μπορούσες να διαλέξεις;; Ασχετο...το ξέρω!!

cinderella είπε...

@ Χάρη μου και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι!! Να σου πάνε όλα κατ' ευχή και να διαλέξεις τη Φιλολογία για την λατρεύω και γενικά θέλω να πιστεύω αν και πολλές φορές έχω διαψευστεί οτι οι Φιλόλογοι είναι μορφωμένοι άνθρωποι!! :)))

@Μυαλό άσε και το λίγο δικό μου το έχω κάψει. Το άλλο Σουκου το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου θα λιώσω στην παραλία!! Φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Άσε τις χειμερίες νάρκες γιατρέ μην σου ρίξω καμιά νάρκη και σου το κάνω καλοκαιρινό το μπλογκ. Ήθελα να σου στείλω μάιλ. Όχι για να μου στείλεις το ερωτηματολόγιο. Δεν πρόλαβα το Σουκού αλλά θα το κάνω. Δε γλιτώνεις. Φιλιάααα!!

cinderella είπε...

@ Χριστινάκι μου γλυκό πολλά πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!!

@ Νίκο το διάβασμα δεν θα το κόψω ποτέ!! Είναι η αγάπη μου. Αφού είπα στους γονείς μου οτι τώρα που τελειωνω τη σχολή θα κάνω μηχανογραφικό και για άλλη και όποτε την τελειώσω και φρίκαραν!!!

cinderella είπε...

@ Πατσιουρί μην τρομάζεις τους αναγνώστες μου! Εγώ έχω και μερικά εσώρουχα απλωμένα στο μπαλκόνι και μερικά πιάτα που δεν έχω πλύνει και ένα κρεβάτι ξέστρωτο. Και τσαπατσούλα η cinderella. Γράψε το να το θυμάσαι!! Αυτό είναι φακέλωμα. Τι να το κάνεις το Αριστερό κίνημα άμα δεν βαριέσαι να μαζέψεις τα μάλλινα. Ε;

cinderella είπε...

@ vad καλώς ήρθες στο φτωχικό μου!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Καλησπέρες και καλή εβδομάδα!!

cinderella είπε...

@ Μatrix αν δεν πήγες Χανιά δεν πήγες Κρήτη. Και σταμάτα να με τσιγκλάς. Εντάξει εσύ είσαι πολύ μεγάλος. Όταν τελείωσες υπήρχε μόνο το μικρό Πολυτεχνείο με 3 σχολές έτσι; Τώρα ειναι 9 και οι σπουδές έχουν γίνει 5ετείς. Άσε...έχουμε φύγει επίσης από το κάτω Πολυτεχνείο οι περισσότεροι!!

Ε μα...Δεν φταιώ εγώ!! Δεν φτάνει που πήγες Κρήτη, μου λές να διαβάσω κιόλας ενώ εσύ θα επιστρέφεις ηλιοκαμένος και ξεκούραστος. (Νεύμα χεριού, του στύλ άσε μας!!)

cinderella είπε...

Ξέχασα:

@Matrix φιλιά!!

@Πατσιουρί το λίνκ του πατήρ Αμβρόσιου και γρήγορα!!

cinderella είπε...

@ clockwork plum

Όλα καλά, ο καθένας έχει τη γνώμη του, ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά τα δεδομένα κρινει, κατακρίνει, κρίνεται.
Μην ξεγελιέσαι όμως. Ότι γράφω ελαφρά είναι επιλογή μου, δεν είναι οτι τα πάιρνω και όλα ελαφρά.
Δεν θα πάρω ελαφρά μια δημοσκόπηση που ρωτά το εισόδημα μου και ποιο κόμμα στηρίζω. (Πολύ προσωπικές ερωτήσεις. Πιο προσωπικές και από το αν έχω κάνει sex με blogger!!) Γενικά είμαι καχύποπτη γιατί οι καιροί είναι καχύποπτοι.
Γενικά είμαι προσεκτική γιατί οι καιροί το απαιτούν.

Και μερικές διευκρινήσεις:

Συγνώμη ταπεινά αν σου έχω προκαλέσει σύγχιση

Εμένα; Από που κι ως που;

(και, αγαπητή Cinderella, τα “ποιοτικά χαρακτηριστικά” των blogs μας δεν πιστεύω να έχουν κανέναν άλλον σκοπό παρά να σε πείσουν ευγενικά να συμμετέχεις στην έρευνα – αμφιβάλλω πως διαβάζουνε τα ιστολόγιά μας).

Ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σχετικά με την επιλογή των συγκεκριμένων ιστολογίων: 1) Διάρκεια εμφάνισής των, 2) Η διατύπωση σοβαρών απόψεων οι οποίες κινούνται σε ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, 3) Ιδιαίτερες ατομικές θέσεις, ευαισθησίες και διαθέσεις για δραστηριοποίηση σε ότι αφορά νέους τρόπους παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΚΑΙ
σχόλιο του τρελογιατρού μου mad στον Τζονάκο:

Εγώ Τζον το έστειλα σχεδόν αμέσως και μάλιστα με κόπο, μιας και είχε πρόβλημα στο να αναγνωριστεί το αρχείο από Word 2007.

Αν δε θες να δώσεις μια απάντηση, μην τη δίνεις. Δε σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό. Το να σνομπάρεις ΕΣΥ κάτι τέτοιες μετρήσεις και να το δηλώνεις δεν είναι fair play. Το ξέρεις ότι σε διαβάζει κόσμος και επηρεάζεις έτσι και τους ίδιους. Φυσικά, δεν έχω κάτι να κερδίσω από το όλο θέμα, ΑΛΛΑ μου ήρθε πίσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ mail στο οποίο με ευχαριστούσαν για τη συμμετοχή μου, παρά τις πολλές λειψές απαντήσεις, και μου έθιξε ο υπεύθυνος μερικά σημεία που παρατήρησε στο ιστολόγιό μου. Μας διαβάζουν δλδ, ενδιαφέρονται να μας "σκιαγραφήσουν". Αν δεν ξέρουν ποιους "περίπου" έχουν απέναντί τους, δε θα μας υπολογίσουν ποτέ.

Όταν ανοίγεις ένα blog αναπόφευκτα βγάζεις προς τα έξω και τον εαυτό σου, τις σκέψεις σου. Εκτός κι αν κάποιος ανοίγει ένα blog για να λογοκρίνεται ή να υποκρίνεται... Κι αυτό δικαίωμά του όμως...

Η απάντησή μου έρχεται από ένα πόστ που είχα γράψει πολύ καιρό πριν: "Υπάρχουν αναρτήσεις που έχουν γραφτεί με γέλια, με κλάμα, με κέφι, πάντα όμως με κάποια πηγή έμπνευσης. Όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Εμένα από πίσω με φωτογραφική ακρίβεια, τόσο που απορώ πως δεν με έχει ακόμα ρωτήσει κανείς στο δρόμο αν είμαι εγώ, η τρελή του καναπέ."

Μεταξύ της λογοκρισίας και του Ε9 υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μεταξύ της υποκρισίας και του φοιτητικού μου μητρώπου επίσης. Αν η αλήθεια που κατέθετα εδώ μέσα ήταν fake να είσαι σίγουρη θα είχε φανεί εδώ και καιρό!!

Να είσαι καλά για τον αντίλογο. Χαίρομαι που διάβασα μια άποψη από την αντίθετη πλευρά.

Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε!!
Καλό σου βράδυ!

Υ.Γ. Μετά απο 2 αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα αλήθεια δεν έχω κάτι παρπάνω να πω, οπότε δεν θα το συνεχίσω. Μην το πάρεις προσωπικά!!

Matrix είπε...

Καλημέρα,

Πήγα και Χανιά, η βάση ήταν το Ρέθυμνο όμως.

Εντάξει το μέρος σου δεν παίζεται.

Περισσότερα τις επόμενες μέρες.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Από τα πιό γλαφυρά κείμενα που έχω διαβάσει!
Ειδικά οι απόψεις σου, περί του τί είναι πολιτική, μ'έστειλαν!
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, απο το να υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που κατορθώνουν να βλέπουν με τόσο καθαρή ματιά, το τί ακριβώς συμβαίνει γύρω τους!
Χαίρομαι που έστω και τυχαία, έπεσα πάνω σου...

Ανώνυμος είπε...

Cinderella δεν θα το σχολιάσω αυτό για τους φιλολόγους. Εντάξει μπορεί να είναι μορφωμένοι άνθρωποι (όχι κι όλοι!) αλλά προβληματικοί μερικές φορές. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα...

Cookie είπε...

Καλησπέρα Cinderella,

Δεν το παίρνω προσωπικά βέβαια :) Μόνο να πω πως έγραψα "συγνώμη αν σου έχω προκαλέσει σύγχυση", δεν είπα πως την έχω προκαλέσει :)

Όσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σου είπα πως είναι απλά "καμάκι" για να σε πείσουν να το συμπληρώσεις. Δεν πιστεύω πως διαβάσανε μια φράση απ' τα όσα γράφουμε, απλά μας έχουν πετύχει και είμασταν το δείγμα των μπλόγκερς.

Εν τέλει να πω -και να κλείνω- πως το ερωτηματολόγιο το είχα συμπληρώσει κι επειδή εμένα, ως δημοσκόπο, με είχαν βοηθήσει αμέτρητοι άνθρωποι θησιάζοντας 5 λεπτά απ' το χρόνο τους και με γλυτώνανε συνεπώς από το κρύο που στεκόμουν στο δρόμο επί ώρες χειμωνιάτικα, και ίσως γι' αυτό το ένοιωθα ως υποχρέωση να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους με την έρευνά τους για να βγάλουν το μεροκάματό τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Να 'σαι καλά Cinderella!

cinderella είπε...

@ Μatrix...σε μισώ!!! :((((
Θέλω Χανιά!! Κι εγώ.
Περιμένω ανάρτηση περιποιημένη!!
Με φώτος και πικάντικες λεπτομέρειες!!

cinderella είπε...

@ Βιολιστή στη Στέγη τώρα που κάνει ζέστη δεν κατεβαίνεις στη βεράντα μου να σε κεράσω ένα υποβρύχιο βανίλια και να σου πω κι άλλα παραδείγματα για το τι εστί πολιτική;; :))))
Καλώς με βρήκες!! Τα τυχαία είναι πάντα τα καλύτερα!!
Θα περάσω να σε δω και να σου φέρω συκαλάκι γλυκό του κουταλιού που είναι και η αδυναμία μου!!

cinderella είπε...

@ Χάρη εγώ να φανταστείς ήθελα να πάω Φιλολογία. Α Λυκείου αυτό. Μετά μπήκε στη μέση ο μπαμπάς και το σχέδιο ναυάγησε γιατί είχε δίκιο. Ημουν όμως τόσο καλή στα Φιλολογικά που από Θετική με την Έκθεση και την Ιστορία που είχα γράψει έπιανα Φιλολογία Αθήνας. Άσε είμαι διχασμένη προσωπικότητα!! Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι η κορωνίδα των θεωρητικών!! Ανεξάρτητα αν μερικοί Φιλόλογοι είναι καμμένοι!!

cinderella είπε...

@ Πές το μου καλή μου οτι είναι βιωματικό το ζήτημα να το καταλάβω!! Εντάξει κι εγώ παίρνω πάντα φυλλάδια όταν μου μοιράζουν στο δρόμο ακόμα και όταν διαφημίζουν στριπτιτζάδικα γιατί κι εγώ το έχω φάει αυτό το πακέτο!!
(Του μοιράσματος όχι του στριπτιζ!!) :))))

dyosmaraki είπε...

Οι απόψεις μου ταυτίζονται με τις δικές σου.

Κάποια θέματα είναι αρκετά προσωπικά για να αποκαλύπτονται σε δημοσκοπήσεις.

Καλή επιτυχία κοπελούδα μου στις εξετάσεις

cinderella είπε...

Dyosmaraki μου οι ευχές σας έπιασαν. Όλα πήγαν καλά και σε λίγο τελειώνω.
Χαίρομαι που συμφωνούμε!! :)))

dyosmaraki είπε...

Δηλαδή φτυχίο?

cinderella είπε...

@ dyosmaraki φτύσε με μη με βασκάνεις!! :))))

dyosmaraki είπε...

"Φτου σου κοπελάρα μου" που λέει και το λαϊκόν άσμα. Και με πολλές επιτυχίες εύχομαι....
Περιμένουμε κέρασμα!!!!
...Φυσικά μετά τα μπάνια του λαού....
Ενα υπέροχο Σαββατοκύριακο εύχομαι

cinderella είπε...

@ dyosmaraki μου διάβασε την "εκ βαθέων" ανάρτηση για να καταλάβεις!!
Εννοείται πως θα κεράσω!!
Και ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλή Κυριακή εύχομαι!!

Ανήσυχοι Άγγελοι είπε...

Kαλή επιτυχία στις εξετάσεις!
Είμαι και εγώ στην ίδια θέση και δίνω ακόμα και είναι ότι χειρότερο...
Άκουσα στο ράδιο σήμερα το κειμένακι σου.

cinderella είπε...

Ανήσυχε άγγελε μου σε ευχαριστώ. Τελείωσα και όλα πήγαν καλά! Κι εσενα εύχομαι καλή επιτυχία και να ξεμπερδέψεις σύντομα!!
Καλως όρισες στο blogaki μου!!
Θα περάσω κι εγώ μόλις μπορέσω από το στέκι σου!!
Φιλιά πολλά πολλά!!

Ανήσυχοι Άγγελοι είπε...

Μπράβο,ωραία!Τώρα ξεκούραση!
Θα χαρούμε πολύ να περάσεις από το blogaki μας!Είμαστε δύο οι "ανήσυχοι άγγελοι".Εγώ είμαι η "Μικρή&Τριανταφυλλένια".Φιλιά!!!

cinderella είπε...

@ Χάρηκα για τη γνωριμία μικρή και τρανταφυλλένια!!
Φιλιά και καλή Κυριακή!!