Κυριακή, Αυγούστου 17, 2008

Στη ντάλα του Αυγούστου

Όταν ο Ρουβάς τραγούδησε στην πράσινη γραμμή οι κολλητές μου έκλαιγαν από τη στεναχώρια τους που η καριέρα του είχε πάει περίπατο με αυτόν τον τρόπο. Εγώ από την άλλη έκλεισα το κεφάλαιο «Σάκης» πριν καλά καλά το ανοίξω. Δεν ήταν που είχε θιχτεί η εθνική μου συνείδηση. Ήταν που είχε θυμώσει η γυναικεία μου υπόσταση. Γιατί τι να τα κάνεις τα μπράτσα, τους κοιλιακούς, τα μούσκλια όταν συνοδεύονται από φούστα του Valentino. Μα φούστα; Αυτή άνετα θα την φορούσα εγώ. Αυτός γιατί; Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ούτε οι στίχοι με ενέπνεαν. «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς;» Το επόμενο σκαλοπάτι θα ήταν να βγάλουμε τα φρύδια μας μαζί και να ανταλλάσουμε τις κρέμες του Κορρέ. Να πηγαίνουμε μαζί για αποτρίχωση και να απλώνουμε αντηλιακή στα μαλλιά. Βαριέμαι μόνο που τα γράφω. Όχι να τα κάνω και με το Σάκη συντροφιά. Αυτό δεν θα ήταν σχέση, αυτό θα ήταν βόλτα με τη Λουκία στα μαγαζιά. Και τη βαριέμαι τη Λουκία. Πολύ όμως!

Εντάξει, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο Ερμής, όχι του Πραξιτέλη αλλά του Β3 που ήταν κούκλος. Και μου άρεσε. Σε μένα και σε όλες τις θηλυκές υπάρξεις του σχολείου. Στο παρκάκι μετά το σχόλασμα γινόταν λαϊκό προσκύνημα για χάρη του, που ήταν όντως μεγάλη. Και μου έγραφε κασέτες με τους Πυξ – Λάξ για να με μυήσει στο ρόκ. Και φυσικά τις έχω λιώσει για να μην του χαλάσω χατίρι (!!), δεν θέλει και ρώτημα. Μετά τα έφτιαξε με την κολλητή μου και εγώ γνώρισα το Θάνο. Άλλα ο Ρουβάς πήγε περίπατο. Και τη χαριστική κλωτσιά του την έδωσε ο Ερμής και τα Υπόγεια Ρεύματα.

Κι έτσι δεν έγινα ποτέ Ρουβίτσα. Πέρασα αλλά ποτέ δεν ακούμπησα γιατί το λεωφορείο με τα μουσικά ακούσματα μου με πήγε τσάρκες σε άλλες γειτονιές. Με οδήγησε σε δρόμους του ροκ κι έτσι δεν χτυπήθηκα ποτέ φωνάζοντας Σάκηηηη. Χτυπήθηκα όμως με τους Πυξ Λάξ ουκ ολίγες φορές τραγουδώντας «Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα».

Και να που στα γεράματα πήγα στο Μιχάλη. Δεν με έσυραν. Εγώ τις έσυρα. Και χοροπήδησα και το χάρηκα…καλά χαρά που θα έκαναν οι Πυξ Λάξ μαζί μου δεν το συζητώ. Αλλά έζησα την χαμένη μου εφηβεία. Μαζί με τα δεκαπεντάχρονα. Εγώ και οι φίλες μου. Μαζί με όλα τα Γυμνάσια του Νομού Ρεθύμνου και των γύρω χωριών. Κάτω από την εξέδρα. Κι ας βαριόταν ο Χατζηγιάννης. Κι ας είπε τα ίδια που λέει σε όλες τις συναυλίες…«είστε φανταστικοί, είστε το καλύτερο κοινό» και λοιπές κοινοτυπίες. Γιατί μπορεί Ρουβάς να εισήγαγε τον ποπ ήχο, ο Χατζηγιάννης έδωσε νόημα στο στίχο με εύπεπτες ερωτικές ατάκες και τα «χέρια ψηλά». Ναι, και χέρια σήκωσα και αναπτήρα άναψα και μέσα στα δεκαπεντάχρονα τραγουδούσα και το χάρηκα. Μόνο που να…στο τέλος δεν ήρθε ο μπαμπάς μου να με πάρει απέξω και δεν με πήρε τηλέφωνο να δει τι ώρα θα γυρίσω…τουλάχιστον.

Γιατί τουλάχιστον για τρελή πρέπει να με πέρασαν όταν πήγα να κόψω τα εισιτήρια και ρώτησα αν έχει φοιτητικό. Η πιο μεγάλη ήμουν εκεί μέσα. Ήθελα και φοιτητικό τρομάρα μου. Για τέσσερις ώρες γεύτηκα ορθοστασία και χοροπηδητό. Αντοχές τελικά που έχουν τα πιτσιρίκια, δεν το συζητώ…την επομένη ξύπνησα και με πονούσε η μέση μου!!

Υ.Γ. Μιχάλη, φιλική συμβουλή σου δίνω, πριν ξαναζητήσεις να μην μαγνητοσκοπεί το κοινό τη συναυλεία στο video wall, διόρθωσε το ορθογραφικά.

44 σχόλια:

PN είπε...

Όργιο γειά σου. Ότι δεν σε είχα για Ρουβίτσα, δεν σε είχα να πω την αλήθεια.

Αλλά ζήτησες φοιτητικό σε συναυλί του Χατζηγιάννη;;;;; Δεν υπάρχεις βρε!!! Και μετά λες να μην σε λέω όργιο!!! Χαχαχαχαχα!!!! Που πας βρε Καραμήτρο....

Όσο για τους άντρες που περιγράφεις έχω πολύ γνωστό κόσμο στο μυαλό μου, αλλά γιατί είναι κακό βρε!!! Εσύ τον άντρα τον θες αξύριστο, άπλυτο και με ροζιασμένο δέρμα.... Είπαμε όχι υπερβολές, αλλά και εγώ το τσουλούφι μου πρέπει να το προσέχω!!!!

Μου άρεσε πάντως αυτή η περιπλάνηση στην εφηβική σου ηλικία.

cinderella είπε...

@ Όργιο με κατασκοπεύεις;; Τι κάνεις;; Καλά έχω φάει φρίκη!! Μου έχετε λείψει και ήρθα σαν το στερημένο στη μπλογκογειτονιά!!

Ρε δεν ήταν πολύ αστείο που χοροπηδούσα μέσα στα 15χρονα!! Και τραγουδούσα ΟΛΗ μέρα Χατζηγιάννη!! Και δεν με χάλασε η μπλούζα με τα στρας. Που αντικειμενικά ήταν Χάλιαααα!!!

Ναι Ρουβίτσα δεν υπήρξα, αλλά αν σου πω για τα εφηβικά μου χρόνια θα φρικάρεις...οπότε άσε!! Έχουμε και ένα διαδικτυακό προφίλ να συντηρήσουμε!!

Ανώνυμος είπε...

Τι τέλειο συναίσθημα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος στον κόσμο των δεκαπεντάχρονων... Πρώτη φορά σε συναυλία Χατζηγιάννη συνόδευσα την ξαδέλφη μου γιατί δεν την άφηναν οι γονείς της. Στο Κηποθέατρο εννοειται ότι ήμουν ο πιο μεγάλος και ο πιο ψηλός! Ναι κι εγώ χοροπήδησα, κι εγώ τραγούδησα και τότε και άλλα 2 χρόνια μετά. Αλλά ως εδώ, τον έχω βαρεθεί απίστευτα στα live του, τα ίδια και τα ίδια...

Σου 'λειψε η μπλογκογειτονιά, ε; Όχι που θα άντεχες μακριά της. Εγω τι να πω, που αύριο πρωί γυρνάω στην γειτονιά της δουλειάς; :( Που πήγαν οι παραλίες, τα μπάνια στις 10 το πρωί και η άμμος ανάμεσα στα δάχτυλα;

Καλή συνέχεια. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Τα εφηβικά χρόνια υπάρχουν για να κάνουμε κοτσάνες. Τις οποίες μετά θα θυμόμαστε, θα γελάμε και θα ντρεπόμαστε (με την καλή έννοια πάντα)!! Ωστόσο, καλά έκανες που τραγούδησες και που χοροπήδησες στη συναυλία του Χατζηjohn. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι το θέμα σε μια συναυλία; Καλησπερίζω!

katerina είπε...

Παξιμαδοκλέφτρα μου;;;;
Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=09v1Ovj2iSU&feature=related

Matrix είπε...

Τι φοιτητικό?, άστα αυτά μεγάλωσες :)

Να υποθέσω ότι επέστρεψες?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρουβάς που κόλλαγε;!

Το λοιπόν, έχω δει Ρουβά στο Διογένη και Χατζηγιάννη στο Βύρωνα!

Δεν είμαι φαν κανενός αλλά τολμώ να πω ότι ο πρώτος με εντυπωσίασε περισσότερο. Ίσως γιατί ο Μιχαλάκης ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα.

Μου άρεσαν πάντως αμφότεροι.

Εάν σου ζήτησαν φοιτητικό, να το θεωρήσεις κοπλιμάν!

Ανώνυμος είπε...

Είδα κι εγώ φέτος Χατζηγιάννη, κι όπως έγραψα σε σχετικό ποστ, ένιωσα σαν την σούπερ γιαγιά που πάει συναυλία! Από πιπίνια, άλλο τίποτα, αλλά πέρασα υπέροχα! Δεν το περίμενα, αλλά ήταν αδύνατον να κρατήσω χεράκια και ποδαράκια σ' ένα σημείο! Όπως κι εσύ βέβαια, έτσι κι εγώ, την επομένη ήμουν πιασμένα π-α-ν-τ-ο-ύ, αλλά χαλάλι!

Ταχυδρόμος! είπε...

Να με συγχωρήσουν προκαταβολικά οι φίλοι μου, αλλά Κύπριος είναι ο Μιχάλης πού να ξέρει από ορθογραφία;;;

Spy είπε...

Oι Xατζηγιαννίτσες είναι όσες και οι Pουβίτσες;
Kαι επίσης υπάρχει κάποια ποιοτική διαφορά που δεν την έχω καταλάβει;

(είμαι λίγο ξυνίλας σήμερα, διότι είμαι ακόμα εδώ...)

Σοφία είπε...

Ούτε μια συναυλία δεν έχω δει φέτος. Κλαψ!

NdN είπε...

Αν δεν πας τώρα που είσαι πιτσιρικα στον ΧατζηJohn πότε θα πας;

ΤονΡουβά τον έχω δει και εγώ στην «Πύλη Αξιού», τον Χατζηγιάννη πάλι τον έχω ακούσει καθότι το ξενοδοχείο που έμενα δεν ήταν μακριά από το Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου που έδινε συναυλία το 2005. Καλός ήταν δεν λέω.

Από όλους παντος προτιμάω την Πέγκουλα και την Πάολα γιατί εχουν πολύ καλές φωνές!!

Καλή επιστροφή από τας διακοπας!

Unknown είπε...

Καλά αυτό δεν είναι τίποτα! Και εγώ θα πήγαινα στην συναυλία. Παίζει να ρώταγα αν έχει αυτό των υπερηλίκων, χεχε!!!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Χατζηγιάννης;;;
Ω παντοδύναμοι θεοί του Ολυμπου, στείλτε γρήγορα τον φτερωτό Ερμή να σώσει ξανά την Cinderella μας απο τον πολυ κακό δρόμο που έχει πάρει.

BUTTERFLY είπε...

Καλως την Σιντυ!!!
Ωστε Χατζηγιαννη ε; Καλοπερναμε βλεπω!
Λοιπον, Μιχαλακη λαϊβ δεν εχω δει, εχω δει ομως Ρουβα προ ετων, 2-3 φορες τοτε που τραγουδουσε με τη Βισση και εχω να πω τα καλυτερα! Φυσαει το παιδι και η φωνη του πολυ καλυτερη απο το σιντι!

roadartist είπε...

χαχα καλά τους Πυξ – Λάξ τους είχα λιώσει και εγώ.. :)
Βαρετός μου φαινεται κ ο χατζιγιαννης..πλεον..Καλως σε βρηκαααααααα :))

If...ιγένεια είπε...

χαχαχαχαχ.. Έλα μωρέ, δεν είναι υπεύθυνος ο Μιχάλης για τα ορθογραφικά στο βίντεο γουόλ..

cinderella είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι...είμαι ακόμα σε διακοπές...
Αν τελικά τις μετατρέψω σε διαρκείας...υπόσχομαι να βάλω ασύρματο νετ!
Στο νετ καφέ έχουμε πλέον γνωριστεί με τα παιδιά, ακόμα και με τους τουρίστες. Χαιρετιόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Ποτέ το blogging δεν είχε γινει τόσο ομαδική παρέα. Στην απέναντι τύπισσα το πόστ για το Χατζηγτιάννη δεν άρεσε. Σκασίλα μου!!

Λεω οτι μέσα στην εβδομάδα θα επιστρέψω...λέω...λόγια!!
Στο νομό προχτές ξεκίνησε απεργία στα βενζινάδικα και πέρασα 45 μαγευτικά λεπτά σε ουρα για να ταϊσω το όχημα. Σήμερα έμαθα οτι συνέλαβαν εδώ εναν από τους απαγωγεις του Μυλωνά.
Αν χαθώ...ψάξτε με!!!!

If...ιγένεια είπε...

χαχαχαχ.. Εγω συμφωνω! Να τις μετατρεψεις σε διαρκειας! Αφου θα εχεις το ασυρματο!

ADERGHIL είπε...

liste mou mia aporia. enw aftos o xatzigiannis einai poli kalos tragoudistis, pws ta katafernei na einai toso ma toooso antipathestatos?

poli kalimera sas, kairo eixa na perasw apo dw :-)

Ανώνυμος είπε...

Αν σου πω ότι στο Δημοτικό ήμουν φαν του Σάκη, τι θα μου πεις?

cinderella είπε...

@ writerblock μου δεν σε ξέχασα! Έχω νέα...θα σου τα πω!!
Ελπίζω να κάνω ακόμα μερικά μπάνια. Κι ας γύρισα! Να πάω κι άλλο στη θάλασσα. Να κολύμπήσω...και να μην μαυρίσω άλλο!!
Πολλά φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Θείε Σκρούτζ έτσι λέω κι εγώ!!!
Αλλά να..όταν μας είπε μια πιτσιρίκα να κάνουμε πιο κει γιατί δεν έβλεπε...κάπως ένιωσα!!!
Γύρισες από διακοπές;

cinderella είπε...

Ι am back Κατερινιώωωω μου!!!

cinderella είπε...

@ Ανώνυμε...το λατρεύω αυτό το τραγούδι...
Και μου θύμισες δύο άλλες συναυλίες. Μια πέρυσι του Πλιάτσικα και μια το Σεπτέμβρη του 2004. Το κοινό τους... ο Λυκαβηττός και όχι μόνο...

cinderella είπε...

@ Matrix...και δεν έχω πια πάσο!!!
Αλλά είμαι ακόμα φοιτήτρια. Και στο διαδακτορικό μου...φοιτήτρια θα δηλώνω. Γύρισα χτες βράδυ.

cinderella είπε...

@ Penny μου απλά λέω οτι δεν υπήρξα στα νιάτα μου Ρουβίτσα και έγινα στα γεράματα φαν του Μιχάλη!
Φοιτητικό δεν μου ζήτησαν...ζήτησα!!!
Καλησπέρες!!

cinderella είπε...

@ brokensemaphore
Καλως ήρθες στον καναπέ μου! Συμπάσχουμε; Χάρηκα!!

cinderella είπε...

@ Ταχυδρόμε μου...γενικά ο Μιχαλης μετέτρεψε σε πολύ μεγάλη βιομηχανία τις συναυλίες του. Πήγα αλλά δεν νομίζω να ξαναπάω σύντομα!
Φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Κατάσκοπέ μου θα σου πω για να ξέρεις:
Οι Ρουβίτσες είναι μπανάλ. Ο Σάκης εδώ και καιρό έχει νοικοκυρευτεί, ετοιμάζεται να γίνει και μπαμπάς...εντάξει πόσο να σε εξιτάρει κάποιος που ξέρεις οτι μετά θα πάει να αλλάξει πάνες. Καμιά διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ τους. Απλά ο Ρουβάς ήταν κάποτε και ο Χατζηγιάννης τώρα. Άυριο κάποιος άλλος. Αντικειμενικά...έχουν ημερομηνία λήξης όλοι αυτοί.

cinderella είπε...

@ Σοφάκι θα πάμε στο Λονδινάκι!! Μη σκας!

cinderella είπε...

@ΝdN μου ναι εγώ είμαι πιτσιρίκα. Βράζει το αίμα μου, οργισμένο νιάτο και δεν συμμαζεύεται!!

Εσένα σε βλέπω με συνήθειες ΔΑΠιτών και ανησυχώ. Και άντε πάει στο καλό η Πεγκούλα (επειδή μου αρέσει κι εμένα) αλλά Πάολα; Να σου πω, αν σου αρέσει και η Θέλξη να το κοιτάξεις! Ένα βήμα πριν την ΟΝΝΕΔ είσαι!!!!!

cinderella είπε...

@ Λιλύ μου...πολλά πολλά φιλάκια!!! Και μη μασάς!! Εσύ βάζεις κάτω πολλές 20άρες!!

cinderella είπε...

@ Λιολιόπουλε!!Γύρισα!! Κάτσε καλά!!! :))))))

cinderella είπε...

@ Χριστινάκι μου ναι γύρισα!! Τον είχα δει κι εγώ αλλά νομίζω οτι ήταν με τη Βανδή. Δεν είμαι και σίγουρη!!! :)))

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι μου καλώς με βρήκες και σας (ξανα)βρήκα!!!

cinderella είπε...

@ Ρε ιφ...και για τα γκρικλις; Ποιος φταίει; Που έβαζαν όλους τους στίχους σε γκρικλις; μη βλέπεις που δεν θέλω να τον εκθέσω...αλλά να...δεν μπορώ!!! :))))
Welcome back τσούπρα!!

cinderella είπε...

@ Οφείλω να πω οτι με είχατε ξεχάσει!!
Είναι αντιπαθέστατος γιατί απλά ξέρει οτι είναι καλός. Κσι έτσι έχει καβαλήσει το καλάμι!!
Καλησπέρες!!!

cinderella είπε...

@ Χάρη να το κοιτάξεις! Αυτά τα παιδικά τραύματα αφήνουν κουσούρι!! :)))

Περιμένω τα αποτελέσματα από τις βάσεις ε;; Μην με ξεχάσεις!!

NdN είπε...

Cinderella μου, απλά πέρασα να πω ότι είσαι πιτσιρίκα και γι αυτό το λόγο έχεις συνδυάσει την Πάολα με τους Δαπιτες. Τα μπουζούκια ήταν (και συνεχίζουν να είναι) η κλασσική παιδεία του γνήσιου αριστερού από την εποχή της Ρίτας και του Αγγελόπουλου. Τι να κάνουμε, τώρα τη θέση τους πήρε η Πάολα με τον Πάνο Κιάμο! Αλλωστε οι δεξιοί δεν μπορουσαν ποτέ να χορέχουν ένα ζειμπέκικο και γι αυτό απέφευγαν τα πολιτιστικά αυτά κέντρα! Νεόκοποι λοιπόν οι ΔΑΠίτες στα μπουζούκια, ενώ εγώ πλέον κοντεύω να βγω στη σύνταξη!

cinderella είπε...

NdN μου συγχέεις τα ρεμπετάδικα, τις ταβερνούλες, τα κουτουκάκια με τα μπουζούκια. Οι αριστεροί είναι κατ' εξοχήν θαμώνες των πρώτων...όχι των δεύτερων. Αλλά όταν λέμε αριστεροί...εννοούμε αριστεροί και όχι νεόπλουτοι Πασόκοι!
Είμαι πιτσιρίκα δεν αντιλέγω! Κάθομαι όμως κοντά σε καλό δάσκαλο και μαθαίνω! Μην με φοβάσαι καθόλου!! :)))

NdN είπε...

Cinderella μου επιμένω ότι κάνεις λάθος και θα σου εξηγήσω το γιατί. Αν προσέξεις στις ελληνικές ταινίες τα μαγαζιά που τραγουδούσε ο Αγγελόπουλος, η Μαίρη Λίντα κτλ δεν ήταν κουτούκια. Αυτά μετεξελίχθηκαν σε μπουζούκια. Αυτό επίσης μπορείς να το δεις και από μεταγενέστερους τραγουδιστές που ξεκίνησαν από τέτοια μαγαζιά και συνέχισαν σε μπουζουξίδικα πιο κοντά στα σημερινά από αυτά που βλέπεις στις ταινίες με τη Μάρω Κοντού και τον Κωσταντάρα. Τέτοια ήταν η Ρίτα για παράδειγμα. Το ότι πήγαιναν οι Πασόκοι εκεί το έγραψα γιατί ο μοναδικός αρχηγός που πήγαινε σε τέτοια μέρη ήταν ο Αντρέας. Εκείνη την εποχή οι αρχηγοί της σημερινής «αριστεράς» ήταν στις Βρυξέλλες. Εκεί έχω πάει πολλές φορές και πίστεψε με δεν έχει ούτε μπουζούκια ούτε κουτούκια!

Σε ένα πράγμα έχεις δίκιο στο σχόλιο σου. Πράγματι οι σημερινοί Πασόκοι είναι νεο-πλουτοι. Αλλά πηγαίναν στα μπουζούκια από τότε που ήταν φτωχοί. Εξάλλου οι παλαιοί-πλούτοι δεν ανήκαν ποτές στο ΠΑΣΟΚ.

cinderella είπε...

@NdN μου άργησα να σου απαντήσω, όπως και σε όλα τα σχόλια γενικά καθώς είμαι λίγο κρυωμένη και έχω βρεί δικαιολογία για να τεμπελιάσω!

Λοιπόν, δεν νομίζω οτι τα μέρη που τραγουδούσαν η Μαίρη Λίντα, η Καίτη Γκρέϋ κλπ ήταν στέκια αριστερών. Ότι η εγγονούλα Αγγελικούλα Ηλιάδη τραγουδά στα μπουζούκια είναι αναμφισβήτητα απόδειξη οτι αποτελούν εκείνα τα μαγαζιά τον προπομπό τους αλλά επειδή το αναφέρεις, ειδικά η Μάρω Κοντού που πολιτεύεται στο Δήμο Αθηναίων με τη δεξιά παράταξη και ο Κωνσταντάρας που έχει γιό δημοσιογράφο και πρώην γαλάζιο βουλευτή αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!
Οι γονείς μου πάντως που θα μπορούσαν να είναι παιδιά του Ανδρέα ηλικιακά και διασκέδαζαν όπως αυτός μπορώ να σου πω οτι στην Καισαριανή την έβγαζαν. Ο τελευταίος μάλιστα μεγάλος που άκουσαν σε εκείνα τα μέρη ήταν ο Τσιτσάνης ένα χρόνο πριν φύγει. Πλέον στον Μητροπάνο...και αν...
Ρίτα απ'όσο ξέρω δεν είχαν πάει ποτέ. Ξέρεις, η μαμά μετά τις τοιχοκολλήσεις δεν νομίζω οτι θα άντεχε τέτοιου είδους διασκέδαση και σε διαβεβαιώ...δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στις Βρυξέλλες. :))))