Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

Κάνε κι εσύ έναν διαδικτυακό καυγά...αυτό κι αν το μπορείς!!!

Ο καιρός όπου η ευγένεια και η καλοσύνη επικρατούσαν στη blogoσφαιρα έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Η εποχή όπου πήγαινες να μπεις σε blog και δεν φοβόσουνα τα σκάγια, το εκλεπτυσμένο χώσιμο…γιατί τα γραπτά μένουν πάει εδώ και καιρό. Εκείνες οι καλές μέρες που ο άλλος σου κρατούσε την πόρτα για να μπεις, σου έδινε το στυλό (και το τηλέφωνό του)…σε περίμενε για να σχολιάσεις, σου χαμογελούσε και μετά σχολίαζε και εκείνος…χάθηκαν.

Τώρα η άποψη έχει πυγμή. Η πυγμή έχει άποψη και πάει λέγοντας. Παντελώς άγνωστοι άνθρωποι θα σε κριτικάρουν. Θα κρίνουν το γούστο σου στο ντύσιμο κι ας μην σε έχουν δει ποτέ. Το ροζ δεν σου πάει και το ξέρουν. Θα σχολιάσουν, τις γευστικές σου προτιμήσεις. Θα σε κράξουν που είσαι Ολυμπιακός, δηλαδή πουλημένος και καλά έπαθες και έφαγες τα 3 προχτές. Θα πετάξουν το τσιτάτο του Καρυωτάκη…γιατί έχουμε και ένα επίπεδο στο τέλος. Θα επιμείνουν. Θα λυσσάξουν για το τιμημένο ξεκατίνιασμα. Θα ποστάρουν, θα σχολιάσουν και κολλημένοι στο mail θα περιμένουν την απάντησή σου. Θα σου ανταπαντήσουν. Θα σου την πουν. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται βρίσιμο. Πίσω από το «φιλικά» κρύβεται το «πόσο μαλάκας είσαι» ή πίσω από το τσιτάτο ένα «άντε και χτενίσου».

Να τη η μαγική λέξη. Όχι το «χτενίσου» ρε ομορφιά! Μην αποπροσανατολίζεσαι. Δεν την είδες; Είναι που δεν την έγραψα! Δημόσια. Όλα αυτά. Δημόσια…και όλα στο φως…σεμνά και ταπεινά…πάντα. Γιατί το δημόσιο πουλάει. Ποιος σώφρων άνθρωπος πάει να λύσει τις διαφορές του με mail; Μα το mail θα το διαβάσει μόνο ο αποδέκτης. Δηλαδή ο κανένας. Δηλαδή μηδέν τζερτζελές. Μηδέν δημοσιότητα. Εκείνο το 5λεπτο…της τηλεόρασης, εκείνο το στιγμιαίο σταριλίκι…εκείνο έχει αρχίσει και κατατρέχει και τον κόσμο εδώ. Δημόσια…γιατί το ιδιωτικό…είναι αδιάφορο. Και το δημόσιο ανάβει τα αίματα, ανεβάζει τις επισκεψιμότητες και την αδρεναλίνη μπροστά από έναν άψυχο υπολογιστή.

Ήταν αναμενόμενο θα μου πεις. Μπορεί να είμαστε bloggers αλλά πρώτα είμαστε Έλληνες. Δίκιο έχεις. Εγώ δεν το είχα καταλάβει. Και είναι αυτή η οθόνη και η απόσταση…τόσο προστατευτική που δίνει τη δυνατότητα στους τζάμπα μάγκες του πληκτρολογίου να κάνουν το κομμάτι τους και να βγάλουν τα απωθημένα τους χωρίς κανένα κόστος. Δημόσια. Από τον καναπέ του σπιτιού τους. Αθόρυβα…Χτυπώντας τα πλήκτρα και χύνοντας χολή.

Και ναι…στο σχόλιο μου στην Κατερίνα έκανα ένα λάθος.
«Και την τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς...ο Θεός δημιούργησε τη google.
Και την τέταρτη ημέρα κατά τας γραφάς...οι καλικάντζαροί της...δημιούργησαν τα blogs. Κατά την πέμπτη ημέρα...ο Θεός καμάρωσε για τους δούλους του και ζήτησε ένα λάπτοπ με μεγάλη οθόνη και γρήγορη ανάλυση.
Για browser επέλεξε το mozilla που δεν κολλάει και έτσι μπορεί να έχει πολλά παράθυρα ανοιχτά.
Την έκτη ημέρα έβαλε τον Απόστολο Παύλο να διδάξει το νέο αυτό εργαλείο στους Έλληνες.
Και μονολόγησε..."Κάθε σπίτι ένας τρελός, στης Κατερίνας όλοι".
Και παράγγειλε μηλόπιτα και ξεκίνησε το σερφάρισμα.
Έκτοτε όλα πάνε σκατά στον κόσμο.
Κι αυτός χέστηκε. Δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και με άλλα. Έδωσε adsl στο λαό και έκανε ασύρματη σύνδεση και στον παράδεισο. Ας μην είμαστε και αχάριστοι.»

22 σχόλια:

roadartist είπε...

Καλησπερούδια και πολύ καλή εβδομάδα.. Φιλάρες!!

Flonsavardu είπε...

ρε γαμώτο εγώ δεν έχω πετύχει σε κανένα blog ξεκατίνιασμα... ! κρίμα! :p

Flonsavardu είπε...

αααα, μπήκα στην κατερίνα... και τώρα κατάλαβα. μάλιστα, μάλιστα!

tzonakos είπε...

Προσωπικά δεν συμμετέχω σε διαδικτυακούς πολέμους. Οταν έτυχε να τρακάρουμε με ηλίθιους, αναγκάστηκα να τους αντιμετωπίσω με όποιο καλύτερο τρόπο γινόταν και με σκοπό να λήξει η οποιαδήποτε on-line σύρραξη για να μη γινόμαστε και ρόμπες δημοσίως.
Οχι τίποτ' άλλο μα εχουμε και δουλειές, δεν γίνεται να πολεμάμε και με τα πλήκτρα, μπάμμ και μπούμμμ.
Δεν ξέρω τι παίχτηκε στης Κατερίνας αφου αν και ακολούθησα επι τούτου το λινκ σου δεν κατάλαβα.
Στο περίπου κάτι έπιασα φυσικά... ;)

Εύχομαι οτι και να ήταν να ειναι περαστικό, προσωρινό και ασήμαντο τελικά.
Καλη εβδομάδα απο αυριο χωρις online kavgades και με χαμόγελο κι αισιοδοξία.

PN είπε...

Σε κάθε διαδικτυακό καυγά...λέω απλά κάτι Όργιο μου...GET A LIFE!!!! Και πολλοί από εδώ μέσα...δεν έχουν ζωή!! Δεν φταίμε εμείς για αυτό όμως!!!

katerina είπε...

Καλημέρα Σταχτοπούτα μου,
Λοιπόν εγώ αφιερώνω ένα τραγουδάκι στο διαδίκτυο
«Εγώ δεν ήμουνα αλήτης
αλήτη μ' έκανες εσύ
εγώ δεν ήμουνα ξενύχτης
δεν ήμουνα κακό παιδί»

Μια ζωή παλευω να μην θυμώσω, κι όταν θυμώνω...μου τη δίνω, και πάυω να μου αρέσω.

Αλλωστε πάντα μου άρεσε ...η λέξη που λεει πολλά ...για ΟΠΟΙΟΝ μπορεί να την καταλάβει....

Λατρευω αυτήν την γαλατική ευγένεια, αυτήν την φινέτσα που διαθέτουν οι Γάλλοι, που σου ανοίγουν την πόρτα λέγοντας σου «pardon».
Και σου ζητάνε συγνώμη που δεν ειχαν την προνοητικότητα και την ευγένεια να ...βγάλουν την πόρτα απο την κάσα της, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς.
Και την λατρευω γιατί εκείνοι ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ.
Και την μισώ όταν πίσω της δεν κρύβει, παρα μονο την ΨΕΥΤΙΑ της ...πόρτας. Κλασσική ελληνική πατέντα για το πως κάποιος εννοεί την ευγένεια.
Σου ανοιγω την πόρτα, στην κρατάω, σου χαμογελάω και μετά γκαρίζοντας μέσα στο αυτί σου, σου δίνω μια και σου σπάω τα μουτρα.
Και ξέρεις είπες την μαγική λέξη.... Ελληνες!!!!!!!!!!!!

Που ...μιλάνε και για φιλοτιμο....γαμώτο....και ακόμα χειρότερα για αντριλίκι ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!

Διαβαζα ότι οι περισσότεροι Βρετανοί πνιγηκαν στο ναυαγιο του Τιτανικού εξαιτίας της ευγενεια τους, μιας που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να επιβιβαστούν στις σωστικές λέμβους. Όσες γυναίκες σώθηκαν ανεφεραν ότι οι ΚΥΡΙΟΙ, τις έβαλαν στις βάρκες, προσεκτικά, με απολυτη ψυχραιμία, χαμογελώντας, προσφέροντας τους το πανωφόρι τους, για να μην κρυώσουν, και λέγοντας αστεία.

Και μάλιστα αναφέρεται η ίστορία ενος ΚΥΡΙΟΥ, που αφου βοηθησε στην επιβιβαση των γυναικών στις σωστικές βάρκες, φόρεσε το σμόκιν του, πήγε πάλι επάνω και κάπνισε... με την ιδέα ότι εάν επρόκειτο να πεθάνει, ας πέθαινε τουλάχιστον ως τζέντλεμαν και ...καλοντυμένος.
Εγώ με αυτόν τον ΚΥΡΙΟ, θα ειμαι αιώνια ερωτευμένη. Δυστυχώς...απεβιωσε....

Και ...ξέρεις ποια ειναι η μετάφραση του gentleman στα ελληνικά, γλυκειά μου;
Ε, δυστυχώς η μετάφραση στα ελληνικά του «gentleman» ειναι ... «μαλάκας».

BUTTERFLY είπε...

Να τους γραψεις στα @$@@ σου ολους και αν δεν θες να μην μπεις καν στη διαδικασια να απαντησεις. Οποιος θελει κοσμια, αλλοως με μεηλ, αλλιως σπιτι του. Το μπλογκ ειναι του καθενα ο προσωπικος χωρος, το σπιτι του κι οποιος μπαινει ειναι φιλοξενουμενος και οφειλει να σεβεται το χωρο, τον οικοδεσποτη, τους αλλους επισκεπτες. Οχι τιποτα αλλο, αλλα...αν υποψιαστω οτι τα μπλογκ θα γινουν σαν τις μεσημεριανες εκπομπες...θα πεθααανω!

leondokardos είπε...

Δε θέλησα να υπεισέλθω στην ουσία των γεγονότων,δεν υπάρχει λόγος.
Πιστεύω όμως οτι το blogging θα πρέπει να διατηρηθεί σε ένα επίπεδο πραγματικής ευγένειας, καλοπροαίρετης διάθεσης, ευπρεπούς χιούμορ,σεβασμού στον άλλο και φιλικής ανταλλαγής απόψεων.
Η γνώμη μου φυσικά.

dyosmaraki είπε...

Μάλλον δεν γνωρίζω τα επεισόδια και δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Γενικότερα όμως πιστεύω πως είναι άλλο πράγμα να λέει κανείς την άποψή του (έστω και αν είναι διαφορετική από αυτό που υποστηρίζουν οι άλλοι) και άλλο πράγμα να προσβάλλει κανείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί του.
Αυτό δεν νομίζω πως σχετίζεται με εθνικότητες, μάλλον έχει σχέση με τον χαρακτήρα του καθενός και την ανατροφή του.
Κοπελούδα μου σου εύχομαι μια υπέροχη εβδομάδα και καλή δύναμη για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε σε έχει στεναχωρήσει.
Γιατί η ζωή μας θέλει χαμόγελα...

Artanis είπε...

Εγώ δεν μπορώ να τσακώνομαι...Τις προάλλες ήρθε κάποια από τον Πάτροκλο και με έβρισε, και δημοκρατικότατα την διέγραψα...Ας πάει αλλού να κάνει φασαρία...
Καλησπέρα Σταχτοπούτα μου...

Ταχυδρόμος! είπε...

Από το κακό στο χειρότερο!

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Cindy,

Καταλαβαίνεις ασφαλώς πόσο εύκολο (αλλά και πόσο...προκλητικό -challenging γιά εσας που παρεπιδημείτε στα Λονδίνα...) είναι να υποστηρίξει κανείς την αντίθετη άποψη... τόσο εύκολο και τόσο προκλητικό, που σχεδόν με ...γαργαλάνε τα δάχτυλά μου...

Και υπάρχουν τόσα πολλά επιχειρήματα -και "δημοφιλή"- εναντίον του "καθωσπρεπισμού" όσα τουλάχιστον και υπέρ του...

Αλλά... θα ξεκίναγα ίσως ένα νέο καυγά... και θα σε στενοχωρούσα... έλα όμως που έχω γράψει ολόκληρη ανάρτηση εναντίον του "καθωσπρεπισμού" του ύφους των Bloggers...

Εμπρός γρεμός και πίσω ρέμμα...και γι' αυτό αποχωρώ ήσυχα-ήσυχα...

ΥΓ: Σε όλα τα άσπρα υπάρχει απέναντί τους ένα μαύρο... το ίδιο ωραίο, λαμπερό και ...άσπρο όσο και αυτά. (God is in the details, λέτε εσείς οι Βρεττανοί... ο Θεός βρίσκεται στα υστερόγραφα, λέει η φιλενάδα σου... ο θεός ΕΙΝΑΙ ο Καρνεάδης, λέω εγώ...)

Ανώνυμος είπε...

μπορει να ειμαστε μπλογκερς αλλα ειμαστε ελληνες. μεγαλη κουβεντα αυτη ακομη κι εδω μεσα. προσυπογραφω το σχολιο του VK εντελως!
και γυριζω σε μπλογκς που μα φηνουν να παρω το στιλο και να γραψω κουβεντες για να γνωριζομαστε καλυτερα

καλημερα

phlou...flis είπε...

Προσωπικά δεν με ενοχλούν. Θάλεγα πως ...δικαίωμά τους είναι να μπαίνουν ακάλεστοι και να σχολιάζουν. Ε, ας τους αφήσουμε να εκτεθούν κι αν θέλουμε να κλείσουμε εκεί τοθέμα. Αλλιώς ας τους αποκλείσουμε

cinderella είπε...

@ Αρτιστάκι μου...μέρες μετά...μπορεί και εβδομάδες...πολλά φιλιά καλό Σάββατόβραδο σου έυχομαι!!

cinderella είπε...

@ Flonsavardu τυχερή είσαι παιδί μου..πολύ τυχερή!! Μην το συζητάς!!!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο

Οχι τίποτ' άλλο μα εχουμε και δουλειές, δεν γίνεται να πολεμάμε και με τα πλήκτρα, μπάμμ και μπούμμμ.

λατρεύω τα σχόλια σου!! τέλος!!!!
Πολλά φιλιάααα

cinderella είπε...

@ Τσουλουφόπαιδο...καλά εσύ μπορεί να φταις...γιατί το έχεις αυτό το ενοχικό σύνδρομο. Εγώ όχι δεν φταίω. Καρατσεκαρισμένο!!!!

cinderella είπε...

@ Κατερίνα μου...δυστυχώς αυτοί οι Βρετανοί...δεν υπάρχουν. Σήμερα σε σπρώχνουν για να χωθούν στο μετρό...σε πατάνε σου πετάνε και ένα excuse me της συμφοράς και από εδώ πάνε κι άλλοι.

Αλλά Κατερίνα...χτες βρήκα ένα ξεχασμένο είδος άντρα. Αυτό του ωραίου που δεν το ξέρει. Με υπέροχα μπλέ μάτια της θάλασσας, ντροπαλού, με υπέροχο χαμόγελο και φλεγματική βρετανική προφορά...!!Να συγκινηθώ;;;;

cinderella είπε...

@ Χριστινάκι μου, Αρτάνις μου, Λεοντόκαρδέ μου, Ταχυδρόμε μου, lifewhispers μου, Δυοσμαράκι μου και phloufli μου...σας ευχαριστώ. Πάει καιρός από αυτή την ανάρτηση αλλά δεν ήθελα να την αφήσω χωρίς ούτε ένα καλησπέρα και ένα φιλί από μέρους μου!
Καλό σαββατοκύριακό σε όλους σας!!!

cinderella είπε...

@ Σχολιαστή...
κανείς δεν ζήτησε τεμενάδες, υποκλίσεις, χειροκροτητές και αυλικούς. Η αντίθετη γνώμη είναι πάντα ευπροσδεκτη γιατί αυτός είναι ο κυριαρχος λόγος ύπαρξης των blogs. Επίσης αν κάτι διατυμπανίζω από την πρώτη ημέρα που άνοιξα αυτό το blog είναι οτι συχαίνομαι τον καθωσπρεπισμό.

Άλλο λοιπόν αυτό Σχολιαστή κι άλλο το απροκάλυπτο βρίσιμο. Η χυδαιολογία. Η επίθεση χωρίς επιχειρήματα που εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπούς και οδηγεί σε άλλα μονοπάτια...ξεπερνώντας όχι τα όρια του καθωσπρεπισμού αλλά της ευγένειας και του σεβασμού προς τον άλλον.

Καλημέρες Σχολιαστή!