Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Just socializing…μην νομίζεις

( Ο τίτλος εμπνευσμένος. Πολύ εμπνευσμένος. Πάρα πολύ εμπνευσμένος από την τελευταία φορά που κατέβηκα Ελλάδα (χρόνια πριν, αιώνες μετά…). Για την ακρίβεια το βράδυ πριν κατέβω. Ναι, είχα κλείσει μια από εκείνες τις πολύ βολικές πτήσεις…στις 6 το πρωί. Όπου θα έπρεπε να είμαι στο αεροδρόμιο στις 4, δηλαδή να φύγω από το σπίτι στις 3. Δηλαδή να μην κοιμηθώ καθόλου. Είχα χλωρινιάσει, είχα τρίψει μοκέτα, είχα λάμψει τα 9 ολόκληρά μου τετραγωνικά, έλαμπαν τα πάντα, είχα φτιάξει και μια βαλίτσα 20 κιλών.
Είχε πάει η ώρα 1, με είχε πιάσει και εκείνη η αλλεργία, τόσο που έλεγα ότι δεν θα τη βγάλω καθαρή και είχα κρεμαστεί από το παράθυρο για να αναπνεύσω λίγο ακόμα αέρα εμπλουτισμένο με αυτά τα υπεργαμάτα σωματίδια γύρης και για να ακούσω τα κουτσομπολιά της αυλής. Το καλύτερό μου. Δύο Έλληνες, κλασσικοί Έλληνες που δεν τους είχα ξαναδεί ποτέ, κράζανε την άτιμη κοινωνία όπως κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του. Κάποια στιγμή έρχεται ένας τυπάς, με ράστα, με σακίδιο στους ώμους, πολύ χυμαριό, καμιά σχέση με τους Έλληνες. Πάει να περάσει, τσουπ, ο ένας Έλληνας πετάγεται μπροστά του. Του κόβει το δρόμο του δίνει το χέρι. Hi, I am Costas, εδώ μένεις? του πετάει με αυτή την τέλεια προφορά που έχουν όλοι οι Έλληνες. Ο τυπάς λέει ένα ναι μέσα από τα δόντια του και κάνει να φύγει. Κι εκεί ο θεός ο Έλληνας του λέει. Just socializing…μην νομίζεις. Με παχύ το λλλ. Όπως πρέπει. )

Όταν είχα πρωτοέρθει εδώ και μια από τις πρώτες μέρες στο πανεπιστήμιο και στα εργαστήρια, είπαμε να γνωριστούμε τα παιδάκια μεταξύ μας και να γίνουμε φίλοι. Για να σπάσει ο πάγος, κάποιος που δεν θυμάμαι ποιος - αλλιώς θα του έκλεβα την oyster και θα την έδινα σε κανέναν φτωχό - πρότεινε να γίνουμε φίλοι στο facebook. Ώ χριστέ μου. Ω Παναγιά μου. Τι ήττα ήταν αυτή? Ζάρωσα στην γωνιά μου και κατέβασα το κεφάλι…αλλά οϊμέ σαν άλλη Αντιγόνη (τι μελοδραματικά που τα γράφω, φτού μου κορίτσι μου) ήρθε η σειρά μου. Cindy εσύ? με ρώτησε μια τύπισσα από τον Ισημερινό. Μου πέσανε τα μούτρα τρεις ορόφους. Τι να έλεγα; Πως τα σνομπάρω αυτά; Η κρυφοblogger? Πως δεν είχα λογαριασμό από άποψη? Πως τι να μας πει εμάς το facebook και τα λοιπά? Είναι ένα σκέτο «δεν έχω», φορτωμένο με πολλές ενοχές και τύψεις και και και, ε και το θέμα έληξε εκεί.

Μήνες μετά, ένα βράδυ που βαριόμουνα πολύ, πάρα πολύ να διαβάσω αλλά έκανα ότι διάβαζα, όχι για μένα αλλά για τη φουκαριάρα τη μανούλα μου που με έστειλε εδώ πάνω, είπα να φτιάξω λογαριασμό. Ε, τον έφτιαξα. Ε δεν κατάλαβα και πολλά αλήθεια σου λέω.

Πλάκα δεν έχει, κουτσομπολιό έχει - αλλά εμείς δεν ενδίδουμε σε αυτά, σε παρακαλώ για ποια με πέρασες - ο καθένας γράφει το μακρύ του και ποτέ το κοντό του και όλοι μα όλοι έχουν τραβήξει τουλάχιστον 345632 φωτογραφίες πριν διαλέξουν την καλύτερη ως βιτρίνα του προφιλιού τους. Ναι και οι ξένοι έχουν προφίλ. Όλοι οι ξένοι. Δεν αντιλέγω. Μόνο που οι ξένοι δεν λιώνουν στα παιχνίδια του fb από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στα waka-ma(la)ka και δεν συμμαζεύονται. Οι ξένοι δεν κάνουν τα 2796432 τεστ που είναι τόσο γελοία, αχ Παναγία μου. Τι βρακί φοράς. Τι αμάξι είσαι. Ποια στάση σου αρέσει στο sex. Δηλαδή αντί να πας να το κάνεις…ε και εκεί μέσα από την πρακτική…να καταλήξεις σε συμπεράσματα…όχι αγάπη μου, επιλέγεις τη θεωρία και τα συμπεράσματα του fb. Μα για όνομα! Εγώ θα στα λέω; Ντίπ μυαλό δεν έχεις;

Άσε πια όοολα εκείνα τα γκρουπ στα οποία σε καλούνε. Αχ πονεμένη ιστορία!! Από πού να την πιάσω! Φέρτε τα wendy’s πίσω στην Ελλάδα. Ναι, κι εμένα μου άρεσαν αλλά μην το παρακάνουμε παιδιά (πες μου τώρα ότι δεν έτρωγες τις πατάτες με το λιωμένο τυρί και το μπέικον να τα βάψω μαύρα) !! Λέμε όχι σε αυτούς που κάθονται στην εξωτερική θέση στα Μ.Μ.Μ ενώ η εσωτερική είναι άδεια (εγώ κάθομαι…μην με μαυρίσεις σε παρακαλώ!). Έβλεπα κι εγώ Λάμψη με τη γιαγιά μου (πόσες πλατινέ γκόμενες έχει στρατολογήσει η Σάντρα, πες μου πόσες!). Μια αγάπη δεν τελειώνει με ένα χωρισμό (εδώ άμα θες να το κάνεις σωστά…ε πας και γίνεσαι και θαυμαστής της σελίδας του Οικονομόπουλου…και έρχεται και δένει το γλυκό συκαλάκι του πόνου!). Και πολλά πολλά άλλα. Που άμα έχεις τις μαύρες σου, που και που γελάς.

Αλλά το χειρότερο από όλα, αυτό που σε τσακίζει, σε γονατίζει, σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο είναι εκείνα τα friend requests από τους ξέμπαρκους. Που πως γίνεται όλοι αυτοί οι ξέμπαρκοι…να είναι άντρες, να έχουν σε φωτογραφία τους κοιλιακούς ή το αμάξι τους και να έχουν ονόματα όπως Μήτσος13, Κυριάκος7, ή κάτι πιο εξεζητημένο με ολίγον αγγλικό μέσα…δεν το κατάλαβα ποτέ. Και το χειρότερο δεν είναι ότι σου ζητάνε να γίνουν φίλοι σου. Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν ότι θα δεχτείς! Από την εποχή του σχολείου ακόμα…που σαν άλλο κακομαθημένο δεν ήθελα να γίνω φίλη με το βασιλάκη…και αρνιόμουνα να μιλήσω σε αγνώστους…μέχρι σήμερα…η διαφορά είναι μικρή. Σαν πιτσιρίκι μου βγάζω τη γλώσσα…που εγώ η αντιδραστικιά ενέδωσα…κι ας εξακολουθώ να τα κοροϊδεύω όλα αυτά. Fb και μαλακίες…άϊ σιχτίρ!!

Υ.Γ ήθελα να γράψω και για τα υπόλοιπα social networks τρομάρα μου. Ναι, twitter, msn, blogs και τα λοιπά βάζοντας κι εγώ το λιθαράκι μου στην κοινωνική μελέτη του γίγνεσθαι…είσαι και φαίνεσαι…μέσα από τα μηχανήματα του σατανά…laptops, desktops και δεν συμμαζεύεσαι...(κάτσε και λίγο σπίτι σου νυσάφι πια) Δεν βαριέσαι. Μια άλλη φορά. Δεν χανόμαστε εξάλλου. Μήπως είδε κανείς σας το χαρτάκι με τα passwords μου; Κάπου εδώ το είχα αφήσει.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο'χω πει, όταν συγχύζεσαι, το πως σου πάει, δεν έχεις.. βγάζει κάτι το κωμικό πάνω σου ή στην περίπτωση αυτή, το κωμικοτραγικό. Σε καταλαβαίνω, τα ίδια πέρασα κι εγώ στις αρχές: i dont do facebook έλεγα και με κοίταγαν τύπου, xoriati! Ε, πες πες με'πεισαν και σαν παιδί κι εγώ έκανα account. Μ'αρέσει που έχω βρει 2-3 άτομα απ'τα παλιά αλλά μέχρι εκεί.. τα τεστ με δαιμονίζουν και μένα απίστευτα. Τι τα θες, μη δίνεις σημασία, δε θα βγάλεις άκρη. Σημάδια των καιρών θαρρώ τα λένε. :)
φιλιά

apos είπε...

Eιδικά εκείνος ο εφιάλτης που σε ανακαλύπτει ο κάθε πικραμένος από το σχολείο... σου' ρχεται να πάρεις τη χλωρίνη και να αυτοπυρποληθείς.

καλημέρα, σε φιλώ πολύ γλυκά.

Artanis είπε...

Τα τεστ (ορισμένα τουλάχιστον), έχουν και την πλάκα τους…Ο εικονικός χιονοπόλεμος, μπορείς να μου πεις τι αξία έχει; Δεν το κατάλαβα ποτέ…
Και μισώ το χιόνι ρε γμτ…
Φιλιά…

katerina είπε...

Να μην έχω διαβάσει...και 10 ντουζίνες βαρύγδουπες αναλύσεις ...για την νέα εποχή της επικοινωνίας...

Να μην έχω ακούσει και ...500 ντουζίνες βαρύγδουπες αναλύσεις.... για το social networking…
Και λίγα λέω...

Αλλά μετά άκουσα τυχαία μια συζήτηση στον Χόντο... ναι, Χοντος... το φυσικό μου περιβάλλον (καλέ μπηκε επιθεωρητής εργασίας, και παραλιγο να με κλεισει μεσα και μενα και τον υπευθυνο του καταστηματος. Δεν μπορουσαμε να τον πεισουμε ότι ...τυχαία βρισκομαι συνεχεια εκει μέσα, αυτός ειναι απολυτα πεπεισμένος ότι δουλευω εκει, και δεν με έχουν στο ΙΚΑ)
Ελεγε λοιπόν μια πωλήτρια σε μια άλλη... «απο τότε που βγηκαν ...όλα αυτά, η δουλειά έπεσε κατακορυφα, στην ανεργία θα βγουμε σε λιγο»

Σκιαχτηκα, λέω ρε μπας και κλεισουν οι Χοντοι, και τρωω τα λεφτα μου στα ψυχοφάρμακα!!!
Διότι άλλο ειναι να παιρνεις αυτό το εκπληκτικό λάδι σωματος απο φυκια Μαυρης θάλασσας, ποδια ταραντουλας και σάλιο βοα, και άλλο να παιρνεις μια χουφτα ladose.

Ρωτάω λοιπόν έντρομη την πωλητρια:
«γιατί ειναι απειλη για το παλατι μας, που εγώ προσωπικά έχω χτίσει τον δεύτερο όροφο, ...όλα αυτά;»

Κατερίνα, μου απαντάει- δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις, ασφαλώς και μιλάμε με τα μικρά μας ονόματα, αφού με βλέπει πιο συχνά και από τη μάννα της- κάποτε οι γυναίκες αγόραζαν 8 μάσκαρα τον χρόνο. Τώρα παίρνουν 1 κάθε δεύτερα Χριστούγεννα.
Γιατί ρωτάω; Υπάρχει κανονισμός στο fb, που απαγορευει να αγοραζεις μάσκαρα;

Με κοίταξε με λύπη... Ανόητη Κατερίνα- ναι έχουμε οικειότητα- τι να την κάνουν την μάσκαρα; Σάμπως ξεκολάνε απο την καρεκλα και την οθονη; Αγοράζουν μια, βγάζουν 100 φωτογραφίες, τις βάζουν στο fb και ...ζουν...

Ενοιωσα ότι ...η virtual ζωή, ειναι πια προσωπικός εχθρός μου.
Δεν θα μου κλεισουν εμενα την ψυχοθεραπεια μου τα καταραμενα fb,twitter,msn. Τα blogs...άλλο πραγμα, τα blogs, εκει σου λεει διακινουνται ιδέες, εκει ...καλά η ίδια μαλακια ειναι, αλλά έλα που εθιστηκαμε να νομιζουμε ότι μας διαβαζουν, έλα που εθιστηκαμε στην ιδέα ότι ειμαστε η μετενσαρκωση του Λέοντος Καραπαναγιώτη, του Τερζάκη και της Κοντοβα ταυτοχρονα.

Κι έτσι... εγινα ακτιβιστρια.
Η οργανωση λέγεται «δεν θα υπάρχω... θα ΖΩ» και το moto αυτης...«ζειστε, ξεχυθειτε στο δρομο, ξεχυθειτε στις πλατειες, ξεχυθειτε στα μπαράκια, η οθονη δεν ειναι ζωή, η οθονη δεν ειναι Μυθος, η οθονη ειναι παραμυθι».
Δεν θα μου κλεισουν τον Χοντο μου εμενα, ...οι οθόνες.

Υ.Γ. Αν πραγματικά δεν ήθελες να χάσεις ανθρωπους ...δεν θα τους έχανες.
Αν έκανες τόσο κοπο να τους χάσεις... ε, σεβάσου τουλάχιστον τον κοπο σου, γιατί πρέπει σώνει και καλά να σε ξαναβρουνε!!!!!!!!!!!!!!!

apos είπε...

Mεγάλη Κατερίνα! Στην τελευταία πρόταση τα είπες όλα!

Πρέπει να φτιάξω group των θαυμαστών σου στο Facebook (Λες για χορηγό να βάλω Hondos?)

Ανώνυμος είπε...

πεστα! το πιο σπαστικο ειναι ο καθε πικραμενος που θελει να γινει φιλος σου! Πως, αμε! ελα να με βοηθησεις στη μετακομιση και θα το σκεφτω!

katerina είπε...

Καλα σου Απος, και μετά λες ότι με αγαπάς....
Χάθηκε ο κοσμος να βάλεις μια άλλη προσφωνηση... ένα "καλη μου Κατερίνα", ένα "γλυκεια μου Κατερινα', και ...το 'όμορφη Κατερινα" παιζει...
Πες έστω ένα απο αυτά τα όμορφα τα ισπανικά...
Αλλά ...μεγάλη Κατερινα... Μην το ξανακουσω, μην παιζεις με τον πονο μου...

Τωρα κοιτα αν προκειται για ...θαυμαστες, ε, να θυσιαστώ βρε... αντε και στο facebook...

Y.G.Δεν καταλαβες...εγώ ειμαι μεγάλος χορηγός του Χόντου, κατι σαν την Eurobank στο Μεγαρο, αυτός όλο κάτι μαντηλάκια, κάτι αναπτηρες, και κάτι αφρολουτρα που ειναι μονο για πλυσιμο κατσαροολας μου χαριζει...

patsiouri είπε...

Χα!
Εχω φτιάξει έναν ψεύτικο λογαριασμό στο fb για να ψαρώσω κατι ηίθιες από τη δουλειά που ψάχνανε πλούσιο γκόμενο.
Είμαι άντρας, διαζευγμένος με παιδί που ζει με τη μάνα του, διευθυντής σε τράπεζα, σαραντάρης και φυσικά καράκουκλος!

Λίγο καιρό μετά βαρέθηκα να τις ψαρώνω και σταμάτησα.
Πλέον χρησιμοποιώ το λογαριασμό μόνο για να υπογράφω σε διάφορα petitions που μου στέλνουν και με ενδιαφέρουν.
Αν ρίχνατε μία ματιά στο wall μου, θα λιώνατε στα γέλια. Ο γκόλντεν μπόι διευθυντής τραπέζης έχει μεταλλαχθεί σε πορωμένο ακτιβιστή, φιλόζωο, υποστηρικτή των μεταναστών, των ανάπηρων και γενικά όλων των ανήμπορών πλασμάτων...
Οι κατακτήσεις μου από τότε που σταμάτησα να γκομενίζω αραιώσανε τρελά.
Οχι τίποτε άλλο, να δείτε τι ψάχνουν οι γυναίκες σήμερα....

phlou...flis είπε...

είσαι σίγουρη πως με αυτά και μ' αυατά δεν έχασες τη πτήση;

PN είπε...

Τα έχει πει Οργιό μου η Κατερίνα σε έναν καφέ (ξέρεις από αυτούς τους καφέδες που οι τρεις μας λέμε ό,τι μας κατέβει): Σε λίγα χρόνια όλοι μας από το Internet θα γνωριζόμαστε, θα ερωτευόμαστε και θα χωρίζουμε. Μακάβριο δεν είναι; Απαπαπα!! Και εκεί η πανέμορφη και άπαιχτη Κατερίνα είπε και το εξής: Γι' αυτό χέστε τα όλα και βγείτε να το ζήσετε! Τι να κάνεις όταν αυτή η γυναίκα - σχεδόν ιδέα - τα έχει πει όλα! Αχ! Αχ!

Όργιο και Κατερίνα μου...μου έχετε λείψει...άντε να πάμε για καφεδάκι, φαγητό, ποτό!!!!

Και εσύ Όργιο...ξεκόλλα και χρησιμοποίησε κάθε πράγμα όπως νομίζεις. Με συνέπεια πάνω από όλα στον εαυτό σου!

Μου λείπεις Όργιο!!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Αυτοί οι τύποι που αφήνουν comment παντού, με εκνευρίζουν, πιο πολλοί από όλα..

cinderella είπε...

@ writersblock ναι ειμαι τραγέλαφος...λίγο γελοία...το ξέρω...drama prigkipessa και δεν συμμαζεύεται!!!!!
Φιλιά πολλά xoriati!! μου άρεσε!!

cinderella είπε...

@ Απος...μα όνομα! Καλύτερη μέθοδος αυτοκτονίας δεν σας ήρθε? Με τη χλωρίνη?? Ούτε εγώ δεν τα σκέφτομαι αυτά!
Καλέ ναι...δεν φτάνει που σε βρίσκουν όλοι απο το σχολείο...σε κάνουν και add και σου λένε πότε θα πάτε και για καφέ!! Μα για όνομα!!!
Φιλιά amorcito!

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μην μου βάζεις άγνωστες λέξεις γιατί εκτίθεμαι!! Ποιός χιονοπόλεμος; Τι λες;;
φιλιά κορίτσι!!!!

Υ.Γ. Το βραχιόλι του μπλόγκ σου...πάνω δεξιά...τι περίεργο...το θέλω!!!! Υπέροχο!!!!

cinderella είπε...

@ Κυρία μου...πείτε στην Σούλα, την πωλήτρια του Χόντου...οτι δεν ξέρει την τύφλα της. Οτι θα μείνει μια ζωή στις μάσκαρες. Οτι δεν θα παει καν στον πάνω όροφο με τα εσώρουχα. Το facebook είναι η αρχή. Η πολύ αρχή. Μετά έρχεται ο Χόντος, ο Αεράκης, τα secret Victoria, τα 3 Χ, το τελευταίο τσιγάρο...και πάλι από την αρχή.
Εγώ θα σας τα λέω αυτά? Μεγάλη Κατερίνα που λέει και ο Άπος;;;

Να παραδείγματος χάρη. Εγώ σήμερα δεν είχα σηκωμό. Άνοιξα το ένα μάτι, το ξανάκλεισα, το ξανάνοιξα και σκέφτηκα. Δεν πάω μέχρι τα μαγαζιά; Και πήγα. Και ψώνισα 200 λίρες πράγματα και γύρισα με άλλον αέρα. Αχ και πάλι αχ. Πείτε στη Σούλα...να κόψει το fb. Ας ανοίξει κάνα blog μπας και της δώσουμε καμιά συμβουλή...έστω και μέσω σχολίων!!!

Φιλιάαα

cinderella είπε...

@Απος το ψήνεις;;; Να κάνουμε group στο facebook για την Αικατερίνη την Πρασινομάτα;

cinderella είπε...

@ exofthalmi
Μην μου βάζεις ιδέες!!! Κι έχω μετακόμιση σύντομα!!! χαχαχα
Φιλιά!!!

cinderella είπε...

- Κατερίνα...θα μπορούσε ΚΑΙ Απος να σε πει μεγάλε Σχολιαστή!
- Κρυάδες Σίντυ...κρυάδες!!!

cinderella είπε...

@ Πατσιουρί!!!! Εισαι Θεά!!! Εισαι απίστευτη! Μόνο εσύ τα σκέφτεσαι αυτά!!! Δεν υπάρχεις!!! Έλιωσα στο γέλιο!!!
Φιλιάααα κοριτσι!

cinderella είπε...

@ phloufli δεν έχω χάσει ποτέ πτήση για Αθήνα! Μόνο για Λονδίνο!!! χαχαχα
Καλησπέρες καλέ μου!

cinderella είπε...

@ Μετά την επαναληπτική χρήση της λέξης Όργιο, Όργιο και όργιο επι τουλάχιστον 4 φορές σε μια παράγραφο...το νόημα χάνεται. Με μέτρο καρδιά μου. Με μέτρο όλα!!!
Με συνέπεια στον εαυτό σου. Με φειδώ. Εγώ θα στα λέω αυτά; Ήμαρτον. Και σταμάτα να με κατασκοπεύεις. Σε βλέπω οτι με βλέπεις! Μην κοιτάς που έχω φορέσει το γυαλί και το παίζω αφ' ύψηλού. Δεν είμαι!!!

cinderella είπε...

@ Πες τα ρε ταχυδρόμε!! Γεια στο στόμα σου!
Φιλιά!

fpboy είπε...

Γεια χαρά !
Έχω μόνο το βλογάκι μου και απο τα άλλα έχω γλιτώσει !
Και είμαι μια χαρά.