Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2009

Βόλτες στο πάρκο και άλλες σιχαμερές ιστορίες!

Όσοι με διαβάζετε θα έχετε δει ότι γενικά δεν κάνω αναρτήσεις για το Λονδινάκι. Δεν είναι ότι δεν έχω πράγματα να πω, να δείξω ή να μοιραστώ. Και τους καφέδες μου με τον Harry (δεν θέλω ποιο Harry, ένας είναι ο Harry – τρελό γκομενάκι) έχω πιεί. Και τα θέατρά μου έχω γυρίσει και τα ξενύχτια μου έχω κάνει. Αλλά να…στο Λονδίνο είμαι. Δεν είμαι στη Νέα Ζηλανδία σαν την Αρτάνις (που και τον κεντρικό πεζόδρομο να σου δείξει εκστασιάζεσαι γιατί ξέρεις ότι δεν θα πας ποτέ) οπότε κάθε της ανάρτηση είναι απλά λατρευτή. Με 10 πτήσεις ημερησίως (με χοντρικούς υπολογισμούς) από τέσσερις αεροπορικές εταιρίες και 3.30 ώρες πτήσης…εντάξει αδερφέ στο Λονδίνο έρχεσαι εύκολα και φτηνά. Οπότε το να σου δείξω την Oxford street δεν μου λέει και πολλά. Δεν θέλω αντιρρήσεις!

Αλλά σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση. Αφενός γιατί έχω στερέψει από δημιουργικό – συγγραφικό οίστρο ενώ σε έχω καλομάθει λατρεμένε αναγνώστη τελευταία και όλο τα αναζητάς τα ποστ μου (έλα, μην ντρέπεσαι, έμενα βρε κουτό;). Αφετέρου γιατί χτες έκανα ένα ξενύχτι άλλο πράγμα. Γύρισα σπίτι 6 το πρωί, την ώρα που ο κόσμος έπιανε δουλειά, έχω έναν τρομερό πονοκέφαλο και δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα. (Για το ξενύχτι δεν θα πούμε τίποτα γιατί θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Ένα θα πω μόνο. Τελικά είναι αλήθεια. Η Σταχτοπούτα μεταμορφώνεται μετά τις δώδεκα…καρατσεκαρισμένο αυτό και βάζουν το χεράκι τους τα τσίπουρα, το ούζο, τα pimm’s, ο Άγγλος θεός και οι φίλες της. Κλείνει η παρένθεση)

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε μια βόλτα στα πάρκα της πόλης για να δει το μάτι πρασινάδα, να χαλαρώσουμε και να κάνουμε πιλάτες (αν θέλαμε, που δεν θέλουμε).

Πρώτη στάση: Green Park
Φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα στο καταχείμωνο, έβρεχε, έκανε ψόφο, ήμουν με παυσίπονα και είχα για αξεσουάρ τις δύο κολλητές μου που είχαν έρθει βόλτα, τα χρυσά μου να με δουν…σε βρετανικό φόντο.
Μελαγχολία που βγάζει η φωτογραφία…δεν το συζητώ.





Δεύτερη στάση: Regent’s Park.
Φωτογραφίες τραβηγμένες την Άνοιξη. Απατεώνες άγγλοι, ήθελαν κάτι λιγότερο από 20 λίρες για να μπούμε στο ζωολογικό κήπο. Φυσικά και δεν μπήκαμε! Υπέροχο; Υπέροχο δεν το συζητώ. Αν το πάρκο αυτό ήταν στην Αθήνα θα το είχαμε κάνει οικοπεδάκια…φιλέτα…θα είχαμε χτίσει με αντιπαροχή και φυσικά θα είχαμε κλείσει και τους υμιυπαίθριους χώρους. Άγγλοι παιδί μου…κουκούτσι - επιχειρηματικό μυαλό.









Τρίτη στάση: Battersea Park
Φωτογραφίες τραβηγμένες στην ντάλα του καλοκαιριού. Πάρκο που δεν είναι πρώτη φίρμα αλλά βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι. Έκανε μια διαολεμένη ζέστη εκείνη τη μέρα. Και εκεί έφαγα το πρώτο μου καλοκαιρινό παγωτό της μηχανής μαζί με όλα τα πεντάχρονα και πάρα πολύ το χάρηκα. Στα highlights του πάρκου, τα σιντριβάνια και οι γούρνες με το πάρα πολύ βρώμικο νερό μέσα στις οποίες πλατσουρίζουν τα πιτσιρίκια του πιο βρώμικου λαού…χειρότερου κι από τους Έλληνες. Ναι, το έχω πει πολλές φορές. Οι Έλληνες γενικά δεν είναι και ο πιο καθαρός λαός. Αλλά οι Άγγλοι είναι μακράν οι πιο βρωμιάρηδες. Από τις αγγλιδούλες που Σάββατο βράδυ περπατάνε ξυπόλητες στους δρόμους…μέχρι τους άγγλους που κάθονται στα πεζοδρόμια, φοράνε αθλητικά χωρίς κάλτσες και ξεπλένουν τα πιάτα τους μόνο με νερό.

Πολλαπλά εγκεφαλικά…στο μετρό όταν η τύπισσα ακουμπάει κάτω την τσάντα της, μετά πιάνει την εφημερίδα από δίπλα, τρώει ταυτόχρονα ένα maffin με το χέρι και ξεφυλλίζει σαλιώνοντας το δάχτυλο. Φυσικά και σηκώνεται πιάνοντας τη χειρολαβή, την τσάντα από κάτω και το υπόλοιπο maffin από το σακουλάκι.







Δες λίγη ακόμα πρασινάδα…γιατί θυμήθηκα τους βρωμιάρηδες και συγχύστηκα. Βαθιές αναπνοές…για τα νεύρα…έτσι μπράβο!




21 σχόλια:

katerina είπε...

Δεν μου λες, αντι να γυριζεις και να φωτογραφιζεις τις αναμνησεις σου στα πάρκα... δεν κάθεσαι να ψησεις καμμια τυροπιττα, να μας βάλεις και καμια φωτογραφια, που πεινάσαμε.
Πριγκηπισσα, Πριγκηπισσα, αλλά μάθε να μαγειρευεις και τίποτα στον άνθρωπο, που θα σε κάνει Βασιλισσα... πριν δυο ποστ, μιλουσες για γαμπρους, έλα να αανεβαινουν τα προσόντα στο βιογραφικό...

akrat είπε...

ακόμα βρώμικοι οι τύποι?
τς τς
πάντως χάρηκα που ήλθα στο τσαρδάκι σου θα το διαβάζω αν με φωτίσει ο γιαραμπής

leondokardos είπε...

Ξενύχτι στο Λονδίνο ;;;;
Σταχτοπούτα ξεπέζεψες νομίζω !!!
Σου έλειψε έστω και νοερά το πράσινο, καθαρός και αναζωογόνος αέρας και πήρες σβάρνα τα πάρκα.
Ναι, σε διαβάζω πολύ, το ξέρεις, το έχω πει σπο την αρχή. Τελευταία πολύ....ερωτική σε βρίσκω !! Καλά κάνεις, προχώρα....

patsiouri είπε...

Xa!
ΚΛι'εγώ άφησα σχόλιο από κάτω γιατί νόμιζα πως ακόμα περνάς ερωτική απογοήτευση!

KitsosMitsos είπε...

Δώσε πράσινο στο λαό σου! Θέλει κι άλλο να βοσκήσει :-)

PN είπε...

Έλα παιδάκι μου Ελλάδα να γκόσεις στο καυσαέριο να νιώσεις! Τι να μας πούνε και οι Άγγλοι με τα παρκάκια τους. Μια χαρά οικοπεδάκια τα κόβαμε εμείς. Ξέρεις...από εκείνα που κόβονται, μοιράζονται και κτίζονται από τους ημέτερους. Αθάνατη Ελλάδα!

Αααααα και να δώσεις βάση στο σχόλιο της Κατερίνας! Να την ακούτε... Όργιο μου εσύ!!!

Artanis είπε...

Αχ καημένο μου τί έπαθες...Αλλά σκέφτομαι, μήπως εγώ που δεν έχω έρθει κατά το Λονδίνο μεριά, λες να μην μ' αρέσει να το βλέπω σε φωτό;
Να ξαναβάλεις λοιπόν, να βλκέπω κι εγώ που έιμαι μακριά...
(Εδώ να δεις βρωμιά και ασυγυρισιά και απλυσιά και όλα...Τάλε κουάλε...)

Σοφία είπε...

Ξυπόλυτη στο δρόμο έχω περπατήσει κι εγώ... τι να κάνεις άμα σε χτυπάνε τα παπούτσια; Κι εγώ τις κορόιδευα κάποτε, αλλά τώρα τσιμουδιά!

θεία σοφία είπε...

το αγαπημένο μου παραμένει το st.james park - έχει κι ωραίες γειτονιές γύρω τριγύρω, είναι και κοντά στο ποτάμι και το καφέ στη μέση (in the park) έχει εξαιρετικό κέηκ και τάρτα λεμόνι!

cinderella είπε...

@ Aχ μικρή Κατερίνα!! Δεν καταλαβαίνεις;; Όλα έχουν σχέδιο από πίσω. Δεν περνάει πια το μοντέλο της καλής νοικοκυρούλας! Τώρα ο άντρας θέλει και τη σπανακόπιτα και τη ζαρτιέρα και την καλλιέργεια και την γκόμενα με ευαισθησίες (aka κανένα σκυλάκι, καμιά γατούλα, έστω μια βόλτα στο πάρκο - που είναι και το πιο αναίμακτο!)
Τι νόμιζες;;
Άσε που εδώ που τα λέμε, μετά την σπανακόπιτα...η τυρόπιτα είναι παιχνίδι. Αν πεινάτε να κάνω μια ανάρτηση με φωτογραφίες από διεθνή κουζίνα. Στα γρήγορα!!!!

cinderella είπε...

@ Akrat μου καλώς με βρήκες και με το καλό να τα λέμε! Ναι πολύ βρώμικοι. Αλλά να είμαστε δίκαιοι. 15 εκατ. κατοίκους το Λονδίνο με όλες τις φυλές του Ισραήλ μέσα. Δεν είναι και εύκολο να είναι καθαροί όλοι οι λαοί.

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδε έχω δει πολλές ανατολές τελευταία. Τις περισσότερες λόγω διαβάσματος και λίγες λόγω διασκέδασης. Η συγκεκριμένη απλά ήταν υπέροχη. Πέρασα πολύ ξεχωριστά και νομίζω οτι θα την θυμάμαι για πολύ καιρό!
Ερωτική; Μπα...πιεσμένη μονάχα. Και κομμάτι αγχωμένη!
Πολλά πολλά φιλιά γλυκέ μου!!!

cinderella είπε...

@ ΚίτσεΜήτσε μου έγινεεεε!!! :):):)

cinderella είπε...

@όργιο δεν έρχομαι. Θα μείνω εδώ. Και θα με ζητάς στα σινεμά, στις βιτρίνες που αγαπούσα και σε λάθη σου παλιά!!
Ακους; Κι αν δεν ακους εμένα, ακου το Βαλάντη. Εντάξει...και την Κατερίνα!

cinderella είπε...

@ Αrtanis μου μα εσένα σκέφτηκα και έβαλα την ανάρτηση!!! Θα βάλω κι άλλες για σένα που είσαι μακριά!!
φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

cinderella είπε...

@ πατσιουρί μου δεν είμαι στα πατώματα!!! Παρεξήγησις!!!!
Φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Σοφίαααα όχι!!! Προς θεού..primark 5 λιρίτσες μπαλαρίνες. και μετά μέσα σε σακουλίτσα στην τσάντα! Εγώ το κάνω πολύ συχνά! Και άμα τις χάσεις δεν έγινε και τίποτα!!! ;)

cinderella είπε...

@ Θεία Σοφία...και μόνο για την τάρτα λεμόνι πρέπει να πάω σύντομα μια βόλτα από εκεί!!!!
Ήθελα να βάλω κι από άλλα πάρκα αλλά σε πολλά είμαι κι εγώ μέσα ή έχουν χριστουγεννιάτικο στολισμό...καταλαβαίνεις!!!!
Καλώς με βρήκες!
Πολλά φιλιά!!!
Και καλή εβδομάδα!

PN είπε...

Και τώρα αποκαλύπτεται το αληθινό σου πρόσωπο που φτάνει μέχρι Βαλάντη...χαχαχαχαχα!!! Έτσι...Οικονομόπουλος και Βαλάντης!!! Χαχαχαχα!!!

Όσο για την Κατερίνα...εννοείται πως την ακούω...ωσάν τις Γραφές!!

cinderella είπε...

@ Βι Κέι σταμάτα να μου σπαμάρεις ΟΟΟΟΛΑ τα σχόλια σε όλα τα ποστ!!
Τρολ!! :P:P:P:P

PN είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα!!!!