Κυριακή, Αυγούστου 02, 2009

Αϊ σιχτιρ!

Αυτή την ανάρτηση την έχω γράψει τουλάχιστον 6423521φορές νοερά επιστρέφοντας από το super market. Έκεί κάπου έξω από τα Starbuck’s έχω σκεφτεί τις μισές ατάκες, λίγο μετά τη γωνιακή pub έχω γράψει τις άλλες μισές, ε ναι, φτάνοντας σπίτι και ανεβαίνοντας με το ασανσέρ έχω πατήσει και το publish πάντα φορτωμένη με 2 συνήθως σακούλες με όλα τα καλά του Θεού. Συνήθως όπως κάθε γνήσιος Έλληνας που σέβεται τα γονίδια του και τη ράτσα του, την ξεχνάω λίγο αργότερα, κάτι να ταχτοποιήσω, κάτι να κάνω, πάει μου πέρασε. Σήμερα δεν μου πέρασε. Φταίει και ο νέος συγκάτοικος, ο Κινέζος ντε που μου έχει κάνει τα νεύρα κρόσσια από το πρωί. Χριστέ μου κλειδώνει και ξεκλειδώνει ανά 10 λεπτά συνέχεια. Αλλά δεν είναι το θέμα μας.

Το θέμα μας είμαστε εμείς. Δηλαδή το ελληναριό. Πόσα χρόνια πίσω από τα ζα είμαστε; Πόσα; Θέλουμε να θεωρούμαστε και Ευρωπαίοι τρομάρα μας. Νέα φοροεισπρακτικά νέα διαβάζω. Αν δεν ήμουν κουρασμένη θα γέλαγα με την ελπίδα της κυβέρνησης που περιμένει να ανακάμψει την οικονομία από την είσπραξη των προστίμων για τους υμιυπαίθριους χώρους. Δηλαδή, αν υπάρχει Θεός θα πρέπει να έχει αλλάξει συκώτι με την περίπτωσή μας.

Την ίδια ώρα που η οικονομία πλήττει τους πάντες και όχι μόνο εμάς ,εμείς σηκώνουμε τα χέρια προς το Θεό και την Ευρώπη. Ε ναι, οι Άγγλοι επειδή η οικονομία είναι αυτοί και επειδή η Ευρώπη απέχει μίλια από αυτούς έχουν βρει τρόπους τουλάχιστον το χρήμα να κινείται. Πας στο σούπερ μάρκετ και αισθάνεσαι άνθρωπος. Το πρότυπο του Πριγκιλόπουλου και του Αφεντινίτη που κοιτούν πως θα σε μαδήσουν εδώ δεν υφίσταται. Με το πολύ έξυπνο μότο “Buy one, Get one”, τις περισσότερες μέρες υπάρχουν προσφορές σε πάρα πολλά είδη στο super market. Σήμερα αγόρασα 12 κουτάκια coca cola προς 3 λίρες. Ναι, συλλογή τα κάνω. Τα βάζω στη βιβλιοθήκη μαζί με τα βιβλία μου δημιουργώντας ένα κιτσάτο σκηνικό. Την τελευταία φορά στην Ελλάδα θυμάμαι πως στην εξάδα το ένα κουτάκι ήταν δώρο. Δεν θυμάμαι πόσο έχει η εξάδα. Δεν θέλω να θυμάμαι. Και μην μου πεις ότι η 5Γ που παράγει το εν λόγω αναψυκτικό στην Ελλάδα έχει περισσότερα έξοδα από την αντίστοιχη βρετανική γιατί μετά το Θεό θα αλλάξω κι εγώ συκώτι.

Και πες άσε τη coca cola, πες κάτι πιο βασικό. Το γάλα, σύντροφε, το γάλα!! Ξέρεις πόσο έχουν τα 2 pints (1.136lt) το γάλα εδώ; 0.86 της λίρας. Δηλαδή κάτω από 1 ευρώ. Πόσο το πληρώνουμε εμείς στην Ελλάδα; Άσε μην μου πεις. Θα συγχυστείς και δεν θέλω. Και φυσικά μιλάμε για βρετανικό γάλα. Φρέσκο. Μην μου πεις ότι ο βρετανός κτηνοτρόφος πληρώνεται λιγότερο από τον έλληνα γιατί θα πεις ψέματα και δεν θα σε ξανακάνω παρέα.

Και μιας και μιλάμε για καλοκαίρι πόσο έχει το οικογενειακό της Μέλτα και της Περγαλ; Δεν ξέρω. Θες να σου πω πόσο έχει το βρετανικό από γάλα Βρετανίας όπως διαφημίζει πάνω; 2 λίρες! Καραμέλα – Κρέμα. Απιστευτικό δεν το συζητώ. Και επειδή το μύθο των ελληνικών προϊόντων τον έχουμε καλλιεργήσει πάρα πολύ στη χώρα μας με μένα πρώτη και καλύτερη «Δεν βαριέσαι ελληνικό είναι ας κάνει και 2 ευρώ παραπάνω πάρτο» , μήπως λέω μήπως να προβληματιζόμασταν που οι Βρετανοί έχουν πιο φτηνά τα δικά τους προϊόντα;

Και μην μου πεις ότι φταίει μόνο η κυβέρνηση γιατί θα σε δείρω. Ούτε ότι είναι λύση οι εκλογές γιατί θα ουρλιάξω. Θες να μου πεις δηλαδή ότι με τις εκλογές οι νταβατζήδες…οι μεσολαβητές δηλαδή αυτοί που παίρνουν το γάλα από τον παραγωγό μέχρι το ράφι θα αλλάξουν; Γιατί εγώ λέω ότι δεν θα αλλάξουν. Η ΠΑΓΕ παραδείγματος χάρη που πουλά πιο φτηνά το γιαούρτι εδώ από ότι στην Ελλάδα ενώ το αγοράζει από τον παραγωγό κάτω από 0.20 του ευρώ τι είναι; Τσατσά ή προαγωγός;

Και η κυβέρνηση που τους στηρίζει ενώ οι κρασοπαραγωγοί χύναν τα κρασιά τους χτες έξω από το Υπουργείο τι είναι; Και οι εποχές που ο Καραμανλής έλεγε ότι θα στηλιτεύσει τους νταβατζήδες πάνω από τρεις πίτες γύρους με από όλα που χάθηκαν;

Και εμείς που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι κανένα μποϋκοτάζ μια φορά το χρόνο, κλείνοντας παράλληλα την τηλεόραση για 35 λεπτά και μην τραβόντας το καζανάκι για ένα απόγευμα δεν είμαστε λίγο μαλάκες;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οκ ριχνεις τρελό σκατό?
μου κανεις! ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!
τα φιλια μου εκει στις αγγλετερες!

casper είπε...

Ναι έτσι ακριβώς και ακόμη χειρότερα, αλλά πως να βρεις το δίκαιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Επισης εχουν και καλυτερα πανεπιστημια και σιγα σιγα θα το χωνεψεις και αυτο.
Ηδη απο τα γαλατα και τα τυρια σε καναμε δικη μας xa0xa0xa0xa0.
Για πες ομως και για τις μπυρες.Που εχουν χιλιαδες οτι χρωμα θες ενω στο Ελλενικο Συρερ-μαρκετ εχουν μονο ΜΠΑΜΣΤΕΛ και καμια ΤΖΙΦΟΣ που δε πινεται μιλαμε ομως!
Η τα κωλοχαρτα που ειναι τεραστια και χαιρεσαι να τα χρησιμοποιεις ενω κατω εκει εχουν τα μικροσκοπικα ΧΩΦΤΕΞ που ουτε για προσαναμα κανουν.Παρατηρησε τα κωλοχαρτα την αλλη φορα μιλαμε Η διαφορα.Ασε τις πορτοκαλαδες και τια παπαριες τους που ολα βραζιλιανικα ειναι οπως ελεγε περισυ το χειμωνα ο ΕΧΑΓΓΕΛΑΤΟΣ.Με την ΒΑΝΤΑ με πιανει καουρα στο στομαχι με την ΒΗΒΗ με καιει ο λαιμος απο τη ζαχαρη.
Για να μη πω για τη ΒΛΑΚΤΑ και τη σιχαμερη διαφημιση που τραγουδαει μια λες και της βουλωσε η μυτη απο το ΖΒΙΚΣ.Που και φερνει καουρες.Αμα ειναι να πιω 4 ΨΙΜΕΚΟ για να φαω μια σοκολατα αστο .
Επισης ο ΦΕΣ-ΓΚΑιφε δινει 2 beans (τον γκαταπινς) με καθε μετρια συσκευασια και πηρα δωρο μπουρνουζι μιλαμε ναι.

Ειναι ο ορεξατος Χειροβομπυρα και δεν εκανες καλα που με εβγαλες απο τη λιστα υπαρχη προφητεια ααααχ δε θα σε τρακαρω σε κανα Λονδινο μαρη?Θα συγκρουστουμε.Κανονισε να τελειωσεις και να την κανεις με ελαφρα χωρις καφε η εξοδο...Υπαρχει και εδω προφητεια !

Φιλακια

Artanis είπε...

Χα,χα,χα δίκιο έχεις (φαντάζομαι)...
Εδώ είναι κάπως μακριά από τας Ευρώπας, αλλά τα Ελληνικά (εξωτικά) προϊόντα εκτός από ακριβοθώρητα είναι και φυσιολογικώς ακριβότερα...
Το θέμα είναι πώς αν έχεις 2 μικρές που συγκρίνουν τα πάντα και η Ελλάδα φυσικά στα μάτια τους υπερτερεί σε όλα, την κάνεις τη θυσία και δεν βγάζεις και τσιμουδιά...
καλό μήνα να έχεις, φιλιά από ΝΖ...

leondokardos είπε...

Έλα τώρα κοπέλα μου, τι συγκρίνεις ;; Ανομοια πράγματα ;;
Αγγλία - Ελλάς;;
Τιμές εκεί, τιμές εδώ ;;
Όσο κιαν ουρλιάζουμε(χαμηλόφωνα) αυτοί θα είμαστε.
Απο την άλλη μεριά τώρα, αν έβλεπες
χθές τι γινότανε απο κίνηση στους εθνικούς δρόμους.....Άλλοι επέστρεφαν, άλλοι έφευγαν για διακοπές, ούτε ακρίβεια, ουτε η ακριβή βενζίνη στις εθνικές οδούς μας πιάνει.
Απο πού όλα αυτά ;;
Μα απο τη παραοικονομία. Αυτή μας σώζει και οχι η.... σωστή οικονομική πολιτική.

ftylos είπε...

Συμφωνώ με χίλια σε όσα λες..Άλλωστε όταν έσκασα μύτη Αγγλία είδα τις διαφορές με τα ίδια μου τα μάτια.Και που να δεις τι γίνεται στα νησιά..Φέτος στη Σέριφο που πήγα, σε μικρό μαγαζάκι του λιμανιού η κρέπα πωλούνταν στην φυσιολογικότατη τιμή των 5 ευρώ.Μόνο για το ζυμάρι.Γιατί αν ήθελες και λίγο σοκολατίτσα και λίγο μπισκοτάκι η τιμή ανέβαινε στα 9. Αλλά δε σου λέω παραπάνω γιατί θα αρχίσεις κι εσύ να ουρλιάζεις και δεν το θέλω.Κάτσε στη Αγγλία και μη το κουνάς ρούπι.Φιλιά

Μανώλης είπε...

Καλά μας κάνουν γιατί τέτοια βλήματα είμαστε. Γνωστά πράγματα δυστυχώς. Πάντως φορτώνουμε εμείς εδώ (λέμε τώρα), αλλά φορτώνεις κι εσύ εκεί.
:-))

mamma είπε...

Ναι αλλά όταν εμείς παράγαμε πολιτισμό αυτοί ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα και τρώγανε καρπούς (ή κάπως έτσι)

Σοφία είπε...

>>Και εμείς που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι κανένα μποϋκοτάζ μια φορά το χρόνο, κλείνοντας παράλληλα την τηλεόραση για 35 λεπτά και μην τραβόντας το καζανάκι για ένα απόγευμα δεν είμαστε λίγο μαλάκες;<<

Ελπίζω να μην περιμένεις απάντηση......

cinderella είπε...

@ Θεία μου σου κάνω σου κάνω!!
φιλιά πολλά!!!

@casper ναι αλλά τι να κάνουμε! τεσπα! ;)

@Χειροβομπίρα ούτε τους κωδικούς σου δεν θυμάσαι για να κάνεις log in και γράφεις σαν ανώνυμος!! Γράψε εσύ και θα σε ξαναβάλω!!!

@Αρτάνις μου το ξέρω! Όλοι μπάινουμε σε αυτή τη σύγκριση αναπόφευκτα, πόσο μάλλον οι μικρές που τους λείπει η Ελλάδα περισσότερο!
Φιλί μεγάλο ομορφιά μου!!

@Λεοντόκαρδέ μου καλά να περνάς!! Συγκρίνω...για να γκρινιάξω σαν γνήσιος Ελληνας!!!
Φιλιά γλυκέ μου!!

@φτύλε μου δεν είναι όλα ροζ εδώ πάνω.Μην ξεγελιέσαι. Και φυσικά η ποιότητα ζωής δεν κρίνεται μόνο από τις προσφορές στο σούπερ μάρκετ. Αλλά από πολλά άλλα στα οποία η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά και με μια λέξη μπορούν ας πούμε να ονομαστούν ελληνικό καλοκαίρι!!! :):):):)

@Μανώλη...κλασσική ελληνίδα...τι περίμενες!!!

@Μάμμα ναι αυτό το μότο νομίζω οτι διδάσκεται πλέον και στα σχολεία!! Θα μας πεις αν γυρίσει καμιά μέρα το κουκουβαγιοπαιδό και σου το πει με περισσή ευτυχία!!

@ Σοφία Όχι!! Ρητορική η ερώτηση όπως πάντα!!!

Besixdouze είπε...

αυτό το πράγμα, το οτι δηλαδή ζω φθηνότερα εδώ απ' ό,τι στην Ελλάδα, να μου το 'λεγες, δεν θα το πίστευα ποτέ.
Από προσφορές, άλλο τίποτα τα σούπερ μάρκετ της Αγγλίας, παίρνεις δύο και σου δίνουν το τρίτο δώρο, όχι μόνο σε προιόντα του στυλ ντοματοπολτός και γιαούρτι, αλλά και στα κρέατα, στα τυριά, στα φρούτα, παντού!
Τι να πει κανείς...
Τους χαιρετισμούς μου..