Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Μια εμπρηστική ιστορία θα σου πω

Βασικά βαρέθηκα όλη αυτή την υποκρισία σε οικογενειακή συσκευασία που διέπει το άπαν σύμπαν σε ελληνικό φόντο. Όλους αυτούς που περιγράφουν τους εμπρηστές ως μοναδικούς υπαίτιους αυτής της καταστροφής που άμα τους βρούμε τους μαντρώσουμε και απομονώσουμε το γενετικό υλικό τους δεν θα γεννηθούν άλλοι εμπρηστές και η Ελλάδα θα σωθεί γιατί το κακό δεν θα υπάρχει και το καλό θα διέπει τα πάντα. Σαν το Χάρι Πόττερ με το Βολτεμορτ ένα πράμα.

Νομίζω ότι πολύ καλύτερη ιδέα θα ήταν να μαντρώσουμε τους πολιτικούς, να απομονώσουμε το δικό τους γενετικό υλικό για να μην ξαναγεννηθούν άλλα λαμόγια. Το έργο το έχω ξαναδεί, ο Καραμανλής θα βγει σαν τεθλιμμένη χήρα στα κανάλια, με μαύρη πλερέζα για να κόβει το πάχος και από κάτω θα φορά κόκκινες ζαρτιέρες γιατί εκλογές έρχονται και οι κακοί εμπρηστές είναι ψήφοι που κάποιος πρέπει να πάρει.
Δόξα το Θεό το ελληνικό κράτος από νόμους…να…να φάνε και οι κότες. Τα δάση προστατεύονται μάλιστα από μια σειρά που καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταπάτησή τους. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας πρέπει να φτάνουν στο 1860, δηλαδή την Πάρνηθα θα έπρεπε να την είχε καταπατήσει ο προπάππος του προπάππου του παππού σου. Θα πρέπει να είναι και άνω των 4 στρεμμάτων, δηλαδή οικοπεδάρα να χωρά και πισίνα. Όσο λοιπόν το δάσος ζει, γάμησε τα.

Το καίμε λοιπόν. Κι εκεί κάποιος καλός νομοθέτης είπε πως σε καμμένη έκταση τα σπίτια δεν παίρνουν άδεια για χτίσιμο και κάποιος ακόμα καλύτερος και κομμάτι πονηρός που θα μπορούσα να τον κάνω φίλο είπε πως και να χτιστεί το αυθαίρετο δεν θα πάρει ρεύμα ποτέ. Δηλαδή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κεριά και ψυγείο πάγου. Κυριλέ πράγματα.

Βέβαια οι νόμοι είναι για να καταπατώνται, και ειδικά ο τελευταίος που φέρνει πολλά ψηφαλάκια. Θα σε ψηφίσει βουλευτά μου όλο μου το σόι, και είμαστε πολλοί 50 κεφάλια, βουλευτά μου. Και έτσι ο βουλευτής (κάτι σαν τον Πάχτα με το Πόρτο Καρράς αν θυμάσαι, στο πιο light τακτοποιεί την κατάσταση). Είναι και η νοοτροπία του Έλληνα μωρέ…δε βαριέσαι για όλους έχει ο Θεός ας χτίσουμε πάνω στο ρέμα το αυθαίρετο και μετά που θα πλημμυρίσουμε θα βγούμε στα κανάλια τραβώντας τα μαλλιά μας και αναζητώντας το κράτος. Μια κατάσταση που παραμένει ίδια εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Από την εποχή που ο Αντρέας πρωτοβγήκε στην εξουσία – θυμάσαι, το 81 – και ένας ολόκληρος οικισμός αυθαιρέτων στα Τουρκοβούνια μετονομάστηκε μέσα σε μια νύχτα – την νύχτα των εκλογών φυσικά– σε Αντρέας Πανανδρέου μπας και πάρει φως. Και πήρε. Μέχρι σήμερα η διαφορά είναι μικρή.

Στο Χαλκούτσι ολόκληροι οικισμοί αυθαιρέτων μπαίνουν στο σχέδιο, ο Κάλαμος καίγεται, ξενοδοχεία θα χτιστούν, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα λαδωθούν και δε βαριέσαι…θα πετάξουμε στο λαουτζίκο την λέξη…ασύμμετρη απειλή…θα κομπλάρει, θα ανοίξει λεξικά και εμείς θα έχουμε λαδωθεί μέχρι αυτός να ξεσκονίσει τον Μπαμπινιώτη. Και μετά θα μας ψηφίσει. Γιατί θα θέλει να χτίσει…στα καμμένα φυσικά. Όχι γι αυτόν. Για τα φουκαριάρικα τα παιδιά του.

Κι αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά - όχι επειδή η φωτιά έχει φτάσει κοντά στο σπίτι μου στην Αθήνα – είναι πως για ακόμα μια φορά θα πρέπει να εξηγήσω στους ξένους τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Σε απλά αγγλικά. Να ξεφυλλίσω τις αγγλικές εφημερίδες στο μετρό, να διαβάσω τα ντροπιαστικά άρθρα και να νιώσω αηδία για την ίδια μου τη χώρα.

20 σχόλια:

Besixdouze είπε...

τι να εξηγήσεις ακριβώς;; Δεν υπάρχει εξήγηση, ό,τι και να λέμε.

Βλέπω ανθρώπους, δάση, ζώα και σπίτια να κινδυνεύουν και όσο σκέφτομαι οτι ενδέχεται όλο αυτό να είναι ένα πολιτικό παιχνίδι, απλά τρελαίνομαι. Πόσο κουτοί πια είμαστε.

Kος Μηδενικός είπε...

Εντάξει...ΟΚ...η ταύτιση του αιώνα! Χαχα! Συμφωνώ από άκρη σε άκρη. Καλό κουράγιο να εξηγήσεις σε αυτούς τους ξένους που θα ενδιαφερθούν! Από την άλλη η εξήγηση είναι όπως λες...μάλλον υπερβολικά απλή!

Disillusa είπε...

"Να ξεφυλλίσω τις αγγλικές εφημερίδες στο μετρό, να διαβάσω τα ντροπιαστικά άρθρα και να νιώσω αηδία για την ίδια μου τη χώρα."
Με εκφράζει απόλυτα!

Μετά από δύο ακριβώς χρόνια επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι Έλληνες προτάσσουν την ανθρώπινη "περιουσία" (βλ. αυθαίρετα εξοχικά ή πρώτες κατοικίες σε υποτίθεται "προστατευόμενες" δασικές εκτάσεις) και αναψυχή (παραθεριστικά συγκροτήματα που ξεφυτρώνουν σε "ανεκμετάλλευτες" περιοχές κτλ.) και παραβλέπουν την σημασία της φύσης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ!
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΧΩΣΕ!

Kwlogria είπε...

ΔΙΚΙΟ!!! ΔΙΚΙΟ!!! ΔΙΚΙΟ!!!!!

Artanis είπε...

Τα ίδια κάθε χρόνο...Τα ίδια σκ@τ@...
Σε φιλώ...Εγώ δεν εξηγώ τίποτα...

leondokardos είπε...

Συμπτωματικά στη σημερινή μου ανάρτηση έγραφα κι εγώ για τα χάλια μας, απο άλλη σκοπιά. Δυστυχώς αυτοί είμαστε και έτσι θα παραμείνουμε.
Μπά, μη προσπαθήσεις να εξηγήσεις στους Άγγλους τα δικά μας. Οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον common sence, πράγμα που λείπει παντελώς απο εμάς και δε καταλάβουν τίποτα.

cinderella είπε...

@ Besixdouze μου τίποτα δεν αναλύεται σε αυτή τη χώρα. Όλα είναι καπνός που έλεγε και ο Βέγγος!

Καλησπέρες καλή μου!

cinderella είπε...

Μηδενικέ...μέχρι στιγμής, ένας Άγγλος, ένας Γερμανός και ένας Μεξικανός. Και δεν έχω βγει από το σπίτι από χτες. Δηλαδή μάιλ του τύπου "καίγεται το σπίτι σου;"

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

σε βρήκα κι εγώ :-)

πόσο σε καταλαβαίνω.. άντε να εξηγήσεις πάλι τι έγινε.. άντε να διαβάζεις τι γίνεται στις εφημερίδες και να είναι για τη πόλη σου.. και να σε ρωτάνε γιατί δεν συλλαμβάνεται κανείς..

και τότε καταλαβαίνεις γιατί έφυγες.

(ήθελα να κάνω κάτι πιο φαντεζί για πρώτο σχόλιο αλλά το θέμα δεν βοηθάει)

tzonakos είπε...

8.000 εντολές κατεδαφίσεων στην περιοχή Γραμματικού ΔΕΝ εκτελούνται ...

Πες τους στα αγγλικά τον όρο Corruption, θα καταλάβουν.

Sirilos είπε...

Λυπάμαι που θα σε διορθώσω αλλά φέτος η απειλή ήταν ¨συμμετρική¨. Δεν έμεινε τόπος που να μην τυλίχτηκε στις φλόγες...

Δυστυχώς έχεις δίκιο για όλα όσα λές και το χειρότερο ότι είναι πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου ότι δεν υπάρχει και κανα φώς στον ορίζοντα...

Θα καθίσουμε πάλι σαν χάνοι στην συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση και θα ακούμε αυτά που ανακυκλώνονται τόσα χρόνια...

Φταίμε όλοι μαζί για αυτά που συμβαίνουν. Οι πολιτικοί που αυθαιρετούν και εμείς που τους επιτρέπουμε και τους ξαναψηφίζουμε...

Η ελπίδα δεν χάθηκε..

Κάηκε με τα δέντρα και πνίγηκε στις επερχόμενες πλημμύρες τον χειμώνα...

Να μην εξηγήσεις τίποτα στα αγγλικά.

Ο παραλογισμός δεν εξηγείται και δεν μεταφράζεται...

Βιώνεται


Φιλί

cinderella είπε...

@ Disillusa
ακριβώς έτσι. Σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής φυσικά του Έλληνα. Το αυθαίρετο, το λάδωμα, ο διορισμός, το φακελάκι...είναι λίγα μόνα από τα πολλά!

Καλησπέρες!

cinderella είπε...

@ Θεία χώνω αλλά κανείς δεν με ακούει. Η μάλλον αυτοί που με ακούνε είναι τελικά αυτοί που όντως έχουν ευαίσθητη ακοή από μόνοι τους. Οι υπόλοιποι είναι απλά παχύδερμα!!

Love you!! Kαλά να περνάς!!!

cinderella είπε...

@ Κωλόγριά μου δεν λέει κάτι το δίκιο σε αυτή τη χώρα. Το άδικο προεδρεύει και έχει πλειοψηφια!!

Φιλί μεγάλο!

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου όμορφη κι εγώ ειλικρινά έχω απλά κουραστεί!
Μεγαλο φιλί και αγκαλιά εκεί μακριά!!!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδέ μου την διάβασα. Εκπληκτική. Μέσα από διαφορετικές ιστορίες καταλήγουμε στο ίδιο. Ο Έλληνας είναι καμένο χαρτί, βρωμερή ράτσα ανθρώπου που κάποιοι τον έμαθαν οτι είναι ο βασιλιάς του κόσμου και αυτός το πίστεψε.

cinderella είπε...

@ Μικρέ μου γλυκέ ναυτίλε...έκανες έτσι κι αλλιώς είσοδο!! ;)

Και μην παραπλανείς τον κόσμο. Εγώ σε διάβαζα πολύ πριν εσύ υποψιαστείς την ύπαρξή μου!!!

Φιλί μεγάλο!!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου πραγματικά ο Άγγλος δεν το καταλαβαίνει. Δεν ξέρει τι θα πει λάδωμα. Του το περιγράφεις και μένει αποσβολωμένος. Ε βέβαια και δεν εκτελούνται. Αφού οι δημόσιοι λειτουργοί λαδώνονται και ο δήμαρχος είναι δικό μας παιδί!!! Τι περίμενες!!!

cinderella είπε...

@ Σιρίλε μου το πιο ανατριχιαστικό μάιλ το πήρα από φίλο μου Άγγλο που έγραφε μόνο μια φράση. Καίγεται το σπίτι σου;;
Και σοκαρίστηκα. Οι ξενέρωτοι Αγγλοι...κι όμως. ενημερώνονται!!!