Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Cindy; Cosmopolitan το κατάντησες! Γυναίκες...τι περιμένεις!

(Το παρόν ποστ γράφτηκε νοερά κατά τη διάρκεια των εργατοωρών που ξοδεύτηκαν στην παραλία τον Αύγουστο. Ναι ήταν λίγες αλλά η δημοσίευση θα γίνει. Και φυσικά θεωρείται πως τα εργαστηριακά ευρήματα είναι επαρκή και ακράδαντα. Δεν χωρούν αμφισβήτηση. Πάμε για δημοσίευση λοιπόν. Βιβλιογραφία…θα δοθεί εν καιρώ για εμβάθυνση στο θέμα. Τώρα…τα βασικά μόνο και αρκούν.)

Υπάρχουν 4 κατηγορίες γυναικών. Βασικές και αναντικατάστατες. Όλες οι υπόλοιπες υποκατηγορίες χωρούν σε αυτές. Δεν θέλω αντιρρήσεις. Η επιστήμη μιλά τώρα.

Η γυναίκα «είμαι ο άντρας της ζωής μου». Πρώτη κατηγορία. Το λέει γυναίκα άνω των 30 συνήθως. Μπορεί και να μην το λέει βέβαια. Αλλά το εννοεί και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Έχει φάει πολλή μοναξιά στη ζωή της. Από επιλογή, από συγκυρίες…μικρή σημασία έχει. Δεν θα σε φωνάξει ποτέ να της αλλάξεις λάστιχο στη Μεσογείων 3 το πρωί. Θα το αλλάξει μόνη της. Φτιάχνει και τα υδραυλικά, ξέρει τι είναι το κατσαβίδι, ο κάβουρας…το ζουμί του. Κάνει σχέσεις. Πλαγιάζει αλλά δεν κοιμάται ποτέ. Συνήθως γυρίζει σπίτι της γιατί δεν έχει συνηθίσει να μοιράζεται το κρεβάτι της…πόσο μάλλον τον ύπνο της. Μαγειρεύει καλά…γιατί είναι γυναίκα. Δεν πολυστολίζεται και δεν ξημερώνεται στα κομμωτήρια. Έχει οικονομική ανεξαρτησία. Μην της πεις έλα να σου δώσω λεφτά για τα διόδια. Θα σταματήσει στον παράδρομο της εθνικής και θα σε κατεβάσει. Αν την αγαπάς…αγάπα πολύ…δώσε χώρο και βγάλε λίγο…τόσο δα το κάτι παραπάνω που της λείπει. Ε κάτι θα της λείπει. Ρομαντισμός, βαρβατίλα, συντροφικότητα…κάτι τέλος πάντων. Πούλησε το απλά. Και μην το παρακάνεις. Έχει μάθει να φεύγει χωρίς να κοιτά πίσω.

Η γυναίκα «γυναικούλα». Έτσι την έμαθε η γιαγιά της, η μαμά της και οι θείες της. Θέλει γάμο. Τον ονειρευόταν δηλαδή από τα 5 αλλά στα 25 της έχει γίνει έμμονη ιδέα. Κάθε άντρα που γνωρίζει τον φαντάζεται γαμπρό. Δεν γνωρίζει πολλούς. Είναι παραδοσιακιά. Μπορεί να προσκολληθεί και στον πρώτο. Θέλει γάμο, 2-3 παιδιά, station vagon και εξοχικό στη Λούτσα. Βλέπει τις μαμάδες με τα ταπεράκια στην παραλία και ονειρεύεται να γίνει μια από αυτές. Πως η Γωγώ από το κομμωτήριο απέναντι τύλιξε το γιατρό; Α γειά σου. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Δεν την πιάνει αμέσως το μάτι σου αλλά την πιάνει. Ζηλεύει κατάφορα, περιμένει το μονόπετρο και κάνει υπομονή αλλά στο βάθος του μυαλού της η φράση…«βάλε μου το στεφάνι και θα σου βάλω τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» αναβοσβήνει σαν φωτεινή ταμπέλα επαρχιακού μπουζουξίδικου. Την ξέρεις μωρέ. Ακόμα και σήμερα από Γιώργαινα…έχει μετατραπεί στην Μαρία του Γιώργου, στην Ελένη του Γιάννη και πάει λέγοντας. Μακριά….μακριά από μας. Φτου, φτου, φτου.

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Αυτή η κατηγορία χωράει το μισό γυναικείο πληθυσμό. Shit! Έχει πολλά χαρακτηριστικά. Διαφορές, αποκλίσεις θέλει άλλη δημοσίευση, ξεχωριστή. Εντάξει και μερικά κοινά. Αγαπά τις σχέσεις αλλά δεν κυνηγά το γάμο. Πάει Ονιράμα, διακοπές με φίλες, ξέρει τι θέλει, μπορεί να είναι ναζιάρα, σνομπ, να λέει πως δεν την κομπλάρουν οι άντρες, να έχει απίστευτες αναρωτήσεις αλλά εντάξει. Είναι αξιολάτρευτη. Άμα είναι και όμορφη…μην το σκέφτεσαι. Τα καλά κορίτσια σπανίζουν.

Η posh. Αυτή η γυναίκα είναι θρύλος, μύθος, πολλών κυβικών θηλυκό. Κυκλοφορεί σε λίγα συλλεκτικά κομμάτια για πολύ λίγους άντρες αναλόγων προσόντων που μπορούν να σταθούν δίπλα της. Είναι σχεδόν καρικατουρα. Θεά. Όμορφη. Που αποδεικνύει ότι το νινί μόνο δεν αρκεί για να σύρει καράβι. Πως το μυαλό μόνο πάλι δεν είναι αρκετό. Αυτή τα έχει και τα δύο. Και έξυπνη και απίστευτα γοητευτική. Τη λες και αδίστακτη. Δεν θα σε παρεξηγήσει. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Victoria Becham και Συλβή από τα Μαύρα μεσάνυχτα. Η Victoria μπορεί να φαίνεται σκύλα αλλά είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Από πρώην Spice Girl έγινε σχεδιάστρια μόδας. Πήρε τον πιο sexy ποδοσφαιριστή του πλανήτη, ανέχτηκε το κέρατο γιατί είναι πανούργα και όταν θα έρθει και η ώρα του διαζυγίου θα τον αφήσει ξεβράκωτο γιατί έτσι είναι αυτή. Δες και τη νέα της διαφήμιση. Όχι απλά ευρηματική…είναι αυτό που λέμε…άμα είσαι σκύλα τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο.

Και η Συλβή μια από τα ίδια σε εγχώριο προϊόν ελληνικής σειράς. Από τραγουδιάρα τρίτης διαλογής, ιδιοκτήτρια μπουζουξίδικου. Δεν το λες και άσχημα. Το λες;

15 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Χμμμμ....πολλη σκεψη επεσε νομιζω στις πλαζ, ποιος ξερει τι θα αντικρισαν τα ματακια σου!!!χαχα!
Οσο για μενα, νομιζω πως ο διαχωρισμος ειναι λιγο λειψος...γιατι αγαπη μου, δεν ειναι οι κατηγοριες το θεμα...οταν γινονται οι προσμιξεις βγαινουν τα καλα...και νομιζω οτι καταλαβαινεις απολυτα τι εννοω!!!
Καλο μηνα καλο φθινοπωρο!

phlou...flis είπε...

Τι διάολο γκαντέμης είμαι. και οι 4 αυτοί τύποι γίναι ένας, η γυναίκα μου.

Artanis είπε...

Αχα,χα,χα,χα ωραίο ποστ...Ξέρω αρκετές των 3 πρώτων κατηγοριών, της 4 αμφιβάλλω να γνωρίζω (προσωπικά) κάποια...
Εσύ ανήκεις στην 3η κατηγορία, πιστεύω, και ίσως λίιιιγο στην 1η...
Φιλιά πολλά κοριτσάκι, καλημερούδια...

leondokardos είπε...

Ακόμα ψάχνουμε οι άντρες να βρούμε μιά γυναίκα που βρε αδελφέ να συγκέντρωνε τα καλά των τεσσάρων κατηγοριών,έστω και κατ΄ελάχιστο, να κάνουμε μιά υποχώρηση !!

Χάρης είπε...

@Artanis Σημασία, νομίζω, δεν έχει σε ποια κατηγορία τη βάζουμε εμείς αλλά αυτή. Εσύ, cindy, σε ποια κατηγορία σε βλέπεις?

Kος Μηδενικός είπε...

Εσύ σε ποια ανήκεις; Να μαντέψω; Εσύ είσαι κορίτσι μου μια κατηγορία από μόνη σου! Περίπτωση το λέμε στη πιάτσα, αλλά εντάξει...έχει και μια μοναδικότητα.

Άντε να σε βγάλω να σε γυρίσω λίγο, γιατί πολύ στη σκέψη το έριξες και δεν κάνει και καλό.

(Θέλω και μια αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ανδρών σας παρακαλώ)

cinderella είπε...

@ Xristinaki εννοείται πως ο διαχωρισμός ήταν αυθαίρετος και ήταν περισσότερο της πλάκας! Απλά καταγράψαμε τις επικρατούσες τάσεις!!
Καλό φθινόπωρο κορίτσι!!! Έβαλε ψύχρα, πάω να κλείσω το παράθυρο!!

cinderella είπε...

@phloufli μου αυτή η περίπτωση γυναίκας...είναι κλινική περίπτωση. Στείλε την από το εργαστήριο! Πρέπει να την εξετάσουμε!!!

cinderella είπε...

@ Αρτάνις μου ναι. Νομίζω οτι είμαι το 3 και μόνο. Το 1 με τίποτα. Αν και κάποια στιγμή ελπίζω να αγγίξω και λίγο το 4, έτσι για να δω πως είναι!!!

cinderella είπε...

@ Λεοντόκαρδε μου υπάρχουν πιστεύω, υπάρχουν. Απλά είναι λίγες και περιζήτητες!! Ξέρεις!
Φιλί μεγάλο καλέ μου!!!

cinderella είπε...

@ Χάρη ψηφίζω το 3! ;-)
Σε κάλυψα???

cinderella είπε...

@ Μηδενικέ;; Μην μου την πέφτεις! Έχω αγόρι λέμε! Θα το πω στον φίλο μου να ξέρεις!!!!

Kος Μηδενικός είπε...

@Cinderella: Εγώ σας την πεφτω; Τι; Μάλλον δεν καταλάβατε καλά. Αλλά έτσι είστε οι γυναίκες...είπα να σας γυρίσω λίγο και αμέσως σας την πέφτω. Νισάφι!

Αλλά έτσι είναι, αντί του αγοριού σας να του φτιάξετε ένα παστίτσιο κάθεστε και συγγράφετε στα blogs. Χαχα!

cinderella είπε...

Μηδενικέ και μου την πέφτετε, και με παρακολουθείτε, και είστε στο κατόπι μου και σας φοβάμαι! Θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα! Να μην μπαίνετε στο blog μου!!!

Kος Μηδενικός είπε...

Ο επιμένων νικά μου έλεγε η γιαγιά μου! Τώρα που το σκέφτομαι ξανά...είναι λίγο ψυχανώμαλη συμβουλή! Φάε χυλόπιτες παιδί μου και κάποια στιγμή θα σου κάτσει το γκομενάκι!

Τελοσπάντων, το θέμα μας δεν είναι η γιαγιά μου! Δεν σας την πέφτω. Είστε πολύ ΣΥΡΙΖιότισσα για τα γούστα μου! Χαχαχα!! Αααα και στο Blog θα μπαίνω...πάρτε το χαμπάρι!!