Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

Χριστούγεννα θα πει...

χριστουγεννιάτικη βιτρίνα στη Ζουρίχη. Θυμάσαι;

Χριστούγεννα θα πει να ξυπνήσεις αργά και να πετύχεις τα τελευταία παιδάκια που λένε τα κάλαντα. Να τους δώσεις λεφτά και να τα φορτώσεις γλυκά για να δεις το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους και την εσωτερική τους φωνούλα να φωνάζει: θα το πάρω το playstation yeah, yeah, yeah! Να σηκωθείς και το σπίτι να έχει γεμίσει μυρωδιές από την κουζίνα. Χοιρινό, κοκκινιστό, μοσχαράκι γιουβέτσι…μικρή σημασία έχει.

Χριστούγεννα θα πει να τρως για πρωινό καλτσούνια με μέλι ή κρητική μπουγάτσα με μυζήθρα. Θα πει να σηκώνεσαι ανά δεκάλεπτο – έστω τέταρτο ας μην τα χαλάσουμε σε αυτό – για να φας ακόμα ένα μελομακάρονο ή κουραμπιέ και να γλύφεις τα δάχτυλα από τα μέλια ή τις άχνες γιατί είναι Χριστούγεννα. Να τσιμπολογάς τα καρυδάκια της πιατέλας που είναι πάνω στον παλιό μπουφέ γιατί πάλι είναι Χριστούγεννα. Να στρώνεται γιορτινό τραπέζι σπίτι με κόκκινες – απαραιτήτως – χαρτοπετσέτες.

Χριστούγεννα θα πει να δεις το μεσημέρι για 46343 φορά το «μόνος στο σπίτι» και να σκεφτείς ότι το πιτσιρίκι όταν μεγαλώσει θα γίνει πολύ μεγάλο γκομενάκι παραβλέποντας πως το πιτσιρίκι είναι μεγάλο, έχει γίνει μπαμπάς και έχει πέσει στις κόκες. Μετά να δεις και την Μαίρη Πόππινς ή τον ΌΛιβερ.

Χριστούγεννα θα πει να τριγυρνάς όλη μέρα μέσα στο σπίτι με τις σατέν πυτζάμες (από τα primark προς 6 λίρες το ζευγάρι – συγγνώμη αν σε σύγχυσα! Που να τις δεις κίολας!!) και τα πατουσάκια – καλτσάκια και να χαζολογάς ασύστολα.

Χριστούγεννα θα πει να πηγαίνεις σε οικογενειακά τραπέζια απαραιτήτως και να συναντάς όλα τα σόγια. Να ακούς την ευχή που ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Από τα 6 ως τα 17 ήταν «καλή πρόοδο Σιντούλα». Από τα 18 μέχρι τα 23 ήταν «καλό πτυχίο Σιντούλα» και από πέρυσι είναι «με ένα καλό παιδί Σιντούλα.». Το μεταπτυχιακό, πόσο μάλλον το διδακτορικό είναι γι αυτούς πολύ ψιλά γράμματα και δεν ανήκουν φυσικά στην ιδέα του «καλού κοριτσιού για σπίτι». Το καλό κορίτσι για σπίτι που θα γίνει κάποια στιγμή μανούλα και θα ακουμπήσει στο ΙΑΣΩ 6.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να ασχολείται με την έρευνα, εντάξει ας είναι σπουδαγμένη αλλά μην το παρακάνουμε…και πάρουν τα μυαλά του αέρα (του καλού κοριτσιού ντε). Στα οικογενειακά τραπέζια πάντως έχει πολύ πλάκα. Γιατί πάντα υπάρχει κάποιος που λέει καλά ανέκδοτα. Κάποιος που λέει σόκιν ανέκδοτα. Κάποιος που αργεί και δεν βρίσκει τίποτα να φάει. Και φυσικά κάποια που θα έχει κάνει το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι της πόλης. Ναι, καλό κορίτσι από σπίτι φυσικά!

Χριστούγεννα θα πει να κάθεσαι τις πολύ βραδινές ώρες μόνος σου. Με τα φώτα σβηστά, με τα λαμπάκια του δέντρου λαμπερά και μέσα στο σκοτάδι, πάνω στον καναπέ, να «κάνεις ταμείο» της χρονιάς που φεύγει. Να ζυγίζεις τα κέρδη σου, αυτά για τα οποία πάλεψες, αυτά που τελικά πήρες, εκείνα που άφησες πίσω, όλα όσα αγάπησες και όσα θα ήθελες να ξεχάσεις.

Χριστούγεννα θα πει να μελαγχολείς λιγάκι γιατί λίγα χρόνια πριν, ανήμερα κάποιων άλλων Χριστουγέννων είχε φύγει εκείνη μετά από δύο πολύ δύσκολες μέρες στην εντατική. Εκείνη που έκανε τα καλύτερα καλτσούνια, τις μεγαλύτερες αγκαλιές, τα πιο ζεστά χάδια και είχε τα πιο τρυφερά πράσινα μάτια.

Χριστούγεννα θα πει να είσαι με αυτούς που αγαπάς και να τους αγαπάς πολύ.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Πολλά φιλιά σε σας και στις οικογένειές σας!

32 σχόλια:

sofia είπε...

καλά να περάσεις κορίτσι

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ακριβως ειναι τα Χριστουγεννα και σε ευχαριστω πολυυυ που μου τα θυμισες ετσι ομορφα, ετσι υπεροχα!!!!
Καλα Χριστουγεννα γλυκια μου Σταχτομπουτα! Δεν θα σου ευχηθω να σου φερει ο Αγιος Βασιλης το βασιλοπουλο, αλλα τη νεραϊδα! Μια νεραϊδα για παρτη σου να σου ομορφαινει την καθημερινοτητα! Τωρα βεβαια, αν η νεραϊδα εχει γυμνασμενες πλατες, υψος 1,80, αρρενωπο βλεμμα, ρομαντισμο, ευαισθησια, ωριμοτητα, χιουμορ και λεγεται Γιωργος (Χρηστος η Μακης η Νασος κτλ), ε δεν μας χαλαει!

Grey Starfish είπε...

ligo poly, auta einai ta xristougenna, etsi opws ta thymomaste ki etsi opws ta exoume zisei...me tin axni kai ta karydia, me ta svista fwta kai tis pytzames...kai gyrw mas agapimena proswpa, oi dikoi mas anthrwpoi...yperoxo keimeno...kala xristougenna!

hplusk είπε...

Πολύ όμορφο το κείμενό σου.
Καλά Χριστούγεννα και 'σένα - να τα περάσεις με αυτούς που αγαπάς...

Artanis είπε...

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές Σταχτοπούτα μου...Φιλιά πολλά από ΝΖ......

katerina είπε...

Αχ φέρε βρε Σταχτοπούτα και εκεινη την κουβερτουλα να ρίξουμε στον καναπέ. Και το τζάκι, έτοιμο να σβήσει ειναι, ρίξε άλλο ένα κουτσουρο.
Αχ, μην σηκωνομαι, φέρε και το ποτηρι μου. Έλα ρε Cindy, βάλε λίγο ακομα, άδειασε.
Α, όπως θα ερχεσαι και ένα μελομακαρονο.
Μα πως θα ευχηθούμε χωρίς μέλι, ζαχαρη και καρυδια.
Έλα κάτσε και εσυ δίπλα. Στην υγεια μας Σταχτοπουτα. Στα όμορφα!!! Στους όμορφους ανθρωπους μας!!! Σε μας!!!
Καλά Χριστουγεννα.

irresistible είπε...

Αν και σε διαβαζω καιρο,(δεν θυμαμαι από που σε ανακάλυψα :$) δεν σου εχω κάνει ποτέ σχόλιο,αλλά πραγματικά σ'ευχαριστώ που με έκανες να δω τα Χριστούγεννα με πιο θετική ματιά,γτ τα ψιλοσιχαινόμουν είναι η αλήθεια...
Καλά χριστούγεννα...!!!

OXΙά είπε...

Για να θυμόμαστε πάντα αυτά τα πράσινα μάτια. Καλά Χριστούγεννα

phlou...flis είπε...

Λίγο ή πολύ λίγο τέτοια Χριστούγεννα έχουμε περάσει. Αλλά Χριστούγεννα τρώγοντας για πρωινό καλτσούνια με μέλι ή κρητική μπουγάτσα με μυζήθρα, ε δε μου τυχε. Ίσως πρέπει να το δοκιμάσω
Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα, Καλοφάγωτα τα καλτσούνια

mahler76 είπε...

καλά Χριστούγεννα κούκλα!!!

ο κύριος "αμ" είπε...

Καλά να είσαι , να έχεις την δύναμη να αντιμέτωπίσεις τα δύσκολα , αν έρθουν , που μακάρι να μην βρεθούν στο δρόμο σου !

ikor είπε...

Ό,τι και να πει "Χριστούγεννα", να τα ζεις πάντα όπως σου αρέσει εσένα!

Υγεία και καλή καρδιά cindy!

leondokardos είπε...

Πλήρης περιγραφή Χριστουγενιάτικων καταστάσεων για όλα τα γούστα !!!
Απο φαγοπότι μέχρι δίαιτα, απο ξενύχτια μέχρι σπιτίσια μοναξιά.
Και διακυμάνσεις χαράς με μελαγχολία!!
Εγώ σου εύχομαι τα καλύτερα, να περάσεις πολύ όμορφα με τους ανθρώπους που θέλεις και ο Νέος Χρόνος να σου φέρει ο,τι ποθεί η καρδιά σου.

Les and The City είπε...

ωραίο πόστ, μ' εκανε να δακρύσω, θυμούμενη κάποια χριστούγεννα των εφηβικών μου χρόνων, με τη σόμπα να στην κουζίνα και να πίνουμε μια κανάτα γλυκό κόκκινο κρασί το βράδυ αφού πέφταν όλοι για ύπνο με την αδερφή μου αφού βεβαίως είχαμε κατεβάσει πριν μια πιατέλα σπιτικά μελομακάρονα εναλλάξ με σπιτικό επίσης μπακλαβά, να σαι καλά και να χεις μια καλή χρονιά με υγεία!

Kος Μηδενικός είπε...

Άντε να σε δω τώρα να γράφει και "Πρωτοχρονιά θα πει..."! Χαχαχα!!! Χρόνια πολλά κοπελιά και τέλειωνε με τα καλτσούνια και τα μελομακάρονα, και έλα πίσω που μας λείψατε! Άντε!

katerina είπε...

Βρε Σταχτοπουτα πιαστηκα στον καναπέ με τα Χριστουγεννα. όχι ότι παραπονιέμαι, υπέροχος ο καναπές, αλλά έγκωσα στα μελομακαρονα.

Καλη Χρονιά υπέροχη Σταχτοπουτα μου, κάθε καλό να χτυπάει την πορτα σου και εσύ να του ανοιγεις και na το υποδέχεσαι όπως του αξίζει.

cinderella είπε...

@ all

Αργησα να σας γράψω γιατί στο νησί η σύνδεσή σερνόταν. Μετά μου χάλασε (πάλι) το καλώδιο του λάπτοπ και δεν είχα καθόλου επικοινωνία. Επίσης πέρασα 26 μαγευτικές ώρες στο καράβι της επιστροφής εξαιτίας απαγορευτικού οπότε χρειάστηκε να ξεκουραστώ λιγάκι!
Καλή Χρονια σας εύχομαι! Να είμαστε καλά, γεροί, δυνατοί και με το καλό να τα λέμε!

cinderella είπε...

@ Θεία Σοφία, ελπίζω να πέρασες όμορφα!!! Καλή χρονιά κούκλα μου!

Υ.Γ. Η αντιπάθεια ξαναχτύπησε και γέλασα πολύ!! ;)

cinderella είπε...

@ Χριστινιώ μου και σε σένα τα καλύτερα!!!!!!!! Σε φιλώ και ελπίζω να πέρασες υπέροχα!!!

cinderella είπε...

@ grey starfish μου ειλικρινά δεν έκανα τπτ παραπάνω φέτος απότι περιέγραψα!!! Να σαι καλά και χαίρομαι που έχουμε κοινές μνήμες!!!
φιλιά πολλά!!

cinderella είπε...

@ Μανάρι μου να σαι καλά!! Καλή χρονιά και ότι καλύτερο σου εύχομαι!! ;)

cinderella είπε...

Κοριτσάκι μου γλυκό τεράστια αγκαλιά και πολλά ζεστά φιλιά - γλυκά σαν δίπλες σε σένα και στην οικογένεια σου. Να μου προσέχεις τα σκατζοχοιράκια!!!

cinderella είπε...

Κυρία Κατερίνα;;; Γύρισα! Πότε θα σας δω; Έχω και μια τσάντα μανταρίνια από τον κήπο μας για σας - λέει ο μπαμπάς μου. Να μην τρώτε τις αηδίες της Χιλής από τον ΑΒ.
Καλή Χρονιά μάτια μου!!!!!!!!

cinderella είπε...

@ ακαταμάχητε οτι βρεθήκατε στο δρόμο μου έχει σημασία! Με το καλό να τα λέμε! Ελπίζω να μην παρεξηγηθήκατε που αργώ να απαντήσω! Είναι το κουσούρι μου!
Σιχαινόμουν επίσης τα Χριστουγεννα ειδικά από όταν εκείνη έφυγε ανήμερα και εγώ ξύπνησα μέσα στο κλάμα. Αλλά προσπαθώ να τα πλησιάσω χωρίς να έχουμε γίνει ποτέ κολλητοί ομολογουμένως! Προτιμώ το πάσχα!! το λατρεύω μάλιστα!

Καλή σας χρονιά!! Με υγεία όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται!

cinderella είπε...

Οχία μου έτσι ακριβώς! Να σαι καλά! Καλή Χρονιά ομορφιά μου!!!

cinderella είπε...

Γλυκέ μου phloufli χάνεις!! Υπόσχομαι να σου φέρω κάποια στιγμή! Φέτος το φαγητό ήταν υπερβολικά πολύ! Από Δευτέρα λοιπόν δίαιτα!

Καλή Χρονιά καλέ μου!!! Να είμαστε καλά!!

cinderella είπε...

Καλή Χρονιά γάτε μου!!! :):):):)
Να σε δώ σύντομα εε;;

cinderella είπε...

Κύριε αμ μου Καλή Χρονιά!!! Να ειστε καλά, γερός δυνατός με υγεία για σας και τους δικούς σας!!!
Να έρθουν τα δύσκολα. Γιατί η ζωή δεν πρέπει ποτέ να είναι μια ευθεία. Απλά ...να μην σου στείλει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις!
σωστά;;

Πολλά φιλιά!

cinderella είπε...

@ αχινέ μου κάπως έτσι! Και να στάζει κομμάτι η στέγη γιατί γαμώτο...κάποιο κεραμίδι μετακινήθηκε. Και να θες τουαλέτα...αλλά ποιος βγαίνει έξω γιατί τότε ακόμα δεν είχε φτιαχτεί το σπίτι και ο καμπινές ήταν έξω!
Ωραία τα μελομακάρονα και φέτος! Όπως και η καρυδόπιτα!
Να είσαι καλά κορίτσι μου!
Αντε να τσουγκρίσουμε το γλυκό κρασί που μου αρέσει κι εμένα!
Καλή Χρονιά και όλα καλά να σου πάνε!

cinderella είπε...

@ Ικορ μου Καλή Χρονιά!! Και η φετινή μαντινάδα που μου είπανε αφιερωμένη σε σένα!
Του νέου χρόνου ζήτησα
Όλοι οι καλοί μου φίλοι
να ναι με το χαμόγελο
συνέχεια στα χείλη!!!

cinderella είπε...

Λεοντόκαρδέ μου καλή χρονιά! Αυτή την μυρωδιά και το άρωμα είχαν οι γιορτές μου! Ελπίζω κι εσύ να πέρασες όμορφα! Με υγεία και αγάπη καλέ μου εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σε βρει και όλα να πάνε όπως τα ονειρεύεσαι!

Πολλές αγκαλιές γλυκέ μου!!!

cinderella είπε...

Μηδενικέ μου επέστρεψα!
Καλή Χρονιά!
Είμαι εδώ και δεν θα γράψω τι σημαίνει Πρωτοχρονιά γιατί λίγο πολύ είναι ταυτόσημη του αρώματος και του ήχου των Χριστουγέννων!
Με το καλό να σμίξουμε όργιο μου!!