Κυριακή, Μαΐου 16, 2010

Ο θείος Αγησίλαος...στέλνει λεφτά.

Ο Θείος Αγησίλαος είναι μια cult μορφή σε κάθε σόϊ που σέβεται τον εαυτό του. Είναι ο Θείος με την μεγαλύτερη μνήμη. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει…πρέπει να εφευρεθεί. Ακόμα κι αν δεν είναι φίρμα…πρέπει να γίνει πρώτο όνομα. Ο Θείος Αγησίλαος είναι από αυτούς που κάθε πρώτη του μήνα στήνεται έξω από την πόρτα της τράπεζας στις 8 παρά τέταρτο ακριβώς για να εισπράξει τη σύνταξη. Έξω από τα γραφεία του κοινωνικού τουρισμού από τις 5. Και έξω από τα εφημερεύοντα του Ευαγγελισμού κάθε 3η Παρασκευή του μήνα για να του πάρουν την πίεση. Μετράει τα ρέστα σχολαστικά. Ελέγχει τον λογαριασμό του ΟΤΕ με ευλάβεια. Ξέρει πόσο έχουν το κιλό τα κολοκυθάκια στον τρίτο πάγκο αριστερά της λαϊκής. Θυμάται ότι τότε…μιλάμε για χρόνια πριν, είχες βγει ραντεβού με εκείνον τον μαλλιά που εσύ δεν θυμάσαι καν. Πως εκείνες τις μπότες…τότε μιλάμε πάλι, τις είχες πάρει 90 χιλιάδες δραχμές. Θυμάται. Θυμάται τα πάντα. Τις δηλώσεις Μητσοτάκη, τις υποσχέσεις του Αντρέα, τα σαρδάμ του Σημίτη. Χτες με πήρε και με ρώτησε αν κι εκείνος είναι Έλληνας της διασποράς. Έχει χιούμορ ο Θείος Αγησίλαος.

Και φυσικά…σερφάρει στο ίντερνετ. Δεν έχει δικό του blog. Για να μου δώσει χαρτζιλίκι…σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μου ζήτησε μια ανάρτηση. Τι ψυχή έχει μια ανάρτηση. Μια φωτογραφιούλα και ένα βίντεο θέλω να ποστάρεις. Σχεδόν παρακλητικός στο τηλέφωνο. «300 ευρώ.» «Δεν βγαίνω ανηψόυλα μου. Στο έχω υποσχεθεί άλλωστε. Το σπίτι στην Κινέτα, δίπλα από τη Ζωζώ ακριβώς είναι δικό σου» Δέχτηκα. Ενέδωσα. Το σπίτι στην Κινέτα μελλοντικά και 150 ευρώ στο χέρι με το publish. Είχε δίκιο άλλωστε. Τι ψυχή έχει μια φωτογραφίούλα από πορεία του 2008 για το ασφαλιστικό που τότε προωθούσε η ΝΔ και ένα προεκλογικό βιντεάκι; Καμία.

Να δες. Καλά δεν έκανα;





17 σχόλια:

SykoFantiS_Bastoyni είπε...

Θέλω κι εγώ θείο Αγησίλαο ΤΩΡΑ. Έστω και χωρίς σπίτι στην Κινέτα ας είναι και στους Άγ. Θεοδώρους...

leondokardos είπε...

Καλά βρε κούκλα μου δε το συνήθισες ακόμα : είπα ξείπα έχεσα τη παρόλα μου.
Ο θείος ο Αγησίλαος ο συνταξιούχος, καλείται και πάλι να πληρώσει για να καλυφθούν τα κλοπιμαία. Και ακόμα στην αρχή είμαστε.....

Ανώνυμος είπε...

kane mia bolta
http://myfunkycook.blogspot.com/

dyosmaraki είπε...

Πολύ καλά έκανες....
Για να μη λησμονούμε....
Μήπως κοπελούδα μου να τον υιοθετούσαμε τον Θείτσο και να τον φέρναμε σε επαφή με τους άλλους θείτσους τον Φειδία, τον Παντελή κ.α.???
Φιλενάδα είναι πολλοί αυτοί οι θείτσοι που δεν βγαίνουν πια...
Πρέπει εμείς να τους στηρίξουμε, γιατί οι "άλλοι" ....θα τραγουδούν ανέμελα "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" και θα ρίχνουν και καμιά ζεϊμπεκιά κι έπειτα θα κοιμούνται σαν πουλάκια, ανέμελοι....

Artanis είπε...

Κι εγώ θέλω θείο Αγησίλαο...Αντί για αυτόν όμως είχα θείο Ποσειδώνα, που έκανε όλα αυτά μαζί, εκτός από το σερφάρισμα...Και πέθανε τον Φλεβάρη που μας πέρασε, από φυσικά αίτια...
Ευτυχώς που πέθανε πριν δει τα νέα μέτρα...Θα μας έμενε σίγουρα από καμιά καρδιά...

Kος Μηδενικός είπε...

Πουλήθηκες για ένα σπίτι στη Κινέττα! Τι να πω; Ειλικρινά έδειξες το τέλμα που έχεις φτάσει και εσύ...και η χώρα...χαχαχαχα!!!

OXΙά είπε...

Εκτιμώ τους ανθρώπους που δεν έχουν επιλεκτική μνήμη. Γεια σου θείε Αγησίλαε!

U.S. είπε...

θυμάται τα πάντα κι έχει και σπίτι στην Κινέτα...
wow!!
πρέπει να είναι και πολύ γαμώ τα άτομα ο θ. Αγησίλαος!!

cinderella είπε...

Συκοφάντη μου είχες παλιά φανταστικό φίλο?? Γιατί και ο Θείος Αγησίλαος στην φαντασία μου είναι! :P:P:P:P
φιλια στη λεβεντογέννα!

cinderella είπε...

Λεοντόκαρδέ μου όχι! Ποτέ! Δεν θα χωνέψω την πολιτική αλητεία ποτέ!!
Αυτό πάντως είναι τεράστια αλήθεια. Έχουμε έναν μπαρμπα στα Χανιά, με εγγόνια κλπ ο οποιός έπαιρνε 500 ευρώ σύνταξη ο δόλιος! Και αν έχει δουλέψει στη ζωή του! Του έκοψαν κι αυτουνού! Οι αλήτες! Για όνομα δλδ!!

cinderella είπε...

Ανώνυμε στείλε μου την lemon pie και είμαστε οκ!

cinderella είπε...

Γλυκό μου δυσομαράκι υπάρχουν πολλοί υπαρκτοί (σαν τον φανταστικό Θείο Αγησίλαο) που τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα ειδικά τώρα και δεν έχουν ούτε βήμα να μιλήσουν, ούτε δυνάμεις να διαδηλώσουν, ούτε τρόπο να αντιδράσουν. Με τρομάζει όλο αυτό αλήθεια σου λέω! Οι υπόλοιποι... οι βολεμένοι πια νομίζω οτι είναι λίγοι και ειλικρινά πιστεύω πως θα είναι οι πρώτοι που θα την πληρώσουν όταν όλο αυτό το σκηνικό κάποια στιγμή θα σκάσει. Γιατί θα σκάσει!
Σε φιλώ κοριτσάκι μου!
Καλό μεσημέρι εύχομαι!

cinderella είπε...

Αρτανούκα μου συλλυπητήρια.:(
Είναι πολύ άσχημα αυτά.
Ζωή σε σας κορίτσι μου.

Όπως έγραψα...δεν υπάρχει Θείος Αγησίλαος αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει.

cinderella είπε...

Μηδενικέ. κάνε μου την χάρη! Άντε Άντε. Εσύ ξεπουλιέσαι για ένα ξενοδοχείο στη Μονόπολη και κάνεις κριτική σε μένα; Έ όχι!

cinderella είπε...

Οχιά μου θυμάσαι από τους δύο ξένους την ατάκα του Αποστόλη που λέει "είμαστε ο λαός με την ασθενέστερη μνήμη. Ποιός θυμάται τα Ίμια, τον Οτσαλάν, τους S300;" Έ αυτό ακριβώς!!!

cinderella είπε...

Θείε κατάλαβες έτσι; Πως είσαι εσύ? Καμία σχέση!! :):):)

KitsosMitsos είπε...

Βρε τον θείο...