Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Αίμα, Δάκρυα κι Ιδρώτας…κλείσιμο μιας πόρτας (επιτέλους).

Να, αυτό το κουσούρι να μην είχα. Αυτό ακριβώς. Στην κοσμάρα μου. Πως το λεγε ο Χατζηγιάννης; Θα φτιάξω κόσμο δικό μου και μέσα θα μπω; Άστο Μιχάλη μου. Άστο χαρά μου. Εγώ αυτό το έχω κάνει κοσμοθεωρία. Από το σχολείο ομορφιά μου. Όλα τελευταία τα μάθαινα και όλα πρώτη τα ξεχνούσα. Οι φίλες μου πλέον το έχουν μάθει τόσο καλά που σε κάθε τραπέζι φαγητού ξεθάβοντας κουτσομπολιά της μεταπολίτευσης που εμένα μου θυμίζουν τα πέτρινα χρόνια της Λυκειακής καταπίεσης που έχω διαγράψει δια παντός από την μνήμη μου με τη βοήθεια του Αλτσχάιμερ, ρίχνουν υπότιτλους ειδικά για το κορίτσι…που πήγαινε σε «άλλο» σχολείο.

Να το, πάλι το ξανάπαθα. Όλο το σύμπαν ήξερε τον Γκιόλια, εγώ απλά μια αμυδρή εικόνα είχα για τον μακαρίτη όπως και με εκείνους τους συμμαθητές που δεν πολύ-έκανα παρέα. Δεν ήξερα τα έργα και τις ημέρες του. Ήμουν η μόνη που δεν ήξερα ότι είναι πίσω από το Τρωκτικό. Ήμουν επίσης η μόνη που έχω παραδεχτεί ότι χαζεύω Τρωκτικό προσκηνώντας τις αναρτήσεις των αναγνωστών που βρίζουν την χασαποταβέρνα στα βλάχικα για έλλειψη βλαχιάς, την καντίνα του βρώμικου για έλλειψη βρωμιάς και τον μαλάκα τον γείτονα που έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο και έτσι δεν μπόρεσε να παρκάρει ο καταγγέλων αναγνώστης που δεν ξέρει ορθογραφία. Ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου. Κανείς δεν διαβάζει τρωκτικό αλλά το τρωκτικό είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα – θα το πω, δεν κρατιέμαι – blog. Έκανε ο μακαρίτης refresh ανα δευτερόλεπτο στην σελίδα του για να ανεβάσει τα νούμερα? Πολύ αμφιβάλλω. Είναι σαν τον Λαζόπουλο. Κανείς δεν βλέπει Λαζόπουλο. Κάνει 65% κάτι που μελετάται από τις πύλες του ανεξήγητου Χαρδαβέλλα. Σαν την ζωή της άλλης. Κανείς δεν βλέπει σαπουνόπερες. Είναι σαν το βρώμικο! Κανείς δεν τρώει βρώμικο! Εμένα ρώτα. Εμένα! Λαϊκό προσκύνημα κάθε βράδυ στη Μιχαλακοπούλου. Κανείς τρομοκράτης δεν θα σκότωνε τον Γκιόλια. Κανείς. Και πάει λέγοντας, πολύ ψευτοτρομακρατικά, σχεδόν ειρωνικά και πολύ άδικα.

Εν τω μεταξύ είναι Ιούλιος. Είναι ένας (κατά τα’ αλλα) υπέροχος Ιούλιος χωρίς λεφτά, με αρκετό τρέξιμο και πολλές δόσεις παιδικών διακοπών σαββατοκύριακου. Με τη βενζίνη μοιρασμένη, με τα διόδια μισά μισά, με καλαμάκι κοτόπουλο στο χέρι, με το άσπρο φουστάνι στην προκυμαία, με αγκαλιές, με λόγια ζεστά, με το 50αρι το αντηλιακό και το προπέρσινο μαγιώ.

Αύριο θα είμαι εδώ.



16 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Πολυ ομορφα θα ειναι εκει που θα εισαι αυριο!
Φιλια και να περασεις τελεια!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Mε αγκαλιές, με λόγια ζεστά.
Οσο υπάρχουν αυτα τίποτα αλλο δεν μετράει !!!
Την καλημερα μου

Kος Μηδενικός είπε...

Πόσο σε μισώ που αύριο...aka σήμερα...εσύ θα είσαι εκεί στο έχω πει; Γκρρρρρρρρρρρ!!!!! Αλλά επειδή είμαι μεγαλόψυχος, κούκλος και τσαχπίνης....ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Artanis είπε...

Αχ, καλά να περάσεις...ΠΟύ είναι αυτό το ωραίο μέρος; Ζηλεύω τρελά τώρα...

U.S. είπε...

καλά, τα έδωσες όλα με την τελευταία παράγραφο! έγραψες και πάλι, μόνο αυτό σου λέω! καλά να περάσεις :)

Dimosthenis είπε...

Να περάσεις πολύ όμορφα! Η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Έστω και με το προπέρσινο μαγιώ! :))

phlou...flis είπε...

όπου και νασαι, καλά να περνάς

dyosmaraki είπε...

Τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει....το εκεί που θα είσαι αύριο...Να περάσεις όμορφα, δίχως πολλές πολλές σκέψεις, με μπόλικη φύση και ξεγνοιασιά.

cinderella είπε...

Χριστινάκι...λεπτομέρειες στο καινούργιο ποστ! Ήταν όντως πανέμορφα! Να παρεις τον Νικο σου και να πατε!
φιλάκια κουκλίτσα μου!!!

cinderella είπε...

Νικολιό μου εννοείται! Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν και ευτυχώς προς το παρόν τα έχουμε σε αφθονία απο τους δικούς μας ανθρώπους!! :):)

cinderella είπε...

Είσαι και κούκλος και τσαχπίνης και σ αγαπω και το απόγευμα έπεσα ξερή γι αυτό δεν σε πήρα. Οι προτάσεις μου όμως ισχύουν. Συζήτησε τις και μιλάμε!
μακια μανάρι!!!

cinderella είπε...

Γύρνα εσύ πίσω και θα σε πάω εγώ κοριτσάρα όπου τραβάει η καρδιά σου!! Σίφνος είναι, δες το καινούργιο ποστ!
Σε φιλώ!!! Να προσέχετε εκει κάτω!!
Αγκαλιές πολλές πολλές!

cinderella είπε...

Θείε με αγαπάτε και γι αυτό τα βρίσκετε όλα τέλεια πανω μου. Σας ευχαριστω. Δεν το παίρνω πάνω μου και συνεχίζω να είμαι ένας απλός...σχεδόν καθημερινός άνθρωπος!!

(μου έλειψες! πρεπει να κανονίσουμε κρασοκατάσταση σύντομα!!)

μάκιααα

cinderella είπε...

Δημοσθένη κι εγώ έτσι λέω. Δυστυχώς το μαγιώ μας άφησε χρόνους. ξελαστίχωσε και έτσι σήμερα αγόρασα καινούργιο, benetton με 13 ευρώ!
Η φτώχεια όντως θέλει καλοπέραση!!
να περνάς κι εσύ καλάα! ραντεβού στους οντάδες του σαλονιού μου και του δικού σου. επιφυλάσσομαι σε ανταπόδωση της επίσκεψης και θα φέρω τρουφάκια για να τσιμπήσουμε! :):):)

cinderella είπε...

phloufli μου καλέ κι εσύ το ίδιο!! πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!

cinderella είπε...

@Δυοσμαράκι εχεις παει?? Σου είχε αρέσει? Εγώ την λάτρεψα!! Δεν ειναι κούκλα??
Κι εσύ κορίτσι μου καλή ξεκούραση και μπόλικη ξεγνοιασιά εύχομαι επίσης!!!

αγκαλιές μεγάλες!!