Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

Μωρό μου...έλα να ανασχηματιστούμε!

Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Το ζύγιζα όλο το βράδυ στο μυαλό μου. Μάτι δεν έκλεισα καλέ. Γιατί άργησε να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό; Τι σταυρό κουβαλάει κι αυτός ο άνθρωπος; Ξημερωθήκαμε Παναγιά μου, δευτεριάτικα. Κατέληξα στις παρακάτω εκδοχές.

Α) Περίμενε να τελειώσει το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς στον Άλφα.

Β) Περίμεναν να τελειώσει την βραδυνή του γυμναστική.

Γ) Περίμεναν να φτάσει στο Καστρί με το ποδήλατο γιατί δεν έβγαζαν τη λίστα με τα greeklish που τους είχε αφήσει.

Δ) Δεν του τα είχε στείλει η τρόικα γραμμένα και έτοιμα ενώ είχε καλομάθει η γριά στα σύκα.

Ε) Δεν σήκωνε το τηλέφωνο η Άννα – ξαδέρφη Ραγκούση - Νταλάρα για το νευραλγικό πόστο της Υφυπουργού Εργασίας, έλα Γιώργο μου στη θέση σου. Μας βλέπουν και γελάνε καλέ μου. Κι εδώ έχω τις απορίες μου.

Αν δεν ήταν γυναίκα Νταλάρα θα έβγαινε βουλευτής; Αν δεν ήταν ξαδέρφη Ραγκούση θα γινόταν Υφυπουργός; Αυτή καλέ έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή της; Και τέλος, αν δεν ήταν τόσο ηλίθιος…θα μπορούσα να πω ότι έχει χιούμορ. Αλλά μάλλον δεν έχει.

Όταν ο Κωστάκης ζητούσε το 2004 την εξουσία είχε δεσμευτεί πως το σχήμα θα είναι μικρό κι ευέλικτο. Δεν το έκανε ποτέ αλλά δεν είναι το μόνο που δεν έκανε για να σταθούμε σε λεπτομέρειες και να μας πούνε μικρόψυχους. Πέρυσι ο Mind the GAP (ελεύθερη μετάφραση: μυαλό Γιωργάκη!) το έκανε πράξη. Φέτος, έβαλε στην κυβέρνηση σχεδόν 1 από τους 3 βουλευτές του. Μαγεία!

Εφάρμοσε επίσης τον θεσμό των καλλιστείων με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας εκτός από τη Σταρ Υπουργό και τις αναπληρωμάτικές της. Της πόρνης θα γίνει. Έχει να πέσει μαλλιοτράβηγμα και δεν θα έχει και σειρές φέτος η τηλεόραση. Λουκούμι. Ο αναπληρωματικός Υπουργός είναι λίγο άτυχος. Είναι λίγο κρίμα. Παρά λίγο και θα έπαιρνε το στέμμα. Τώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων να στραβοπατήσει η Σταρ και να πάει αυτός στη θέση της σε κανέναν διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα.

Γι αυτή που στεναχωριέμαι είναι η Μιλένα. Υφυπουργός στο Ανάπτυξης την είχε ο Σημίτης πριν μια δεκαετία, Υφυπουργό στο Αγροτικής Ανάπτυξης την έκανε το Γιωργιό. Πιο στάσιμη πολιτική καριέρα δεν γίνεται. Τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο δεν τους μετακίνησε. Λογικό. Ούτε εγώ θα το έκανα.

Το Πασοκ μοιάζει με τελειωμένο γκόμενο. Συγγνώμη που το λέω. Τάζει, τάζει, τάζει μέχρι να του κάτσεις. Το παίζει άρχοντας, πρίγκιπας, μεγάλος, θεός, ήλιος καλοκαιρινός. Σκατά στα μούτρα του. Μόλις του κάτσεις – έστω τον ψηφίσεις – και πάρει τα πάνω του ο κακομοίρης (aka επιβεβαιωθεί) βγάζει το χειρότερό του πρόσωπο. Σε καιρούς ανασφάλειας – έρχονται δημοτικές εκλογές – σε ξαναγυροφέρνει. Σου πασάρει το γλυκό του πρόσωπο (ανασχηματίζεται), θέλει πάλι να τον εμπιστευτείς, να πέσεις στον έρωτά του και δεν καταλαβαίνει πόσο λίγος είναι. Μα τόσο μαλάκας; Τόσο Πασοκ.

Υ.Γ. Δες βιντεάκι θεϊκό! Λιγότερο από λεπτό, να τραβάς…τα μαλλιά σου!

9 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εκδοχη ΣΤ) Λόγω της διαφοράς ώρας με το …ΔΝΤ που πρέπει να εγκρίνει τα ονόματα

"Το Πασοκ μοιάζει με τελειωμένο γκόμενο"
Πολυ καλο!!!


Καλημερα cindy.
:)

cinderella είπε...

Σωστό! Άραγε την Νταλάρα την ενέκριναν ή την επέβαλλαν; Έχω προβληματιστεί τα μάλα!
Καλημέρα Αντώνη μου!

Kος Μηδενικός είπε...

Λοιπόν...θέλω να σε καταγγείλω γιατί ετοιαζόμουν να κάνω Post με το ίδιο ακριβώς βιντεάκι! Αυτό αν δεν είναι προβοκάτσια...τι είναι;

leondokardos είπε...

Ανασχηματίζοντας με τον ανασχηματισμό απλά ανασχηματίζουμε τη κακομοιριά μας..

katerina είπε...

Λοιπον Πριγκηπέσα θα μαλλιοτραβηχτουμε. Την Νταλάρα την έχω αναλάβει εργολαβικά. Α, μα πια!

Μανάρι μου αυτη δεν ειναι Κυβερνηση, αυτη ειναι του κουτρουλη το πανηγυρι. Επικοινωνιακά ο ΓΑΠ κατορθωσε μεσα σε 10 μηνες να κάνει ότι χρειαστηκε ο Καραμανλής 4 χρονια μεχρι την ΔΕΘ του 2008.

cinderella είπε...

Μηδενικέ...με αντιγράφεις! Είσαι απομίμηση! Και μην μου κλέβεις τα βίντεο!! Περικλή. Ε, Περικλή!

cinderella είπε...

Λεοντόκαρδε, απλά περιμένω να τους ανασχηματίσει ο λαός και να τους στείλει στον αγύριστο!
φιλάκια καλέ μου!

cinderella είπε...

Κατερίνα,
η Νταλάρα ειναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Σε παρακαλώ. Άφησε με να ασχοληθώ κι εγώ μαζί της. Είναι νομίζω ανεξάντλητη!!!

Σε φιλώ ομορφιά μου!

harryplusk είπε...

Ποιος είπε ότι δεν θα έχει σειρές φέτος στην ελληνική ΤV; Ο Παπανδρέου δήλωσε πάντως ότι θα παρακολουθεί τακτικά τη «Γενιά των 592€». Πού; Στο MEGA βέβαια!

(το μόνο πολλά υποσχόμενο σίριαλ είναι το Νησί btw)

Χάρης.