Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Σήμερα γάμος γίνεται; Σ’ ωραίο περιβόλι; Να το αφήσουμε για αύριο;

Υπάρχουν 2 συζητήσεις ορόσημα που σε κάνουν να καταλαβαίνεις οτι μεγαλώνεις. Μεγαλώνεις επικίνδυνα ή μεγαλώνουν οι γύρω σου επικίνδυνα οπότε το ίδιο κάνει. Η πρώτη είναι το οικονομικό που έστω λόγω κρίσης απασχολεί ακόμα και τα νήπια. «Μαμά 1 ευρώ το κουλούρι το πουλάει ο κύριος Μήτσος στον παιδικό». Εμένα δεν με απασχολούσε ποτέ ενώ τώρα έχει μπει στο τοπ5 της ημερίσιας διάταξης.

Το δεύτερο είναι ο γάμος. Καταλαβαίνεις οτι μεγαλώνεις όχι απο τις άσπρες τρίχες που ανακαλύπτεις σιγά σιγά στον καθρέφτη αναφωνόντας «το πολυτεχνείο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό με γέρασε, οι έρωτες με άσπρισαν…» αλλά από τον μπαμπα σου που στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα σε παντρέψει. Δεν σε ρωτάει. Στο πετάει στα μισά της κουβέντας. «Στα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα παντρευτείς…». Από τον μπαμπά της κολλητής σου που θέλει εγγόνι και δεν το διαπραγματεύεται. Από την άλλη κολλητή που θεωρεί τα 27 ηλικία ορόσημο για τον άντρα που θα βρει τότε γιατί θα πρέπει να τον στεφανωθεί. Για να μην αναφερθώ στις άλλες μου φίλες που όσο εγώ γνώριζα ολόκληρη την Πάρο αυτές μιλούσαν για νυφικά πάγου, ιβουάρ, σαμπανί διανθισμένα και με άλλες άγνωστες λέξεις. Μόνο η soulmate δεν μιλάει για γάμο καθώς κάποτε…σε μια κρίση ειλικρίνιας είχε παραδεχτεί πως εμείς θα παντρευτούμε όταν βρεθεί άντρας να μας ανεχτεί. Είχε απόλυτο δίκιο. Μετά τα χάλασε υποστηρίζοντας πως αν και…λέμε ρε παιδί μου…βρεθεί ο ήρωας…κουβέντα κάνουμε…μην αρπάζεσαι, τότε ο γάμος θα είναι Κρητικός. Στους όρους για έναν πετυχημένο γάμο αυτό. Η μανούλα λέει προφητικά «διάλεξε τώρα γιατί μετά θα σε διαλέγουν», η Έλλη υποστηρίζει πως έχουμε μπροστά μας 4 δύσκολα χρόνια διδακτορικού και πιθανότατα έχει βρει άλλη μέθοδο στριβειν εκτός του αρραβώνος. Η Κατερίνα βεβαιώνει πως θα είναι σίγουρα νονά του πρώτου παιδιού, ενώ η θεία μου πια σε κάθε τηλεφώνημα με ρωτάει αν βρήκα κανένα καλό παιδί παροτρύνοντας με να κουνηθώ λίγο. Πως κουνιέσαι λίγο; Λίγο, όχι πολύ, μην μας πούνε έυκολες; Γιατί ακόμα και ο οδοντίατρός μου το ξεκαθάρισε. Εγώ για εξαγωγή φρονιμίτη πήγα αλλά εξαγωγή δεν έκανα. Αφού με επαίνεσε για τα δοντάκια μου λέγοντάς μου ότι τα έχω πολύ προσεγμένα μου άρχισε το κήρυγμα. Στα λέω γιατί είσαι μικρή. Οι έυκολες έχουν πέραση αλλά δεν έχουν τύχη. Ποιες θεωρούνται εύκολες αναρωτήθηκα μεγαλόφωνα. Αυτές που τους έχει βγει το όνομα. Κατάλαβες. Δεν είχα καταλάβει αλλα συνέχισε. Γιατί να σε πάρει στα σοβαρά ο ένας όταν έχουν περάσει τόσοι και τόσοι προηγουμένως; Απάντηση δεν είχα. 100 ευρώ είχα. Του τα έδωσα και έφυγα.

Ένας άλλος γνωστός το καλοκαίρι μου είπε ότι μπορεί να είμαι χαλαρή τώρα αλλά στα 28 θα χτυπήσουν ομαδικώς τα καμπανάκια και θα πρέπει να τον έχω βρει τον πλούσιο και βλάκα. Πλούσιο για να του τα φάω, βλάκα για να του φάω εύκολα. Για να μην αναφερθώ σε συμφοιτητές, συγχωριανούς, γνωστούς – όχι και φίλους, μην το παρακάνουμε – που δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει αντισύλληψη και έτσι αφού πρώτα έμαθαν τα «ευχάριστα», μετά παντρεύτηκαν με πολιτικό και την κοιλιά στο στόμα ενώ έπεται και η γαμοβάπτιση που είναι και της μόδας.

Εκτός του προφανούς συμπεράσματος που προκύπτει από τα άνωθεν – δηλαδή ότι έχω πολλές φίλες και άπειρους γνωστούς (που δεν θα γίνουν φίλοι ποτέ), οι γονείς και οι συγγενείς παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, ο Διας ακούει Κιάμο (σφύριξα, γιατί δεν έληξες;), η Ελλαδίτσα είναι μια κουτσουλιά και ο οδοντίατρός μου θα ήθελε πολύ να είναι ψυχολόγος – όλοι ασχολούνται με το γάμο. Απίστευτο.

14 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μια ολοκληρη τετραετια εχεις μπροστα σου μη φοβασαι. Το κολπο ειναι γνωστο, τα τρια πρωτα χρονια κανεις οτι γουσταρεις και δε δινεις λογαριασμο, ενω στον τεταρτο κανεις μερικα χατηρια μηπως και κερδισεις μια τετραετια ακομη..Θα την κερδισεις? Στο ευχομαι. Εγω παντως εχασα πανηγυρικα..Χεριροτερα και απο τον Καραμανλη!

Δέσποινα είπε...

Σε νιώθω πραγματικά,σε νιώθω!
Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι ακριβώς συμβαίνει!

Kος Μηδενικός είπε...

Κανόνισε να μου πεις τελευταία στιγμή ότι παντρεύεσαι και να μην έχω ρούχα. Το νου σου...με βερμούδα και σαγιονάρες θα έρθω στο γάμο! Και μην πεις: "ποιος σε κάλεσε;", γιατί θα έρθω με ελικόπτερο και θα κάνω απόβαση και ας φωνάζεις και τα κανάλια για να διαμαρτυρηθείς! Το νου σου!

Όσο για το ενδεχόμενο να μη βρεις γαμπρό, που σιγά δηλαδή μην αφήσουν τέτοια γκομενάρα ελεύθερη...το πολύ πολύ να κλείσουμε ένα σπίτι και να σε γηροκομήσω. Διότι εγώ θα είμαι εις τον αιώνα τον άπαντα τζόβενο και αειθαλής! Χαχαχαχααχχααχ!!!!

Ανώνυμος είπε...

I know... Έχω σηκώσει προ πολλού το φλάμπουρο της επανάστασης, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, από μία τεράστια φωτογραφία μου, στην οποία φοράω νυφικό (είχα ντυθεί νύφη σε κάτι απόκριες!) κι από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της νυφιάτικης μουτσουνάρας μου, διαγράφεται ένα κατακόκκινο, μεγάλο Χ. Κι από κάτω, λεζάντα: ΕΓΩ. ΝΥΦΗ. ΠΟΤΕ. ΓΚΕΓΚΕ?
Όσο περνούν τα χρόνια οι παροτρύνσεις - διαταγές για ταχεία αποκατάσταση και μωροαράδιασμα γίνονται όλο και πιο επιτακτικές, με αποτέλεσμα πιεστικοί συγγενείς και φίλοι να βλέπουν πιο συχνά τη Βίσση στο σαλόνι τους, παρά εμένα. Στην πυρά, στην πυρά! Γαμομανιακοί!

leondokardos είπε...

Cindy, γάμος όπως και όποτε κιαν έρθει;
Κορόνα-γράμματα η υπόθεση!!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Σιντυ!
Λοιπον, εγω που παντρευτηκα προσφατα, εχω να σου πω οτι το timing ειναι βασικο και το πιο βασικο ειναι να βρεις τον ανθρωπο σου, οταν και οποτε. Και με αυτο δεν εννοω φυσικα ουτε τον τελειο αντρα ουτε την τελεια σχεση. Εννοω εναν ανθρωπο που να νιωθει την καρδια σου, να την κανει να χτυπαει αλλιωτικα, να μπορεις να εισαι μαζι του ο εαυτος σου ακομα και στις χειροτερες εκφανσεις του, να εχεις μια αρμονικη συμβιωση. Οταν το βρεις αυτο, ολα τα αλλα ερχονται μονα τους, ειδικα η αισθηση οτι θες ενα παιδι. Αν δεν νιωσεις οτι το κανεις με την καρδια σου, ειμαι σιγουρη οτι δε θα υποκυψεις στις πιεσεις και δεν θα το κανεις. Αλλωστε και οι γυρω σου, που περιμενουν το γαμο για να χαρουν, θα χαρουν μονο αν εισαι ευτυχισμενη με αυτο κι οχι συμβιβασμενη!
Αν αγχωνεσαι τωρα με τις κουβεντες, κατσε να δεις αγχος οταν ολοι γυρω σου θα παντρευονται και θα βαφτιζουν (να ειναι καλα!) τον ιδιο χρονο κι εσυ θα εχεις ξεπαραδιαστει, μπουχαχα!
Φιλια πολλα!
Α! Ξεχασα να σου πω οτι φουσκωνω και παω!

katerina είπε...

Λοιπόν ο πρωτος γάμος ειναι "πρόβα με κουστουμια". Ή φρικάρεις εντελώς και όταν κορνάρει αυτος με το δανεικό αυτοκινητο το στολισμένο με κορδέλες χτυπάς ξυλο, φτυνεις στο κόρφο σου, ξεματιαζεσαι ή αν κρατάς κάτι απο συντροφικότητα, το ξαναδοκιμάζεις. Τοσα δινουμε στους δικηγόρους, ε, αν δεν κάτσει ο γάμος ειναι μια αποτυχία σχετικά φτηνη.

Μου έχουν αποδειξει πολύ εμεπριστατωμένα ότι συνηθως η τεταρτη γαμηλια τελετή πετυχαίνει, αλλά δεν το επιβεβαιωνω.

Εν πάσει περιπτωσει, ποιος "γαμει" τοςυ γάμους. Ξεκινα με το παιδί που θα βαφτισω.

cinderella είπε...

Νίκο τελικά έχω πολύ παραπάνω. Όταν ο μπαμπάς διάβασε το ποστ ήρθε και ρώτησε πότε είπε αυτός τέτοιο πράγμα. Μετά παραδέχτηκε οτι σφίχτηκε το στομάχι του σε αυτή την προοπτική και πως ακόμα και η δεκαετία του φαίνεται λίγη! Οπότε καταλαβαίνεις!!!!

φιλιά στην κοιλιάααα (της)!!!

cinderella είπε...

Δεσποινάκι το ξέρω!!! χαχαχα!!
Πολλά φιλιά κορίτσι!

cinderella είπε...

Καλέ Μηδενικέ εκείνη την ξανθιά την μαϊντανού, την κοσμικιά ντε θα αντιγράψεις; Που είχε πάει στο γάμο της με ελικόπτερο; Για να ξέρω! Αλλά εσύ στο πιο προχώ...με σαγιονάρες;

Όταν λες αειθαλής; Σαν να λέμε οπωροφόρος ή έξω πέφτω; Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώωωω για το κοπλιμέντο!! Επειδή δεν έχω λεφτά σε πληρώνω σε φιλιάαα!!!

cinderella είπε...

ρε κορίτσι με έκανες και γέλασα!!! Θα το κάνω κι εγώ μου φαίνεται!
Πάντως για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ με τη (μέλλουσα μαμά - δεν το ξερααα!!!!!!) παρακάτω. Άμα βρεθεί ο κατάλληλος νομίζω οτι δεν μας νοιάζουν ούτε οι συγγενείς, ούτε οι θείες ούτε τπτ. Τότε αν έρθει εκείνη η ώρα το καταλαβαίνεις από μόνος σου και κάνεις τη μεγάλη κίνηση. Αλλιώς δεν πάνε να λένε!! Ένα και το αυτό!
Απλά το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πόσο τον θες; Άμα τον θες πολύ και για πολύ και δεν θες να τον χάσεις και τον θες δίπλα σου ακόμα και όταν ξυπνάς, ακόμα και όταν κοιμάσαι, ακόμα και όταν έχεις νεύρα τότε αυτός μάλλον είναι. Μάλλον έτσι; Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς.

φιλιάαα πολλά!

Υ.Γ. Οι σπάνιοι άντρες είναι σαν τις καλές θέσεις στάθμευσης κάτω από το σπίτι σου! Ποτέ δεν τις αφήνεις επέιδη κάποια bmw σου παίζει τα φώτα ή την κόρνα! you know what I mean!

cinderella είπε...

Λεόντόκαρδέ μου...κάπως έτσι! Νομίζω!
φιλιάαα!

cinderella είπε...

Επειδή συμφωνώ, ένα έχω μόνο να πω! Είμαι τόσο χαρούμενη!!!! Πόσο χαίρομαι για σας και για το μπεμπάκι που θα έχει αυτή τη μοναδική μανούλα!!!
Μανάρι μου τι να πω; Δεν ξέρεις πσοο χάρηκα! Δεν φαντάζεσαι! :):):)
Κοριτσάρα μου εσύ!
Με το καλό να ορίσουν τα πατουσάκια!

cinderella είπε...

Και μόνο αυτό ομορφιά μου είναι ένας σημαντικός λόγος να κάνω παιδί! Η νονά. Και μόνο που θα το λαδώσει και θα πάρει λίγο από τη λάμψη της, λίγο από την ομορφιά της, λίγο από την εξυπνάδα της και λίγο από την καλοσύνη της!
σ αγαπαω πολύ!