Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

Αθλοπαιδίες, άθλοι και αθλούμενες...

Πέρασαν μέρες μέχρι να γράψω αυτό το κείμενο. Είναι σαν τους έρωτες. Πρώτα τους δένεις – τι εννοείς τους δένεις; - και μετά το βγάζεις παράρτημα. Έτσι και το γυμναστήριο. Πρώτα το κάνεις συνήθειο και μετά το διαλαλείς. «Πάω κι εγώ γυμναστήριο». Ε ναι λοιπόν. Δεν είναι αστικός μύθος.

Η αρχή έγινε με την αναζήτηση του πιο φτηνού. Ντρέπομαι που το λέω αλλά έτσι είναι. Μην τα χαλάσουμε εδώ. (Και της πιο φτηνής φόρμας επίσης). Στην αρχή κάποια γυμναστήρια μου είπαν 85 ευρώ το μήνα για pilates. Τι λέτε μωρέ βλάχοι σκέφτηκα από μέσα μου! Είχατε και στο χωριό σας pilates; Τρομάρα σας. Τους παράτησα επιτόπου. Μετά έμαθα ότι pilates είχε το δημοτικό γυμναστήριο της γειτονιάς. (Τι λες μωρέ Σίντυ. Μου έμαθες και το pilates τρομάρα σου.) Πάμφθηνο. Επίσης επειδή είναι φτηνό μαζεύεται όλη η Αθήνα.

Πιθανότατα η παρουσία ωραίων αντρών είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη συνδρομή. Δεν έχω ανακαλύψει ακόμα τη μαγική εξίσωση αλλά θα είναι το θέμα του διδακτορικού μου και πάω για Νόμπελ. «Πειραματική μελέτη των φτηνών γυμναστηρίων σε συνάρτηση με την έλλειψη ωραίων, ιδρωμένων, χτιστών αντρών με κοιλιακούς φέτες.» Δεν εξηγείται αλλιώς. Φανταζόμουνα αυτά που βλέπεις στις τηλεοράσεις, που ακούς στις παρέες, που διαβάζεις στα ιστολόγια, τζίφος. Ούτε ένας. Όλο γυναίκες. Μόνο γυναίκες. Προχτές εκεί που ήμουνα ξαπλωμένη στο στρωματάκι, λαχανιασμένη, λούτσα στον ιδρώτα μπήκε ένας. Επιτέλους αρσενικό σκέφτηκα. «Ποιανής είναι το λευκό σουζούκι sx4; Είμαι από το συνεργείο κάτω. Έμποδίζει.» «Κάργιες» σκέφτηκα Όυτε να παρκάρετε δεν ξέρετε. Και η ζωή συνεχίζεται έτσι.

Εντάξει τα κουτσοκαταφέρνω. Δεν είμαι και η καλύτερη. Δεν έχω καθόλου συγχρονισμό. Ότι κάνουν οι άλλες εγώ το κάνω με διαφορά φάσης. Στο πρώτο μάθημα τα χρειάστηκα. Η γυμνάστρια – μια κουκλάρα από αυτές που ζηλεύεις κατάφορα – ήρθε και στάθηκε από πάνω μου. Με διόρθωνε σε κάθε άσκηση. Σε όλες έλεγε μπράβο, σε μένα έλεγε όχι έτσι. «Μπράβο κυρία Νίτσα, μπράβο κυρία Σούλα – για τέτοιο επίπεδο συμμαθητριών μιλάμε, στις πάυσεις μιλάνε για κοκκινιστά κεφτεδάκια και σχολιάζουν τη νέα φιλόλογο στο σχολείο των βλασταριών τους – μπράβο κυρία Δώρα, λάθος Σίντυ!!!» Το κέρατό μου μέσα. Κάποια στιγμή αγανάκτησε. Πρώτη φορά κάνεις; με ρωτάει. Το βλέπεις το αθλητικό της λέω; Έχω να φορέσω από το λύκειο. Μια φορά μόνο είχα βάλει αθλητικά σε μια εκδρομή και γύρισα με φούσκες. Είμαι άνθρωπος που τον χτυπάνε τα αθλητικά. Κατάλαβες; Κατάλαβα απάντησε.

Την επόμενη μέρα υπέφερα. Ήμουν πιασμένη παντού. Δε μπορούσα να γελάσω, δε μπορούσα να σκύψω, δε μπρούσα να αναπνεύσω γιατί πονούσαν οι μύες της κοιλιάς. Πόσο γαλακτικό οξύ πια μπορεί να παράγει ένας οργανισμός σκεφτόμουνα. Μετά βελτιώθηκα. Καλά εννοείται ότι πηγαίνω με το αυτοκίνητο, παρκάρω από κάτω – αλλά δε κλείνω το συνεργείο και φυσικά δεν έχω λευκό σουζούκι sx4 – και ανεβαίνω με το ασανσέρ. Δε θέλει και ρώτημα. Για να παίζουμε είμαστε τώρα;

13 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Και στα έχω πει...αυτά τα πράγματα του διαβόλου να μη τα κάνεις. Είδες; Τώρα γνώρισες και τη κυρία Σούλα, Μπία και Λίτσα! Τι κατάλαβες;

Σχολιαστής είπε...

Σε είδα στην Κατερίνα... και σε θυμήθηκα πάλι.

Κάποτε σε είχε χαρακτηρίσει θυληκό ...Σχολιαστή.

Άλλαξες... πολύ. Δεν το κρίνω. Απλή διαπίστωση είναι.

Χάρηκα που σε ξαναδιάβασα.

αντωνης είπε...

Μια φορα (παλιαααααα) που ειχα παει γυμναστηριο, μου ειπαν το εξης.
"Αν εισαι αγυμναστος καιρο και ξεκινας να γυμναζεσαι, οταν γυρισεις σπιτι παρε μια ασπιρινη. Την επομενη μερα θα εισαι λιγοτερο πιασμενος".

Το εκανα και πετυχε.
Ή μπορει και να ετυχε, δεν ξερω.

Παντως το καταγραφω και εδω, δοκιμασε το. Δεν χανεις τιποτα.

:)

leondokardos είπε...

Για συγκεντρώσου λίγο !!
Δείξε ζήλο στις ασκήσεις και άφησε τα λοξοκυτάγματα για ωραίους άντρες. Αλλιώς πήγαινε σε κανένα bodybild κέντρο να ευχαριστηθείς... κρέας ζωντανό !

Stewie Griffin είπε...

Ααχ τι ωραία γραφή!Να ναι καλά ο Zero Point που σε είχε στα αγαπημένα.(Γιατί το σωστό πράγμα πρέπει πάντοτε να λέγεται)

Δεν είναι ντροπή το γυμναστήριο.Αλλά αν θέλεις να ικανοποιήσεις την γυναικεία σου φιλαρέσκεια,εγώ στην θέση σου θα έκανα πρώτα την κορμάρα,θα έβρισκα και έναν λεφτά γκόμενο,και μετά θα πετούσα στις τσούπρες φίλες μου "πάω και γυμναστήριο για να ξεσκάσω λιγάκι".

cinderella είπε...

Μηδενικέ, θα σας συνιστούσα να ξεκινήσετε κι εσείς γυμναστήριο. Κάνει καλό. Ειδικά στην ηλικία σας. Τα γεράματα θέλουν προσοχή. Την πίεσή σας να παίρνετε και το χάπι για το ζάχαρο να μη ξεχνάτε.
Καλό βράδυ!

cinderella είπε...

Σχολιαστή είμαι αθεράπευτα ίδια. Τόσο ίδια που κι εγώ απορώ με μένα. Δε γράφω αυτό το καιρό πολιτικά γιατί έχω κουραστεί. Κουβαλώ τα υπαρξιακά, οικονομικά και άλλα προβλήματά μου εκει έξω οπότε εδώ στον καναπέ προσπαθώ να μην τα έχω. (Αλλά ξέρουμε και οι 2 οτι δεν αναφέρεσαι σε αυτό).
Μάλλον δε με αναγνωρίζεις γιατί εσύ άλλαξες. Θα σου φανεί περίεργο αλλά μου λείπεις. Μου λείπει ο παλιός Σχολιαστής. Μπορεί να ήσουν πολλά (και κακά και στραβά - αλλά όλοι έχουμε κουσούρια και αυτά είναι που μας κάνουν τόσο μοναδικούς) αλλά ήσουν ΔΙΚΑΙΟΣ Σχολιαστή. Είχες αυτή τη στόφα του δίκιου ακόμα και όταν το έλεγες με τον πιο άκομψο τρόπο. Τον πιο βαρύ. Η ουσία μετρούσε. Μου λείπε αυτό. Πολύ.
Καλό σου βράδυ.

cinderella είπε...

Αντώνη καλό το κόλπο!! Θα το εφαρμόσω και θα το διαδώσω σίγουρα! Ευχαριστώ!
Καλό βράδυ!

cinderella είπε...

Καλά καλέ λεοντόκαρδε! Μη με παίρνεις από τα μούτρα! Προσέχω και στις ασκησούλες μου! Είμαι καλή και υπάκουη! Λίγο πάιζει το μάτι. Λίγο. Να, τόσο. Όχι πολύ!

cinderella είπε...

@ stewie μου να σαι καλά για τα γλυκά σου λόγια! Ευχαριστώ πολύ πολύ!
Καλέ δε θέλω να ικανοποιήσω τη γυναικεία μου φιλαρέσκεια. Θέλω εκτός από λεπτό κορμί που ευτυχώς έχω να είναι και γυμνασμένο για να με χαζεύουν στην παραλία και να λένε κοίτα μια Θεάαα!!! χαχαχα!!

Υ.Γ Τόσο ψώνιο που ούτε εγώ δε με μπορώ!!!:P:P:P

Σχολιαστής είπε...

Cindy,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.... δεν τα ακούω -ούτε τα άκουγα- συχνά...

Την εκτίμησή μου σε εσένα την ξέρεις. Απο τότε...

Ναι, και εγώ κάπου κουράστηκα. Το "Φωνή βωόντος εν τη ερήμω" δοκιμάζει άσχημα τις αντοχές. Γι' αυτό και έφυγα.

Στις ασκήσεις σου λοιπόν....

cinderella είπε...

Σχολιαστή όντως έχεις αλλάξει πολύ! Παλιότερα αν σε αποκαλούσα Άδικο θα με είχε πάρει ο δια(β)ολος!!

Σχολιαστής είπε...

Οχι εσένα... σου είχα πάντα αδυναμία...