Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

Αχ Κούλα! Ο Κυνόδοντας στα Όσκαρ!

Πες τώρα αλήθεια. Τώρα που έχεις ψηφίσει σε κάθε site και σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, λατρεία μου. Τώρα που το έγραψες με κεφαλαία στο facebook χειροκροτώντας. Που μου αντέγραψες και την κριτική των Sun times πως ο Κυνόδοντας είναι σαν ένα τροχαίο που δεν μπορείς να κοιτάξεις αλλού. Εσύ. Εγώ πάλι κοιτούσα το ρολόϊ μου να τελειώσει. Τώρα καλέ. Που όλες οι εφημερίδες και όλα τα ραδιόφωνα το έπαιξαν με τεράστιους τίτλους που ξεχείλιζαν από εθνική υπερηφάνεια. Από ελληνική έπαρση. Τώρα που σαν έθνος κατουρήσαμε τα βρακιά μας με την υποψηφιότητα για όσκαρ που τσεπώσαμε και μόνο τις ελληνικές σημαίες δεν κρεμάσαμε από τα μπαλκόνια. Που μου βγήκε και η Μάρα - πρώην κυρία Υπουργού Θεόδωρου (ναι σωστή η σύνταξη της προτάσεως, μην ψάχνεις για λάθος) – στο ραδιόφωνο να μου το παίξει κουλτούρα για την υποψηφιότητα. Αν ο Κυνόδοντας δεν ήταν «ελληνικός» δεν θα το θεωρούσες ύψιστη μαλακία; Δε θα έλεγες, κρίμα τα 9 ευρώ μου; Κρίμα το έργο;

Πες τώρα αλήθεια. Εσύ που πανηγύρισες για την υποψηφιότητα του στα Οσκαρ το έχεις δει το έργο; Όχι πες. Το σενάριο δεν μπάζει μια στάλα; Άντεξες; Το είδες μέχρι τέλους; Δεν το έκλεισες στα πρώτα δέκα λεπτά; Στα είκοσι τουλάχιστον; Κι εκτός από μια μεταφορά σύγχρονου Κωσταλεξιού τι άλλο μήνυμα ήθελε να περάσει ο Λάνθιμος; Τα καλά της αιμομιξίας; Πώς να παίξετε τον τρελό σε τρία απλά βήματα; Πώς να πείτε το ***νινί πληκτρολόγιο και τη μεγάλη λάμπα ***νινί(!); Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος για να ανταλλάξετε μια στέκα που φωσφορίζει; Πώς να ανοίξετε το κεφάλι της κόρης σας με μια βιντεοκασσέτα; Πώς να ψαρέψετε τσιπούρες που οι ίδιοι έχετε ρίξει από την πισίνα του σπιτιού σας ή να σπάσετε τον κυνόδοντα με ένα βαράκι; Πόση σχιζοφρένεια να αντέξω πια η γυναίκα; Στην Ελλάδα ζω. Δώσαμε μάνα μου, δώσαμε! Δεν μπορώ άλλο. Τόση παράνοια πια;

Πες τώρα αλήθεια. Εκτός από το σενάριο που έμπαζε, οι ηθοποιοί τι σου έλεγαν; Τίποτα ε; Τίποτα, έτσι. Εκτός από το σενάριο και τους ηθοποιούς, οι διάλογοι; Τίποτα και οι διάλογοι έτσι; Τίποτα. Στα τσοντο-σημεία το επίπεδο δεν ήταν χειρότερο από του Γκουσγκούνη; Δε θα ντραπώ για το επίπεδο του Κυνόδοντα στην παρούσα φάση. Θα ντραπώ για το επίπεδο των Οσκαρ που τον συμπεριλαμβάνουν στις υποψηφιότητές τους. Κοντά σε υποψηφιότητα για όσκαρ είχε φτάσει και η Πολίτικη Κουζίνα αλλά και οι Νύφες του Παντελή Βούλγαρη. Αλλά δεν είχαν μπει! Λογικό νομίζω! Τι να μας πει η Πολίτικη Κουζίνα μπροστά στον Κυνόδοντα! Τι να πιάσουν οι Νύφες μπροστά του; Αχ Κούλα. Το χάνω το κορμί Λάνθιμε. Το χάνω και το μυαλό.

Γι αυτό αγαπώ τον trash ελληνικό κινηματογράφο. Επιπέδου Μακρυπούλια. (Σούλα Έλα Ξανά και πολλές ακόμα ιστορικές) Γιατί είναι τουλάχιστον αυθεντικός. Και μιας και είναι και των ημερών απορία. Οι ηθοποιοί του Κυνόδοντα θεωρούνται συνάδερφοι της Ζέτας; Μην τρελαθούμε τελείως! Έλα … πληκτρολόγιο (ή μεγάλη λάμπα εναλλακτικά)… στη θέση σου δηλαδή!

Σου βάζω χαρακτηριστικό απόσπασμα της ταινίας. Μόλις το δείτε ελάτε να τραβήξουμε όλοι μαζί τις μπούκλες μας.


14 σχόλια:

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

εγώ πάντως που το το έβαλα και στο φεισμπούκι με μια χαρά έχω να πω ότι και το είδα (ένα βράδυ χριστουγέννων τυχαία στο Film4 και ακόμη και τότε χάρηκα που ξένο κανάλι έβαλε κάτι δικό μας) και μ'άρεσε (γνωστός προβληματικός στο γούστο, από ταινίες μέχρι άντρες) αλλά παραμένω και οπαδός του καλού τρας. επίσης θα ήθελα και τη Στρέλλα με αντίστοιχη αναγνώριση. αλλά όχι το Attenberg.

mahler76 είπε...

εγώ πάντως μια χαρά το είδα. Αν και λέγετε πως είναι κλεμμένο εμένα μου άρεσε ως ταινία. http://pigkouinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html

Rea είπε...

εγω κ στο σινενα το ειδα, κ σε σπιτι το ξαναδα και πραγματικα μου αρεσε.
κ προφανως κ δεν ειχε σκοπο ο λανθιμος να προβαλει τα καλα της αιμομειξιας οπως αναφερεις, ακριβως το αντιθετο ειχε ως στοχο. γενικα απλα σκεψου οτι σε μια τετοια παραλογη οικογενεια, δε θα μπορουσε να μην επικρατει αυτη η σαπιλα που περιγραφει η ταινια.
κ οι ερωτικες σκηνες ειχαν στοχο να σε αηδιασουν κ να σε κανουν να νιωσεις ασχημα, οχι να σε ενθουσιασουν.
γενικα ειναι περιεργη ταινια, σε φαση love it or hate it.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εγω πάλι δεν το ειδα αλλά δεν πρόκειται να το δω. Η ανάρτηση αυτη με βοήθησε να σχηματίσω εικόνα.
Και σε κατι τετοια εμπιστευομαι απόλυτα τον...καναπε!

apos είπε...

Την ταινία την είδα. Αλλά ως εκεί. Ούτε τρελλάθηκα, ούτε έφυγα. Ούτε like στο FB έκανα.
Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ούτε για τις Νύφες του Βούλγαρη θα έκανα like. Όσο για την Πολίτικη, για μουσική ήταν για πολλά Όσκαρ. Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.
Και το δικό μου, το ξέρετε amorosa...

Kος Μηδενικός είπε...

Αγαπάω Κούλα...απλά αγαπάω! Την ταινία δεν την έχω δει μεταξύ μας. Την έχω κατεβάσει βέβαια, αλλά ζορίζομαι να τη δω. Και φοβάμαι πολύ ότι θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Το δε trailer δεν με ενθουσίασε μία για να τη δω. Αλλά επειδή είμαι γνωστός ταινιοφάγος, που δεν σταματάει και ταινίες στη μέση, μια χαρά θα το δω.

Όσο για το κομμάτι της εθνικής επιτυχίας, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι μια σημαντική επιτυχία. Συγνώμη κιόλας αλλά αν ήμουν σκηνοθέτης και ήμουν υποψήφιος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κάτω Ραχούλας του Ουζμπεκιστάν, μια χαρά κατουρημένος θα ήμουν. Πόσο μάλλον δε για τα Όσκαρ, όπως και να έχουν καταλήξει. Έχεις μια τάση να τα ισοπεδώνεις όλα, αλλά επειδή το κάνεις με χιούμορ με κάνεις να γελάω παρά να εκνευρίζομαι!

Για την ταινία, αναμένεις να τη δω κι εγώ και μετά να θάψουμε μαζί. Γιατί για το κομμάτι της υποκριτικής, αν κρίνω από το trailer, θα βγάλουμε τη Μακρυπούλια Παξινού for sure. Στον Κορνήλιο (και ουχί Λίτσα!)...για να μη ξεχνιόμαστε!

apos είπε...

Να πιάσουμε θέση στον Κορνήλιο (αν και τον έχουν κάνει άλλοι ρεζερβέ) γιατί έχουμε πολλές εκκρεμότητες...

Αντε να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

alli mia ilithia pou metaksu allwn to paizei kai asteia.an nomizeis oti i tainia anaferetai ston thesmo tis oikogeneias,asto xesto.Katse des tin patty tora pou emathe poios einai o pateras tis.den tha diskoleuteis na to katalaveis.
PS.FTANEI me auto to "pes tin alitheia" pou o malakas o kanakis to ekane moda.

cinderella είπε...

@ Μικρέ Ναυτίλε, δε βρήκα πουθενά νόημα στην ταινία. Ειλικρινά πιστεύω οτι ο σκηνοθέτης όταν την λάνσαρε γελούσε από μέσα του και τώρα με το όσκαρ αναρωτιέται μήπως κάποιος του κάνει πλάκα! :P:P
(Πάλι έγραψα η ρουφιάνα! σου δίνω υλικό για conclusions στα ποστ σου!)

cinderella είπε...

Mahler, Παρασκευή βράδυ, έχουμε βγει οι φίλες του σχολείου. Κάποια στιγμή λέει η μια πως προτάθηκε ο κυνόδοντας για όσκαρ. Πετάγεται η αλλη και λέει ναι πιο εμετικής ταινίας. Και αρχίζουμε και παίζουμε διαλόγους και αποσπάσματα! Μας άκουσαν όλα τα Εξάρχεια από τα γέλια περιττό να σου πω!!
χχχ

cinderella είπε...

Ρέα γενικά θεωρώ οτι το γούστο είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν το κρίνω σε καμία περίπτωση. Δε δέχομαι όμως εγώ και ο πουριτανισμός μου να βραβεύουμε τη διαστροφή! Ε δεν το μπορώ και σε αυτό το σημείο είναι η ένστασή μου!
Καλή κυριακή κορίτσι!

cinderella είπε...

Νίκο δες το! Ένα κλικ μακριά. greek movies δλδ!
Και μετά εννοείται οτι περιμένω κριτική!

cinderella είπε...

Απος παραδεχτείτε όμως οτι είχαν τουλάχιστον στόρυ - ακόμα κι αν δε σας τρέλαναν - και είχαν μια ιστορική βάση που τις έκανε αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες. Ο Κυνόδοντας με βάση τη διαστροφή και μόνο προσπαθούσε να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μια τρομακτικά παράλογη προσέγγιση. Νομίζω δηλαδή οτι ο Λάνθιμος θεωρεί πως καλύτερα να μιλάνε γι αυτόν αρνητικά από το να μην μιλάνε καθόλου!

Σου παραχωρώ τη θέση μου στον Κορνήλιο. Θα κάτσω στην κουνιστή πολυθρόνα και θα σας παίξω Κυνόδοντα. :P:P:P

cinderella είπε...

Συγνώμη κιόλας αλλά αν ήμουν σκηνοθέτης και ήμουν υποψήφιος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κάτω Ραχούλας του Ουζμπεκιστάν, μια χαρά κατουρημένος θα ήμουν.

Πόσο τσίπης μάνα μου;; Πόσο;;;

Έχεις μια τάση να τα ισοπεδώνεις όλα, αλλά επειδή το κάνεις με χιούμορ με κάνεις να γελάω παρά να εκνευρίζομαι!

Καλέ ναι!Στοιχείο του χαρακτήρα μου! Τώρα θα με μάθετε; Έ μαααα! Δεν την μπορώ τη δηθενιά! Δεν την μπορώ! :P:P:P