Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

Η μάχη των φύλων και όχι των φίλων.


Μια γυναίκα για να βγει ραντεβού ακόμα και Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη θα πρέπει να βάλει το φόρεμα το μαύρο (δεν πειράζει), το κοντό(πειράζει), το αμάνικο(πειράζει), το μεταξωτό(πειράζει), με τις διάφανες κάλτσες (πειράζει) και να παγώσει. Ένας άντρας θα βάλει το μάλλινο πουλοβεράκι Tommy Hilfiger και θα είναι μια χαρά.

Μια γυναίκα για να βγει ραντεβού θα πρέπει να βάλει γόβες και να ισορροπήσει πάνω σε αυτές, να κυκλοφορήσει με αυτές σε όλες τις λακκούβες και τα σπασμένα πεζοδρόμια της Αθήνας και να οδηγήσει με αυτές. Ένας άντρας θα φορέσει τα αθλητικά του και θα είναι cool. Αν μια γυναίκα βγει με αθλητικά – ακόμα κι αν τα έχει αγοράσει 150 ευρώ – θα θεωρηθεί απλά ατημέλητη στην καλύτερη. Αγοροκόριτσο στη χειρότερη. Αν μια γυναίκα βγει με τζιν και φούτερ είναι απλά φίλη του.

Ένας άντρας βάζει την κολόνια του και το αποσμητικό του και κάτι έκανε. Μια γυναίκα πρέπει να βάλει κολόνια, αποσμητικό, να έχει βαφτεί (make up, conciler, mascara, σκια, μολύβι, lip gloss), να έχει περιποιημένο μανικιούρ (γαλλικό) και φουλ αποτρίχωση για να έχει κάνει κάτι.

Μια γυναίκα δίνει την ψυχή της για ένα σαββατοκύριακο στο Παρίσι. Ένας άντρας δίνει την ψυχή του για ένα σαββατοκύριακο στη Λάρισα για να δει την ομαδάρα εκτός έδρας.

Μια γυναίκα ακόμα και στους -12 στο Κωλοπετινίτσι που πήγε ρομαντικό σαββατοκύριακο πρέπει να φοράει μεταξωτές νυχτικές. Ένας άντρας χοντρές πυζάμες. Μια γυναίκα φορά κοφτά και άβολα εσώρουχα ενώ ένας άντρας κάλτσες ακόμα και στο κρεβάτι.

Τα παγωμένα πόδια μιας γυναίκας στο κρεβάτι είναι πρόβλημα. Το ροχαλητό του άντρα στο κρεβάτι δεν είναι πρόβλημα.

Μια γυναίκα κάθε μήνα πληρώνει τις αμαρτίες του Δια που κάποτε της έφερε το νερό της εφηβείας όπως λέει και η Αλεξίου αποδεικνύοντας ότι ο Θεός είναι μισογύνης. Πονάει αλλά δεν το κάνει θέμα. Ξυπνάει μέσα στη νύχτα αλλά δεν το κάνει θέμα. Χαπακώνεται για να τσουλήσει η πρώτη μέρα της περιόδου αλλά δεν λέει κουβέντα. Ένας άντρας βγάζει μια παρανυχίδα και σηκώνει όλο το σπίτι στο πόδι. Πώπω μάνα μου, πόνος.

Μια γυναίκα ξέρει να φτιάχνει μουσακά/παστίτσιο/γιουβέτσι αλλά τίποτα δεν είναι τόσο νόστιμο όσο της μαμάς του. Ένας άντρας ξέρει να φτιάχνει αυγά μάτια και η γυναίκα τον προσκυνά για μέρες.

Μια γυναίκα ξέρει ότι τις Τετάρτες έχει Champions league, τις Πέμπτες Uefa, το Σαββατοκύριακο Super League (aka Πρωτάθλημα) και τις Τρίτες ping pong πιγκουίνων. Ένας άντρας αδυνατεί να θυμηθεί ότι τις Δευτέρες έχει το Νησί και απορεί γιατί το βλέπεις.

Μια γυναίκα επίσης ξέρει ότι ο Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός/ ΑΕΚ/Πανσερραϊκός/ΠΑΣ Γιάννενα το Σαββατοκύριακο που πέρασε έπαιξαν με τον Εργοτέλη/ΌΦΗ/Καβάλα/Πανθρακικό/Παναχαϊκή και έφεραν 1/2/χ. Ένας άντρας δυσκολεύεται να συγκρατήσει ότι τον φίλο της κολλητής σου τον λένε Γιώργο/Γιάννη/Κώστα. Κι ότι η Ελένη στο Νησί έχει πεθάνει από τα πρώτα επεισόδια!

Μια γυναίκα οδηγεί, αλλάζει λάστιχο, ξεμπλοκάρει το immobilizer αλλά ένας άντρας ξέρει να οδηγεί, ξέρει να αλλάζει λάστιχο, ξέρει να ξεμπλοκάρει το immobilizer. Ένας άντρας κάνει χοντρά τρακαρίσματα ενώ μια γυναίκα γρατζουνάει τον προφυλακτήρα άρα δεν ξέρει να παρκάρει.

Μια γυναίκα είναι άχρηστη στον υπολογιστή αλλά ξέρει να προγραμματίζει το πλυντήριο ρούχων για να δουλέψει στο ελαφρύ πρόγραμμα για χρωματιστά, μεταξωτά, με στύψιμο και ελαφρύ ατμό την ώρα του βραδινού προγράμματος της ΔΕΗ (γιατί είναι και οικονόμα) που και οι 2 θα κοιμάστε (δλδ 2 με 8 το πρωί). Ένας άντρας ξέρει να προγραμματίζει σε C++ αλλά αδυνατεί να κάνει τον αποχυμωτή να πάρει μπρος φωνάζοντας «πως δουλεύει αυτό το μαραφέτι;»

Ένας άντρας Μηχανικός ή Γιατρός είναι απλά ένας άντρας Μηχανικός ή Γιατρός. Μια γυναίκα Μηχανικός ή Γιατρός είναι έλα μωρέ γυναίκα Μηχανικός, απαπαπά γυναίκα Γιατρός. Γιατί η κοινωνία τη θέλει μανικουρίστα ή έστω Φιλόλογο στην καλύτερη.

Μια γυναίκα που φλερτάρει ενώ έχει σχέση είναι τσούλα. Ένας άντρας που φλερτάρει ενώ έχει σχέση «αμάν καλέ, δεν έκανε και τίποτα το παιδί, λύσσαξες.»

Και κάπως έτσι τσουλάει η ζωή στις Δυτικές χώρες και δη στην Ελλάδα που οι γυναίκες δεν φοράνε μπούρκα, παντρεύονται στα 30, γεννάνε με καισαρική στο ΙΑΣΩ, δουλεύουν δεκάωρα, πληρώνουν δάνεια, αγαπάνε τις Louis Vuitton, την Ύδρα, τον Oscar Wilde και τα τσιτάτα του επαναλαμβάνοντας από μέσα τους πως «Ένας άνδρας θέλει να είναι πάντα η πρώτη αγάπη μιας γυναίκας ενώ η γυναίκα θέλει να είναι πάντα το τελευταίο ειδύλλιο ενός άνδρα.» Ξεχνάνε βέβαια ότι «ένας άνδρας μπορεί να είναι ευχαριστημένος από οποιαδήποτε γυναίκα εφ' όσον δεν την αγαπά.» αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To UEFA εδώ και καιρό λέγεται EUROPA LEAGUE !!! Γράφε τα σωστά αν είναι.

Και πάμε και στρατό...

:PPPPP

Gi...orgio είπε...

Ωραίο post και τραγούδι...επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια γυναίκα η οποία είχε στο παρελθόν αρκετούς συντρόφους είναι τσούλα (στην light εκδοχή) ενώ ο άντρας είναι ο σούπερ ....Τέτοιες νοοτροπίες, ειδικά από νέα άτομα,μου τη δίνουν απίστευτα!!!

aerostatik είπε...

η γυναίκα είναι το ισχυρό φύλο χωρίς αμφιβολία...

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Μια γυναίκα θα έλεγε ότι μάλλον φταίει κάποιος ανάδρομος και μας τα 'χετε μαζεμένα σήμερα, ενώ ένας άντρας ότι σας έπρηξαν στο σπίτι ή στη δουλειά.

Επίσης μια γυναίκα θα έλεγε για την παραπάνω πρότασιν: "μμμ... εξυπνάδες!", ενώ ένας άντρας: "χο-χο, πάλι την είπες την μαλακία σου!"
Είναι προφανές πως οι προσεγγίσεις διαφέρουν.

DaisyCrazy είπε...

Κάποια πράγματα είναι έτσι αλλά όχι για όλους και όλες. Οι γενικεύσεις ευτυχώς δεν ισχύουν για όλους!

Όμορφο κείμενο πάντως :)

Kος Μηδενικός είπε...

Αυτό που κάτι πρωινά ξυπνάει η Λούξεμπουργκ μέσα σου...πολύ με τρελαίνει!

(περιττό να πω ότι αυτή η μάχη δεν θα λήξει ποτέ...)

apos είπε...

Μπορεί σε πολλά από όσα περιγράφεις να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου, αλλά ένα δίκιο το έχεις...

leondokardos είπε...

Σε κάποιο όμως σημείο, άνδρας και γυναίκα συμπίπτουν:ένας άνδρας όταν αγαπάει μιά γυναίκα πραγματικά, τη δέχεται με όλα τα μείον της, την αποδέχεται όπως αυτή είναι. Το ίδιο (ελπίζω) κάνει και μιά γυναίκα όταν πραγματικά αγαπά τον άνδρα.

cinderella είπε...

Ανώνυμε. Χίλια συγγνώμη!
Για το λάθος θα κάνω μια ακόμα επισήμανση!

Μια γυναίκα αργεί 20 λεπτά και το κάνουμε θέμα. Ένας άντρας αργεί 1 ώρα και δεν το κάνουμε θέμα. Γιατί είχε δουλειά!! Τυχαίο; Δε νομίζω! :P:P:P

cinderella είπε...

@ Giorgio σωστό! Είναι σαν το παράδειγμα με το προφυλακτικό! Ένας άντρας δε βάζει γιατί τον ενοχλεί! Μια γυναίκα όταν δε ζητάει προφυλάξεις απλά θέλει παιδί και να τον τυλίξει σε μια λαδόκολλα. if you know what I mean!!

cinderella είπε...

Αεροστάτικ μου φυσικά! Γι αυτό και περνάμε γέννες. Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα άλλο. Νομίζω πως η γέννα είναι ΤΟ επιχείρημα. Το αντίστοιχο των αντρών είναι ο Στρατός (βλ. Ανώνυμος -> 1ο σχόλιο) από εκει να κρίνεις το χάσμα!!!

cinderella είπε...

Αγαπητέ. Πέσατε μέσα. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας που καταφέρατε να αφουγκραστείτε μια γυναίκα.
Υποκλίνομαι όπως και πολλές άλλες που θα έχουν βρεθεί στο δρόμο σας φαντάζομαι.
Eπιπλέον έχετε εξαιρετική γραφή. Θα το ξέρετε βέβαια. ΑΠλά το επισημαίνω. Έχω ξοδέψει πολλά γέλια στο εργαστήριο διαβάζοντας αναρτήσεις σας!
Να είστε καλά!

cinderella είπε...

Daisy μου είμαι πάντα υπερβολική! Σε όλες τις εκφανσεις έκφρασης! Γραπτής και προφορικής! Στοιχείο του χαρακτήρα μου που απλά κάνει τους άλλους να ξεκαρδίζονται στα γέλια! Γι αυτό λοιπόν και οι γενικεύσεις! Μια εικόνα, μια ιδέα, μια φράση κι ένα κείμενο γεννιέται! :):)
φιλιά πολλά και καλό βράδυ!

cinderella είπε...

Μηδενικέ μου μα δε νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που θα ήθελε να λήξει αυτή η μάχη ποτέ. Ακόμα και ο πόνος του έρωτα είναι αναμφισβήτητα επίτηδες τόσο έντονος! Ο ίδιος ο πονεμένος τον επιτείνει γεμίζοντας με πανέρια γαρύφαλλα την κάθε τραγουδιάρα που μιλάει για χωρισμό. Απλά τα πράγματα. Εμείς τα δυσκολεύουμε και που και που καλά κάνουμε. (Νομίζω).

cinderella είπε...

Ευχαριστώ λατρεμένε μου Απος!! Να κανονίσουμε να βρεθούμε! Μην κάνουμε πάλι 100 χρόνια να σας δούμε! (Παντελώς άσχετο αλλά είπα να το γράψω!) :):):)

Kος Μηδενικός είπε...

Που υπάρχει ένα τεφτέρι να συνυπογράψω τη δήλωση της καλλιτέχνιδος;

cinderella είπε...

Λεοντόαρδέ μου φυσικά! Νομίζω οτι αυτό ισχύει. Αλλά το πιο υπέροχο είναι να αγαπάς αυτά τα κουσούρια που έχει ο άλλος. Αυτά τα μικρά, τα απλά που τον κάνουν τοσο μοναδικό/μοναδική!
σε φιλώ γλυκέ μου!!!

cinderella είπε...

Ποιας καλλιτέχνιδος ομορφιά μου? Εμένα ή της Φανούλας? (της Δρακοπούλου βεβαίως - βεβαίως;)

http://www.youtube.com/watch?v=Rd4vi-pJOsg
(all time classic)

Kος Μηδενικός είπε...

Εσάς βεβαίως...αν και τώρα που βάλατε και Φανή...θα προσκυνήσω δις!

(ότι η Φανή είναι στο VEVO...δεν θα το σχολιάσω...κρατιέμαι!!!)

cinderella είπε...

Μηδενικέ μου, ο πόνος είναι πολύ σπουδαίο πράγμα και γι αυτό είμαστε φτιαγμένοι από τόσο ανθεκτικό υλικό και φίλους ώστε να κουβαλάμε όλοι μαζί το σταυρό (όχι του Νότου) της καψούρας παρέα με στριφτά, με αγκαλιά, αποκαθηλώνοντας τον μαλάκα (μαλάκας γίνεται μετά. Στην αρχή είναι θεός - ήλιος καλοκαιρινός.)
Είναι εξαιρετική διαδικασία να τον βρίζεις εσύ και να τον βρίζει και η κολλητή σου/ κολλητός σου. Ο μαλάκας! Παύει να λέγεται Σάκης/Μάκης/Τάκης. Που ήταν ερωτας. Μετά περιμένετε μαζί πανω απο το κινητό. Ψέμματα. Είστε έξω για ποτό για να ξεχαστεις. Και καλά. (Εντάξει πιάνει δεν μπορώ να πω!) Στην αρχή το έχεις στην τσέπη. Μετά λες αν παρει και δεν το ακούσω? Το βγάζεις, το ακουμπας στο τραπέζι. Μήπως δεν το είδα να φωτίζει και έχει στείλει μήνυμα; Πατάς κουμπακι. Τίποτα. "Τι κοιτας;" Σου λεει ο άλλος. "Την ώρα απαντάς." Για να μην καρφωθείς. ;)

KitsosMitsos είπε...

Αν δεν ήμασταν διαφορετικοί, δεν θα υπήρχε έλξη, προστριβές και όλα τα καλά ;-)

Ανώνυμος είπε...

Εμμ, αν πραγματικά τα πιστεύεις όλα αυτά κ αν προέρχονται από εμπειρίες σου ή παρατηρήσεις του κόσμου γύρω σου, άλλαξε γκόμενο ή/και παρέα ΤΩΡΑ!
Έλεος πια με τα στερεότυπα κ τα τσουβαλιάσματα (κ όχι το γεγονός ότι από κάπου βγαίνουν όλα αυτά δεν είναι πειστικός αντίλογος) αν κάποιος είναι όπως τον περιγράφεις στην ουσία κράζοντάς τον, μην τον κράζεις άλλο, σούταρέ τον! υπάρχουν κ αλλού περτικαλιές κοπελιά.

cinderella είπε...

@Kitse μου...έτσι ακριβώς! :):)
@ Ανώνυμε (αν και προς Ανώνυμη μου κάνεις) αν δεν βρίσκεις το χιουμοριστικό του πράγματος, δε βρίσκω σημείο επαφής και λόγο συζήτησης μαζί σου. :):)