Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2007

Σκέψεις ενός ξενυχτισμένου μυαλού…


Μύθος. Μέγας και τρανός. Μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και περνάει από στόμα σε στόμα. Συντηρείται από τις ταμπέλες «ανοιχτό όλο το 24ωρο». Ψέμα. Απροκάλυπτο. Δεν το ήξερα. Δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ. Χτες το χρειάστηκα και χτες το έμαθα. Το βενζινάδικο στις 12 το βράδυ. Και έμαθα ότι τα βενζινάδικα είναι σαν τα φαρμακεία. Εφημερεύουν εναλλάξ. Και κόντεψα να ζήσω το σουρεάλ σκηνικό χτες, να έχει μείνει το αυτοκίνητο στη Μεσογείων κι εγώ με τη γόβα τη δεκάποντη να σπρώχνω και να σιχτιρίζω το φεμινιστικό κίνημα και τις ατάκες «είμαι ο άντρας της ζωής μου» που τις έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κατά καιρούς, ενώ γύρω μου όλα τα βενζινάδικα να είναι κλειστά. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε μόνο να το φανταστώ.
Ξεκινώ και ανάβει λαμπάκι πορτοκαλί, αυτό του άγχους το πορτοκαλί. Του πανικού. Που δεν το περνάς στο ντούκου. Που το βλέπεις και σε λούζει κρύος ιδρώτας. Που είναι το κατάλληλο για τα πιο εφιαλτικά σενάρια. Γυναίκα, μόνη μένει στη μέση της νύχτας, στη μέση του δρόμου από βενζίνη. Και όλα τα βενζινάδικα κλειστά. Όλα. Μόνο η ταμπέλα «ανοιχτό όλο το 24ωρο» ήταν αναμμένη. Παράκρουση. Το κακό είναι ότι όλα τα άλλα μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Έχω ξεμπλοκάρει τρεις φορές το συναγερμό που μπλόκαρε το immobilizer ανοίγοντας μηχανή και παίρνοντας τηλεφωνικές οδηγίες. Έχω πάθει δύο φορές λάστιχο μέσα σε τέσσερα χρόνια και την έχω βγάλει λάδι. Από βενζίνη δεν έχω μείνει. Το παραδέχομαι. Εντάξει, το ξέρω. Εγώ φταίω που το άφησα να στερέψει. Το ξέρω. Αλλά κάτι τα τρεχάματα, κάτι οι σκοτούρες, το ξέχασα. Ευτυχώς έφτασα σπίτι και πάρκαρα κιόλας. Βενζίνη ακόμα όμως να βάλω!
................................................................................................

Είναι νόμος. Κάθε φορά που θες ταξί, αυτό να μην περνά. Να σε προσπερνά. Να μη σταματά. Και μετά το σκηνικό του αμαξιού που το άφησα σε Parking να γυρεύω μαζί με την παρέα μου ταξί στην Πειραιώς στις πέντε το πρωί. Η δική μου παρέα και πολλές άλλες. Και το τραγικό δεν είναι ότι ήταν 5 το πρωί, ούτε ότι δεν πέρναγε ταξί. Το τραγικό ήταν οι άλλες παρέες. Όχι η δική μου, οι άλλες. Που είχαν βγει από τον Πλούταρχο. Που δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν ελπίδα και δεν θα τους κλάψει καμιά πατρίδα. Όχι, εδώ σε θέλω. Παίρνεις εσύ το ταξί άμα δίπλα σου περιμένει ο χαροκαμμένος, νταλκαδιασμένος, πονεμένος νέος που όχι μόνο έχει πάει Πλούταρχο και τον έχει πληρώσει έναντι 160 € η φιάλη για να πονέσει και να κλάψει, περιμένει και αυτός ταξί στις 5 το πρωί; Δεν υπάρχει μια προτεραιότητα; Δεν θα πρέπει να υπάρχει; Δηλαδή εγώ που χτυπιόμουν στο χορό στο διπλανό club και αυτός που χτυπιόταν από τη καψούρα είμαστε ίδιοι; Έχουμε τις ίδιες ανάγκες; Τότε γιατί να πάρουμε το ίδιο ταξί;
...................................................................................................

Και στο ενδιάμεσο γνωρίζεις ένα παιδί. Που είναι γλυκό, που είναι καλό, που έχει τις χάρες όλες. Και όμορφο τον λες και έξυπνο και συμπαθητικό. Και σου αρέσει και του αρέσεις και χαίρεσαι και χαίρεται και γενικά είστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Αλλά έχει ένα αρνητικό. Ένα, που κάνει για πολλά και επισκιάζει όλα τα θετικά. Πριν από σένα την είχε πέσει στη Ντεπούλα και πιο πριν στο Τινάκι και αμέσως πιο πριν στο Σουζάκι ενώ κάτι έχει κάνει και με το Μελινάκι και την Κατιούλα. ( Όχι το ίδιο βραδύ ρε μάτια μου, είπαμε όχι κι έτσι!) Οι περισσότερες μάλιστα έχουν ενδώσει στη γοητεία του. Ελάχιστες έχουν πει όχι και καμία δεν έχει κάνει σχέση μαζί του. Όλες αυτές όμως δεν είναι μόνο ονόματα στη λίστα των κατακτήσεων του. Εσύ τις ξέρεις. Τις γνωρίζεις. Με μερικές κάνεις παρέα. Με άλλες έχει βρεθεί, έχεις συστηθεί και έχεις ανταλλάξει μερικές κουβέντες. Και είναι τραγικό. Σοκάρεσαι, φρικάρεις και σκέφτεσαι αυτό το μαλακομαγνήτη που έχεις πάνω σου που μπορείς να τον ξεφορτωθείς; Εσύ. Όχι εγώ.

49 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

Εγώ? Δεν ξέρω αν θα ήθελα να τον ξεφορτωθώ, η αυτογνωσία μου είναι στα λόου της.. Από την άλλη δεν θα μου άρεσε να σκέφτομαι ότι ίσως για εκείνον να είμαι μια από τις πολλές.. Αν μου κάτσει τα ξαναλέμε.. :)

NdN είπε...

Δεν ξέρω πως να αλλιώς να το πω αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ σε όλα όσα έγραψες!

Δηλαδή γιατί γκρινιάζεις που δεν ήταν ανοιχτό το βενζινάδικο? Επρεπε να μείνεις απο βενζίνη? Τι σημαίνει δεν το πρόσεξα, δεν βρήκα χρόνο κτλ? Για να γκρινιάξεις όμως βρήκες χρόνο ε? Πάλι καλά που παραδέχτηκες ότι φταις!

Φυσικά και αυτός που χτυπιόταν από τη καψούρα δεν είναι το ίδιο με εσέμα που χόρευες στο club. Τα ταξί πρέπει να εξυπηρετούν κατα προτεραιότητα όσους "πονάνε". Δηλαδή ο άνθρωπος από εκεί που έπινε και προσπαθούσε τα μάτια της να τα ξεχάσει προτού στ'αλήθεια τρελαθεί, να τον φορτώσεις και με το ντέρτι να βρει ταξί? Καλά ψυχή δεν έχεις? Τι να πω...

Και τώρα το τελευταίο και καλύτερο. Δηλαδή το κακόμοιρο το παλικάρι θα την πληρώσει κιόλας? Δεν φτάνει που η Ντεπούλα,το Τινάκι, το Σουζάκι, το Μελινάκι και η Κατιούλα του πήραν φεύγοντας ένα κομμάτι από την καρδιά του, δεν φτάνει ότι δεν τον κατάλαβαν ποτέ...δεν φτάνει που όλες τον ειχαν σαν σκεύος ηδονής, τον χρησιμοποίησαν για να κάνουν το κέφι τους και τον παράτησαν...τώρα τον κρίνουμε και για το παρελθόν του. Για λάθη και καπρίτσια άλλων. Του φορτώνουμε αμαρτίες αλλονών. Και την μία φορα που είπε ότι "αυτή η γυναίκα είναι διαφορετική, θα με καταλάβει, θα κάθεται στην αγκαλιά μου και θα καταλαβείνει τι θέλω μόνο από το βλέμμα μου", τον απρρίψαμε λόγω πρότιμου ανέντιμου βίου. Και ρωτάω...δηλαδή όλες αυτές (Ντινάκι και Σια) είχαν δίκιο και αυτός άδικο? Δηλαδή πάντα αυτός έφταιγε?? Με πνίγει το δίκιο..Ρε, κάνας άντρας θα με υποστηερίξει σε αυτό το blog??

Την καλημέρα μου Cinderella μου και καλή βδομάδα!!!

Roadartist είπε...

ρε παιδιά οχι να τη πέφτει και σε όλες.......και εμενα θα με ενοχλούσε αυτό! Τι δηλαδή??

cinderella είπε...

@ ifigeneia μου
Το παιδί ήταν περίπτωση. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, δεν το έχω ξαναζήσει! Πιστεψέ με οτι το θέμα δεν ήταν αν θα σου κάτσει! Το θέμα ήταν αν εσύ θα του καθόσουν μετά από όλα αυτα!! :)

cinderella είπε...

Κι έρχομαι τώρα σε σένα. Που σφυράς κλέφτικα. Που προσπαθείς να υποστηρίξεις τον τύπο που επιβεβαιώνει τις χιλιοειπωμένες και παρωχημένες ατάκες του στυλ "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, πεταμένα λεφτά κλπ κλπ" που σιχαίνομαι. Και σε ρωτώ, τι μεγέθους καρδιά είναι αυτή που όλες έχουν κόψει ένα κομμάτι; Πόσες χωρά; Πόσες αντέχει;
Θα σου πω εγω. Καμία! Το παιδί ξέρει οτι είναι ωραίο. Ξέρει οτι δεν χρειάζεται να κοπιάζει για να ρίξει κάποια γιατί έχει γοητεία. Θεωρεί μάλιστα ανώφελη και κουραστική τη διαδικασία μιας σχέσης γιατί η δέσμευση σκοτώνει την ποικιλία!
Και εδώ επιβεβαιώνεται περίτρανα η θεωρία που αναπτύξαμε με τις κολλητές μου το καλοκαίρι ένα βράδυ που είχαμε πιει λίγες σαμπούκες παραπάνω(δεν θέλω σχόλιο για τις σαμπούκες) : "Πίσω από κάθε τετοιο άντρα κρύβεται πρώτα η μάνα του που τον έχει κάνει έτσι και επέιτα η πρώτη του γκόμενα που τον έφτυσε και αυτός κόλλησε". Πάρ' το σαν αξίωμα τώρα αυτό. Δεν χρειάζεται απόδειξη. Ισχύει πάντα! Που θες και υποστήριξη!! ;))

Για το ταξί δεν το κατάλαβες καλά, τους παραχωρούσα το κάθε ταξί όπως θα έκανα σε έναν άρρωστο που μόλις έχει βγει από νοσοκομείο και περιμένει μαζί με μένα στη γωνία μια κούρσα!!

Άνθρωπος είμαι! Το ξέχασα! Κι εκεί να σχολιάσεις. Και σ' αυτό να με κράξεις!! Ήθελα να ξερα εσύ ψυχή δεν έχεις που ρωτάς για μενα;;

cinderella είπε...

@ roadartist
Χίλια δίκια μου δίνεις ε;; Το ξέρω! :)

Roadartist είπε...

οτι σου τα δινω, στα δινω :)

NdN είπε...

Εγώ βλέπω έναν τύπο να κρίνεται από το παελθόν του. Για τις κοπελιές δεν θα πεις τίποτα? ΓΙα να πετύχει μία "ανήθικη πρόταση" πρέπει κάποιος να δεχτεί. Ολες αυτές είναι άμοιρες ευθυνών? Και όλες είχαν δίκιο και αυτός άδικο? Σε κάθε περίπτωση αυτός έφταιγε?

Ακου το δικό μου αξίωμα τώρα. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται μονογαμικό ων. Γίνεται στην πορεία. Πρέπει να συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις. Να έχεις κάποια να σε καταλάβει. Να είναι δίπλα σου. όλες αυτές το έκαναν αυτό και αυτός τις παράτησε? Μα όλες? Κάτι δεν μου στέκει λογικά.

Ας το πάρουμε και ανάποδα τώρα. Ας θεωρήσουμε ότι ο άντρας της ιστοριας μας είναι γυναίκα και οι παρέα γυναικών παρέα ανδρών. Το ίδιο θα έλεγες? Μήπως σε αυτή την περίπτωση απλά θα κατηγορόυσες την κοπελιά για ηλιθιότητα που δεν κατάλαβε ότι ολοι αυτοί οι κάφροι την εκμεταλλεύονται? Για σκέψου το. Μήπως ισχύει και τώρα αυτό??

Ρε σεις!!!! Κάνα άντρας σε αυτό το blog θα με υποστηρίξει??? Μ'ακούει κανείς??? :)))

καταφέρνω και τώρα περίφημα!!!

cinderella είπε...

Προφανώς ρε Ndn μου δεν τον κρίνω φυλετικά! Εννοείται πως αν ήταν κοπέλα και φερόταν έτσι θα είχα γράψει το ίδιο κείμενο με τίτλο "Α τη τσουλίτσα!". Το θέτω σε επίπεδο ανθρώπου, χαρακτήρα και συμπεριφοράς. Συνήθως οι κοπελιές που ενδίδουν δεν έχουν ζητήσει προηγουμένως αναλυτική λίστα του πρότερου βίου του. Συνήθως μετά μαθαίνονται αυτά ή για να είμαι ειλικρινής πάντα μετά μαθαίνονται!

Προφανώς ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον ;)) (μιλάς με γυναίκα δίδυμο τώρα, τι περίμενες!) αλλά νομίζω οτι τέτοιου είδους άνθρωποι (ας μην πω άντρες γιατί θα με πυροβολήσεις, σε βλέπω!) δεν νομίζω οτι ενδιαφέρονται να δεσμευτούν. Ή για να το θέσω σωστότερα δεν θέλουν να δεσμευτούν. :)))

@ roadartist
To ξερα οτι θα έβρισκα συμπαράσταση χαρά μου! :))

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως πολύ γέλασα και με τα τρία κειμενάκια :-)

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα μου έπαθες τέτοιο κακό ...με τη βενζίνη εννοώ...άτιμο πράγμα τα αυτοκίνητα σε εξυπηρετούν μεν θέλουν όμως και γνωσεις τεχνικές δε..ούτε κι εγω τις κατέχω μία φορά έπαθα λάστιχο φώναξα την express service φυσικά , τα άλλα να είναι καλά ο άντρας μου τα φροντίζει....

Τώρα για το ταξί με τον καψούρη απο Πλούταρχο όταν εσύ είσαι μέσα στη χαρα...οχι δεν μπορείς να το μοιραστείς...συμφωνώ. Θα σου χαλάσει τη διάθεση απλά.

Για το παλικάρι ...που παίζει με όλες...τι να πω έχω χρόνια που απέχω απο αυτές τις δραστηριότητες ...δεν έχω άποψη.

If...ιγένεια είπε...

Αν θα μου καθόταν τέτοια περίπτωση εννοούσα όχι αυτός.. έτσι κι αλλιώς όλοι μου κάθονται, εγώ όχι.. λολ

Βιργινία είπε...

Τι μου θύμισε το πρώτο μέρος: ήταν ο μπαμπάς μου,και σε ένα απόγευμα που πίναμε καφέ κάπου,έρχεται η κουβέντα,και μας ρωτάει εμένα και τη μαμά μου αν ξέρουμε να αλλάζουμε λάστιχο..Του απαντάμε όχι,και λέει τι θα κάνετε αν σκάσει; ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ,απαντάμε θα τηλεφωνήσουμε στην ΕΛΠΑ..εντελώς χορωδιακά όμως το απαντήσαμε

Grammateas είπε...

Φίλε ndn ήρθε το ιππικό!!!
Θα ξεκινήσω όμως δίνοντας τα εύσημα στην ellie για την προτίμηση της στην sabuca...
Όσον αφορά την κουβέντα για τις σχέσεις και τις αρπαχτές να πω ότι στο μπαχτσέ υπάρχουν όλα τα λουλούδια. Κατά καιρούς όλοι και όλες βρίσκουμε το alter ego μας. Το αν θα κρατήσει εξαρτάται από το αν και οι δύο βρίσκονται στο ώριμο στάδιο της σχέσης. Εγώ κάποιες φορές βλέπω σχέσεις μου που χώρισα και σκέφτομαι ότι αξίζω αυτομαστίγωση... Αλλα τότε δεν ήμουν ώριμος. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναικες. Κάνουν ότι θέλουν αλλά μετά όταν ψάχνουν μονιμότητα το πουλάκι έχει πετάξει και αναγκαστικά συμβιβάζονται. Αποδείξεις; το 60% των νέων ζευγαριών πέρνουν διαζύγιο...
Στο δια ταύτα καλό το "τριαλαρί τριαλαρό", αλλά όταν συμβεί κάτι πραγματικά καλό μην το αφήσεις. Άλλωστε στα πλαίσια της σχέσης ζεις τα καλύτερα! Σχετικά με το παληκαρι make the shot...και από σενα εξαρτάται αν θα τον κρατήσεις!

cinderella είπε...

@ Σοφία
Αυτό είναι το ζητούμενο!!Και χαίρομαι αν το πέτυχα :)))

@ Τρελοφαντασμένη μου
Είσαι απλά τυχερή! Πέρα από τη πλάκα κι εγώ τις 2 φορές που έπαθα λάστιχο αλλος το άλλαξε, όχι εγώ!!

cinderella είπε...

@ Ifιγένεια μου
το ξέρω!! Αφού το ανέκδοτο στο blog σου για το τι λέει κάποιος μετά από τέσσερις οργασμούς περιέχει μεγάλη αλήθεια μέσα του! :)))))

@ Βιργινία
Καλώς όρισες! Έτσι ακριβώς!! Μαζί σας κι εγώ κορίτσια! ΕΛΠΑ!! :))

cinderella είπε...

Καλώς τις δυνάμεις καταστολής! :))
Καλώς το πυροσβεστικό σώμα- βοηθό του Νdn!
Ποια ellie καλέ; Εγώ είχα γίνει ντίρλα με τις σαμπούκες κι από τότε δεν μπορώ ούτε να τη μυρίσω. Φιλοσόφησα εκείνο το βράδυ και νομίζω αρκεί για μια ζωή! :)
Αυτό για την αυτομαστίγωση ξανα πες το!Και μετά στα καπάκια η δικαιολογία για να μην το πάρουμε και πολύ σοβαρά το ζήτημα! ;))
Όσον αφορά το τριαλαρι τριαλαλό εγώ είμαι πολύ μικρή ακόμα και με παίρνει!! Αν και νομίζω οτι φέρομαι πιο ώριμα από πόλλούς συνομιλήκους και μεγαλύτερους σε ηλικία!! Νομίζω πάντως οτι όταν κάτι καλό βρεθεί στο δρόμα μας εμείς οι ίδιοι θα είμαστε αυτοί που θα το καταλάβουμε και θα σταματήσουμε για να το προσέξουμε. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.
Φιλιά!

prasino liker είπε...

Eπρεπε να φωναξεις την καλη σου νεραιδα.Με το ραβδακι της τα παντα θα ειχε τακτοποιηση.
Απο βενζινη μεχρι οτι αλλο θα επιθυμουσες.

Elli είπε...

Cinderella, αυτό με τη βενζίνη το παθαίνω κάθε 15 μέρες και το ξέρω από πρίν ότι θ μου συμβεί οπότε δεν δίνω καμμία μα καμμία σημασία. Καθόλου πρόνοια αλλά τέλοσπάντων...
Σε καταλαβαίνω πάντως. Και στη Μεσογείων, αν αναφέρεσι σε αυτό που φαντάζομαι, είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ανοιχτό εκτός από όταν το χρειάζεσαι.

Όσον αφορά το παιδί από τον Πλούταρχο, το μόνο που έχω να πώ είναι ότι κάποιοι προτιμούν να διατυμπανίζουν τον πόνο τους σε δημόσιους χώρους, αυτό τους βοηθάει να τον ξεπεράσουν πιο εύκολα, ή και γουστάρουν να το παίζουν πονεμένοι κι ευαίσθητοι, ας κάνουν ότι θέλουν.

Όσον αφορά το παιδί, αν ήταν τόσο ωραίο, κομμάτια να γίνει, κάνε κι εσύ μια θυσία για να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο! Άσχετο το ότι μετά θα σιχαίνεσαι τον εαυτό σου διότι τελικά θα αποβεί πολύ λίγος

Kwlogria είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα είπες και άρα είσαι ΦΙΛΗ μου!!! :))))))))))))))

cinderella είπε...

@ Πράσινο λικέρ μου
Τι να την φωνάξω; Αυτή όταν τη χρειάστηκα μου έδωσε γοβάκια νούμερο 39 ενώ φοράω 37. Κολυμπούσα μέσα τους. Το ένα το έχασα να φανταστεις! Βενζίνη θα ζητούσα πετρέλαιο θα μου έφερνε. Ασε τα καταφέρνω καλύτερα μόνη μου!

cinderella είπε...

@ Ellie μου
Σ' ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις! Που έχεις ζήσει παρόμοια παράκρουση! Να σαι καλά! Δεν ξέρεις τι κουράγιο μου δίνεις! :)))

Πέρα από τη πλάκα, ο Πλούταρχος είναι τραγικός. Απορώ πως μπορούν ορισμένοι να σέρνονται με τα τραγούδια του! Κι εμείς αγαπήσαμε δεν κάναμε έτσιιιι!! λολ :))

Το παλικάρι αστο να πάρει το δ΄ρομο που του πρέπει...τον αγύριστο. (Σφακιανάκης! Καλύτερος από τον Πλούταρχο αν μη τοι άλλω.)

cinderella είπε...

@ Κωλόγρια μου
Το ξερα οτι κι εσύ θα με αγαπήσεις!! Είναι η ηλικία; Είναι η τρέλα; Θα δείξει!! ;))

Βιργινία είπε...

Καλησπέρα :-)

cinderella είπε...

Καλώς τη γιατρό μου!
Κι ότι με πονάνε τα λαιμά μου! (Εδώ και δύο βδομάδες. Εφαρμοσα τη μέθοδο της απαξίωσης κι οτι δεν τρέχει κάστανο αλλά αυτά εκεί. Με ταλαιπωρούν!) Lisopaine κι άγιος ο Θεός;
Καλησπέρες κουκλίτσα!!!

Βιργινία είπε...

Και όλο το πακέτο να πιεις δε θα σου κάνει τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..Άλλο τι λέγεται πρακτικά..Σίγουρα συμπεράσματα έτσι δε δύναμαι να βγάλω,αλλά τι είδους πόνου είναι;

cinderella είπε...

Το ξέρω οτι από απόσταση τι να κρίνεις Βιργινία μου. Απλά έτσι ρωτάω γιατί δεν βλέπω να υποχωρεί. Πονόλαιμος είναι, χωρίς πύον, με περισσότερη ενταση στην αριστερή πλευρά. Με πίανει κυρίως το βράδυ. Τη μέρα νιώθω γρατσούνισμα και λίγο πόνο. Απλα δεν υποχωρεί! Βοήθησα καθόλου;;

Βιργινία είπε...

ενας πομόλαιμος μπορεί να έχει πολλά αίτια.Οι ιοί (σαν τα κρυολογήματα) τα βακτηρίδια, καθώς επίσης και το κάπνισμα, η αναπνοή μολυσμένου αέρα, η κατανάλωση οινοπνεύματος, το αλλεργικό συνάχι και άλλες αλλεργίες μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πονόλαιμο.Οι περισσότεροι που έχουν σχέση με ιούς συνοδεύονται από γρίπη ή από κρυολογήματα μαζί με μια βουλωμένη "υγρή" μύτη, φτάρνισμα, και γενικευμένα άλγη και πόνους. Το οτι ο πονόλαιμος κρατάει τόσο καιρό ( νομίζω διάβασα 2 βδομάδες κάπου πριν η θυμάμαι λάθος; )και ξεφεύγει απο το σύνηθες των 5-6 ημερών του κρυολογήματος και δεν συνδέεται με αλλεργία ή ερεθισμό,χρίζει κάποιας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης..Τώρα,στην περίπτωση που δεν είναι φλεγμονή (πχ να έχει πύον) για να τον απαλύνεις λίγο δοκίμασε να αυξήσεις την κατάποση υγρών ,πιες ένα ζεστό τσάι με μέλι ,αν έχεις κάποια συσκευή ατμού ή υγραντήρα ΙΣΩΣ σε μερικές περιπτώσεις να βοηθούσε ή επίσης σε άλλες περιπτώσεις καμιά γαργάρα με αλμυρό νερό αρκετές φορές καθημερινά περίπου 1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι σε μισό φλιτζάνι νερό.
ΌΛΑ όμως είναι σχετικά..

cinderella είπε...

Βιργινία μου το καταλαβαίνω, από απόσταση, μια γνώμη λέμε και αμαρτία δεν έχουμε. Αλλεργίες δεν έχω, καπνίστρια δεν είμαι, ούτε καταναλώνω ποσότητες αλκοόλ. Φλεγμονή κι εγώ με τη βοήθεια του καθρεύτη είδα οτι δεν είναι άρα για δυο μέρες θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου κι αν δεν πιάσει θα πάω στο γιατρό!
Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον!Να σαι καλά κοριτσάκι μου!!

Βιργινία είπε...

εφόσον δεν είναι φλεγμονή τότε,πιές ζεστά ροφήματα,να σε ανακουφίσουν..Αν ήταν φλεγμονή,θα σου έλεγα να φας παγωτό ( συμφέρουσα κατάσταση με λίγα λόγια :-P )

cinderella είπε...

Γαμώτο!!! :((
Πέρα από τη πλάκα η καλύτερη εξέτεση ever ήταν αυτή γιατί σιχαίνομαι το ξυλάκι στο στόμα!! Παιδικό τραύμα μου έχει μείνει!

Βιργινία είπε...

strep test εννοείς;

cinderella είπε...

Ξέρω κι εγώ; Μια μικρή Μηχανικός είμαι κι αυτή εκκολαπτόμενη ακόμα! :))
Εννοώ εκείνα τα ξυλάκια σαν σπατουλίτσες που σαδιστικά ο παιδίατρος χώνει στο στόμα των πιτσιρικιών πιέζοντας τη γλώσσα ακόμα κι αν δεν πονάνε τα λαιμά. Ένα άθλιο πράγμα, μια τραγική εφεύρεση! :))

Unknown είπε...

Διέκρινα μια χιουμοριστική νότα σ' όλο αυτό τον χαμό και μου άρεσε!

ΥΓ.Σ'έβαλα ως σύνδεσμο. Αν θες πέρνα κι απ' το δικό μου blog κι αν σ' αρέσει κάνε με link να τα λέμε. Την καλημέρα μου.

Βιργινία είπε...

αν μιλας για το ξύλινο,αυτό είναι απλά για να μείνει κάτω η γλώσσα και να δει ο γιατρός τα λαιμά,σε παιδιά που δε μπορούν να το κάνουν μόνα τους.το στρέπ τεστ είναι σαν μπατονέτα που παίρνει επίχρισμα

cinderella είπε...

@ samael

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Εννοείται οτι θα περάσω! Πάντα το κάνω άλλωστε!

cinderella είπε...

@ Βιργινία μου
Το ξυλάκι δεν το βάζουν στους ενήλικες? Μιλάμε αυτό είναι νέο! Και ζούσα ακόμα με το φόβο του; Τραγικό! :)))))
Είμαι για τα πανηγύρια!

Το strep δεν είναι για να δούμε αν προέρχεται από στρεπτόκοκκο ή λάθος κάνω;

Βιργινία είπε...

Αν μπορείς να κρατήσεις κάτω τη γλώσσα σου,και να μην ενοχλείς τον γιατρό στο να δει,δεν υπάρχει λόγος να το βάλουν ούτε σε παιδί ούτε σε ενήλικο.όχι δεν κάνεις λάθος.αυτό είναι το στρεπ

cinderella είπε...

Αυτό που ξέρω τι είναι το στρεπ αλλά δεν ήξερα σε τι χρησιμεύει το ξυλάκι πως σου φαίνεται; :))

Κατέληξα. Εφταιγε ο παιδίατρος. Εγώ πάντα φρόνιμο ήμουνα! Και ατζαμής γιατί μου το έχωσε στο στόμα και πνιγόμουνα. Εγώ φταίω που λάτρευα τις ενεσούλες και τα εμβόλια. Δεν φταίει κάνεις άλλος. Εγώ. Που του έκανα ζωγραφίες και του χαμογελούσα και ήμουν φρόνιμη και δεν το κούραζα. Συγχύστηκα τώρα!!

Βιργινία είπε...

χαχαχαχαχα..και ο καλός μου παιδίατρος είναι :-P
άτιμη ειδικότητα.Το Φαρυγγικό Επίχρισμα αποτελεί
μια ταχεία χρωματογραφική ανοσοδοκιμασία για τον
ποιοτικό εντοπισμό του αντιγόνου Strep A από δείγματα
φαρυγγικών επιχρισμάτων βοηθώντας στη διάγνωση της
λοίμωξης του Στρεπτοκόκκου Ομάδας A.

cinderella είπε...

Λοιπόν είμαι πάρα πολύ περήφανη γιατί κατάλαβα γιατρέ μου τι είπες! Να 'ναι καλά η Βιολογία Γενικής Παιδείας και κυρίως Κατεύθυνσης! Και έτσι σκαμπάζω κάτι ελάχιστα από αυτά!
Παιδίατρος εε; Κανείς δεν είναι τέλειος!! Πλάκα κάνω έτσι! Μακράν η πιο γλυκιά ειδικότητα! Εσύ τι γιατρός είσαι γιατρέ μου;

Βιργινία είπε...

Η βιολογία κατεύθυνσης είναι ΟΛΑ τα λεφτά :-)

εγώ Γενετική Ιατρική/ Αιματολογία έχω :-)

εσύ τι σπουδάζεις;

cinderella είπε...

Πολυτεχνείτισσα και ερημοσπίτισα, Βιργινία μου!

Δ. Τζ. είπε...

Την καλησπέρα μου cinderella,

Από που να ξεκινήσω! Για το αυτοκίνητο είναι να μη σου τύχει το κακό. Αλλά αφού πρόκειται για απλά για βενζίνη, βάζε κι εσύ που και που! :)

Γι' αυτό που λες για τα ταξί θα με βρεις 100% σύμφωνο. Νομίζω ότι είναι κοινή η παρατήρηση! Απ' τη μια είναι τα ταξί που όταν οδηγείς σε καθυστερούν καθώς σταματάνε όπου να 'ναι, και απ' την άλλη όταν θες ταξί ΠΟΤΕ δε βρίσκεις με ευκολία.

Για την τρίτη ιστορία τα 'πες όλα εσύ νομίζω...

tzonakos είπε...

Bενζίνα σε μπετονάκι μεταλλικό μικρό πίσω για ώρα ανάγκης λέμε !

Να πηγαίνεις σε κλάπμπ που δεν εχει κοντά Πλούταρχους.

Το παιδί καλό για πολλέςςς :)
Αλλα εχει κατι αρνητικό κατιτις...

cinderella είπε...

@ Δ. τζ.
Που είσαι εσύ καμάρι μου; Που χάθηκες; Και λέω, δεν θα περάσει να σχολιάσει; Μας έχεις κακομάθει βλέπεις!! :))

cinderella είπε...

@ Tzonako
Καλως όρισες στο καναπέ μου! Αυτό σκέφτηκα κι εγώ! Μπετονάκι στο πορτ μπαγκαζ! Ανέβασα λινκ για το κείμενο σου, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα!! :)))

Ανώνυμος είπε...

Γλυκύτατή μου Cendrillon, πρώτα από όλα ελπίζω ο λαιμός σου να είναι καλύτερα.Τι ωραία πάντως που έχουμε και μια γιατρό ανάμεσά μας!
Δεύτερον, είμαι κορίτσι (λέμε τώρα) από σπίτι εγώ. Δεν ρίχνω τις στάχτες στα χαλιά. Φρόντισε μόνο, να έχεις τασάκια παντού για να μας προλαβαίνεις!
Τρίτον, τι είναι αυτά που μου κάνεις; Τα όσα γράφεις με γυρνάνε πίσω και μου ξυπνάνε αναμνήσεις από τα φοιτητικά μου χρόνια, τα οποία χάνονται στα βάθη των χιλιετηρίδων! Σαν τη γιαγιά Αννούσκα αισθάνομαι ώρες-ώρες!
Με αφορμή τους ωραίους και τους μοιραίους λοιπόν, θυμήθηκα έναν τέτοιον που κυκλοφορούσε στο γνωστό κτίριο της Νομικής και άφηνε πίσω του θύματα. Τον χάζευα κι εγώ σαν πίνακα, αλλά δεν με είχε συγκινήσει ποτέ. Ίσως γιατί το ενδιαφέρον μου ήταν στραμμένο αλλού. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό τον είχε ενοχλήσει. Θυμωμένος μου είχε πει ένα βράδυ ότι συγκαταλεγόταν στους πέντε ωραιότερους γκόμενους της Αθήνας (!!!)κι εγώ του είχα απαντήσει: "Τότε κάνε κάτι να μου γνωρίσεις τους άλλους τέσσερεις, γιατί εσύ δεν...". Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια, σκέφτομαι ότι πολλές φορές τους ωραίους και τις ωραίες δεν τους αγαπάμε πραγματικά, απλώς κολακευόμαστε και τους θέλουμε δίπλα μας για τόνωση της αυτοπεποίθησής μας και για πουλ-μουρ. Σε αυτή την περίπτωση δεν μας χρησιμοποιούν μόνο εκείνοι, τους χρησιμοποιούμε κι εμείς, οπότε βράστα. Όπως το νιώθω εγώ τουλάχιστον, όταν ερωτεύεσαι δεν βλέπεις τον άλλον ως τον ωραιότερο ή την ωραιότερη του κόσμου (εκτός κι αν είναι), απλώς σου φαίνεται αυτονόητη η ύπαρξή του στον κόσμο, ή αλλιώς, σου φαίνεται αδιανόητος ο κόσμος χωρίς αυτόν (ή αυτήν). Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, αξίζει να προχωράς μες στα όλα, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα, γιατί αν δεν το ζήσεις θα το μετανιώνεις μετά και ως γνωστόν είναι προτιμότερο να μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει, παρά για πράγματα που δεν έχεις κάνει. Συμπέρασμα: αν το παιδί που αναφέρεις συγκινεί την καρδούλα σου, γιατί να μην γευτείς τη χαρά μιας σχέσης, εφόσον μάλιστα ξέρεις πού βαδίζεις; Αν πάλι συγκινεί μόνο τα μάτια σου, καλύτερα ίσως να περιμένεις κάποιον που θα σε αγγίξει πειρσσότερο, ασχέτως του τι έχει κάνει με άλλες πριν από σένα.Αυτά από τη γιαγιά του blog!

cinderella είπε...

Tερέζα μου αλήθεια; Του είπες έτσι; "Γνώρισε μου τους άλλους τέσερις γιατί εσύ δεν;;" Καλά σε φαντάζομαι και γελάω!! Χουνέρι που έπαθε ο καψερός!! Κάπως έτσι όμως στην πιο ελαφρια μορφή θα χειριστώ κι εγώ το παλικαράκι γιατί το καλάμι πολύ αγάπησαν, τον καβαλάρη ουδείς. Και ναι η ηλικία τρέφει αυταπάτες του στυλ "είμαι Θεός κι όλα τα καταφέρνω" αλλά όχι κι έτσι! Υπάρχουν και όρια!
Ο λαιμός βαίνει καλύτερα, σήμερα ξυπνήσαμε με μεια ελαφρια καταρροή αλλά δεν μας πτόησε αυτό. Μας πτόησε που είχαμε κανονίσει εκδρομή στην Αράχωβα και ακυρώθηκε!! Τ' ακούς Τερέζα μου; Κι έχω πέσει του θανατά!