Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

Υπέροχο πλάσμα; Δεν νομίζω!

Κανονικά την ώρα τούτη θα έπρεπε να γράφω μια έκθεση για το πανεπιστήμιο που έχει ημερομηνία παράδοσης και να είμαι σε μια άλλη πιο χαρωπή διαδικασία. Νιώθω ότι κλέβω το χρόνο του εργοδότη που δεν έχω ενώ εννοείται πως οι τύψεις με συντροφεύουν εδώ δίπλα. Το ζήτημα του Ηλία όμως με έχει στοιχειώσει μια εβδομάδα τώρα και δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ. Τον Ηλία τον ξέρετε σχεδόν όλοι. Όλοι όσοι παρακολουθείτε Υπέροχα Πλάσματα δηλαδή.

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ έχω μια δυσκολία στην παρακολούθηση της εν λόγω σειράς. Αφενός γιατί ξεκινάει μετά τις 11.30 και αφετέρου γιατί έχει προηγηθεί η λαίλαπα που λέγεται Λάκης. Και το δικό μου πρόβλημα είναι ότι ενώ το 60% με βάση κάτι μηχανάκια βλέπει Λάκη, εγώ δεν τα έχω καταφέρει ποτέ. Ίσως είμαι και η μόνη Ελληνίδα που δεν έχω σχηματισμένη άποψη επί του φαινομένου κι αυτό γιατί όσες φορές έχω επιχειρήσει να τον δω με παίρνει ο ύπνος. Όχι δεν γλαρώνω. Κοιμάμαι κανονικά. Και ενώ εδώ που τα λέμε δεν είναι και το κατάλληλο πρόγραμμα καθώς γίνεται χαλασμός Κυρίου, εγώ τα καταφέρνω με εκπληκτική ευκολία. Βέβαια τον τελευταίο καιρό έχω μια έφεση προς τον ύπνο αλλά ο Λάκης επιδεινώνει την κατάσταση. Ξυπνάω όταν το καρπούζι σκάει για τελευταία φορά στο δέκτη μου και από πάνω περνάνε τα γράμματα με πρώτες τις ευχαριστίες του παρουσιαστή προς την Ανθούλα που γελάει υστερικά και ενίοτε ταράζει τον μακάριο ύπνο μου. Όπως καταλαβαίνετε η παρακολούθηση των Υπέροχων Πλασμάτων δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία.

Το θέμα μου όμως είναι το επεισόδιο της προηγούμενης Τρίτης και συγκεκριμένα ο Ηλίας. Βασικά το επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στη Μαρία Κορινθίου κι εκεί που και πάλι ετοιμαζόμουν να ξανακοιμηθώ μπροστά από την τηλεόραση σκάει ο διάλογος για να σώσει ένα πραγματικά αδιάφορο επεισόδιο από την αυτοκτονία. Ο καυγάς για να ακριβολογούμε δια ασήμαντον αφορμή μεταξύ του Ηλία και της Έλλης. Ο Ηλίας παρεμπιπτόντως τραβολογιέται με την Έλλη. Προσοχή στο ρήμα. Τραβολογιέται. Δεν έχει σχέση. Δεν είναι η καλή του. Τραβολογιέται απλώς, γενικώς και πάντα αορίστως. Σε χρόνους και ημέρες που βολεύουν εκείνον. Καλύπτει τα κενά του, όχι τα κενά της και έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Πιάνει και χώρο στο κρεβάτι της, όχι στο δικό του επίσης πολύ σημαντικό. Ο Ηλίας είναι ωραίος, πετυχημένος, έξυπνος αλλά μαλάκας, όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή το αποδεικνύει περίτρανα αυτός. Παίζει με επιτυχία το ρόλο του τύπου που μπαινοβγαίνει στη ζωή μιας κοπέλας θεωρώντας τη δεδομένη ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει τη βεβαιότητα ότι αυτή η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν. Βέβαια πάντα τον πιάνει κολούμπρα κάθε φορά που αυτή πάει να κάνει μια άλλη σχέση και τρέχει από πίσω της αλλάζοντας προσωπείο. Αυτός είναι ο Ηλίας που κυκλοφορεί σε πολλά αντίτυπα και κατά καιρούς έχει πέσει στο δρόμο πολλών γυναικών.

Η Έλλη τα είχε πάρει αλλά δεν θυμάμαι γιατί. Παίζει να ήταν εξαιτίας της Κορινθίου οπότε το προσπερνάμε. Τη λυπάμαι γιατί αναφέρει ένα προς ένα αυτά που κάνουν το είδος του Ηλία το πιο ακατάλληλο είδος συντρόφου. Κάπου η φωνή της σπάει και αρχίζω και τα παίρνω μαζί της που αφήνει να φανεί η αδυναμία της μπροστά του. Εκεί ο Ηλίας λέει τη μέγιστη μαλακία και θέλω να του ανοιξω το κεφάλι με το τασάκι που βρίσκεται στο τραπέζι της πρωταγωνίστριας. «Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή μαζί σου». «Κι εμένα δεν με ένοιαζε γιατί πολύ απλά στην αρχή μιας σχέσης δεν ήξερα ότι θα δεθώ έτσι μαζί σου». Αν στο τέλος κότσαρε ένα μπινελίκι κι αν δεν έτρεμε έτοιμη να βάλει τα κλάματα θα τη χειροκροτούσα. Είναι εμφανές ότι ο Ηλίας αισθάνεται άβολα, έχει μια αμυντική στάση και περιμένει πότε θα τελειώσει η μπόρα. Εκείνη έχει τα μάτια καρφωμένα στο τραπέζι πάνω στο οποίο βρίσκεται το εκπληκτικό τασάκι που προανέφερα και έχει δίκιο. Του εξηγεί πως είναι να μην μπορεί να φτιάξει μια σχέση, να μην κάνει όνειρα, να μπαινοβγαίνει αυτός στη ζωή της κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Ποτέ την Κυριακή. Η μπόρα νομίζω ότι θα συνεχιζόταν κι άλλο αλλά ο Ηλίας εκτός από παρτάκιας είναι και χέστης, Σηκώνεται να φύγει. Προειδοποιώ την Έλλη να μην πει την ατάκα γιατί το ξέρω ότι δεν θα μπορέσει να την υποστηρίξει. «Αν φύγεις, τελειώσαμε». Αυτό το τελειώσαμε σηκώνει μεγάλη κουβέντα αλλά το προσπερνώ. Το τέλος για τον καθένα είναι διαφορετικό και μοναδικό. Δεν την πρόλαβα. Το ξεστομίζει. Και είχα δίκιο. Στα επόμενα δέκα λεπτά ο τύπος έχει επιστρέψει, η Έλλη του έχει ανοίξει και τον έχει βάλει ξανά στο σπίτι της, στο κρεβάτι της και εννοείται και στη ζωή της. Συγχυσμένη έκλεισα την τηλεόραση. Δεν είναι που η τύπισσα βολεύεται με ημίμετρα. Είναι που δεν έχει τη δύναμη να τον ξεφορτωθεί Είναι που αυτή, δεμένη σε μια κατάσταση δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί. Και φυσικά φταίει με την αυστηρή έννοια του όρου. Μόνο που αυτή έχει ελαφρυντικά ενώ ο Ηλίας όχι. Αυτή κάποια στιγμή θα πάει παρακάτω και ο Ηλίας θα βρει το επόμενο θύμα. Συγχύστηκα. Η Κορινθίου είναι υπερτιμημένη. Και ο Ηλίας. Τα ακούς Έλλη μου;

38 σχόλια:

Ταχυδρόμος! είπε...

Κι εγώ ανήκω σε αυτούς που παλεύουν να δουν την εν λόγω σειρά αλλά δεν τα καφέρνουν πάντα.

Δεν μπορώ να ταυτιστώ κιόλας να σου πως την αλήθεια.

Είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα αληθινά;

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Το είδα και εγώ αυτό το επεισόδιο..
Μου άρεσε που οι ψωνάρες οι γυναίκες που παίζουν έλεγαν"Ποια είναι επιτέλους αυτή η Μαρία Κορινθίου;;"..Σιγά μωρή βλαμένη που δεν θα την ξέρεις..
Τεσπα..Να σε ρωτήσω βρε cinde..πώς την παλεύεις με τόσες ώρες τηλεόραση;Εγώ χαζεύω αν δώ τόσο..Και σε προλαβαίνω πρίν μου πείς πόσες ώρες βλέπω ποδόσφαιρο τις κυριακές και σου λέω οτι βλέπω μόνο 2 ώρες...:)-

BUTTERFLY είπε...

Αυτο το επεισοδιο δεν το ειδα ουτε το προηγουμενο, γιατι δεν προλαβαινω παντα. Ομως, ειναι η αγαπημενη μου φετινη σειρα, γιατι ειναι πολυ ανθρωπινη και παρουσιαζει τα γεγονοτα απογυμνωμενα απο ρομαντικες φαντασιωσεις. Ναι, υπαρχουν μαλακες σαν τον Ηλια στη ζωη και αδυναμες γυναικες σαν την Ελλη. Ναι, υπαρχουν αντρες σαν τον Αρη που φοβουνται να αγαπησουν και γυναικες αντιστοιχα. Ωραιες οι ανθρωπινες σχεσεις, αλλα δυσκολες γαμωτο! Και τα παραμυθια δεν εχουν πια χαπι εντ. Χωρια που πεθαινω στα γελια οταν το βλεπω αυτο το σηριαλ!
Μονο σε ενα δεν εχει ξεφυγει απο το κατεστημενο της Τιβι: που τους χανεις που τους βρισκεις, ψωνια, καφε , εξοδος και βεβαια οι κιουριες στην τριχα παντα! Ελεος! Δεν δουλευουν, δεν κουραζονται, που τα βρισκουν τοσα λεφτα;!!!

PN είπε...

Η συγκεκριμένη σειρά είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες της φετινής σεζόν. Μια σεζόν που δεν έχει σχεδόν τίποτα αξιόλογο να επιδείξει. Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ότι φέτος δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου χαζοκούτι. Και αυτό για εμένα είναι είδηση. Καλά τώρα που το σκέφτομαι τρέχω κιόλας, αλλά ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα!!!

Λοιπόν, γυρίζουμε πάλι με το post αυτό στο φαινόμενο της Σταχτοπούτας που κατατρέχει όλες τις γυναίκες του Δυτικού Κόσμου. Η κάθε Έλλη γιατί πρέπει να ανέχεται τον κάθε μαλάκα Ηλία; Που συγνώμη αλλά ο Ηλίας βρίσκει και τα κάνει. Και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Απολογούμαι ότι το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχω φερθεί σαν Ηλίας σε κάποια γυναίκα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ κιόλας!!!!

Η Έλλη - και νομίζω ότι η σεναριογράφος επίτηδες το δείχνει - είναι μια ασθενής που περιμένει τον πρίγκηπα πάνω στο άσπρο άλογο. Και μάλιστα έχει πειστεί για κάποιο παράξενο λόγο ότι αυτός ο πρίγκηπας πρέπει να είναι ο Ηλίας ή έστω να μοιάζει στον Ηλία. Cool dudes!!!

Μυαλά με Θέα είπε...

Ε, μετά από όλα αυτά τα σχόλια θα το δω και γω την άλλη βδομάδα! Τρίτη βράδυ είπαμε;

Πάντως το συμπέρασμα από το κείμενο και τα σχόλια είναι: ΚΟΥΛΑ! ΠΟΛΥ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ!

pafa64 είπε...

Ρε τι καλό παιδί είμαι.
Παιδί τέλος πάντων.
Για το Λαζόπουλο θα διαφωνήσω.
Καλό βράδυ

stojohn είπε...

a) Ψάξτο λίγο, σε παίρνει πολύ εύκολα ο ύπνος και πολύ νωρίς...

β) Με την κριτική στα πάντα ούτε εγώ συμφωνώ, αλλά μερικές ατάκες του Λαζόπουλου, απλά ξεφεύγουν...

γ)Για την Κορινθίου, άλλαζακαι ηπειρο, αν είναι αυτή υπερτιμημένη να ζήσουνε τα Limit UP!

δ)Βιωματικό το κόβω το ποστάκιον.

2 και σήμερα...

Unknown είπε...

Καλημέρα κοριτσάκι μου! Λοιπόν Ηλίες υπάρχουν παντού και Έλλες επίσης. Δεν πειράζει όμως, κατά την άποψη μου δεν τρέχει τίποτα. Αν μπορούσαν οι συγκεκριμένοι να κάνουν κάτι άλλο θα έκαναν. Έτσι είναι πλασμένοι, με αυτά τα στοιχεία που δημιουργούν αυτού του είδους τις σχέσεις...Αναζητούν τη ένταση και την πετυχαίνουν. Όταν βαρεθούν θα το αλλάξουν το στυλάκι. Βολεμένοι είναι και οι δυο. Do not worry! Τώρα για την Κορινθίου δεν ξέρω. Και ο Λάκης έχει γέλιο...

Unknown είπε...

Βολεμένοι με την έννοια ότι έχουν βρει το συγκεκριμένο τρόπο να δημιουργούν την ένταση που τους λείπει...

tzonakos είπε...

Δεν ξερω :) για ποιόν Ηλία λες αλλα ουτε κι εγω εχω καταφέρει να δώ Λάκη-Λα πάνω απο 8 λεπτά.
Πάω να διαβάσω τη Χαλκιδική σου τώρα.

NdN είπε...

Τον Ηλία δεν τον ξέρω, γιατί δε βλέπω σειρές και γενικότερα από την ελληνική τηλεόραση προτιμώ να παρακολουθώ μόνο τα αθλητικά, αλλά ακούγεται «υπέροχο πλάσμα».

Θα του προσάψω όμως και ορισμένα άσχημα χαρακτηριστικά. Το πρώτο εξ’ αυτών είναι ότι μαλωσε με την Ελλη. Ηταν η Ελλη «σκουλήκι» και αυτός τρελαμένο ΠΑΟΚι; Δεν νομίζω. Επομένως οποιαδήποτε άλλη διαφωνία μεταξύ δύο (ακόμα και ελάχιστα) ευφυών ανθρώπων θα μπορουσε να λυθεί με συζήτηση και επ’ουδενί με καυγά, ο οποίος παρεπιπτόντως έγινε και για ασήμαντον αφορμή όπως έγραψες. Το δεύτερο κακό που του προσάπτω είναι ότι έφυγε μετά τον καυγά. Μα το ζήτημα είναι να φύγεις πριν, μετά τι να το κανεις; Αν μαλώσεις και μετά, φεύγεις για πάντα. Φύγε πριν μήπως και μπορέσεις να ξαναρθείς.

Πάμε τώρα και στα της ουσίας. Η σχέση του Ηλίας με την Έλλη δεν με βρίσκει καθόλου αντίθετο εκτός αν η ελλη είναι 12 χρονών. Αν είναι παραπάνω τότε έχει αναπτύξει την κριτική ικανότητα να σκέφτεται τι της κάνει κακό και τι όχι. Εγώ έχω μάθει να θεωρώ τους γύρω μου αρκετά ευφυείς για να αποφασίζουν για την ζωή τους. Επομένως καθότι η σχέση θέλει 2 θεωρώ ότι η Ελλη έχει το 50% τους φταιξίματος.

Το τραβολόγημα αρνουμαι να δεχτώ ότι συμβαίνει σε χρόνους και ημέρες που βολεύουν εκείνον, γιατί απο τη στιγμή που είναι και εκείνη εκεί, βολεύουν και εκείνη. Επίσης από τη στιγμή που μένει μαζί του σημαίνει (και πάλι) ότι καλύπτει τα δικά της κενά, επίσης. Αλλιώς δεν θα έμενε.
Επίσης όταν μπαινοβγαίνει κάποιος άντρας ή καποια γυναίκα στη ζωή καποιου άλλου με άδεια τότε δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται μαλάκας.

Γενικα δεν αντιλαμβάνομαι την κριτική «αυτός ειναι ο έξυπνος-αυτή είναι η ηλίθια» και την κάνει ότι θέλει. Δεν τα αποδέχομαι και δεν τα αντιλαμβάνομαι. Δν θεωρώ κανέναν ηλίθιο που βρίσκεται σε μία σχέση. Προφανώς για να είναι εκεί, κάτι κερδίζει.

Επίσης (επαναλαμβάνω δεν έχω δει τη σειρά) αλλά υποψιάζομαι ότι πράγματι θα ήταν ξεκάθαρος από την αρχή μαζί της. Δηλαδή την πήγαινε εκδρομές, μοιραζόντουσαν τα ίδια ενδιαφέροντα, συζητούσαν τα προβλήματα τους κτλ. Αν οχι δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι και ο Αινσταιν για να καταλάβεις τι σχέση ήταν.

Θα απανέλθω να σχολιάσω την άποψη σου μόνο αν δεν μου αρχίσεις τις διακιολογίες «μα ειναι αδύναμος χαρακτήρας», «είναι σαν την ηρωινη της» «είναι ευαίσθητη/ανήμπορη/κατατρεγμένη». «θέλει μια αγκαλιά να κρυφτεί», «δεν έχει τη δύναμη/ δεν είναι αρκετά έξυπνη», «δεν ξέρει τι θέλει», «είναι δεμένη με τα δεσμά του έρωτα», «έχει τυφλωθεί από το πάθος» και άλλες τέτοιες παπαρολογίες (για να χρησιμοποιήσουμε και την αγαπημένη έκφραση των ημερών).

Παρακαλώ η οποιαδήποτε απάντηση να περιέχει τουλάχιστον 99% τη λογική μέσα της. Οτιδήποτε λιγίοτερο δεν γίνεται αποδεχτό από τον εν λόγω σχολιαστή.

Ευχαριστω,

Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!

cinderella είπε...

@ Ταχυδρόμε μου πραγματικά δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι πως είναι η μοναδική σειρά στην οποία οι ηθοποιοί δουλεύουν έστω και κατ' επίφαση σε ιλλουστρασιόν εργασίες! Καλησπέρες καλέ μου!!

cinderella είπε...

@ Ρε όργιο εντάξει, sorry κιόλας αλλά δεν είναι και καμιά φίρμα η Κορινθίου. Σε ένα αποτυχημένο σήριαλ έπαιζε το οποίο κόπηκε άρον άρον φετος. Τι άλλο έκανε εκτός από γυμνή φωτογράφηση; Θέατρο; Μια μεσογειακή γυναίκα είναι με καμπύλες. Τίποτα παραπάνω. Ας μην υπερβάλλουμε. Ασε που εδώ που τα λέμε όταν η Αλικάκη ως άλλη "Αναστασία" πριν από δέκα και χρόνια έκανε το πρώτο τολμηρό σήριαλ στην τιβί με Μηνά Χατζησάββα και γιό κούκλο-Κούρκουλο η Κορινθίου μπουσούλαγε. Οπότε ναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη δικαιούται να ρωτά τώρα "Ποιά είναι η Κορινθίου;"!!

Και επειδή με ρωτάς τηλεόραση βλέπω περίπου 3 ώρες την εβδομάδα. Και πολύ λέω!!! ;)

cinderella είπε...

@Χριστινάκι μου αυτό που έγραψα και στον ταχυδρόμο ισχύει. Δουλεύουν αλλά και πάλι δεν ξεφεύγουν από το γυαλιστερό της τηλεόρασης! Γενικά όμως είναι πολύ ανθρώπινη. Πολλές φορές μιλάνε οι κολλητοί μεταξύ τους και νομίζω οτι ακούω δικούς μου διαλόγους με την παρέα μου!! Φιλάκια κουκλίτσα!!

Υ.Γ. Δεν ξέρω ρε γαμώτο που τα βρίσκουν τα λεφτά. Και μένουν όλοι μόνοι τους. Σε γαμάτες σπιταρόνες. Αϊ σιχτιρ. Ναι, ζηλεύω.

cinderella είπε...

@ Κωνσταντίνε ξέρεις ποιο είναι το ζήτημα; Οτι φυσικά και ο Ηλίας βρίσκει και τα κάνει αλλά ξέρεις πόσες "σχέσεις" είναι έτσι; Πόσες τύπισσες επειδή νομίζουν:
α) οτι θα αλλάξει (μέγάλη μαλακία και δεν πάιζει)
β) οτι θα τον αλλάξουν (ακόμα χειρότερα)
γ) οτι ειναι ερωτευμένες (καθότι όσο πιο ρεμάλι ο τύπος τόσο πιο πολύ κολλάνε)
δ) οτι δεν παλεύεται η μοναξιά
Και επειδή δεν έχουν μάθει να ζουν ανεξάρτητα, λούζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές;
Δεν ξέρω πραγματικά αν είναι ασθενής, αν εθελοτυφλεί, αν βολεύεται ή αν φοβάται αλλά πραγματικά πιστεύω οτι τέτοιου είδους καταστάσεις δεν τιμούν πρώτα το θύμα. Όχι το θύτη.
Χρόνια πολλά για χτές!!! :)))

cinderella είπε...

@ Μυαλό να το δεις και να μΕ πεις πως σου φάνηκε!!
Εννοείται πως ο Κυριάκος είναι κωλόπαιδο. Δεν το ξερε η Κούλα;; Απορώ!!
Καλό βράδυ!

cinderella είπε...

@ Παντελή μου είσαι, είσαι!!
Τον Λαζόπουλο τον εκτιμώ, οι συγκυρίες φταίνε και δεν τον παρακολουθώ!! ;)

cinderella είπε...

@ stojohn μου

α) Και τι να κάνω; Άλλοι χαπακώνονται για να κοιμηθούν, εγώ έχω ένα δώρο Θεού και θα πρέπει να το ψάξω; Καί τώρα που σου γράφω, μια ψιλονύστα την έχω. Κρατιέμαι απλά για να απαντήσω στο σεντόνι του κολλητού σου απο κάτω!

β)Εγώ γενικά τον πάω τον Λαζόπουλο απλά με κουράζει το τρίωρο. Δηλαδή αν αυτό το σόου κρατούσε μια ώρα θα ήταν μια χαρά κατά τη γνώμη μου!!

γ)Ποιά είναι η Κορινθίου?? χαχαχα!!

δ)Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε. Πάντα. Αν και στο συγκεκριμένο είδος άντρα πέφτει κάποια στιγμή κάθε γυναίκα!! Εγώ ήμουν μικρή και δεν ήξερα! Έπαθα, έμαθα και δεν έκατσα να το προσπαθήσω!

ε)Αρνούμαι να μοιραστώ την αγωνία μου με άνθρωπο που φλερτάρει με το 8 ενώ εγώ προσεύχομαι για το 7. Τέλος!!! Σε 12 ώρες. Νταν. Αν έχεις πάρει 8.5 μην μου στείλεις μάιλ. Θα δω τα βεγγαλικά από τη βεράντα μου!! ;)

cinderella είπε...

@ Lily μου σου έχω πει πόσο μου αρέσει η ματιά σου γιατί είναι ξεχωριστή; Στο λέω μια ακόμα!! Λοιπόν δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ετσι αλλά έχεις δίκιο. Μεγάλο!! Βολεύονται. Και πραγματικά ισχυέι αυτό. Είναι η συνήθεια, ο φόβος της μοναξιάς, η ψευδαίσθηση του έρωτα, λίγο από όλα!!

cinderella είπε...

@ Τζονάκο μου με κάνεις και δεν νιώθω μόνη!! Άκου εκεί, όχι παραπάνω από 8 λεπτά!! Μια χαρά είσαι!!! Έρχομαι μια βόλτα κι από τη Χαλκιδική μας!!
Καλό βράδυ καλέ μου!!

cinderella είπε...

@ ΝdN μου επειδή
α)ξέρεις πόση αδυναμία έχω στα σχόλια σου και πόσο μου αρέσουν, από την εποχή που είχες αφήσει το θρυλικό εκείνο σχόλιο για την αλλάγή του design!!!
β) Επειδή ξέρω οτι δεν με παρεξηγείς, μα καθόλου όμως.
γ) Επειδή πρέπει να σκεφτώ για να σου απαντήσω με καθαρό μυαλό
δ) και επειδή είχα μια πάρα πολύ κουραστική μέρα
δεν θα σου απαντήσω απόψε αλλά αύριο το πρωί, νωρίς νωρίς!!
Φιλιάααα πολλά και καλό βράδυ!!! :)))

Artanis είπε...

Δεν το προλαβαίνω ρε γμτ, είναι ζήτημα να το έχω δει καναδυο φορές...Έχει πλάκα πάντως, γέλασα...
Τον Λάκη τον βλέπω, σχετικά συχνά, με κάνει και γελάω κι αυτός, πάρα πολύ...
καλό σου βράδυ, Σταχτοπούτα μου, φιλιά...

OnWine είπε...

Ξέρεις, serial δεν βλέπω... αλλά δεν νομίζω ο τι η ουσία της ανάρτησης είναι το serial, αλλά μάλλον της σχέσης...

Οταν την είδα, σκέφτηκα την σημερινή ανάρτηση της Κατερίνας... δες την... νομίζω οτι εχει σχέση..

katerina είπε...

καλά αν αρχίσαμε και τα μεταφυσικά στο χωριό, αλοιμονο μας.
Πάνω που ερχόμουνα να υποστηρίξω τον Ηλία και την εμμονη της Ελλης, δικια μου αυτή, καταδικιά μου, τσακ έπεσα στο promotion της αναρτησης μου απο τον Σχολιαστή.
Νασαι καλά Σχολιαστή!!

Σταχτοπουτα μου, αν η ερωτευμενη γυναικα δεν ειναι η Ελλη πια είναι;;;

Τί ειναι ο ερωτας καλη μου, πέρα από διαρκης αγώνας για αυτό που στην πράξη αν σου χαριστει, απλα το βαριεσαι...

Τι είναι ο έρωτας αν όχι το μετρημα των αντοχών σου;;;

Τι είναι ο ερωτας αν όχι η υπερβαση του να κάνεις αυτό που ορκιζόσουνα στα Ευαγγέλια "εγω;;; ΠΟΤΕ"

Άκράδαντα πιστευω ότι ο ερωτας ειναι η τιμωρία της ..υπεροψίας και της ασφάλειας.

Και κοιτα το αντίπαλον ...δεος της Ελλης, το Μητσάκι, το αυταρεσκο μαγκάκι που όλες υπήρξαμε....
Αναπηρο καλή μου. Ασφαλες και ανάπηρο.

Αν γουστάρεις να γλυτωσεις κάποια χρόνια, να κόψεις δρόμο, δες και την ....οπτική μου.

Μια Κατερίνα που ήταν ενα Μητσάκι και έγινε μια ...Ελλη.
Φιλια

OnWine είπε...

Μιά και δεν πρόλαβες να πας εσύ στο blog Της Κατερίνας, αλλά ήλθε αυτή εδώ (εγώ δεν της είπα... τίποτα, μόνη της το βρήκε, εξ' άλλου εργολαβικά μόνο το Blog Της Κατερίνας εχω αναλάβει να προωθώ), ας πω δυό κουβέντες ...παραινετικές, μιάς και απέχουμε κάποια ...ετη φωτός μεταξύ μας...

Μην την ακούς, καλή μου... αν εισαι Μητσάκι, μείνε Μητσάκι... και καλυτερα θα περάσεις, και τα ...βάσανα της Κατερίνας (και της γενιάς της, κάτι ...ενδιάμεσο μεταξύ της γενιάς των λουλουδιών και της δικής σας... μπλεγμένα πράγματα!) θα γλυτώσεις... και τους αντρες δεν θα κακομάθεις... και...

Μην διαβάζεις Καινή Διαθήκη, μείνε στην Παλαιά, πολύ πιό γνησια με το αξεπέραστο Οφθαλμόν αντί Οφθαλμού - μόνο αυτό (ή εστω, η ...απειλή του) καίει τους αντρες,- άκουσέ με που σου λέω... μιλάει η πείρα...

Και τι να κάνω, ο δύστυχος... την κυνηγάω στα blogs, προσπαθώντας να μην την αφήσω να ...διαφθείρει με τις ...ιδέες της τα κορίτσια του σήμερα...

katerina είπε...

Αστον να λεει τον Σχολιαστή, Σταχτοπουτα μου.
Αυτό που δεν σου λένε οι ανδρες ειναι η απόλυτη ηδονη που νοιωθουνε όταν ...σου παίρνουν ....τα σωβρακα αφου πρωτα εχεις χτυπηθει σαν χταποδι.
Θα μου πεις στα παιρνουν πάντα;;; Όλοι;;;
Όχι καλή μου, αλλά αυτοι που αξιζουν τον κοπο....στα παιρνουν.
Όλοι οι αλλοι, χασιμο χρόνου....
Καλυτερα ...χοντοτσαρκες με την κολλητή....
Οπότε αν εισαι τυχερή .....αφέσου και απολαυσε το, αν πάλι έτσι για το...ημερολόγιο, ε, αστον να το παιζει αρχοντας. Σιγά που θα τσακισουμε και τα νευρα μας....

cinderella είπε...

@Kατερινιώ μου ήρθα. Είδα οτι έχεις ανάψει τσιγάρο στον καναπέ μου οπότε η καλύτερη μου. Το ζήτημα σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα και εγώ την λατρέυω!! Για να είμαστε ειλικρινείς, περίμενα και ήλπιζα σε σχόλιο σου.

Κατερινιώ μου, η Έλλη είναι ερωτευμένη ή νομίζει οτι είναι; Πόσα περιθώρια της έχει αφήσει αυτός για να τον ερωτευτεί; Κι αν όντως είναι ερωτευμένη, με τι είναι; Με τον ίδιο ή με την εικόνα που έχει πλάσει η ίδια γι αυτόν; Γιατί πιστεύω ακόμα η ρομαντική οτι ο αληθινός έρωτας θέλει δύο. Οι μονόπλευροι τσακίζουν, γερνάνε και αφήνουν μια γεύση πικρού. Δεν μιλώ γι αυτούς τους έρωτες. Το νεαρό της ηλικίας μου επιτρέπει να μην συμβιβάζομαι με ανεκπλήρωτες καταστάσεις. Κι αφού όπως λέμε, η Έλλη είναι ερωτευμένη (η κάθε Έλλη. Όχι η Κατερίνα μου, έχει διαφορά) δεν βλέπεις στην συνεχή της προσπάθεια προς το μάταιο μια αυτοκαταστροφική ταση; Μια υποβόσκουσα αδυναμία και ένα φόβο του να μείνει μόνη; Νομίζω οτι το βασικότερό της λάθος είναι οτι πιστεύει πως θα τον αλλάξει. Εγώ αδυνατώ να το πιστέψω αυτό...
Το Μητσάκι έχει πάνω και γύρω από τον εαυτό της το Εγώ της. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση. Αν δεν μάθεις να μοιράζεσαι δεν μάθαίνεις και να αγαπάς. Το Μητσάκι είναι μια εκδοχή θηλυκού Ηλία.
Το βασικότερο όμως που θέλω να μου πεις είναι αξίζει όλη αυτη την αγάπη της Έλλης ο Ηλίας;;

cinderella είπε...

@ Sxoliasti μου δεν έχω προλάβει να περάσω από το μπλόγκ της Κατερίνας αλλά θα το κάνω λίαν συντόμως. Προχτές που πέρασα κι από τους δύο σας είχατε πράσινες αναρτήσεις και δεν είμαι σε πολιτική φάση για σχολιασμό!

Έτη φωτός μεσολαβουν μεταξύ ποιών; Και πως;

Νομίζω οτι ούτε Μητσάκι είμαι αλλά ούτε και Έλλη. Έχω περάσει από τη θέση της Έλλης αλλά όταν δεν μοιράζεσαι, τότε πραγματικά δεν αξίζει να έχεις την ψευδαίσθηση της σχέσης και να αφήνεις τα καλύτερα χρόνια να περνούν ελπίζοντας και περιμένοντας πάνω από ένα τηλέφωνο.

Δεν ξέρω αν είναι η γενιά της Κατερίνας που έμαθε έτσι. Νομίζω οτι και η δικιά μου γενιά έχει αυτές τις συμπεριφορές. Έχω φίλη που από γυναίκα έχει μετατραπεί σε γυναικούλα. Από αυτόφωτη, σε ετερόφωτη προσωπικότητα, η κοπελιά του τάδε. Τίποτα παραπάνω.

Σχολιαστή μου, νομίζω οτι πολλά μαθήματα πρέπει να κάνουμε. Και δυστυχώς δεν διδάσκονται μέσα στην Παλαιά ή στην Καινή Διαθήκη!!

cinderella είπε...

@ Αrtanis μου να τη δεις τη σειρά. Βλέπεται ευχάριστα!! Καλό μεσημέρι και καλό Σαββατοκύριακο κούκλίτσα μου!

katerina είπε...

Ax κουκλα μου, νοιώθω σαν την Dr. ....δεν θυμάμαι το όνομα της, που δίνει συμβουλές, προς ...απελπισμένους ναυτιλομένους.
Σταχτοπουτα μου, τι να πω και εγώ;;;
Αμερικανιές το να ...συμβουλευεις ερωτευμενους όντας εσύ ερωτευμενη.
Αυτά τα βιβλια "πως να πεισετε το αφεντικο σας να εκτιμησει την δουλεια σας", "πως να αποκτήσετε αυτοπεποιθηση", "πως να γίνετε manager", τα αγόρασα σε στιγμες μεγάλου πανικου(συνηθης κατασταση για μενα...) και τα διαβασα μεχρι την τρίτη σελίδα. Σκέψου ότι το "πως να γίνετε ευτυχισμένη" ουτε εγώ δεν το αγόρασα.

Στιγμη είναι ο ερωτας. Και απλά σε αυτή την φάση υποστηρίζω την αρχή "σε αυτή τη ζωή, ή θα εχεις δίκιο ή θα εισαι ευτυχισμενη, αν τα καταφέρνεις και τα δύο, μάλλον ....metrosexual είναι ο τύπος".

Τωρα επειδή σαν Μητσάκι εχω εμπειρία 20ετίας, καλο αυτό που βλέπουν οι αλλοι, πουλαει τρελλά, αλλά πολύ μοναχικο βρε Σταχτοπουτα μου, όταν σβησουν οι τεράστιοι προβολείς. Και κάποια στιγμη, σβήνουν. Συνηθως ..αργα το βράδυ, προς τα χαράματα...

Η Ελλη πάλι, καινουργιος ρόλος για μενα, και τι να σου πω τωρα ....περίμενε, η ..νεκροψία θα δείξει;;;
Συνδυασμος;;; Δυσκολο. Κουραση.
Οποτε η Dr. Κατερίνα λεει, όπως βγει η στιγμη...
Τουλαχιστον ας ζήσουμε τον έρωτα χωρίς διχτυ ασφαλειας...
Ελευθερη πτωση......

Όσο για τον συγκεκριμενο Ηλια, μα ασφαλως και δεν αξιζει όλη αυτην την αγάπη της Ελλης, απλά ο έρωτας αξιζει την αγάπη της Ελλης. Ο... Ηλίας συνηθως ...κομπάρσος είναι....

cinderella είπε...

@ Κι έρχομαι σε σένα τώρα αδυναμία της οικοδέσποινας, NdN που ενώ βλέπεις οτι στα σχόλια σαφώς έχω ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της Έλλης, έρχεσαι για να μου υπερασπιστείς τον Ηλία.
Λες οτι η Έλλη έχει το 50% του φταιξίματος. Το 100% έχει κατ' εμέ που τον κρατά. Που έχει την ψευδαίσθηση οτι θα τον αλλάξει, που μένει μαζί του. Αυτός όμως δεν είναι πολύ τσάμπα μάγκας ρε NdN; Δηλαδή αν η γκόμενα τον έφτυνε δεν θα έτρεχε από πίσω της σαν σκυλάκι; Είναι λίγες οι περιπτώσεις δηλαδή που τα έξυπνα πουλιά πιάνονται από τη μύτη από κάποιες καπάτσες που τους σέρνουν από τη μύτη ενώ πριν οι ίδιοι τύποι το έπαιζαν ζοριλίκι ; Εγώ πάντως το έχω δει πολλές φορές το εργάκι.

Δηλαδή την πήγαινε εκδρομές, μοιραζόντουσαν τα ίδια ενδιαφέροντα, συζητούσαν τα προβλήματα τους κτλ.
Μα αν την πήγαινε εκδρομές, μοιράζονταν τα ίδια ενδιαφέροντα και συζητούσαν τα προβλήματά τους μια χαρά σχέση θα είχαν. Εγώ κάπως έτσι δηλαδή θεωρώ τις νορμάλ σχέσεις. Επειδή δεν της έχει τάξει γάμο και παιδιά; Μα που ζούμε;!!Προφανώς αυτός χάνεται, ξαναεμφανίζεται, τη φτύνει, μετά τρέχει λίγο από πίσω της και άλλα πολλά εξαιρετικά που υποδηλώνουν τι σχέση ζητά αυτός. όχι αυτή.

Από εκεί και πέρα θα σου πω πως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η τύπισσα συμβιβάζεται. Δεν ξέρω τι είδους κενά μπορεί να της καλύπτει πέρα από τα πασιφανή και τις ανασφάλειες της αλλά δεν θα έλεγα όλες τις φωσκολικές ατάκες που μου αράδιασες! Ξέρεις όμως τι πιστεύω τελικά; Και το σκέφτηκα τώρα αυτό όσο σου έγραφα το σχόλιο. Καμιά γυναίκα δεν αξίζει μια τέτοια σχέση. Εκτός κι αν είναι η Σαμάνθα από το sex and the city. Αν δεν ξέρεις τη Σαμάνθα από το sex and the city πέστο μου, δεν πειράζει!

Τελικά δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να δείξει στην άλλην οτι μετράει στη ζωή του; Δεν εννοώ λουλούδια και δαχτυλίδια. Κάποιες πράξεις υποδηλώνουν πολύ περισσότερα από τα μονόπετρα και τα Σ'αγαπώ.

Έχω ένα άγχος αν έπιασα τα minimum requirements στην απάντηση που επιθυμούσατε...Μην με κόψετε σας παρακαλώ. Τελευταίο μάθημα για πτυχίο. Καταλαβαίνετε!!

cinderella είπε...

Κατερινιώ μου Εντάξει. Αν πάρουμε λοιπόν σαν αρχή οτι η Έλλη θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί ως εσωτερική ανάγκη που όλες και όλοι μας την έχουμε, κακά τα ψέμματα, τότε ναι. Ο Ηλίας είναι απλά ο λάθος αποδέκτης και καταλήγουμε στο συμπέρασμα που είχα βάλει κι εγώ στο κείμενο. Η Έλλη κάποια στιγμή θα παει παρακάτω και θα βρει κάποιον άλλον να επενδύσει τα συναισθήματα της ενώ ο Ηλίας θα βρει με ευκολία την επόμενη.
Το ζήτημα Κατερίνα μου όμως είναι οτι το Μητσάκι και ο Ηλίας είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Σίγουρα όταν κλείνουν οι προβολείς η μοναξιά και αυτοί κάνουν τσιγάρο χωρίς καν δανεικό αναπτήρα ενώ η ψευδαίσθηση της επαφής τους γραπώνει σαν χταπόδι. Δεν ξέρω όμως ποιος πονά πιο πολύ. Ξέρω όμως οτι με την πιο χαλαρή (αφού στο κείμενο αναπτύξαμε την αυστηρή έννοια του όρου) φταίει ο Ηλίας. Κι ας έχει το ρόλο τγου κομπάρσου. Κινεί τα νήματα. Και να σου πω και κάτι ακόμα; Πάλι στα λόγια μου έρχεσαι Κατερινιώ μου. Για κομπάρσος και πάλι δεν είναι υπερτιμημένος; Εγώ αλήθεια σου λέω, πιστεύω οτι όλες εμείς που δεν είμαστε Μτσάκια αξίζουμε κάποιον πρωταγωνιστή. Έστω και ερασιτέχνη. Αρκεί να το λέει η καρδούλα του!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλέ εγώ δεν..........την παρακολουθώ!!

φιλιά!

sealike2 είπε...

Καλημέρα σου!!Όλοι μας "παίρνουμε" αυτό που μας αξίζει. Γιατί το έργο και κάθε έργο έχει εμπνευστεί από την ζωή!!Να είσαι πάντα καλά!!

cinderella είπε...

Ζαχαρούλα μου δεν πειράζει!!! :))
Καλή Κυριακή καλή μου!!

cinderella είπε...

@ sealike2 μου που είχες χαθεί; Μου είχαν λείψει τα σχόλια σου!! Ελπίζω να είσαι καλά!! :))
Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες αλλά δεν πειράζει!! Είχα πεθυμήσει την άποψή σου!! Καλή Κυριακή καλέ μου!!

patsiouri είπε...

Σόρι παιδιά, εγώ είμαι με τον Ηλία, ήταν όντως ξεκάθαρος, "Είμαι από άλλο γάμο, έχω παιδί-δε θέλω άλλο, τότε μπορώ, μπορείς???"
Αν όχι, δε θα πεθάνουμε κιόλας!
Επειδή είμαι κι εγώ υπέρμαχος του ωμού ρεαλισμού πολύ τον πάω τον τύπο και η Έλλη πρέπει να κάνει το σταυρό της που ζεί σ'αυτή τη σπιταρόνα μ'αυτό το γλυκύτατο σκυλούκι, δεν ξέρει τι βγάζει, είναι Θεά και μπορεί να έχει όποιο γκόμενο θέλει και έχχει τα πιό πιστά φιλαράκια του κόσμου!! Η ιδανική ζωή με λίγα λόγια! Αν προτιμαει να περνάει τις ώρες της κλαψομουνιάζοντας για τον Ηλία ας πάει μια βόλτα στους καταυλισμούς των πυρόπληκτων στην...Ηλεία!
Να δει τι θα πει "Εχω προβλήματα"
Αμα πιά!
Ηλία φίλε γερά!
Σχολιάζω και από πάνω για να το δείς!

cinderella είπε...

@ρε όργιο πατσιουρί είσαι ο δεύτερος άνθρωπος μετά τον NdN που με περνά για κυράτσα που φαντάζεται γάμους, τούλια, νυφικά στο χρώμα του πάγου και 3 κουτσούβελα στο jeep. Θεωρώ τον Ηλία συναισθηματικά ανάπηρο. Και την Έλλη βέβαια, ειδικά μετά το αποψινό επεισόδιο αλλά ο Ηλίας το βγάζει πολύ έντονα. Βέβαια η Έλλη έχει μια τρομερή ανασφάλεια που είναι ακόμα χειρότερη και μας δείχνει πατσιουρί μου οτι τα παιχνίδια της ψυχολογίας δεν είναι και τόσο απλά. Κοινώς υποστηρίζω την Έλλη επειδή θέλει τον Ηλία και το δείχνει. Ενώ ο Ηλίας θέλει την Έλλη αλλά δεν το δείχνει. Οκ. Το δείχνει λίγο. Ευχαριστημένη; Ένταξει μωρέ, τον ήθελα κομματάκι λιγότερο χέστη. Τι να κάνουμε!!!