Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Μπαλαρίνες επιτρέπονται;

Δεδομένου ότι φέτος δεν θα γευτώ για πολύ τις ελληνικές θάλασσες, αποφάσισα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου εδώ στο καλοκαιρινό Λονδινάκι. Μεταξύ διπλωματικής, μικρών αποδράσεων και βολταρίσματων, το έφερα από εδώ, το πήγα από εκεί και είπα κομμάτια να γίνει…θα συνεχίσω τα μαθήματα μπαλέτου που είχα σταματήσει στα 9 μου! Τότε έφταιγε η δασκάλα που δεν με ενέπνεε. Σήμερα φταίει το Λονδίνο που δεν έχει δίπλα του τις Σπέτσες και τη Τζιά. Φταίει επίσης που σιχαίνομαι τις πισίνες και δεν τις πλησιάζω. Που έχω πάθει μικροβιοφοβία και βλέπω παντού εστίες μόλυνσης. Το μπαλέτο είναι άκακο. Έτσι το ξαναξεκίνησα. Πήγα και πήρα κορμάκι, φούστα μπαλέτου και παπούτσια…και να σου η καλή σου στο πρώτο μάθημα γιατί δεν είμαι κανένα βλαχάκι να πάω με φόρμες! Μια κούκλα ήμουν, όχι να το παινευτώ.

Ο καθηγητής του πρώτου μαθήματος ήταν πολύ …Bob Marley, με ράστα, με κοιλίτσα, με ιστορίες, με χαβαλέ. Αν ήταν έλληνας θα ήταν «πίνω μπάφους, παίζω προ, χορεύω μπαλέτο». Αλλά δεν είναι. Είναι απίστευτος. Σε αυτό το πρώτο μάθημα τη γλίτωσα. Κάτι που οι ασκήσεις ήταν εύκολες, κάτι που έχω το μπαλέτο μέσα μου…κυλάει στις φλέβες μου, κάτι που μια κοντή χοντρή Αγγλίδα μπροστά μου τράβηξε την προσοχή του και τις παρατηρήσεις του…ζάχαρη την περάσαμε.

Στο δεύτερο τα χρειαστήκαμε. Ο άλλος καθηγητής πολύ στοργικά, σχεδόν φιλεναδίστικα με διόρθωνε, μέχρι που απηύδησε και με ρώτησε αν ήταν το πρώτο μου μάθημα. Του είπα ναι και εκεί που περίμενα την κατσάδα…αυτός ήρθε μου άρπαξε το πόδι και μου είπε ότι έχω πολύ ωραίο κουτουπιέ για μπαλέτο. Το μάθημα ήταν σαφώς πιο δύσκολο αλλά δεν μας πτοούν εμάς τα ζόρια.

Περιττό να πω ότι χορεύαμε με ζωντανή μουσική από πιάνο. Περιττό να πω ότι οι συμμαθήτριές μου οι Αγγλίδες είναι πολύ ξινομούρες…άθλιες γκόμενες κρίμα ρε γαμώτο! Περιττό να πω πως το μέλλον μου προδιαγράφεται λαμπρό και σε έναν, το πολύ δύο μήνες με βλέπω στα Μπολσόι μπαλαρίνα από σόι. Περιττό επίσης να πω πως θα συνεχίσω το blogging αλλά τότε δεν θα έχω πολύ χρόνο γιατί θα τρέχουμε σε περιοδείες, θα χορεύουμε σε όλο τον κόσμο, θα μας ζητάνε αυτόγραφα ο κόσμος, θα γίνεται χαμός για μια παράστασή μας, εγώ θα συνεχίσω να είμαι απλός άνθρωπος όπως και σήμερα, με τις ευαισθησίες μου, με τη χάρη που με διέπει αλλά θα έχω πολλά τρεχάματα. Θα κάνω που και που βέβαια κάποια ανάρτηση και θα ανεβάζω βίντεο από τις παραστάσεις. Μέχρι τότε…έχω λίγο διάβασμα, ένα πλυντήριο που πρέπει να βάλω και ένα κουτί cookies που αγόρασα…χτες και θέλω να τσακίσω. Με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα…εννοείται.

28 σχόλια:

leondokardos είπε...

Νάμαι λοιπόν φοιτητής στο Παν/μιο του Manchester. Σε μια πανσιόν μαζί με δύο ακόμα Έλληνες. Τρελοί για.. όπερα και οι τρείς. Ο ένας ο τετράπαχος και πιανίστας, με φωνή μπάσου !! Τενόρος ο άλλος, και εγώ βαρύτονος !!!
Νοικιάζαμε ένα στούντιο με πιάνο και βγάζαμε τα σωθικά μας. Αναγνωρίζοντας το … φοβερό ταλέντο μας, αποφασίσαμε ότι τέτοιες φωνάρες δε πρέπει να πάνε χαμένες. Μάθημα λοιπόν με καθηγητή φωνητικής.
Τι τα θέλετε όμως, η ζωή είναι σκληρή. Και τελικά για διάφορους λόγους, η παγκόσμια όπερα έχασε τρείς υπέροχους καλλιτέχνες.
Τώρα cindy μου τα έγραψα όλα αυτά γιατί η ανάρτησή σου μου έφερε στις σκέψεις μου τις δικές μου καλλιτεχνικές αναζητήσεις τη φοιτητική περίοδο, στην ίδια χώρα.
Το μόνο που λυπάμαι είναι ότι δε θα μπορέσω να σε συναντήσω κάποια στιγμή στις περιοδείες μας, εσύ Μπολσόϊ, εγώ Covent Garden !!!
Aλλά τουλάχιστον θα σου ζητήσω αυτόγραφο μετά από καμιά παράσταση Ζιζέλ….
Θα περιμένουμε ραπόρτα προόδου!!

Marvin είπε...

καλη επιτυχια στη λαμπρη καριερα που διαγραφεται μπροστα σου λοιπον!

dyosmaraki είπε...

Βρε τι τραβάμε εμείς οι χορεύτριες...Εσύ στα μπαλλέτα εγώ στους παραδοσιακούς χορούς...
Ενα είναι όμως σίγουρο...
Το blogging δεν θα το αφήσουμε όσο και αν οι προβολέις της δημοσιότητας μας κάνουν αστέρια...
(Τις σοκολάτες να προσέχεις γιατί προσθέτουν κοιλίτσες...)
Καλησπέεεεερεεες και καλό ΣΚ εύχομαι
ΥΓ.Γμτ μόλις σήμερα άρχισα δίαιτα και η ανάρτησή σου με έκανε να αναζητήσω εκείνη τη σοκολατίτσα που ορκιζόμουν πως δεν θα αγγίξω μέχρι να τελειώσει η δίαιτα...

Elli είπε...

Καλα είσαι απίστευτη! εκμετταλεύσου οσο χρόνο έχεις σιντι! γιατί αργότερα δεν θα χεις καθόλου χρόνο δυστυχώς!!! (λόγω περιοδειών εννοώ φυσικά)

δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ μπαλέτο αλλά άμα είσαι εσύ η μπαλαρίνα θα ρθω να δω, δεν μπορώ να το χάσω αυτό! φιλιά!!!!!!!!!

Σοφία είπε...

Καλή σταδιοδρομία :-)

Εγώ πάλι λέω να την αράξω σε καμιά παραλία, γιατί δεν μου πάει και το τούλι...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Το παρακατω ασμα που μου θυμισες,νομιζω πως γράφτηκε ειδικά για σενα.

Ποιος σε έμαθε εντέλει
Να χορεύεις τσιφτετέλι
Μήπως ήσουν στα Μπολσόι
Μπαλαρίνα από σόι

Όταν χορεύεις μάτια μου
ζηλεύουν οι γοργόνες
κι απ' το χορό σου τρέμουνε
στην πίστα οι κολώνες

Ποιος σου δίδαξε τον τρόπο
Να ταρακουνάς τον τόπο
Μήπως πήρες το πτυχίο
Στου Νουρέγιεφ το σχολείο

Όταν χορεύεις μάτια μου
ζηλεύουν οι γοργόνες
κι απ' το χορό σου τρέμουνε
στην πίστα οι κολώνες

Κι ο Αλεντελόν ακόμα
Θα ποθούσε τέτοιο σώμα
Κι άμα ζούσε ο Βαλεντίνο
Θα τον τρέλαινες κι εκείνο

Μανώλης είπε...

Κατάλαβες; Μια κουβέντα για το κουτουπιέ σου είπε και ατενίζεις ήδη τα Μπολσόυ, :-))))

Α για τα cookies κουβέντα, γιατί θα χαντακώσεις την καρριέρα σου.

KitsosMitsos είπε...

Θα μας ανοίξεις την όρεξη μετά και θα ζητάμε βίντεο από τις επιδείξεις!

soulmate είπε...

τέλειο το ποσταααααακι απλά!!! Keep writing (έστω και οταν θα χορεύεισ στα Bolshoi,ΕΣΤΩ..) ...and of course donot ever stop boasting!!! μπαλαρίνα μου εσύ!!! τί έχουμε να τραβήξουμε ακόμα από την αφεντιά σου, άγνωστον! ΧΧΧΧΧ
τα φιλιά μου!

u-hoo / giannis kafatos είπε...

περιμένω το "πα ντε ντε σου" με τη βιντεοκάμερα!!!!
καλή επιτυχία
καλό μήνααααααα
;)

PN είπε...

Εεεεε είσαι Όργιο! Δεν υπάρχεις! Ψωνάρα που θες και Μπολσόι!!! Χαχαχα!!

Για το πόδι δεν το σχολιάζω...γιατί όντως είναι ανυπέρβλητο, αλλά μήπως την ψωνίσαμε λίγο εκεί στην Αγγλετέρα; Άσε μαρή που από το Λονδίνο, στη Μόσχα πως θα βρεθείς; Απαπαπα...Λονδίνο να μείνεις να έχω και σπίτι. Η Ρωσία είναι πανάκριβη...δεν με συμφέρει. Άσε που έγινε και η Eurovision και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον πλέον!

Ανώνυμος είπε...

Είναι να μην σου καρφωθει κατι στο μυαλο! θελω αυτογραφο πριν γινεις διασημη!

AfT_K

apos είπε...

Kαι όταν η περιοδεία θα σας φέρει με το καλό στην Αργεντινή, τον θαυμαστή τον έχεις εξασφαλισμένο.

Μόνο μην έρθει και ο bob marley μαζί, γιατί έτσι και αρχίσει να τρώει empanadas, η κοιλιά θα φτάσει στη Jamaica...

No (ballet) woman, no cry.

cinderella είπε...

@ Leondokarde μου...ίσα που προλαβαίνεις να μαζέψεις την ομάδα. Να ξαναστήσεις το συγκρότημα...να κάνετε μερικές πρόβες...να βρείτε τη φόρμα σας. Δεν θα προλάβετε την πρόοδό μου στο λέω...και δεν θα μπορέσετε να με συνοδέψετε...στα πέρατα του κόσμου. Άντε βιάσου...τί ακόμα κάθεσαι; Το σχόλιο διαβάζεις; Γρήγορα καλέ!!!

cinderella είπε...

@Marvin μου σ'ε ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου. Μην νομίζεις...απλός άνθρωπος θα μείνω...δεν θα με αλλάξει η δημοσιότητα εμένα!! :P:P:P

cinderella είπε...

@ dyosmaraki μου τι νόμιζες...Ελληνικούς χορούς ήθελα να συνεχίσω αλλά δεν βρήκα εδώ στο ταπεινό Λονδινάκι κι έτσι αρκέστηκα στα μπαλέτα!! Οι σοκολάτες προσθετουν κοιλίτσες...το ίδιο και η κόκα κόλα...και η ζάχαρη και όλες οι απολαύσεις σε αυτή τη ζωή...μέσα στις τύψεις μας βουτάνε. Θα τα κάψουμε στη σκηνή καλή μου!!!

Πολλά πολλά φιλιά!!

cinderella είπε...

@ Ellie φυσικά. Η θα δεις μπαλέτο επιπέδου ή τίποτα. Οπότε θα δεις εμένα που ήδη έχω βάλει τον πήχη ψηλά! Μην νομίζεις...αυτα που κυκλοφορούν της σειράς είναι. Εμένα να περιμένεις να απολάυσεις...γιατί το καλό πράγμα αργεί!!!
Φιλάκια κορίτσι!!

cinderella είπε...

@ Σοφία...μην νομίζεις...κι εγώ το ίδιο θα ήθελα αλλά φέτος το καλοκαίρι δεν μου βγαίνει!!! Κάνε καμιά βουτιά και για μένα!!
Ζηλεύω!!!

cinderella είπε...

@ Νίκο αυτό το τραγούδι σκεφτόμουνα γράφοντας την ανάρτηση!! Είσαι πολλυ μπροστά!! Είσαι μέσα στο μυαλό μου!!! Υπόσχομαι στις περιοδείες...να σε πάρω μαζί μου. Να σου στείλω προσκλήσεις και αυτοκίνητο να σε κατεβάσει από τη Μελίκη!!! :):):):)

cinderella είπε...

@ Μανώλη...εννοείται!!! Μου το άρπαξε...μου το ΄σήκωσε...μου το λύγισε...ήθελα να φωνάξω...δικό μου είναι...άστο. Αλλά μετά σκέφτηκα οτι η τέχνη θέλει θυσίες!! :):):)
Και ναι. Όλοι έχουν τα μελανα τους σημεία. Εγώ έχω τα μπισκότα!!!

cinderella είπε...

@ Κίτσε Μίτσε μου...φυσικά και θα δείτε!!! Εννοείται!!Εσείς είστε το κοινό μου! Οι υπόλοιποι δεν με γνωρίζουν ακόμα!!! (Τι άλλο θα γράψω η ρουφιάνα;;;)

cinderella είπε...

@ soulmate...τι έχετε να τραβήξετε δηλαδή;; Δεν το κατάλαβα; Αφου στα καλύτερα μόνο σας πάω!!!Σημερα έχω μάθημα...με τον Bob Marley...θεός σας λέω...δεν έρχεστε μια βόλτα απο Λονδίνο...να δείτε την πρόοδό μου;;;
Σας φιλώ...να προσέχετε εκεί κάτω...είστε λίγο αλαφροϊσκιωτη...γι αυτό!!!

cinderella είπε...

@ Γιάννη μου έρχεται!!! Καλήμέρα καλό μήνα!!!
Φιλιάαα!!

cinderella είπε...

@ Όργιο παραληρείς;; Στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα;; Επειδή θα πάμε στα Μπολσόι δεν θα τρέχουμε και στη Ρωσία. Θα τους ζητήσουμε να μεταφέρουν την έδρα κάπου αλλού. Που σε βολεύει χαρά μου;; Εμείς τους κρατάμε...μην σου πω από που! Οτι τους πούμε θα κάνουνε!!
Μήπως να ζητήσουμε να γίνει ξανά η Ευροβίζιον εκεί; Να τους πούμε να γίνει στην Αθήνα τιμής ένεκεν; Να πάω να χορέψω στην Ευροβίζιον πως σου φαίνεται σαν ιδέα τελικά;;;

cinderella είπε...

Στν αγαπημένη μου Aft_K με όλη μου την αγάπη.
ή όχι
Στην Αft_K με πολλή πολλή αγάπη.
ή όχι
Στην φίλη μου Αft_K με αγάπη.

χχχ!!!

Φιλια κορίτσι και welcome back!!

cinderella είπε...

@ Apos...μήπως να αφήσω το μπαλέτο και να αρχίσω το tango?? Αχ μην μου βάζετε ιδέες!! Εσείς ξέρετε;; Λέτε να κάνω καριέρα εκεί;; Ο δάσκαλος μας είπε οτι είναι από την Λατινική Αμερική...άρα ένα πέρασμα από Αργεντινή θα το κάνουμε δεν μπορεί!! Να σας πάρω μαζί μου;;;

PN είπε...

Xμμμ....εεε όχι πάλι στην Αθήνα! Αλλά αν είναι να το μεταφέρουμε να το πάμε κάπου Glamorous! Τώρα που; Καλά...θα το επεξεργαστώ λίγο και θα σου πω. Όσο για τη Eurovision...δεν σε έχω Οργιό μου για τη Eurovision. Από Λυρικές και πάνω εσύ θα χορεύεις. Τι θα είσαι; Η Φοντάνα του Μεταξόπουλου; Απαπαπαπα!!!

apos είπε...

@cinderella, αν ο δάσκαλος είπε ότι είναι από λατινική αμερική, δεν είμαι σίγουρος για tango. Μάλλον τα άλλα τα latin έχει στο νου του...
εγώ κάτι λίγα ξέρω από tango, αλλά θέλω δουλειά. Βέβαια μην φανταστείς ότι στην Αργεντινή ξέρουν όλοι να χορεύουν, ελάχιστοι ασχολούνται.

Αργεντινή: μακάρι να έρθει η ώρα να με πάρει κάποιος μαζί του εκεί. Γιατί συνήθως το αντίθετο συμβαίνει...