Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

O Mr Big, η Mrs Huge και οι 9 1/2 εβδομάδες

Ξέρεις ποια είναι η επιτυχία του Sex and the City έτσι? Όχι φυσικά η παρθενόπη Σαρλότ που σοκάρεται με τις κακές λέξεις και ονειρεύται γάμο και 4 παιδιά. Αυτή ήταν η Πολυάννα και εντάξει…είδαμε τελικά ότι δεν πουλάει και τόσο «το παιχνίδι της Χαράς». Ούτε φυσικά η Σαμάνθα, το πρότυπο της γυναίκας… «γαμάω και δέρνω» - συγγνώμη κιόλας - που μετά το sex σηκώνεται, κουμπώνει το παντελόνι της και φεύγει πετώντας μια από τις χοντράδες ορισμένων αντρών. Αυτό το πρότυπο γυναίκας έχει διαπρέψει στη δεκαετία του 70 άντε και του 80. Σήμερα…σήμερα κυκλοφορεί μόνο σε συλλεκτικά κομμάτια αποτυχημένων σαρανταπεντάρηδων που δεν πουλάνε και τόσο γιατί το πρότυπο του cocooning με καναπέ ΙΚΕΑ πουλάει και πουλάει πολύ. Κάποια στιγμή θα αποσυρθεί και αυτό το μοντέλο μετά την απόσυρση των καταλυτικών και των μοντέλων πριν από το 95.

Μεταξύ μας μάλλον δεν είναι καμιά από τις τέσσερις ηρωίδες. Είναι ο Mr Big. Αυτός ο αρρενωπός με το μεγάλο κούτελο και τις αναλογίες που απέχουν από αυτές ενός μοντέλου. Είναι τόσο sexy όμως που μπροστά του ο Σπαλιάρας είναι απλά μαθητούδι. Δεύτερος ρόλος, ενός πολλά υποσχόμενου αρσενικού που υπήρχε στη ζωή της Κάρυ όπως και στη ζωή κάθε γυναίκας που σέβεται τον εαυτό της και έχει κλάψει με Τσανακλίδου στο τιμόνι πολύ αργά τη νύχτα. Όχι, η Κάρυ μπορεί να μην έχει κλάψει με Τσανακλίδου αλλά για τον Mr Big αξίζει να παραδεχτείς πως μαμά γερνάω και να το εννοήσεις κιόλας. Να αφήσεις τα δάκρυα να τρέξουν μακριά από τα μάτια του κόσμου, για όσο διαρκεί η διαδρομή και να δεις τα φώτα θαμπά. Μετά να παρκάρεις, να βγάλεις τις μπαλαρίνες, να φορέσεις τα δεκάποντα, να κοιταχτείς στον καθρέφτη του οδηγού και να πεις φτάσαμε μάγκα. Να φρεσκάρεις και το lip gloss στο χρώμα του ροδάκινου. Ακόμα κι αν έχεις παρκάρει στο πουθενά. Το πουθενά είναι μια χαρά αρκεί να το έχεις επιλέξει εσύ.

Η αποτυχία του έργου ήταν πως δεν υπήρχε η Mrs Huge. Ναι, αυτή αντίστοιχα που υπάρχει στη ζωή του κάθε άντρα. Η μια, η μοναδική. Η γυναίκα της μιας βραδιάς, του ένα μήνα, της μιας εβδομάδας, που αφήνει το άρωμα της να διαρκεί μια ζωή. Να γεμίζει με το άρωμα κεχριμπαριού που είχε το κορμί της το μυαλό του για μήνες, για χρόνια, για όσο η μνήμη αποφασίσει να τον τυραννήσει…δεν θα σου πω γλυκά – ψέματα δεν λέω ποτέ.

Ξέρεις γιατί η ταινία δεν πήγε τέλεια; Μα γιατί στο τέλος η Κάρυ παντρεύτηκε τον Μr Big σαν άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη – διάλεξε εσύ ποια ελληνική ταινία θες, βαριέμαι – τον Δημήτρη της. Νομίζω ότι υπάρχει ένα βιβλίο και η αλήθεια είναι ότι το είχα πετύχει πριν κάνα δυο χρόνια στο Σκλαβενίτη. Ένα από εκείνα τα μεσημέρια που πεινάς, που κάνει ζέστη, που έχεις παρκάρει το αμάξι στο λιοπύρι – γαμώτο θα ψηθούν τα πλαστικά. «Οι μεγάλοι έρωτες δεν φοράνε νυφικό.» Δεν το διάβασα ποτέ. Δεν το αγόρασα καν. Είπαμε, το λιοπύρι, τα πλαστικά, η πείνα.

Ευλογημένοι τόσο ο Mr Big όσο και η Mrs Huge. Έρχονται για λίγο αλλά κρατάνε πολύ. Μια φίλη λέει πως όταν ο κώλος πάψει να κοιτάζει προς το Θεό τότε θα μπορέσουμε να κατασταλάξουμε ποιος ήταν τελικά ο Mr Big στη ζωή. Ο Προυστ το είχε πει άλλωστε λιγάκι πιο κομψά. Δυσκολευόμαστε σύντροφε να διατηρήσουμε σε υπόληψη κάποιον που έχει διαρκή παρουσία στο περιβάλλον μας. Ποια είμαι εγώ που θα αμφισβητήσει τη φίλη μου και τον Προυστ, ε;

19 σχόλια:

Les and The City είπε...

respect! έγραψες πάλι! ωραία τα είπες κι εσύ κι η φίλη σου κι ο Προύστ μαζί, αχχχχχ!

Δέσποινα είπε...

πράγματι το τέλος της ταινίας ήταν άκυρο και εξωπραγματικό,όντως οι μεγάλοι έρωτες δε φοράνε νυφικό,δίκιο έχεις κι εσύ,δίκιο και η φίλη σου,δίκιο και ο Προυστ,κάποιο δίκιο θα χω κι εγώ που μου άρεσε πολύ αυτό το post λοιπόν....

PN είπε...

Χμμμ...αυτό το post μου άρεσε και δεν μου άρεσε!

Διαφωνώ κατηγορηματικά για το Mr.Big! Ένα τσογλάνι του κατακερατά ήταν. Ένας αναποφάστιστος μαλάκας, ο οποίος by the way τον είχε μεγάλο και πήδαγε καλά! Επί της ουσίας τίποτα το περισσότερο. Κι αν δεν υπήρχε ταινία, όλο το πράγμα θα έμενε εκεί...και ίσως τότε τα πράγματα θα έπαιρναν την πραγματική τους διάσταση.

Μισώ τους Mr.Big και τις Mrs.Huge της ζωής. Τσάμπα μάγκες και μάγκισες που δεν έχουν κότσια να φερθούν κάτι παραπάνω από ζώα. Άτομα στα οποία δίνουμε εμείς αξία τελικά.

Όχι...οι έρωτες μπορεί όντως να μην φοράνε νυφικά. Οι έρωτες εξάλλου οφείλουν να έρχονται και να φεύγουν γυμνοί.

Ο Προυστ καλά τα είπε μικρό μου Όργιο. Η παρουσία πάντα είναι παράγοντας για δυσκολία στην ερμηνεία. Αυτό όμως δεν πρέπει να σημαίνει ότι μόνο όταν χάνουμε κάτι πρέπει να καταλαβαίνουμε την αξία του. Ας εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να κυνηγάνε αυτό που θέλουν, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος. Αλλιώς ας κάτσουν στη γωνία τους και να μη μιλάνε. Εν ανάγκη ας εξαφανιστούνε κιόλας οι Mr.Big και οι Mrs.Huge! Πολύ με κούρασαν...

mahler76 είπε...

σέξυ ο Mr. Big? τι διαβάζω ο άνθρωπας και δεν έχω και το Evian μαζί μου...

Artanis είπε...

Το σήριαλ δεν μ' αρεσε, την ταινία δεν την είδα και το βιβλίο δεν το διάβασα...Αρτάνις vs sex and the city+βιβλίο, 3=0...
Οι λόγοι έιναι πολλοί...Έμας έιναι οτι αυτή η χυδάια γλώσσα των κυριών, τις κατεβάζει πολύ από κυρίες...Μάλλον για νταλικέρηδες ή λιμενεργάτες μου έκαναν...Κι όλο αυτό το "επιτυχημένο", δεν το κατάλαβα...Όλο έξω, με γκόμενους, , μπαρ, ποτά και όλο ανάσκελα κλπ, πότε προλάβανε να είναι και επιτυχημένες; Τί κάνανε "δηλαδής";
Όσο για τον κύριο "Μεγάλο", πολύ μύθος ρε παιδί μου, εκτός από ξασπρουλιάρης ήταν και πολύ μπουνταλάς..., κάτι σαν μαμόθρεφτος 45άρης ένα πράμα...
Το βιβλίο κάπου το έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω διαβάσει...Αυτά της "γυναικείας λογοτεχνίας" τα αποφεύγω...Τα βαριέμαι αφόρητα...Καλύτερα να κυνηγάω μύγες...
Και ναι, σε αγαπάω και η φωνούλα σου μου άρεσε...Ήταν πολύ νεανική και γλυκειά...Και τον VK καλά τον έκανες...Όχι που θα μας πάρει τον αέρα...Άνδρες...Πφφφφφφφ....

Σοφία είπε...

Εγώ πάλι συμφωνώ με τον VK...

Εκείνο που δεν μου άρεσε στην ταινία είναι που η Κάρι αντί να φτύσει τον Mr Big όταν την έστησε, πήγε και τον παντρεύτηκε σαν χαζή.

Thanos είπε...

O VK παίρνει και τη δική μου ψήφο. Συμφωνώ μαζί του....

BUTTERFLY είπε...

Βραβειο λεμεεε!

akrat είπε...

μα είναι σοβαρά πράγματα πρωί πρωί αυτά?????
κάτσε να κάτσει η πρωινή τεστοστερόνη και εμφάνησέ τα
καλημέρα και χάρηκα που μπήκα στο μπλογκ σας

cinderella είπε...

@ axine μου να σαι καλά!! Ευχαριστώ! Ναι, ο Προυστ μετά από μένα...έχει πει ορισμένα καλά! Και η φίλη επίσης!!
φιλάκιααα

και οχι αχχχ μεσα στο καλοκαίρι! Δεν φοριέται!!

cinderella είπε...

@ Δέσποινα δεν την έχω δει την ταινία! Απλά ξέρω το τέλος!!!
Να σαι καλά κοριτσάκι!!
Φιλιά στο νησί μας!!

cinderella είπε...

@ Δε με χέζεις Βι Κέι???
Που σου άρεσε και δεν σου άρεσε και τα έχεις πάρει κιόλας και χώνεις? Μια χαρά ήταν το ποστ και το λέω ξεκάθαρα! Τον Mr Big θα τον αναγνωρίσουμε πολύ αργά!

Δεν ξέρω από τσάμπα μαγκιές. Εγώ είμαι κυρία! Και έχω μάθει να πληρώνω το λογαριασμό!!

Όσο για τους έρωτες που έρχονται και φεύγουν γυμνοί...δεν ξέρω. Εγώ πάντα ρίχνω κάτι πάνω μου...έτσι για να μην με πιάνει το ρεύμα!

Αν σε κούρασαν...να φύγεις! Να πας αλλού!! (εικόνα: παππούς που βλέπει πιτσιρίκι να τρώει παγωτό. δεύτερη εικόνα: Βι κέι που δεν αντέχει τη Σίντυ να φιλοσοφεί!!)

cinderella είπε...

@ γατούλη να πάρεις υπογλώσσια. Το evian δεν κάνει τίποτα!!!

cinderella είπε...

@ Γι αυτό σε αγαπάω κι εγώ ρε Αρτανις! Γιατί ούτε εγώ έχω δει όλη τη σειρά, δεν έχω δει την ταινιά και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο! Αλλά γράφω ποστ!!!

Και να σου πω...αν ξαναδιαβάσω ποστ με την πρώτη - δεύτερη άσπρη τριχα θα έρθω στη Νεα ζηλανδία και θα σε δείρω! Είσαι καλά χριστιανή μου??? Εδώ έβγαλα εγώ άσπρη τριχα μέσα στα κατάμαυρα μαλλιά και που;;; σε ρωτάω που;; στη φράτζα!!!!!!!!Λουλούδι ήρθα τσην Αγγλία και μαράθηκα!!!! Αυτό το είπα και σε έναν φίλο άγγλο και έλιωσε στα γέλια!!!

cinderella είπε...

@ Σοφία δεν έχω δει την ταινία! Έμαθα το τέλος μόνο! :):)

cinderella είπε...

@ Θάνο δώσε του όσες ψήφους θες. Έτσι κι αλλιώς ισχνή μειοψηφία θα παραμείνει!!!Κι ας φωνάζει! Γραφικός...σαν τον Λεβέντη ένα πράγμα...είπε και τη λέξη ζώα στο σχόλιο του...τι άλλο να πω???
P:P:P:P

cinderella είπε...

@ Butterfly μου με συγκίνησες...πάρα πολύ. Όχι για το βραβείο αλλά για τα λόγια αγκαλιές που μου έγραψες. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!

cinderella είπε...

@ akrat εγώ βράδυ τα ανάρτησα αλλά εσείς το είδατε πρωί! Δεν φταίω εγώ. Με ρέγουλα η ανάγνωση. Σκοτώνει!
Καλησπέρες!!
Φιλιά!

leondokardos είπε...

cindy μου δε ξέρω για το Mr. Big,αλλά σε διαβεβαιώ οτι είναι πολύ τυχερός ο άνδρας που στη ζωή του θα του πέσει μια Mrs.Huge.
Ευτυχία πραγματική....